עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, היה ברשותי מארז חיצוני+הארד-דיסק 250ג"ב. המארז התקלקל והפסיק לעבוד אבל ההארד דיסק עודנו תקין.. למיטב הבנתי ההארד דיסק עבד תחת איזושהי מערכת הפעלה לינוקסית בעודו היה במארז. יש לציין כי היה זה מארז בעל חיבור רשת והוא היה מחובר למטרות גיבוי לרשת הביתית. כרגע כשמחברים את ההארד-דיסק למחשב בצורה רגילה (IDE פנימי) הוא פועל, כלומר מסתובב, אבל לא מזוהה ע"י המחשב בכלל. לא בווינדוס ולא בביוס. חבר שניסה לחבר אותו למחשב שפועל תחת לינוקס טען שהצליח לראות אותו ואף חלק מן הקבצים שעליו. אני צריך את המידע שהיה עליו!!! זהו מידע בעל ערך רב! איך מחלצים את המידע. איך גורמים למחשב לזהות את ההארד-דיסק? יש לציין שאין לי שום רקע או ניסיון במערכות לינוקס! אני אודה מאוד לאדם שיוכל לעזור לי לח…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. התקנתי אותו כבר וזה. מי שלא מכיר אותו הוא אמור ליתמוך בצריבה של דיסקים רגילים במהירות 40X24X40 וגם בצריבה של דיוידי. קיצור היום רציתי ליצרוב משהו על דיסק רגיל (700 מגה) אז הוא נתן לי ליצרוב רק עד 8X הוא כניראה חושב שזה דיסק דיוידי . אז איך אני משנה את זה?? תודה לכולםם

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אתמול סידרתי קצת את המחשב, ואחרי שהרכבתי את הכל שמתי לב שהפלסטיק הקטן שקובע את הג'מפר של הכונן הקשיח נעלם! אז בנתיים הוצאתי את הצורב מה-IDE, ורק הכונן הקשיח נשאר על תחנת ה-IDE כדי שיוכל לפעול. אבל מאיפה אני משיג את הפלסטיק הקטן הזה? אפשר לקחת אחד של CDROM ישן?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by bati6,

אני רוצה לקנות דיסק און קי usb3, אני לא רוצה לקנות סתם, איך אני יודע שבוודאות יש לי? נכנסתי לdevice manager ורשום לי שם (intel®usb 3.0 extensible host controller - 0100 (microsoft וגם הסתכלתי מאחורי המחשב וראיתי שם חיבור usb בצבע כחול כזה, זה אומר שבוודאות יש לי usb3 ? תודה

5. Started by Axel Foley,

באופן כללי, מבלי להכנס ליצרנים ספציפיים, אילו חלקים אני צריך על מנת להרכיב NAS בבית?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. I need to boot the pc (special msdos version,whatever..) so I can access to my c:\ which is NTFS partition so I would be able to run some partiotion magic rescue files.. * While i am trying to boot with msdos 6.22 boot disk, it's predictedly doesn't recognize c: cause it's ntfs.. * thank you.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by borg,

אני מעוניין לדעת איזה מדיות DVD נחשבות לטובות ביותר מבחינת אמינות ועמידות. יש לי צורב DVD NEC ND-3500. באתר של NEC ראיתי שהם ממליצים על מדיות של Verbatim ו-Taiyo Yuden כמדיות אמינות שניתן לצרוב אותן באוברספידינג (פי 2 מהמוצהר על המדיה). מכיוון שכך, הלכתי לסניף אופיס דיפו הקרוב למקום מגוריי במטרה לרכוש את המדיות המומלצות ע"י NEC. לאכזבתי, לא מצאתי בסניף הקרוב למקום מגוריי את המדיות המבוקשות (ייתכן שמדובר במחסור זמני במלאי). בחנויות השכונתיות גם כן לא מצאתי את המדיות שביקשתי. מצאתי רק מדיות של TDK ,Silver Line ו-Ritek. בסופו של דבר קניתי מדיות של Ritek DVD-R X4 באריזת עוגה לצורך צריבת Data. לאחר שצרבתי כמה דיסקים של Data במהירות מספקת וללא בעיות, חזרתי לחנות וקניתי מדיות נו…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by TC,

הצורב הנל ... W552E. מזדהה בווינדוס (Device Manager) אבל לא רוצה להזדהות בנירו . או בכל תוכנת צריבה אחרת איך אני גורם לו להזדהות כדי שאני יוכל לצרוב ? נ.ב. עדכנתי לו את ה FIRMWARE להכי חדש.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by RGod,

כרגע יש לי WD 320 G והוא כבר ישן ורועש יחסית מחפש משהו שישמש ככונן ראשי שיהיה שקט יחסית וביצועים טובים הבנתי שה SJ של סמסונג מומלץ ?עד כמה דגם ה SI שקט יותר ממנו ?ועד כמה הוא איטי ממנו ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by DXT,

יש לי לוח 7VRXP וכתוב בהפעלה על ההרד דיסקים שלי: S.M.A.R.T capable but disabled אז הפעלתי אז זה ועכשיו רשום S.M.A.R.T capable and status OK אז מה זה בכלל? מישהו יודע?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by aviv00,

שלום יש לי wd green 1.5tb הבעייתים האלו בזמן האחרון המחשב עולה באיטיות דקה במקום 10 שניות [ SSD ] חשבתי שיש בעייה ב SSD עשיתי INTEL TOOLKIT לא עזר CHKDSK עשיתי לכולם הינה תמונה מ CRYSTYLEDISK INFO

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום ! קיבלתי הרדיסק חדש בתוקף האחריות אחרי שהקודם קרס אני רוצה להוסיף אותו בחזרה כ-SLAVE ב- ווינדוס XP פרופשונל. עשיתי את שני החיבורים והמחשב לא מראה על שום כונן חדש או משהו כזה. ההרדיסק מסוג WD 80GB 7200 rpm Serial ATA. אני מרגיש שפיספסתי משהו אז אם אפשר ממישהו מיקצועי פה את סדר הפעולות בצורה מסודרת כולל כיצד מחלקים את ההרדיסק לשניים מסוג NTFS אני מאוד אודה לו. המפרט מחשב אם זה עוזר: מעבד AMD Atlon 64 3500+Socket 939 לוח אם Gigabyte K8NS-939 (nForce 3 250) +SB זכרון Geil Aluminum DDR 512MB PC3200 400Mhz CL2.5 דיסק קשיח WD 80GB 7200 rpm Serial ATA כרטיס מסך radeon ATI 9200se 128mb תודה מראש אלי

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by qpalzm,

לחבר שלי יש צורב של LG מדגם GSA-4163B, שתומך במדיות DVD+R DL אבל לא במדיות DVD-R DL. האם קיים עדכון קושחה כלשהו שמאפשר צריבת DVD-R DL? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by jacobweins,

בוקר אור, רכשתי לאחרונה שרת NAS מסוג Synology 218j. ישמש לגיבוי ממחשבים ניידים במשפחה, וכן לסטרימינג של מדיה בבית. מעוניין לקנות שני דיסקים של 4TB.. האם יש איזושהי עדיפות לאחד הדגמים שציינתי קודם? קיימים הבדלים קטנים במחיר לטובת הסיגייט. אשמח לשמוע המלצות, תודה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. ייעוד: דיסק גיבוי על בסיס שבועי. חשוב שזאת תהיה חברה אמינה, קצב העברת נתונים סבירה. יום אחד יכול להיות שאני ארצה להוציא את הדיסק מהאריזה ולהכניס אותו למחשב ולהשתמש בו כדיסק פנימי. לא מעוניין ביותר או פחות מ 500GB. רק 500GB. תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Ben-Dor,

מה זה? Level 4 Level 4 uses parity [2] concentrated on a single disk drive to protect data. It is better suited to transaction I/O rather than large file transfers. Because the dedicated parity disk represents an inherent bottleneck, level 4 is seldom used without accompanying technologies such as write-back caching. Although RAID level 4 is an option in some RAID partitioning schemes, it is not an option allowed in Red Hat Linux RAID installations [3] The storage capacity of Hardware RAID level 4 is equal to the capacity of member disks, minus the capacity of one member disk. The storage capacity of Software RAID level 4 is equal to the capacity of the member partitions…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by aviv00,

http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-memoright,1926.html ניצחון ל SSD

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אז ככה... למרות שהבטיחו לי WD1600AAJS במחיר של 225 ש"ח במייל ע"י נציג אייבורי, הייתי שם היום (לא במייל אלא בחנות ) ואמרו לי שזה עולה 231 ש"ח... אמרתי להם שאסף מהמכירות רשם לי במייל שזה 225 ש"ח אז אמרו לי "לך תקנה מאסף".. זה עניין עקרוני ולא השקלים הבודדים הללו... בכל אופן הכונן נאמר לי שהוא 8MB ומאוד חשובה לי המהירות אז האם זה באופן משמעותי יותר איטי מה- 16MB או שאין כ"כ הרבה הבדל ? ושאלה נוספת.... זה SATA II ואמרו לי שזה יישב גם בלוח שתומך ב- SATA I פשוט הוא יעבוד במהירות של SATA I למרות שהוא SATA II. האם נכון הדבר, והאם הכונן הזה מומלץ בהנחה שרק הוא ו HITACHI נשארו במלאי ? ותודה מראש לעונים !

