אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
אני מדבר על כוננים רגילים (לא SSD וכו', אלו מבוססי ראש זז וכו') אני שומע בכל מיני מקומות, שככול שכונן מתמלא יותר (יותר מקום תפוס בנתונים) ככה הכוננן נהיה איטי יותר. עכשו בהנחה שאני עושה כל הזמן DEFRAG ודואג לשמור על כונן תקין (אין בו BED SECTORS וכו'), יש סיבה שזה יקרה? ומדוע זה קורה אם קורה? וכמה זה אכן משפיע על המהירות?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרי יש חיבור לכונן הDVD. ככה שאפשר להשתמש גם להרדיסק ולא חייבים לקנות אחד חדש שתומך ב SATA1/2. אמת? תודה מראש. פשוט צריך יעוץ, מכוון שחבל לי על עוד 500 ש"ח.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
[ כבקשת המנהל ] החלטתי לקנות עוד HD חדש בגלל שהזה שיש לי עכשיו ממש לא מספיק לי (ובגלל כל המשחקים שהולכים לצאת...) אז החלטתי להצטייד בעוד HD חדש.. בגלל ששמתי לב שהמחירים לא כולכך גבוהים... אז אני צריך המלצה להארד דיסק של 320 ג'יגה (נשמע לי הכי משתלם למחיר). תודה רבה (מפרט בצד ) ותגידו צריך להביא טכנאי בשביל לחבר או שזה פשוט ? (יש לי מארז Antec P180 )
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. לאחר שה-Barracuda מימש את הסיכון, אני נאלץ לרכוש HD חדש. דרישה עיקרית - שיהיה שקט (ה-barracuda היה רועש מהצפוי). עד 450 ש"ח, נדרשים 500GB לפחות. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני קונה היום דיס חיצוני מהדגם הזה ויש לי כמה שאלות , אבל קודם אני יסביר למה בחרתי בדגם הזה .. בגלל שזה ההרד דיסק החיצוני הכי זול במחיר הזה , וארים בנפח הזה יעלו לפלות 900 שקל , וגם העדפתי בסכום הזה להרוויח עןד 500 GB מאשר לקחת אחר באותו מחיר אבל רק עם 1000GB השאלה האם זה לא יעשה לי בעיות , ? המטרה העיקרית היא לאחסון סרטים ולא משהו כל כך חשוב וכתוב שהמהירות היא 480MB ..האם זה מהיר וסאטא בכמה אחוזים יותר מהיר ? זה לוקח חשמל ממקור חיצוני , והשאלה אם זה יעבוד על מוליקס ? ותודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מאתמול ההרדיסק פשוט כל הזמן טוען !! (לפעמים מפסיק ...) כל כמה שניות עכבר נתקע .... בקיצור ההרדיסק הולך למות ? (כולה בן חודשיים) - אין שום קליקים או משהו אגב.. לגבי תוכנות ניטור : תוכנה אחת מראה לי שיש בעיה הסיגייט על 60 אחות "בריאות" ולעומתו הWD הזקן שלי בן ה5 שנים על 100 אחוז !!! אבל תוכנה אחרת אחרי בדיקה אמרה : "PASS" מה הולך פה !? ההרדיסק לא מפסיק להיות בטעינה ! (כמובן שאין לי כלום פועל ברקע שום וירוס שום טרויין כלום ! (רק EXPLORER וזהו) מה לעשות ? איפה אני מגבה עכשיו 500 ג'יגה גם !? אם כמובן אצתרך וההרדיסק יילך פייפל סופית ? [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות ssd 500gb יש לי 2 מחשבים , אני רוצה לקנות ssd חיצוני ( usb) להתקין עליו מערכת הפעלה , ולהשתמש בו בשני המחשבים ( להעביר אותו ממחשב למחשב לפי הצורך ) 1. השאלה האם זה יעבוד .? 2. מעבר לזה אני רוצה המלצה ל ssd 500 gb ( מה עדיף חיצוני או פנימי ) משהו בסביבות 400 ש"ח . תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה. אז ככה. אני צריך לקנות צורב, ואני צריך לעשות זאת מהר מאוד (עוד היום) ואני חייב לקנות אותו מזיגזג (אל תשאלו...). יש לי תקציב של 500-700 ש"ח בערך, ואני ממש לא מבין ומתמצא בשוק הזה. אני מבקשכם לעזור לי בבקשה לבחור צורב כמה שיותר טוב לתקציב המדובר, ודי חשוב שהוא יוכל לצרוב מהגנות. חשבתי או על ה-LiteOn או על BENQ למרות שאני לא ממש מכיר את החברה... המיצומי גם כן נכנס לרשימת האפשרויות. תודה רבה לכולם! עומר
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות DOK בנפח של 4 או 8 GB. הבנתי שעבור 4GB כדאי לקנות את הSANDISK CRUZER TITANIUM רציתי לדעת האם יש המלצה מסויימת עבור DOK של 8GB. חשבתי על זה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=7348 איך הוא? האם למישהו יש היכרות איתו? האם הוא תומך בU3?(באתר רשום שהוא מכיל תוכנות לאימייל וכאלה, אך לא רשום אם הוא U3). תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי כאן על נושאי הפירמוט של הFAT ל NTFS ,רציתי לדעת במקרה של הסאן דיסק U3 בגדלים של 4'8'16 gb האם אפשרי לפרמט ל NTFS ולהחזיר ל FAT כמה שבא לך או שזה מוגבל ?
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב בן שנה ככה ממתי שקניתי אותו הייתה לו בעיה באתחול שהיה לוקח לו הרבה מאוד זמן לעלות למרות שיש לי כונן SSD כדיסק מערכת. ברשותי דיסק גיבוי ישן של WD שאצלי כבר כמה שנים טובות (3-5 שנים..אני כבר לא זוכר בדיוק) שאני משתמש בו לגיבוי הקבצים שלי שמהניסיון שלי זה הציל אותי לא פעם מאיבוד כל הקבצים. אחרי כמה בדיקות הבנתי שהבעיות של המחשב הן בגלל הדיסק הזה אז חשבתי לקנות לי דיסק פנימי נוסף כדיסק גיבוי אבל אמרו לי שיותר מומלץ דיסק חיצוני הבעיה היא שאני לא רוצה לקנות דיסק חדש ובסוף תהיה לי את אותה הבעיה מה עדיף יותר כדיסק גיבוי? חיצוני או פנימי? אני צריך תשובה דחוף היום אני הולך לקנות
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד Lenovo G510 כרגע יש לי עליו כונן של 1TB, אני רוצה להוסיף לזה בנוסף SSD שעליו יהיה מותקן הוינדוס מה אתם ממליצים?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי לפני פחות מחצי שנה דיסק קשיח של ווסטרן דיגיטל 4 טרה ב1300 שח הדיסק הקשיח מגיע עם אחריות ל5 שנים. יש לי ניסיון רב עם מחשבים וכטכנאי. כמו כן מערכת מחשב בשווי למעלה מ14000 שח. הקירור בהתאם ולכן אין רכיב העולה על 37 מעלות בעבודה. הדיסק הקשיח המדובר עבר את ה70 מעלות בקלות. הפלסטיק של חיבור הsata3 התייבש נחלש והתפורר/נמס ונתקע בתוך הכבל. ניגשתי עם הדיסק הקשיח לKSP שלצערי מהם קניתי ואחרי שבדקו במעבדה נאמר לי שאין מה לעשות וזה לא באחריות. עוד לא הלכתי לאסוף את הדיסק הקשיח. מה אני יכול לעשות? מוצר ב1300 שח בן פחות מחצי שנה עם אחריות ל5 שנים והם אומרים פיזי זה לא באחריות ואני נתקע עם משקולת נייר חדשה ב1300 שח? יש למישהו עצה מה …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
כמה נתונים ראשוניים : 1.מבצע גיבוי בעזרת 2 שיטות : א. בענן באמצעות ONEDRIVE ב. ובאמצעות דיסק קשיח חיצוני של 500GB *בסוף התהליך הקבצים/תמונות מגובים בדיסק קשיח ובענן והסמארטפון מנוכה לגמרי מקבצים . **יש לציין, שיש לי חשבונות גם בדרופבוקס ובפליקר...אך הגיבוי העיקרי לתמונות בשלב זה הינו לonedrive 2. יש לי גיבוי אוטומטי מהסמארטפון בעזרת אפליקציית ONEDRIVE - משיכה אוטומטית של כל תמונה שאני מצלם ישירות לענן אז מה הבעיה ? הבעיה נוצרת אחת לתקופה כשאני רוצה לעשות סדר בתמונות דבר ראשון – מגבה בהעברה לדיסק הקשיח החיצוני את התמונות מהסמארטפון (תוך כדי מיון/מחיקה/ סדר בין התמונות השונות.. יש לציין כי חלקם כבר מוינו תוך כדי השימוש השוטף בסמארטפון וכבר בנקודה זו תמונת הראי בין ה…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי כונן של אינטל בנפח 120 מסדרה 330. האם יש צורך לבצע לו עדכון קושחה? מה היתרונות של הדבר הזה? זו יכול לפגוע בו איכשהו? זה פוגע באחריות? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי 3 התקני יואסבי שנפתחים "עצמאית" ללא כל נגיעה או כוונה לפתיחה ממני מה יכולה להיות הבעיה ? מה הפתרון? דבר נוסף,כיבוי המחשב נתקע ואני צריך לכבות ידני וינדוס 10 מערכת ההפעלה תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם הזמנתי מחשב וכעת הוא בחנות בהרכבה. ביקשתי אותם שתוך כדי ההרכבה יבדקו במיוחד מספר רכיבים בהם ה-Samsung SH-S203B DVD Burner שכמו שכתבתי ונעזרתי בכם בעבר עשה בעיות שונות.http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=462641.msg3951472#msg3951472 התקשרו אלי מהחנות ואמרו שהצורב תקול (אחריות כבר עברה). היות שלא ממש פרטו לי מה היתה הבעיה ופחות או יותר סכמו לי את זה בכך ש"הוא תקול" חשבתי בשני מישורים A. כאשר המחשב יחזור, לאחר שאתקין את ה-7 והדרייברים לבדוק לו DMA, ואחר לנסות לצרוב. היה ולא יצליח להעלות פה שוב את הבעיה לפורום בתוספת כל הנתונים כפי שבעבר אמרתם לי ואולי אם לא תפתר לשקול החלפץת קושחה (בדקתי בעבר ולא מודכנת בון הקושחה הכי מעודכנת) B. בנוסף, היות וצורב אינו סי…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי סידי ,צורב,ושני הרדיסקים איזה צורה הכי כדאי לסדר אותם ? צורב (SLAVE)והרדיסק ראשי (MASTER) פרימרי סידי (SLAVE) והרדיס משני (MASTER )סקונדרי ??
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מה דעתכם על זה: http://www.ebay.com/itm/4-Port-USB3-0-PCI-E-PCI-Express-Controller-Card-Adapter-Superspeed-5Gbps-XP-WIN7-/150904301777?pt=US_Internal_Port_Expansion_Cards&hash=item232298e8d1 ולמה לכל הרוחות מוצר דומה עולה בארץ פי חמישה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9968 תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלשום יום חמישי בלילה ניתקתי את ה הארדיסק שלי Diamond max 9 ATA/133 וחיברתי הארדיסק ישן במקום כדי להתקין עליו לינוקס אחרי שסיימתי חיברתי חזרה את המקסטור אבל כנראה הייתי קצת עייף וברגע שהכנסתי את המולקס פנימה הפלסטיק של המולקס בכונן נשבר ויצאו לכונן הפינים של החשמל הפינים לקחו איתם גם חלק מהבורד של הארדיסק (איפה שהם מתחברים לבקר) השאלה היא האם אפשר להציל את הנתונים על הארדיסק אולי להחליף בקר או פשוט לזרוק לפח ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לצרוב פרו אבולושין 2009 לעשות קופי מדיסק איך אני יכול לצרוב אותו? כלומר זה דיסק אחד של 7.42 גי'גה איזה דיסק צריך ? דיסק DVD קטן מידי ואין אפשרות לצרוב על 2 כאלו כי זה דיסק אחד! תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אפשר ליצור מחיצה בכונן חיצוני ? אני אומר כי יש מידע על הכונן. האם הכל ימחק אם אני אעשה את המחיצה ? כמו כן - איך אפשר לפרמט את המחיצה ל- FAT32 ? למיב ידיעתי הויסטה למרמטת רק ל- NTFS. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי להתייעץ בנוגע לפתרון גיבוי. העניין מבוסס על המוצר הזה יש לי צורך בכל תקופה מסויימת לגבות נתונים חדשים ויחודיים. נאמר אני מגבה 60GB פעם בחודש. את הגיבוי אני עושה מלפטופ לשני כונני 3.5" דרך המכשיר הנ"ל, בתצורת RAID 1, כלומר יש לי גיבוי כפול על שני כוננים. פעם בכמה חודשים כשהדיסקים מתמלאים, אני מוציא אותם מהמכשיר והם עוברים לארכיון, אני קונה כוננים קשיחים חדשים ומתקין אותם בתורם לתוך המכשיר עד שיתמלאו מגיבויים. כיום אני עובד עם שני כוננים לגיבוי, שניהם חיצוניים דרך USB או פנימיים מחוברים ב SATA, ומעיק קצת להעתיק את הגיבוי כל פעם לכל אחד מהם בנפרד. מה שיותר מעיק זה החשש שהגיבוי עבר רק לאחד מהם וששכחתי לגבות גם לתאום שלו. האם זה יכול לעבוד ? האם אתם חושבים על חסרונות או …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כונן spare של 40GB Sata2 5400RPM בעיקרון מבחינת נפח הוא מספיק למחיצת Windows, אבל השאלה שלי אם מבחינת מהירות זה בסדר להתקין Windows על כונן במהירות כזאת ולא 7200RPM. אם יש בעיה והיא נעוצה בPagefile אז זה לא משנה כי אני גם ככה לא משתמש בו כי יש לי 6GB RAM. הכונן של Hitachi אם זה משנה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני שוקל להזמין את EVO850 או MX300 בארץ, או לקנות MX500 מאמזון בפחות מ1100 ש"ח עד הבית. דעות? כוננים אחרים מומלצים?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-