אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם הרבה הרבה זמן לא היתי זמין באתר ולא היה לי אפילו זמן לעצמי העבודה הזאת עכשיו יהיה לי זמן לטפל קצת במחשב סוכות(: אז ככה אני רוצה כונן 2T מהיר ויציב ובלי תקלות. כי בזמני החופשי קראתי קצת וראיתי שיש כוננים שעושים בלאגן אז אני רוצה כונן טוב. תאמינו או לא אני הSSD מהרכישה הראשונה עוד בתול אצלי ולא פעל, דיברתי פה בפורום עם כמה אנשים אז והם הסבירו לי מה לעשות ועשיתי ואז קיבלתי צרורות של עבודה ולא היה לי זמן לעשות את זה. אז ככה אני רוצה לקנות תכונן קשיח הזה בשביל להעביר אליו בזמן עכשיוי את החומר שנימצע על המחשב לפרמת תמחשב ולהתקין תואיינדוס על ה SSD. ועם מישהוא יכול לעזור לי עם הSSD התקנה וכו כי שחכתי על מה הם דיברו איתי וזה לא יעזור אני חושב שנימצא ברשותי M4 ככה לפחות…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב יש לי צורב שלא צורב! :'( הוא מתחיל לצרוב וב99 אחוזים הוא נתקע... ניסיתי לצרוב עם Easy CD Creator 5 Platinum עזרה בבקשה... אני נואש... :'( העוזר יבורך... :saint:
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח חיצוני בנפח 2T. ניסיתי לפמרט את הדיסק לEXT4 דרך WIN עם תוכנות חינמיות וכל פעם לקח לי כעשר שעות. התקנתי UBUNTU בVMWARE, השאלה כמה זמן שם יקח לי לפרמט? האם יש אפשרות לפרמוט מהיר? תודה לעוזרים. ואם הכל ילך כשורה, האם קצב ההעתקה של הקבצים דרך VMWARE תהיה זהה להעתקה פיזית? מבחינת זמן. יש לי אחרי זה להעתיק 50 ג'יגה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי כולם, אני מנצל את השרשור הזה -כדי להמשיך לשאול: 1) אם נקבל שגיבוי על כונן אחד לאורך זמן אינו שיטה טובה - האם גם תסכימו שגיבוי לאורך זמן על שני כוננים (או ע"י RAID או פשוט ע"י העתקה כפולה) הוא מאוד אמין? (בתנאי כמובן שכשמגלים תקלה, מחליפים מיד ) 2) אם נגביל את השימוש בכונן לזמן מוגבל - שנתיים שלוש - מתוך מחשבה שהנפחים ממשיכים לגדול ומחירם לרדת, ואז נעביר שוב לכונן חדש כפול בנפח - האם זה לא מגדיל בהמון את האמינות? (או בצורה פשוטה יותר - מה אחוז התקלות בכוננים בני שנתיים - שלוש? האם בכונני סיגיט עם 5 שנים אחריות יש פחות תקלות בשלוש שנים הראשונות?) 3) האם יש דרך לוודא שכונן מסויים יהיה יותר אמין לשימוש כגיבוי? (נניח, לכתוב ולקרוא בעומס במשך שבוע, להריץ בדיקה וכו') 4…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש איזו דרך לחבר הארד דיסק פנימי רגיל ודי ישן (בעל חיבור ATA133 ולא SATA) למחשב נייד ע"י usb או משהו כזה? מישהו יכול להפנות אותי למה אני צריך לקנות? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה בכותרת... תודה! :-)
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום הייתי מעוניין לדעת מה אתם חושבים על הכונן הבא: [h=1]Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA מחיר: 580 ₪ האם יש לכם המלצה לכונן אחר ביחס מחיר תועלת שהוא יותר טוב וכדי לרכוש תודה רבה[/h]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בפלאסמה רק כניסת SDCARD ולא USB לצערי. יש אפשרות להעביר סרטיXVID למינהם לכרטיס SDCARD דרך המחשב ואז לחבר את הכרטיס למסך? צריך אולי לקנות איזה מתאם מסוים?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש אפשרות לצורב עוד סשן סדיק אודיו? או ברגע שצורבים סשן אחד הדיסק נסגר? אני משתמש בנרו.
-
טוב אז ככה עקב חוסר מקום אני צריך כונן קשיח של 2T ומעלה לא גרייין הוא איטי מידיי. אז על מה אתם ממליצים ועל מה הכי כדאי ללכת שהיה לפחות 7200 סיבובים לפחות לא 5000 כמו הגריין. זה הולך לשמש לאיכסון סרטים שירים התקנות של משחקים. אני חושב אפילו לקחת 2 שהיה לי 4T למה הסרטים של התלת מימד שוקלים מלא ויש לי אוסף גדול של סרטים. ולהריץ קובץ תלת מימד זה לוקח הרבה מהמחשב במיוחד שזה 1080P אז צריך משהוא איכותי וזריז. תודה רבה לעוזרים אשמח לשמוע הצעות.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל תודה לעוזרים,ההתלבטות היא בין: Wd blue 3TB+samsung evo 850 500GB לבין Wd black 3TB+samsung evo 850 256GB האחסון מיועד למשחקים, סרטים וכל השאר... חשוב לציין שיש לי כבר במחשב wd black 2TB וssd של סמסונג evo 850 256GB...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני משדרג את המחשב בסלון שלי למשהו קצת יותר חזק מבוסס Sandy Bridge נשארו 2 התלבטויות, קירור (נפתח) וקשיח. אני מתלבט האם ללכת על הכוננים הירוקים (WD Green/Samsung Ecogreen) או על הרגילים ? ראיתי שיש לרכוש כונני גרין בSATA3 שמאוד קורצים לי (למרות שזה רק בKSP). האם לדעתכם במערכת שצריכה בעיקר כוח עיבוד וכו' (סרטי BR 3D ) יש חשיבות מכרעת למהירות הקשיח ? שכן הירוקים חסכוניים יותר ושקטים יותר אני מאמין. הכונן יהיה 1TB ויהווה גם מחיצה למערכת ההפעלה וגם מחיצה לאחסון. תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך כונן קשיח חיצוני לשמירת קובצי מדיה, בחיבור eSATA. חשבתי על הכונן סמסונג 2Tb F4 ועל המארז NexStar 3 של Vantec http://www.vantecusa.com/front/product/view_detail/212 מה אתם אומרים?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=D39kk1mMDUU הסרטון מתייחס לנושאים הבאים: 1. מה יותר אמין, דיסק קשיח או SSD 2. אמינות SSD 3. בלאי ב-SSD
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
במחשב של חבר צרבתי DVD מתוצרת (CMC (RICOH הצורב : NEC 3520 כשהרצתי cd-speed העקןמה הייתה סבירה פחות או יותר. הבעיה היא שאני לא מצליח לקרוא את הדיסק במהירות סבירה במחשב שלי... אני מנסה לקרוא אותו באמצעות כונן DVD רגיל של TOSHIBA המהירות איטית מאוד, כשאני מנסה לבדוק את הקריאה בCD-SPEED , הכונן לא מתניע... מאוד שקט, וקורא במהירות X2 בערך... האם הכונן לא בסדר ? מה יכולה להיות הבעיה ? האם זה הדיסק ? עכשיו אני מגלה שיש לי בעיה גם עם דיסקים רגילים... אני לא מבין איך זה יכול להיות, פעם אחת זה עובד טוב, פעם שניה עושה בעיות. כניראה שזה עיניין של מזל...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מתלבט איזה SSD 250 לקנות. ראיתי שממליצים על ה840 של סמסונג. הם באמת יותר טובים ומשתלמים מכל השאר? ראיתי שיש דגם חדש יותר שנקרא EVO שנמכר ב 120 שקל יותר. מה הוא נותן? שווה להשקיע את ה120 שקל האלה בנוסף ל800 שקל שעולה ה840 הרגיל? איך הכונן הזה למשל משתווה אליהם? SanDisk 256GB SDSSDP256G דבר נוסף שאני לא מבין, ניקח את סמסונג לדוגמא (וזה קורה בכל חברות שעושות SSD), נגיד יש הארדיסק 250 גיגה והוא עולה 900 נניח, למה יש גם כונן של 256 שעולה 1100? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעונין לקנות hd חדש בנפח 60 Gb, איזה hd כדאי לי ? חשבתי על Seagate Baracuda 60GB 7200RPM או על WD 60GB 7200 8M Buffer כשה wd עולה 80 שקל יותר, האם הוא שווה את ההפרש? איזה מבין הדיסקים הנ"ל נחשב אמין יותר? והאם יש לכם הצעות אחרות?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי לא מזמן הארד דיסק של Western Digital (WD1600). יש בו 2 חיבורי חשמל (אחד רגיל ואחד אחר) ושאלתי היא אם זה משנה באיזה מהם אני מחבר את ההארד דיסק ? עוד שאלה, הקטע של המאסטר וסלייב הם אותו הדבר כמו ב-IDE כן ?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי קריאה מהירה - החלטתי לקנות את הצורב DVD LG GSA-42N. היכן אני יכול לרכוש אותו בארץ ? ( לא מצאתי בגוגל) סליחה על הבורות - אבל מה זה overburning ? ועד כמה זה קריטי שהוא לא תומך בזה ? ועוד משהו - מה אתם אומרים על הדיסק און קיי הזה ?? גם אותו אני מעוניין לקנות... http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=4727&perur=1&t=14
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בלוח אם שלי יש רק חיבורי SATA 2. הSSD מחובר כרגע לSATA 2 שבלוח. הביצועים כמובן טובים הרבה יותר משל דיסק קשיח, השאלה אם הם יכולים להשתפר. בלוח יש חריצי PCI-E X1. אם אחבר את כונן הSSD לכרטיס הרחבה של SATA 3 עם צ'יפסט איכותי של marvell למשל, ארגיש שינוי משמעותי בביצועים? ידוע שמהירות sata 2 היא 300MB/s. מהירות sata 3 היא 600MB/s. מהירות מקסימלית של PCI-E X1 היא 500MB/s כך שהSATA 3 של הכרטיס יפעל במהירות כזו. עדיין יש הבדל בין 300 ל500 השאלה אם זה שווה את ההשקעה, למרות שהיא מזערית יחסית. נתוני מהירות כתיבה / קריאה של הSSD: INTEL 330 6Gb/s 450 MB/s / 210 MB/s 3Gb/s 265 MB/s / 200 MB/s תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
קראתי במדריך זה http://hwzone.co.il/hardware/guides/ssdguide ויש לי כמה שאלות שאולי תוכלו לעזור לי לפני שאתקין את מערכת ההפעלה קניתי SDD samsung 830 ssd 128gb הוא צריך להגיע אלי ביומים האילה השאלות איך אני יודע אם אני צריך לעדכן את הקושחה של הSDD ? כתוב במדריך שצריך לעשות את העדכון לפני ששמים עליו משהו, האם הפירמוט לא מוחק את העידכונים? פעולת ה-TRIM מתאפשרת "ופועלת אוטמטית" אך ורק כאשר הלוח במצב AHCI?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Hard Drive Inspector מודיע שיש תקלה כבר כמה חודשים וזה קרוב להתרסקות. בכונן של מקסטור 250 ג'יגה בן 7 חודשים אותה תופעה גם לבן שלי בכונן ישן. הוא מודיע על תקלה שתקרה עוד 6 ימים וזה לא קרה. המחשבים שלנו עובדים 24 שעות ביממה ללא הפסקה וללא שום תקלה שמתי לב שהכבל שמחובר למקסטור 250 גיגה הוא SATA 2 ולא הכבל הרגיל, ?האם זאת הסיבה . לבן זה כבל רגיל מה הפתרון לסלק שגיאות מיותרות אלו. מצורף צילום התוצאה [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות ssd חדש למחשב בנפח של 250gb. יש לי אפשרות לקנות כונן של crucial מדגם M500 ב550₪ דרך חברת מיקרון. למישהו מכיר את הכונן הנ''ל? הכונן יהיה בתוך מחשב נייד ועליו יהיה מותקן שתי מערכות הפעלה, וינדוס 7 ופדורה. רוב השימוש יהיה matlab ותוכנות עריכה קלות כגון photoshop וsketchup ומדי פעם משחקים קלים. התקציב שלי הוא עד 650₪.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי נתב עם חיבור USB שמחברים אליו כונן חיצוני והוא משתף אותו ברשת, רציתי לשאול אם מישהוא מכיר יצרן ודגם מסויים של דיסק און קי שיכול להתאים לתפקיד, הדיסק און קי יהיה מחובר קבוע ותמיד יפעל תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז אולי מהכותרת לא הבנתם כל כך את הבעיה אז אני יסביר במפורט: יש לי 2 הארד דיסקים: 1 מכוייל MAC 1 מכוייל PC זאת אומרת שלא עשיתי בהם כלום מאז שקניתי פשוט אחד עבדתי רק עם MAC ואחד עבדתי רק עם PC עכשיו ניסיתי לחבר את ההארד דיסק החיצוני מכוייל PC ל-MAC והוא לא מזהה אותו בכלל משום מה =/ איך אפשר לפתור את הבעיה הזאת בלי למחוק קבצים מההארד דיסק? וגם להפך שניסיתי לחבר את ההארד דיסק שמכוייל ל-MAC ל-PC הוא לא זיהה לי אותו. מה אפשר לעשות כדי לסדר את זה? הדבר היותר חשוב לי כרגע זה שההארד דיסק של ה-MAC יעבוד לי על ה-PC אבל אם תוכלו לעזור לי ב-2 המקרים אודה לכם מאוד. תודה רבה לכולם
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-