עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Ghosthunter,

היי, אני מעוניין לקנות DOK בנפח של 4 או 8 GB. הבנתי שעבור 4GB כדאי לקנות את הSANDISK CRUZER TITANIUM רציתי לדעת האם יש המלצה מסויימת עבור DOK של 8GB. חשבתי על זה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=7348 איך הוא? האם למישהו יש היכרות איתו? האם הוא תומך בU3?(באתר רשום שהוא מכיל תוכנות לאימייל וכאלה, אך לא רשום אם הוא U3). תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. מעוניין לקנות הארדיסק חיצוני לגיבוים (לרוב לא יהיה נייד מחוץ לבית) תקציב לא רלוונטי כרגע (עדיף כמה שפחות אבל אני משער שאין הבדל ענק בין הדגמים השונים) מה שחשוב לי זה אמינות (הולך לאחסן מידע חשוב לא אוכל לקבל שוב) מה יש לכם להגיד על אמינות של החברות Maxtor ושל W.D בדגמים החיצונים של 3.5? חושב על דגמים הבאים אבל אם יש משהו אמין יותר במחיר סביר אז אשמח לקבל הצעות. ראיתי את הדגם הבא של W.D http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=5095 ול- Maxtor יש את דגם הבא http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=6539 לכל אחד מהם יש דגם מקביל של 1TB ול- Maxtor יש גם את סדרה Basics Desktop 1TB 3.5 Inch (שאני לא יודע אם היא יותר טובה או לא) 1. על מה אתם ממליצים על…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. היי, לאחרונה יש משהו שממש מרגיז אותי, שאני מעביר קבצים גדולים (8GB ומעלה) לוקח להעביר לDOK הרבה מאוד זמן, במשך הזמן הזה לעיתים הדפדפנים (גם FF וגם IE) נתקעים בשלבים שונים והיכולת להשתמש במחשב מאוד מוגבלת. גם לאחר שהסתיימה העברה הקבצים לא מתנגנים על ה DOK, כאילו שמנסים לעשות buffer ויש כאלו שבכלל לא נפתחים. חייב לציין שה DOK הוא ג'נרי 128GB אבל זה קורא לי עם עוד סוגים למשל של sandisk. ה DOK היה מחובר לחיבורי USB שונים אבל גם מאחורי המחשב יש ללח האם עם אותה התוצאה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אני מתכנן קניית דיסק 1TB של WD עם 5 שנות אחריות. קנייתו בחו"ל תחסוך לי כשליש ממחירו, אך האם אקבל עליו אחריות בארץ, ואם כן - אצל מי? היבואן?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. מה יהיה יותר שווה אלו של WD או אלה של MAXTOR ?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. יש לי מפצל USB שאני מחבר לנייד בשביל לחבר עכבר ומקלדת חיצוניים. מדובר במפצל סטנדרטי עם 4 יציאות. הבעיה היא שמדי פעם, משום מה המפצל מפסיק לעבוד. אם מחברים את העכבר והמקלדת ישירות למחשב אף פעם אין בעיה. אם הם מחוברים למפצל אז כשהוא מפסיק לעבוד לא עוזר לנתק ולחבר אותם אלא רק לנתק ולחבר שוב את המפצל עצמו. האם אני צריך איזשהו מפצל עם חיבור מתח חיצוני או משהו כזה או שפשוט יש לי מפצל דפוק? תכלס אין לי בעיה לקנות עוד מפצל ולנסות אבל אולי מישהו פה מכיר את הבעיה?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. Started by -JobNick-,

אתמול חבר שלי קנה הרדיסק של WD 80 ג'יגה עם 8 מגה בבאפר. חילקנו לו את ההרדיסק בהתקנה של הוינדוס ל 3 מחיצות אחת של 10 ג'יגה (למערכת ההפעלה) ושתיים האחרות בנות 35 ג'יגה כל אחת. עכשיו יש בעיה, את המחיצה של ה10 ג'יגה הוינדוס פירמט לFAT32 והכל טוב וחלק. עכשיו כשניסיתי לפרמט את 2 המחיצות הנותרות הוא כותב לו משהו בסגנון "המחיצה גדולה מידי עבור FAT32" הוא מוכן לפרמט אותה רק לNTFS שאת זה אני לא רוצה. יש דרך לעקוף זאת ? ואני יודע שזה קצת לא קשור לפורום הספציפי אבל האם יש לוינדוס XP תוכנת FDISK ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Kitt0s,

לאחרונה הווינדוס (7) מציף הודעת שגיעה שיש בעיה הדיסק הקשיח. מדובר בלפטופ של Toshiba.. אני מעריך שמערכת ה-S.M.A.R.T פה מתריעה למערכת הפעלה שיש בעיה, אבל מצד שני אני לא רואה שום שגיעה קריטית.. האזהרות שמופיעות לא אומרת לי מאום ואשמח אם מישהו יוכל קצת להסביר או להציע מה צריך להיות השלב הבא.. תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. אהלן חברה, תירגמתי את הכתבה הזו מ-cdfreaks. קריאה מהנה! למה לבדוק את הדיסקים ? אין הבטחות שהשילוב של הצורב, מדיה ותוכנה יפיקו צריבה איכותית בכל פעם. גם אם תשתמש תמיד באותה מדיה, ייתכנו שינויים מסויים שיכולים להשפיע על איכות הצריבה. במקרים מסויימים, דיסקים שונים מאותה אריזה הפיקו דיסקים בתוצאות שונות עבור הגדרות צריבה זהות. אנלוגיה נוספת היא זאת : רובנו יודעים שעלינו לבדוק את ההארדיסק שלנו עבור סקטורים פקומים מכיוון ששימוש מרובה וכן זמן, יכולים לגרום לירידה באיכות. אותו דבר קורה גם בדיסקים. האם דיסקים נהרסים? כמובן. ניהול לא נכון, אבק ואיכסון לא נכון ייפגעו בדיסק ובסופו של דבר יהפכו אותו ללא קריא. יש עוד סוג נוסף של גורמים שמשפיעים : טמפרטורה, לחות ואור אולטראויולט (UV …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Klayhamn,

שלום האם למישהו יש נסיון עם קופסאות ההשתקה של SCYTHE? HIMURO או QUIET DRIVE? אני חושב על לקנות כאלה לכונני ה-WD BLACK הרועשים, ותהיתי אם למישהו יש נסיון חיובי איתם ב-REVIEWS נראה שה-QD משתיק טוב יותר מה-HIMURO, אבל אם ה-HIMURO מספיק, הייתי מעדיף אותו (כי הוא 3.5 אינץ' לעומת השני שהוא 5.2 אינץ'). תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Mind_Reflection,

פאנדס מוכרים הארדיסק 20 GB JB האם הדבר אפשרי

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Kermit,

קניתי לאחרונה הארד-דיסק חדש של סיגייט - ST3120026A (ה120Gb עם ה8Mb Buffer בממשק ATA100/133 [לא יודע איזה מהם אבל לא SATA]). הוא תפקד מצוין כSlave יחד עם הST340016A שלי (40Gb ששירת אותי נאמנה זה שנתיים-שלוש, גם שךל סיגייט) כMaster במשך כשבועיים, מאז קנייתו. מההתחלה הוא יועד בבוא הזמן לשמש כהארד דיסק הראשי שלי, ולכן רציתי לשים אותו כMaster. לוח האם שלי הינו Gigabyte GA-7VTXH. כאשר אני שם את ה120 כמאסטר ואת ה40 כסלייב, הביוס מזהה את ה120 (כמאסטר) אבל מתעלם לחלוטין מה40. ניסיתי בכל דרך - דרך Cable Select ודרך הגדרה מפורשת בג'ימפור של מאסטר וסלייב. כאשר אני מנתק את ה120 ומשאיר את ה40 כסלייב הביוס מזהה אותו כראוי. ניסיתי גרסאות ביוס שונות (F3, F5, F8a) ובכולם הבעיה חזרה. כאשר א…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by jackok111,

איך אפשר ליצור מחיצה בכונן חיצוני ? אני אומר כי יש מידע על הכונן. האם הכל ימחק אם אני אעשה את המחיצה ? כמו כן - איך אפשר לפרמט את המחיצה ל- FAT32 ? למיב ידיעתי הויסטה למרמטת רק ל- NTFS. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. Started by WinInc.dll,

קיבלתי DVD X16 LG איך אני מתקין אותו בלוח אם ? יש לי מערכת הפעלה winxp sp2 תודה לכל העוזרים

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by asi9999,

שלום אני מבקש המלצה לHD SSD בנפח של 60GB או 80GB לצורך מערכת הפעלה ותוכנות בסיסיות, במחיר ממוצע של כ-1000 ש"ח בבקשה . אני לא בקיע בטכנולוגיה הנ"ל , אשמח לקבל קישורים להסברים על בקרים למינהם וההבדלים בין הכוננים שבשוק . תודה לכולם .

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by 1nstall,

היי אני מעוניין לדעת איזה הראד דיסק נותן יוצר ביצועים... SEAGATE 160GB 7200RPM SATA 8MB NCQ 650 ש"ח או WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 580 ש"ח... אז מהיר יותר ומציג ביצוהים גבוהים יותר? ואם הפשר הסבר על ההבדלים בין sata2 לsata...? ומה זה בכלל NCQ? תודה מראש install

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אני מחפש צורב DVD שיאפשר לי לצרוב דיסקים של אודיו בצורה חלקה בלי קפיצות. הבנתי שכדי למנוע בעיות כאלו, מומלץ לכבות את כל התוכנות שפועלות ברקע בזמן הצריבה. האם זו "אמונה טפלה" או שמא יש אמת בדבר. אם כן, מדוע זה קורה? והאם זו תופעה שקשורה רק לצריבת AUDIO CD ולא DATA למשל? אם הדבר ניתן למניעה ע"י בחירת צורב מתאים, אשמח לקבל המלצה לדגם כזה. תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. כן יקרא דיסקים? כי זה מה שקרה לי.... הצורב ימאהה ואני יודע שתתחילו להשמיץ אותו אבל עדין צריך לקרות משהו או לפחות שיהרס בהדרגה... כי לא היו לי איתו בעיות לפני היום בו הפסיק לצרוב.. ואיזה הצעות יש לכם לבדיקת הצורב ולסדר אותו שיצרוב? ניסיתי את הדברים הבאים: ניקוי עינית השארתי אותו לבד בלי הדיוידי ושהוא מג'מפר למאסטר כמובן שניסיתי כמה תוכנות שונות

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, באופן מסורתי אני תמיד מחזיק 2 כוננים פנימיים, אחד קטן למערכת ההפעלה ואחד גדול לאחסון. כמובן כשאחד מתקלקל זה אסון (טוב, לא אסון, יש לי גיבויים, אבל כאב ראש). אז שמעתי על הקסם הזה שנקרא RAID: קונים שני כוננים, כל המידע מוכפל, אם אחד הכוננים מראה סימני גסיסה פשוט מחליפים אותו בחדש באותו נפח (נכון?) וממשיכים כאילו לא קרה כלום. אבל אני לא רוצה לעלות מ-2 כוננים ל-4 (צמד כונני מערכת וצמד כונני אחסון), כי זה סתם יחמם לי את המארז. אני מעדיף להחליף את התצורה כונן מערכת+כונן אחסון בצמד כוננים גדולים, שכל אחד מהם יכיל מחיצה למערכת ומחיצה לאחסון כאשר כונן אחד מגבה את השני ב-RAID. אז צריך צמד כוננים בנפח גדול יותר. הבעיה שנראה לי שכל הכוננים הגדולים (2TB) במחירים שפויים הם איטיים…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by frank053,

שלום לכולם. הבוקר הדיסק הקשיח שלי הפסיק פתאום לעבוד.. מדובר על דיסק של 1.5TB של Seagate. Firmware - CC1G, שעודכן ל- CC1F (אם אני זוכר נכון את האות האחרונה). ובכן, מה שקרה הבוקר, זה שפתאום קפצה הודעה של Windows 7 שאמרה שישנה בעיה בדיסק קשיח ושיש צורך לגבות את כל המידע באופן מיידי. אבל לצערי זה כבר היה מאוחר מדי. אין לי כרגע גישה לדיסק. המחשב לא מזהה אותו, לא רואים אותו לא ב-My Computer ולא ב-Manage. מה שכן - רואים אותו ב-BIOS. שכחתי לציין שמדובר בדיסק D, דיסק נוסף שנועד לשמור מידע. אין עליו מערכת הפעלה או תוכנות. לכן אני עדיין יכול להשתמש במחשב. האם יש משהו שאני יכול לעשות? או שפשוט ללכת ולהחליף? (הדיסק תחת אחריות). תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. סוף סוף התפנתי להתקין את ה-SSD מהקבוצתית במחשב הנייד שלי. היה צריך לפרק את כל המחשב ולא היה לי כח או זמן לזה. אתמול אזרתי אומץ, ונראה לי ששברתי איזה קליפס מפלסטיק (סדרת ה-EEE בנויה בצורה מאד חד-פעמית). אבל סוף סוף הוא נכנס פנימה. בקיצור, אין ספק שהמחשב מגיב יותר טוב. אבל אני לא בטוח שזה היה שווה את כאב הראש.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by staieb,

שלום לכם .. אז ככה השתכנעתי לקנות את הSeagate 1TB Black armor http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741905 עכשיו ההתלבטות היחידה שלי היא שהבנתי שיוצא USB 3 בכוננים חיצוניים, אני לא יודע אם עדיף לחכות או שזה יעלה יקר .... ואשמח לשמוע המלצה גם על הblack armor ואם הוא שווה את ההשקעה הכספית.. תודה רבה ומחכה לתשובה דחופה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אין לי יותר מדי צורך באחסון אבל בגלל ההפרשים (67 שקל) אני שוקל ללכת על 500GB במקום 320GB. יש הבדל בין הכוננים? (חוץ מהנפח מן הסתם...) האם אחד מהם יהיה יותר מהיר? יותר שקט? לפי מה שהבנתי כאן בפורום ה-3200 עם פלטה אחת וה-5000 עם שתי פלטות. זה אומר שה-5000 יותר מהיר? (כי הוא מחפש במקביל על שתיהן...) או להיפך? ראיתי עכשיו בסטיקי שהכונן המומלץ ל-500GB הוא בכלל של סיגייט, אז אולי אני צריך בכלל לשנות את ההתלבטות שלי... תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אני רוצה לבנות raid רציתי לדעת מה צריך לקנות, כמה עולה בערך ואיזה סוג דיסקים צריך - האם הם חייבים להיות תואמים מבחינת גודל, חברה, מהירות.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. היי. יש לי דיסק קשיח של אחד TB, אני רוצה לכנות לו מארז. איזה מן המארזים הכי מומלץ מתוך הרשימה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashdod1&cat=15127 אני לא רוצה לחרוג את ה-200 שקל, אבל אם צריך (ובהנחה ונפח הדיסק קובע), אז אין ברירה. אשמח להמלצות, תודה מראש לכל מי שיעזור (:

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.