עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by hz707,

האם יש הבדלים בין הלוחות של גיגה בייט בנושא הרייד ? מתי כדאי להתשמש בבקר ולא ביכולת של לוח האם (האם לשני דיסקים בRADE 0 יש יתרון בבקר חיצוני - ומה היתרון ? ) האם יש המלצה לגבי בקר חיצוני .? מה הם כלי ה "DEFRAG" ל RAID 0 ? איך TRIM מתפקד בסביבה של RAID 0 ? GHOST יודע לעבוד עם IMAGE של RAID-0 ?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by ^DaRk-MiNd^,

שלום בהמשך לדיון הקודם שלי, החלטתי בסוף לקנות כונן חיצוני סטנדרטי. בחנות מסויימת שיש לי בה הנחה יש לי אופציה לקנות את ההארידסק חיצוני של 1TB בדגם WD ELEMENTS במחיר מאוד טוב. הבנתי שהמוצר כבר לא קיים כ"כ בשוק ובחיפוש לא דובר עליו כ"כ הרבה. האם ידועה בעיה מסויימת עליו או חוסר אמינות? ברוב החנויות מוכרים את הMYBOOK בלבד. MYBOOK - מפרט מעמוד היצרן http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=728 ELEMENTS - מפרט מעמוד היצרן http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=760#jump99 השוואה כללית בין הדגמים http://www.wdc.com/en/products/index.asp?cat=8 אם יש מחיר טוב על הELEMENTS, יש סיבה לא לקחת אותו? האם כל נושאי הבטחון, אבטחה וגיבוי שמתוארים בהשוואה על הMYBOOK הם …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. היי לא מזמן פתחתי גם נושא במפרטים אבל אחרי שבחרתי מפרט אחד מאלו שהמליצו לי דוד שלי הסביר לי משהו על הדיסק הקשיח ועכשיו אני חושב גם להחליף את זה אז חשבתי שזה יותר מתאים לפה.. תראו אני כנראה הולך לקנות את הדברים הבאים (לא מחשב חדש לגמרי) : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BO Motherboard: Asus P4800 Intel 865PE Motherboard (HT, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory X2 Case: Enermax CS-3181L-BBS HEC 300W PSU עכשיו.. החלפת הדיסק הקשיח לא היה בתכנון אבל בן דוד שלי הסביר לי משהו על ה- 8M RAM Cache 7200 RPN. (מה שהוא רשם לי..) הבנתי בערך למה הוא התכוון.. בקיצור יש לי כרגע דיסק קשיח של 60GB והוא אמר לי שאין לי בכל…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. היי איזה דגם הכי כדאי לקנות היום? אין בעיה של תקציב.. אני מחפש 1TB 2.5" וחשובה המהירות, חשבתי על הWD הבא: http://ksp.co.il/?select=.1033..146..147.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15849&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= אשמח לתגובות והמלצות.. האם כל הניידים בגודל הזה מגיעים באותה מהירות או שיש ניידים 2.5" יותר מהירים? נ.ב: לגבי הTRANSCEND לא מכיר את החברה ולא רוצה לקחת סיכונים..

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. מה האופציה הכי טובה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. כתבה חדשה ב-NetChief Blog, שמראה שכונני Seagate אמפירית נוטים להרבה יותר תקלות מכונני WD או Hitachi: [h=2]למה כדאי להיזהר מדיסקים של Seagate[/h]

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכם, אני מעוניין להתחדש בכונן SSD. יש ברשותי לוח אם ASUS P5G41C-M LX, ומקריאה ברשת הבנתי שהוא לא תומך ב-AHCI. האם עדיין כדאי להשקיע ב-SSD, או שעדיף להחליף לוח אם (וכנראה שגם מעבד כתוצאה מכך)? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by planB,

אני מתלבט בין שני החברות האלה, מה אתם אומרים???... אני רוצה צורב אמין ואיכותי...(: תקציב 400 ש"ח...

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by dante123,

היי חברה. חיברתי את הUSB שלי למחשב (XP) והוא זיהה שמשהו התחבר אבל הוא לא מזהה מה זה. למישהו יש דרך שהוא יזהה את הMP3? תודה

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום, אני מעוניין בהמלצה לדיסק און קי להתקנת מערכות הפעלה. אני לא כל כך בקיא בתחום, האם יש דיסק און קי מהיר מהרגיל? כמובן אני הולך על גירסאת ה-8GB.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  11. אהלן אנשים! אני מתחיל פרויקט של בניית מחשב קטנטן מבוסס לוח mini itx , על הלוח כבר החלטתי, ומאז אבנה לבד מפרספקס,זיכרון לא בעיה. אבל לגבי אחסון - זה קצת מסובך: יש לי דיסק קשיח בגודל של 1.8 אינצ' (שנלקח מנגן X5 שהלך לעולמו בטרם עת זצ"ל) איך אני יכול לחבר אותו לממשק IDE או SATA ? אשמח לטיפים וכו' :-P עריכה: הדיסק הקשיח הוא Toshiba Mk2006GAL , http://img203.imageshack.us/img203/7471/p10100204wq.jpg האמת שאין לי מושג איך נקרא החיבור הזה...

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by geniaXP,

מתלבט בין שני כונני SSD בגודל 500GB השימוש העיקרי הוא משחקים ה-750 עולה 679 ה-850 עולה 819 ה-850 מגיע עם 5 שנות אחריות לעומת ה-750 אבל קראתי פעם שזה לא נותן כלום ב-SSD, אם הוא לא מתקלקל ב-3 שנים הראשונות הוא גם לא יתקלקל בשניים אחרי. האם התוספת מהירות של ה-850 באמת שווה את זה?

13. Started by guy3122,

שלום לכולם, אני מחפש לוח אם. בלוח אם שהסתכלתי כתוב: Socket 3, M key, type 22110/2280 מה זה אומר Socket 3? מה זה type 22110/2280? תודה.

14. מה קורה חבר'ה? יש לי שאלה בנוגע להעברת נתונים מה יותר מהיר? כרטיסי זכרון או DOK מבוסס USB2? ומה ההבדלים במהירויות של כרטיסי הזכרון? המטרה היא לבצע READY BOOST - השאלה היא מה עדיף לקנות מבחינת ביצועים? מבחינת נפח נראה לי ש4 GIGA יספיק - מבחינת תקציב להיות הגיוניים הכוונה ליחס תועלת מחיר

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. צריך המלצה דיסקים לצריבה בשביל LG DVD±RW GSA-H10AK x16 כמות דיסקים 50 אני יודע שזו שאלה מפגרת אבל אני קניתי כמה פעמים דיסקים והם לא התאימו לצורב מהירויות 16וX מהירות צריבת DVD 8וX מהירות שכתוב DVD 48וX מהירות צריבת CD 48וX מהירות קריאת CD

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. היי לצערי ישנתי בשנתיים האחרונות ולא שמתי לב שיש לי את הדיסק קשיח של סיגייט המדובר. (ולכן לא שידרגתי את הקושחה) לפני כיומיים חטפתי את המכה והדיסק לא מזוהה יותר. (מכה חלשה כי יש לי גיבוי) ראיתי שיש פיתרון ע"י חיבור ל USB . יש אפשרות לקנות כבל כזה במקום לחתוך והלהכין לבד ? באיזה חנות בארץ ? לחילופין הדיסק עדיין באחריות . - יש אפשרות לשלוח אותו ליבואן כדי שהוא ישדרג לא קושחה (קניתי את הדיסק מאיבורי) - אני חושב שאני אמנע מכך מכיוון שהחשש שהנתונים שלי יועתקו ע"י מישהו במעבדה. - להחזיר אותו לאיבורי ולקבל דיסק חדש . הבעיה ? אין אני משמיד את הנתונים מבלי להרוס את הדיסק קשיח בצורה פיזית (איבורי רוצים את הדיסק שלם). תודה שאול.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by gr26,

אז ככה, יצא לי לראות היום את המדריך להפעלת dma שבנעוץ (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=43303.0), וראיתי שכונן 1 מתוך ה-2 שיש לי היה pio, והכונן השני היה ultra dma mode 5 (יש לי צורב dvd וכונן cd רגיל, שניהם ide, ההארדיסק הוא sata). פעלתי לפי המדריך, הכל טוב ויפה ועכשיו המצב הוא ששני הכוננים הם ultra dma mode 2. עכשיו 2 שאלות: 1. האם ultra dma mode 2 היא המהירות המקסימילית לצורב dvd? 2. למה הכונן שהיה 5 פתאום נהיה 2? והאם זה ישפיע על הביצועים? תודה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Jack_g,

אני מחפש מגירה לכונן קשיח עם קירור סביר ולא יקרה מדי. השימוש בא הוא לכונן קשיח שימצא בא כל הזמן והמחשב דלוק 24/7 ובגלל זה אני רוצה שהמגירה תהיה עם ממשק של ATA 133/100 ו תמיכה לאחור. וכמון שהיא תהיה נשלפת שאם אני יצתרך לחבר עוד כונן אני יכול לנתק את הכונן הנמצא כרגע בא, להוציא את המגירה בקלילות ולחבר את הכונן הקשיח האחר מבלי לפתוח את המחשב. נ.ב אם למגירה יש ממשק של ATA 133 ואני מחבר דרכה כונן קשיח הביצועים יהיו זהים למצב שהכונן קשיח מחובר ישירות ללוח האם נכון? יש את המגירות הפשוטות מפלסטיק שעולות 80ש"ח ובאות עם מאוורר או אפילו שניים והן ATA 100 לפי מה שזכור לי, האם הן יעשו את העבודה ואם הביצועים יהיו זהים לאלו שבחיבור ישיר ללוח האם? תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9879 "לא מומלץ לבצע הארכה של כבל MICROUSB 3.0 המחובר לדיסק קשיח חיצוני 2.5"." החיבור של ה MICROUSB בכוננים החיצוניים ממש קצר וחשבתי לחבר אותם למאריך USB3 שיתחבר לכבל המקורי (25 ס"מ). למה לא מומלץ לעשות זאת?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום חברים, רציתי בבקשה לדעת על איזה הרד דיסק 250GB SATA 1 אתם ממליצים לרכוש? תודה רבה.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. האם כונן לוונדוס 10 הכי טוב לכל מטרה M.2 ? פעם קראתי שיש עם זה בעיה האם כונן M.2 כמו 960 של סמסונג נותן שידרוג בכל דבר טוב יותר מ- SSD ?

22. היי חברים, אני בקרוב נוסע לחול לטיול גדול ורציתי לגבות את התמונות ואת קטעי הוידיאו (יותר תמונות) על מחשב מרוחק פרט למחשב שברשותי. האם למישהו יש ראיון כיצד לעשות זאת? מה ממולץ? אני לא רוצה לשלם לאתרים לצורך איחסון התמונות ואני רוצה שהקבצים ישמרו בצורה מלאה ולא תרד איכותם. אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול זאת. תודה מראש לעוזרים, noise

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by shaks,

נהרס לי לפטופ עם הארדיסק SSD מסוג msata, אני רוצה לגשת למידע הנמצא עליו ואין ברשותי מחשב שתומך בממשק הזה. האם יש דרך לחבר את ההארדיסק באמצעות מתאם/מגירה כמו שאפשר לעשות עם כל הארדיסק רגיל של 2.5 אינטש? אשמח לקישור לכזה מתאם/מוצא (עדיף מהארץ אבל אם אין בארץ אז חו"ל)

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. Started by shimon23,

גם אני רכשתי את הדיסק הנ"ל במסגרת קבוצת הרכישה, עברתי על כל מדריך ה-SSD של האתר (ויישמתי את האמור בו), וכן על פוסטים של קונים אחרים כמוני. סה"כ הביצועים נראים טובים, ואני מרוצה מהקניה. עם זאת, בהשוואה לביצועים של כוננים דומים מרחבי הרשת, נראה שדווקא מהירות הכתיבה שלי נמוכה באופן יחסי. (ראו תמונה מצ"ב, האם מהירות הקריאה תקינה לדעתכם?) המחשב שלי הינו בעל מעבד e8400 על לוח אם GB P35-ds3l עם בקר SATA 2 בלבד. האם זה מצדיק את מהירות הכתיבה הנמוכה? בשוליים:1. ראיתי שאנשים רשמו להפעיל את הבקר של אינטל, אני לא יודע איך עושים זאת. 2. בביוס שלי הגדרתי את הכונן על מצב ahci האם להגדיר אותו על מצב RAID זה עדיף?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. קראתי באחד האתרים את ההוראות הבאות: לגבי ההתקנה: 1. כאשר אתה מתקין WIN7 על SSD שלך, מומלץ להשאיר מקום של 5% מגודל הכונן לא מפורמט - מאריך את חיי ה-SSD 2. לאחר התקנה תעביר את קבצי ה-TEMP ו- PAGE FILE לאיפשהו, לא על ה-SSD. מומלץ לבנות על דיסק כשיח יחסית מהיר מחיצה של כ-15 גיגה, מפורמטת ב-FAT32 ולעשות את זה עליה. 3. לוודות, שכל הSERVICES שלא אמורים להיות מופעלים, מנותקים. אלו הם: Intexing service Defragmenter System Restore (בדרך כלל אישי, אבל מומלץ לנתקו) Prefetch/Superfetch - לגבי שניים האלה עדיין קיים ויקוח, אם לנתקם או לא. אני לא מנתק. 4. לבדוק, שה-TRIM עובד (ב-CMD מריצים פקודה "fsutil behavior query disabledeletenotify", אם התוצאה 'DisableDeleteNotify = 0' - הTRIM עובד)…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.