עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. קיבלתי Mybook Essential (דיסק חיצוני של WD) לשחזור. מדובר על דיסק 1TB GREEN של WD מחובר לבקר USB קטן ורגיש שמקודד את המידע (hardware encryption) עליו . הצלחתי לשחזר את רוב הקבצים שהיו על הדיסק, אחרי תהליך ארוך ומייגע של IMAGING לדיסק תקין , תוכנת שיחזור ושחזור שמות קבצים עד כמה שאפשר, כאשר בכל תהליך השחזור מול הדיסק הדפוק הוא מחובר דרך הבקר USB שלו שמאפשר קריאה ממנו ויוצר במערכת הפעלה מחיצת CD וירטואלית. עכשיו אני מעוניין לפרמט את הדיסק , כאשר אני מודע לכך שיש לו כ 110 מגה של BAD SECTORS לפי התוכנת IMAGING . ולא מצליח . בחיבור SATA ישיר (דרך ESATA) , ה BIOS מזהה את הדיסק אבל בשום תוכנה בינתיים, אני לא מצליח לפרמט או לשנות מחיצות. אם אני מחבר ב USB דרך הבקר, אני חייב לה…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. עשיתי כמה שינויים בביוס שרציתי לבטל והחזרתי את ההגדרות למקור. הבעיה שדיסק מערכת ההפעלה הוא RAID0 שמורכב משני SSD. אני עדיין יכול להציל את הדיסק? תודה רבה לעוזרים - - - תגובה אוחדה: - - - הבעיה נפתרה! אפשר לנעול ותודה בכל מקרה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by keypod,

אני בונה בימים אלו מחשב חדש שישמש אותי למשחקים/מכונות וירטואליות של שרתים ולא בטוח אם כדאי להשקיע יותר כסף, וללכת לכיוון של דיסק מהיר 10,000 RPM כדוגמת WD Raptor. יש למישהו ניסיון עם כאלו דיסקים? תודה

• 31 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. בניתי מערכת עריכת וידאו חזקה מאוד, מערכת ההפעלה מותקנת ב RAPTOR מהיר של WD, 10000 בנפח 37 GB. הדיסק עצמו מקרקר, כלומר שומעים אותו ממש עובד כשהמחט זזה. האם זה נורמלי? ככה זה? או שמא שלי תקול....? תודה

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by רועיירדן,

http://www.anandtech.com/show/8979/samsung-sm951-512-gb-review אני מבין שאני חייב לוח אם חדש X99 שתומך M2 ? ומה המחירים לדיסקים הללו ?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by harfar,

שלום אני קונה מחשב חדש עם לוח אם GIGABYTE GA-965P-DS3 ודיסק SATA II כנראה WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS. יש לי מהמחשב הקודם דיסק SATA I בגודל 120 ג'יגה. השאלה שלי היא האם תהיה בעיה לחבר את שניהם ביחד או שלא אמורה להיות בעיה. תודה

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  7. הי, דיסק WD JD 80GB שהותקן לפני כמה דקות, מזוהה ב-Boot ע"י הבקר Raid, אבל לא מופיע ב-XP ככונן... למה? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 891 צפיות
  8. Started by hal9000,

יש לי מחשב נישא עם דיסק SATA התקנה של חלונות לא זיהתה את הדיסק ולכן בביוס שיניתי את ההגדרות הדיסק למדמה IDE התקנת חלונות הלכה חלק לשאלתי כיצד אני יכול להתקין את הדריבר לSATA על התקנת חלונות קימת כך שתיהיה לי אפשרות לשנות את ההגדרות בביוס חזרה ל SATA ולהנות מיתרונות המהירות של הטכנולוגיה החדשה

• 8 תגובות
    • 835 צפיות
  9. Started by grove,

שלום לכולם רציתי לשאול את דעתכם המלומדת איזה דגם מומלץ לקנות בנפחים קטנים 160 250 320 SATA שהוא בעל ביצועים גבוהים יחסית ויספק בתור דיסק SYSTEM למערכת הפעלה וכמה תוכנות כמובן שמיותר לציין שאני מחפש גם משהו עם אמינות WD? SEAGATE? דגמים תודה וסליחה על החפירה

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  10. יש לי דיסקים נשלפים המשמשים לגיבוי ובזמן האחרון הופיעה תופעה מוזרה. כאשר אני מכניס אחד מהדיסקים הוא מזוהה ע"י המחשב (מותקנת לי תוכנת USB safely remove אשר מזהה את כל כל ההתקנים הנשלפים) כסוג הדיסק (למשל ST2000DM-001) ולא ע"י שמו במערכת (דיסקי הגיבוי אצלי נחשבים ככונן :X) ואני לא יכול לגשת לדיסק. אני חייב לגשת ל Disk management בה הדיסק מופיע ולבצע שינוי אות הכונן ל X כדי שאוכל לגשת לכונן. מישהו יודע איך לפתור את הבעייה הזו? (היא הופיעה לפני מספר חודשים, עד אז הכנסת הכונן זוהתה כדיסק הנכון מייד)

11. יש דיסק כזה שמכיל חיבורי 4 פינים בנוסף לחיבור חשמל sata הרגיל?

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  12. Started by winner,

צריך להוסיף נפח לאחסון DATA ומעוניין לקנות 2 דיסקים של 3TB שיוגדרו ב-RAID1 מתלבט בין 2 דגמים: [h=4]Seagate 3TB - Barracuda 7200.14 series - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - NCQ support[/h][h=4]3TB - 3.5 inch - WD Caviar Green series - SATA3 6Gb/s interface - 64MB Cache - IntelliPower technology[/h]המחירים דיי דומים ומשתנים מחנות לחנות מה לדעתכם עדיף מבחינת מחיר, ביצועים ואמינות ?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by zvipo,

קניתי היום דיסק WD1600AAJS-22PSA0 מתוך הנחה שמחברים אותו כמו כל דיסק. רק כשפתחתי את המחשב גיליתי שאין לדיסק החדש חיבור טורי לספק כח (התחברות דרך ה-4 פינים לסרט שיוצא מהספק)! הלוח אם הוא של gigabyte אם זה משנה למשהו. איך אמורים לחבר את הדיסק למחשב? יצויין, שיש לי חיבור sata בלוח אם (ואני לא בטוח אבל אולי גם sataII). מה עושים למען השם?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by git,

יש לי דיסק חיצוני של seagate, נפח 1T, ולא ברור למה אבל הוא הפסיק להיות מזוהה (נבדק בשני מחשבים שונים). נורית החיווי שלו דולקת, אז הכבל כנראה תקין. גם מרגישים את המנוע עובד. אבל הדיסק בכלל לא מזוהה במערכת ההפעלה, ברמת ה USB. זאת אומרת, המערכת לא טוענת שהדיסק ריק, או נמצב במצב שדורש פירמוט, אלא הוא פשוט לא קיים מבחינת מערכת ההפעלה. נשמע לי שיש בעיית חומרה (זרוע או ראש בדיסק עצמו). מה הייתם עושים כדי לשחזר את הנתונים מהדיסק הזה? פונים למעבדה?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. Started by XCG120,

יש ברשותי דיסק קשיח corsair gtx 240GB שהתקנתי עליו נערכת הפעלה W7 64BIT על לוח אם Rampage Formula LGA775) לאחר ההתקנה אני מעלה את המחשב נכנס לווינדוס והכול עולה לאט לאט כול פעולה זה נתקע ועולה לאט בקיצור לא ניתן לעבוד עם המחשב רציתי לשאול מה הסיבה? ומה עלי לעשות ?האים יש פעולה מסוימת שאני אמור לעשות בדיסק כזה? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכם, יש לי דיסק קשיח SSD 480GB -OCZ אני חילקתי 2 מחיצות בדיסק SSD 480GB בזמן אחרון בתוכנה Steam הורדתי משחק call of dudy 4 חדש מקורי. עשיתי התקנה משחק בכונן השני מחיצה - D נישאר לי מקום פנויי 33GB. בגלל התוכנה Steam עושה עידכונים היא תופסת הרבה מקום פנויי בדיסק השני. ויש לי חומר חשוב סרטים תמונות מסמכים. ולא נישאר לי מקום עוד התקנות משחקים. אני חשבתי ליקנות דיסק קשיח נוסף - דיסק קשיח SSD Samsung 850 Evo MZ-75E1T0 1TB ואז דיסק הזה יהיה שני שרק התקנות משחקים ושמירה סרטים תמונות. אם אני מחבר בין דיסק קשיח SSD ocz+Samsung זה יעבוד ביחד בלי תקלות? אני ראיתי במיפרט של דיסק קשיח SSD Samsung כתוב: מהירות קריאה מקסימלית 540MB/s מהירות כתיבה מקסימלי…

17. Started by itamarz_,

אני רוצה לחבר כונן SSD למכונת MINIX כשהמטרה היא כונן שיציג סרטים ללא רעש וצריכת חשמל של HD רגיל ולכן גם אין חשיבות למהירות הכונן. מהי ההצעה הטובה ביותר לכונן בתוצרה זו בגודל של חצי טרה בקירוב ?

• 0 תגובות
    • 928 צפיות
  18. Started by yotam360,

איפה אפשר לקנות דיסקים UMD? חיפשתי בחנויות ולא מצאתי.

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  19. שלום לכם יש לי בעייה ;D ( מדהים הא? ) אני רוצה ליצרוב דיסק של קבצי וידאו מהמחשב כדאי להפעיל אותו בDVD, הבעיה היא שאני לא יודע אם אפשר כי יש שם שני סוגים שונים של קבצים 3 של MOV ואחד של MPEG, מה אני עושה צורב הכל ביחד כדיסק VIDEO ? יש לי NERO הכי חדש, אם זה משנה. נב:אני יודע שהרוב יודעים את זה אבל...... אתם יודעים למה יש ציור של הקולסאום באש באיקון של NERO ? כי זה מצחיק כזה כאילו NERO BURNING ROM = נרו שורף את רומא... LOL, אני יודע שזה ישן

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. יש לי שני דיסקים זהים של 1.5T שנקנו מפנדה לפני כשנה. לאחרונה המחשב הפסיק לזהות את הדיסק השני מבין השניים. פתחתי את המחשב, ניתקתי וחיברתי את כל החיבורים (SATA וחשמל) והדיסק חזר לעבוד. כעבור יומיים המחשב שוב לא זיהה אותו (לא בביוס ולא בכלל). פתחתי את המחשב, ניתקתי את הדיסקים וחיברתי את החיבורים בהצלבה (בשביל לבדוק אם הבעיה בדיסק או בלוח). הדיסק חזר לעבוד וכעבור מספר שעות שוב המחשב לא זיהה אותו. לדעתי מדובר בבעיה בדיסק שבאופן רגיל הייתי שולח אותו להחלפה לאחר העברת החומר לדיסק אחר. אבל, לפי מה שהבנתי פנדה מחשבים סגרו את הבאסטה. השאלות שלי הם קודם כל מה יכול לגרום לתופעה המוזרה הזו ? ומי היבואן שממנו פנדה רוכשת את הדיסקים ושאמור לספק את האחריות בהנחה שפנדה כבר לא קיימים ? (אי…

• 0 תגובות
    • 814 צפיות
  21. Started by י א,

שלום, לפני כשנה רכשתי דיסק WD 3TB שאותו שמתי במחשב לשימוש לצרכי איחסון על חלונות 7 64. הגדרתי אותו GPT כדי לנצל את כולו. השבוע ניתקתי אותו מחיבור ה SATA וכשחיברתי חזרה נדרשתי שוב לאתחל אותו כ MBR או GPT. מיותר לציין ששתי האופציות היוו למעשה אובדן התוכן. מאז אני חושש לשים בו חומר כי כל פעם שאני מנתק ומחבר חזרה זה קורה שוב שאני נדרש לאתחל אותו. ככה זה אצל כולם?

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  22. Started by ofer_mat,

יש לי דיסק של WD 500GB שהוא עושה המון רעש כשהוא נמצא מחובר למארז - יש לו ברגים עם גומי אבל עדיין יש רעש. ניסיתי לשם אותו עם ספוג יש פחות רעש אבל עדיין איזה פתרונות יש להשתקת רעשים כאלה? דרך אגב הדיסק תקין( טפו טפו )והרעש הוא כתוצאה מהרעידות שלו

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  23. לאחר בדיקה באתר העולמי רשום אחריות עד 1.1.2011 מה עושים?

24. רכשתי דיסק און קי 32GB ואני לא יכול להעביר קבצים של 4GB, לדעתי זה בגלל מערכת הקבצים, האם ניתן לשנות זאת?! תודה

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by yovel,

שלום לכולם! בוקר טוב. יש לי דיסק און קי של SandDick , 8 ג"ב. הדיסק און קי לא מזוהה במחשב שלי רק לאחר שפרמטתי אותו (לפני חצי שנה בערך). בשאר המחשבים הדיסק און קי מזוהה. ניסיתי לחבר אותו בכל החיבורים במחשב שלי והמחשב פשוט מראה שנכנס הדיסק און קי אבל לא מראה אותו במחשב שלי וגם אי אפשר לגשת אליו... ניסיתי לשנות אות כונן אבל זה לא נותן. מערכת ההפעלה שלי היא: WIN 7 , 64 BIT. תודה.

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים