עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. ערב טוב. לפני כשנה רכשתי כונן קשיח - WD 1TB 10EZEX אשר יוצר ב22 ליוני 2014. הרעש שלו לא היה חזק יותר/שונה מכל הארד דיסק מהשנים האחרונות (יש במערכת גם סיגייט. גם הוא די שקט). כמובן שאני מדבר על רעש "רקע/מנוחה" ולא תקתוקים/משהו לא תקין. לפני כמה ימים רכשתי זוג כוננים חדשים, גם הם 10EZEX, אשר יוצרו ב7 לאוקטובר 2015. לשני הכוננים, באופן זהה, יש רעש רקע חזק משמעותית מהוותיק יותר. ללא ספק רועש יותר משאר המערכת (מאוררים וכו'). מה יכולה להיות הסיבה? האם פס יצור תקול? משלוח תקול, או שאם הכל בפועל תקין, פשוט מזל רע - רועש ותו לא? אשמח לעזרה, בעיקר מאנשים שיש להם כוננים זהים. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Stranger,

אני מעוניין לקנות הרד חדש... עכשיו ישנן שתי אופציות SATA MAXTOR 80GB 7200 8MB BUFFER WD 80GB 7200 8MB BUFFER ATA 100 HDD מה אתם אומרים הפרשי מחירים בערך 150 שקל. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  3. שאלה מהירה: מה ההבדל בין הכוננים האלו: ST310005FDD2E1-RK ST310005EXD101-RK צריך תשובה דיי דחופה כי אני צריך לקנות את הכונן היום. תודה לכל מי שיעזור קישורים: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324_2688&products_id=25447 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324_2688&products_id=22661

• 4 תגובות
    • 842 צפיות
  4. אז ככה יש לי שמה כוננים בצבע כחול ירוק כחול בהיר כולם ה HEALTHY מה מסמל הצבע הירוק?

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  5. כרגע יש לי את הCRUCIAL M400 האם יש הבדלים ביצועים בינו לבין הסמסונג חוץ מנפח יותר גדול? (יש לי את ה128 גיגה של CRUCIAL רוצה להחליף ל250 GB של סמסונג) בתודה גל

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. איזה מהם יותר מהיר מבחינת זמני כתיבה , זמני קריאה כאשר זכרון FLASH או DOK מחורבים ב USB2. תודה

• 5 תגובות
    • 752 צפיות
  7. יש לי מחשב יחסית ישן כמו שניתן לראות במפרט עם לוח שתומך בחיבור כונן קשיח בתצורת IDE. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חדש למטרת אכסון קבצי מדיה שיהיה בהם שימוש שותף. מערכת ההפעלה וכל שאר התוכנות שפועלות באופן קבוע יותקנו על הכונן הקשיח הפנימי. השאלה בעצם היא האם יהיה הבדל מורגש באיטיות בשימוש בקבצי המדיה (סרטים, מוסיקה, תמונות) בכונן החיצוני לעומת כונן פנימי (IDE)?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. האם יש הבדל ביצועים בין W.D. 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) ו W.D. 80GB SATA ? ואם יש הבדל הוא שווה 30 ש"ח..? או ששוה להשקיע בחברה אחרת בפחות כסף? כמו מקסטור, היטאצי?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אני עומד לרכוש דיסק קשיח בנפח של 320Gb. חנות מסויימת הציעה לי לחלק את הנפח הנ"ל ל-2 דיסקים. הראשון Raptor של 74Gb עליו תותקן מע' ההפעלה והיתרה בדיסק "רגיל" בנפח של 250Gb לאחסון שאר החומר. האם חלוקה זאת בעבודה שוטפת (אופיס, אינטרנט) תביא לשיפור ביצועים ניכר במערכת? מה קורה בנוגע לעריכת סרטים ומשחקים? האם החלוקה שווה את תוספת המחיר? תודה.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by KoM,

בדקתי היום שוב את הסיגייט החדש שלי המחולק לשניים, מחיצה אחת של 12 ג'יגה בייו ומחיצה שנייה של איזה 27 ג'יגה בייט, כאשר בדקתי עם סנדרה את המחיצה הראשונה הקטנה היא קיבלה ציון מעולה, מהיר מהמאקסטור, והמחיצה השנייה קיבלה ציון משמעותית כמעט חצי ממנו, מה יכול לגרום לדבר הזה ?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום לכולם, האם יש הבדל מהירות בין הדיסקים הבאים? והאם ארגיש בשיפור ביצועים אם אחליף את הWD (שעליו מותקנת WINDOWS XP) לדיסק SATA 2? כרגע מותקן על הWD וינדווס, האם כדאי להתקין את הXP על דיסק SATA ולהריץ ממנו את מערכת ההפעלה או שזה זניח? הדיסקים שמותקנים: WD 80GB ATA100 8MB SEGATE SATA 320GB 16MB MAXTOR SATA2 160GB 8MB תודה רבה

• 4 תגובות
    • 756 צפיות
  12. Started by T-p-X,

אמנם זה לא מדע אמיתי, אבל אם זה מעניין מישהו עשיתי בנצ'מרק פעם אחת עם SATA 2 ופעם אחת עם SATA 3 המפרט של המחשב מופיע פה: כאשר הוספתי כונן SAMSUNG 830 128GB SSD כמו שאתם רואים יש הבדל משמעותי לפחות על פי התוכנה AS SSD בנוגע לעולם האמיתי האם אכן מרגישים הבדלים, זה רק הזמן יגיד.

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  13. Started by aofer,

שלום, אני בונה מפרט למחשב שאני הולך לקנות בחודש הקרוב, בסביבות ה8000 ש"ח שמתי לב פתאום שההרד דיסקים שבמפרט שהרכבתי הם SATA ולא SATA II כמה זה קריטי באמת? מה ההבדלי מהירות? ראיתי שSATA II הם יקרים בצורה משמעותית, שווה לי להשקיע בזה בכלל? הדגם המדובר הוא WD2500ks לעומת הYS ואני הולך לקנות עוד הרד דיסק של 160 ג'יגה בשביל הווינדוז. וכמה משמעותי הנושא של הבאפר? כנראה שההרד דיסק הקטן בשביל המערכת הפעלה יהיה עם 8 מגה וההרד דיסק לעבודות גרפיקה יהיה עם 16 מגה. תודה מראש עמית

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  14. Started by xDa,

שלום, רציתי לדעת מה ההבדלים בין שני אלו: http://www.tms.co.il/product/12275 http://www.tms.co.il/product/12935 תודה.

• 4 תגובות
    • 935 צפיות
  15. Started by ronenv,

אני מעוניין לקנות למחשב שלי דיסק קשיח חדש בגודל של 160G בערך... יש הבדלים משמעותיים ביניהם? שממש מתבטאים במהירות? כאלו שמרגישים? ביציבות של המערכת? אי הרד דיסק נחשב לטוב ביותר כרגע (לא מבחינת גודל) אלא מבחינת רמת מוצר? ההבדלים הם מאוד מאוד קטנים. 150 ש"ח ליקר ביותר שמצאתי. שהוא :Western Digital WD1600YD 16MB השאלה היא מה ההבדל בינו לבין ה160G הפשוט עם 7200 מהירות ??? אם מישהו יכול לפרט על כך אני אשמח מאוד! ובכלל אם למישהו יש המלצה על הרד דיסק ברמה גבוה אני אשמח ... תודה רבה, רונן

• 9 תגובות
    • 697 צפיות
  16. Started by NuXeR,

היי, אני עומד לפני רכישה של הכונן X25-M 80GB של אינטל. ראיתי 2 דגמים שונים באותו מחיר, ואני לא יודע מה לקחת: SSDSA2MH080G2C1 SSDSA2MH080G2R5 למישהו יש מושג מה ההבדל ביניהם? תודה, תומר

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by za-david,

מישהו יודע להגיד מה ההבדלים בין דיסק קשיח עם 5400 סלד לבין דיסק קשיח עם 7200 סלד ועד כמה ההבדל הוא משמעותי?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by elioz.edri,

קודם כל כותרת ודבר שני מה זה בעצם SATA..אני מצטער אם השאלה מפגרת אבל מה אני יעשה אני לא מבין.. וסתם שאלה שאולי לא קשורה יש שמועות או הנפצות לגביי DDR4 לראמ בעתיד?שוב אני לא אומר שיש אני שואל אם יש!. תודה לעוזרים..

• 0 תגובות
    • 899 צפיות
  19. Started by yohna,

שלום, אני עומד לרכוש דיסק קשיח של 1TB שמטרתו אחסון וגיבוי בלבד [ של וידאו ותמונות ] ואני די סגור על ה ST31000528AS אבל ראיתי את ה ST31000520AS שיותר זול ממנו אבל יותר איטי [אין לי כל כך הרבה כסף וכל שקל שאני אחסוך יהיה טוב] אז השאלה שלי היא האם ההבדלים של הדיסקים ST31000520AS ו ST31000528AS הוא הבדל ב RPM בלבד או שקיים עוד איזשהוא הבדל? אם כן, מהו? ועוד שאלה, האם הבדל במהירות [ 7200 לעומת 5900 ] יורידו את הביצועים ברמה שאני ארגיש אותם? [להזכיר עוד פעם שה 1TB מיודע רק לאחסון וגיבוי סדרות סרטים תמונות וכו' ולא יהיה חלק ממערכת ההפעלה] תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  20. Started by yamamoto,

אני רוצה לקנות דיסק חדש כנראה WD השאלה היא מה הם ההבדלים בין הדגמים מה מהיר יותר מה איכותי יותר

• 5 תגובות
    • 948 צפיות
  21. Started by pitter,

האם ההבדל בין WD1001FALS‎ ל WD1002FAEX מצדיק את הפרש המחירים? ניתן לראות ההבדל בביצועים בין שניהם? (רק לציין שיש לי לוח אם תומך SATA 3 או במונח המקצועי 6gb/s) תודה וחג שמח

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by zohar678,

הזמנתי דרך האינטרנט צורב DVDRW LG H10A וקיבלתי דגם אחר מימה שהזמנתי GSA-H10N האם מישהו יכול לומר לי איזה דגם עדיף יותר? והאם יש הבדל משמעותי בין שתי הדגמים הללו? האם המושג DULE LAYER מדבר על צריבה על דיסק בנפח של 8.5 ג'יגה? האם בצורב שאינו תומך בפורמט הזה אינני יכול לצרוב על דיסק בנפח כזה? כיצד עושים בדיקה (טסט) ליפני צריבה?

• 2 תגובות
    • 865 צפיות
  23. שלום רציתי לדעת מה ההבדלים בין כבל חשמל רגיל (MOLEX) לכבל חשמל SATA במה צריך להשתמש לדיסקים קשיחים SATA ? מה קורה אם מחברים את שתיהם בו זמנית? תודה

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  24. Started by alex.turovsky,

W.D WD2500AAKS 250GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER 375.00 ש''ח או W.D WD2500KS 250GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER 375.00 ש''ח מה הסיפור עם ה AA האלה ?

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום לכולם, אני בדרך לרכוש כונן בנפח 1TB שך WD מסדרת ה-GP (הבנתי שזה הכי מומלץ היום - תקנו אותי אם אני טועה). וראיתי בזאפ שישנם 2 דגמים שונים, מה ההבדל ביניהם ? דגם א : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=592533 דגם ב: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720943 תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 814 צפיות

דיונים חדשים בפורומים