אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
אהלן, מחפש כונן SSD למחשב מדיה סנטר שיריץ עליו רק מערכת הפעלה OPENELEC. כבר קניתי אחד של 120 של סמסונג, שעלה 520 ש''ח מחפש כונן יותר קטן מבחינת מקום - כי זה בזבוז רק למערכת הפעלה. במידה ולא כדאי, אז המלצה לכונן 120 SSD איכותי ואמין - שלא קורע את הכיס. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, רכשתי את המחשב הנ"ל: https://www.amazon.com/dp/B09BDGD2TZ?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details אני חושב שאלו הנתונים שלו מלנובו: https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/Legion/Lenovo_Legion_5_15ACH6/Lenovo_Legion_5_15ACH6_Spec.pdf בבקשה לא להסתמך על הלינק שנתתי ללנובו למקרה ואני טועה בדגם ואולי אני אצטרך כונן/ראם אחר (אשמח שתוודאו שאכן מצאתי את המפרט הנכון ע"פ אמזון). אני מתכנן לשדרג את המחשב כשיהיה מבצע באמזון על SSD 1T ללא מע"מ לרכוש ולהוסיף למחשב. כנ"ל שוקל לרכוש מאמזון סטיק של 16GB RAM DDR4-3200 ולהחליף את אחד הסטיקים של ה 8GB שהגיעו עם המחשב ככה שיהיה לי סך הכל 24GB. אשמח להסבר איזה סוג כונן …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
הגיע לי ה- seagate Barracuda מהסדרה החדשה (3TB). הרצתי עליו HDDScan - להלן התוצאה. אינני יודע לפרש את תוצאות הבדיקה. האם הכונן תקין? האם כך צריך כונן חדש להתנהג? תודה מצורף גם קובץ הדוח המלא
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדיות BR של 100GB כבר נמצאות בפיתוח פחחחחחחחחחחחח http://www.tgdaily.com/2006/01/07/100gb_blu_ray לא נראה אותם לפני 2007.... מעניין עם הדור הנוכחי של כונני BR יוכל לקרוא את המדיות האלו, אם כן, אז השקעה על כונן כזה היא השקעה לטווח ארוך ומשתלם.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש SSD לצורך מערכת הפעלה תקציב עד 650 ש"ח נפח : 120/128 G לאחר בדיקה שערכתי אני מתלבט בין 3 עיקריים שח OCZ Vector 128G - 600 שח 650 - SanDisk Extreme 2 120G 690 שח-Samsung 840 Pro 128G הסמסונג פחות לכיוון שלי כי חורג מתקציבי ההבדלים העיקריים לפי מה שבחנתי בין OCZ ל- SanDisk הם באמינות (MTBF) כאשר סמסונג עם 2 מיליון שעות ו-OCZ עם 1.3 מליון שעות ארצה לקבל חוות דעת מכאלו שיש להם את המוצר או מכירים בעיות קריטיות בין במוצרים (בעיות אמינות / תאימות) הביצועים נכון להיום לא משחקים תפקיד מאוד חשוב כי כרגע אני עדיין עם Sata2 אך בעוד חצי שנה מבצע שדרוג ללוח אם ומעבד כך שאעבוד עם Sata3 בעתיד עם הכונן SSD. תרגישו חופשי להציע חלופות אם קיימות שלדעתכם טובות יותר או …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מבחינת חלוקת המקום, איך הכי כדאי לחלק כונן של 500GB? כמה בדיוק כדאי להקצות לכונן C והאם עדיף לחלק ל 3 כוננים במקום ל 2?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לפני מספר שבועות ביקשתי המלצה לדיסק קשיח. רוב הפורום המליץ לי על הWD 80 8MB. וכעת כשקיבלתי אותו אתמול והתקנתי אותו ואת ה WINDOWS אני שמח להודיע שהמחשב רץ כמו חלום. תודה לכל חברי הפורום מקרב לב !!!
-
היי אני מתכנן לקנות מחשב חדש בחודשים הקרובים, ולשים בו שני כוננים SSD NVME (ומעוניין לקנות את הכונן המשני כבר כעת במבצעים באמאזון). כונן אחד מתחבר לכניסת ה-M2 בלוח האם, והאם השני מתחבר דרך מתאם? זה אמור לעבד בצורה תקינה? איזה מתאם מומלץ והאם הוא אמור לתמוך בכל הסוגים של NVME (PCI4 לשם דיוק)?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך כונן חדש...לאחר שאחר הלך לעולמו. באותו מחיר יש את ST3500418AS המומלץ אך ראיתי גם את WD5000AADS עם באפר 32. מאחר והוא שייך לסדרת ה GREEN אני מניח שהוא 5400RPM? האם ה ST3500418AS עדיין עדיף? (למרות באפר קטן יותר?) הדיסק ישמש ככל הנראה לאיחסון ולהרצת משחקים ממנו. דעתכם? המלצות?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בלוח אם שלי יש רק חיבורי SATA 2. הSSD מחובר כרגע לSATA 2 שבלוח. הביצועים כמובן טובים הרבה יותר משל דיסק קשיח, השאלה אם הם יכולים להשתפר. בלוח יש חריצי PCI-E X1. אם אחבר את כונן הSSD לכרטיס הרחבה של SATA 3 עם צ'יפסט איכותי של marvell למשל, ארגיש שינוי משמעותי בביצועים? ידוע שמהירות sata 2 היא 300MB/s. מהירות sata 3 היא 600MB/s. מהירות מקסימלית של PCI-E X1 היא 500MB/s כך שהSATA 3 של הכרטיס יפעל במהירות כזו. עדיין יש הבדל בין 300 ל500 השאלה אם זה שווה את ההשקעה, למרות שהיא מזערית יחסית. נתוני מהירות כתיבה / קריאה של הSSD: INTEL 330 6Gb/s 450 MB/s / 210 MB/s 3Gb/s 265 MB/s / 200 MB/s תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני חושב שהארדיסק יחסית איטי למה שהוא צריך לעבוד, לא? איך מתקנים את זה? יש בו פחות מחצי מכמה שאפשר לאחסן עליו
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Western Digital My Book Essential Edition 2.0 320GB WDH1U3200 380 ש"ח Westren Digital 120GB Passport II EXT 2.5 USB 2.0 WDXMS1200TE Black 381 ש"ח *מה ההבדלים בין שני הכוננים האלו? (שניהם מסדרות שונות) *למה הראשון מיועד ולמה השני? *על מה אתם ממליצים?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מניח שההבדל בין CD-ROMים הוא רק העיצוב והמהירות (52/56 לא משנה לי :) או שמלבד העיצוב יש עוד דברים שצריך להתיחס אליהם כמו אמינות ומהירות ATA... ??? או מגבלות ספציפיות בדגם מסויים... בקיצור, מה אתם אומרים? ללכת על הLG או שיש משהו עם עיצוב יותר יפה?? וגם מה המהירות ATA שלו? יש משהו יותר מהיר???
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי HDD חדש 3TB של סיגייט, התוכנה מזהה 3TB, אבל אני לא יכול להקצות את מלוא הנפח, הוא תמיד משאיר לי 760GB "לא מוקצים" מה אני עושה לא טוב? עדכון: מצאתי את השרשור הזה... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=535763.0 נקווה שיפתור את הבעייה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולםםםםםם אני חדש פה חחחח.. אז ככה שמעו אני לא יודע בדיוק מה יש לצורב שלי .. אני מכניס דיסק בא לצרוב. ואין צריבה שהוא לא יתקע לי ב 5% ואחרי 20 דקות אפילו יותר פתאום הוא ממשיך ולפעמיים יש מצבים שהוא ביכלל לא צורב ואני חייב לצרוב אבל הוא פשוט לא נותן לי ויש לי ים דברים לצרוב בבקשה עזרהההה אני חייב לסדר תבעיה הזאת . :'( והצורב שלי של חברת MSI מי שמכיר עם הפאנלים 52X32X52 תודה לכל העוזרים והלוואי והוא יסתדר לי :
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הזמנתי את ה- Maxtor 40 GB 7200RPM ויש עם זה קצת בעיות כי זה תקוע במכס ויש את השביתה במשק וכל זה, אז חשבתי להמיר אותו ל- WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version בתוספת של איזה 10 או 20 שקל. מה דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי בדיקה לדיסק גם בחנות וגם בבית והכל תקין אבל אני שומע אותו יותר מידי לטעמי.. למשל כשאני מוריד משהו אז אני שומע אותו די חזק.. עכשיו הבנתי שזה אמור להיות דיסק די שקט.. א. אני יודע שאני רגיש לרעשים מה שיכול להעצים את הבעיה. ב. הדיסק בקידמתו של מארז ATNEC 300 - מה שמפריד בין הדיסק לחלל החדר זה רשת לסינון אבק.. יכול להיות שזה מה שגורם לכך שאני אשמע את הרעש? (אני רגיל למארזים שסגורים מקדימה).. התקנת מאווררים בחזית המארז יכולים להפחית מהרעשים של הדיסק? (גם המאוררים מרעישים אבל את זה אני יכול לסבול.. זה רעש רציף) תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה שבכותרת. לינקים: 1) http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=HD501LJ&affiliate=zap 2) http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=6042
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי בהתחלה הארדיסק דרך אתר שבסוף כתוב KS התקשרו אלי ואמרו לי שכדאי לי לקחת YS כי זה יותר טוב (והתוספת היא רק 20 שקלים) זה באמת ככה? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כשנה לאחר הצריבה כמה דיסקים CD של TEAC הלכו לי... יש בהם לכלוך כזה שהוא בתוך הפלסטיק, כלמר אי-אפשר לנגב אותו - מה שגורם לכך שאי אפשר לקורא חלק מהקבצים. אציין שאני נוהג לשמור טוב על הדיסקים שלי. זה ככה עם כל הדיסקים או רק עם אלו? יכול להיות שזה בגלל ששמתי אותם בנרתיק דיסקים שלא סגור הרמטי ולא בתוך מגירה (ולכן חשוף לאבק). לשם השוואה לפני כשבוע העתקתי כ-20 דיסקים DVD-R של BenQ שנצרבו לפני כמה חודשים ולא הייתה שום בעייה! אפילו בדקתי חלק מהקבצים ב-MD5 Sum. עריכה: זה קורה גם בדיסקים של TEAC שאין עליהם "סימנים מיוחדים". בדיסקים אחרים לא נתקלתי בתופעה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במשך זמן רב אמרתי לכם שהמדיות שלי טיאק והיה לי ויכוח עם כמה, על האיכות. היום ניסיתי לגבות עם תוכנת ארקוניס ונאמר לי שהמדיה מסוג נחות כאשר הכנסתי את המדיה של LG התוכנה החלה לגבות. מהיום אני מפסיק לקנות טיאק, רק חבל שיש לי 100 DVD ו-100 CDR של טיאק אי לכך ובהתאם לזאת אני מתנצל בפני כולם שהתווכחנו לריק.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני לברר בנוגע לצורב, מה הכי זול שאפשר לרדת בשביל משהו בסביבות ה 24X ומעלה. כרגע ראיתי הכי זול אבל איכותי אלה צורבי הלייטאון שעולים בטווח ה300שקל בערך לצורבים במהירות 48X. המהירות אינה הגורם המכריע פה, יותר חשוב לי אמינות ומחיר, אם יש משהו נגיד במהירות 16X או 24X זול ואמין, גם טוב. בקצרה.. האם יש משהו כמו איכותי ואמין בסכום מתחת ל 300שקל? או שהצורבים של לייטאון שעולים בסכום שציינתי הם בערך הכי זולים שיש בשוק הצורבים..?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רכשתי לאחרונה דיסק קשיח WD4003FZEX לאחר התקנת הדיסק הוא לא מזוהה במערכת ההפעלה ווינדוס 8.1 64 ביט לוח אם ASUS RAMPAGE FORMULA X48 מה הסיבה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מבקש ממני לאתחל את הדיסק אבל יש לי עליו 400GB של מידע שאני לא רוצה לאבד... יש פתרון לזה? אולי איזו תוכנה?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני הולך עוד מאט להחליף את הארד דיסק שלי (SATA) מכיוון שהוא נהרס,עכשיו רציתי לדעת איך אני מגדיר את הארד דיסק מסוג כזה. תודה