אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
יש לי כונן קשיח של maxtor מסדרת ה-D740X (הדגם המדויק - 6L040J2). מסיבה כלשהי, אני לא מצליח להפעיל DMA בכונן ב-win2000, למרות שמזוהה DMA, קצב הקריאה/כתיבה הוא 3-4 מ"ב לשנייה (בדקתי ב-sandra) בלינוקס אני בכלל לא מצליח להפעיל את המערכת בלי להגיד לה לעבוד בלי DMA לוח אם - ASUS P2B (מבוסס i440bx), תומך במצב DMA עד UDMA2. הכונן עצמו תומך עד UDMA5 ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות של PIO,DMA ב-BIOS, אבל זה לא עזר יש למישהו רעיון?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקנתי היום את ה-GH22LS50 שלי, כשאני מנסה לצרוב CD-R אני נתקע ב-6% ומקבל את הלוג הבא - Windows XP 5.1 IA32 WinAspi: - NT-SPTI used Nero Version: 9.0.9.100 Internal Version: 9, 0, 9, 100 Recorder: <HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50>Version: TL01 - HA 1 TA 0 - 9.0.9.100 Adapter driver: <IDE> HA 1 Drive buffer : 2048kB Bus Type : default CD-ROM: <NWB HQZSTY3K >Version: 1.03 - HA 1 TA 1 - 9.0.9.100 Adapter driver: <IDE> HA 1 === Scsi-Device-Map === CdRomPeripheral : HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 atapi Port 2 ID 0 DMA: Off DiskPeripheral : Hitachi HDP725050GLA360 atapi Port 5 ID 0 DMA: On CdRomPeriph…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי לכולם! מקווה שאינני טועה במיקום יש לי מחשב במערך RAID 1 והלוח הראשי נדפק והוחלף לאחד אחר.היות ושני הלוחות אינם מאותו הדגם מן הסתם נתגלתה בעיה בהעלאת מערכת ההפעלה עקב חוסר כנראה בדרייברים המעודכנים כנראה ל-RAID/ACHI.אדגיש כי לפני החלפת הלוח ביצעתי גיבוי עם ACRONIS ECHO למצב הקיים ואינני מצליח למרות זאת להחזיר את המערכת לקדמותה גם אם אני מנסה להזין דרייברים ל-RAID מדיסק הלוח החדש זה פשוט נותן לי מסך כחול.במצב IDE זה עובד בלי כל עזרה חיצונית הווינדוס עולה לבד. השאלה היא האם ישנה דרך כלשהיא להעלות את המערכת הקיימת מבלי לפרמט שוב את הכל אך במצב RAID כמובן??? תודה על עזרתכם המהירה אופק
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום. לפתע ופתאום, ה region של צורב הDVD שלי, התאפס. כלומר הפך להיות not selected (היה region 2 מקודם). זה לא מפריע לי במיוחד כי אני לא צופה בDVD במחשב אלא רק צורב DVD. אבל כעת כשאני מנסה לקרוא DVD בעזרת dvdshrink, הוא רוצה שאבחר REGION, אך נותן שגיאה כשאני מנסה לבחור. נכנסתי למנהל ההתקנים (device manager) כדי לשנות את ה REGION ואני מקבל שגיאה ממש מוזרה : unable to change region setting. make sure you are in an administrator account and you have a region 2 media in drive מיותר לציין שאני administrator ושיש לי dvd region 2 בכונן. האם מישהו נתקל בבעיה? תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חיברתי היום עוד הארד דיסק של 80 גיגה למחשב עכשיו הוא מחובר ביחד אם הכבל של הצורב וכשאני נכנס לתיקיות של ההארד דיסק הוא לפעמים נתקע לאיזה 10 שניות ואז עובד ההארד דיסק השני שיש לי מחובר בחיבור הקטן הזה ולא הפס הזה כמו של הצורב איך אני יכול לעשות שהוא לא יאט לי את המחשב
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני כמה ימים קניתי WD 640 חדש. התקנתי אותו לבד הכל עבד טוב והוא היה מהיר יותר מהWD הישן שלי שהיה 250 ג'יגה. עכשיו פתאום יש איטיות מורגשת בכונן החדש כשפתיחת סרט מווינראר לוקחת כ 7 דקות במקום דקה כמו שהיה לי בהתחלה שקניתי אותו. בהארד דיסק של ה250 המהירות נשארה אותו הדבר. מה יכולה להיות הבעיה בהתחשב שבהתחלה הכל עבד יפה מאוד :s05:
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי WD 5000AAKS כ HD יחיד והוא מחולק לשני מחיצה. מחיצה ראשונה רק הויסטה x64 ושניה לכל שאר הדברים. הבעיה שלי היא שכל פעם שאני עושה חילוץ, העתקה, גזירה וכו' כל המחשב ניהיה איטי ובקושי מגיב. את המפרט שלי ניתן לראות בצד. אני כמעט בטוח שהבעיה נובעת מהדיסק הקשיח. הדבר הזה נורמלי ? תודה לעוזרים !
-
- 9 תגובות
- 852 צפיות
-
-
לאחרונה הוספתי למחשב HD נוסף של סמסונג (F3 SPINPOINT) של טרה. בנוסף לסמסונג יש לי גם WD של 500 גיגה. הWD משמש כהארד לאיחסון והוא מחולק ל3 חלקים בצורה אקראית. הסמסונג לא מחולק בכלל והווינדוס מותקן בו. כשאני נכנס מדי פעם לWD אני מקבל תקיעות כאלה ורעשים מוזרים של "קריאה" (בדקתי שזה לא קשור לתקלה - ע"פ מדריך רעשים של הארדים גוססים ) ) מדי פעם אני חווה תקיעות גם בסמסונג. ממה זה נובע כל העניין ומה אפשר לעשות כדי לתקן את זה. פרט לRAID כמובן. תודה מראש. defrag נעשה בצורה יסודית - לא עזר.
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כונן קשיח מדגם Samsung EVO 840 1TB בצעתי העתקה של קובץ גדול(סרט) בין הכוננים של הכונן קשיח והמהירות הייתה מתחת ל 100MB האם מכיוון שהוא מבצעה קריאה וכתיבה פיזית באותו הכונן הקשיח הוא כלכך איטי? יש לי עוד מחשב בבית עם כונן EVO 840 500GB ולוח Intel שתומך בטכנולוגיית Intel Rapid והכונן עובד הרבה יותר מהר איתו. האם קיימת טכנולוגיה מקבילה ללוח שלי? מפרט המחשב שלי : CPU : AMD A10 5800K MB: Gigabyte GA-F2A75M-D3H תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת, יש לי בעיית איכסון, אין לי כבר מקום לא בD ולא בA והכל מקבצים שאני לא משתמש בהם אבל רוצה שיהיו שם למקרה הצורך, כמו ISO למסשחקים שכבר התקנתי או איזה 40 GB של סרטים וסדרות שראיתי כבר או שאני עתיד לראות אבל לא בוער לי. הבעיה? אני קמצן, ולא רוצה לבזבז אפילו שקל. רציתי לדעת האם יש שירות אכסון חינמי שנותן לך להעלות אליו מידע?(חשבתי על להעלות לMEGAUPLOAD ורפידשייר אבל אני פוחד שהם ימחקו ת'קבצים אחרי שלא יורידו אותך הרבה זמן) תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה להכניס לתוכו קובץ של 6.95 גיגה ויש 7.54 גיגה פנוי והוא אומר שאין די מקום בדיסק היעד! מה אוכל לעשות? תודה
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם בשיפור הביצועים של הSSD שלי. רכשתי אותו כמו כולם בקנייה הקבוצתית וכמו שאתם רואים בתמונה הנתונים לא משהו. המכשיר מחובר לasus vivobook S400CA , עם 12gb RAM , i5 3317U זה הדף לקישור לדגם באתר היצרן לפי דעתי הבעיה איכשהו עם הcache אבל לא הצלחתי באמת לכבות אותו(אין בביוס שום אפשרות) מעבר ללהסיר את התוכנה שמגיעה עם המחשב expressCache לא עשיתי משהו מעבר. RAPID עובד. בחרתי בהגדרות max performance AHCI עובד בביוס SATAIII במחשב hibernate כבוי אשמח לעזרתכם. תודה.
-
- 73 תגובות
- 10k צפיות
-
-
שלום, hey guys, I've bought this expensive SSD drive (samsung 840 pro 256gb) and when i do a benchmark using the samsung tool , i get really low results : http://i45.tinypic.com/207ayv9.png ... Please help me figure out what's wrong with the hard driveלפי הכתוב בקופסה, אני אמור לקבל כמאה אלף אי או פי הן בכתיבה והן בקריאה. מה לא בסדר עם הכונן ? אני אובד עצות ועל סף בכי. p.s - the SATA Controller is in AHCI mode. תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
ברשותי דיסק קשיח חיצוני של WD (לא באחריות), פתאום ביום מעונן אחד, אין גישה לכונן, הוא לא מופיע ברשימת הכוננים. (למרות שהוא נדלק, מאיר ומרעיש כרגיל). חיברתי אותו למחשב אחר, הוא זוהה אוטומטית כדיסק קשיח חיצוני של WD, נמצא אוטומטית דרייבר והופיעה הודעה שהוא מוכן לשימוש, אך הוא אינו מופיע ברשימת הדיסקים הקשיחים. נכנסתי למנהל הדיסקים, ומייד קפצה לי ההודעה שבתמונה המצורפת, שמחתי, לחצתי OK, אבל קיבלתי את הודעת השגיאה המופיעה בתחתית התמונה. (גם עבור האופציה השניה). מישהו יודע מה ניתן לעשות, וכיצד ניתן להגיע בכל זאת לחומר שעל הדיסק הקשיח ? (כלומר, לא לפרמט (למרות שגם זה נראה כרגע בלתי אפשרי) - אלא להגיע לחומר) האם יש פתרון, או שהדיסק נהרס משום מה פיזית ? תודה רבה ! [attachment del…
-
- 28 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום לכולכם . יש לי בעיה מאד חמורה ..יש לי הארדיסק שיש בו חומר מאד מאד מאד חשוב.. !! ואני מקווה לעזרתכם הבעיה היא שההארדיסק מזוהה ב BIOS כרגיל .. אבל כשמחשב מנסה לגשת אליו .. זה רושם לי שאין אפשרות לקרוא לכתוב וכו' מההארדיסק וכל תוכנה שאני מנסה לגשת להארדיסק דרכה..כשהתוכנה מנסה להיכנס ..המחשב פשוט נתקע..! בבקשה כל עצה כל דבר יעזור לי !! כל מידע שתבקשו ...... אני מוכן תודה רבה מראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
שלום, ברשותי תוכנה GetDataBack לאחר שהתוכנה סרקה את הסקטורים והציגה בפניי את כל המידע שהצליחה לשחזר, נכנסתי למיקום של אותו קובץ (מצגת פאור פוינט) שנמחקה. כאשר אני מתכוון לנמחקה היא נמחקה בעזרת SHIFT DELETE. לאחר שנאי מנסה לפתוח את הקובץ, אין גישה אליו, פשוט לא מוצא אותו, שאר הקבצים לעומת זאת, כן נפתחים (שנמחקו) והוא מראה לי אותם במלוא צורתם כפי שהיו. מה יכולה להיות הבעיה? או הפתרון? האם למישהו יש תוכנה מוצלחת יותר (גם אם היא עולה כסף, זאת לא בעיה לקנות) אבל שבאמת עובדת. מישוה נתקל בכך? שהתוכנה אכן מצאה את הקובץ אך לא מצליחה לגשת אליו? למען ההסבר היותר טוב, המצגת נמחקה לפניי כ 4 שעות, לא היה שינוי במחשב, לא נעשה רסטרט (אולי כן צריך?) או כל עבודה שגרמה לפגיעה בנתונים. מערכת…
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לעוזרים יש ברשותי דיסק חיצוני של seagate בנפח של 8 טרה. הדיסק עבד כשורה אך לפתע אני מקבל שגיאות בזיהוי, כלומר הוא מזוהה כדיסק אחד של 2 טרה ללא מתן אות או אפשרות הגדרה ועוד 6 טרה לא מוקצה ללא שום יכולת לשנות הגדרות. אין לי שום רעיון איך לתקן את זה או במקרה הרע, לפרמט לחלוטין. אשמח לרעיונות
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. הבעיה התחילה כנראה מספק שנשרף. החלפתי אותו לחדש, וכשניסיתי לחבר את ההארד דיסק- המחשב לא נדלק. בקיצור, בעקבות עצות בפורומים, קניתי הארד דיסק חדש ותואם בדיוק- והחלפתי בין הלוחות. זה לא הצליח לעבוד- המחשב כל הזמן נתקע בשלב של המסך של "Start normally (הניסוח לא מדויק, אבל זה המסך ששואל אם לעבור למצב בטוח/ להפעיל לפי המצב שעבד קודם וכו'). הבעיה היותר גדולה קרתה כשהחזרתי את הלוח החדש להארד דיסק החדש שקניתי, והתקנתי מחדש את הwindows. הכל היה בסדר גמור, הכל עלה, עד שבטיפשותי החלטתי לפרק שוב את הלוח מההארד דיסק החדש (והתקין!) ולנסות שוב לחבר אותו לזה התקול ולראות אם אני אצליח ככה לשחזר את המידע שהיה בהארד דיסק הישן. זה לא עבד. החזרתי את הלוח החדש להארד דיסק החדש- ולהפתעתי גם…
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי שני הארדיסקים במחשב... אחד 120 ג'יגה ואחד 40 ג'יגה... ה40 היה הארד דיסק לגיבויים כזה וכל מיני.... יום אחד הייתה לי בעיה... אני לא רואה את ההארד דיסק במחשב שלי וגם לא בביוס... לא התעמקתי יותר מדי חשבתי שהוא מת...(זה קרה לפני כמה חודשים טובים) היום היה לי משעמם... הוצאתי את ההארד דיסק חיברתי למחשב ופתאום אני רואה שהוא עובד! אני בא להכנס אליו דרך המחשב שלי אבל אז צצה לי ההודעה "הדיסק לא מאותחל, לאתחל כעת?" כחוסר ברירה נאלצתי לאתחל אותו (לפרמט בקיצור..) וכל המידע שהיה עליו נעלם... המידע כבר לא חשוב ורלוונטי לי, אבל איך זה שפתאום ההארד דיסק כן עובד? משהו מוזר לי.... עשתי כל מיני בדיקות כדי שאולי זה יעזור לכם לעזור לי חחח עם hdtune והכלי דיאגנוסטיקה של WD [attachm…
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
תיראו כתבתי בגוגל את הדגם הזה wd 500gb aaks ואמרו שיש לו באגים שאחרי כמה חודשים או שנה הוא מתחיל להידפק זה נכון? שמעתי שזה רק בגירסת ה aaks זה באמת נכון? והמון אנשים אומרים שיש את הבאג הזה ועזרה דחוף למה כבר הזמנתי את המחשב החדש שלי עם ההארד דיסק הזה ואני שוקל אולי להחליף עזרה מהירה בבקשה
-
- 5 תגובות
- 790 צפיות
-
-
כשהסתכלתי בהגדרות, ראיתי שהDVD מחובר עם ההרד דיסק והDVD על PIO וההרד דיסק על DMA (נראה לי) ניסיתי לשנות את זה לDMA אבל זה לא שינה יש דרך נוספת חוץ מלעשות UNINSTALL ולתת לWINDOWS לזהות מחדש?
-
- 2 תגובות
- 633 צפיות
-
-
היי ... לאחר עידכון בקרי SATA 2 בשמ האמיתי SATA 3GB נתקלתי בבעיה לאחר עלייה של מערכת ההפעלה . כל כמה שניות המערכת הפעלה קופאת לכמה שניות ואז חוזרת לעצמה (ללא ריסטרט... הזמן עושה את שלו ) הגדרת ביוס תקינה לחלוטין, כמו כן לוח אם של ג'יגה בייט דגם REV 2.1 770UD3 בדקתי את ה- AHCI על כל אחד מן הבקרים גרסא אחרונה של ביוס KJF מישו נתקל בבעיה ? למישו רעיון בנושא ?
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
כאשר אני מעביר קובץ הגדול כנראה מגודלו של דיסק די וי די עולה הודעה שאין מקום בדיסק אבל זה בכלל הארד דיסק, מוזר? אם מישהו יודע למה זה קורה אשמח לעזרה קבצים קטנים מארבעה ג'יגה עוברים טוב תודה אלעד
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד חדש עם 120GB אבל המחשב מזהה רק 110GB האם זה אפשרי? (אני יודע לגבי הרד דיסקים רגילים לpc שאם מתקינים עליהם מערכת הפעלה (xp) אז בפועל כמות הזכרון של ההרד תיהיה קטנה ב1-2GB אבל כאן מדובר ב10GB ניסיתי תוכנות כמו sisoftware (הגרסה הכי עדכנית) האם ההרד דיסק דפוק... קניתי אותו בארה"ב ואין לי אחריות בינלאומית עליו
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-