עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by yosi-m,

מה זה חיבור LVD בכרטיס סקזי ובמה הוא שונה בחיבור 68 פין רגיל ? ואיך זה יכול להיות שמהירות העברה של סקזי היא 160MB/sec כאשר התקן PCI יכול להעביר מקסימום 133MB/sec ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. Started by cohena11,

שלום, אני מעונין להרכיב עמדת מחשב לפי המפרט הבא : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=521193.0 מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח, גמיש, אם אפשר לחסוך זה נחמד לא קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ובמיוחד FPS כמו BF3 אך גם RPG כמו SKYRIM רזולוציה של 1280 * 1024 תספיק(מסך 19 או 21 אינץ מלבני) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ציוד היקפי כרגע לא נדרש, האם יש מסך 21" מלבניים? 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? המחשב לא אמור להיות אולטרה שקט(אך גם לא טרקטור), כך שאין מה להשקיע לדעתי בקירור. גם מארז מיוחד שאיננו בליסט של חנות מחשבים רגילה, מיותר לדעתי. 5. עד כמה חשוב השקט בסו…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by matan007,

הבנתי שהסדרה F3 של סמסונג היא הבחירה הטובה בסטה 2. איזה מבין הסמסונג האלו עדיף? 1TB 7200RPM 32MB, SATA II F3 HD103SJ http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=&type=94&subtype=98&model_cd=507&dType=G&mType=SW&tab=down&ppmi=1219 1TB EcoGreen F3 1TB 32MB SATA II HD105Si http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?type=94&subtype=98&model_cd=511

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Jesper,

אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני. יש דיסק של 1TB של WD שעולה 450 ש"ח http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=598378 נראה שהביקורות עליו יחסית טובות - http://www.amazon.com/Western-Digital-Essential-External-WDH1U5000N/product-reviews/B000XRK3LG/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1 מצד שני בפחות מ-100 ש"ח יותר יש את הדיסק של SEGATE בנפח 1.5TB http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741935 אבל נראה שיש עילו חוות דעת פחות טובות http://www.amazon.com/Seagate-Expansion-Desktop-External-ST310005EXA101-RK/product-reviews/B001UI49XA/ref=cm_cr_pr_hist_1?ie=UTF8&showViewpoints=0&filterBy=addOneStar ובכלל, אני שומע על הרבה תקלות בכוננים של SEGATE (אם כי לאו ד…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by chaikr,

אהלן, אני טס עוד 3 שבועות לארה"ב והחלטתי לקנות SSD (עוד אין לי ניסיון עם SSD) יש לי 2 אופציות: לקנות SSD מאמזון בסביבות 110$ (120 ג'יגה לsamsung 840) לקנות intel ssd 520 180GB ב 155$ בארץ דרך חבר עובד אינטל מה אתם אומרים? מצד אחד אני לא באמת צריך 180 ג'יגה והמחיר כבר יוצא קצת יקר. מצד שני זו הנחה משמעותית. שאלה אחרת בנושא תאימות. המחשב שאני רוצה לשים בו את הSSD הוא מחשב יחסית ישן (Thinkpad T400 עם מעבד מסדרת c2d) אני די בטוח שאין לו חיבור SATA 3. אפשר איכשהו לוודא שהSSD יפעל כמו שצריך?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. רציתי להחליף את הדיסק (היטאצי 500GB, לא משהו, שרד שנתיים שבהן עבד אולי 100 שעות) התקול שלי בדיסק הכי טוב מבחינת שרידות וביצועים, בנפח של 1TB. המארז שיש לי הוא של 2.5 אינץ עם חיבור SATA 3GB ויציאת USB3. אשמח לקבל עצות מכל סוג שהוא.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by DarkShock,

אז אני מעוניין לרכוש כונן SSD, לצורך התקנה של המערכת הפעלה 7 64Bit והמשחק BF4 ועוד משחק אחד, השאלה העיקרית היא: האם 128 ג׳יגה יספיקו לי לצורך זה? כי ה250 ג׳יגה יחסית יקר לי עכשיו כ1000 ש״ח. כיום הדיסק C שלי הוא 100 ג׳יגה, וזה מספיק, כי הכל מחולק לשלושה מחיצות.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לכם. בזמן האחרון חלק לא קטן מהדיסקים שלי התחיל להחליף צבע.. המראה לא נעים כל כך אבל מה שעוד יותר לא נעים הוא שחלק מאותם מדיות שהחליפו צבע לא עובדים יותר. אני מחזיק אותם במקום מוצל וקריר, לא כותב עליהם כלום וגם לא משתמש בהם יותר מידי.. פעם בשבוע שבועיים לעיטים אף יותר.. רציתי ליקנות חבילה גדולה של 50 מדיות לפחות לצורכי גיבוי וגם לצורכי צריבה בטוחה (שהדיסקים לא יחליטו איזה צבע מתאים להם יותר..) לכן אני פונה אליכם: על איזה חברה של מדיות לצריבה איכותית ואמינה אתם ממליצים? (רצוי שגם המחיר יהיה סביר) אני מודע לכך שTDK הם בין הטובים אם לא הכי טובים (?) אבל הם גם די יקרים.. מה עם Silver Line וכל השאר? אשמח לישמוע את תגובותיכם בנושא. תודה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. איך אני יודע אם הרדיסק עובד במצב AHCI דרך הוינדוס (ולא דרך הביוס)?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אהלן יש לי כונן נייד 500 גיגה שאני משתמש בו לצורכי עבודה, אני מנייד את הקבצים שלי על הכונן הנייד ועוד עליו גם כן בבית ובעבודה, הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול לסנכרן ולגבות אוטומטית כל מה שאני עושה . נגיד לכונן שיש לי במחשב, כונן 500 גיגה שכל איזה כמה זמן או אוטמטית או באמצעות תוכנה יבוצע גיבויי מהכונן הנייד לכונן הפנימי שבמחשב, ככה שבמידה ואחד הכוננים יתקלקל/יגנב וכ'ו יהיה לי תמיד גיבויי של כל הקבצים החשובים שלי . תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. קניתי אתמול 3500 חדש, וכרגיל הדבר הראשון שאני מתחיל איתו בכל כונן DVD הוא לשנות FIRMWARE כדי להפוך אותו ל- RPC-1. כשהגעתי לעמוד של TDB ל- FIRMWARE של ה- NEC 3500 אני רואה שכל גרסה שעושה RPC-1 מכילה גם ביטול של RIP LOCK. מכיון שאני משתמש בכונן ל- HTPC, אני לא רוצה לבטל RIP LOCK! אני רוצה כונן שקט בזמן ניגון DVD, ואם ה- RIP יקח קצת יותר זמן, לא אכפת לי (יש לי כונן נוסף במחשב הרגיל). מי יודע אם ה- RIPLOCK משפיע על הרעש בזמן ניגון DVD? האם יש FIRMWARE שעושה רק RPC-1 בלי RIPLOCK? תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by jfkk,

https://www.amazon.com/dp/B0742BC3DQ אנני רואה את תקופת האחריות של המוצר . האם חבר ה אמינה תודה

13. Started by matan_18,

יש לי הארד דיסק של IBM מסדרת המווות....והיום שהדלקתי את המחשב ההארד דיסק השמיע ציפצופים והוא אינו מזוהה בביוס.. האם המידע שלי אבוד או שניתן להציל אותו.? אוליי זה ישמע מצחיק אבל אמרו לי שאם אני ישים אותו שעתיים במקרר אוליי אני יצליח להפעיל אותו לקצת זמן ולהציל את המידע שחשוב לי..זה נכון?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by jackhammer,

האם מערך רייד 1 מציע שיפור בביצועי הקריאה? אני יודע שלכל בלוק מידע יש העתק שלו בדיסק השני אך האם ההעתק שוכב ב STAND BY עד שהראשון קורס? או שהוא נמצא בשימוש כדי לעשות LOAD BALANCING על הדיסקים ולהגביר את ביצועי הקריאה?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Overkiller,

שלום לכולם! יש לי הארד דיסק מהמחשב הישן שהייתי רוצה לחבר למחשב הנוכחי, ההארד דיסק הוא איזשהוא IDE בנפח 40 ג'יגה ויש לי עכשיו SATA2 בנפח 250; זה לא שאני רוצה להוסיף מקום, אני יודע שיהיה פשוט יותר לקנות חדש בגרושים, אני פשוט צריך את המידע שנמצא על הכונן הישן, הכונן היה כונן ראשי, ז"א שיש בו מערכת הפעלה מותקנת ושאר רקות....העניין הוא שאף פעם לא ביצעתי פעולה כזו....מה אני צריך לדעת? האם יש לי חיבור מתאים (דהיינו IDE) על הלוח אם? (מפרט מימין), אם וכאשר אני אצליח לחבר, איך אני רואה את המידע שעל הדיסק? איך אני מעביר מידע מאחד לשני? תודה רבה לעונים -רון

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by .:YoGy:.,

קרה לי משהו מוזר במחשב הנייד שלי (ווינדוס 7) יש כונן אחד עם מחיצה אחת, שבו כונן C הוא 320 ג'יגה וכך גם הכונן השני. אז בכונן C פתאום התמלא עד הסוף, חיפשתי בקבצים הנסתרים ואני לא מוצא את הסיבה לכך. גם כשסימנתי את כל הקבצים והתיקיות בפנים, אני מגיע לתפוסה של רק 70 ומשהו ג'יגה (כלומר בערך 120 ג'יגה הוא בקובץ שאני לא יודע מהו) מישהו מכיר את הבעיה ויודע לעזור?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Leo101,

אני צריך עזרה ביצירת דיסק בוט. יש ברשותי קובץ IMG של ווינדוס ואני רוצה לצרוב אותו ככה שהוא יהיה BOOTABLE. העניין הוא שדווקא הדיסק הוא כן BOOT ( יש בפנים תיקיה של BOOT) ואם אני בודק אותו עם magic iso אני כן רואה שהוא בר אתחול (bootable). לכן חשבתי אני פשוט אצרוב וזה יעבוד. אבל זה לא... . האם יש משהו שאני לא עושה נכון? האם למרות שהוא bootable כבר אני עדיין אמור לבחור באופציית (make dvdrom (boot בנרו? תודה לעוזרים...

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by psu,

יש לי דיסק און קי של 4 GB של קינגסון כשאני מחבר אותו לDVD שלי כדי לנגן סרט הוא קצת קופץ בקטעים מסויימים. השאלה שלי אם זה קשור למהירות של הדיסק און קי? לחיבור USB בDVD? ואם יש לי דרך לסדר את זה איכשהו?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. חברת Sabrent הצנועה נעזרת בפלטפורמה של Phison בכדי להציע כונני NVMe מהירים במיוחד עבור מעבדי AMD החדשים לכתבה

20. Started by nadav1379,

אני רוצה להוסיף R DISK ואני לא יודע איזה אני רוצה עוד 80GB אתם יכולים בבקשה לומר לי איזה חברה כדי לי

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Motix,

3 כוננים קשיחים של סמסונג הלכו לעולמם. הם עובדים והכל אבל גורמים לאיטיות במחשב או שאין תאימות בין שלושתם או שלא יודע מה יש להם. ניסיתי לסדר אותם איכשהו אבל ללא הצלחה גרמו לאיטיות נוראית במחשב. כמעט כל תיקיה שפותחים נתקע האקספלורר ל10 שניות וגם סרטים לוקח זמן להפתח ומוזיקה. כרגע אני עם ssd 120 גיגה של crucial m4 מה שהמלצתם לי פה ועם 2tb western digital 7200rpm אני מחפש לבנתיים הארדיסק של 1tb x2 או אחד שהוא 2tb. מה אתם ממליצים לי לקנות? 1000rpm? יתאים בכלל לכרטיס מסך שלי? השימושים הם סרטים אינטרנט מוזיקה והכי חשוב זה אולפן הקלטות. כך שחייב מהירות. זה המפרט: Intel Core i7-920 Gigabyte GA-EX58-UD5 לוח אם G-skill DDR3 6144MB 2048MBx3 1600mhz cl-9-9-9 24 זכרון Gigabyte ATI RAD…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. הכונן אינו פועל וכאשר מחבר אותו למקור מתח מהמחשב הכונן עובד כמו כן כאשר מחבר את הקבל המצ"ב (באמצאות מתאמים) למאוורר הוא פועל [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. http://ksp.co.il/?uin=17091 יש למישהו דעה עליו? אתם מכירים משהו בסגנון שעדיף עליו? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. צירפתי תמונות של הדיסק. לדעתי הדיסק הזה פורק ממכשיר הקלטה כלשהו. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. יש לי המון גבצים שתופסים המון מקום (יותר מ 2TB). לא חשבתי שאני אוכל לעשות עם זה משהו, אבל ההופעה של ה unlimited - חיבור באמצעות סיב אופטי - שינתה את דעתי... בחבילה הכי זולה ופשוטה, אוכל לגבות 2TB בתוך יומיים. לאיפה? איפה כדאי לי לשים אותם? נניח בזק - אמנם טוענים שהם בחינם בכמות בלתי מוגבלת, אבל אם מעלים יותר מדי הם יכולים לחסום אותך ולמחוק הכל. גם בחברות אחרות - אמנם טוענים שהנפח בלתי מוגבל, אבל זה נתון לשיקול דעתם הבלעדי (fair use) אם חרגת או לא (ואז תהיה חייב לעבור לתוכנית עסקית שתעלה המון...). מה טוב? עדיף הכי זול אם אפשר... צריך גם לוודא ש unlimited זה באמת בלתי מוגבל, ושלא יעבירו אותך באמצע אם תחרוג... סתם לדעת - רק כי אני מתכנת שיכול לעשות דברים משונים - אולי כדאי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.