עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. כל הקטע של רייד 0 קוסם לי חוץ מהמינוס הגדול של סיכוי יותר גבוהה לפשלות בקטע שיש שני הארדיסקים אז הסיכוי לתקלה בשני דיסקים הוא גבוהה מדיסק אחד וברגע שאחד נדפק אז הלך המידע המידע שלי חשוב לי יותר ממהירות קראתי על עוד סוגי רייד אבל הכל נראה לי מסובך ולא מובן לפי מה שהבנתי מרייד 3 זה נותן שנים או יותר כוננים בסטריפ וכונן אחד נפרד לגיבוי משנותן לי האופציה לרקוד על שתי החתונות רייד 2 לא בא בחשבון כי צריך 7 כוננים רייד 4 לא הבנתי מה הוא רוצה ממני רייד 5 לפי ההיגיון שלי זה מתאים בעיקר לשרתים ואחריזה כבר הפסקתי לעקוב 1+0 10 30 50 100 ffs O_O מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 943 צפיות
  2. שלום, יש לי SSD של אינטל 80GB X25. המערכת הפעלה מועלת צ'יק צ'ק אבל בטעינת משחקים אז לא ממש מרגישים בהבדל מבחינת מהירות טעינה. האם זה טבעי? (המפרט שלי בצד).

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. אז ככה!!! המיפרט שלי בחתימה. שני הקוויאר בלאק היו עד עכשיו ברייד 0 על הבקר של מארוול (SATA 3) הבעייה היא שהפעלתי את המחשב מחדש ואז הווינדוס עשה צ'ק דיסק ומצא בעיה בפייל סיסטם יש לציין שזו פעם שלישית שזה קורה. בכל הפעמים עשיתי בדיקת MHDD לשני הדיסקים ולא היו בעיות אני חושד שיש בעיית תאימות של הבקר עם הדיסקים שאלותי הם: 1.האם מישהו מכיר את התופעה? 2.האם כדאי לעשות רייד מחדש על הבקר של אינטל? כלומר האם אני אקבל שיפור משמעותי לעומת התקנה ללא רייד בכלל? 3.אם אני עושה רייד על הבקר של אינטל האם אוכל ללחבר דיסק קשיח נוסף שאינו חלק ממערך הרייד לאותו בקר? בתודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אהלן חברים, לפני כמה חודשים קניתי דיסק קשיח נייד 3.5' של ווסטרן דיגיטל בחנות אופיס דיפו בעירי. לצערי הרב שמתי בכונן את כל החומר שהיה לי, הכולל את כל התמונות המסמכים והקבצים החשובים שלי. ביום מן הימים פסק הדיסק הקשיח מלעבוד ומכאן הדרך אל חילוץ הקבצים הייתה ארוכה עד מאוד. לאחר ניסיונות רבים בכמה מחשבים ועם כמה תוכנות הבנתי שזה כבר לא ברמה שלי ושלחתי את הדיסק למעבדה, לצערי הרב גם שם לא הצליחו לשחזר את המידע ונאלצתי לשלוח למעבדה מתקדמת בתל אביב לתיקון בסך 2035 שקלים חדשים. כמובן שחלה האחריות על הדיסק אך אין אחריות על החומר בפנים, שזה היה בעצם מה שחשוב לי- וזו הסיבה העיקרית שלא שלחתי אותו לתיקון או החלפה באחריות שקיימת (באופיס דיפו טענו שאין אחריות על המידע). ברשותי דו"ח המעב…

• 18 תגובות
    • 11.8k צפיות
  5. היי יש לי כמה סקטורים פגומים ב HDD האם יש תוכנה מומלצת שמתקנת את זה? ד"א מתעתד לרכוש DOK כנראה 16 GB מה הכי יעיל עד מחיר 160 ש"ח ? תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by xpl0it,

קניתי חדש חדש Western Digital My Book Essential 500GB External HD והוא עובד לאט הוא מתחבר בחיבור USB2 אבל יש לי הרבה שמשהו לא בסדר ושהוא קורא יחסית לאט. אני אומר את זה כי יש לי עוד דיסק חיצוני (הרבה פחות טוב, 80GB של סמסונג - שום דבר מיוחד...ממש פשוט..) אבל הוא רץ הרבה יותר מהר. אני לא ממש יודע איך להוכיח את זה, אבל האם יש דרך להראות שהדיסק הזה באמת רץ לאט ? אני לא מדבר על מקרים מיוחדים..פשוט בזמני קריאה/כתיבה סטנדרטים הדיסק עובד לאט יותר ממה שהייתי רוצה. האם זה יכול להיות קשור לגודל שלו ? 500GB זה די גדול (בטח שלעומת 80GB), יכול להיות שלוקח לו בגלל זה הרבה זמן לקרוא/לכתוב ? אגב אמרו לי שזה עם 8MB BUFFER.

• 1 תגובה
    • 811 צפיות
  7. יש לי שני צורבים (פיוניר ו-Asus) ובשניהם יש בעיות שונות ולא עקביות. אני מעוניין לבדוק את התקינות שלהם. האם יש משהו כמו SMART לכוננים אופטיים, או תוכנה שמריצה סט בדיקות ומדווחת על בעיות בכוננים?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. זה הכרטיס שאני רוצה לרכוש. - לחץ כאן, יש גם פה בדולר יותר.

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. שלום לכולם, יש לי מחשב בן 4 שנים, סה"כ עובד בסדר גמור. יש לי HD פנימי של חברת Western Digital, מהיום שקניתי את המחשב (נפח 500GB). לאחרונה אני חש איטיות בעת כתיבת\קריאת תכנים מה HD. אני מקפיד לבצע Defrag אחת לכמה חודשים... רציתי לדעת אם יש תוכנה שבודקת את התקינות של ה HD - אני חושש שיגיע יום וה- HD יפסיק לעבוד ואאבד את התכנים. האם יש תוכנה שבודקת את מצב החיים של ה HD? כמה נשאר לו וכו'? תודה ! 8)

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. מה הדיסקים האיכותיים ביותר לצריבת דיוידי כיום? בנוסף רצתית לדעת האם עם הדיסקים האלה אוכל לצרוב על מהירות 16 לדוגמא ועדיין שהדיסק יהיה קריא (צריבת סרט לדוגמא)? תודה

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  11. היי. יש לי הארדיסק תקול ולפני שאני שולח אותו למיטסי \ טיק טק חשבתי לנסות להוציא ממנו חלק מהמידע לבד, אם קיימת תוכנה כזאת. מהסתכלות בסטיקי אני מתאר לעצמי שהתוכנות הן לשחזור קבצים שנמחקו בלבד. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 778 צפיות
  12. איך אני יכול לראות את הטמפ' בכונן WD MYBOOK שמחובר ב-USB ? SPEEDFAN, EVEREST, HDTUNE מראות רק דיסקים פנימייים תודה

• 3 תגובות
    • 690 צפיות
  13. Started by ofirrjd,

קניתי את ה cruzer4GB עם תמיכה ב U3 וזה די נחמד אך כשניסיתי להתקין U3 על DOKs אחרים שיש לי הופיעה הודעה שהם לא תומכים U3. השאלה היא, איך אני מתקין תוכנות ל DOK שלא תומך ב U3 והאם יש ממשק כזה של חברה אחרת שכן יתאים ל DOKים שלי. מאוד מצא חן בעיני ה GUI של ה U3 עם תפריט כמו ווינדוס. אופיר

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. יש לי כרטיס פלאש SD איטי של סאן דיסק, מאילו שצבועים כחול-אדום ( אני קורא וכותב אליו דרך קורא כרטיסים (למספר סוגים של כרטיסים). אני משתמש בו לצורכי גיבוי קבצים כאשר אני לא רוצה לגבות על ידי צריבות) מדי פעם, לעיתים רחוקות, יש תקלה בזמן הכתיבה אליו ולפי התרשמותי חלק מהסקטורים של הכרטיס מתמלא ותופס מקום, בלי שנוצר קובץ הניתן למחיקה. זה לא מצב תחזוקתי תקין. בדיסקים הקשיחים אני מפעיל את SCANDISK של WIN98 או CHKDSK של WIN2000 כדי לנקות סקטורים תפוסים כאילו, אבל אני חושש לעשות זאת בכרטיס פלאש SD שמא תוכנות אילו יעשו בלגן במיבנה הקבצים של הכרטיס. אמנם ידוע לי שמבנה הקבצים בכרטיס הוא FAT16 שמוכר היטב ל- SCANDISK ו- CHKDSK אבל בכל זאת אני לא רגוע, כי כרטיסי פלאש יצאו זמן רב לא…

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  15. Started by kotvana,

יש אפשרות בביוס לאפשר את ההגדרות האלה. אני מבין שלאחר התקנת ווינדוס אקס פי יש עדיין אפשרות להשתמש בהן, באמצעות פאטש מיוחד. השאלה שלי אם יש בכך תועלת כלשהי, נגיד - המחשב יעבוד מהר יותר או שזה סתם יסבך ת'עניינים. ההארד דיסק שלי הוא 7200.11 500 ג'יגה סי-=גייט (המושמצים). תודה.

• 2 תגובות
    • 865 צפיות
  16. הדגם הוא WD200AB של WESTERN DIGITAL

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  17. Started by shikochen,

קניתי HD חדש. האם ישנה אפשרות להמנע מהתקנת WINDOWS. ושאר התוכניות מחדש? האם יש דרך/תוכנה לבצע העתקה לHD החדש? תודה מראש לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 593 צפיות
  18. פעם ראיתי פה שמישהו הזכיר את זה ואמר שבמקום המקור מתח יש איזשהו מחבר כזה כפול של שני USB או משהו כזה. אפשר בבקשה לדעת פרטים ?

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  19. Started by orendia,

שלום, הדיסק הנייד שלי מראה סימני חיים (נורה דולקת) אבל לא מזוהה ע"י המערכת,גם לאחר ניסיון במחשב אחר. האם יש דרך לשלוף את המידע?

• 5 תגובות
    • 920 צפיות
  20. אני מחכה כרגע להוזלת מחירי הכוננים הקשיחים על מנת להעביר את כל החומר שאגרתי במשך השנים מהדיסקים למחשב. לאחרונה אני במחסור חמור של מקום פיזי וחשבתי לאחסן את כל נרתיקי הדיסקים זה על זה. במקרה כזה יופעל על הדיסקים שבתחתית הערימה משקל של 10-15 ק"ג. האם ישנו סיכוי כלשהו שהדיסקים יאבדו מידע? (אינני מאמין שהם יישברו)

• 7 תגובות
    • 894 צפיות
  21. Started by Symbore,

יש לי כונן חיצוני אשר אני מחזיק לצורך אחסון מידע וכרגע יש שם 100 מגה פנויים. אני אוכל לקנות כונן נוסף רק עוד חודשיים. האם הפעלת הכונן כאשר הוא מלוי עד הסוף, יכולה לפגוע בו בצורה כלשהי?

• 3 תגובות
    • 986 צפיות
  22. שלום, ברשותי הארדיסק המשמש לאכסון תמונות וסרטים, ללא תוכנות וללא משחקים. האם ישנה מניעה כלשהי למלא אותו עד הסוף? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. ראיתי את השרשור הדביק עם המלצות אודות כוננים קשיחים פנימיים; מה לגבי המלצות על חיצוניים? (אני חושב לקנות אחד כזה במקום להחזיק את אוסף הסרטים התופח שלי על DVD'ים).

• 0 תגובות
    • 734 צפיות
  24. מתנצל על הבורות, בכבוד רב, אורי

• 1 תגובה
    • 787 צפיות

דיונים חדשים בפורומים