עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by RENESANSE,

אני רוצה לקנות צורב DVD על מנת להעביר קבצי ווידאו ממצלמה דיגיטלית למחשב ומשם לדיסק dvd ושאני אצליח לראות את הקבצים בdvd. על איזה צורב אתם ממליצים לי? כי ראיתי פה המון המלצות ושתי החברות הבולטות הן lg ו nec הבעיה שאני לא מבין כלום בזה, אין לי נסיון בצריבה לdvd ולכן את הנימוקים המקצועיים אני לא מבין. =\ עכשיו השאלה שלי היא, כאשר אני מעביר את מה שצילמתי מהווידאו למחשב את הקובץ הזה אני יכול פשוט לצרוב דיסק dvd ואני אראה את זה בdvd, או שאני צריך להגדיר משהו? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 778 צפיות
  2. Started by ^Daemon^,

שלום לכם, עברתי על כל הביקורות שמופיעות באתר מהשנים האחרונות בתחום ה-SSD, וגם על פוסט ההמלצות בראש הפורום. אשמח לקבל המלצה לכונן SSD בנפח 256 ג"ב בתקציב של עד 650 ש"ח. השימושים העיקריים הם כמובן עבודה במערכת ההפעלה, שימוש בסביבה וירטואלית למערכת הפעלה נוספת (על כונן SATA רגיל), ופה ושם גיימינג. המחשב עצמו בן 3 שנים בערך, אך תומך ב SATA 6Gb/s. יכול לבצע את הרכישה בארץ או באיביי. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום לכל חברי הפורום ותודה מראש לעוזרים.. אני אחרי החלפת לוח ופירמוט של המחשב, התקנתי מערכת הפעלה WIN7 , באטלפילד 3 כולל ההרחבות שלו(סביבות 35GB הכל ביחד) ואת המשחק קרייסיס 3. כרגע מתוך 120 GB נשארו לי רק 22GB מה שלא יכול להיות, אני נכנס ל-C מסמן את כל מה שנמצא שם ולוחץ על מאפיינים וזה מראה לי שהכל ביחד שוקל 67GB, אז לאן נעלמו לי עוד 31GB? פתחתי את האפשרות גם לראות קבצים מוסתרים ואחרי זה בדקתי כמה שוקל כל מה שב-C. אני לא יודע אם זה קשור אבל לא מצאתי בלוח עדיין איפה להגדיר אותו AHCI. אשמח לכל עזרה.. עדכון: הורדתי באפשרויות תקיה את הסימון מעוד מקומות ופתאום התגלו קבצים ותקיות שנפחם הכולל 95GB, שני הקבצים התחתונים שוקלים 28GB ואין לי מושג מה הם?

• 39 תגובות
    • 5.8k צפיות
  4. Started by jackhammer,

יש לי כרגע 2 דיסקים של 320 גיגה כל אחד ברייד 0 יש לי בנוסף עוד אחד זהה יושב מחוץ למחשב (חדש ומחכה להכנס לפעולה כמובן) אני רוצה לדעת מה הנקודה המושלמת לביצוע ה SHORT STROKE אני רוצה לבצע את זה על שלושתם ולשים אותם ברייד 0 (לא להתייחס לגיבויי אני דואג לזה באופן נפרד) אני מצרף 2 תמונות ממבחן של HD TACH (אחד מבחן קצר והשני ארוך) בשניהם אני חושב שהנקודה המומלצת זה באיזור ה 100GB אבל האם אפשר להסתמך על הנתונים האלה בהתחשב בעובדה שהמבחן הזה רץ על דיסקים שכבר נמצאים ברייד0? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  5. Started by ShOw-Time,

אני צריך צורב חדש, היה לי LG H42N במשך שנתיים והיום הוא כנראה שבק חיים, מאכזב ממש,כי גם לפניו היה לי LG וגם הוא שבק חיים תוך איזה שנה וחצי, הם פשוט מחליטים בוקר אחד לא להפתח יותר ככה קרה לי עם שניהם... ראיתי פה את ההמלצות בדיון ה"דביק" אני כנראה אקנה מKSP כי זה הכי קרוב אלי וגם כי יש להם את המבחר הכי גדול על מה אתם הכי ממליצים מכל הרשימה של הSATA? אני מעדיף לא להתקרב יותר לLG ממש ביזיון הסוני והסמסונג ממש זולים 100 שקל בערך עולים,איך הפיוניר? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  6. חשבתי על מדיות של ורבטים! אבל יש עדיפות למדיות של + או -? תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  7. יש לי DOK של Sandisk Cruzer Contour 8gb עם U3 ו-HD IDE של WD 160gb 7200 RPM 8mb cache בתוך מארז USB 2.0 חיצוני של Conceptronic CHD3U. ניסיתי להעתיק סרטים מהמחשב גם ל-DOK וגם ל-HD והסרטים הועתקו ל-DOK מהר יותר באופן משמעותי. השאלה מהו צוואר הבקבוק, ה-HD או המארז החיצוני? האם HD SATA יהיה מהיר יותר או שמארז אחר עם אותו HD IDE שיש לי יהיה מהיר יותר? תודה מראש על כל תגובה.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  8. טוב, החלטתי שאני קונה HD חדש, ה80 ג'יגה הזה פשוט לא מספיק לי... טוב נו, אבא שלי החליט, היום היינו בפ"ת (נסענו לסבתא שלי) והוא עשה לי הפתעה ונסע לKSP ואמר לי שהוא קונה לי HD חדש של 250 ג'יגה. רק חבל שאיחרנו ב15 דקות והסניף נסגר זה מה שהוא רצה לקנות לי http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2478 ורציתי לדעת אם מישהו פה מכיר אחד יותר משתלם, ואם יש משהו שהHD צריך לתמוך בו וזה לא תומך. לדעתי יש לו הכל, SATA 2, NCQ, ו16 מגה באפר... קיצר תביאו המלצות ויש לי גם בעיה. יש לי צורב DVD שקנו לי לפני שנה בערך, לא כתוב עליו חברה או משהו, רק דברים כמו DVD RW וכאלה, אבל כל התוכנות מזהות אותו כ HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B A206, ובחודש האחרון הוא הפסיק לזהות דיסקים ריקים לצריבה, ניסיתי של כל מיני חב…

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  9. Started by Tomerm,

שלום לכולם. שמעתי רבות על ההמלצות שאנשים נותנים לצורב DVD של LG. יש לי 3 מחשבים בחדר, ואני מבקש המלצה לצורב DVD חיצוני טוב. כזה שיעבוד כמו שצריך ב USB ויעשה את העבודה כמו שצריך. חוץ מאשר המחיר, יש עוד סיבות שבגללן ממליצים תמיד על צורב פנימי ולא חיצוני ? אבקש דגם ספציפי וחברה טובה, ואם אפשר אז גם טווח מחירים. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  10. שלום, איזה כונן קשיח יותר טוב לדעתכם SAMSUNG 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD642JJ או WD 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD6400AAKS, אשמח אם תגידו גם למה.

• 10 תגובות
    • 903 צפיות
  11. Started by Alduin,

טוב אז אני יודע שיש מספר של תראדים על צורבי דיוידי. אני קראתי כמעט את כולם ואני יוצא קצת מבולבל, איזה דיוידי עדיף. אני מעוניין לקבל המלצה (כרגע ללא הגבלת מחיר) לצורב דיוידי טוב. שמתי לב שבכל הפורומים הצורב 4120b של LG זכה לתגובות טובות, אבל אז ראיתי שאולי עדיף הצורב ND3500 של NEC (ועוד הרבה אחרים שהומלצו) אני רוצה לקבל המלצה לצורב טוב, זמין, ואם אפשר מבוסס גם ע"י ביקורות. חשוב שיתמוך ב dual layer וב R+ R-. אני לא מעוניין בצורב שעתיד לצאת או שממשך "תכף" יוצא... תודה על כל תשובה שתתקבל

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by --Shadow--,

שלום לכולם, התקינו לך את SSD עם Firmware האחרון לאותה תקופה - יותר מחצי שנה יחד עם כל המחשב. השאלה שלי אחרת, אם אני מתקין ווינדוס מחדש (8) ודורס את מערכת הפעלה הנוכחית (7) - פרמוט כונן דרך ההתקנה של הווינדוס עצמו. האם הפעולה הזאת מוחקת גם את Firmware האחרון שהטכנאי שם לי ברגע שהתקין לי את המחשב ? או שאין קשר וזה נשמר בכונן עצמו? אין לי ניסיון איך עובד Firmware עם SSD תודה רבה !

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  13. יש לי מחשב די ישן, AMD 5000 2.6 GHz, הוא אמור לעבוד באופן סביר, אבל כל פעולה במערכת הפעלה לוקחת הרבה מאוד זמן. גם למערכת הפעלה לוקח הרבה זמן לעלות (5~ דקות). יש לי מחשב טיפה יותר "משוכלל", AMD 5600 2.8 GHz, עובד מעולה בלי שום בעיות. במחשב הראשון יש יותר מעשר מחיצות. האם זה יכול לגרום לבעיות בדיסק הקשיח שתיארתי? בנוסף לזה יש עוד דבר חשוד. הטמפ' של המעבד מחזירה תמיד 25 מעלות. כלומר, החיישן כנראה פגום. הדבר הזה יכול לשבש את פעולת המעבד?

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  14. Started by yotamro,

האם מישהו יודע אם קיים בשוק מארז חיצוני להארדיסקים שיכול להכיל בתוכו יותר מהארדיסק אחד? יש לי בבית מערכת שכוללת 3 מחשבים וכ 10 כוננים קשיחים היתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר מוצר שיכול לשמש כמארז לכל ההארדיסקים ולהתחבר ב usb או בדרך אחרת למחשב? אפשרות מועדפת היא למצוא מארז כזה שמכיל בתוכו ממשק שיאפשר לכוננים להתחבר למחשב באמצעות רשת אלחוטית.

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  15. הכל בנושא למעשה... למי שמבין בתחום אני שואל האם יש סוגים שונים מבחינת החומרה ובכלל עם למי שיש לו קצת ידע כללי. תודה

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  16. Started by Radeon38,

שלום ראיתי ב KSP שיש דגם שנושא שני שמות קוד שונים את הדגם HD103SJ שזהו הדגם של ה F3 אבל ה "F" שלו בא עם מקדם 1 ולא 3. מישהו יכול לפתור לי את הבעיה הזו לפני שאני עושה קניה שגויה או מטעה. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. היי, יש לי צורב Samsung SH-S203B. אתמול צרבתי על דיסק רב פעמי (CDRW) שצרבתי עליו מספר רב של פעמים והבחנתי בריח שרוף מהדיסק לאחר הצריבה וכן ריח שרוף במהלך הצריבה. ניסיתי לצרוב במחשב אחר עם צורב אחר (NEC ND-3550A) וגם הבחנתי בריח שרוף מהמדיה. יכול להיות שזה קשור למדיה? כי הרחתי מספר מדיות לפני הצריבה והיה לחלק מהן מעין ריח לוואי. יכול להיות שהריח הזה בשילוב עם התחממות הצורב יצר אשליה של ריח שרוף? מדובר בצורב חדש (הסמסונג) שנקנה ממש לאחרונה. כבר החלפתי אותו פעם אחת כי הראשון לא היה תקין (לא קרא/כתב) ולא בא לי לחזור שוב לחנות. יש אפשרות שזה תלוי בסוג המדיה או בהתאמת המדיה לצורב? כי אחרי זה ניסיתי מדיות אחרות (לדוגמה DVDRW של VERBATIM) ולא הבחנתי בריח שרוף או בריח לוואי כלש…

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  18. אתמול קיבלתי HD IBM60 GB 120GXP עכשיו האים נכונה השמועה שרצוי שהHD יפעל רק 8 שעות עם כן אני ישמח לאיזה הוחכה למה הטכנאי שלי לא מאמין לי הוא אומר לי שאם זה היה ככה הם היו פושטים את הרגל

• 23 תגובות
    • 3.7k צפיות
  19. Started by ytoledano,

שלום, אני מתכוון לקנות עכשיו הארד דיסק שיהיה גם מהיר וגם יחסית זול לג'יגה. אני קונה מNewegg וזה הכונן שחשבתי עליו: http://www.newegg.com/app/ViewProduct.asp?submit=property&DEPA=0 Maxtor MaxlineIII, מאה ג'יגה לפלטה, 16 ג'יגה קאש וNCQ, אם אי פעם אני אעבוד עם ICH6. הוא עולה 0.733 דולר לג'יגה לעומת 0.595 של כונן 200 ג'יגה, 8 מגה, SATA וכונן של 160 ג'יגה, 8 מגה, SATA עולה 0.606 לג'יגה (כאלה הייתי קונה 2). בשביל השוואה, ראפטור 36.7 עולה 3.05 דולר לג'יגה וה74 ג'יגה עולה 2.06 דולר לג'יגה, אני יודע שקשה להשוות בגלל שלראפטור יש את חצי זמן הגישה אבל עם ביצועי העברת נתונים כמעט זהים, אני בספק אם הוא שווה פי 4 או פי 2.8 (37 או 74 ג'יגה בהתאמה), כשאתה צריך לא רק ביצועים אלא מקום א…

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  20. Started by Holography,

שלום יש לי כמה שאלות לברר בקשר לצורבי DVD הבנתי ש?LG 4120B x12 Dual Layer? ו ?NEC 3500A DVD±RW x16 Dual Layer x2? הכי משתלמים למשתמש הביתי הממוצע,ופרט לכך הLG תמוך בDVD RAM אך מדיה כזאת בישראל עולה 30 ש'ח מנגד לו עומד הNEC שנותם מהירויות יותר טובות מהLG. עכשיו האמת אני לא יודע כמה יצא לי להשתמש ב DVD RAM וממש לא אכפת לי לחכות עוד שתי דקות שהדיסק יסיים את הצריבה. לכן החלטתי לקחת את ה DVD LG 4120B שלפי ZAP נמכר במחיר זול יותר מהמתחרה. יש למישהו משהו אחר להציע לי ? ואגב,כמה עולה מדית DVD -R \ DVD +R והאם לא יגרם נזק אם אני ישתמש בו בתור CD\CDRW\DVD\DVD-\+ R וכל שאר הפורמטים שהוא תומך? כי אני יודע שאם משתמשים בCDRW בתור CD זה שוחק לו את ה'עין' שקוראת אותו תודה!

• 1 תגובה
    • 592 צפיות
  21. היי לכולם, הודעה ראשונה שלי כאן אני צריך לבצע גיבוי ושחזור (לשם בדיקה) של שרת שמריץ server 2003 בשרת יש שני דיסקים זהים 160GB במערך רייד 1, כלומר הם עותקים זהים וסה"כ הנפח הכללי הוא 160GB העניין הוא שיצרתי אימג' של מחיצת הווינדוס של המערך - להלן C, שחזרתי את אותה מחיצה לשני דיסקים זהים אחרים בנפח 500GB וניסיתי לעלות מהם את המערכת במערך רייד זהה לקודם כשהדיסקים הקודמים מנותקים, כלומר לבדוק שבעת הצורך יהיה לי גיבוי מוכן.. אממה...זה לא עובד, זה נתקע אחרי Verfiying DMI pool data כלומר מתי שהוא מנסה לגשת לכונן ניסיתי גם בסאטא רגיל עם כונן אחד מחובר ועדיין לא עולה. ליצירת האימג' השתמשתי בCloneZilla מה אני עושה לא נכון? תודה לעונים

22. Started by soundf,

שלום יש ברשותי הרד דיסק פנימי (WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII (WD2500KS ועוד אחד חיצוני (WD My Book Premium ES Edition 500GB USB2+ESATA (WDG1SU5000 בקטע של יאוש מההרד דיסק החיצוני (האשכול הבא שעדיין לא נמצא לו פיתרון: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=291838.0 החלטתי לבזבז עוד כסף מכיוון שאני יוצר מוזיקה ואני צריך 2 הרד דיסקים : - כוננים קשיחים: לטובת ביצועי אודיו טובים יש להתקין במחשב לפחות 2 כוננים קשיחים מסוג IDE או S-ATA מהירים (7200RPM). הנפחים לא חשובים, דיסקים מסוג SCSI או כאלה שמחוברים ב RAID יפגעו בביצועי כרטיס הקול מכיוון שהם חולקים עם ה PCI את אותם נתיבי התקשורת למעבד. יש לפצל את עבודת ההארדיסיקים כאשר ההארדיסק הראשון ישמש למערכת ההפעלה ולכל…

• 2 תגובות
    • 568 צפיות
  23. Started by gerdamen,

שלום אני הרבה זמן לא מבין למה יש הראד דיסקים שעולים 1500 והם 500 GB ויש הראד דיסקים שהם גם 500GB והם עולים 300 ועוד הבפר(זכרון מטמון) של ה1500 הוא חצי .. הוא 16 ושל ההראד דיסק הזול הוא 32? למה זה ככה?... קישורים: הראד דיסק יקר http://www.tamlil2100.co.il/product.asp?pID=3295 הראד דיסק זול http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=867 תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 597 צפיות
  24. Started by nec5e,

קניתי דיסק כזה ולאחר הגדרת partition הוא הראה שיש לי רק 130 גיגה. האם זה הגיוני? מה צריך להיות הגודל לאחר חלוקה?

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  25. Started by ofirdamr,

קניתי צורב דיוידי של אסוס ולא קיבלתי איתו בקופסא כבל שמע(זה שמחברים לCD IN בלוח אם) הכבל גם לא הגיע עם הלוח אם שקניתי מחנות אחרת. למי אני צריך לפנות? ואם לא יהיה לי הכבל אני לא יוכל לשמוע מוזיקה?

• 1 תגובה
    • 613 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.