עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום. זאת אמנם שאלה תיאורטית, אבל מעניינת. האם כונן קטן יותר (נפח קטן יותר ולכן גם בעל משקל קל יותר), בעל מהירות של 7200RPM יהיה מהיר יותר מכונן 1TB בעל מהירות זהה (גם כן 7200RMP)? כמובן - נניח שמדובר בכוננים זהים! אמנם המהירות היא נתון קבוע כאן, אבל יכול שיש גורמים אחרים שמשפיעים על המהירות (כמו גודל ה"פלטה" - דיסק)? תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by aviran_n,

הוא באיזור המחירים של ה200+.. לא יודע אם יש להם כמה דגמים שעונים לתיאור שנתתי, אבל אם כן אז אביא לפה את הדגם שלו מחר. בינתיים, אם יש רק צורב אחד כזה ותבינו על מה אני מדבר, אז הייתי רוצה לדעת איך הוא, מה יתרונותיו וחסרונותיו לעומת הצורבים שנמצאים בת'רד המומלצים. תודה רבה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by roeesnir,

אני תוהה. ??? נניח שיש לי מארז RAID עם 5 דיסקים קשיחים ב-RAID0. אני אמור לקבל מהירות גבוהה מאוד. האם הממשק של המארז (לדוגמא FW) לא יוריד את המהירות? הרי הוא מגבל.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. אורח
    Started by אורח,

יש לי הארד דיסק של SAMSUNG F1 והבעיה היא שלפעמים הוא עושה רעשים של קריאה, לא רעשים כאלה של הדיסק נדפק או משו אלא רעשים של כאילו הוא עובד וקורא. בהתחלה חשבתי שהדיסק נדפק אז החלפתי אותו לאחד חדש וגם הוא עושה את אותם רעשים, אולי זה נורמאלי? והוא פשוט מרעיש? יש לי עוד דיסק אחד חיצוני של MAXTOR והוא עושה רעשים של קריאה רק כשאני פותח קבצים שנמצאים עליו, ועל הSAMSUNG נמצא וינדוס 7 יכול להיות בגלל זה יש יותר רעשים בתדירות גבוהה יותר? תודה!

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם, להורים שלי יש משרד קטן של 3 מחשבים. אני מעוניין להתקין להם מערכת גיבוי אוטומטית למשרד. לצורך העניין חיברתי את המחשבים ברשת ביתית (לא היה כלום) וכן יצרתי להם חשבון בחברת אחבון online. כעת אני רוצה לחבר להם דיסק USB חיצוני. אני בעצם מחפש דיסק חיצוני בגודל 500GB אמין עם תוכנת גיבוי אוטומטית ופשוטה (ההורים שלי לא בדיוק טכנולוגים גדולים) שתגבה גם לדיסק וגם online. האופציה השנייה היא להתבסס על תוכנת cobian backup שאני לא ממש מכיר. למישהו יש המלצה לדיסק חיצוני מתאים? המלצה על תוכנה אחרת או על cobian? תודה מראש,

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Ace-of-spade,

היי, יש לי מערך של 2X240GB SANDISK ULTRA, ורציתי לברר יתרונות וחסרונות מול M.2 נכון לימים האלה המערך הזה עולה באיזר ה700 ש''ח, ונותן את התוצאה המצורפת בתמונה. השאלה שלי האם יהיה עדיף דיסק אחד של 1TB M.2, או 4 של 240 כמו שיש לי? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. http://www.cable.co.il/sg_product~310180~4~45.htm תודה!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by tiger3,

אחרי שהתקנתי את הארד דיסק באתי לפרמט אותו עם הפירמוט שיש בווינדוס XP וסמתי לב שהוא מציג רק 130GB וחשבתי שאולי אני ינסה לפרמט אותו ורק בווינדוס הוא יזהה לי אותו אבל הוא לא זיהה והוא נשאר על 103GB מישהו אולי יודע למה זה קורה ואיך אפשר לפתור את זה הארד דיסק הוא של MAXTOR אם זה חשוב וזה לא יכול להיות בעיה של המחשב זה מחשב חדש

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by 11GnR,

קניתי 840 EVO בקנייה הקבוצתית, זה יהיה SSD ראשון שלי עכשיו אני חושב איך לארגן את הקבצים. אני נוטה לפרמט לעיתים די דכופות, פעם בחודש ופחות אפילו, כי אני לא סובל כשהמערכת נהיית איטית, ואני נוטה לדפוק את המערכת הפעלה לעיתים קרובות עם יד קלה על הREGISTERY , דרייברים מפוקפקים וכדומה . בכל אופן, כדי למנוע יותר מדי פעולות כתיבה חשבתי לחלק אותו ל2 מחיצות, אחת למערכת הפעלה, ואחת לתוכנות ומשחקים מותקנות שאני תמיד צריך. וככה כל פעם שאני אפרמט, אני לא אצטרך לכתוב מחדש עוד 100 ג'יגה של תוכנות ומשחקים. אני מקווה שההתקנות של התוכנות יהיו חכמות ויוכלו להמנע מלכתוב שוב את הקבצים הקיימים, או שהתוכנות בכלל יוכלו לעבוד ישר בלי התקנה. BF3+BF4 שביחד שוקלים 50-60 גיגה אני יודע שיעבדו בלי בעיי…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by IME3,

למישהו יש להמליץ על כונן בלוריי למחשב? לא מוצא יותר מידי דגמים ראיתי אחד ב 370 של סמסונג מה שאני מחפש זה יכולת לעשות RIP לסרטי BLURAY בצורה חוקית לסרטים שקניתי בעצמי להעביר אותם לקובץ דיגיטלי שאני אוכל להעביר את הסרט להארד דיסק בסלון ולראות על ה LCD החדש הייתי שמח למידע על כוננים מומלצים שיעשו את העבודה וגם על תוכנות RIP שאשכרה עובדות

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. הביקורות מהללות זאת המילה אחרונה של LG הצורב יצא בעולם לפני חודש בערך ועדיין לא מצאתי אותו בארץ מישהו יכול להגיד לי איפה אפשר להשיג אותו? או מתי הוא יגיע אם בכלל לארץ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ולשים בו 2 דיסקים פנימיים. אני לא זקוק לנפח רב אבל הדיסק הקטן ביותר שמצאתי ושעונה על התנאים שבכותרת הוא בנפח 640GB ולשים 2 כאלו זה מיותר לחלוטין עבורי. מצד אחד, השאיפה שלי היא להוריד עלויות על ידי הורדת הנפח בלבד. מצד שני, אם (נניח) כי שני דיסקים של 320GB יעלו יותר מזה שבלינק זה בסדר מבחינתי. http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1800 בגדול, אני מחפש דיסק קטן יותר שעונה על התנאים לעיל ושיהיה מחברה טובה. יש כאלו? תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by aviad_u,

רציתי לקנות מבאג את הדיסק הזה דיסק קשיח חיצוני LaCie Rikiki 500GB 2.5´´ http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8416&perur=2&t=14&c=489 עכשיו הקטע הוא שבחיים לא שמעתי על החברה הזאת. מה אתם אומרים? שווה השקעה של 255 שקל במקום איזה 350 (המחיר המקורי) ? או שזאת חברה שעדיף לא להתקרב אליה? שורה תחתונה אני אהיה מבסוט מהקניה? יש לי עד מחר עם המבצע הזה. תודה =]

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  14. Started by dudik5,

הוספתי דרך חיבור SATA מזוהה במנהל ההתקנים (רצ"ב תמונה) אך לא במחשב שלי מה עושים ? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by oz4225,

יש לי כמה סוגים של דיסקאוןקים וחלקם מופיעים כמו כוננים קשיחים שאני מחבר אותם למחשב. רציתי לדעת אם יש הבדל(מהירות וכו..) כלשהו בין דיסק און קי שמופיע כהתקן עם אחסון נשלף לבין זה שמופיע ככונן קשיח? וכיצד ניתן לעשות דיסק און קי שמופיע כאחסון שיופיע ככונן קשיח. תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. יש לי SAMSUNG HD204UI שקניתי לא מזמן ה SPIN TIME שלו 56 אחוז בשאר הוא בסדר הוא ירד ל 0 ומערכת ביקשה שנעשה גיבוי עשיתי ריסט למחשב וזה חזר ל 56 יש סיבה לדאגה? האם כדאי להתחיל לגבות ולממש את האחריות? האם SAMSUNG לא חברה אמינה ?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. כונן ה-SM951 של הענקית הקוריאנית, שכבר הוכיח כי הוא יודע לנצל את מלוא יכולות ממשק ה-M.2 הטרי, מתחיל לצוץ בחנויות ברשת גם מחוץ למערכות מורכבות - אבל זול זה לא יהיה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f-%d7%94-m-2-ssd-%d7%94%d7%9e%d7%aa%d7%a7%d7%93%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%a1%d7%9e%d7%a1%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%96%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%9b%d7%a2%d7%aa-%d7%92%d7%9d-%d7%9c%d7%a8/

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. קניתי MAXTOR 80 GB- 8 MB BUFER ואני רוצה לדעת במדויק מה תפקיד ה באפר ובמה הוא מעויל ??? ואל תגידו לי לעשות חיפוש !! כי עשיתי וחוץ מבלבולי שכל לא הבנתי כלום !! אז בבקשה אם משהו מוכן שיסביר את זה כאן !! תודה....

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. היי, ברשותי מחשב נייד dell XPS L702x יש בו שני דיסקים מהדגם הזה: http://www.storagereview.com/seagate_momentus_750gb_review_st9750420as אני מעוניין להחליף אחד מהם (דיסק המערכת) ל SSD. שוקל מאוד לחיוב את הEVO 850 500GB https://www.amazon.com/Samsung-2-5-Inch-Internal-MZ-75E500B-AM/dp/B00OBRE5UE הבעיה היא שהחלק האחורי (לפי הצילום) נראה קצת שונה בין השניים. איך אני יודע האם אני יכול להזמין ולהחליף או שצריך להזמין דגם כלשהו אחר? אם צריך אחר, איזה מומלץ? תודה רבה

20. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, ואת המחשב הישן להפוך למין מחשב גיבוי נוסף למחשב החדש (הראשי). שני המחשבים יהיו קופי של אחד השני (מבחינת הקבצים שאני מעוניין לאחסן). מכיוון שמדובר בהעברות של המון קבצים מדי יום כמעט, ששוקלים לעיתים עשרות ג'יגה, הייתי רוצה לדעת מהי הדרך המהירה ביותר להעביר בין המחשבים? (רשת? USB? וכו') תודה רבה מראש לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. איזה צורב הכי מומלץ מבין השלושה האלה?! 250# LG GSA-4167B D Dual Layer NEC ND-4550 Dual Layer 16X 250# 200# LG GSA-H10A 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW אשמח לכמה דעות..

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by joni,

איך אני הופך אותו לBootable?!?? אני רוצה לעשות עידכון ביוס ללוח דרכו

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by benisty2,

אני רוצה לקנות DVD ביתי טוב במחיר סימלי 800-1200 ש'ח תעזרו לי בבקשה תודה גל .

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by tb0001,

שלום, ברצוני לדעת אם ישנו כלי אשר סורק את כל הדיסק הקשיח (מבחינה פיזית, כלומר ללא קשר למחיצות או מערכת קבצים) ומדווח על שגיאות ובעיות פוטנציאליות. רצוי כלי תחת רישיון פתוח (לדוגמה GPL או BSD), אבל גם כל הצעה אחרת תתקבל בברכה. (במילים אחרות, אני מחפש משהו שדומה לכלי הזה, רק בישביל דיסקים קשיחים) תודה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Doorman404,

היי יש לי צורב פיליפס PCRW804 שצרבתי איתו די הרבה דיסקים עד עכשיו ... פתאום לפני יומיים, הצורב - חושב שהוא רק סי די רום - והמחשב לא מזהה אותו כצורה (גם אם מכניסים דיסק ריק הוא לא "מרגיש" שהכנסתי דיסק... ניסיתי - לעדכן את הביוס, לעדכן את הפרימוור של הצורב, שינוי הגדרות בwindows (2000) מחיקת הדרייברים וזהויים מחדש, ואחרון להוציא את החיבור של הצורב ולהחזיר אותו שהמחשב יזהה אותו עוד הפעם - וכלום לא עוזר !!!!! מה הבעיה לעזאזל ?!?!? מישהו יודע איך לסדר זאת ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים