אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני מתכוון לקנות בזמן הקרוב לשדרג את המחשב שלי לA64 (לוח אם חדש, מעבד A64 וזיכרון) עכשיו השאלה שלי היא האם הדיסק הקשיח הנוכחי שלי (WD 5400RPM 60GB) יאט לי את ביצועי המחשב החדש? כי אם כן אני יקנה פחות זכרון, והארד דיסק חדש SATA. תודה רבה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע 500AAKS עם מחיצה בודדת© ועליה שמור הכל, ווינדוס, תוכנות, משחקים, סרטים, סדרות, מוזיקה וכו'.... האם זו הייתה טעות? בכל מקרה, נשאר לי כ70GB ואני מתכנן להוסיף עוד 500AAKS(או 640, תלוי אם אני יעשה מערך רייד או לא) איך לסדר את הכוננים = מחיצות, מערכי רייד וכו'? במידה ואני יקנה עוד 500GB - ? במידה ואני יקנה 640GB ולא 500GB כמו שיש לי כרגע ואז אי אפשר מערך רייד - ? במידה ואני יקנה 2 דיסקים של 500GB - ? מקווה שהבנתם אותי, תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בלוח אם שלי GAX48DS5 יש מצב של SATA AHCI המערכת הפעלה הותקנה במצב SATA רגיל האם יש שיפור משמעותי בביצועים שמעבירים בביוס למצב SATA AHCI יש לי את הולוסירפטור 150 ג'יגה ויש לו את ה NCQ או בשביל להנות מהביצועים צריך להתקין מחדש את וינדוס במצב SATA AHCI ועוד שאלה לגבי הדיסק קשיח שלי איך אני יודע שהוא עובד על מצב SATA 2 והוא מעביר מידע ב 300 מגה ולא ב 150 תודה לעונים יום טוב
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, במהלך השנה האחרונה הצטבר לי במחשב חומר שברצוני לגבות. מכיוון שמחירי ההארד-דיסקים עלו בחודשים האחרונים, ואין באפשרותי לרכוש אותם, ארצה להשתמש בהארד דיסקים ישנים שמצאתי אצלי במחסן ששימשו מחשבים ישנים (משנת 2000) ושמרתי אותם. מדובר בכ-20GB. הכוננים המדוברים הם (שלושתם IDE): WD Caviar 150AA - 15 GB WD Caviar 64AA - 6.4 GB WD Caviar 23200 - 3.2 GB השאלה שלי היא כזו: מה היא הדרך הכי טובה לחבר אותם למחשב שלי כדי להעביר את הקבצים, מלבד לפתוח את המארז, ולחבר אותם אחד אחד? יש איזשהו כבל IDE-USB, או משהו דומה? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כונני ה-SSD המובילים הבאים של חברת הענק לשוק הביתי צצים לביקור באתר הרשמי - ואז נעלמים בשנית לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכל חברי הפורום, הייתי מעוניין לקבל המלצה לתוכנה שאותה אוכל להתקין על הדיסק און קי, שבעצם תדרוש סיסמא בכל פעם שאני מחבר את ההתקן למחשב כלשהו. הדיסק און קי שאני מעוניין למגן: Kingston DataTraveler Generation 3 (G3). http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?root=il&LinkBack=http://www.kingston.com/ilroot&ktcpartno=DTIG3/8GB תודה מראש על כל עזרה שתינתן.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, השאלה שלי, העם קיים אמצאי אחסון חיצוני STAND ALONE שיעבוד אצמאית ויהיה מחובר לרשת ביתית, כלומר שבכל רגע נתון מכל מחשב יהיה ניתן לגשת אליו כאל קונן רשת ? קיים כזה דבר ? (בלי להקים מחשב נפרד SERVER כמובן) המטרה היא בכללי , יש לנו 3 מחשבים , כל אחד מוריד סרטים , ויוצא לא פעם ולא פעמיים ששני מחשבים הורידו את אותו סרט. מה שאני רוצה הוא ליצור כונן רשת משותף ל3 מחשבים ושכולם יורידה סרטים ישירות לשם. אבל בתנאי שכונן יהיה STAND ALONE כלומר שלא יהיה חייב להיות דלוק מחשב בישבילו. יש הצעות ? תודה על תשומת לב !
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עקרונית HD נחשבים צוואר הבקבוק במחשבים חדשים, ה-HD לא התקדמו יחסית מאז P3 לעומת השיפורים האחרים במחשב (לוחות אם , מעבדים , זכרונות וכרטיסי מסך ) השאלה האם אני ירגיש שיפור ממשי (לא דרך תוכניות בדיקה ביצועים ) אלה בשימוש יום יומי אם HD של WD RAPTOR ?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני אוטוטו מקבל את המחשב החדש, עם SAMSUNG EVO 840, ולפני שאני מתקין את הווינדוז הבנתי שעדיף להעביר אותו ל-ACHI (למרות שגם אפשר לאחר מערכת ההפעלה, למי ששוכח). עכשיו, קראתי שמומלץ לפני התקנת הווינדוז קודם לפרמט אותו (ניתן דרך ההתקנה) - יש בזה משהו? לעשות את זה? סיימנו עם השלבים הללו, התקנו את המערכת הפעלה וכעת אנחנו בדסקטופ. הבנתי שבודקים האם ה-TRIM פעיל ע"י הרצת הפקודה ב-CMD, ולאחר מכן, מה עושים? שמעתי הרבה דברים מעורבים. ביטול שיחזור מערכת ל-SSD, ביטול מצב שינה ל-SSD שינוי מקום כתיבת הקבצים הזמניים ועוד מספר דברים. גם הבנתי שיש את התוכנה של סמסונג שאמורים לעשות איתה משהו בקשר לביצועים.. מישהו יכול לעשות לי סדר כך שאני אקבל את המחשב אני אוכל להתקין הכל ולסיים עם זה כמה שיו…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הלך לי דיסקשיח WD BLACK אחרי חמישה חודשי עבודה. יש עליו מידע שהייתי רוצה לשמור, אך לא במחיר של לשלם למשחזר מקצועי. ניסיתי להריץ שתי תוכנות, כולל זו של WD, אך תמיד הסריקה נתקעת אחרי זמן מה ומתקבלת הודעה שאי אפשר להמשיך. אני רק רוצה לוודא שאכן שום תוכנה שאני אמצא לא תעשה את העבודה שכן הוא ממש תקוע מכנית. האם אני צודק או שיש תקווה? אגב, המצב החמיר מרגע לרגע. בהתחלה עוד יכולתי להיכנס לכונן ולסייר בין התיקיות (עד שהוא היה נתקע) אך כעת כשאני מחבר אותו למחשב אחר, ומנסה להיכנס אליו, וינדוס אומר לי שאני צריך לפרמט את הכונן. כלומר, כאילו שהוא נמחק. שוב, האם אני צודק והמצב אבוד (ללא משחזר מקצועי)?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לחבר שלי יש מחשב נישא של COMPAQ דגם EVO N610C מעבד פנטיום 4 1.8 ו256 RAM. משום מה המחשב כל הזמן שואל אותו (למטה בשורת המשימות) אם הוא רוצה להסיר בביטחה את הרכיב כלומר כונן הCD. ניסינו להסיר אותו וכמובן בהפעלה הראשונה של המחשב הוא זיהה אותו מחדש והתקין אותו אבל המצב לא השתנה המחשב עדיין שואל אם אנחנו רוצים להסיר אותו. הכונן רשום בDEVICE MANAGER כ-COMPAQ CD 224E ולא מופיע שום סימן של תקלה או משהו בסיגנון. איך פותרים את הבעיה???
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כרגע אני בודק את אחוז המדרגים שנותן לדיסק 1 מ-5 באתרים עם ביקורות משתמשים רבות כגון newegg ואמזון, אבל אשמח לשמוע על דרכים יעילות/מדוייקות יותר. ובאותה הזדמנות, האם יש דיסק SATA 2TB שמצטיין באמינות ובשקט? מהירות פחות קריטית לי.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי כ10 מחשבים שהולכים לאחסן פרויקטים חשובים , חלקם יותר חדשים וחלקם יותר ישנים. אני צריך בקרי רייד איכותיים ואמינים בשביל המחשבים האלה שיריצו RAID 1 על כונני SATA יחסית חדשים (צריך לזכור שלא כל לוחות האם תומכים SATA). המלצות?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! ביום קניתי כונן DVD ובאתי לחבר אותו, עשיתי כל מה שצריך.. הוצאתי את הCD ROM הישן שלי ובמקומו שמתי את הDVD ROM החדש , הוצאתי את כל החיבורים שצריך לישן , הכנסתי את החדש ופתאום המחשב לא קורא את שתי הכוננים ( יש לי גם צורב רגיל וגם כונן DVD) .. הכנסתי את הישן שוב, אז הכל פעל. ועז עכשיו אני לא יודע מה לעשות ?!?! ישלי שאלה גם בקשר לחיבור אודיו, בכונן DVD הוא חובה? כי קיבלתי עם הכונן חיבור אודיו וגם אם אני שם אותו וגם אם לא הכונן DVD לא פועל... ובכונן הרגיל הישן - אם אני מחבר אותו או לא אז הוא עובד בכל מקרה וככה גם בצורב, הוא עובד שלי החיבור הזה.. אז תגידו לי בבקשה מה הבעיה תודה רבה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, 1. האם זה אפשרי שבזיכרון ram, יהיה אחסון? 2. ראיתי פעם כתבה על כונן שעשוי ממלא כרטיסי sd. זה יצא לפועל? או שזה היה סתם ניסוי? ובכלל, (אנלא זוכר), זה רעיון טוב? 3. האם ssd מבוסס בעצם על הרעיון הזה? כי הרי יש על הלוח כמה ג'וקים, שכל אחד הוא הרי אחסון, לא? 4. אם זה ככה, אז למה זה כמה ג'וקים של אחסון, ולא אחד גדול? .. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הי, אז ככה, - כשהוינדוס עולה, זה קשור למהירות קריאה, נכון? - וכשאני מתקין תוכנה, זה קשור למהירות כתיבה, כן? עכשיו, יש את הקריאה וכתיבה random וה iops שלא הבנתי איך קוראים אתזה, זה לא מגה הרי.. לדוגמא, סמסונג 850 איבו, random read 4KB, QD32 97,000 IOPS מה אלה בדיוק, והאם זה נתון חשוב? .. - על מה צריך להסתכל בעצם בבחירת ssd? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי דיסק קשיח מ KSP ואני רוצה לדעת אם הוא חדש , בחנות אמרו לי אפשר להריץ תוכנה שבודקת כמה שעות הדיסק עבד, אן הוא חדש התוכנה אמורה להראות 0 שעות מישהו מכיר תוכנה כזאת או שיטה אחרת ?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה יהיה מהיר יותר RAID 0 של שני כוננים איטיים יותר (נגיד 850 EVO או כל כונן שכזה) נגד כונן מהיר יותר (תומך NVMe) כדוגמת 960 EVO בתרחישים הבאים: שני כוננים בחיבור SATA3 לעומת כונן M.2 יחיד. שני כוננים בחיבור SATA-express לעומת כונן M.2 יחיד. שני כונני M.2 (על PCI-e x4) לעומת כונן M.2 יחיד. הכוננים ישמשו לאיחסון תוכנות ומערכת הפעלה בעיקר ולא לאחסון מדיה (כלומר איבוד של מידע אינו נוראי אך עדיף שלא יקרה) תודה לכל העונים.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
עושה רעשים כשלא מכניסים דיסק כאילו הוא מסובב דיסק ולא קורא דיסקים. אבל הוא צורב.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לוח 7VRXP וכתוב בהפעלה על ההרד דיסקים שלי: S.M.A.R.T capable but disabled אז הפעלתי אז זה ועכשיו רשום S.M.A.R.T capable and status OK אז מה זה בכלל? מישהו יודע?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב, היה לי פה נושא קודם אבל מסתבר שזה חייב להגיע לנושא אחר והרבה יותר קריטי. אני לא יודע למה אבל הארדיסקים נשרפים לי פה אחד אחד וזה כבר מלחיץ. העניין הוא שאלו לא ההארדיסקים הקבועים שמחוברים פה שאלה לא נשרפו בכלל. זה תמיד כשאני מחבר הארדיסק אחר ישן יותר. זה כבר השני. בסך הכל בשביל להעביר לפה קבצים ישנים. בכל פעם שאני מחבר הארדיסק בצורה הזו יש הבזק של קצר והוא נשרף. (ועולה ממנו ריח חזק של שרוף) החשד העיקרי היה הספק, אבל לאור העובדה שהחנות (IQPC) אמרה לי שהספק עבר בדיקות מתח 24 שעות ושגם אנחנו בדקנו את המתח שלו עם מולטימטר, קשה לי להאמין. אולי איזה פאק שלי שאני לא עושה בסדר? חשבתי על אחד מהכבלים שהם היו מחוברים דרכם, אבל קשה לי להאמין שכבל מסוגל לשרוף ככה הארדיסק. העלתי גם …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שמעתי שקיים cdrom Kenwood 72X TrueX מה ידוע עליו ואיפה ניתן להשיג אותו בארץ????
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בחיפושיי בפורום וברחבי האינטרנט, לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלות שמסקרנות אותי מאוד. האם HDD עם חיבור sata3 באמת מסוגל לנצל את מלוא גודל תעבורת החיבור, או שזה סתם גימיק שיווקי שמקפיץ את המחיר? עד כמה שכן הצלחתי להבין, כונני HDD בכלל לא מסוגלים לנצל את מהירות החיבור של sata2 עד סופה כך שאין באמת הבדל מעשי בין אם יתחברו בחיבור sata2 או sata3. אקח לדוגמא את ה-WD 1tb Black Caviar עם חיבור sata3, לעומת ה-Samsung F3 עם חיבור sata2, יהיה הבדל ביניהם? או ש-WD סתם יצרו את אותו עם חיבור מוגזם שעולה פי כמה על יכולות הכונן? ושאלה אחרונה, האם כונני SSD הגיעו לגבול של ה-sata2 ואיתם באמת יחול שיפור בחיבור sata3?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עובד עם Raid 0 לביצועים כבר כמה שנים טובות אבל הנפילות הן מאד תכופות, חושב לעבור לSSD כונן יחיד למערכת הפעלה ומשחקים, האם הביצועים ישתפרו? מה לגבי יציבות/אורך חיים ? אשמח להמלצה על כונן SSD עד 800 שח. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מדי פעם הצריבה עובדת אבל זה לעיתים רחוקות. כשאני רוצה לצרוב אז או שהתוכנת צריבה מסתירה את המהירות שאני לא יוכל לשנות, יענו על צג המהירות יש מסך כהה או שלפעמים במהירות הוא כותב שאני יכול לצרוב במהירות 4 אבל כל מה שאני עושה הוא מוציא לי את הדיסק הריק ואומר להכניס דיסק ריק וניסיתי עם דיסקים ריקים אחרים אני חושב שאולי זה בגלל הSP2 של XP או שנדפק לי הצורב אם מישהו מכיר את הבעיה בקשה שינסה לעזור לי תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-