אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מרכיב לחבר מחשב חדש עם המפרט הבא: לוח - GB P55A-UD3R מעבד - I7 860 דיסק קשיח - WD D1002FAEX 1TB SATA3 את הדיסק הקשיח כמובן שאני מחבר לאחד משני הפורטים הלבנים של הSATA3, הבעיה היא שמהרגע שאני מדליק את המחשב, הוא נדלק ונכבה אחרי 4-5 שניות כל הזמן ככה בלופ. ברגע שאני מנתק את הדיסק (רק את הכבל SATA, לא את החשמל שלו) יש פוסט מסודר והכל בסדר. אציין ששדרגתי את הביוס לגירסה האחרונה - F7 וזה עדיין ממשיך. האם הדיסק פשוט הגיע תקול או יש משהו שצריך להגדיר בביוס מראש בשביל שזה יעבוד כמו שצריך עם הSATA3? אולי הכבל SATA שמגיעים עם הלוח, מתאימים רק לדיסקים של SATA2? אשמח לכיוון או תמיכה כל שהיא, תודה לעוזרים
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט לגבי קנית דיסק קשיח של WD מחו"ל (כי הדגם הספציפי לא נמצא במלאי בארץ). ההתלבטות היחידה שלי היא לגבי תוקף האחריות כי ידוע שדיסק קשיח זה דבר שמתקלקל ויכול גם להגיע מקולקל לפעמים. אז השאלה שלי היא האם יש למי לפנות בארץ לגבי מימוש האחריות? (באתר הרשמי של WD רשום שיש אחריות בארץ על הדגם שאני רוצה) יש פה מישהו שקנה דיסק קשיח מחו"ל של WD ומימש את האחריות בארץ? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מהו הדגם הכי מומלץ,אם בכלל(אני זוכר שבזמנו היו בעיות עם הארדיסקים של 1.5TB כשהם היו חדשים)? השימוש שלו יהיה בשביל נגן מדיה פופקורן האוור C200 במידה וזה משנה משהו. תודה
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
בתמונה שצרפתי זה ההארקדיסק הקיים, והייתי רוצה לדעת אם הוא נחשב מהיר [ב-Win7 יש לו ציון של 5.9]. מחר אני אמור לקבל כונן חדש [אחד שהיה במחשב אחר התקלקל אז יש אחריות], ורציתי לדעת מה נחשב מהר יחסית למה שיש לי כיום במחשב. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
יש לי שני דיסקים קשיחים. אחד עם מערכת הפעלה ותוכנות והשני עם הורדות וקבצים חשובים. את השני אני חילקתי לשני מחיצות, כיוון שאני רציתי לנסות להתקין Mac OS X (פרוץ כמובן). במחיצה הראשונה נשארו כל הקבצים החשובים והשניה היתה ריקה. נכנסתי להתקנה של הMac OS X ופירמטתי את המחיצה השניה למערכת קבצים של מק. זה התחיל לפרמט ופתאום כתב שיש שגיאה "בלתי צפויה". שני המחיצות נעלמו מחלון ההתקנה, גם זו הראשונה שלא נגעתי בה... חשבתי שמשהו השתבש בהתקנה, אז הפעלתי מחדש ונכנסתי ל windows. שני המחיצות נעלמו... מה שלא ברור לי זה למה זה פגע גם במחיצה הראשונה שלא נגעתי בה. אני יודע שהייתי צריך לגבות ולמדתי את הלקח, בפעם הבאה אהיה יותר זהיר אבל להתחרט מאוחר מדי... אני יכול לפרמט אותו כמובן אבל מה עם ה…
-
- 4 תגובות
- 939 צפיות
-
-
ככה, יש לי שני הארדיסקים בגודל 250GB. הם מחוברים למארז ויש להם מאוורר אחד בגודל שמתאים לשניהם. אני רוצה לקנות עוד הארדיסק 1.5TB ולהוסיף אותו לשניים האחרים. בדקתי את זה ואני אוכל לחבר את שלושתם במארז. אבל בגלל שהמאוורר לא גדול מספיק הוא יכסה רק שניים בתוך השלושה ואני חושש שזה יוביל לבעיה. מה אתה חושבים?
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה בcdrom של אחותי, הוא כל הזמן יוצא, זאת אומרת ברגע שלוחצים על הכפתור פעם אחת, הוא יוצא, ואז אם נחזיר אותו הוא יצא כל פעם. הוא sata.. האם מדובר בכונן תקול? או הגדרות ביוס?
-
- 7 תגובות
- 923 צפיות
-
-
מחפש המלצה ל HDD פנימי נפח 1TB מינימום תקציב 500 ש"ח עם אפשרות חריגה קטנה עדיפות לחברה western Digital אופציות שראיתי .... 1.5TB IntelliPower, 32MB SATA II WD15EADS 1.5TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD15EARS
-
- 5 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום, לא נראה לי שיש אפשרות להתקין אותו במארז , כי הוא קטן יותר מכונן רגיל 3.5 . מה לעשות? תודה
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
קניתי עכשיו צורב בחיבור SATA ,וחיברתי את הכבל מהצורב ללוח אם,אבל הצורב לא עובד,הוא לא מקבל חשמל אפילו. צריך לחבר גם כבל חשמל? כי אני רואה בצורב עוד כניסה,שהיא לא כניסה רגילה של חשמל מהספק. או שיש צורך להגדיר משהו בביוס כדי להפעיל את האפשרות של ה SATA בכלל.?
-
- 5 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום חברו'ס אני רוצה דיסק קשיח חיצוני של 1TB עד - 700 ש"ח אם אפשר במחיר נמוך יותר זה יהיה מצוין חשוב שיהיה מהיר, חיבור USB, הגודל לא כל כך משנה - העיקר שיהיה נייד. אין לי כל כך סבלנות להרכיב אז אם יש משהו ששווה קנייה בלי להרכיב אז עדיף, אם עדיין מומלץ לקנות בחלקים אז שיהיה... עשיתי חיפוש בפורום ואני עדיין לא יודע... אשמח לעזרה תודה
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול אם מישהו מכם יודע, למה עברו מחיבור MOLEX 4-Pin של דיסק קשיח לחיבור SATA 15-Pin Power ?!?! מה הקטע? יש יתרון כלשהו? 4 חיבורים? 15 חיבורים? למה דווקא 15?!?! http://www.cooldrives.com/sa15poto4moa.html תודה לכולם
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הזמנתי את הסמסונג החביב, SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ, וכעת צריך לחבר אותו למק. האם יש למישהו כאן נסיון עם מארז חיצוני ודיסק שכזה? אשמח גם לקישור מכירה של כזה- לא מצאתי וגם בפניה לחנות לא הצליחו לאתר לי מארז. כמובן שאין לי כוונה לרכוש רק מארז ב 1000 שח... תודה רבה אורי
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
הדיסק הקשיח היקר שלי החליט לא לעבוד. מדובר בדיסק די ישן שאפילו אין לו sata. הבעיה שמאפיינת אותו היא שהמחט עושה תיקים (ticks) עצבניים ומסרבת להעלות את ה-xp. כשניסיתי יחד עם חבר לבצע לו גוסט, זה לא הצליח בפעמים הראשונות. בפעם שזה כן התקדם המחט פתאום שבה באמצע לעשות תיקים עצבניים. החבר (שהוא מיומן בשחזורים דרך גוסט) טוען שהבעיה היא במחט. הוא יודע על שיטות להחלפת מחט, אבל לא מבין בזה. המטרה שלי היא רק לגבות את כל המידע שיש בדיסק. ברור שאני לא מנסה להחזיר אותו לשימוש. השאלה שלי היא האם החלפת מחט היא ריאלית? כמה זה יקר? ואיפה אפשר לברר אם זה בכלל אפשרי? ובבקשה בלי הטפות על "למה לא גיבית?". אתם יודעים שאתם צודקים, אז למה לפזר מלח?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחר אני קונה שני כוננים של סאמסונג F3 בנפח 500GB למטרת רייד 0. (כן אני מכיר את הסיכונים). לינק: http://www.skypc.co.il/pl_product~HD502HJ~7~0.htm ועכשיו ראיתי כונן מוזר, raid class. מה זה בעצם אומר? יש הבדל בין הכוננים לרייד? עדיף אותו על פני הF3? לינק: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=7122 אני הולך להשתמש בבקר רייד פנימי בלוח אם P35-GS3P של ג'יגבייט. תודה מראש. מיכאל.
-
- 4 תגובות
- 879 צפיות
-
-
אהלן יש לי 2 אופציות לרכישת HDD שניהם 500 GB ושל WD 1.הסדרה הירוקה : http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=607 2. הסדרה השחורה : http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=552 מחפש את האחד שיביא לי ביצועים הכי טובים של קריאה/כתיבה ובכלל שיהיה טוב יותר. איזה מהם לרכוש? תודה.
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
פירמטו לי בחברת מחשבים לא בבית לא קורא דיסקים המחשב מה לעשות לתת להם אותו שיסדרו את זה?
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות כזה: http://www.scsi4me.com/snt-sas3051b-3x5-25-bays-to-5-sas-sata-hdd-hot-swap-internal-sas-cage.html Hot Swap Internal SAS Cage איפה אני מוצא כזה בארץ??[br]פורסם בתאריך: 12.04.2010 בשעה 13:26:50 אוףףף מצאתי אבל יקר רצח...
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש ללא כונן וצורב מכיוון שיש לי מהמחשב הקודם שאלתי היא האם אני צריך פשוט לחבר את הכונן והצורב הישנים ואז כבר הכל יעבוד ? או שאני צריך לעשות משהו נוסף כדי שהמחשב יקרא את את הכוננים ? שאלה נוספת - אין לי אופיס על המחשב. אני עובד עם ווינדוווס 7. איזה אופיס להתקין ? האם זה משנה ? והאם התקנת אופיס הינה פשוטה ? תודה מראש לירוי
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
שלום קניתי כונן קשיח חיצוני Seagate 500GB ST305004FDD2E1RK השאלה שלי היא אם צריך לפרמט אותו ל NTSC או שהוא מגיע כבר מפורמט בצורה הזאת ואפשר ישר להתחיל להשתמש בו? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
הרצתי פה חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה חד משמעית. הכונן יועבר מהמחשב לסטרימר בסלון, לכן צריך ליהיות כונן חיצוני בחיבור USB, הוא לא צריך ליהיות קטן במיוחד אבל חשוב שלא יראה רע כי הוא אמור לעמוד בסלון רוב הזמן. הנפח שאני מכוון אליו הוא משהו כמו חצי טרה, למרות שאני יודע שאני בחיים לא אמלא את כולו בסרטים, זה נחמד שיש איזה כונן גיבוי בצד. הייתי מעדיף שיהיה כמה שיותר מהיר, אין לי כוח לחכות שעות בשביל כל פעם שאני מוריד פרק חדש של סדרה... מה הסדר גודל של זה בכלל ? כמה זמן בערך לוקח להעביר ג'יגה וחצי נגיד ?
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
בן-דוד שלי קנה כונן ESATA של SEAGATE BLACKARMOR 1TB מהירות ההעברה מכונן SATA2 פנימי היא כ50-60MB לשניה, השאלה שלי מה יכולה ליהיות הבעיה? למה זה ככה? צריך להגדיר משהו? אריאל
-
- 6 תגובות
- 908 צפיות
-
-
קניתי דיסק קשיח חדש של WD בנפח טרה וחצי, דגם: WD15EARS על העטיפה שלו וגם על הדיסק עצמו כתוב: Advanced Format Drive To achieve full performance Windows XP single partition - set jumpers 7-8 prior to installation or use WD Align SW במחשב שלי כמובן מותקנת מערכת הפעלה XP האם אני באמת צריך לג'מפר את 7-8 ? ואם כן מה היעוד של הגימפור הזה ? בתודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כונן קשיח של SEAGATE שה-FILE SYSTEM שלו היא FAT32. אני מנסה להעתיק אליו סרט BLUE-RAY בגודל 20 ג'יגה. אבל אני מקבל תקלה שאין אפשרות להעתיק כי הקובץ גדול מדי. יש לי המון מקום פנוי בכונן לכן מקום פנוי זאת לא בעיה. יש הצעות?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי RAID1 במחשב מ-2 דיסקים קשיחים 1TB של WD (סדרה ירוקה). שלשום, תוכנת ה-MATRIX הודיעה כי הRAID כשל עם X אדום על אחד מהכוננים. פירקתי את ה-RAID1 וחיברתי כל אחד למחשב ישן יותר, כמובן לא בו-זמנית. ראיתי כי המידע קיים, אז הרצתי על כל מחיצה בכל דיסק קשיח CHKDSK עם תיקון. זה מצא במחיצה אחת בכל דיסק קשיח תקלה ב-MFT ותיקן. החזרתי את שניהם ועדיין זה נכשל בבנייה מחדש של ה-RAID. אותו דיסק קשיח. אני לא רואה כל בעיה בדיסק קשיח, המחשב הישן קורא אותו ואת כל המידע שבו ולא ברור מה הבעיה. יש לציין שיש לי עוד RAID1 אך מ-2 דיסקים קשיחים של סיגייט והיו מספר מקרים בהם ה-RAID1 כשל אך בנה עצמו מחדש בלי בעיה וכמובן אוטומטית. כאן זה לא עובד, פשוט נכשל שוב ושוב. אני בספק אם החנות ממנה רכש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-