אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
כחלק מהפרוייקט החדש (פרטים בקרוב), אני צריך שטח אכסון ענק (אני רוצה זמינות מוחלטת של החומר שיש לי בבית) ולשם כך אני אשקיע במספר דיסקים לכן, יש לי כמה שאלות 1. עדיף כמה כוננים "קטנים" יחסית, או מעט - אך בעלי שטח אכסון גדול יותר? (מבחינת אמינות - אין ספק שהקטנים, מבחינת עלויות - הגדולים, אך מבחינת זמני גישה וכו') 2.יש לי בלוח 8 יציאות SATA, מתוכם 2 הם DVDRW, ככלל, אני מעדיף SATA ולא IDE (בשביל הסדר במארז) כאשר יציאה אחת היא עבור ראפטור שעליו תשב מערכת ההפעלה, לכן אעדיף 4 דיסקים גדולים 3. הבנתי מהת'רארדים האחרונים, שה500 של WD לא כ"כ מומלצים, ואפילו מאכזבים 4. אני לא מתכנן RAID מכל סוג שהוא אשמח לקבל המלצות ל500GB \ 320GB, של חברות טובות , (בהתאם להמלצות שלכם לגבי מס…
-
- 7 תגובות
- 722 צפיות
-
-
מה קורה ?? התקנתי במחשב שלי דיסק קשיח משומש שהיה לחבר שלי , אבל אני רואה שהוא איטי מאוד העברת המידע אליו מהכונן הראשי מאוד איטית , עשיתי בדיקה עם HD TUNE ומצא הרבה סקטורים פגומים : HD Tune Pro: WDC WD5000AAKS-00V1A0 Error Scan Scanned data : 461 gB Damaged Blocks : 8.0 % Elapsed Time : 1:30:25 1 Error at 21823 MB (LBA 44695094) 2 Error at 21823 MB (LBA 44695222) 3 Error at 21823 MB (LBA 44695350) 4 Error at 21823 MB (LBA 44695478) 5 Error at 21824 MB (LBA 44695606) 6 Error at 21824 MB (LBA 44695862) 7 Error at 21824 MB (LBA 44695990) 8 Error at 21824 MB (LBA 44696118) 9 Error at 21824 MB (LBA 44696246) 10 Error at 21824 MB (LBA 44696374) 11 Error at 21824 MB (LBA 446965…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אתמול קניתי מKSP פלופי (שחור ;D), וכשבאתי הבייתה שמתי לב שמהצד התחתון שלו הוא חשוף לגמרי, זאת אומרת, אין לו "מכסה", רואים את כל הלוחות בפנים והחלקים האלקטרוניים, בכל שאר הפלופים במחשבים שלי יש "כיסויים" משני הצדדים.... זה אמור להיות ככה ? אני מפחד שזה ישפיע על כמות הרעש המופקת גם......
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי לפני זמן מה התחיל להיות איטי למדי (את האמת, זמן קצר לאחר שהתקנתי את הכונן הקשיח השני). כיום יש לי 2 כוננים קשיחים שמחוברים ב2 IDE שונים. שניהם של WD אחד 160GB והשני 120GB, חדשים. בRAM (שלפי זכרוני הוא הדבר הראשון שבדקים כשהמחשב נהיה עמוס ואיטי) יש לי DUAL CHANNEL של 1024 (2x512) של GEIL. עכשיו, כפי שצייני בפורום "מפרטים" אני מעוניין להעיף את האיטיות הזו ולכן יש לי שאלה אחת. האם ייתכן שבגלל שיש שתי כוננים קשיחים שמותקנים ב2 IDE שונים (דגש! שונים, לא 2 בכבל, 2 במקומות שונים) יכול לגרום לאיטיול רצינית של המחשב? אם התשובה תהיה כן, אז מה לדעתכם צריך לעשות? לקנות מתאם לSATA או לקנות כבר כונן קשיח של 320 ולמכור את השניים האחרים וזהו?
-
- 7 תגובות
- 649 צפיות
-
-
בדקתי הפרשי מחירים של כוננים קשיחים פנימיים בנפח 1-2TB וראיתי הפרש של עשרות שקלים לפעמים בין טושיבה לשאר היצרנים, האם הם מומלצים לעומת המתחרים?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כותרת. יש לי מחיצה של משחקים ומחיצה ריקה (partition אם מישהו לא הבין את הכוונה שלי) וזאת של המשחקים כבר כמעט מלאה אז אני רוצה לאחד אותה עם הריקה (הם לא עוקבות באותיות אחת H ואחת J) אז האם יש דרך לאחד אותן חוץ מלמחוק את שתיהן ולאתחל אותם בתור מחיצה אחת?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סוף השבוע הנוכחי מספק לנו הפתעות חדשות מבית אמאזון - עם כוננים מהירים מיצרניות מובילות שתוכלו לקחת אתכם לכל מקום לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
הכונן דוידי שלי קורא רק את הדיסק של הוינדוס שום דיסק אחר הוא לא קורא ממה יכולה להיות הבעיה (כבר פירמטתי את המחשב פעמיים וזה לא עבד) (אני מקווה שZה הפורם הנכון לבעיות בכוננים)
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
מדריך ניהול מחיצות אזהרה חמורה לפני התעסקות כלשהיא עם מחיצות: למרות שתהליכי שינוי גודל והזזת מחיצות אינן מסובכים כשלעצמם, תמיד יש סיכון לאבד מידע. לכן יש לגבות את החומר החשוב לפני שינוי גודל\הזזת מחיצה. כ"כ ישנה אפשרות ששינוי המחיצות יעבור בשלום אך בדרך ישתנה\ימחק סדר הטעינה בBOOTLOADER (עיין GOOGLE) והמחשב לא יטען את מערכת ההפעלה. בעיה זו פשוטה יותר לתיקון ע"י משתמש הממוצע ומעלה וניתן לקבל עזרה בפורום לשחזור הBOOTLOADER. למשתמשים שאינם מנוסים כלל מומלץ לבקש מחבר שמבין\להזמין טכנאי על מנת למנוע עוגמת נפש. לאור ריבוי הת'רדים בנושאי יצירת מחיצות, חלוקתן ושינוי גודל החלטתי לכתוב מדריך מפורט וידידותי ככל הניתן. נא לעיין היטב במדריך ורק אז לשאול שאלות (אם יש) בת'רד…
-
- 7 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
היי לכולם התייעצות קטנה.. יש לי המון מידע שמאוד יקר לליבי. כרגע יש לי 4 הארד-דיסקים ניידים, כולם 3.5 ובנפח של בין טרה לטרה וחצי. בהתחלה שני הארד-דיסקים היו לגיבוי שני הארד-דיסקים האחרים. בעצם, כל המידע היה כפול. כיום הגיע מצב שכל הארבעה מלאים, כל אחד במידע ייחודי. ז"א, אם איזשהו הארד-דיסק הלך, אז כל החומר הלך. אין גיבוי. חשבתי על שתי אופציות ורציתי להתייעץ אתכם: 1. לקנות עוד הארד-דיסקים ניידים לגיבוי. פחות נוח ולא יודע כמה משתלם כלכלית. 2. לקנות מחשב ייעודי למידע שבעצם עליו יאוחסן על המידע (מדובר על נפח התחלתי של מעל 4 טרה) והארד-דיסקים הניידים יחזרו למטרתם המקורית - גיבוי, במקרה שקורה משהו למחשב. אותו המחשב, מלבד זאת, לא צריך להיות בשמיים (אולי אני אקנה כרטיס טלוויזיה למ…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יוצא כ~400 ש"ח כולל מע"מ ומכס מכאן: http://goo.gl/SwyT לשימוש ב-ASUS R2H (זה SSD בגודל 1.8 אינטש בממשק ZIF ובנפח 32G של סאנדיסק). ראיתי בכמה מקומות שזה דגם שיצא מהמחזור, אבל זה ה-SSD היחיד בפורמט הזה שזמין ממוכר TOP RATED ב-EBAY כרגע ומפירמה מעולה במחיר מצויין. מצאתי סקירה של אחיו בגודל 2.5 אינטש: http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-hdd-battery,1955-6.html אז אם אני מבין נכון, הוא היחיד שבאמת חסכוני בהספק וביצועיו דומים לדיסק של 7200RPM, לא? אשמח אם מי שמתמצא יעזור לי לנתח את התוצאות שם - רק זכרו שהדיסק הנ"ל מיועד להחליף דיסק מכני ב-4200RPM שאיטי ב-ה-ר-ב-ה מזה שבסקירה . עריכה: נראה שביצועי דיסקים ב-4200RPM נמוכים משמעותית ממה שה-SSD האיטי הזה משיג... וציטוט נוסף מ…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי במחשב 2 כוננים (אין לי אפשרות לחבר יותר) , אחד של 1TB ואחד של 300GB וזה ממש לא מספיק לי אני רוצה להחליף את ה300GB ב2TB חשבתי על ההארד דיסק הבא : http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_xt/ מה דעתכם עליו מבחינת מהירות? איכות? וכל מה שצריך תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי את הנ"ל לא די מזמן. והצטערתי שלא קראתי תגובות לפני.. זכרון נייד USB SanDisk Cruzer Blade 16GB מאוד מאוד מאוד איטי! ניתן אולי לעשות משהו,כדי להאיץ את קצב העברת הנתונים?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות כרטיס זכרון אבל לצערי אני לא מוצא חנות שבה ניתן לקנות אותו מאד אשמח לעזרה הנה הפרטים: SanDisk Mobile Ultra MicroSDHC 16GB class 4 מקט בינלאומי : SDSDQY-016G-E11M המחיר אמור להיות בסביבות 350 שקלים מקווה שזה המקום לשאול. תודה לכל העוזרים.
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מתלבט בשני דגמים Spinpoint F3 hd103sjgb wd1002faex caviar black איזה משני הדגמים איכותי יותר
-
- 7 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי הקלדתי את הפקודה הידועה convert drive: /fs:ntfs, ולאחר הפקדה מופיע השורה הבאה enter volume label, ואני מקליד שוב את שם הכונן ושום דבר לא זז, המחשב רושם שאני טועה. למישהו יש מושג מה לעשות?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד Asus N56VB שקניתי בעקבות המלצה כאן בפורום, וחשבתי שיהיה טוב לשדרג את הכונן שלו ל-SSD (ואת הכונן הקיים לשים בתוך Enclosure ולהשתמש בו ככונן חיצוני) מכיוון שאני לא הכי מבין בזה חשבתי לשאול כאן לפני שאני מבזבז כסף טוב על כונן: 1. יש סיבה כלשהי שלא אוכל להתקין כונן SSD במחשב? לפי המפרט של ה-N56VB החיבור הוא SATA 3 בגודל 2.5'' (https://www.asus.com/Notebooks/N56VB/specifications). 2. איזה כונן מומלץ? אני מניח שזה שוק רחב ושיש הרבה מוצרים. ראיתי כאן באתר שהיה מבצע על Transcend 370S (אומנם נגמר אבל אני מניח שהוא די טוב), וגם כאן בפורום ראיתי המלצה על ה-Samsung 840 EVO. יש כוננים אחרים מומלצים? 3. פרמטרים שצריך להסתכל עליהם חוץ ממהירות קריאה וכ…
-
- 7 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
ניסיתי היום להעביר שירים מהדיסק האחרון של YAHEL, אבל אני לא רואה אותם בכלל מוצגים בכונן(גם כשאני עושה סייר). האפשרות היחידה לצפייה בשירים זה דרך האייקון האדום והוא פותח לי מסך עם השירים. למישו יש מושג איך אני יכול להעביר שירים, בכזה מצב למחשב? יש תמונה מצורפת של הסייר של הדיסק:
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חבריה, מערכת הפעלה xp/sp2 עיברית. הוספתי הארדיסק נוסף בגודל 20 גיגה ,לא מופיע "במחשב שלי",בביוס ובמנהל ההתקנים מזוהה. בניהול דיסקים ,מופיעה מחיצה לא מזוהה בגודל 11 גיגה להיכן נעלמו 9 גיגה? מה ניתן לעשות ? תודה
-
- 7 תגובות
- 971 צפיות
-
-
מה זה קובץ Gi? איך אני צורב אותו? ואם אילו תוכנות אני יכול לצרוב דיסק שהקבוץ תמונה בו בוא Gi? אם מישהו יכול לתת לי לינק תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 910 צפיות
-
-
-
בשעה טובה הלך כונן במחשב שלי ראיתי את הדבר הזה , אבל לא נמצא מהירות קריאה או מהירות כתיבה מפורשת אין בדיקה של אתר לאיכותו או שאתם מצאתם ? Western Digital 8TB WD_Black Performance Internal Hard Drive - 7200 RPM Class, SATA 6 Gb/s, 256 MB Cache, 3.5" - WD8001FZBX https://bit.ly/2VPekyU
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני משתגע ולא מבין ממה נובעת הבעיה הזו... אני משתמש בתוכנת צריבה - CDBurnerXP, אבל גם בNERO הייתה לי בעיה דומה (לא אוהב לעבוד עם NERO)... זה לא משנה אם אני מנסה לצרוב DVD או CD אני מקבל את ההודעה הבאה: Device error:(336130) Could not write to disk (LBA:246496 Length: 32). Invalid Address For Write. - 0x052102 זה קורה לפעמים ולפעמים לא ובזמן האחרון זה קורה לי מלא, עכשיו הצלחתי לצרוב בסדר אחרי שעשיתי איתחול מחדש למחשב אבל בצריבה השנייה שוב קיבלתי את ההודעה הזו. הצורב הוא צורב חדש ויש לי אותו אולי חודש. הדיסקים הם של TEAC חדשים ואיכותיים, אני משתמש בדגם הזה כבר מלא זמן ואף פעם לא היו לי בעיות. יש לציין שזה קרה לי גם עם דיסקים מפירמות אחרות... אני לא מצליח להבין ממה …
-
- 7 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אהלן. הנושא הזה מטריד אותי לא מעט זמן ועפ"י חיפושי באינטרנט לא מצאתי תשובה חד-משמעית לו: למה בעצם זה כזה "סיפור" להתקין דרייבר ל HD SATA? ( כל עניין F6 וכו... ואני בטוחה שכבר נתקלתם בהתקנות שלא עברו "חלק") הרי אם מי שאמור לזהות אותו זה הביוס - אז איך ייתכן שמי שמייצר לוח אם שתומך בSATA לא דאג מלכתחילה שהביוס כבר יידע לטפל בתצורה הזו ? ומצד שני יש לא מעט שטוענים שמערכת ההפעלה אמורה לטפל בכך בעת ההתקנה - ויש כבר תאוריה ש SP2 כבר מתקין את הדרייבר לרוב לוחות האם - דבר שהוא לא ממש נכון. מה דעתכם בעניין ואיך אפשר לפתור אותו ? תודה.
-
- 7 תגובות
- 703 צפיות
-
-
איך אני עושה דבר כזה? (הקובץ הוא סרט) ואם אני צורב דיסק נתונים של מוזיקה אני יכול לשמוע אותם גם במערכת סטריאו רגילה? זתומרת כמו דיסק אודיו? תודה על העזרה ואיך אני יכול לחתוך את הסרט? (את ההתחלה ואת הסוף)
-
- 7 תגובות
- 934 צפיות
-