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by ifs2003,

עד היום השתמשתי ברפטור 150GB אבל הוא כבר נהיה קטן בשבילי. אני מחפש דיסק קשיח מהיר ככל האפשר על SATAII בנפח 1TB או 1.5TB מומלץ של WD, האם למישהו יש המלצה על כונן כזה ? כמו כן האם הסדרה הירוקה של WD טובה ומהירה ? תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by rafi_d,

עכב תקלה בדיקה בדיסק 500G שלהם - החלפתי ל1T תמורת הפרש כספי של 150 ש"ח. הדיסק הוא: http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7739191 מפרט: MK1059GSM וסקירה כאן: http://www.tomshardware.com/reviews/2.5-inch-12.5-mm-9.5-mm,2623.html (ראו עמ 3 בכתבה) מבחינתי - ממשק הSATA הוא חשוב , גם כדי לאפשר ביצועים טובים ובעתיד אולי שימוש גם כBOOT דיסק. מה דעתכם עליו כללית ? האם היותו טיפה "שמן" יותר משמעותי ? יש לו נורית שמהבהבת בעת מעבר נתונים. כעת, ה"תקלה" שאני רואה בו כעת - שהיא אינה מהבהבת בחיבור SATA אלא רק בעת חיבור בUSB. שווה להחליף בגלל זה ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום. אני מתכוון לקנות בזמן הקרוב לשדרג את המחשב שלי לA64 (לוח אם חדש, מעבד A64 וזיכרון) עכשיו השאלה שלי היא האם הדיסק הקשיח הנוכחי שלי (WD 5400RPM 60GB) יאט לי את ביצועי המחשב החדש? כי אם כן אני יקנה פחות זכרון, והארד דיסק חדש SATA. תודה רבה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by galza,

ברשותי כרגע samsung 840 evo 256 gb האם יש טעם בשדרוג ל850 EVO בנפח 500 גיגה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by shir12345,

שלום הייתי היום ברשת מחשבים. ביקשתי להוסיף למחשב ישן יחסית כונן קשיח נוסף Seagate ST3000DM001. המוכר טען שצריך להחליף ספק כוח בטענות שזה לא ספק כוח ממותג ושאין עוד כבל חשמל. אני חושב שהוא סתם ניסה למכור עוד משהו שאני לא צריך. בכל אופן בסופו של דבר הוא הציע לותר על הכונן דיסקים ולקחת משם חשמל. במחשב יש בסך הכל עכשיו 2 כוננים קשיחים וכונן דיסקים שעכשיו לא מחובר. הספק כוח אאל"ט 500 וואט. האם הוא באמת ניסה לרמות או שני חייב לוותר על הכונן דיסקים? ואם כן איזה כבל אני צריך? ראיתי שם כמה חיבורי מתח פנויים, הוא אמר שזה IDE ולכן לא טוב

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. ההארד דיסק בן 3 וחצי שנים והחליט אתמול להפסיק לעבוד. הדלקתי את המחשב וראיתי סיסטם פיילור... (זה הכונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והביוס כן מזהה אותו). קניתי היום הארד דיסק חדש והתקנתי עליו וינדוס. ברגע שחיברתי את ההארד דיסק התקול (לא בתור ההארד דיסק הראשי כמובן) אז הוינדוס לא עלה (נעצר בשלב שיש את הסמל של וינדוס והפס של XP רץ מתחת) זה קרה גם במחשב המקורי שממנו יצא ההארד דיסק הזה וגם בעוד מחשב, כשבשניהם הביוס מזהה את ההארד דיסק... יש לי גם מתאם SATA TO USB אבל אני חושש קצת לנסות אותו כי ההארד דיסק הזה היה מחולק ל 2 מחיצות ואני מפחד שזה יעשה בלאגן אם אני אחבר את ההארד דיסק דרך המתאם... (יש לי ממה לחשוש או לא? פשוט אין לי נסיון עם חיבור הארד דיסק מחולק עם מתאם כזה) ההארד…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Seagate preps 5TB and 6TB Enterprise-Class Hard Disk Drives Seagate Technology, one of the world’s largest hard disk drives makers, plans to add high-capacity models into its Terascale hard drive family in the first half of 2014. The new models will expand storage capacity of enterprise-class capacity-oriented hard disk drives to 5TB and 6TB. It is likely that such HDDs will be based on new-generation platters.According to Seagate enterprise hard drives roadmap published by Myce web-site, the new enterprise-class Terascale HDDs with 5TB and 6TB capacities due in the first half of 2014 will belong to the same code-named Constellation ES.3 “Megalodon” family as the current …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים