עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום. הזמנתי לא מזמן מחשב והוא עדיין לא הגיע. הזמנתי דיסק קשיח SATA ויש לי שלוש שאלות: 1. לפי מה שהבנתי מהFAQ, כדי להתקין את הדריבר של הSATA בBOOT, אני צריך כונן דיסקטים! אבל לא הזמנתי כונן דיסקטים. מה לעשות? 2. הזמנתי לוח אם שתומך בNCQ וב SATA 2 (מ.ס.י נאו 4 פלטיניום). אבל כאמור לקחתי SATA. עד כמה מומלץ לי לשנות לSATA2\NCQ? והאם הביצועים השונים משפיעים על ביצועים במשחקים עצמם, או רק בהעתקה/הדבקה/ וכו? 3. השאלה שבכותרת: בעדיפות עליונה!!!!!!! ראתי בנועה מחשבים ובלוג'יק פי סי את הכוננים הקשיחים של SEAGATE וראיתי שאין דבר כזה SATA של SEAGATE בלי NCQ. האם זה נכון לכל החנויות? כלומר כל SATA של SEAGATE הוא גם עם NCQ?

• 5 תגובות
    • 918 צפיות
  2. אני צריך לצרוב משו שאוכל להעשות שיעלה מהבוט {כמו שיש בדר"כ בוינדווס} אאמרו לי שאפשר לעשות את זה דרך נרו אפשר הסבר מפורט?

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  3. Started by Yaron-Cohen,

תודה...

• 7 תגובות
    • 832 צפיות
  4. אוקי אז בהתחלה די חששתי מ SSD, ואז ראיתי כמה ביקורות טובות יש עליו, אז אמרתי נלך על 1TB כונן קשיח + 64GB או 128GB מסוג SSD רק בשביל מערכת ההפעלה (ווינדוס 8 + תוכנות). אז עכשיו קראתי מפה: http://hwzone.co.il/wiki/SSD "יחד עם זאת קיימים גם מספר חסרונות לכוננים אלה - בעת הפסקת חשמל פתאומים עלול המידע בכונן להיפגם עקב העובדה שהוא נשלט חשמלית ולא מכאנית." ואני שואל את עצמי, הפסקת חשמל, יש חשש שהלכה לי מערכת ההפעלה והתוכנות? למה אני צריך את הפחד הזה? בשביל עוד קצת מהירות? גם ככה זאת השקעה של 300-400 שקל, אז אני עוד עומד מול חשש שחברת-חשמל תהרוס לי את המערכת (למרות שיש לי מערכת UPS שנותנת מתח שמספיק ל 2-3 דקות ללא חשמל)? ובנוסף לכל זה: http://www.bit-tech.net/news/hardware/20…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by or_cool,

יש לי כמה שאלות כעל מושגים: מה הפירוש הפשוט למילה ATA איזה סוגים של ATA ואיזה הכי טוב אני יודע פחות או יותר ה זה RAID אבל אשמך לקבל הסבר טוב מה זה RAID 0 ידוע לי שיש רק מ1-5 תודה מראש אי ממליץ לעשות אוגן עם מושגים במקום שכל אחד ישאל

• 6 תגובות
    • 787 צפיות
  6. Started by elior021,

שלום לכולם אני רוצה לדעת מה ההבדל בין תקליטור DVD-R לתקליטור DVD+R תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 647 צפיות
  7. שלום אני מעוניין לרכוש DOK 64GB, שיחובר ב-USB 2.0. ה-DOK ישמש כאמצעי גיבוי, אשר יכיל קצבי Ghost Image גדולים, למשל 10GB כל קובץ. המחיר שאני מעוניין לשלם עבור ה-DOK הוא עד 300שח. ב-Zap יש 14 אפשרויות עבור 64GB: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-diskonkey&db6767=1140417&orderby=price מה הכי טוב, בתחום מחירים שאני מחפש? ("טוב" הכוונה: אמין מבחינת שמירת נתונים, וכמה שיותר מהיר, בגבולות USB 2.0 כמובן) כרגע נראה לי SanDisk UltraBackUp 64GB, http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735058 257שח אבל אם מישהו יכול להמליץ על משהו יותר טוב, אודה לכם.. תודה רבה לכולם

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by chaim_f,

אני צריך המלצה ל - SSD240G האמת שמספיק לי 120 אבל הבנתי שמבחינת מחיר נפח זה לא כדאי ההתלבטות שלי היא בין: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18681 לבין https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19113 ועד כמה העבודה תהיה טובה/מהירה יותר בצורה משמעותית מדיסק - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12236

9. Started by ivry,

שלום צורב הLG שלי מיומו הראשון היה רועש במיוחד ולאחר חצי שנה החליט לצאת לגמלאות מוקדמות מאחר שמימוש האחריות עליו מסובכת החלטתי לקנות צורב זמני בחנות השכונתית הצורב היחיד שהיה להם היה של סוני חיברתי אותו והצבעים שקיבלתי בצפייה היו מזעזעים צבעים פלסטיים לא חדים ומרוחים החזרתי אותו לחנות והם אמרו לי שזה מוזר אבל יש להם במקרה צורב של טושיבה לקחתי זה נראה בערך אותו דבר ידידי טוענים שזה לא הגיוני שלצורב אין שום השפעה על צבעים שזה אחד ואפס בלבד בכל אופן איך זה שסרטים שצולמו במייטב הטכנולוגיה נראים כמו שצולמו ממצלמת פוקט הייכן הבעיה שלי אני על 3770K ללא כרטיס מסך שאר המדיה כמו תמונות נראים סביר והכל מעודכן תודה למשיבים

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  10. Started by XCG120,

האים דיסק קשיח של WD דגםWestern Digital Black WD6001FZWX 6TB יכול להתאים ללוח אם שלי האים הוא יזהה אותו . הדגם של ה 4טרה דגם Western Digital WDC WD4001FAEX-00MJRA0 זוהה האים ה6 טרה בייט יזוהה ?לוח האם Rampage Formula X48 (LGA775)

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  11. Started by tidan27,

ברשותי נגן מוזיקה, הוספתי לו כרטיס זיכרון מיקרו הוצאתי את הכרטיס מהנגן, כחמש פעמים במשך שלושה ימים על מנת לפרמט אותו באמצעות קורא כרטיסים ברצוני לדעת האם הוצאה מרובה של הכרטיס והכנסתו בצורה נכונה גורמת לשחיקת המנגנון כרטיסים של הנגן או של הכרטיס עצמו?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. היצע הדגמים שמבוססים על זכרונות הבזק בטכנולוגיית תלת מימד עדכנית ממשיך לתפוח לכתבה

13. Started by civic,

האם ניתן להתקין על הכונן החיצוני (2.5) במקום במחשב נייד את כל התוכנות ולהפעיל דרכו ? כמו משחקים וכדומה? או שהביצועים לא טובים?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אני לא מצליח לצרוב עליהם הצורב מוציא אותם החוצה הוא לא מזהה אותם כנראה מה עושים ???

• 1 תגובה
    • 779 צפיות
  15. Started by Sgt_Pepper,

יש לי כונן חיצוני My Book של WD, בנפח 320GB עם חיבור USB. הכונן עצמו עובד, מחובר לחשמל והנורה דולקת אבל המחשב שלי (Win7) פתאום כבר לא מזהה את הכונן. גם כשאני מחבר אותו למחשבים אחרים אין זיהוי. למה, ויותר חשוב, מה עליי לעשות? תודה מראש, ערן.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום חברה. יש לי דיסק קשיח של סיגאת בנפח 500 גיגה. אני חושב שהוא תוקע את המחשב מכמה סיבות : כשהמחשב נתקע הליד של הדיסק קשיח נדלק כאור אדום בצורה ממושכת שנית כאשר אני מעתיק קבצים מהדיסק קשיח המחשב נתקע בצורה מופרעת.. ולא אין התחממות של מעבד או כ.מסך. אני רוצה לעשות גיבוי לחומר הרב שיש לי והמחשב פשוט לא נותן לי לנשום והופ הוא נתקע ! מה עושים ?? זה דחוף מאוד. תודה מראש

• 18 תגובות
    • 3k צפיות
  17. Started by D@nny,

שלום חבר שלי צרב לי דיסק עם תמונות. התוכן של הדיסק כשני ג'יגה. משום מה הצורב שלי לא מזהה את הדיסק בכלל. אפשר אולי לגלות מה הבעיה? (למרות שהבעיה נשמעת כללית מדי). בנוסף, הצורב לא מזהה דיסק דו שכבתי... יכול להיות שהצורב נדפק "קצת"?

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  18. Started by חוזליטו,

שלום! ברצוני לקנות כונן קשיח חיצוני, לצרכי גיבוי ל-4 מחשבים. 3 מהם סטנדרטים, 2 נייחים, 1 נייד, עם ווינדוס XP. המחשב הרביעי (החשוב ביניהם..) הוא ישן למדי. מערכת ההפעלה שלו היא Windows 98, אך יש לו יציאת USB. דרישות נוספות שלי מהכונן - נפח ממוצע (150 - 300 ג'יגה יספיקו, אין צורך ביותר), מחיר סביר (מספר מאות שקלים). שאלתי נחלקת ל-2: 1. איזה כונן עלי לקנות אשר יוכל להתחבר אל המחשב הישן, עם ווינדוס 98? 2. כיצד אני מבצע את החיבור בין הכונן אל המחשב? אני מניח שנדרש לחבר כבל USB, מן הסתם, אך האם נדרש בנוסף גם לבצע איזשהו שינוי בהגדרות המחשב? התקנות מיוחדות? דרייברים? אודה מאוד לעוזרים - כרגע אין לי שמץ של מושג איך אני פותר את העניין הזה... חוזליטו.

• 4 תגובות
    • 681 צפיות
  19. Started by Dimka,

זקוק לעזרה עקב התלבטות בין שני קשיחים החיצוניים (לא סגור עדיין על גודל הכונן שאקנה) פה ניתן לראות את 2 הכוננים בכמה גדלים: http://ivory.co.il/category.asp?catcode=405 נפח כונן מול מחיר: 320GB של WD יעלה 360 ש"ח. 320GB של Seagate יעלה 430 ש"ח (70 ש"ח יותר). 500GB של WD יעלה 525 ש"ח. 500GB של Seagate יעלה 610 ש"ח (85 ש"ח יותר). מבחינת איכות בניה, ראיתי את WD במו עיניי והאיכות בניה לא אהבתי, נראה פלסטיק זול ורגיש. הסתכלתי ביקורות ושם ראיתי את Seagate וטענו שהאיכות בניה טובה. אודה לכל דעה שלכם וגם למי שיש את הכונן של Seagate ועל איכות הבניה שלו.

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  20. Started by extra,

אוקיי קניתי צורב חדש שאני מחבר אותו באמצעות חיבור SATA יש לי את הכבל SATA שקיבלתי אותו עם המחשב אבל אין לי את הכבל חיבור לחשמל ואין לי אותו מה אני עושה? יש אותו בתוך המחשב לא? סליחה על הטיפשות

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אני רוצה לקנות DVD-R, עכשיו רציתי לדעת איך הדיסקים האלו של HP: http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=310&cat=18 HP נראית לי חברה דיי רצינית (לא מאמין שהיא גם תקנה מחברה שתייצר באיכות ירודה) אבל מצד שני המחיר דיי מחשיד מישהו מכיר את הדיסקים האלו? הם יהיו לשימוש רגיל (סרטים, משחקים) לא איזה דברים מיוחדים.. תודה

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  22. Started by ilay22,

יש לי כונן שאני רוצה לייעד רק לגיבויים, האם יש דרך לעשות אותו מאובטח יותר? למנוע גישה אליו אלא לצורך גיהוי או שחזור, או למנוע גישה לקבצים מסויימים?

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  23. הדוכן של החברה הטאיוואנית התערוכת CES 2018 כלל כמות עצומה של מוצרים מעשרות קטגוריות שונות - אך מעל כולם בלט לו Project JellyFish הייחודי לכתבה

24. Started by or81322,

שלום לכולם. אני מתכנן לבנות nas ביתי שירוץ רוב היום (אולי חוץ מבלילות) בתקציב בינוני יש לי כרגע קצת יותר מ 1TB של חומר, ואני מתכנן לבנות nas שיחזיק 4 כוננים קשיחים. כרגע חשבתי לקנות רק 2 כוננים חדשים בגודל 2TB כל אחד (מבעית חוסר תקציב כרגע) ובעתיד לשדרג ולהוסיף עוד כונן או שניים. חשבתי על הכוננים, Seagate Barracuda 7200.14 2TB , WD 2TB Sata3 Red בנוסף יש לי כרגע כונן WD 1TB Green, שמכיל את כל החומר. לאור מה שפירטתי אני מעוניין לקבל המלצות מה כדאי לקנות (תקציב מוגבל). ועוד כמה שאלות: 1. במידה ואני קונה שני כוננים ושם אותם שמערך RAID1 בתהחלה, האם כשארצה להוסיף עוד כוננים אוכל להחליף למערך RAID 5 מבלי למחוק את התוכן שיש בתוכם? 2. בהתאם לתשובה של השאלה הקודמת, אם כן איזה שיטה…

• 0 תגובות
    • 613 צפיות
  25. Started by ha,

RAID 5 ב ABIT IP35 Pro אני עומד להרכיב את המערכת שלי עם לוח אם ABIT IP35 Pro ורציתי לשאול מספר שאלות. 1. האם ה RAID 5 ב ABIT IP35 Pro עובד היטב? יש למישהו ניסיון איתו?... והסיבה שאני שואל שאלה כזאת היא שכבר ניתקלתי בבעייה של הגדרת RAID וניסיון שימוש בו כ Boot disk. במערכת הנוכחית שלי, הבנוייה סביב Asus P5GD2, ישנו RAID 0 ב BIOS. כאשר ניסיתי להפעיל אותו בזמן התקנת ה Windows XP (הגדרה ב BIOS, לחיצת F6 והכנסת דיסקט הדריוור) ה Windows לא זיהה אותו כדיסק קיים. 2. הייתי רוצה להשתמש ב RAID 5 הבנוי כ 200GB * 3, כרגע יש לי שני דיסקים דומים ,שההבדל ביניהם הוא בכמות הזיכרון (8M/2M): דיסק 1: WD200JS 00MBH0 8M cash דיסק 2: WD200JD 00FYB0 2M cash ונראה לי שאוסיף WD2000JS כדיסק …

• 4 תגובות
    • 893 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.