עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by 3d7,

אני רוצה לקנות שני דיסקים קשיחים של 1TB כ"א, אבל אני לא מתכוון לעשות להם RAID. אני מתלבט בין ארבעה דיסקים קשיחים (אפשר להמליץ גם על אחרים): SEAGATE ST31000340AS 1TB SATA2 7200RPM 32MB ב-780 ש"ח http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3400 SEAGATE ST3100340NS 1TB SATA2 7200RPM 32MB RAID ב-1,205 ש"ח http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3075 Samsung HD103UJ SATA2 1TB 32MB 7200RPM ב-875 ש"ח http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1011 Samsung HE103UJ SATA2 1TB 32MB 7200RPM RAID ב-1,099 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_973&products_id=21854 מה ההבדל בביצועים ובאמינות בין הדיסקים הקשיחים מהסדרה הרגילה לבין הדיסק…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Ymac,

שלום, אני רוצה לקנות SSD ויש כל כך הרבה דגמים שזה מבלבל... אני מבקש שתי המלצות: ל-SSD 60 גיגה ול-120 גיגה. אני קונה בחו"ל. חשבתי ע להדגמים הבאים: Corsair Force GT 120 / 60 OCZ Vertex 3 120 / 60 OCZ Agility 3 120 / 60 Patriot Pyro SE 120 / 60 Patriot Wildfire 120 Crucial M4 64 / 128 מי הכי מומלץ? (המספרים הם הנפחים הקיימים הרלוונטים להשוואה) תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אני לא יודע מה לעשות.... יש לי לוח אם עם צ'פסט של אנוידיה 650I SLI ואחרי שהתקנתי דרייבר לצ'יפסט הבעיה החלה.... תודה ענקית לכל העונים!!!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אז ככה מסתבר שדווקא אני עם המזל שלי הייתי יכול לבחור את השילוב הכי לא נכון של לוח-אם + הארד דיסק... יש לי לוח אם של VIA (מתקופת הפנטיום 3) והארד דיסק של WD 20ג'יגה... מסתבר שהשילוב הזה יחד עם WindowsXP פשוט חוסם את הגישה ל ATA66 (ככה קוריאם לזה?) והארד דיסק עובד באיטיות מחרידה... עכשיו מה כדאי לי להחליף רק את הלוח אם או את ההארד דיסק (ואני יודע שצריך להחליף את כל המחשב אבל למי יש כסף?)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכולם, אני מחפש דיסק קשיח חיצוני שיחובר כמעט באופן קבוע לרשת לצורכי אחסון וגיבוי. נפח אחסון - 1TB אני מחפש משהו סביר עם 3 שנים אחריות לפחות - לא צריך להפריז עם התקציב, אך אני גם לא מעוניין במוצר שאתחרט על רכישתו :-) אשמח להמלצות !

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. Started by Pro_2004,

חשובה לי המהירות עבודה (אני באמת עובד על המחשב) גם משחק לפעמים השאלה כמה זה משתלם כרגע לרכוש M2 ? עכשיו בדיוק שהמחירים של הSSD יורדים כל הזמן ? אני גם צריך נפח 512GB לפחות, כנראה שכל פעם כשיהיה לי פרוייקט אעבוד על הכונן המהיר ובסיום אעביר לגיבוי.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by dbx22,

יש לי בעיה בצורב דיוידי הזה. הוא כבר לא קורא דיסקים דיוידי שהוא צרב. שאלתי פה בעבר ואמרו לי שזו בעיה ידועה ויש אותה להרבה אנשים. אז מה שאני רוצה לשאול זה אם צריבת עדכון קושחה אחד מאלה יעזור? http://liggydee.cdfreaks.com/page/3540/

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by RaGe,

האם שניהם יציגו את אותם ביצועים? יש לי אפשרות לקבל את של אסוס ללא תוספת מחיר. אני יודע ששניהם באותה המהירות אבל אולי בגלל שהחברות שונות זה לא יציג בדיוק את אותם הביצועים. אז הקיצר, מה עדיף? עם נימוק אם אפשר.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום לא ממזמן רכשתי הארדיסק חיצוני נוסף, הפעם של ווסטרן דיגטל, מהסדרה מייבוק עכשיו, מה ששמתי לב , זה שהוא על מערכת קבצים FAT 32 כברירת מחדל, וההייתי רוצה לשנות אותו לNTFS כמו שאר הכוננים. האם אני יכול לעשות זאת מבלי לאבד את המידע שכבר איכסנתי בו? וללא תוכנה? כלומר, דרך ההגדרות של הווינדוס, או פקודה כלשהי בדוס? איך אני עושה את זה? תודה. עריכה: מצאתי דרך לעשות זאת ע''י קליק ימני במחשב שלי, ניהול, לבחור את הכונן, אתחול , ואז שם יש לבחור מערכת קבצים.. (והיא כבר על NTFS..) ויש אפשרות לסמן בוי "בצע אתחול מהיר" ואפשר דחיסת קבצים ותיקיות". אם אני אעשה את זה, יימחק כל התוכן שאיכנסתי בהארדיסק , לא ? הרי הוא עושה אתחול. איך אני הופך אותו לNTFS מבלי שהוא יגיע לי בקבצים שישנם וללא תוכ…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום קניתי דיסק חדש 160 גיגהבייט - WD 7200 RPM אני מעוניינת לחלק אותו ל-2 דיסק C - 20 גיגה דיסק D - כל השאר יש לי דיסקט הצלה של חלונות 98. העלתי את המחשב מדיסקט זה והרצתי FDISK נראה לי שהדיסק לא מזוהה נכון ע"י FDISK זה לא פלא כי התוכנה מאוד ישנה. רציתי לשאול: איזה תוכנה הכי מומלצת לחלוקת הדיסק מ- 0 ???

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. ה WD 320 KS שלי התחיל לעשות בעיות עם העברת נתונים, הרצתי chkdsk /f /r ויש סקטורים פגומים. 1. לקנות חדש? אין עליו אחריות. 2. מה יכול לגרום לזה? איך למנוע בעתיד?

12. אז ככה, הדיסק הקשיח כבר לא ילד. לפני כחצי שנה הוא התחיל לעשות בעיות. נתקע באמצע העתקת קבצים, וכו'. המידע שם לא היה רגיש, אז זה לא היה כל כך קריטי. הופיעו כל מיני הערות בSMART (על סקטורים פגומים וכד') התוכנה sentinel pro הגדילה לעשות ואמרה שהדיסק הקשיח הולך למות תוך שבוע. מפה לשם, החלטתי לגבות אותו ולפרמט. בזמן הגיבוי, הדיסק הקשיח נתקע והייתי צריך לאתחל. בנוסף, קרה שכיביתי את המחשב בטעות, וכשהדלקתי מחדש, הדיסק הקשיח לא זוהה. גם לאחר אתחול, הדיסק לא זוהה. פרקתי את הדיסק הקשיח, העברתי אותו לפורט אחר, כבל אחר, עדיין לא זוהה. פתאום לאחר שניים שלושה אתחולים, הדיסק הקשיח זוהה, והמשכתי לגבות (שוב נתקע, ושוב אתחלתי, הדיסק הקשיח המשיך להיות מזוהה) לאחר הגיבוי (הלא מושלם, אחרי הכל י…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. האם יש כונן קשיח חיצוני שניתן לחברו/בעל יציאה (חיבורים) לטלויזיה בצורה ישירה (בלי מתאם כלשהו)? כלומר משהו כמו HDMI/S VIDEO... תודה!

14. היי, אני רוצה לפרמט את הדיסק הקשיח שיש לי, להעביר את כל התכולה שלו לדיסק חדש, ועליו להתקין ווינדוס מחדש, האם חוץ מסתם להעתיק את הקבצים כמו מסמכים וכו', יש אולי עוד משהו שלא חשבתי עליו שצריך לגבות, בצורה אחרת? למשל אולי יש איזשהו מידע שמובנה במערכת הפעלה (שכרגע אני לא מצליח לחשוב עליו), ככה שאם אני מוחק את המערכת הפעלה, המידע הזה יילך לאיבוד (כי אני הרי מתקין ווינדוס מחדש) אלא אם אני אגבה אותו בצורה מיוחדת יותר, מאשר סתם להעתיק קבצים? אין לי ממש דוגמא.. אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון אבל.. תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by The-Fox,

ביום בהיר אחד החליט הארדיסק הישן שלי לעשות בעיות. הבעיה מופיעה כאשר מתבצעת פעולת קריאה/כתיבה על הארדיסק, ואז המעבד מתאמץ מאד (LOAD) בעצם מגיע ל 100% וככה גומר את המחשב מבחינת ביצועים. לשם ההמחשה לא הצלחתי לצרוב דיסק במהירות של X4 עם הצורבSCSI שלי שבחיים לא דפק לי דיסק. הבעיה קשה ולא סובלת דיחוי זה פשוט סיוט ככה. הארדיסק מדגם WD AC2640R בנפח 6.4 GB והוא עובד ב ATA 66 עם קבל תואם, והוא מוגדר כ Primary Slave. הארדיסק הראשי שלי הוא IBM GXP 75 15 GB 7200Rpm ATA 100 והוא מוגדר כ Primary master. אני צריך עזרה ומהר !, תודה לכל מי שיענה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  16. אורח rotem956
    Started by אורח rotem956,

שלום, קניתי דיסק קשיח חיצוני יד שניה, אילו בדיקות מומלץ לעשות כדי לבחון את מצבו? ברשותי התוכנות HDDScan, SeaTools ו-HD Sentinel.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by phenix,

יש לי הארד דיסק חיצוני SEAGATE 1TB ואני עובד איתו קצת יותר מחצי שנה, לאחרונה חיברתי אותו גם למקבוק וגם לווינדוס 7 ואחרי זה כשניסתי לחבר אותו למחשב שלי שרץ על וויסטה המחשב מזהה את הכונן (גם בDevice manager וגם בהוצאת החומרה באופן בטוח) אבל אין לי גישה אליו.. וזה קורה רק במחשב הספציפי הזה, יש לי עוד שני מחשבים בבית עם XP ו7 ובשניהם הוא עובד חלק, רק בויסטה לא. יש משהו שאפשר לעשות כדי ל"שכנע" את הויסטה להכיר בו מחדש?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. אני מעוניין להוסיף חיבור ESATA למחשב הנייח שלי בכדי להעביר קבצים/סרטים למחשב הנייד שכבר יש בו חיבור כזה. השאלה מה מבין השניים כדאי? http://www.ebay.com/itm/Internal-SATA-to-eSATA-External-PCI-Slot-Cable-Bracket-/280656726441?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item415871c9a9 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330717610533 האם הזול יותר יעשה את העבודה או שמבחינת מהירות העברה היקר עדיף?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  19. יש לי שאלות לגבי ההארד דיסק הזה... במחשב שלי כרגע יש לי הארד דיסק WD 80GB 7200 8MB Buffer ATA100... עכשיו אני רוצה להוסיף את ההארד דיסק של ה 160GB הנ"ל למערכת ובכך להגדיל את המקום על ההארד דיסקים ל240GB סה"כ.... יש לי ספק כח HEC 300 AR-TF והשאלה שלי היא אם אני מפעיל את שני ההארד דיסקים הנ"ל ביחד במקביל האם אני צריך לקנות ספק כח חדש וחזק יותר? שאלה נוספת: לוח האם שלי הוא ASUS P4P800.... אני יודע שהוא תומך ב SATA.... אני לא חושב שהוא תומך ב SATA II... השאלה שלי היא האם ההארד דיסק הזה בכלל יעבוד על לוח האם הזה? תודה מראש!

20. Started by LiorP23,

אז ככה לצערי ה-SanDisk Cruzer Mini 512MB שלי קיבל רגליים ונעלם למזלי לא היה עליו מידע חשוב ולא מגובה בבואי לחשוב על DOK חדש ראיתי שני דגמים מעניינים: Samsung OEM 2GB שכמובן המחיר שלו מאוד מושך PQI Cool Drive U339 2GB המחיר שלו טוב PQI Cool Drive Pro U339 2GB Pro זה טוב על הנייר (או על המסך), מה בפועל? בעיקרון לרוב אני לא עובד עם קבצים בנפחים גדולים והבדלים קטנים במהירויות לא חשובים

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. ומה יותר משתלם 2 160 גיגה סאטא 2 7200 8 מגה קאש ברייד 0 או שמה 250 גיגה סאטא 2 7200 16 מגה קאש בלי חשיבות לנפח!!! אין לי בעיה להפוך את ה250 ל300

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by composite,

שלום, אז כמו בכותרת אני מחפש לקנות מארז חיצוני ל- 3200KS שברשותי. חובה מאוורר, עשויה מאלומיניום, ואפשרות ל- eSATA ו- USB2... חשבתי על זה, רק שאני צריך להביא אותו מארה''ב: http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=77150# אז יש לי שתי שאלות: האם אתם חושבים שהוא יעבוד לי בארץ בלי שנאי? לא מצאתי שום מידע על המתח.. והאם המארז הזה, מבחינת זרימת אוויר (שזה הכי חשוב לי), נראה יותר מוצלחת? ומה מבחינת איכות הבנייה? (בקטע הזה האנטק נראה יותר מוצלח, לא? אבל גם יותר יקר...) http://www.thermaltake.com/product/Storage/35_Solutions/n0012us/n0012us.asp (זה, לפי מה שכתוב, כן יעבוד בארץ בלי שנאי... נראה לי) תודה רבה לעונים!!

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום! ברשותי תכני וידאו של כמעט טרה (גדל עם הזמן), ועוד מוזיקה ותמונות של כמה עשרות ג'יגות צריך המלצה לדיסק חיצוני של 3 טרה לגיבוי הוידאו ושאר התכנים. ד"א עדיף לעשות מערך RAID לגיבוי ? כמו כן אפשר המלצה לכונן SSD (לא יותר מידיי גדול) למערכת הפעלה ? הלוח אם הוא GIGABYTE EP-43-DS3L עם חיבורי SATA 3GBPS, יש טעם לכונן SSD? ("צוואר בקבוק") כרגע אני עם דיסק פנימי 2 טרה. ** המהירות קריאה\כתיבה פחות חשובה לי, לא נקודה קריטית. תודה ושבוע טוב!

24. Started by yonir,

קניתי לאחרונה מחשב חדש עם 2 הארד דיסקים של Seagate 500GB (ST3500320AS) מקודם חיברתי את ההארד דיסק מהמחשב הישן (WD 250GB KS) למחשב החדש בשביל להעתיק ממנו את כל הקבצים לחדש. אחרי שסיימתי להעתיק הכל (כלומר קרוב ל-250GB) ניתקתי את הכונן והחזרתי את המחשב למצב הרגיל. (בכוננים החדשים של Seagate לא נגעתי) אני די בטוח שלפני כן זה לא היה- כשהדלקתי את המחשב הוא הרעיש יחסית חזק (מעין קרקושים כאלה), אני חושב שמההארד דיסק. ליתר בטחון החלטתי לבדוק את מצב ה-SMART של הכונן לראות אם רשום משהו חריג. הורדתי תוכנה בשם HDD Health - והיא דיווחה על "בריאות" של 94% לכונן אחד, ולעומת זאת לשני רק 72%. צירפתי תמונה עם הנתונים, הנתונים שהם ככל הנראה הבעייתיים בכונן עם ה-72% (אלה ששונים משמעותית לעומת…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. ויש גם מחירים, אם כי אין עדיין תאריך - https://www.gadgety.co.il/196500/intel-ssd-760p-announced/ מעניין.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.