עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by BendaMan,

שלום לכולם! זה הפוסט הראשון שלי בפורום מקווה להמשיך ללמוד ולשתף פה מידע. יש לי בעיה קיבלתי דיסק און קי של קינגסטון הוא ניקרא DT310 או data traveler 310 הוא בגודל של 256 GB. ידעתי מראש שתיהיה בעיה למערכות הפעלה להתמודד עם הגודל הזה אבל השאלה שלי אם יש איזו דרך מוכרת לפתור את הבעיה שלי. הבעיה היא כזאת, כשאני מכניס אותו בפעם הראשונה ל WIN XP הוא מפרמט אותו למערכת קבצים מסוג FAT עד כאן הכל בסדר אבל כשאני מכניס אותו ל WIN 7 הוא משנה לי את מערכת הקבצים (בלי לפרמט) ל EXFAT ואז הוא לא מזהה אותו יותר ב WIN XP. השאלה היא האם יש אפשרות לבטל את זה ש WIN 7 יהפוך אותו אוטומטית ל EXFAT? לא להציע לי להפוך אותו ל NTFS כי אז שום דבר אחר לא יקרא לי אותו. (באוטו, DVD וכו') תודה מראש! מתן.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by vourt,

קניתי את ה WD GOLD 10TB מאיביי והוא ממש הרגיש איטי בעבודה רגילה במחשב (מדיה בעיקר כמו סרטים ומוזיקה). בבדיקת מהירות מול כוננים אחרים התגלה שה4K random שלו מאד מאד איטי. נראה לכם הגיוני הנתונים האלו למטה? הseller טוען שזה ביצועיו של כונן זה בגלל היותו כונן Datacenter. אשמח לכל טיפ :-). Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 271.061 MB/s Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 199.447 MB/s Random Read 4KiB (Q= 8,T= 8) : 2.622 MB/s [ 640.1 IOPS] Random Write 4KiB (Q= 8,T= 8) : 5.906 MB/s [ 1441.9 IOPS] Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 2.630 MB/s [ 642.1 IOPS] Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 6.039 MB/s [ 1474.4 IOPS] Random Read 4KiB (Q…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום. ברשותי כונן SH-203B של סמסונג עם קשוחה עדכנית (SB01) לפני בערך חודש הכונן הפסיק לקרוא דיסקים, בין אם מדובר בCD או DVD. ניסיתי לתקן זאת ע"י כל הפתרונות שמציעה מיקרוסופט (FIX IT, REGEDIT, מנהל ההתקנים) אך לשווא. הכונן בן 6 שנים סה"כ. זהו? הלך קפוט? האם יש טעם בכלל לרכוש דיסק ניקוי בכ20 ש"ח או שכבר צריך להחליף את הכונן? בברכה, אור כהן

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. בחיפושיי בפורום וברחבי האינטרנט, לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלות שמסקרנות אותי מאוד. האם HDD עם חיבור sata3 באמת מסוגל לנצל את מלוא גודל תעבורת החיבור, או שזה סתם גימיק שיווקי שמקפיץ את המחיר? עד כמה שכן הצלחתי להבין, כונני HDD בכלל לא מסוגלים לנצל את מהירות החיבור של sata2 עד סופה כך שאין באמת הבדל מעשי בין אם יתחברו בחיבור sata2 או sata3. אקח לדוגמא את ה-WD 1tb Black Caviar עם חיבור sata3, לעומת ה-Samsung F3 עם חיבור sata2, יהיה הבדל ביניהם? או ש-WD סתם יצרו את אותו עם חיבור מוגזם שעולה פי כמה על יכולות הכונן? ושאלה אחרונה, האם כונני SSD הגיעו לגבול של ה-sata2 ואיתם באמת יחול שיפור בחיבור sata3?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. היי לכולם ראשית, אני מדברת על המערכת המתוארת במפרט המחשב שלי. כעת, כמו שניתן להבין מהכותרת אני תוהה אם יש בעיה עם הצורב שלי. תיאור המקרה: לפני כשלוש שנים בעקבות המלצותיכם פה בפורום ומדור "צורבים מומלצים" רכשתי (ראוי לציין שממש חיפשתי והתעקשתי) לרכוש את ה- Samsung SH-S203B DVD Burner שלי. בשנה האחרונה התגלו איתו מספר בעיות 1. עוד כאשר עבדתי עם XP וכאשר צרבתי עם הנרו (אקספרס)שהגיע איתו, 11. גיליתי שאם אני רוצה שהסיכוי לצריבה מוצלחת יהיה גדול רצוי מאוד לא להריץ כמעט דבר (שאינו קטנטן ) ברקע כלומר לא סרט (ואין הכוונה ל-MKV/HD אלא סתם DIVX) בוודאי לא לנסות לפחות קובץ בודד עם ה-7ZIP. לכל היותר לגלוש באינטרנט ורצוי לא בריבוי חלונות / טאבים. 12.חשוב לציין שמדובר על צריבה על DVD'S…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום. מה ההבדל למעשה בין כונן 3.5 ל 2.5 מלבד המחיר וחיבור לחשמל?(חיצוני) אמינות?ביצועים? אודה לכם אם תפרטו לי כי אני ממש לא מבין את הקטע .

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Guy950,

פתחתי נושא דומה בפורום תוכנה, אבל אני פותח פה למקרה שיש פה כאלה שמבינים בזה אך לא גולשים בתוכנה. אז מתנצל אם זה עובר על חוקי הפורום. בעבר הייתה לי בעיה במחשב כשהזיכרון מחולק ל2 מחיצות ובאחת המחיצות היה מעט מדי זיכרון וכשבאתי לפה הציעו לי תוכנה כלשהי שצרבתי על דיסק ועשיתי לה BOOTS או משהו כזה ככה שהתוכנה בדיסק עלתה לפני הווינדוס וסידרתי את כל בעיית הזיכרון. וובכן, עכשיו הבעיה חזרה והיא גדולה מתמיד, נשארו לי ג'יגה בייטים בודדים במחיצה ואני צריך להוסיף עוד אבל אני לא זוכר את שם התוכנה, מישהו יכול לעזור לי לאתר תוכנה שיכולה להעביר זיכרונות בין המחיצות של ההארדיסק?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by hamoodit,

שלום לכולם, לאחרונה רכשתי בחו"ל צורב DVD של SONY אשר הומלץ לי על ידי רבים מחבריי האמריקאים ואכן במחיר זול למדיי (330$) קיבלתי צורב, חדש יפה שחור ומהיר ! אבל.... כשהגעתי לרגע בו עליי לקנות מדיות ריקות לצריבה קיימים מספר סוגים שאיני מצליח לעמוד על ההבדלים ביניהם: ישנו תקן שנקרא DVD-R ובהתאמה אליו ישנו תקן שנקרא DVD-RW אך ישנו גם תקן שנקרא DVD+R ובהתאמה DVD+RW, האם יש הבדל שמישהו יודע עליו בין ה -R ל +R ? האם הצורב שלי שמתיימר לצרוב DVD במהירות x4 דורש מדיה מתאימה שתומכת במהירות זו כמו בכל צורב CDs רגיל ? איזה דיסקים (מישהו עם נסיון בבקשה...הדברים האלה יקרים) הכי טובים לצריבה.?. סוני טוענים שהצורב הוא הגירסה שלהם לצורב ה A05 של פיוניר - אם זה עוזר למישהו. תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. ניסתי לחבר אותו לחיבור אחר והוא לא נדלק. יש לי שם הרבה חומר חשוב בשבילי האם ניתן להציל את מה שיש עליו ? יש לכם המלצה אולי למקום שעושה דברים כאלה ? וכמה דבר כזה עולה ? כמו כן חקרתי קצת את הנושא הבנתי שאם זה הPCB של ההרד דיסק אפשר לשים PCB חדש ורק להחליף בין הצ'יפים של הביוס כדי לתקן את ההרד דיסק האם זה באמת נכון ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. הי, אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני עם נפח מינימלי של 500GB בסביבות ה-300 ש"ח (אם אפשר בפחות, יותר טוב). לא משנה לי הניידות, כך שכנראה מדובר על כונן בגודל 3.5. כמו כן, אם יש הבדל משמעותי במחיר אפשר בהחלט להמליץ על כונן פנימי + מארז. מה שכן חשוב לי, מן הסתם, זה אמינות לאורך זמן. קרה כמה פעמים שקראתי ביקורות "מקצועיות" חיוביות, אבל כשחיפשתי חו"ד של אנשים שהחזיקו בכונן הסתבר שיש לו נטיה להתקלקל אחרי זמן מה. אז אם מישהו יכול להמליץ לי מניסיון אישי של שימוש לאורך זמן זה יהיה מצויין. תודה מראש, חבר'ה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Guarding angel,

היי מתלבט בין 2 כונני NAS : Iomega EZ Media & Backup http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=14284 [h=1]Western Digital My Book Live 2000GB http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=39133-002-01&Cat2Cat1ID=45&Cat2ID=115&aff=Zap〈=he#.Un9uavlT7EA [/h] יש לי נתב TPLINK 1043ND אינני רוצה לחבר כונן חיצוני ל-USB שלו אלא לנצל את מהירות הפורט בכדי להעביר קבצים ברשת במהירות ולבצע סטרימינג.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום אני רוצה לקנות את המארז Antec MX-1 טלפנתי לכמה חניות בארץ ואין להם אותו במלאי וגם אין אפשרות להזמין מישהו מכיר חנות בארץ שיש אותו במלאי או חנות בחו"ל שמבצעת משלוחים לישראל שיש להם את המארז ? תודה לעוזרים !!!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=598378 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741954 האם ההבדל היחד בין שניהם הוא הגודל? השימוש שלי יהיה למשחקים בPS3 אם זה באמת רק הגודל איך יש הפרש מחירים כזה גדול? ואם אפשר בבקשה עוד המלצות לכוננים חיצוניים של 1TB תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by COLIO,

איך מפרמטים את הדיסק קשיח דרך דוס?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by dor396,

אהלן, הכונן הפנימי שלי בלפטופ מתקתק לקראת קריסה ואני מעוניין להשתדרג ולהזמין לי כונן ssd חדש. אני מתלבט בין 250 או 500 גיגה - ה250 נשמע לי קצת גבולי, מאיזה קיבולת הכונן מתחיל להיות איטי מהרגיל(זה יעזור לי בבחירה)? ראיתי כאן המלצות לסדרות הבאות ואשמח להסבר מה ההבדל ביניהן (הדיון הראשי לא כל כך מעודכן): Crucial BX100 Samsung 850 EVO לגבי סדרת Samsung 850 PRO - ההבדל בינה לבין הEVO הוא משמעותי (שווה את ההפרש)? לגבי הקנייה - אני לא לחוץ על הכונן כי הכונן הישן עדיין מתפקד, מכירים אתר משתלם יותר עם עדיפות לאחריות על הכונן? תודה רבה, דור

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Ben-Dor,

מה זה? Level 4 Level 4 uses parity [2] concentrated on a single disk drive to protect data. It is better suited to transaction I/O rather than large file transfers. Because the dedicated parity disk represents an inherent bottleneck, level 4 is seldom used without accompanying technologies such as write-back caching. Although RAID level 4 is an option in some RAID partitioning schemes, it is not an option allowed in Red Hat Linux RAID installations [3] The storage capacity of Hardware RAID level 4 is equal to the capacity of member disks, minus the capacity of one member disk. The storage capacity of Software RAID level 4 is equal to the capacity of the member partitions…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. מדובר בשרת עם מערכת מסוג windows server 2008 החומרה עצמה סטנדרטית מחשב רגיל (לא שרת) השימוש בשרת הוא עבור מסדי נתונים קטנים של SQL , Oracle צריך דיסק בגודל 500 ג'יגה (עד 1 טרה) שיהיה מהיר ואמין ויעבוד 24/7. מה מומלץ? WD Black WD Red WD Purple WD Re SSD? למרות שהוא מאוד יקר....

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by hagayben,

אני מחפש תחנת עגינה להארד דיסקים . ראיתי את זאתי :http://www.ebay.com/itm/230770146762?_trksid=p5197.c0.m619 זה מספיק או שעדיף להביא משהו רציני יותר. תודה מראש hagayben.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. שלום לכולם, השאלה שלי היא כזאת: לאחרונה גליתי שיש המון חומר על הארד דיסק 160 ג'יגה, הבעיה היא שהוא שיש לו רק כניסת IDE (כמו לצורב שלי) אז חיברתי את ה-IDE עליו, והוא עבד. (!) (מיותר לציין שגם הצורב עובד לבד על הכבל IDE?) הבעיה התחילה כשניסתי לחבר את שניהם במקביל - המחשב לא זיהה שום דבר. מישהו יודע איך פותרים את זה? כל פתרון יתקבל בברכה. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני מתכנן לקנות מצלמת וידאו עם סלוט SD ויש לי סלוט microSDHC בטאבלט ובסמארטפון. חשבתי לקנות microSDHC 32GB CLASS 10 עם מתאם ל-SD, רק רוצה להיות בטוח שזה לא יפגע לי במהירות הקריאה/כתיבה. ככל הנראה משהו של LAXER, PNY או SANDISK מ-EBAY

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום, לפני כחצי שנה קניתי את הכונן Transcend StoreJet 25H3 מ KSP. הוא פתאום הפסיק לעבוד והורדתי ממנו את הגומי (בולם זעזועים) כדי לראות אם יש עוד פרטים עליו בפנים, ראיתי שיש 2 מדבקות (אחריות או שאני טועה?) דהויות וקרועות. כאילו פתחו את הכונן לפניי. עקצו אותי? מה כדאי לעשות?

22. Started by natanbs,

איך הדיסק של WD10FAEX :Western Digital לפי הנתונים הוא SATA III עם Buffer 64MB 6.0 GB/s רציתי לדעת איך הוא מבחינת ביצועים, והאם הוא שקט?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום לכולם, טוב כעקירון הכותרת אומרת הכל - צריך עזרה להעביר חומרים מהדיסק קשיח הישן לחדש ואני רוצה להעביר בצורה הכי בטוחה שיש תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by alex28,

שלום חברים קניתי את כונן samsung 840 evo 120gb ואחרי התקנה שלו ותקנת WINDOWS עשיתי את בדיקה וקבלתי את תוצאות אלו זה בסדר? http://srv2.jpg.co.il/5/53d6363faefd0.jpg

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by felixr,

שלום, היום רציתי להגדיל את כונן C (כונן ווירטואלי), השתמשתי ב GPARTED ההזזה של הכונן השני נכשלה כעבור כרבע שעה עם הערה (...) error while reading block at sector הרצתי פקודת chkdsk e:/r/f ונמצאו 448kb bad sectors. חשבתי שהפקודה גם מתקנת אותם, והרצתי שוב GPARTED אבל הפעם ההזזה כלל לא החלה, אלא ישר קיבלתי הערה על כך שיש bad sectors רבים וכדאי לגבות קודם, ואז להריץ chkdsc פעמים (כך כתוב) ולעשות reboot, ואחרי זה להוסיף ל ntfsresize את האופציה --bad-sectors. עשיתי שוב chkdsk וניסיתי שוב GPARTED אבל קיבלתי שוב את אותה ההודעה. ניסתי לעשות את מה שהם אמרו, כלומר להשתמש ב ntfsresize אבל הנסיונות לא עלו יפה (או במילים אחרות אני לא יודע איך להשתמש בפקודה הזאת כדי להזיז את E ימינה). כר…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים