אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
יש לי לוח אם P35C-DS3R של GIGABYTE ו- HDD Barracuda 7200.10 250G ה-SATA מזוהה כ-IDE גם ב-BIOS ב-CHANNEL 0 האם זה תקין? אני מתקין כעת 'WIN XP ולא היתה בעיה בזיהוי אך כאמור הוא מזוהה כ-IDE האם זה תקין? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, קניתי SSD Crucial MX100 256GB לפי המלצות הרבות שראיתי פה בפורום במטרה לשפר קצת את המחשב הישן שלי (אם החליט לשדרג אותו ה-SSD יעבור למחשב החדש). ראיתי במדריך של האתר כי צריך להפעיל בביוס את הפונקציה AHCI אך לא הצלחתי למצוא אותו (לוח אם ASUS M2N-E). עשיתי קצת חיפוש באינטרנט ולא מצאתי פתרון או תשובה חד משמעית. בינתיים התקנתי את המערכת הפעלה והביצועים הם: https://drive.google.com/file/d/0B4k_WUtDchWhZnF0N0h5emE3YjQ/view?usp=sharing 1. מישהו יודע איך להפעיל את ה-AHCI בלוח אם הזה? 2. האם התוצאות האלו סבירות לחיבור SATA2?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק של IBM מסדרת המווות....והיום שהדלקתי את המחשב ההארד דיסק השמיע ציפצופים והוא אינו מזוהה בביוס.. האם המידע שלי אבוד או שניתן להציל אותו.? אוליי זה ישמע מצחיק אבל אמרו לי שאם אני ישים אותו שעתיים במקרר אוליי אני יצליח להפעיל אותו לקצת זמן ולהציל את המידע שחשוב לי..זה נכון?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מתלבט בין שני כונני SSD בגודל 500GB השימוש העיקרי הוא משחקים ה-750 עולה 679 ה-850 עולה 819 ה-850 מגיע עם 5 שנות אחריות לעומת ה-750 אבל קראתי פעם שזה לא נותן כלום ב-SSD, אם הוא לא מתקלקל ב-3 שנים הראשונות הוא גם לא יתקלקל בשניים אחרי. האם התוספת מהירות של ה-850 באמת שווה את זה?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי במחשב 2 דיסקים קשיחים 1) 320GB מחולק ל 2 : C,D - לא זוכר את הדגם אבל SATA 2) 1TB במחיצה אחת. samsung hd103uj עד עכשיו הכל היה בסדר בחלונות XP, אתמול התקנתי WIN 7 ULTIMATE ורק הכונן הראשון מזוהה לי, כולל C ו D. הקטע שאני מסתכל במנהל ההתקנים המחשב מזהה שיש עוד דיסק- אפילו רושם לי איזה דגם זה ומה הנפח. אבל לא מקצה לי כונן עברו...אין לי גישה אליו. לא ראיתי שיש דרייבר לכונן הזה... לוח אם msi g31m 2gb זיכרון מי יגיד לי מי ידע?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב, כנראה שהבעיה היא במחשב בהמשך לשרשור הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=480213.0 קניתי היום צורב חדש של SONY מסקיי פיסי. הרכבתי אותו והבעיה עדין קיימת: ניסיתי עם צורב IDE ואין לי את הבעיות הנ"ל, רק שאני לא יכול להשתמש בצורב ה IDE הזה כי הוא איטי וישן ואין באפשרותי לקנות או לרכוש צורב IDE. ניסיתי חוטי SATA חדשים, דיסקים אחרים, תוכנות אחרות וכלום לא עוזר. דגם הלוח שלי הוא Abit NF7-SL משנת 2004 ואני משתמש בוינדוס 7. בבקשה עזרה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לפרמט את המחשב שלי לקנות SSD ולהתקין עליו את המערכת הפעלה ואני לא מעוניין להוציא יותר מידי כסף עליו, מה הSSD הכי טוב שיש במחיר הזה?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. בפורום אמצעי אחסון די מת ומהבוקר לא קיבלתי לא רק תשובה, אלא אף לא צפייה אחת . . . מדהים יחסית למה שקורה כאן :-) נקווה לטוב ============================ יש לי כמה שאלות מהותיות בהיררכיה של חשיבות: 1) האם את הדיסקים הקשיחים החיצוניים (סדרת ה WD MY BOOK לא משנה איזו ESSENTIAL PREMIUM אן PRO) או בכלל כל כונן שכזה מחברה אחרת - מגבילה בעצם כבר מלתחילה המהירות העברת נתונים של הדיסק הקשיח עצמו, עוד לפני שאנחנו מדברים על סוג החיבור למחשב(USB2 או FIREWIRE או FIREWIRE 800 או חיבור רשת RJ 45)? זאת אומרת שאין לי טעם להשקיע בחיבור מסוג מהיר מהארבעה הנ"ל, כי גם ככה ה HD לא מעביר בערך מעל 90 מגה לשנייה. מה אם כן המהירות של כוננים אלה? אני מדבר לדוגמה על הכונן שאמור להי…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעונין להרכיב עמדת מחשב לפי המפרט הבא : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=521193.0 מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח, גמיש, אם אפשר לחסוך זה נחמד לא קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ובמיוחד FPS כמו BF3 אך גם RPG כמו SKYRIM רזולוציה של 1280 * 1024 תספיק(מסך 19 או 21 אינץ מלבני) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ציוד היקפי כרגע לא נדרש, האם יש מסך 21" מלבניים? 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? המחשב לא אמור להיות אולטרה שקט(אך גם לא טרקטור), כך שאין מה להשקיע לדעתי בקירור. גם מארז מיוחד שאיננו בליסט של חנות מחשבים רגילה, מיותר לדעתי. 5. עד כמה חשוב השקט בסו…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות בקרוב את ה-Maxtor 80GB-8MB-7200RPM ATA133 DiamondMax Plus 9 ורציתי לעשות מחיצה למערכת ההפעלה הכוללת 1.win xp 2. Program files (תוכנות חשובות...) 3.זכרון וירטואלי אז כמה גי'גה אני צריך לתת לזה ??? עריכה : כמה זיכרון וירטואלי אני צריך (יש לי 256זכרון DDR 333mhz ) ?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הוספתי הארד אבל איך אני מחבר אותו יענו שיפיע לי במחשב שלי ?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני דיי חדש בנושא של חומרת SSD ולכן הייתי צריך להמלצה על SSD מהיר (למרות שכולם מהירים) חשבתי על X25 של אינטל אבל אני כבר לא יודע אם זה רלוונטי להיום. הנפח שהייתי רוצה הוא 32 או 64-בסה"כ הSSD ישמש למערכת הפעלה WIN 7 64 BIT והתקציב הוא באזור של ה 500 ש"ח ורצוי אפילו פחות. כנראה אני אזמין מ EBAY אשמח להמלצות בנושא. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כרגע כונן קשיח אחד wd 80gb ide שמחובר ללא ג'אמפרים על מנת שיהיה מאסטר. היום קניתי את הכונן WD2500KS שאמור להיות מחובר עם SATA. חיברתי את הכונן, ולא שיניתי כלום בהגדרות של הכונן השני מכיוון שאני מעוניין שהכונן עם ה IDE יהיה כרגע המאסטר. משום מה המחשב לא מזהה לי את הכונן SATA, לא בביוס ולא בווינדוס. מה אפשר לעשות? ד"א הלוח אם שלי הוא ABIT KV8 עם מעבד ATHLON 64 3000 S754.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי לכולם, אני מעוניין לקנותSATA 3 SSD , כרגע יש לי את הלוח הבא עם אפשרות חיבור ב-SATA 2 בלבד : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3013#sp מהי האופציה על מנת שלא יהיה צוואר בקבוק? לקנות בקר sata3 PCI-E ולחבר את ה-SSD אליו? או שיש מתאם מ2 ל3? רצוי פתרון זול ככל האפשר אך העיקר שזה יעבוד כמו שצריך. תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם מערך רייד 1 מציע שיפור בביצועי הקריאה? אני יודע שלכל בלוק מידע יש העתק שלו בדיסק השני אך האם ההעתק שוכב ב STAND BY עד שהראשון קורס? או שהוא נמצא בשימוש כדי לעשות LOAD BALANCING על הדיסקים ולהגביר את ביצועי הקריאה?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני בוחן כרגע את ההשתלמות של אפיק רכישת מחשב יד שניה, ואת העלויות הנלוות. האם לדעתכם ניתן לרכוש מחשב מיד2, נניח ב500 ש"ח, לחבר אותו לחשמל ולהתחיל לעבוד כרגיל, או שאני צריך להחליף את הדיסק הקשיח (ב 250 ש"ח נוספים)? למה עלי לצפות בעבודה כזאת(עם הכונן המשומש)? מה עלי לבדוק בדיסק בעת הקניה(/אחריה)? מה יכול להשתבש בתסריט הרכישה המדובר (מבחינת הדיסק הקשיח)? איזו עוד שאלה הייתי צריך לשאול אתכם ולא שאלתי? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום בהמשך לדיון הקודם שלי, החלטתי בסוף לקנות כונן חיצוני סטנדרטי. בחנות מסויימת שיש לי בה הנחה יש לי אופציה לקנות את ההארידסק חיצוני של 1TB בדגם WD ELEMENTS במחיר מאוד טוב. הבנתי שהמוצר כבר לא קיים כ"כ בשוק ובחיפוש לא דובר עליו כ"כ הרבה. האם ידועה בעיה מסויימת עליו או חוסר אמינות? ברוב החנויות מוכרים את הMYBOOK בלבד. MYBOOK - מפרט מעמוד היצרן http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=728 ELEMENTS - מפרט מעמוד היצרן http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=760#jump99 השוואה כללית בין הדגמים http://www.wdc.com/en/products/index.asp?cat=8 אם יש מחיר טוב על הELEMENTS, יש סיבה לא לקחת אותו? האם כל נושאי הבטחון, אבטחה וגיבוי שמתוארים בהשוואה על הMYBOOK הם …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מה הולך אנשים? יש ברשותי מחשב עם MB יחסית ישן, ללא USB3 Header ולכן אני מעוניין לרכוש בקר שיאפשר לי לחבר את הUSB3 שבמארז. יש למישהו המלצה על משהו מסוים? האם בכלל זה מומלץ בכללית? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך DOK לצורך אחיסון מידע יומי, הDOK יהיה בשימוש הרבה במהלך כל יום ויום ולכן דרוש מהיריות כתיבה וקריאה. רצוי נפח של 16GB מחיר עד 150 ש"ח. לפי כמה שהוא זמן, היה אשכול שהמלצתם על PATRIOT, האם זה עדיין תקף? תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה בהתחלה הוא לא עבד לי יעני לא היה מקוון אז התקשרתי לTMS ועזרו לי לקוון אותו הוא עבד לי בסדר עד שעשיתי רסטרט ומאז אין כלום הכונן G לא מופיע אין אפילו טמפ שלו וקודם כן היה מה אפשר לעשות?
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני צריך לבצע רכישה של כונן SSD בגודל 4TB, הייתי מעדיף NVME אבל לצערי הוא יקר יותר. ההתלבטות שלי היא לגבי מס' דגמים אבל היייתי מעדיף לרכוש מה שלדעתכם ומניסיונכם אמין יותר ומומלץ. כמובן שאם ישנן הצעות לגבי דגמים אחרים מאלו שהזכרתי, אז אשמח אם תוכלו לייעץ. חיפשתי 4TB של crucial אבל לא נראה לי שיש דבר כזה (לפחות לא באמאזון)?! Western Digital 4TB WD Blue 3D NAND Internal PC SSD - SATA III 6 Gb/s, 2.5"/7mm, Up to 560 MB/s - WDS400T2B0A מחיר - 1530 https://www.amazon.com/gp/product/B07QV3XGCP/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 Samsung SSD 870 EVO Form Factor 2.5 Inch Intelligent TurboWrite…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
תגידו מחר אני הולך לקנות הארד דיסק 160 ג'יגה ויש לי עכשיו 40. עכשיו מה אני צריך לעשות עם החדש רק לחבר אותו וזהו?? או להתקין עליו וינדוס ?? איך אני ישלב את שניהם ביחד? תודה לעונים.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברים שלום רכשתי לפני כ 3 חודשים HD תוצרת MAXTOR 7200/133 כנראה נדפק לי שליש מהנפח . המקום שרכשתי כבר לא קיים איך אני ממש אצל היבואן בארץ אודה על המידע והנסיון שלכם בנושא בברכה ???
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הסתכלתי קצת בזאפ, האופציות שעל הפרק הם: SanDisk 64GB SDSSDP064G Kingston SSDNow 60GB SV300S37A Crucial 64GB CT064M4SSD3 Crucial Solid Series 64GB CT064M4SSD2 OCZ Agility 3 60GB AGT325SAT360G מה לדעתכם הכי ממומלץ? מבחינת נתונים 'על הנייר' נראה שהOCZ הכי טוב. המחשב בין שלוש שנים, מיועד לאופיס וגלישה, אני מקווה שSSD יתן לו קצת זריקת מרץ. תודה מראש לכל העונים
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רכשתי דיסק קשיח חדש 750 GB של ווסטרן גרסא בלאק,ההארד דיסק הקודם ווסטרן 320 היה מחולק ל3 מחיצות C D וH,לאחר שקניתי את הדיסק הנוסף רציתי לחבר בין מחיצה H וD וביצעתי מחיקה של מחיצה H ללא מחיקה של המידע בתוכנה EASEUS PARTITION MANAGER,אך כרגע המקום בדיסק אינו מוגדר ואין באפשרותי לגשת למידע שכביכול לא נמחק,ניסית בנוסף לפתוח את אותה המחיצה H עוד פעם אך היא מזוהה כריקה,מה לעשות בבקשה יש שם מידע יקר ערך?! תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-