עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by foxil,

שלום, אני הולך לקנות את המחשב הנייח החדש ואני שוקל להשתמש בכונן SSD ללא HD, כי המחשב הקודם שהשתמשתי ב-HD היא 160GB ומעולם לא התקרבתי ל-160GB. ראיתי את התרשמות וידאו בביצוע SSD אך נותרו מספר שאלות לפני שאני רוכש ב-SSD: 1. ידוע כשמקום ב-HD כמעט מתמלא - המחשב מאיט, אותו דבר גם לגבי SSD או האטה קלה? 2. ניתן ליצר מחצית ב-SSD? 3. מהם מגבלותיו ל-SSD לעומת בכונן קשיח? 4. אם ארכוש בנפח 256 בפרסום, אך בפיזית יהיה פחות מ-256? עד כמה אחוז? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. אני רוצה לדעת אם אפשר לצרוב על תקליטור שמיועד לצריבת סרטים DVD מידע..DATA ולא סרט.. לדוגמא אני רוצה לצרוב על התקליטור שירים [MP3] ורוצה שזה ישמר לי ..ושאם אני הולך עם הדיסק לחבר ורוצה להלקיט לו מהדיסק אני יוכל.. דיסק בנפח 4.7 או דומה לו.. זה אפשרי?.. מישהו ניסה?.. הצליח לו..?. וכך גם בקשר לסרטים בפורמט AVI MPG יש לי סרטים ישראלים אני רוצה לצרוב אותם על דיסק אחד שישמרו לי האם זה אפשרי?.. לאחסן אותם על דיסק אחד ואם אני ירצצה בעתיד להעתיק למחשב אני יוכל..?.... כמה עולה דיסק של 4.7 GB או דומה לו כי שחכתי תגודל.. בתנאי שזה אפשר: איזה צורב כדיי לקנות כרגע ומה המהירות שלו.. כי אני רוצה לפנות מקום מהארדיסק.. כמה עולה ..?..דגם וחברה.. תודה!!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. קיבלתי הארד של 120 ואין לי מקום פנויי ואני לא מעוניין לקנות בקר , יש איזשהי דרך לחבר אותו עם כבל מפוצל או משהו כזה בסגנון ???

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Roieba,

שלום לכולם, נתקלתי בבעיה חמורה ואשמח לקבל את עזרתכם בנדון. ברשותי Storage מסוג EonStor של InfoTrend דגם: A08U-C2410 לסטורג' 8 סלוטים, כאשר ב-4 מתוכם יש דיסקים ב-RAID5 ושאר הסלוטים ריקים. כאשר עלה הצורך בהרחבת נפח האחסון, קניתי עוד 4 דיסקים ורציתי לבנות RAID חדש. וזה מה שבאמת עשיתי והכל היה בסדר. היה לי 2 מערכים מסוג 5 תקינים. אני עובד עם התוכנה RaidWatch ושם היה מסומן לי ליד כל דיסק נורה ירוקה המסמלת תקינות. עד שאחרי כמה דקות, ליד הדיסק הראשון של הרייד השני (סלוט 5) במקום נורה ירוקה היה כמין פלוס (+) כתום. ניסיתי לבדוק מה הבעיה אבל לא היה לי אפילו קצה חוט, אז פירקתי את הרייד החדש ע"י הוצאת כל 4 הדיסקים. כשהכנסתי את הדיסקים מחדש, הסטורג' זיהה את 3 הדיסקים האחרונים (סלוטים …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by miim17,

יש אפשרות לצורב עוד סשן סדיק אודיו? או ברגע שצורבים סשן אחד הדיסק נסגר? אני משתמש בנרו.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. לחבר שלי יש מחשב נייד של IMB דגם T41 מעבד 1.59 יש לו עכשיו כונן DVD והוא נשבר (אני לא יודע אם זה ככה בכל המחשבים הנידיים אבל אצלו הכונן במשיכה אחת יוצא ונכנס גם בקלות כמו איזה כונן נשלף) אז הוא ביקש ממני לשאול בפורום איזה צורב DVDכדאי לו לקנות כי אני לא יודע אם כל צורב DVD יתאים לנייד שלו..(אם יש רק צורבים מיוחדים שמתאימים אז תתנו הצעות בחנויות צפון TMS KSP PANDAS ונועה ואם כל צורב DVD לנידיים מתאים אז אני כבר לבד ימצא משהו..תודה)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by FireStar,

שלום לכולם, הזמנתי את ההארד דיסק הבא: Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD. כאשר אני יקבל אותו, אני אמור לעשות לו FDISK ולאחריו FORMAT. נאמר לי שדוס יזהה את הדיסק רק בתור 10 ג'יגה או משהו כזה. האם לאחר התקנת מערכת ההפעלה, אני אראה את מלוא הנפח שלו? זה משנה איזה מערכת הפעלה (98 או XP) אני יתקין?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by harges,

שלום רכשתי לפני כחצי שנה את הכונן WD cavier blue 1T כי הייתי צריך עוד מקום במחשב. חיברתי אותו והכל היה בסדר עד לזמן האחרון. הכונן אינו מוגדר אצלי כראשי עליו מותקן הוינדוס אלא כמשני. יום אחד אני מדליק את המחשב והכונן נעלם ואינו מוצג במחשב שלי. פתחתי את המחשב,בדקתי שהכל מחובר כמו שצריך אז הוצאתי והכנסתי את חיבור הSATA בלוח אם,והדלקתי את המחשב. הכונן הופיע אך לא היה לי אינטרנט,(מוזר oO) אז הפעלתי את המחשב מחדש ואז הוא נעלם שוב. מה אתם חושבים הבעיה? לדעתי זה כתוצאה מכ-2 הפסקות חשמל באותו חודש כשהמחשב היה דולק,ואחרי הפעם הראשונה זה קרה לי שוב,אז רק הדלקתי מחדש והבעיה נפתרה. לדעתי הכונן לא נשרף. יש לי windows 7 (לא יודע אם זה עוזר..) תודה מראש. בר

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום, יש לי שני מחשבים בבית ובכל אחד מהם יש שני כוננים קשיחים. אני מעוניין לקחת מאחד המחשבים את אחד הכוננים הקשיחים שלו (לא זה שמותקנת מערכת ההפעלה עליו) ולהחליף אותו עם אחד הכוננים במחשב השני (גם כן כונן שמערכת ההפעלה לא מותקנת עליו). העניין הוא שאני רוצה גם להחליף את המידע ביניהם כדי שכאשר יותקנו הכוננים הקשיחים במחשבים, התוכנות המותקנות עליהם ימשיכו לפעול כאילו לא עשיתי כלום. איך אני יכול לבצע זאת???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by shay_koral,

הורדתי איזה דרייבר של העידכון ביוס עכשיו אני צריך להתקין זה קובץ אחד של מגה וחצי לצרוב אני לא יכול זה קובץ "rom" יש לי דיסק און קי 8 ג'יגה fat32 וכמובן שהמחשב שלי קורא מהבוט עכשיו שמתי את הקובץ בdok הפעלתי את המחשב והגדרתי בביוס שיעלה usb מהבוט אבל משום מה זה לא מתקין פשוט רואים קו לבן בצד שמאל מהבהב חיכיתי וחיכיתי וכלום מה עושים?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by BoriTTo,

שאלה קטנה. האם אפשר לחבר כונן SATA רגיל פנימי לחיבור ESATA שיש לי במחשב וזה יעבוד? בהנחה שאני מחבר אותו לחשמל (או יצירת חיבור וספק כוח, או כבל מידלדל מיציאת PCI ריקה או משהו)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. המרתי דיסק און קי ל ntfs אבל עכשיו הdvd לא מצליח לקרוא אותו והמחשב השני מצליח לקרוא אותו אבל לא מצליח להפעיל את הקבצים שבו. מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by TBomber,

אם אני שם את הWINDOWS על הSSD אז כל המחשב ירוץ מהר יותר או שהWIN יעלה מהר יותר וזהו???? על מה אני צריך להסתכל שאני קונה כונן SSD (חברה מהירות גודל וכל אלה מה הכי טוב לגיימינג ובכללי שאני יעבוד על המחשב בלי יותר מדי בעיות) כי עכשיו הכונן HHD נגיע ל100שימוש ממש בקלות וזה תוקע את המחשב ואני לא יודע מה לעשות (הכוונה במאה אחוז במנהל משימות)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Or ei,

יש לי צורב (דה) 2100e מי שלא מכיר 16x10x40 yamaha אני מנסה עם כמה תוכנות לצרוב ובניהם נרו שום דבר לא הולך לרוב הוא נתקע באמצע אם שגיות כמו של לא לסיים להעתיק שיר למרות שהוא עשה את זה כבר כמה פעמים עוד הודעת שגיאה זה שהוא לא יכול לעשות DISK at once יכול להיות שזה בגלל ששני ההארדיסקים על צמת IDE אחת והCD והCDRW על השנייה ? אני יודע שמומלץ שזה יהיה הארדיסק צורב -הארדיסק CD ואני עובד עם ה98 הדרעק הזאת .... החרא הזה הצליח להרוס לי דיסק של TDK שעולה 10 ש"ח!!!( :-\)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by tomermu,

שלום יש לי ACER נייד מסוג TRAVELMATE 290. הוא בן 6-7 אבל עובד מצויין. הבעייה היחידה היא שהדיסק רק 30 גיגה. אני רוצה להחליף אותו למשהו יותר גדול. 1. האם כל דיסק קשיח של נייד יתאים? 2. אם לא - איך אני יודע מה כן יתאים? 3. מחפש המלצה למקום זול לקנות בו את הדיסק. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by GaTor120,

שמעתי שעם הווינדוס לא מומלץ עדיף עם תוכנה שמתאימה,מישהו מכיר? תודה רבה למי שיעזור

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by morben,

שלום הייתי מעוניין לדעת מה אתם חושבים על הכונן הבא: [h=1]Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA מחיר: 580 ₪ האם יש לכם המלצה לכונן אחר ביחס מחיר תועלת שהוא יותר טוב וכדי לרכוש תודה רבה[/h]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום אני צריך עזרה בקניית דיסקים לצריבה ל DVD אשמח אם תוכלו להמליץ לי מה לקנות ומה זה מחיר סביר.... תודה...

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by LevyVista,

מה קורה חברים.. השבוע אני מתכוון לקנות את הדיסק קשיח החיצוני הנ"ל, Western Digital My Passport Essential 500GB WDME5000 עכשיו אני רק מתלבט מאיפה לקנות.. מאייבורי או מKSP. המחיר הוא הבדל של 10 שקלים ככה שזה לא משנה לי, אני רק רוצה לשבת בראש שקט ולקנות מהחנות האמינה. אז מאיזה אחת מהחברות לקנות? :s05:

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. Started by ro,

רציתי לדעת עם מישהוא מכיר את הצורב הזה: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=38029 ומה האיכות שלו...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by silver,

לאחר פירמוט כונן c והתקנת windows מחדש +כמה תוכנות כאשר אני בודק את הכונן הוא מראה ששטח הדיסק בשימוש הוא 5.5gb כאשר אני נכנס לכונן ומסמן את כל הקבצים זה בסך הכל 2.5gb לאן יכולים להעלם 3gb מנפח הדיסק

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני מחפש דיסק שיהיה בביצועים טובים ומהירים, וגם שקט מאד ללא זמזום מעיק כלשהו. השימוש הוא ביתי, הרבה גלישה ומוזיקה בעיקר. אשמח מאד להמלצות של כולם נאמר לי שסיגייט שקט מאד- אך לא מכיר אותו ולא את ביצועיו. לכן מעדיף לשאול פה בכלל על כל המותגים הטובים שידועים שעונים על דרישות אלה ,מנסיונכם.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by yanivnn,

כרטיס 8 גיגה MS PRO DUO {הכרטיס חדש לא שומש מעולם} הוא תוקע את המחשב להרבה זמן עד שזה משתחרר... כשאני רוצה לפרמט אותו זה אותו דבר... כמה זה הגיע לסוף ואז אמר שאי אפשר לסיים את הפרמוט זה אומר שהכרטיס לא תקין? ניסיתי במחשב אחר גם אותו דבר תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ToMeRv32,

לפני כמה שבועות נפטר הקודם, ואני צריך לקנות חדש. לאחר כמה בדיקות באינטרנט הבנתי שהאופציות הקיימות הן ST1000DM003 של Seagate WD10EZEX של WD שניהם הפשוטים ביותר ו1TB. חיפשתי קצת והבנתי שמבחינת אמינות WD הרבה יותר טובים מSeagate, אבל זה לא משהו ספציפי לכונן הזה.. (http://www.extremetech.com/extreme/175089-who-makes-the-most-reliable-hard-drives) והבנתי בנוסף שהSeagate מעט יותר רועש מהWD.. יש באמת סיבה להתלבט בין השניים? ההבדל במחיר ביניהם הוא שקלים בודדים. אין לי צורך באחד מהיר יותר ואין לי צורך ביותר מהנפח הזה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by TPack,

שלום לכולם, היום התחדשתי ב USB Cruzer U3 16GB ויש לי מספר שאלות מאחר ולא מצאתי הסברים בנושא בFAQ שלכם: א. נתקלתי לאחרונה הרבה במושג Portable לצד תוכנות שונות. האם אלו תוכנות שניתן להריץ מהUSB ? אם לא אשמח להסבר. ב. אני מחפש כמה תוכנות שירוצו דרך ה U3 בלחיצה אחת על המחשב (שעליו הן לא מותקנות כמובן). דוגמא אחת טובה היא Everest שאני מניח שכולכם מכירים. לא מצאתי גרסה שלה באתר להורדות דרך הU3 עצמו. האם קיימת גרסה מתאימה שתעשה את העבודה? כנ"ל לגבי סריקת וירוסים מקומית על מחשב היעד. אשמח להכוונה והסבר. כל טיפ או טריק שימושי למשתמש חדש יתקבלו בברכה. תודה (= עריכה: ועוד 2 שאלות שעלו בדעתי, האם ניתן להתקין Skype/Mesenger באמצעות ה U3? אם אני מוחק את הU3 לצורך פרמוט למען שיטת ה NTFS…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים