עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אמ אוקיי.. יש לי מחשב ישן שיש עליו שני צורבים טובים, של ASUS וLG ודיסק קשיח בגודל 40/80GB אני אפילו לא זוכר, עם מלא דברים נוסטלגים עכשיו הצלחתי איכשהו להוציא את הצורב LG, אבל הוא היה מחובר לחוטים כאלה שמחוברים לאחרים ואחרים וכך הלאה בקיצור הצלחתי להוציא רק אותו בלי שום חיבור.. יש אפשרות לחבר את זה ככה למחשב או משו ? לא מבין בזה כלום עכשיו בקשר לדיסק קשיח.. איפה אני מוצא אותו בכלל? ומה ההבדל בין IDE לSATA לSATA II

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  2. Started by AngelofDeath,

שלום לכל חברי הפורום היקרים, אני מחר קונה SSD חדש של KINGSTON בנפח של 128 ג'יגה. רציתי לדעת איך לשלב במערכת את הכונן הזה ביחד עם ה-HDD שלי בנפח של 500 ג'יגה; הוא מחולק לשתי מחיצות 232 ג'יגה פר מחיצה, באחת מהן מותקנת כמה תוכנות חשובות וביניהן גם מערכת ההפעלה. איך אני מגבה את הקבצים החשובים והופך את שתי המחיצות האלה למחיצה אחת? אחרי שאני מגדיר את SSD בתור מערכת הפעלה? הרי אחר כך יהיו לי שתי מערכות הפעלה. כל העניין הזה די מסבך אותי. מעבר לזה - איך מומלץ לתחזק SSD כדי למנוע נסיגה בביצועיו השוטפים (כלומר למנוע מזבל להצטבר על כונן ה-SSD, אלא על ה-HDD)? האם תוכלו לצרף מדריך במידה וקיים? כמו כן, ככל שהשטח הפנוי קטן יותר כך ביצועיו יירדו? תודה מראש לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 900 צפיות
  3. Started by Dj BeN Co-N,

אז ככה הייתה לימשהו פה בעיה כמו שאצלי אם הצורב .. ומישהו נתן לו שם תשובה לבעיה אז עכשיו בתשובה שלו היה רשום : תנסה להחליף כבלים או באס IDE . ואני שואל עכשיו מזה הכבל הזה ??? ועד עכשיו מאותו זמן שביקשתי עזרה ועזרו לי כלום לא הסתדר לי אם הצורב אוףףףףףףף אני פשוט בבעסה

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  4. Started by ido135,

מחר אני מזמין מחשב חדש ולקחתי את הכונן הזה כחלק מהמפרט אני אמור לחשוש מהבאג של המהירות קריאה/כתיבה או שהחנות קיבלה מלאי מהשבוע שבועיים האחרונים עם הקושחה האחרונה ואם לא איך אני מעדכן קושחה לכונן והאם זה כרוך בסיכונים וכאלה? לבנתיים ראיתי את זה http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/us/html/support/downloads.html

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by fire15,

דוד שלי עובד בחברת IBM הוא מביא לי עוד שבוע כונן קשיח IBM 18.4GB 15000 אוו שכדאי להגיד לו שיביא לי IBM 100GB 7200 RPM

• 21 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. יש בהום סנטר מבצע של 25 יח' דיסקים DVD-R של apex ב 20 ש"ח, איך הדיסקים שלהם?

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  7. Started by kobi_af,

רציתי לדעת מתי הטכנולוכיות של Blue ray ו hd dvdv עומדות לצאת ....

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  8. אחי עובד בתעשיה הזו, והוא אומר שיכול להיות (בסבירות גבוהה למדי) שזה לא יקרה בכלל, ואם זה יקרה, זה לא יהיה להרבה זמן.... ואני רוצה להדגיש שאני רק מביא דעה של מישהו "מבפנים", זו רק דעה, ללא ביסוס חוץ מנסיון....

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by bagetrek,

אוקי ..אז ככה ...אני רוצה לגבות כמה וכמה דברים מהמחשב שלי על גבי דיסק דוד ( DVD ) עכשיו כשעשיתי זאת צרבתי דרך DATA DVD הכנסתי כל מה שיכלתי וצרבתי , 3.8 מתוך ה- 4.7 עכשיו כשהכנסתי את הדיסק שוב לצורב ורציתי להכניס עוד קבצים ( כלומר שהדיסק אמור להיות פתוח ) אז הצורב לא זיהה לי אותו ...ז"א שנדפקתי עם זה אז מה שאני רוצה לעשות פה אם אפשר בכלל , שאחרי הצריבה הדיסק יהיה פתוח ככה שאני יוכל לגבות עוד קצבים ..האם יש מישו שיודע מזה משו אני אודה לו מאוד תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  10. שלום ברשותי לוח ASUS P7H55-MLX רשום בו SATA 3 3 Gb אמורה להיות לי בעיה לחבר אליו SSD מהרכישה הקבוצתית? וכמה השפעה תהיה לי על המהירות? תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by Elevation,

מעבר לסוג של נאמנות מובנה שיש לי לWD, האם באמת הם הכי מומלצים (SATA / ATA), או שזה סוג של אגדה אורבנית, כמו זה שביל גייטס לא מתכנן לשלוט על העולם, או שמייקל ג'קסון מרים משקולות?

• 4 תגובות
    • 700 צפיות
  12. Started by THELAD,

שלום רב, אני מתכנן קניית צורב- NEC 3500A, אני מעוניין לדעת מה אתם חושבים עליו. לבעלי צורב כזה, האם אתם ממליצים\מרוצים?! שאלה נוספת שאני מעוניין לדעת, מה הם המושגים הללו: -DVD-R -DVD+R -Dual Layer כמובן אם אתם ממליצים על צורב שהוא לא זה, אני מוכן לשמוע ולהקשיב... בתודה, אלעד אייזנברג.

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  13. Started by SLI/CF,

שאלה מתוך סקרנות...אין לי מה לעשות ביותר מ-2TB כידוע כל מחשב מגיע עם MBR ו-MBR מתאים עד 2TB מעל 2TB נצרך GPT אבל GPT לא מתאים כבוט (לפחות לרוב מערכות ההפעלה) במידה ואני רוצה קשיח בעל נפח של 2TB ומעלה להתקנת מערכת הפעלה מה עליי לעשות?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by LIRON1,

שלום תמליצו לי על SSD טוב ומהיר של 60-40 גיגה תקציב: 500-600 ש"ח אם זה משנה אז זה המערכת שלי: מעבד: I5 2500K קירור: MUGEN 2 לוח אם: GIGABYTE P67A UD3 B3 זיכרון: CORSAIR 4GB 1600MHZ כרטיס מסך: GIGABYTE GTX 460 768MB דיסק קשיח: SAMSUNG F3 1TB ספק: SEASONIC 620W MODULAR מארז: ANTEC THREE HUNDRED מערכת הפעלה: WIN 7 PRO 64 BIT תודה רבה

• 39 תגובות
    • 3.3k צפיות
  15. Started by elis02,

שלום, יש לי מחשב ישן t60 1952 יש בו כרגע 320 גיגה. אני מעוניין לעשות שדרוג לכונן SSD. (לפי המחירים, כנראה קניה בחו"ל) אשמח להמלצה כיצד עושים זאת ומה כדאי לקנות (ומאיפה). העיקר שיישאר סה"כ לפחות 320 גיגה במחשב (אפשרות להישאר עם הכונן הנ"ל במקום הCD?) בינתיים הזמנתי את זה: http://www.ebay.com/itm/160898409821?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT כמובן שגם לא יעלה הרבה כסף כל הפרוצדורה. (סטודנט בכל זאת וגם מחשב ישן שאין סיבה להשקיע בו מלא) הערה: אני משתמש יחסית הרבה בmatlab במידה ומשנה איזה סוג בוחרים. בתודה, אלי.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by elis02,

שלום, לסבא וסבתא שלי יש מחשב ישן לוח אם ga ma78lmt s2 מעבד AMD Athlon(tm) II X2 245 Processor 2.90GHz מותקן וינדוס 7 מקורי 32 ביט. 2 גיגה זיכרון (רואים במערכת הפעלה שניתן להשתמש רק ב1.75) השאלה שלי היא איזה רכיבי זיכרון אפשרי לשדרג? אין כוונה לרכוש מחשב חדש. * חשבתי לרכוש SSD אבל לא יודע איזה יכול להתאים (מחשב ישן - בטח הלוח אם לא תומך בטכנולוגיה הכי חדישה כלומר אפשר יחסית בזול לדעתי) וגם האם צריך משהו מיוחד בכדי להתקין עליו וינדוס 7 מחדש? *יש טעם לרכוש זיכרון חדש? הרי שאם זו התמיכה המקסימאלית של 1.75 אזי אין צורך. אלא אם כן אולי לחדש כי רכיבי הזיכרון לאט לאט נהרסים (מחשב בן 5 שנים). …

• 23 תגובות
    • 4.4k צפיות
  17. Started by AgentZ,

אהלן, אני כרגע בחיפושים אחר SSD לנייד בפקטור 2.5 אינץ שישמש כBoot Drive. התקציב הוא 200$ ~ 250$ (ההזמנה תהיה מחו"ל) והגודל המבוקש הוא 40GB ~ 80GB (אבל עדיף מהירות קריאה על גודל). תודה מראש!

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. שלום, אני רוצה לקנות דיסק חיצוני, חיבור USB 3.0 בגודל 2.5' נפח 0.5 או 1 טרה. על איזו חברה ודגם, הייתם ממליצים לי בבקשה. חשבתי לקנות בסכום, סביב ה 350 ש"ח. במסגרת התקציב, אם היחס בין המחיר לתמורה משתלם, אני מוכן להוציא יותר. בבדיקה שלי לבד, התלבטתי בין http://ksp.co.il/?uin=20971 ל http://ksp.co.il/?uin=19597 . כעיקרון חשבתי, שמשתלם להוסיף 100 ש"ח ולקבל נפח כפול. או אולי בכלל, ללכת על חברה זולה יותר, שגם נותנת 3 שנות אחריות. בתודה.

• 2 תגובות
    • 974 צפיות
  19. שלום לכולם, אני מחפש כונן קשיח נייד של 1TB לפחות. אני צריך אותו לגיבוי של כל מיני דברים כמו סדרות וסרטים, מסמכים וכל דבר אחר. גם לצורך צפייה דרכו בטלוויזיה. אשמח מאוד להמלצות וסיוע בקנייה, אני מחפש כונן שהוא 2.5" ללא חיבור לחשמל ובעל יציאת USB3. ההעדפה שלי היא לכונני HDD בגלל שהם יותר זולים(ולצרכים שלי לא פחות איכותיים), אבל גם SSD במחיר לא גבוה פי כמה וכמה מ-HDD אני יכול לבחור. התקציב הוא סביבות 500 שקל. הכונן מבחינתי הוא לכמה שנים אז גם חריגה של 200 שקל לצורך כך היא בסדר. תודה רבה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. היי, רכשתי לפטופ מסוג MSI PX60. הוא מגיע עם כונן מכני בנפח של 1TB במהירות 7200RPM. באתר המוצר, רשום שניתן לשלב בכונן כזה פלוס כונן SSD עד נפח של 256GB (אם מישהו יכול להסביר למה הגבלת נפח יהיה סבבה). ב Manual רשום שסוג ה-SSD צריך להיות מסוג m.2 sata. אני רוצה לקנות SSD מסוג m.2 שעליו תהיה מערכת ההפעלה פלוס תוכנות בשימוש קבוע. אני מחפש כונן בנפח של 256GB (אם אפשר יותר אז אולי 512). מישהו יכול להמליץ על כונן שכזה?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. בעיקר לצריבות.מעדיף חנות KSP אם יש בזול (או באייבורי שפחות עדיף)

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by boss,

אני רוצה לקנות SSD חדשאבל לא יודע איזה SSD מעולה Corsair Neutron XT CSSD-N480GBXT 480GB SanDisk Ultra II SDSSDHII-480G 480GB Samsung 850 Evo MZ-75E500 500GB HyperX Savage SHSS37A/480G 480GB תעזרו לי לבחור ותודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  23. .יש לי כיום 1.5 טרה של חומר המגובה על הכונן הקשיח במחשב וגם בענן (בתשלום), אני מעוניין לרכוש כונן גיבוי חיצוני לטובת גיבוי ואחסון במקום פיזי אחר .לאור הנפח שיש כיום, אני מחפש כונן של כ 3 טרה, חשוב שהכונן יהיה של חברה אמינה, שלא ישבוק חיים בעוד שנתיים ,הוא לא יהיה מחובר תמיד ובשימוש בשוטף, אלא מידי חודשיים (בערך) אעתיק אליו את הגיבוי העדכני מהמחשב ואאחסן אותו בארון .USB 3.0 מעדיף מוצר קטן וקומפקטי, ללא חיבור לחשמל, כנראה ?זה רלוונטי ?SSD אולי עדיף מוצר ללא חלקים נעים, כגון ,מב…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני למחשב אשר יתחבר גם לטלוויזיה. השימוש בכונן יהיה רציף. סוג החיבור USB 2 ו-3. נפח של לפחות טרה ביט. עדיף שיהיה עמיד. יותר מזה אין לי כל כך מושג. אשמח להמלצות.

• 0 תגובות
    • 908 צפיות
  25. היי אני רוצה לקנות כונן חיצוני, קראתי את הסטיקי בנושא, אבל לא מצאתי שם המלצות לכוננים חיצוניים. אני רוצה לאחסן קבצי וידאו בעיקר, אבל לא רק. אני מחפש כונן של 1/1.5/2 TB, מעדיף 3.5 אינץ', לא מפריע לי הגודל והצורך בשנאי, אני מעדיף מהירות העברה. בעיקרון התקציב שלי הוא גג 600 שקל, אבל אם יש משהו ששווה טיפה יותר, ובאמת הרבה יותר טוב מכל אחד אחר עד המחיר שלו, אני מוכן לשמוע. למחשב שלי יש כניסת USB 2.0, אז בבקשה להתחשב בזה אני אשמח לקבל המלצות גם מאתרים אמינים בחו"ל כמו eBay או חנויות אחרות, אבל עדיף חנות בארץ, שיהיה למי להתלונן אם יעשה בעיות בנוסף, האחריות חשובה בכוננים חיצוניים? הם נוטים לעשות בעיות? וכמובן שאני מעדיף עם אחריות תודה ענקית לעוזרים!

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים