עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by bomsa400,

היי יש באתרי קניות כמו ווינט שופס, ואללה שופס וכל מיני כאלה מחירים טובים של דיסקים במסגרת מכירות קבוצתיות, מרכזים וכל מיני. בדר"כ אני קונה מאייבורי או KSP כי כבר קרה שקניתי דיסק שהסתבר כתקול והחליפו לי. השאלה שלי אם באתרים האלה כמו שציינתי גם יש דרך לקבל אחריות כזאת של החלפה או החזר כספי במקרה שהדיסק תקול ?

2. Started by zoman,

האם מישהו יודע אך צורבים על דיסק DVD עם שתי שכבות ? בנרו או אלכוהל או כל תוכנה אחרת? :spermat:

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. מהו האמצעי איחסון המועדף עליכם? *הערה: אני כל כך שונא לצרוב בצורב כל דיסק לוקח לי לצרוב אותו לילה שלם ורוב הפעמים הוא נדפק לי, וגם הדיסקים מאוד יקרים (TDK X4 23nis) מצפה לתגובות

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Reppix,

יש אפשרות לשחזר מידע מהארד דיסק שעבר Quick Format ל-NTFS (בהתקנה של XP)? קודם לכן הוא היה FAT32. לצערי פירמטתי את ההארד הלא נכון...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by gshhar,

ומה זה בכלל Firmware? אגב לי יש לייטאון 52X32X52

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני רוצה לקנות כונן חיצוני שיהיה לי לכונן גיבוי ברשת. יש לי 4 מחשבים בבית, 2 מחשבים נייחים ו-2 מחשבים ניידים שאחד מהם הוא מק בוק פרו. ממה שראיתי בחנויות ומההמלצות שקיבלתי מהמוכרים יש שני כוננים: BlackArmor® NAS 110 Seagate http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/blackarmor/blackarmor_nas_110/ WD My Book World Edition http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=586 ממה שאני ראיתי שני הכוננים הם בערך באותה רמה. עכשיו אבא שלי דיבר עם הטכנאי של העסק שלו והוא המליץ לו על כונן של IOmega http://go.iomega.com/en/products/external-hard-drive-desktop/prestige-amp-professional-desktop-series/prestige-esata/?partner=4745#tech_specsItem_tab עכשיו השאלה שלי היא, האם…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by lexsus,

שלום יש לי מחשב ישן שעובד על חיבורי IDE UDO וגם חיבורי SATA עכשיו השאלה שלי האם אני יכול עם חיבורי SATA לחבר דיסק קשיח עם חיבור של SATA 2.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by emule2,

אז ככה יש לי מחשב ישן בבית שאין לי חיבור לSATA עכשיו אני רוצה לחבר לו כונן SATA השאלה מה כדאי לי לעשות? 1) לקנות מתאם בין IDE לSATA 2) הבנתי שיש כרטיס PCI שגם מאפשר חיבור SATA חוץ מזה האם זה לא יאט לי את המהירות של הכונן אם אני אשתמש במתאם כזה?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by DS,

החלטתי לקנות דיסקים DL מחו"ל מכיוון שבארץ המחירים מופקעים(כלומר 100 ש"ח ל 5 דיסקים? ואני חשבתי שמשחקים זה ממש גנבה). בכל אופן, התבוננתי לתומי באמאזון וראיתי שם 2 סוגים: 1. חבילה של 50 דיסקים של Memorex סוג DL ב 50 דולר. http://www.amazon.com/Memorex-8-5GB-Double-Layer-Spindle/dp/B000UWX70S/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1214206109&sr=1-1 2. חבילה של 20 דיסקים של Verbatim ב 33 דולר: http://www.amazon.com/Verbatim-8-5GB-2-4X-20pk-Spindle/dp/B000GHWRIK/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1214206109&sr=1-2 אני יודע שהממורקס יותר משתלם מבחינה כספית אבל חלק כתבו בתגובות שהם לא הצליחו לצרוב עם הממורקס ומכיוון שזוהי קנייה מחו"ל אני צריך להיות החלטי.…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by zeroone,

שלום אני מבקש הנחיות להפוך צורב X40 LTR-40125S ( 40x 12x 48x ) CD-RW Firmware לדגם X48 LTR-48125W ( 48x 12x 48x ) CD-RW Firmware אני יודע שזה היה אפשרי אלא שעכשיו בעת התקנת Firmware אני מקבל הודעה שזה לא הדגם המתאים. ה- Firmware הקיים הוא האחרון.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by iakovl,

רציתי לדעת מה דעתכם על מדיות Fortis DVD+R 4.7Gb ומדיות Memorex DVD-R 4.7Gb x4 ויש גם מדיות - של TEAC עקרונית הפורטיס משתלמים לי יותר כספית (אני צריך כמויות לאיחסון לדברים) אין לי עוד אופציות מלבדם

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by VolTAge,

אז יש לי את ה WD 8MB 80GB שעליו מותקנת מערכת ההפעלה, ויש לי גם הרדדיסק Nikimi 30GB 5400rpm. עכשיו, אם אני יחבר באותו כבל IDE את הניקימי כך שה WD יהיה ה Master והניקימי יהיה ה Slave, הביצועים יפגעו ? כי בכל זאת הניקימי הרבה יותר גרוע מה WD.. לפי מה שהבנתי לא אמורה להיות שום בעיה של ירידה בביצועים..

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. רכשתי עפ"י המלצות בפורום ובמקומות אחרים את הצורב ASUS DRW-2014L1T ושאר המפרט שלי מופיע בפרופיל המשתמש. המחשב עובד עם מערכת הפעלה ויסטה פרימיום 64 ביט בעברית וישנה בעיה עם הצורב בקריאת דיסקים,לוקח לו המון זמן לקרוא דיסקים (DVD או CD)וכשאני אומר המון זמן מדובר על מספר דקות לדיסק בודד כשבזמן הזה כל לחיצה על מקש כלשהו או פעולה כלשהי גורמת לתקיעה של המערכת עד להוצאה של הדיסק . על פניו הכונן אינו תקול ודיסק אחד הוא הצליח לקרוא ,זמן הקריאה לטעמי אינו סביר במערכת כזו חזקה (מפרט בצד),כשבזמן זה כמובן איני מנסה לבצע שום פעולה אחרת שגורמת לעומס. מה יכולה להיות הבעיה והאם למישהו יש ניסיון דומה? קראתי באיזה מקום שהכונן קורא אמנם מעט לאט CD-R אבל לא ברמה כזאת. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by kokoki,

אני רוצה לשמוע חוו"ד לגבי הכונן קשיח הבא: hitachi HUA722010CLA331 בנפח של טרה. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by רחל ויס,

כשכונן האיחסון C שלי התמלא עד אפס מקום העברתי קבצים לכונן D, אך כאשר אני מחפשת קובץ על ידי החיפוש של שורת סרגל הכלים הוא אינו מוצא אותם ואני צריכה ליכנס לכונן D ולחפש את מה שאני צריכה. האם יש לכך פיתרון? וכן האם ישנם עוד פונקציות שלא פועלות על הקבצים שהעברתי לכונן D ?

16. שלום לכולם! לפני כשבוע ניסיתי לצרוב כמה שירים על דיסק, אך משום מה, כמה שניות לאחר תחילת הצריבה, אני מקבל הודעת שגיאה. ניסיתי להחליף דיסק, לשנות את סוג הצריבה, אולם אף לא אחד מהשניים עזר. לכן, אני מניח שהצורב לא תקין ואני מבקש את עזרכתם. אני מחפש צורב DVD במחיר של עד 200 ש"ח, כאשר מה שהכי חשוב זה האמינות של הצורב. יש המלצות? נ.ב. האם יש עדיפות לצורב עם יציאת IDE או SATA? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Danman,

היי, עד היום היה לי raid0 עם 2 הרדיסקים של סמסונג F3 500 ג'יגה. המהירות קריאה הייתה כ220 מגה לשניה. קניתי עוד 2 הרדיסקים זהים לטובת raid5. עכשיו המהירות הממוצעת שלי היא 75 מגה לשניה מה יכולה להיות הבעיה? אני משתמש בבקר RAID שעל הלוח שלי EVGA X58 SLI LE. הstrip size הוא 64k. תודה רבה, דני.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. לקחתי איתי את הכוננים הקשיחים ליוון ,הם נמצאים בשקיות פצפצים כל אחד לחוד. אני נמצא כרגע בחדר שבו המזגן לא עובד כשאינני בחדר. אני נמצא ליד הים יחסית ,הלחות פה די גבוהה וחם. כשנכנסתי עכשיו לחדר התחלתי להזיע מיד ולהרגיש חנק. האם בטוח להשאיר הארד דיסקים בסביבה כזו? אם לא, ואם המקרר ממשיך לעבוד גם כשאינני בחדר, האם כדאי לי להכניס את ההארד דיסקים לשם? (לא יהיו בעיות מגנטיות וכולי?)

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Torian,

שלום, יש לי נתב עם חיבור USB שמחברים אליו כונן חיצוני והוא משתף אותו ברשת, רציתי לשאול אם מישהוא מכיר יצרן ודגם מסויים של דיסק און קי שיכול להתאים לתפקיד, הדיסק און קי יהיה מחובר קבוע ותמיד יפעל תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by tenana,

מישהו יכול להסביר לי סופית למה עוזרים העדכוני קושחה לצורבי נק? אני חיפשתי על זה בפורום ולא מצאתי תשובה חד משמעית..

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by galz,

תראו, יש לי כרגע במחשב את זה http://www.pch.co.il/docs/pd-2138884711.htm כשקניתי תמחשב צחקתי, לא האמנתי שאני אמלא 70 אחוז ממנו, אבל אתמול האמת התפוצצה לי בפרצוף. נשארו לי 300 מגה (!!) פנויים^^ השאלות שלי הן כאלה: אוקיי שאלה חדשה: עזבו אתכם מלאחד את הכוננים. אם אני פשוט מחבר את החדש למחשב, אני פשוט אקבל כונן חדש וריק בווינדואוז? בשביל זה לא צריך רייד וכל מני דברים כאלה?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Chura,

שלום אני רוכש מחשב חדש וראיתי מלא לוחות שרשום עליהם SATA 3.0GB/s... לא הבנתי עדיין אם זה SATA2 או משו חדש ? אני מאוד מעוניין לרכוש HD זה Maxtor 7V250F0 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=7V250F0〈=heb&cart=11508780853234215 מכיוון שיש לו NCQ (שאין לי מושג מה זה אבל זה בטוח לא רע, מה זה ?) והוא מסידרה MaxLine III והבנתי שהיא יותר טובה מהDiamondMax 10 ? זה נכון ? עכשיו רשום שהוא גם SATA 3.0 GB וגם SATA 1.5 GB וגם PATA, איך זה יכול להיות???? http://www.maxtor.com/_files/maxtor/en_us/documentation/data_sheets/maxline_iii_data_sheet.pdf חן

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. הי כולם, אני מנצל את השרשור הזה -כדי להמשיך לשאול: 1) אם נקבל שגיבוי על כונן אחד לאורך זמן אינו שיטה טובה - האם גם תסכימו שגיבוי לאורך זמן על שני כוננים (או ע"י RAID או פשוט ע"י העתקה כפולה) הוא מאוד אמין? (בתנאי כמובן שכשמגלים תקלה, מחליפים מיד ) 2) אם נגביל את השימוש בכונן לזמן מוגבל - שנתיים שלוש - מתוך מחשבה שהנפחים ממשיכים לגדול ומחירם לרדת, ואז נעביר שוב לכונן חדש כפול בנפח - האם זה לא מגדיל בהמון את האמינות? (או בצורה פשוטה יותר - מה אחוז התקלות בכוננים בני שנתיים - שלוש? האם בכונני סיגיט עם 5 שנים אחריות יש פחות תקלות בשלוש שנים הראשונות?) 3) האם יש דרך לוודא שכונן מסויים יהיה יותר אמין לשימוש כגיבוי? (נניח, לכתוב ולקרוא בעומס במשך שבוע, להריץ בדיקה וכו') 4…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום קניתי צורב חדש LG H62N SATA עכשיו חיברתי אותו ללוח לחיבור הSATA איפה שרשום PRI SATA הלוח שלי הוא Asus K8V-SE Deluxe עכשיו הצורב בכלל לא נקלט במערכת, הוא אפילו לא נפתח(אין מתח) ליד החיבור של הSATA בצורב יש חיבור שאין לי מושג מהו, יכולת שזהו חיבור מתח לספק? הכונן קשיח שלי מחובר בחיבור SATA בודד, לידו למטה נמצאים עוד שניים אחרים,PRI SATA ,SEC SATA יכול להיות שאני צריך להחליף בין החיבורים? יכול להיות שבכלל הצורב לא נתמך בלוח שלי? חייב תשובה דחוף, תודה מראש!.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. ה-SMART בכונן המערכת במחשב הישן שלי (MAXTOR SATA 120GB) מתריע על כשל קרב ומציע להחליף את הכונן. חשבתי במקביל להרחיב את נפח האחסון, אז אני מחפש כונן SATA בנפח 320GB-500GB ככה. אין עדיפות לחברה מסוימת. יכול להיות SATA או SATA2, כי גם ככה מדובר במערכת ישנה שתומכת SATA1 בלבד. הנה ההעדפות לפי סדר חשיבות: 1) משתלם (מחיר פר גיגה) 2) אמין (ללא בעיות ידועות) 3) שקט (או לפחות לא ידוע כמרעיש) 4) אם אפשר - שיהיה לו חיבור MOLEX לחשמל כי זה יחסוך לי עוד כבל/מתאם במארז (לא יודע אם עדיין מייצרים כונני SATA עם חיבורי MOLEX)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים