עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. היה לי על המחשב כונן ריק של 250 GB אז השתמשתי בו לגיבוי הקבצים שלי, עכשיו אני אחרי פירמוט ומנסה לגשת לקבצים, אבל הווינדוס מבקש ממני לפרמט אותו לפני שאני אוכל לגשת אליו. יש משהו שאני יכול לעשות כדי להציל את הקבצים שלי?

• 8 תגובות
    • 979 צפיות
  2. שלום אני מעונין להתחיל לגבות את המחשב על גבי ענן ותהיתי איזה שרות הכי מומלץ ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by root3:16,

אני רוצה לקנות צורב די וי די ואין לי מושג איזה אחד לקנות.. אני מעדיף לקנות מksp, ואני מעדיף שיהיה עם dvd ram אבל אם אין אז זה לא כזה משנה.. חשבתי בהתחלה לקנות LG אבל אז ראיתי שפה ממליצים על ה-nec.. תודה מראש לכל מי שיעזור

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by whylikethis,

שבוע טוב קניתי מאמזון כונן OCZ Storage Solutions Trion 150 Series 480GB 2.5" 7mm SATA III Internal Solid State Drive TRN150-25SAT3-480G וחיברתי אותו בשבוע שעבר. בהגדרות ביוס שניתי את הכונן ל ahci ואחרי זה התקנתי עליו ווינדוס 10 נקי. עכשיו כל פעולה הכי פשוטה שאני מנסה לעשות המחשב נתקע לדקה או שתיים ואז חוזר לעבוד.. חשוב לציין שיש לי עוד כונן HDD שהיה על המחשב לפני ועכשיו הוא משמש ככונן אחסון יכול להיות שלא הגדרתי משהו נכון בביוס? (אני מצרף תמונות אם צריך עוד משהו תגידו מה ואעלה) או שהכונן תקול? תודה רבה רבה לעוזרים.

5. Started by rotemit,

בעיקרון מצאתי כמה שנראים לי, האם למישהו יש ניסיון איתם? http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=423243 האם הוא עובד עם ויסטה? איפה ניתן למצוא את מהירות ההעתקה והקריאה? http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=490318 מטיטניום, לא רואה הבדל גדול http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=712567 לא ממש הבנתי איך הוא נפתח, ושוב, האם הוא עובד עם ויסטה? איפה ניתן למצוא את מהירות ההעתקה והקריאה? אני מחפשת דיסק או קי נשלף ולא משנה לי אם יש U3 או לא, כי אני גם ככה אעשה ל-U3 הסרה. תודה על העזרה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. ההרד דיסק מזוהה בביוס אך בהפעלת המחשב הוא מציג הודעת שגיאה של HD FAIL גם אחרי ששיניתי את המצב שלו ממסטר לסלב ולהפך....גם אחרי בדיקה במחשב אחר.... אני מגיע למסקנה שהדיסק הקשיח מת..... אבל אני חיב להוציא ממנו את המידע...יש בו חומר לימודי של האוניברסיטה שלי. תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 691 צפיות
  7. כידוע לכולנו (או רובנו), כשקונים דיסק קשיח בגודל של 250GB אנחנו נקבל 232GB בגלל שהחברות מחשבות שGB שווה ל1000MB וכן הלאה במקום 1024MB. עכשיו באה השאלה שלי - למה בעצם הן עושות את החישוב הדבילי הזה? חסיכה בעלויות? זאת לא חברה אחת שעושה את זה, כולן עושות את זה כולל חברות לדיסקים של DVD/BR/CD. מחסור במחשבון? לא נראה לי. אז למה בעצם? אני חייב להגיד שזה ממש מעצבן לקנות דיסק קשיח בגודל X ובעצם קיבלנו הרבה פחות בגלל שהחברות רצו.. לחסוך עלינו? לא יודע.

• 8 תגובות
    • 824 צפיות
  8. Started by ABG,

יש לי בעיה קצת משונה כול restrat שני נעלם לי לי כונן cd וכונן dvd מהמחשב ( device maneger לא מזהה אותם הם פשוט לא קימיים) הביוס לא מתלונן - מבחינתו הוא רואה אותם מחשב P4 עם XP דוגמה להבהרה כללית: הדלקתי את המחשב -- הכול אחלה הכול עובד restart ראשון -- כונן cd + dvd לא קימים - xp עולה כרגיל restart שני -- הכוננים חזרו - xp עולה כרגיל ( לא מזהה חומרה חדשה או משהו כזה) משהו מכיר? משהו יודע?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by ofirr,

צריך המלצה לדיסק שקיח בתקציב כמה שיותר נמוך, עפ"י סיור באתר אייבורי,KSP ופנדה מחשבים ראיתי שה500GB מתאים לקריטריון הזה יחד עם תנאי התקציב. אני עובד עם P4 1.5GHZ + 80GB IDE אבל יש חיבור SATA על לוח האם. אלו הכוננים שריכזתי: Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS‎ 3 שנים אחריות 250 ש"ח KSP Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II‎ 3 שנים אחריות 250 ש"ח KSP Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS‎ 3 שנים אחריות 250 ש"ח KSP Western Digital 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS‎ 3 שנים אחריות 250 ש"ח KSP Samsung 500GB 16MB 7200RPM SATA II HD502HJ Spinpoint F3 אחריות 3 שנים 265 ש"ח פנדה מחשבים Seagate Barracuda 7200.12…

• 8 תגובות
    • 950 צפיות
  10. היי, אני צריך עזרה לעשות אימג' מדיסק קטן לדיסק גדול. הדיסק הקטן הוא של מחשב נייד IBM, יש בו מחיצה נסתרת (לא רואים אותה ב XP) והיא מכילה את האימג' של מערכת ההפעלה שבאה עם המחשב (למטרת restore). כמובן קיימת גם המחיצה הראשית ©. אני רוצה לעשות העתק מדוייק של הדיסק הזה כדי לשדרג לדיסק של 160 ג"ב. איך אני עושה את זה? אם אפשר, נא לפרט את הצעדים שיש לבצע. אם יש מדריך, עוד יותר טוב. עוד שאלה שצצה לי, אם מבצעים אימג', איך אני קובע את גודל המחיצה הראשית ל 160 ולא 60 כמו בדיסק המקורי, שממנו עשיתי את האימג'? תודה, אופיר

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by yakir4u,

יש לי שני כונני HDD 80G שאני לא משתמש בהם אני רוטצה לייצור עליהם RAID0 למערכת הפעלה ולתוכנות ספציפיות אין בינתיים כסף לקנות SSD אז לא להציע לי SSD בבקשה רק איך אני מגדיר אותם שייתנו לי מקס' ביצועים מבחינת גיבוי לא באמת משנה לי כי גם ככה כל הקבצים הקריטיים יהיו מגובים על כוננים אחרים אז זה מיועד רק להגביר את המהירות באופן זמני עד שאני יקנה SSD

• 8 תגובות
    • 806 צפיות
  12. Started by crazydiamond,

שלום לכולם נזכרתי בדבר הזה: חבר שלי קנה באינטרנט לפני שנה וקצת מחשב AMD 2000+ עם כל החלקים מובנים על הלוח, הוא קיבל את המחשב באיחור ובתור פיצוי הוא קיבל דיסק בנפח "80GB" הדיסק אם הייתי בודק באמת היה נפח 80 שמחולק לשתי מחיצות של 40 אך בזיהוי חומרה הדיסק זוהה כ ווסטרן דיגיטל 40 GB וגם כאשר פירמטתי את המחשב והתקנתי לו את מערכת ההפעלה מחדש אכן היה 40 GB. השאלה היא באיזה תוכנה משתמשים להכפלת נפח הדיסק - בצורה כזאת והאם התוצאה היא דיסק איטי יותר? או בפירמוט דרך חלונות יש איזשהי פונקציה שאחראית לזה. בברכה.

13. שלום חבר'ה. קניתי השבוע צורב חדש Teac 40x12x48 - ושתי חבילות דיסקים: 1. דיסקים מעפנים 1x-32x 2. דיסקים של Samsung רשום עליהם x16 Guaranteed אבל הצורב נותן לי לצרוב עליהם עד 40 אלה הבעיות: 1. הבאפר אצלי משתגע עולה יורד עולה יורד ולא נשאר על 97 משהו כזה 2. הצריבה לוקחת 8 דקות שאני צורב בשתי המדיות גם על מהירות 40 וגם על 32 - כאשר אני צורב 80 דקות מוזיקה 3. הצורב היה על מצב Pio ושיניתי ל- dma (ככה אמרו לי לעשות) וזה לא עזר אלה הציונים ב Cd Speed של Nero http://rotter.net/User_files/nor/3dd6bdec52057416.jpg אני עומד להשתגע! מה לעשות?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Forest14,

ברשותי 2 דיסקים (לא זהים לחלוטין) של WD בגודל שווה של 320 גיגה ודיסק נוסף, לא מפורמט של 1 טרהבייט של סמסונג המערכת כוללת MB של ASUS מסוג P5QPRO ומעבד Q9400 עם 4 גיגה זיכרון DDR2 כרגע מע' ההפעלה היא ויסטה אולטימייט 32 אני מתכוון לעבור לויסטה 64 השאלה אם כדאי להעביר את כל החומר מ2 הדיסקים לגדול ולהפוך אותם לRAID ואז לשים עליהם את הWINDOWS ? (לעומת להעלות את הWIDOWS על הסמסונג וזהו) הכדאיות כאן מתבטאת במהירות שאשיג ובאמינות שאאבד. כמוכן, הבנתי שבלוח הספציפי של ASUS יש אפשרות לרייד משלו, לא ברור לי.

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  15. [table][tr][td][/td][/tr][tr][td]מה המצב חברים?, לא חשבתי שהיום הזה יגיע אבל מתחיל להיגמר לי מקום ב HDD חיצוני של 2TB, בעקבות כך חשבתי לרכוש NAS, קודם כל די נמאס מחשבונות החשמל רק כי אני רוצה להוריד כמה טורנטים, דבר נוסף הוא שנמאס כל פעם שאני צריך משהוא, צריך 2 מחשבים דלוקים רק כדי לגשת לקובץ כלשהוא מהדיסק, יש לי בראוטר USB האמת אבל זה מקרטע משהוא מבחינת מהירות, ומוגבל לגודל הידסק שאני מחבר, NAS ממה שקראתי חוסך גם חשמל וגם יכול לעשות קימת כל דבר שמחשב רגיל יכול, כולל הורדות מטורנט והם לא תופסים הרבה מקום כמו NAS בנוי, אני יודע שאפר עפילו להתקין מארכת *NIX שלמה במקום מה שיש בהם ואז השמיים הם הגבול, מבחינת BAYS חשבתי על לפחות 4 לשימוש עתידי וכננרה שימוש ב HDD של 3TB לפחות ע…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. היי פרמטתי את המחשב היום ופיצלתי את ההארד דיסק לשניים. כשההתקנה הסתיימה ונכנסתי למערכת ההפעלה ראיתי שיש רק כונן c עם החלק היחסי של הכונן הקשיח ואילו המחיצה השניה לא היתה שם בכלל, כלומר לא זוהתה על ידי המערכת. יצויין שהסידי רום שלי הוא כונן d. כיצד אפשר לסדר את העניין שהמחיצה השניה תופיעה? בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 969 צפיות
  17. אני לא מצליח להבין אם גרסת OEM של הצורב מגיעה רק בלי תוכנות או שגם בלי כבל IDE?

• 8 תגובות
    • 861 צפיות
  18. Started by adirss,

שלום אני טכנאי מחשבים לרוב אני משתמש בדסיק און קיי שלי להתקין תוכנות ללקוחות וכאלו הענייין הוא שהוא כל הזמן נדבק בוירוסים ואז יוצא מצב שאני מעביר ממחשב למחשב וירוסים יש אפשרות לעשות איזה הגנה עליו שלא יחדרו וירוסים ומיזיקים לכונן?

• 8 תגובות
    • 827 צפיות
  19. צריך את עזרתכם בקניית צורב DVD מעוניין בצורב SATA ו- LIGHT SCRIBE בחבילה אחת, ידוע לי שלא קיימים הרבה כאלה בשוק אני כבר ימים מחפש ולא מוצא :'( חוץ מהדגם של ASUS שבו אני לא מעוניין אשמח אם תעזרו לי

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום מעוניין בדיסק חיצוני אני לא חושב שלמחשב שלי חיבור FIREWIRE מה האפשרויות האחרות? מה בעניין BUFFER כמה מומלץ?ואיזה חברה? והאם יש עוד דברים שצריך לדעת לפני שבוחרים? בכל מקרה אני מחפש דיסק בין 320-500 גיגה תלוי במחיר אנא תנו לי אופציות!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by 114508534,

טוב אז ככה ברמת העיקרון הצורב תומך מהירות של עד 16 בDVD אז שלשום קניתי חבילת 50 דיסקים של סילבליין DVD-R X16 אלה עם הצבע הכחול למי שמכיר, ניסיתי לצרוב ב 16 צרב עד הסוף ובסוף רשם writing shor lead out כמובן הדיסק לא יצא איזה כמה דקות עד לאיתחול המחשב שיוציא את הדיסק. עשיתי בדיקה לדיסקים והיה כתוב , מהירות התחלתיתי X6 מהירות ממוצעת X12 ומהירות סופית X16 והכל עבד . הכנסתי עוד דיסק שמתי על X12 והוא לאחר כמה דקות כשל בצריבה אותו סיפור של ה writing shor lead out רשם שצריבה נכשלה . מה הקטע פה , צרבתי קודם על דיסקים של פוגיי DVD+R במהירות X8 והיה מעולה

• 8 תגובות
    • 731 צפיות
  22. שלום לכולם הצורב LG הישן מתחיל לעשות בעיות לאחר 3 שנים :'( קראתי על הצורבים המומלצים ולא הגעתי למסקנה חד משמעית אשמח לקבל המלצה מתוך הניסיון שלכם לצורב DVD אמין ואיכותי אני עורך וידאו והשימוש העיקרי הוא לצריבת סרטים כלומר סרט DVD לכל דבר, אני משתמש במדיות איכותיות - VERBATIM בד"כ חשוב לי שהצריבה תהיה איכותית ואמינה. הצורב צריך לתמוך בכל הפורמטים (+- RW/R וכו...) מהירות - לא משנה (אני צורב לאט בד"כ) רעש - שיהיה נסבל - העיקר האמינות!!! המארז משופצר ולכן אני מחפש[glow=red,2,300] צורב IDE [/glow] (מחליף ישן בחדש). קראתי על טכנולוגית ה LightScribe והייתי מעוניין להתחיל להשתמש בה אבל שמתי לב שהיא תומכת רק ב R+ , לרוב אני משתמש במדיות R- במידה והבנתי נכון הפתרון לכך הוא צורב/ת…

• 8 תגובות
    • 956 צפיות
  23. יש לי מגבה eGO 2TB (או שזה iomega כתוב עליו את שניהם) ויש לי מגבה wd 500GB 3.5 inch העברתי מהמגבה wd למחשב בשתי נגלות 150 ג׳יגה וזה לקח בערך שעה ורבע כל נגלה אחר כך העברתי מהמחשב למגבה השני את הכל ב2 נגלות וזה גם לקח כל נגלה שעה ורבע בערך ובכללי אני מעביר הרבה פעמים 20 ג׳יגה רצוף כי אני מוריד מלא סרטים בhd זה יכול להרוס את זה? נגיד זה במחשב לפעמים כותב לתאום שיש 200 דקות לסיום ואז זה יורד וזה עושה כמה פעמים בלי שאני נוגע זה אומר משהו רע? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by DarK_NaF,

כל פעם שאני מפעילה את המחשב - ההארד דיסק שלי (משמחה כנראה) משמיע במשך מס' שניות רעשים נורא מוזרים... אבל כך זה היה מאז ומעולם...אז לא ייחסתי לזה חשיבות... פשוט הפנו את דעתי לנושא... האם זו בעיה?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. אני רציתי להעביק משחקים וסרטים מכונן לכונן ואז שמתי לב שזה לוקח מלא מלא זמןןןן מן תחושה שהכונן נדפק נראה לי!! נכנסתי לאתר כאן הורדתי תתוכנה שלכם http://hwzone.co.il/pafiledb/pafiledb.php?action=file&id=329 התמונה למטה זה התוצאה !! (אני מרגיש שהכונן איטי לא יודע למה ... אולי בגלל שעשיתי למעבד OC? או שזה לא קשור !!) [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.