אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
כרגע יש לי את הארדיסקים שמופיעים פה בתמונות: http://img90.imageshack.us/f/dscn3326l.jpg/ http://img843.imageshack.us/f/dscn3324p.jpg/ ועוד הארדיסקים ירוקים של ווסטון דיגיטל ששמעתי שהם לא מומלצים לשים עליהם ווינדוס... השאלה איך הארדיסקים שיש לי עכשיו מבחינת ביצועים לעומת הארדיסקים שקיימים כיום? האם כדאי לקנות הארדיסק חדש למחשב החדש? או מה שיש לי מספיק טוב?
-
- 7 תגובות
- 965 צפיות
-
-
בתקופה האחרונה הדיסק הקשיח שלי מראה סימני גסיסה, ולכן אני נאלץ לבצע עליו בדיקה, שבין היתר תמחק את כל תוכנו. אי לכך אני צריך להעביר את כל המידע שבו למדיה זמנית, ומדובר בכ-150 GB. לצערי אני נמצא במקום שבו אין הרבה אמצעים זמינים לצורך ביצוע המשימה חוץ ממחשב נייד. האם ישנה דרך מהירה להעביר כמות כזו של מידע ממחשב שולחני למחשב נייד? האם זה נכון שחיבור כבל USB בין שני המחשבים לא יכול לעשות את העבודה? אני ממש מעדיף להימנע מלהעביר הכל דרך הרשת הביתית.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות הרד דיסק חדש ואני שוקל את 2 האופציות סיגייט ווסטרן. הבנתי שלסיגייט היו תקלות בעבר וגם היום יש להם בעיה עם הרדיסקים שמשמיעים קליקים (אין לי מושג איזה קליקים אבל בפורומים בחו"ל כתוב שהם משמעים קליקים ). אני צריך 1 TB 7200rpm. מה אתם אומרים? *האמת היא שאני יותר לכיוון של סיגייט מכיוון שלפי מה שזכור לי מהעבר הם חברה מאוד אמינה וטובה (הבנתי שגם אפל עובדים איתם הרבה) אבל משום מה בהרבה פורומים אנשים יורדים על החברה ועל האמינות שלה, דעתכם?. ועוד דבר נוסף, אשמח לקבל הסבר על ה"קליקים" הללו (אם בכלל ניתן להסביר את זה...) תודה!
-
- 28 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
לילה טוב, רכשתי את הארדיסק הנ"ל לפני כשבוע, לאחר כמה דקות של עבודה הוא ממש ממש חם. אפשר לדעת באיזה טמפרטורה הוא נמצא בסיכון? אם אני מחבר אותו באמצעות eSATA עדיין יהיה ניתן לדעת מה הטמפרטורה שלו? תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את ה-HDD הכ"כ מומלץ של סמסונג, כשנכנסים לעמוד המוצר באתר שמים לב שהקיבולת של הכונן היא 750GB בלבד (תחת הספקס) http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?type=94&subtype=98&model_cd=507 כתוב למטה את ההסבר הבא: Actual accessible capacity may vary from advertised capacity due to formatting and partitioning of the hard drive, as well as due to your computer's operating system אני מבין שלא מקבלים את מה שמפורסם, אבל בד"כ עושקים אותך בכמה עשרות גיגהבייטים ולא בכמה מאות...מישהו יכול לשפוך אור על הנושא? מישהו יודע מה הקיבולת האמיתית של ה-WD השחור? תודה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב.. הרכבתי מחשב חדש לגמרי... התקנתי בו ווינדוס 7 בעת ההתקנה המחשב המיג לי את הכוננים שלי והוא שאל אותי באיזה כונן אני מעוניין להתקין את הווינדוס.. 1. WD 2T 2. WD 750G 3. 160G על כל מיקרה בחרתי ב 2 T ושהווינדווס פועל ואני נכנס למחשב שלי הוא קולט רק את הכונן שהתכנתי עליו את הווינדוס ולא את שאר הדיסקים הקשיחים שאני נכנס לביוס אני רואה אותם .... מה לעשות?
-
- 2 תגובות
- 638 צפיות
-
-
לוח האם שלי הוא ASUS P5S800-VM. מערכת ההפעלה שלי היא Windows XP SP2. אני מתכוון לקנות עוד כונן קשיח SATA, ויש לי כמה שאלות: 1) אני לא בדיוק יודע אם לוח האם מתאים ל- SATA 1.5 Gb/s או ל- SATA 3 Gb/s. בחוברת ההוראות שלי רק רשום משהו על 150 MB/s. מישהו מכיר את הלוח ויכול לעזור? או אולי איך אני יכול לבדוק את זה? 2) אני זוכר שיש איזושהי הגבלה ב- Windows XP על הגודל המירבי של מחיצות או משהו כזה. מישהו יודע על דבר כזה? מהו הגודל המירבי? 3) שמעתי גם שצריך משהו עם דרייברים ל- SATA ואחרת מערכת ההפעלה לא מזהה את הכונן. מישהו יכול לומר לי מה בדיוק אני צריך לעשות עם זה?
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
-
-
מאז המחשב הראשון שלי אני רק עם WD ובשנים האחרונות היה לי WD ירוק וגם אחרי זה קניתי שחור הירוק היה מאוד שקט אבל הביצועים על הפנים השחור היה כמו טרטור גם מרעיש וגם עושה ויברציות בצורה מטורפת רציתי להוסיך עוד HD וסתם רציתי לקנות משהו זול... קניתי HD502HJ דבר ראשון אחרי ששמתי אותו במארז היתי צריך לפתוח אותו שוב פעם ולבדוק שחיברתי אותו בכלל הוא שקט ברמות מטורפות יחיסת ל WD השחור ושלא נדבר על הביצועים בקיצור אחרי זה קניתי עוד אחד וחיברתי אותם ב RAID 0 וכול שאר הארדיסקים סתם מחוברים בשביל האיחסון חוץ מה WD השחור שהעפתי אותו מהמחשב כי הוא הרעיש והוירציות עשו זמזומים במארז (חחח כן כן CM 690 :\) בקיצור מה שיש לי עכשיו SAMSUNG HD502HJ 500GB X 2 - RAID0 WD ירוק 500G…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שבת שלום אני מחפש מארז חיצוני לדיסק קשיח SATA בנפח 1 TB סוג החיבורים הדרושים שיתמוך ביציאה ethernet, USB, esata בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח אם כל אחד יענה וישתף את הידע והניסיון שלו. איך אתם מגבים חומר? (כונן HDD פנימי\חיצוני) איזה סוג חומר? (מסמכים\קבצי וידאו\קבצי אודיו\תמונות) האם אתם דואגים כל טווח-זמן להחליף כונן HDD בחדש? (כמה זמן\כאשר קיימים סימני מעידים על גסיסה של הכונן)
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רציתי לדעת עד כמה כוננים קשיחים ניתן לחבר במחשב נייח אחד? האם זה אפשרי שהוא יחזיק 4 כוננים קשיחים? במה זה תלוי? לוח-אם\מעבד\ספק? ורציתי לברר אני לא ממש מעודכן ובקיא בתחום. איך הכוננים של2TB, הם חדשים? הוכיחו את עצמם? אמינים יותר מ- 1TB\1.5TB? מה עדיף היום, שני כונני 1TB או כונן אחד 2TB? והאם יש תכנון עתידי\יעד ליציאת כונן 3TB+? תודה.
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי שהגיע הזמן להחליף את החוליה החלשה במחשב שלי שזה הדיסק הקשיח. את המחשב רכשתי לפני 4 שנים ומאז מידי שנה אני מחליף לו את כל חומרה כולל המארז חחח..אפשר לומר שאני קונה מחשב חדש כל פעם רק שהדסיק הקשיח נישאר מהמחשב המקורי. הדיסק הוא WD 160G SATA 2 8M. הסיבה היא עלייה מאוד איטית של מערכת ההפעלה וחוסר מקום. קראתי פה בסטיקי המלצה על ה HITACHI בגודל 2T. האמת היא שאין לי צורך בכל כך הרבה מקום אבל אני רוצה משהו טוב ואיכותי שישתווה אליו מבחינת הביצועים והייתי רוצה המלצות על דגם מוצלח או מקביל בגודל 1T. לגיבוי יש לי דיסק חיצוני של 500G. תודה מראש טל.
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
הי קיבלתי מתנה DOK שמערכת הקבצים שלו היא FAT ...והוא מאד איטי בעברת קבצים. האם יש אפשרות לשנות ל-FAT 32 או NTFS ? ואיך? תודה מראש. נ.ב אני על W7
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הקמתי מערך raid 0 של שני כוננים זהים WD5000AAKS וזו התוצאה היא נחשבת בסדר?
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
היי, עד היום היה לי raid0 עם 2 הרדיסקים של סמסונג F3 500 ג'יגה. המהירות קריאה הייתה כ220 מגה לשניה. קניתי עוד 2 הרדיסקים זהים לטובת raid5. עכשיו המהירות הממוצעת שלי היא 75 מגה לשניה מה יכולה להיות הבעיה? אני משתמש בבקר RAID שעל הלוח שלי EVGA X58 SLI LE. הstrip size הוא 64k. תודה רבה, דני.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חלק מהחומר שיש לי במחשב מאוד חשוב לי וחשבתי לעשות גיבוי בצורת raid 1. רציתי לדעת, במידה ומערך כזה מאט את העברת המידע במחשב, אם אפשר לעשות מערך raid של 2 כונני הארדיסק בנוסף להארדיסק שבו נמצאת מערכת ההפעלה שלא יהיה קשור אליהם. גם הבנתי שבקר ה-raid המובנה בלוחות האם לא כל כך אמין. איך זה מתבטא והאם באמת כדאי להשקיע בבקר רייד נפרד.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי SSD של אינטל 80GB X25. המערכת הפעלה מועלת צ'יק צ'ק אבל בטעינת משחקים אז לא ממש מרגישים בהבדל מבחינת מהירות טעינה. האם זה טבעי? (המפרט שלי בצד).
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1.אזה כונן קשיח של 2tb הוא הכי אמין(הביצועים לא מעניינים אותי, מה שאני מחפש זה כונן קשיח עם הסבירות לאורך חיים הכי גדול)?? 2.מה האורך חיים הממוצע של כונן ממוצע(כמה זמן סטיסטית הוא יעבוד בלי בעיות)?? 3.האם בזמן הקרוב מתוכננים לצאת כוננים קשיחים בעל נפח איחסון של יותר מ- 2tb??
-
- 43 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום אני מבקש המלצה לHD SSD בנפח של 60GB או 80GB לצורך מערכת הפעלה ותוכנות בסיסיות, במחיר ממוצע של כ-1000 ש"ח בבקשה . אני לא בקיע בטכנולוגיה הנ"ל , אשמח לקבל קישורים להסברים על בקרים למינהם וההבדלים בין הכוננים שבשוק . תודה לכולם .
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לצערי איבדתי היום את הPATRIOT XT 16GB שלי, ואני מחפש תחליף... את המקורי קניתי באי-ביי ב150 ש"ח, אבל שמתי לב שהמחירים שלו מאד קפצו ודוקא של הCRUZER נפלו. האם הCRUZER עדיין מומלץ? אני מחפש DOK עם 16-32 ג'יגה. תודה
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
קניתי את הדיסק החיצוני שהמליצו עליו פה בפורום (2.5" עם חיבור eSATA). הדיסק מחובר דרך eSATA Bracket. המפרט של המחשב כתוב בצד. אני מקבלת מהירויות כתיבה נמוכות מאוד יחסית ל-eSATA (במקרה הטוב כ-60 מ"ב לשנייה, במקרה הגרוע כ-40). העתקת הקבצים מתבצעת בתוכנת Total Commander. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את מהירות הכתיבה? אודה לכל רעיון.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני לרכוש ארד דיסק חדש בנפח 1T על איזה דגמים אתם ממליצים? ... אין תקציב לרכישה, אבל בטח לא מחיר מוגזם! גג עד "600" ש"ח תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום נירשמתי לפורום כי הייתי חייבת לשאול שאלה וניראלי שאתם תדעו לענות עליה :ylsuper: בקיצור, מחר אני קונה דיוידי של הסדרה רוק 30 (אחת הסדרות!!!) בקיצור רק באוזן השלישית יש את העונות הבאות חוץ מעונה ראשונה אבל זה דיודי אמריקאי ולא ישראלי, אז מהקצת שאני יודעת אני מבינה שהוא אזור 1 וישראל זה אזור 2 אז רציתי לשאול...אחרי שאני אקנה את זה...איך אני רואה את זה? ;D
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
אני מעוניין בכונן קשיח חיצוני בגודל של טרה, או טרה וחצי, ואני די סומך על הביקורות של אנשים ב NEWEGG בקטע הזה, אין חכם כבעל ניסיון, ואני מחפש דיסק שיחזיק מעמד ויהיה אמין, אז בהתחלה חשבתי לקנות את הכונן הזה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136505 ואז קראתי את הביקורות, שלמרות שרובן טובות, בכל זאת אפשר להבין שלאורך זמן הוא לא בהכרח אמין מספיק. אז המליצו לי לקנות בנפרד כונן קשיח רגיל, את הכונן הזה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136284 שאותו גם ניתן להשיג בארץ, ונראה שיש עליו ביקורות ממש טובות, ככה שנראה לי שזו בחירה טובה, מה אתם אומרים? אבל מה שנותר הוא לקנות מארז חיצוני שיתאים לו, ובפרט לאור העובדה שמדובר בכונן של יותר מטרה…
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שאלה איזה מתאם לקנות ואם יש כאלו אז באזור גוש דן. יש לי HD של סמסונג בעל חיבורים של SATA בלבד (מידע וחשמל). ללוח אם שאני רוצה לחבר אין לא חיבור של מידע של SATA ולא חיבור מספק של SATA. מה ניתן לעשות? בתודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-