עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Frungy,

אהלן, מחשב נייד ישן זרוק אצלי כבר כמה שנים, והבעיה היחידה שלו היא הכונן. חיפשתי לאחרונה באינטרנט היכן ניתן להשיג כונני IDE ללפטופ במחיר שפוי, ואיני מבין למה גם כאן וגם בחו"ל הם יקרים יחסית. יש לכם עצות?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by MATTAN,

מה קורה אחים שלי אתם יודעים עם יש כוננים של פלאש אני מיתכוון כמו דיסק קשיח אבל של פלאש ואם כן אם אפשר לחבר אותם במקום הדיסק הקשיח,וגם אם יש דבר כזה איפה אפשר להשיג אותם

• 6 תגובות
    • 838 צפיות
  3. Started by ^Daemon^,

שלום לכם, עברתי על כל הביקורות שמופיעות באתר מהשנים האחרונות בתחום ה-SSD, וגם על פוסט ההמלצות בראש הפורום. אשמח לקבל המלצה לכונן SSD בנפח 256 ג"ב בתקציב של עד 650 ש"ח. השימושים העיקריים הם כמובן עבודה במערכת ההפעלה, שימוש בסביבה וירטואלית למערכת הפעלה נוספת (על כונן SATA רגיל), ופה ושם גיימינג. המחשב עצמו בן 3 שנים בערך, אך תומך ב SATA 6Gb/s. יכול לבצע את הרכישה בארץ או באיביי. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. האם יש הבדל בין הSE לרגיל או שבעצם הSE הוא הרגיל?

• 6 תגובות
    • 819 צפיות
  5. Started by Peri228,

שלום! לאחרונה ראיתי אצל חבר כונן קשיח (500 ג'יגה) בעל חיבור וממשק לטלוויזיה. הכונן מסוגל להתחבר לטלוויזיה, להציג תמונות וסרטים בכל פורמט כמעט ולקרוא כתוביות. רציתי לדעת אם מישהו מכיר כונן שכזה, ואם אפשר המלצות לאחד בתקציב של עד 600 ש"ח.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אני קונה מחשב ואני מדי פעם צריך לצרוב דיסקים רגילים, ואני רוצה גם שיהיה לי קורא DVD במחשב.. צורב DVD אני לא צריך בינתיים ולכן אני רוצה את עצתכך אני לא רוצה לקנות קומבו. והשאלה שלי היא: לקנות צורב וDVD או שגם כונן CD רגיל בשביל הצריבות מדיסק לדיסק..? זה לא טוב ל DVD לקרוא דיסקים רגילים? ואם כבר אני קונה את הכוננים אז איזה חברות הכי אמינות? צורב אני כמעט סגור על LITE ON כי שמעתי הרבה טוב על הצורב שלהם. לגבי הDVD בהתחלה רציתי TOSHIBA אבל אמרו לי שיש לה בעיות אז עברתי ל LITE ON תודה לעזורים!

• 6 תגובות
    • 885 צפיות
  7. Started by pchoresh,

שלום לכולם, יש לי מחשב ישן בן כ-4 שנים עם המפרט הבא: INTEL PENTIUM 4 3GH MOTHERBOARD ASUS P5GD1-VM MEMORY 1GB DDR 4*250MB HD: SAMSUNG SP0812C קראתי באיזשהו מקום שקניית HD חדש יכולה לעזור להאצת המחשב מה אתם חושבים על זה? ואם אכן כך הדבר, איך עליי לדעת איזה HD לקנות כדי שיתאים למחשב שלי (חיבורים מתאימים וכו') תודה מראש,

• 6 תגובות
    • 721 צפיות
  8. שלום חברים כמו שאתם רואים המצב מתחיל להיות קשה. כמות המידע מהפרוייקטים שלי מתחילה לקבל מימדים מפלצתיים (ברוך השם יש עבודה). בנוסף יש שלושה דיסקים חיצוניים בני 1TB כל אחד שכבר מלאים כמעט לגמרי (כפילוית X3 ליתר ביטחון). אני זקוק לפתרון גיבוי שיעבוד ברשת ויגבה X2 את ספריית הפרוייקטים מהמחשב שלי ושגם אוכל לפנות את מה שאני לא צריך עליו באופן קבוע. אני זקוק לעצה על משהו כמו 15-20TB כפול 2 (אם יש חיה כזו) לפתרון גיבוי קבוע. אני לא ממש בעניינים בתחום זה בשנים האחרונות ואשמח להצעות\פתרונות\רעיונות הנהוגים כיום. התקציב לא ממש חשוב (לא אוציא על זה עכשיו 50,000$). תודה מראש.

9. Started by EPRO,

שלום לכולם אני יודע שדובר בהנושא הזה כבר רבות אבל אני חיב להחליט ולא יודע לאיזה כיוון ללכת ואנ יחייב את עזרתכם למרות שבטח נמאס לכם בל: את איזה צורב כדאי לקנות ולא חשוב המחיר NEC 3500 או NEC 3520 אנא תעזרו לי :s05: ???

• 6 תגובות
    • 645 צפיות
  10. Started by wta,

רציתי לקנות 8 ג'יגה של סאנדסיק ב110 ש"ח ואז ראיתי את הדיסק הקשיח הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=680 160ג'יגה שזה פי 20 מקום, ו480 MB לשנייה שזה כמעט פי 20 מהירות! ועוד הוא עולה 210... בעיקרון מה שאני צריכה זה דיסק און קי, השאלה היא אם לא עדיף כבר את הכונן? יש חסרונות בולטים שתוכלו להצביע עליהם?

11. Started by e-r-a-n,

יש לי את ההרדיסק של QUANTUM FIREBALLP AS20.5 יש לי עליו 18 ג'יגה של דברים כ"כ חשובים כבר במשך של אולי שנה יש לי אותו.. ואז בא המחשב החדש, עדיין הכל תקין כבר אולי חודש שלא נגעתי בהרדיסק.. אין בו כמעט שימוש או תעבורה של קבצים או משהו כזה ועכשיו פתאום, אני מנסה להכנס להרדיסק אני רואה הWINXP אומר לי: The disc DRIVE D is unformatted Do you want to format it now? אני חייב לפרמט?!?? אין שום אפשרות לגבות מה שהיה שמה??? :'( :'( :'(

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  12. Started by MishaK,

LiteOn הפופולארית מאוד בימינו שיחררה עידכונים לכמה מהצורבים שלה: Lite-On LTR-52246S ( 52X/24X/52X ) CD-RW Firmware R526S0A.zip 2003/01/03 Lite-On LTR-48246S ( 48X/24X/48X ) CD-RW Firmware R526S0A.zip 2003/01/03 Lite-On LSC-24081 SLIM COMBO Firmware SC243M05.zip 2003/01/03 Lite-On LSC-24081M SLIM COMBO Firmware SC243M33.zip 2003/01/03 עידכון נעים וזהיר!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Bug2000,

אהלן אנשים . ברשותי 2 הרדיסקים SEAGATE 1TB . אני רוצה לבצע מערך RAID 0 . הלוח אם שלי לא תומך ב RAID . לכן אני מחפש המלצה לבקר RAID שיעשה את העבודה במחיר של עד 150 שח . אגב, אם אחבר את שתי הכוננים ב RAID0 יהיה לי כונן אחד גדול של 2TB ?! תודה ושבוע טוב .

• 6 תגובות
    • 803 צפיות
  14. כונן D, לא הכונן הראשי של מערכת ההפעלה, 500GB של WD דגם WD5000AAKS, בן 3.5 שנים (האחריות פגה לפני חצי שנה), החל לעשות בעיות, לעיתים מזוהה ע"י מערכת ההפעלה ועובד, לעיתים לא מזוהה כלל, ולעיתים מזוהה ופתאום לא. ניסיתי chkdsk ו chkdsk /f - לא עבד, הוצגה שגיאה לא ברורה, החלטתי לפרמט ניסיתי פורמט דרך ה GUI של Windows, וגם ב Safe Mode, בכל פעם הפירמוט החל, אך בשלב כלשהו, בערך לאחר 70%, הוא נכשל עם הודעה כללית לא ברורה, גם פירמוט מהיר לא עזר. ניסיתי format רגיל דרך Command Prompt, הפירמוט הסתיים כביכול, אבל הודיע שיש Bad Sectors (לא הרבה להבנתי) , שיתכן ולא הצליח לנקות (?) אותן (להבנתי אמורים להיות מסומנים), ולאחר מכן מודיע שה NTFS boot sector is unwriteable (הראשון והשני) ושהפיר…

• 6 תגובות
    • 954 צפיות
  15. בטמפרטורה כפי שמופיעה בתמונה כשהמחשב עולה זה הגיוני? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  16. Started by gif,

שלום. היום החלפתי כונן דיסקים במחשב שלי. רציתי לצרוב קובץ ISO וכשהוא מגיע לאחוז 1 מופיעה לי הודעה שהצריבה נכשלה "power calibration error" ניסיתי לנקות את העינית של הכונן וגם את מה שכתבו פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg3178722#msg3178722 ועדיין הבעיה לא נפתרה. נ.ב הכונן יכול לקרא דיסקים וכל מדיה אחרת הבעיה היא רק בצריבה. אשמח לפתרון,תודה.

• 6 תגובות
    • 927 צפיות
  17. 1) http://www.c-comp.co.il/show_details.asp?prod_id=1709 2) http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=16773 3) http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=3042090&refid=6 4) http://www.getit.co.il/Direct/36375/12

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שבת שלום ובוקר טוב לעוזרים.. ברשותי מפרט מחשב בעל 2 דיסקים קשיחים: (מפרט 1) Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz 1066MHz @ OC 42% 3.4Ghz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 1066Mhz @ 1134Mhz GIGABYTE ‎GA-EP35C-DS3R 8800GTS 512MB GDDR3 DX10 HDTV @ OC 15% Western Digital 74GB Raptor 10K, 16MB, SATA Western Digital 250GB 7200RPM 16MB SATA II Chieftec 550 VISTA Ultimate SP1 32Bit וברצוני להחליך את הדיסק קשיח שיש לי (250GB) לדיסק מהיר יותר.. וחשבתי או להחליף ל 150GB VelociRaptor 10K, 16MB, SATA שהוא ממש אבל ממש יקר 900 שח או שכבר כדיי לקנות דיסק נוסף ולעשות מערך רייד? או שביכלל אין צורך בשינוי כי השיפור שאני יקבל הוא היה מינורי? השימוש לרוב הוא למשחקים אני יודעה ששינוי בדיסק קשיח ל…

• 6 תגובות
    • 811 צפיות
  19. Started by erez1968,

איזה מהם טוב יותר להתקנת windows (בשביל בוט מהכונן)? איזה מהם טוב יותר בקריאת תקליטורים?

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  20. האם יש הבדיל משמעותי בביצועים במשחקים בין sata לide?

• 6 תגובות
    • 739 צפיות
  21. Started by aaviran,

קראתי את הכתבה פה באתר והייתי מאוד מעוניין לקנות כונן מסוג זה, מחברה זו או אחרת. חיפשתי וחיפשתי אך לא מצאתי חנויות שמוכרות את המוצרים הללו, מישהו יודע איפה אפשר לקנות כזה?

• 6 תגובות
    • 978 צפיות
  22. Started by OmEr8,

שלום חבר'ה. אז ככה. אני צריך לקנות צורב, ואני צריך לעשות זאת מהר מאוד (עוד היום) ואני חייב לקנות אותו מזיגזג (אל תשאלו...). יש לי תקציב של 500-700 ש"ח בערך, ואני ממש לא מבין ומתמצא בשוק הזה. אני מבקשכם לעזור לי בבקשה לבחור צורב כמה שיותר טוב לתקציב המדובר, ודי חשוב שהוא יוכל לצרוב מהגנות. חשבתי או על ה-LiteOn או על BENQ למרות שאני לא ממש מכיר את החברה... המיצומי גם כן נכנס לרשימת האפשרויות. תודה רבה לכולם! עומר

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. וכשאני מוחק משהו אז יש את אותו מקום תפוס ואת אותו מקום פנוי , בקיצור אין שינוי שום כלום ואני לא יודע מה הגורם לכך ... :s05: מקווה שתעזרו לי .

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום קניתי דיסק חדש 160 גיגהבייט - WD 7200 RPM אני מעוניינת לחלק אותו ל-2 דיסק C - 20 גיגה דיסק D - כל השאר יש לי דיסקט הצלה של חלונות 98. העלתי את המחשב מדיסקט זה והרצתי FDISK נראה לי שהדיסק לא מזוהה נכון ע"י FDISK זה לא פלא כי התוכנה מאוד ישנה. רציתי לשאול: איזה תוכנה הכי מומלצת לחלוקת הדיסק מ- 0 ???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים