עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. ברשותי דיסק קשיח חיצוני של WD מהדגם WD5000H1CS שיש לו אפשרות חיבור למחשב בין היתר של E-SATA. אצלי במחשב ללוח האם קיים חיבור SATA בלבד ועל כן חיברתי חיבור שמתחבר ללוח האם מצד אחד בחיבור SATA ומצידו השני (המתחבר לדברים מחוץ למחשב) ב-E-SATA (מתאם שכזה). חיברתי את הכונן שלי בחיבור ה-E-SATA שלו למתאם בעזרת כבל E-SATA. משום מה, למרות שניסיתי להפעיל את הכונן החיצוני שלי ככונן E-SATA בעזרת חוברת ההוראות של WD דבר זה לא צלח. מהי הדרך הנכונה להפעיל את הכונן ככונן E-SATA? זהו לא הכונן הראשון שלי שאני מנסה לחבר בדרך זו ושהמחשב שלי או אחד מהמחשבים האחרים לא מזהה אותו. תודה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. לא יודע למה, אבל פתאום התחיל לעניין אותי עכשיו לגבי ה- GPT. מה הייתרון שלו לעומת MBR? וזה שווה לפרמט במיוחד בשביל להמיר את הדיסקים שלי ל- GPT? ועוד שאלה, אם אני קונה עכשיו כונן חדש ומפרמט אותו מראש ל- GPT (בדגש על SSD אם זה משנה), יש אפשרות לשכפל את הכונן הישן (MBR) כמו שהוא אל הכונן החדש ושהוא ישאר GPT? וראיתי את הסרטון הזה שמראה כיצד להמיר את הכונן ל- GPT ללא פרמוט (החל מדקה 3:00) מה שכמו שהבנתי עד עכשיו לא אמור ליהיות אפשרי. יש לזה חסרונות כלשהם? סיכונים? מצטער על החפירה

• 8 תגובות
    • 8.1k צפיות
  3. ואתם חשבתם שכונן SSD בנפח 15 טרה-בייט מסמסונג הוא השיא לכתבה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Sting,

בעקבות גסיסתו המתמשכת של הארד-דיסק שלי אני שוקל לקנות צורב DVD בעיקר לגיבויים של כל מיני דברים ... אחרי שקראתי כל מיני דיונים פה הבנתי ש... הפיונר הוא מאוד אמין ומדויק הnec מאפשר שידרוג אבל לא באחוזי הצלחה בטוחים וה LG מאפשר DVD RAM שנותן אפשרות כמעיין ארד-דיסק נייד לפי הצרכים שלי נראה לי שה LG הוא הכי כדאי בגלל אפשרות הDVD RAM שהוא נותן לכן אני רוצה לשאול האם הדגם הנ"ל הוא אכן מומלץ ? האם יש צורבים אחרים עם אפשרות DVD RAM או דומה לה שיותר מומלצים ? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 836 צפיות
  5. אם אני אקח דיסק קשיח ואעביר אותו ממחשב אחד למחשב אחר המידע יישמר בתוכו? כי יש לי דיסק קשיח במחשב החדש, והמחשב עצמו נהרס, אני רוצה להיכנס איכשהו לדיסק הקשיח ולמחוק ממנו כמה דברים שאני לא רוצה שהחברת מחשבים תראה שאני לוקח אותו לתיקון. אם אני אפרק אותו מהמחשב החדש ואחבר לישן דרך IDE, המידע יישמר? ואחרי שאני מחבר, צריך לג'מפר אותו איכשהו או להגדיר אותו? או שהמחשב פשוט קולט אותו? תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. קיבלתי את הסרט הרשת 2.0 ניסיתי DVD SHRINK, CLONEDVD2 , DVDFab Decrypter ,1Click Dvd Copy 4.1, DVD43 מה יכול עוד לעזור

• 8 תגובות
    • 865 צפיות
  7. Started by soundf,

קניתי צורב בחיבור SATA מכיוון שלא היה הבדל ממשי במחירים , זה משפר ביצועים או יותר טוב? בכל מקרה זה הפרטים שלו(על פי הקופסא): LG GH20 לא ממש מצאתי פרטים באינטרנט ממש מוזר :\ בכל מקרה השאלה שלי היא מזה ה LightScribe ומזה SecurDisc תטדה לעונים

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  8. Started by CyAn1de,

הסידירם משמיע רעשים מתכתיים בזמן שהוא בודק אם יש בפנים דיסק, או בתחילת תהליך הקריאה של דיסק כלשהו. הם זה בעיה מכנית, או בעיית BIOS של הסידירום? אני לא יכול לפתוח את הסידי, כי הוא באחריות(רק אתמול קיבלתי אותו)

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by naamab,

ככה: אני עורכת סרט וקיבלתי דיסקים שהם mini dvd זה שהביא לי את זה אמר לי שהוא חיבר את המצלמה לטלויזיה ראו את מה שיש בפנים הוא לא הביא לי את המצלמה אלא רק את הדיסקים. שהכנסתי אותם למחשב כתוב לי שאין בהם כלום!! מה אני צריכה לעשות כדי להמיר שאני יוכל לעבוד עם זה? זה משהו שאני יכולה לעשות בבית או אצל מעבדת מחשבים? אני צריכה תשובה דחווף!!

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by wow,

כרגע צרבתי דיסק של סרט על דיסק של 100 דק' 900 מגה.(ערכתי סרט ל-DVD) השתמשתי ב-OVER BURN. מכיוון שהסרט היה קצת טיפה מעל 100 דק' אז חתחתי קצת מהסוף(הקטע עם הכתוביות). עם התוכנה MPEGTOOL. בסוף הצריבה הוא לא סגר את הדיסק ורשם שהצריבה נכשלה,זה קרה לי כבר כמה פעמים עם סרט אחר אבל כבר קרה לי לא פעם שחתחתי והכל היה בסדר. מה הבעיה?

• 8 תגובות
    • 843 צפיות
  11. בעקבות הטרד http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=492481.0;topicseen והשבתתי לחודשיים גייסתי כוחות מחודשים ונכנס במרץ לבניית המחשב NAS המדהים שלי. כאמור מחפש בקר RAID חומרתי שיתמוך עד 12 דיסקים. יש לי כמה שאלות : 1. אני הולך על מארז של ליאן לי http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_404&products_id=33731 אני צריך לחפש בקר רק בחיבור internal? 2. איך החיבור מתבצע בין SAS לדיסקים עצמם ? עם צמה ל-4 שמגיעה עם הבקר או צריך לקנות בנפרד? הצמה עצמה מגיעה באיזה אורכים? 3. אין בקר RAID5 יעודי עם חיבורי SATA מובנים עליו? 4. ראיתי הרבה חברות של בקרים 3WARE, אינטל, LSI, וכו' ולא ממש הבנתי מה נחשב איכותי ומה לא? יש עוד חברות שמייצרות בקרים עם חיבורים יותר מ8?…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by דובי770,

לוח שיש בו רק חמישה חיבורי sata Intel DH77KC אני צריך כרטיס הרחבה עם עוד שלוש חיבורים לsata עדיפות גבוהה לאיבורי או קיאספי לזמינות מיידית תודה דובי

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by iveco,

חיברתי את ה SANDISK 3.0 קרוזר גלייד 256GB בטעות ל USB2 במארז יצא קריאה 34 מגה קריאה ו 17 מגה כתיבה ובקבצים הקטנים יצא 1-4 מגה בייט , אז חיברתי בלוח האם עצמו USB3 יציאה כחולה יצא לי גם נמוך כתיבה 50 מגה בייט לשניה וקריאה 50-150 מגה לשניה בקצבים הגדולים ו 2-7 מגה בקבצים הקטנים זה תקין ?

14. אני מעוניין לדעת כמה כוננים קשיחים אני יכול לחבר בו זמנית עם לוח ASUS P5B Deluxe במארז LC16SM Silverstone תודה

• 8 תגובות
    • 785 צפיות
  15. האם יש הבדל אמינות בין סיטייט לווסטרן דיגיטל? תודה ערן

• 8 תגובות
    • 871 צפיות
  16. Started by Radeon38,

אני בלבטים ברכישה של כוננים ואני מדבר על 3 לפחות עכשיו..ברור לי שלאכסון 5900 עדיף אבל מה אם אני ארצה להתקין תוכנות ?? הרי הזמן גישה של ה 7200 הרבה יותר מהיר. אז פה השאלה : עד כמה מתחממים 3 כוננים של 7200 מול 3 כוננים של 5900 או 5400 לדוגמא במחשב שגם ככה יחסית חם.בהתחשב שהם ישבו ליד 2 רפטורים.

• 8 תגובות
    • 822 צפיות
  17. Started by Y-T-M,

יש לי mp3 של החברה apex והשתמשתי בו כ usb....היו עליו כמה קבצים.. הלכתי לחבר לעשות לו פירמוט ושכחתי את הMp3 מחובר למחשב ובטעות עשיתי לו גם פירמוט דרך ההתקנה של הווינדוס כמו שעושים פירמוט... עכשיו הוא לא עובד... כאשר אני מחבר אותו המחשב קולט אותו אבל כשאשני מנסה להיכנס אליו להוסיף לו משהו המחשב אומן שההתקן אינו מאותחל האם לאתחל אותו ? אני אומר לו שכן אבל הוא אומר שהוא לא מצליח? יש פתרון? תודה מראש..

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Dor767,

היי יש לי כונן של אינטל בנפח 120 מסדרה 330. האם יש צורך לבצע לו עדכון קושחה? מה היתרונות של הדבר הזה? זו יכול לפגוע בו איכשהו? זה פוגע באחריות? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. דגם הדיסק: WD2500KS מספר שאלות ברשותכם: 1. האם לדעתכם הקניה כדאית או שיש אלטרנטיבות טובות יותר? (מחיר 139 דולר) 2. ברשותי לוח אם של אינטל d865gbv. האם אזדקק לדיסקט כדי להתקין xp על ה- sata? עשיתי חיפוש בפורום וקראתי שבלוחות אינטל לא צריך דיסקט. אם כך אני אצטרך ללחוץ על F6 בהתקנה או לא??? 3. בגדול הייתי מעוניינת להתחמק מביצוע התקנה של חלונות מחדש. הייתי מעדיפה לבצע ghost מהדיסק הישן ide 40gb . ברשותי ghost 2005. האם אוכל לבצע ghost כרגיל או שאהיה חייבת להתקין הכל מחדש? אם אין תמיכה של ghost מה דעתכם על acrosid true image 9 - האם הוא ידע לבצע את העבודה? תודה רבה :-*

• 8 תגובות
    • 807 צפיות
  20. Started by aviv00,

אני מקבל את השגיאה הזאת מתי שאני מנסה להגדיל \ למזג את שני המחיצות ב HDD מה ניתן לעשות ?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by mickycohen,

פירמטתי את המחשב והיה מחובר לו דיסקאונקי ופירמטתי אותו גם ומאז כל פעם שאני ניגש לדיסקאונקי הוא אומר לי נא הכנס דיסק מה אני עושה ניסיתי לאתחל אותו וזה לא נותן לי בבקשה עזרה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by zoyaniv,

שלום רציתי לדעת מה ההבדלים באיכות בין הצורבים דל PLEXTOR ASUS RICHO במהירות X40 אני מתכנן לקנות צורב חדש ואני מתלבט מכיוון שה-PLEXTOR יקר ב 200 שקל מהאחרים השאלה האם הוא שווה את ההפרש

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. שלום לכולם יש ברשותי HDD של SEAGATE 500GB 7200.12 , כבר 3 וחצי שנים עד לא מזמן היה הכל בסדר , הכונן עבד יפה ללא שום בעיות .. עשיתי בדיקה ל HDD לבדוק את מצבו בלי שום קשר לתקלה .. עם HD SENTINEL והופתעתי לגלות שמצבו של הכונן שלי גרוע עד מאוד משהו מוזר קורה שם - הביצועים 100% אבל הHEALTH 13% .. מה לעזאזאל .. אני לא מבין מה הבעיה שלו , עשיתי MHDD מצא לי 111* של 150MS .. השתמשתי גם ב SEATOOLS וגם שם אחרי ה LONG TEST לא נמצאו שום שגיאות עשיתי גם עדכון קושחה ל CC49 גירסה אה כן וכמובן עשיתי CHKDSK /F/R .. לכונן וגם שם לא מצא שום דבר לא תיקן שומדבר - ולא לקח לו גם הרבה זמן ( מה שבדרכ לוקח ..בבדיקה ) הורדתי את ה OC לסטוק ..כי קראתי שגם OC עלול להשפיע על בעיות משו…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by elad the master,

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idProduct=1527 זה הצורב.^ יש לי את האפשרות לקנות את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3005 או את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3006 מה לקחת ? מה ההבדל בין ה "-" ל "+" ?

• 8 תגובות
    • 656 צפיות
  25. הכונן חדש , הותקן עליו XPSP2 . הוא מחובר דרך חיבורי SATA ללוח ASUS P5B-VM ב-BIOS הוא גם מופיע בתור חיבור SATA בWINDOWS עצמו הוא מזדהה ככונן IDE\ ATA ובכל תוכנות הבדיקה כולל WD LIFEGUARD איך אני יכול להגדיר אותו כדי שXPSP2 יזהה אותו כ-SATA? תודה!

• 7 תגובות
    • 715 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.