אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי שלושה הארדיסקים במחשב ונכנסתי לביוס ורשום שם ששני הארדיסקים הם על מאסטר והשלישי על סלייב, זה יכול ליצור בעיות שיש שתי הארדיסקים על מאסטר ולא מאסטר אחד ושניי סלייב? ורציתי לשאול אם צריך להיות קשר בין מאסטר/סלייב לבין ההארדיסק שעליו יושבת המערכת הפעלה? תודה רבה. אני מצטער אם זה לא המקום המתאים.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מחר אני מזמין מחשב חדש ולקחתי את הכונן הזה כחלק מהמפרט אני אמור לחשוש מהבאג של המהירות קריאה/כתיבה או שהחנות קיבלה מלאי מהשבוע שבועיים האחרונים עם הקושחה האחרונה ואם לא איך אני מעדכן קושחה לכונן והאם זה כרוך בסיכונים וכאלה? לבנתיים ראיתי את זה http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/us/html/support/downloads.html
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש הארד דיסק חיצוני בנפח 1TB, ולאחר התלבטות החלטתי שאני מעדיף לקנות שילוב של כונן ומארז חיצוני נפרד לכונן. לאחר עיון בפורום הגעתי למסקנה שאני אקנה את ה Samsung Spinpoint F3 - HD103SJ בעקבות המלצות רבות שהוא קיבל כאן. לגבי מארז לכונן אני פחות בטוח. מצאתי את המארז הבא: Thermaltake Vi-On http://tms.co.il/product/7494 וגם את המארז הזה: Thermaltake MAX4 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=1125 שניהם נראים לי טובים ואיכותיים, ובמחירים סבירים יחסית, אך הייתי שמח לדעת אם למשהו יש ניסיון אישי איתם? כמו כן, אם למשהו יש המלצה על מארז אחר (עם יציאות usb ו- esata) אשמח לשמוע. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין ב - 2 שימושים לכונן רשת : 1. לחבר אותו ל- SMART T.V על מנת לצפות בו בתכני וידאו (ללא שימוש בסטרימר), 2. גישה מרחוק לקבצים שנמצאים על כונן זה דרך המחשב או דרך האייפון. תקציב - גמיש. (באזור 1400 ש"ח) שאלות : 1. אם למישהו יש ניסיון בזה ? יודע שזה מצליח ? 2.האם איכות הצפייה פחות טובה בחיבור רשת לכונן חיצוני, מאשר חיבור בעזרת כבל ? 3. מכשירים מומלצים שיודעים לעשות את העבודה ? אודה לתשובתכם. תודה, אמיר.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אפשר לשים הארד דיסק רגיל ב NUC מדגם D34010WYK ? או שאפשר רק ב H? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחר קניית מחשב חדש יש לי עוד לפני שקניתי את המחשב וחיברתי לחדש הארד דיסק : WD BLUE 16 MB SATA 3לדעתי הוא יוצר צוואר בקבוק ווינדוס 7 64 לא הכי עובד עליו בצורה הכי מהירה לכן ארצה לקנות חדש אני רוצה להוסיף עוד קשיח שיהיה לי עוד מיקום ושיהיה לי גם דיסק יותר מהיר והכי חשוב שקט שאני מתכנן להריץ אותו כדיסק ראשי עליו תותקן מערכת ההפעלה. ההתלבטות היא בין Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX ווסטרן דיגיטל ל 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 סיגייט על מה אתם ממליצים בהתאם לצרכים שלי שהם מהירות ושקט ואם יש המלצה אחרת אשמח לשמוע
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רוצה לקנות DOK שאוכל לחלק למחיצות ושיפעיל לי לינוקס בBOOT בשביל זה הוא צריך להיות גדול ומהיר ויהיה נחמד אם הוא יהיה גם זול יש הצעות?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי חיפוש גם בפורום, ראיתי דיון של אחד גם עם תקציב לא גדול שהמליצו לו על לייט-און, אני מחפש משהו לא יקר, ובטח שלא פלקסטור\ימהה כי זה לא לתקציב שלי, הסתכלתי בפנדה ראיתי שLG ואזוס יש להם מהירויות כתיבה 32 בדי זול, ולאזוס יש גם 40 ב500, עכשיו השאלה איך אזוס וLG בצורבים, כי ממש אין לי מושג בתחום או שבכלל ללכת על לייט און? תודה נ.ב אם תצרפו קישורים לביקורות זה גם יהיה נחמד
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ד.קשיח פנימי TB1: - בפורום ממליצים על (Samsung Spinpoint F3 - HD103SJ).. האם הוא אמינים לעסק (יש לי ניסיון רק עם W.D.) ? - מה עם (W.D. Black - WD1001FALS) ? - מה עם (W.D. Black - WD1002FAEX) Sata III 6Gb/s , 64MB buffer ? - האם ישנה משהו אם אני אשתמש ב- Win7 32bit/64bit ? ד.קשיח גיבוי TB1: - אין לי ניסיון עם RAID לשם גיבוי, האם זה יהיה עדיף ? וכל עוד לא מדובר בכשל פיזי של הדיסק, איך RAID יעזור במקרים של כשל לוגי / מחיקה בטעות / וירוס ? הרי הוא יעתיק את השינויים ל- mirror לא? - מה עם כונן פנימי נוסף ותוכה לגיבוי ? אין כוונה להסתובב עם דיסק הגיבוי.. - עוד לא בחרתי לוח כך שאוכל ללכת על USB3 / eSata אם אלך על חיצוני.. יש המלצות ? - בעבר קניתי כונן (לשימושים אחרים)…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה לכרטיס USB, חשוב לי מאוד שהוא יהיה מהיר. הנפח שיספיק לי זה 16 ג'יגה, לא יותר מזה, מה שיותר חשוב לי זה שהכרטיס יהיה ממש מהיר. יש כרטיס מסויים שאני חושב לקנות אותו אבל אני לא רוצה למהר ולקנות אותו, אולי בכל זאת אני אמצא משהו יותר טוב או יותר משתלם. הכרטיס הוא: http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=20492 בדקתי ביקורות עליו והוא די מהיר.. השאלה אם שווה באמת ? או שאולי יש כרטיסים אחרים מחברות אחרות ומוכרות כמו SANDISK שכדאי לבדוק? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, אני צריך דיסק גדול לאחסון קבצים (לא משנה פנימי או חיצוני). אני ניגש לרוב המידע באופן קבוע לכן נראה לי עדיף דיסק במהירות 7200 יש איזה דיל טוב בבלאק פריידי לדיסק שכזה שיצדיק את הפסד האחריות בקניה מחול ? לא חייב שהמקום ישלח לישראל, אני יכול לשלוח את זה דרך חברת שילוח מארה"ב ב 15-20$ (אני מכיר חברות ומנוסה בתחום). זה מה שאני מצאתי באיבי, לא מכיר מקומות אחרים: https://www.ebay.com/itm/WD-BLUE-WD60EZRZ-Western-Digital-6TB-6-Terabyte-Internal-3-5-Desktop-Hard-Drive/263326122052?epid=513020133&hash=item3d4f75c044:g:GEUAAOSw76JZ3stv https://www.ebay.com/itm/Seagate-Expansion-8TB-Desktop-External-Hard-Drive-USB-3-0-STEB8000100/2631057002…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צריך שתבדוק תקינות כללית סקטרוים וכו', מהירות קריאה וכתיבה וכו'. אם יש מדריך בנוסף זה יהיה ממש אחלה. אני משתמש בדיסק SSD מדגם MX100 של CRUCIAL שאתו קנית ביום שישי האחרון.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי 2 מחשבים. אחד בן 6.5 שנים (USB 2.0) ואחד חדש (USB 3.0 ו-eSATA2). מהשבוע הבא כל אחד מהם יימצא במקום אחר בארץ. רוב הזמן אעבוד עם החדש. אני מחפש פתרון לגיבוי הקבצים שבמחשב החדש, כך שיהיה אפשר לגשת אליהם גם מהמחשב הישן, בין אם בחיבור ישיר ובין אם דרך האינטרנט. הגיבוי חשוב יותר מגישה מיידית לקבצים במחשב הישן, שיכולה להיפתר ע"י DOK. כרגע אני צריך לגבות פחות מ-500 GB ואני חושב שלא אזדקק ליותר מ-1 TB. כמובן שקשה לסמוך על רכיבי המחשב הישן לאורך זמן, מה גם שנפח ההארדיסק שבו הוא רק 80GB. מקריאה בפורום, אני מבין שיש לי 2 אפשרויות: כונן חיצוני eSATA2+USB 2.0 / USB 3.0 שיחובר בכל פעם למחשב שבו אני עובד: כדי להימנע מסיכוני גניבה/שריפה בדירה, אצטרך להפריד בינו לבין המחשב החד…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם יש לי כונן חיצוני של WD 1TB My Book World Edition External Ethernet Hard Drive וזהו השנים עשו את שלהם והבקר לא עובד יותר (הלוח שנמצא בתוך הקופסא שאליו מחובר הכונן) אבל ההארדיסק כן עובד, איך אני מוציא ממנו את המידע?? פירקתי אותו מהבית שלו ושאני מחבר ישירות למחשב הוא מזהה שחובר הארדיסק אבל לא מראה אותו, כנראה בגלל שיטת הקידוד השונהיש למישהו מושג איך אני מוציא ממנו את כל הטרה מידע שיש לי עליו שלא ילכו לי לאיבוד??תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם נשים לרגע את הדיון באיזו מדיה כדאי ועדיף לגבות את המידע שלנו, הנה כלל אצבע למה שנחשב כמוסכמה לצורת גיבוי אולטימטיבית, אם כי תמיד יש מה לשפר ... Regardless of whether you're storing your data on a hard drive or a solid state drive, you should still be using the 3-2-1 rule where you keep three copies of your data on two different mediums with one copy stored off-site. This is where cloud storage and cloud backup services can be a godsend since companies storing customer data in the cloud are more likely to replace faulty drives (as well as have their own backup processes) to ensure that your data is stored safely and securely. נו, מכאן בר…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שאלתי בעבר, לפני כחודש, אבל לא עשיתי עם זה כלום, ועכשיו עלו תהיות נוספות, ואני לא רוצה להקפיץ את הדיון הישן. אני רוצה לרכוש כונן חיצוני, אשר יחובר לראוטר ככונן רשת אבל שאפשר יהיה לחבר אותו גם בחיבור USB ישירות למחשב. עם זאת, אני לא רוצה שיהיה מחובר קבוע למחשב, ומשם ימופה לרשת, על מנת להמנע מתלות בזמינות המחשב. מכאן - יש שתי אפשרויות בעצם: 1. לרכוש כונן חיצוני, שיש לו חיבור כפול - גם רשת וגם USB. 2. לרכוש כונן חיצוני בעל חיבור USB, ולהחליף את הראוטר הביתי שלי, לכזה שיש לו גם כניסת USB ואפשר למפות דרכו כונן לרשת. מה עדיף? מבחינת עלויות, מבחינת ביצועים? אני רוצה לפחות 2TB. איזה כונן אתם ממליצים? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי DOK של 8 ג'יגה, ולאחרונה כשהשתמשתי בו כדי להעביר קבצים גדולים (בערך 5 גיגה) הוא כתב לי שהקובץ גדול מדי . דברים יותר קטנים ,בערך 1 גי'גה הוא מעביר בלי בעיה, אבל קובץ 5 גיגה הוא לא מעביר =\ מישהו מכיר את הבעיה? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי שחפרתי קצת בחיפוש אחר כונן קשיח מכאני הכי טוב שקיים היום (משדרג את ה1TB ל-6TB), שגם יהיה מהיר וגם אמיד. הגעתי למסקנה שאני רוצה את ה-WD BLACK. גיליתי שיצא גרסה חדשה שלו לא מזמן שאין עליה כמעט אינפורמציה ברשת פרט למפרט טכני. דגם: WD6003FZBX מה אתם אומרים? רצוי או שיש לכם משהו אחר להמליץ? אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא (:
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני נאלץ שוב להתחיל כך : עשיתי חיפוש והתוצאות שעלו הם הודעות שבהם אנשיפ פרסמו את המפרט שלהם...אז...עשיתי חיפוש! אוקיי... עכשיו , אני מדבר בשם דוד שלי.. יש לו WD 80GB 7200 והוא רוצה להחליף ל-8MB CACHE אותו כונן... אבל אמרו לו להוסיף איזה 250 שקל , הראיתי לו בפנדה שזה הבדל של 70 שקל... והוא הולך לדבר עם המוכר . אז : 1)הכונן הזה נחשב טוב נכון אנשים מרוצים ממנו פה..? 2)המחיר הכי זול שמצאתי זה בפנדה 680 שקל , מישהו מצא יותר זול ? 3)למה ההבדלים בין פנדה לחנויות אחרות על אותו כונן זה מעל 250 שקל ? יש פה איזה קאץ' ? זה OEM ואו משהו..? דרך אגב הוא יקבל 3 שנים אחריות ! תודה! עריכה - צודק , סליחה הייתה לי טעות בהקלדה , תיקנתי !
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הזמנתי את ה PRO 850 מאמאזון והל היה בסדר אפילו הגיע שבוע מוקדם מהתאריך הצפוי שהם רשמו כבר חיברתי אותו והעברתי או ל AHCI ואז התקנתי עליו ווינדוס 8 והכל עובד בסדר חוץ מהבדיקת מהירות שאני מקבל בה בערך חצי אולי טיפה יותר מהסקאלה שלו רציתי לשאול אם יש כל מיני דברם מיוחדים שצריך לעשות כדי שהוא יעבוד כמו שצריך?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי כמה שינויים בביוס שרציתי לבטל והחזרתי את ההגדרות למקור. הבעיה שדיסק מערכת ההפעלה הוא RAID0 שמורכב משני SSD. אני עדיין יכול להציל את הדיסק? תודה רבה לעוזרים - - - תגובה אוחדה: - - - הבעיה נפתרה! אפשר לנעול ותודה בכל מקרה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
באילו אפליקציות ספציפית עדיף כונן SSD? אשמח לפירוט בנקודות, תודה. והאם קונים אותו על מנת להתקין עליו את מערכת ההפעלה או בשביל משחקים ותוכנות כאלו ואחרות?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ars technica פירסמו כתבה ממש טובה על מערכות הקבצים ועם קצת היטוריה ורקע של כל מערכת: http://arstechnica.com/articles/paedia/past-present-future-file-systems.ars/1 באמת שווה קריאה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כרטיס MICRO SD של PATRIOT. היה איזה שנה בתוך הSGS2 שלי הכל היה טוב, לפני חודש העברתי אותו למכשיר אחר. הכל עבד טוב, ואחרי כמה ימים הכרטיס הפסיק להגיב, וכשאני מחבר אותו למחשב הוא דורש FORMAT. יש מצב להציל אותו?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני חייב לדעת שזו קנייה בטוחה. אתם לא ממליצים על זה במפרטים המומלצים אז זה נראה חשוד.... בבקשה מי שקנה את זה, האם כונן זה טוב ואמין??? יותר חשובה לי האמינות :
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-