עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. ברשותי דיסק קשיח חיצוני TRANSCEND 500GB המתחבר למחשב ע"י 2 כבלי USB. הדיסק משמש למעבר אינפורמציה בין מס' מחשבים. לאחרונה המחשב הנייח שעליו מותקנת מערכת הפעלה XP אינו מזהה את הכונן [ כנראה שכן מזהה היות והוא קופא לפרקים לאחר חיבור הדיסק הנייד למחשב]. במחשבים אחרים שאני משתמש עלהם קיימת מערכת הפעלה WIN7 אין את הבעייה הנ"ל. ניסית לפרמט את הכונן הנייד ולא עזר. לאחרונה עידכנתי גירסה לאנטי וירוס [NOD32 -5] חשבתי אולי הוא גורם לבעייה שכן בעבר הלא רחוק הכונן עבד מצויין במחשב ה-XP. איך אפשר להתמודד עם הנ"ל תודה

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. החברה בווינט החליטו שהם שוברים את השוק בכל מחיר של כונן חיצוני. זה התחיל עם מחירי רצפה לכונני חצי טרה 2.5 אינצ' וממשיך עם SAMSUNG G3 Station 1.5TB שנמכר בד"כ במחיר של 620 שח. מחיר הפתיחה הוא 399 וחבר שלי הוציא אותו במחיר של כ-450 שח, אם משהו מוציא בפחות שיפרסם בכל מצב, זה מחיר טוב לכונן 1.5TB, במיוחד לכונן חיצוני עם 3 שנים אחריות

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by shahartal,

אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני שקט, איכותי, 1-2TB ובמחיר יחסית נמוך. מישהו יכול להמליץ לי על דיסק קשיח שיתאים לי? לא יודע אם זה חשוב אבל השימוש שלי בדיסק הקשיח יהיה כשטח איחסון לסטרימר שלי, הוא יהיה מחובר לסטרימר שמחובר לטלוויזיה ויפתח והתכבה בכל פתיחה וסגירה של הטלוויזיה מה שלדעתי הרס לי את הקודם אז צריך אחד שלא התקלקל מהר ושיהיה איכותי תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by OmerS,

שלום לכולם, אני מתכוון לקנות בקרוב דיסק קשיח חיצוני שיורכב באופן עצמאי מדיסק קשיח ומארז חיצוני (לא מהדיסקים החיצוניים המוכנים). השאלה שלי היא האם יש יתרון כלשהו לדיסק קשיח מסוג זה בתצורה של SATA לעומת PATA? כמו שאני מבין אף דיסק קשיח לא יכול לנצל עדיין את מהירות ההעברה הגבוהה של חיבור ה- SATA ולכן אין ממש הבדל. לעומת זאת אני יודע ש- SATA תומך יותר בשיטה של PLUG&PLAY לעומת PATA (למרות שכל מארזי ה- PATA החיצוניים טוענים שניתן להשתמש בהם כ- PLUG&PLAY). תודה מראש! * עריכה: עניין נוסף - אם אני קונה כונן SATA אז רוב המארזים באים עם חיבור SATA ו- USB לעומת כונן IDE שהמארזים שלו באים רק עם חיבור USB. במצב שכזה האם לחיבור הכונן למחשב ב- SATA יש יתרון לעומת USB? או במילי…

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  5. שלום מעוניין בדיסק חיצוני אני לא חושב שלמחשב שלי חיבור FIREWIRE מה האפשרויות האחרות? מה בעניין BUFFER כמה מומלץ?ואיזה חברה? והאם יש עוד דברים שצריך לדעת לפני שבוחרים? בכל מקרה אני מחפש דיסק בין 320-500 גיגה תלוי במחיר אנא תנו לי אופציות!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by 3d7,

שלום! יש לי דיסק קשיח חיצוני של iOmega מסדרת iGO בנפח של 1TB. היום ניסיתי להעתיק קובץ לדיסק הקשיח, והעתקה נתקעה. הוצאתי את הכבל USB והחזרתי אותו שוב, והמחשב כותב שצריך לפרמט את הדיסק הקשיח, והוא לא מזהה את המחיצה. איך אני יכול לשחזר את המחיצה, בלי לפרמט את הדיסק הקשיח, ולשמר את כל הקבצים שיש בו?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by poop,

שלום ושבוע טוב! רציתי לדעת קצת מידע על דיסק קשיח חיצוני ויש לי מספר שאלות. אודה מאוד למי שיעזור לי. 1. מה יותר טוב חיצוני או פנימי? 2. מה מרעיש יותר חיצוני או פנימי? 3. מה מהיר יותר חיצוני או פנימי? 4. מה פחות מתחמם חיצוני או פנימי? 5. מה ההבדל בין SATA ל- ESATA? תודה רבה לכולם מראש! נ.ב. רציתי המלצה לדיסק קשיח של WD הכי שקט שיש האם קיים כזה דבר שכלל לא ישמעו אותו או אולי ישמעו רק אם מאוד מתקרבים ופותחים את המארז? תודה רבה שוב

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  8. דיסק קשיח חיצוני My Passport של WD. חיבור USB 3. כאשר מחברים למחשב (וניסיתי בכמה מחשבים) - הוא מתחיל לעבוד (מרגישים ויברציות דרך הקייסינג), אבל אין לו זכר במחשב. אין איך לגשת. גם לא מופיע בחיבורי USB. הסתכלתי גם ב-Device Manager וגם ב Disk Management - גם שם אין לו זכר. דרכים נוספות שאולי אפשר לנסות בשביל לגשת/לבחון מה קורה איתו? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. שלום לכולם, צירפתי כאן תמונה של בדיקת SMART של דיסק קשיח חיצוני של IOMEGA שנמצא אצלי כמה שנים (הדיסק שמותקן בו הוא של סיגייט). הכונן הזה מחובר ב-USB ורוב הזמן הוא מכובה חוץ מכאשר אני מגבה אליו קבצים. מהסיבה הזו אפשר לראות שיש לו הרבה Power On Count ומעט Power On Hours. השאלה שלי היא על פי הבדיקה הוא עומד למות והאם צריך להחליף אותו או שניתן עוד לסמוך עליו. תודה מראש לעונים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום קניתי הארד דיסק חיצוני 2.5 אינצ'..500 ג'יגה Western Digital My Passport Essential http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743393 הוא מחובר קבוע למחשב הבעיה היא שאני רואה אותו כל הזמן פועל גם בלילה כשלא נוגעים במחשב. כשאני מעביר אליו קצבים למשל אז הנורה מהבהבת..אז מה זה אומר שהנורה דולקת קבוע?.. אם הנורה דולקת קבוע זה אומר שהוא פועל?... איך אני מגדיר שההארדיסק הזה ינוח יכנס למצב שינה כאשר אני לא משתמש בו .. ? אך ורק ההארדיסק הזה. ולא ההארדיסק הפנימי. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  11. מצאתי את הכונן הזה - http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7736217 - במחיר "רגיל" - 300 ש"ח - לנפח 500G , אבל עם חיבור מהיר - ESATA . מהירות 3GB/sec(פי 6 מUSB2) .לא מצאתי כוננים דומים 2.5" ברמת המחיר הזו *עם* SATA. מבחינתי זה יתרון גדול. מה דעתכם ? הדיסק מיועד להיות מחובר די הרבה למחשב ופה ושם - להעברת מיידע מחוץ לבית. בבירור שלי עלה כי פנימית יתכן ומדובר בחומרה של טושיבה. הנקודה שלי הפריעה - המהירות סיבוב שלו - 5400. זו המהירות הנהוגה בכוננים 2.5" ? אני מודע לזה שהדיסק יצטרך גם את חיבור הUSB במקביל - להספקת מתח (או חיבור חיצוני למתח). זה חסרון משמעותי נוסף ? אגב, במחשב שלי אין חיבור ESATA חיצוני, והתכוונתי לרכוש כבל/Bracket מתאם SATA - ESATA. http:…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by JohnnyBravo,

אני צריך דיסק קשיח חיצוני נייד,בעיקר לאיכסון.בנפח של 3TB.שיהיה אמין. לגבי מחירים אין לי מושג,כמה שיותר זול. בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  13. הכונן שאני רוצה הוא: NST-360SU-BL- http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1900 והדיסק הקשיח:כונן קשיח מבית Seagate דגם ST3500320ASנפח 500GB כל זה יוצא לי בדיוק 641 כולל משלוחים... היה ליMy Book Premium ES Edition והחרא הזה התקלקל לאחר כ-5 ימים... 200 GB תמונות סדרות שלמות יהי זכרן ברוך.. קיצר אני יכול להחליך לMY BOOK חדש או לעשות את השילוב הנ"ל קראתי המון! ביקורות על הכוננים החיצוניים האלה והכל על הפנים (באנגלית) כולם אומרים שהם פשוט מתקלקלים בלי סוף.. אין לי כוח לעוד מפח נפש.. מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 958 צפיות
  14. Started by Guy King,

ראיתי ב-KSP את ה-Maxtor OnetTouch IV 500GB ב-359 ש"ח, ולעומתו את ה-Western Digital 500GB הזה בפנדה ב-412 ש"ח: http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=19344. יש הבדל בין ה-Maxtor ל-Western Digital? ההבדל במחירים יכול להצדיק קניה מ-KSP? או שכדאי לקנות מפנדה?

• 1 תגובה
    • 718 צפיות
  15. היי, מה דעתכם על הדגם הבא (ועל המחיר)? יתרונות / חסרונות? מומלץ / לא מומלץ? ??? מתאים לשימוש שוטף (יום יומי) עבור מחשב נייד (ישן) בעל חיבור USB 2.0 בלבד? תודה לעונים!

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by shlomoreuven,

התלבטתי בין 2 הכוננים הללו: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4899 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8517 לבסוף רכשתי את הראשון, המוזר הוא הכבל USB שקיבלתי, צירפתי תמונה, מזה הכבל הזה? מה היתרונות-חסרונות? האם בחירתי נבונה?

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. דיסק קשיח 500G USB3 חיברתי למחשב תואם בכניסה המתאימה עם כבל מתאים בד"כ הוא מתחבר כ USB 2 ואז המהירות היא נמוכה, אני מפסיק את הכתיבה מנסה כמה פעמים מכבה את המחשב ומדליק כשהכונן מחובר ועוד כל מני דברים כאלו (לא בטוח שזה עוזר) ולפעמים הוא מתחבר בצורה של USB 3 מערכת הפעלה windows 8 לוח אם USB 3 וכבל USB 3

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  18. Started by itail,

אהלן, אני מתלבט בין שני כוננים חיצוניים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4347&CatCode=405 כונן 500GB התומך רק בUSB2.0 לעומת זאת ראיתי שיש גם את הכונן הבא: http://www.trg.co.il/Product.asp?Pid=WDC1234&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE התומך גם בUSB2.0 וגם בFIREWIRE800. 1) האם FIREWIRE מהיר יותר מUSB2? 2) האם החיבור בFIREWIRE יהיה נוח באותה מידה (PLUG AND PLAY) כמו בUSB? 3) יש איזה חסרונות/יתרונות אחרים בין הממשקים? תודה רבה! איתי

• 1 תגובה
    • 786 צפיות
  19. Started by ahia20,

שלום יש לי בבית דיסק קשיח של WD דגם My Book 3TB שנקנה לפני שנתיים וחצי. עד לאחרונה הוא עבד מעולה, מחובר תמיד למחשב וההורדות עברו אליו, עד לפני שבוע - הדיסק נשאר מחובר, האור שלו דולק אבל אין לו זכר. ניתוק וחיבור מהמחשב משמיע צליל של חיבור USB, אבל כמה שניסיתי והחלפתי יציאות או מחשבים - הוא פשוט לא קיים. בניהול דיסקים ובתוכנה של WD מצאתי את הרמז היחיד, ששם מראים שקיים "איזשהו" דיסק אבל הוא חייב פרמוט - לא מצויין מה הנפח שלו ולא האות שלו ולא כלום - רק לפרמט אותו לפני. אז אולי הוא מראה סימני גסיסה מתקדמים, אבל לפחות עד אז אני חייב לגבות את הדברים החשובים שיש לי שם! כמה זמן אחריות יש לדיסקים מהסוג הזה? בכל החנויות ראיתי שנתיים אבל הוא ספציפית נקנה מחנות באילת אז אולי יש מצב שה…

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. שלום לכולם, יש לי דיסק קשיח חיצוני של WD - My Passport 1TB שאינו מופיע על Windows 7 כאשר אני מחבר אותו למחשב. המחשב התקין את הDriver בצורה תקינה כשחיברתי אותו למחשב, וגם בדקתי בDevice Manager ואין שום אזהרות או בעיות. מבדיקה שעשיתי דרך גוגל מצאתי שצריך להכנס לDisk Management ולבחור "אות" לדיסק הקשיח דרך - "change drive letter and paths", הבעיה שלי שהאופציה הזאת בצבע אפור ואי אפשר ללחוץ עליה. מישהו יודע כיצד ניתן לסדר את הבעיה? הערה : משתמשים בדיסק הקשיח גם על Mac, יכול להיות שזה גרם לבעיה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by matan5165,

אהלן. אני מעוניין לשים בתא ככפות ברכב דיסק קשיח חיצוני (2.5 אינטש) יכול להיות בעיה בגלל שזה יושב ברכב ? רעידות ותזוזות באופן קבוע... יש לכם המלצות איך לצמצם כמה שיותר את התזוזות ? אפילו להכין או לקנות איזה משהו.. תודה רבה.

• 38 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. אני מחפש דיסק קשיח חיצוני טוב ומהיר שיהיה עם חיבור USB. הדיסק ישמש לגיבויים ולא יודע מה עוד אני אשים עליו. התקציב הוא בסביבות 400 ש''ח. ושיהיה של חברה אמינה.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. יש לי כונן קשיח 1 TB של חברת WD שנקנה לפני כ4-5 שנים. הכונן הפסיק לעבוד - שומעים את הדיסק מסתובב, ורעשים לא תקינים של הקורא. יש המלצות למעבדה באזור תל אביב שיכולה לתקן או להעתיק את הקבצים לדיסק קשיח חדש? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. Started by vid170,

אני בתהליכי רכישה של דיסק קשיח נוסף , אני שוקל לרכוש את הדיסק הזה - http://www.skypc.co.il/pl_product~250GU~7~0.htm אני הולך להשתמש בדיסק בשביל עריכת וידאו, השאלה היא האם מהירות העבודה שלי צפויה לרדת בהשוואה אם הייתי עורך מדיסק פנימי כגון ה 2500KS WD או ה- 3200 ?

• 8 תגובות
    • 656 צפיות
  25. Started by Zadu,

אני מחפש לקנות דיסק קשיח חיצוני חדש בנפח 2TB עם USB 3.0 ושיהיה כמה שיותר קומפקטי ועם כתיבה מהירה. איזה הכי מומלץ/מומלצים?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים