אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
שאלה מתוך סקרנות...אין לי מה לעשות ביותר מ-2TB כידוע כל מחשב מגיע עם MBR ו-MBR מתאים עד 2TB מעל 2TB נצרך GPT אבל GPT לא מתאים כבוט (לפחות לרוב מערכות ההפעלה) במידה ואני רוצה קשיח בעל נפח של 2TB ומעלה להתקנת מערכת הפעלה מה עליי לעשות?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי DOK מחברה גנרית כלשהי שעליו יש כונן וירטואלי עם מידע מסויים. אני רוצה לפרמט את הDOK כך שיהיה נקי וריק מהכל. מסיבה מסויימת, גם לאחר הפירמוט נשאר הכונן הוירטואלי הזה. למישהו יש פתרון לכך? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להפוך את ההארד דיסק הפנימי לחיצוני ומצאתי כבל בDX http://www.dealextreme.com/p/usb-sata-ide-cable-set-474 ניראה טוב הבעיה היחידה היא שממה שהבנתי הוא לא יתאים לשקע של ישראל המתאם הזה יעביר טוב את החשמל? http://www.dealextreme.com/p/flat-to-round-power-plug-convertor-3529 אם לא אז בקשה תמליצו לי על אחד אחר שיעבוד עם זה תודה רבה אה ועוד שאלה יש למישהו מושג מתי מחירי ההארד דיסקים יחזרו להיות נורמלים?
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-
-
הכונן לא מעלה שום דיסק במחשב מופיעה הודעה שאין דיסק או הכנס דיסק גם הנורה הירוקה הקטנה שאמורה להגיד שהוא חושב לא דולקת מאיפה להתחיל? נראה שהחשמל עובד בגלל שהכונן נפתח ונסגר תודה שבת שלום!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מכשיר DVD צורב {מכשיר DVD רגיל מה שמחברים לטלויזיה, אבל הוא גם צורב} צרבתי סרט אבל משום מה הוא לא עולה במחשב או בכל כונן DVD אחר מלבד הVDV הצורב עצמו מה אפשר לעשות בשביל שאני יוכל ליראות את הדיסק על המחשב תודה רבה ושבת שלום
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני לא יודע אם מדובר בצירוף מקרים או בתופעה אבל לפני כחודש גסס לי כונן 500GB seagate ST3500320AS , אתמול הייתי אצל ידידה ואצלה כונן מדגם זהה מת לגמרי. המזל שלי ושלה זה שהכוננים היו עדיין במסגרת אחרית (5 שנים של סיגייט, חבל שהפסיקו ) , אבל עדיין קצת מטריד אותי, מכיוון שכבר תקופה ארוכה (טפו טפו טפו) לא שמעתי על כונן קשיח שכשל באזורי. אז לבעלי כוננים הייתי ממליץ לבדוק את מצב הכונן עם seatools, כמעט בטוח שיש גירסאת קושחה חדשה לכונן שאתם יכולים להתקין, ולדאוג לגיבויים. יום טוב
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מארז חיצוני לכונן פנימי "3.5 חיבור SATA. התקציב עד 100 ש"ח עם חריגה קטנה. מן הסתם שיהיה USB2 וכבל חשמל, אבל אם יש גם אחד עם חיבור eSATA זה יהיה ממש טוב. מוכן לקנות גם מ- EBAY או DX וכו". אשמח להמלצות.
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
היי, ההארד דיסק שלי החליט לאמץ כמו סקטורים גרועים ונשארתי בלי זיכרון... יש למישהו המלצות על הארד דיסק ללפ טופ של דל משהו כמו 250 GB כמה שיותר אמין, וכמה שיותר זול? ומישהו יודע מתי ירדו המחירים, אם לא פה כי כולם נצלנים פה, אז בחו"ל?? תודה , נועה
-
- 2 תגובות
- 667 צפיות
-
-
ההארד דיסק שלי הולך למות (s.m.a.r.t) מצאתי את הכונןהחיצוני הזה : http://www.getit.co.il/Prod/63429/ אם אני אפרק את המארז בפנים יתחבא לו הארד דיסק שיכול להתאים לנייד שלי ?
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
הי חברים אני רוצה להתחדש בכונן SSD. יש לי תמיכה ב SATA3. איזה כונן מומלץ?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע יש לי אפשרות להשיג כונן SSD מהאתר Newegg, אין לי שמץ לגבי אילו נחשבים טובים יותר או פחות. הלוח-אם שלי http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P67%20Extreme4 תומך ב-SATA III. על הכונן אני אתקין את מערכת ההפעלה שלי וכמה משחקים, התקציב שלי הוא בסביבות ה160$, אפשר לחרוג במקרה וההפרש ביצועים מצדיק. מעדיף 120 ג'יגה ומעלה, אני חושב שפחות לא יספיק לי. אשמח לכונן שהוכח כבעל ביצועים מעולים ועם כמה שפחות בעיות. אעריך כל עזרה שאקבל, תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום, אפשר בבקשה המלצה ל DOK אמין בנפח 16G? המון תודה!
-
- 2 תגובות
- 867 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות כונן SSD למחשב בחנות RSM. התקציב שלי הוא באזור 1200-1300 שקלים ההתלבטות העיקרית היא בין הכוננים הבאים: Crucial SSD M4 Sata3 128GB OCZ SSD Vertex 3 120GB intel SSD Intel® Solid-State Drive 510 Series 120GB Sata3 מה אתם אומרים? איזה כונן הכי טוב מבחינת ביצועים ואמינות? אם יש לכם המלצה על כונן SSD נוסף שעונה לדרישות אני אשמח לשמוע.
-
- 6 תגובות
- 993 צפיות
-
-
יש לי הרבה קבצי ISO שתופסים מלא נפח בכונן. הייתי שמח לצרוב אותם אבל בשביל זה צריך דיסקים בגודל 8.5 ג'יגה. אז אולי עדיף כבר לקנות כונן חיצוני בגודל של איזה 500 ג'יגה ולשים בו את הכל?
-
- 3 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום לכולם! מקווה שתוכלו לעזור לי בבעיה מאוד מוזרה... השתמשתי בתוכנת ACRONIS ע"מ להגדיל את גודל מחיצת המערכת C מ 97.5GB ל 200GB. ב DISK MANAGEMENT של WIN7 המחיצה C הפכה באמת להיות 200GB אבל ב"מחשב שלי" ותכלס בפועל היא נשארה על הגודל הקודם של 97.5GB. ניסיתי לעביר קבצים בגודל כולל של 150GB מכונן אחר ע"מ לראות אם יהיה מקום ולא היה, כאילו WIN7 לא מזהה עד הסוף שהמחיצה גדלה... קצת רקע: מדובר בכונן מדגם WD1002FAEX-00ZLA0 בנפח של 931GB שמחולק ל 2 מחיצות: C- מערכת ו D. חשוב לציין ש D, שהוקטנה כמובן, הפכה ל 731GB... מקווה מאוד שתוכלו לעזור! תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום. יש לי דיסק און קי Sandisk 4GB שהשתמשתי בו הרבה עוד מ 2008. לאחרונה, אני חווה את הבעיה הבאה, בכתיבת קבצים בלבד (בקריאה הכול תקין): הכתיבת מתחילה והמהירות המדווחת נעה בין 25-35 MB/s שזו כמובן מהירות לא סבירה לDOK הזה. בערך באמצע ההעתקה, בר ההתקדמות נתקע ואיתו גם הנתונים לגבי מהירות ההעתקה וכמה עוד נשאר, אך ה DOK ממשיך להבהב ז"א שמידע עדיין נכתב אליו. לאחר כמה דקות, החלון העתקה חוזר להתקדם אך הפעם המהירות המדווחת יותר קרובה למציאות, 8-5MB/s. זה לא היה כל כך מפריע, אבל בזמן שהחלון נתקע לכמה דקות, המחשב הופך לבלתי שמיש לגמרי. כל תוכנה שאפתח בזמן הזה, תיפתח רק אחרי שההעתקה תמשיך. גם תוכנות שכבר פועלות כמעט ולא מגיבות. יש לציין שהבעיה לא קוראת כאשר אני מעתיק קבצים לפלאפון …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, כבר תקופה שיושב לי מעין מחשב NAS בבית עם הארד דיסקים שהיו על המחשב שלי. לא מזמן ההארד דיסקים התחילו לעשות רעשים (מעין "טיקים" תכופים) ואתמול כבר קיבלתי שגיאה בעלייה של UBUNTU עם אחד ההארדיסקים שאיננו מצליח לעשות לו MOUNT ועוד שלל שגיאות ב- ata2 משהו... חששתי מאוד לחייהם ומיד החזרתי אותם למחשב שלי לבדיקה ונראה כי הכל בסדר (עפי ה- SMART) ותפקודם מצויין. יכול להיות שפשוט הלך הבקר SATA במחשב ה- NAS? ואיך ניתן לוודא זאת?
-
- 0 תגובות
- 697 צפיות
-
-
היי, אבא של חברה שלי קנה כונן קשיח של WD עם החיבור לחשמל ה-"3.5 בכל מקרה כשהוא קיבל אותו הוא פירמט אותו ומאז המחשב לא מצליח לזהות אותו. ניסיתי להחליף כבל לא עבד כשאני מחבר אותו למחשב הוא מראה שהוא מזהה אותו אבל לא ככונן אלא כדיסק כזה כמו הכונן דיסקים שיש למחשב. בבקשה עזרה, תודה רבה ויום טוב.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי שהמחירים של הדיסקים הקשיחים של טושיבה זולים משמעותית כיום משאר החברות. 500GB ב379 ש"ח במקום 500 ומשהו. איך הדיסקים של טושיבה? נחשבים אמינים? מומלץ לקנות אחד כזה? תודה
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום, מאחר והצורב בנייד לא מתפקד כמו שצריך ובנוסף ברשותי נטבוק (ואני צורב לא מעט), אני מעוניין לרכוש צורב חיצוני אשמח לקבל המלצות. התקציב: 200 ש"ח +- ראיתי שיש לא מעט דגמים בתקציב של חברות שונות ASUS, LG, SAMSUNG השאלה איזה דגם הכי מומלץ בתקציב. חשוב שיזוהה בביוס לפני מערכת ההפעלה, כלומר שאני יוכל להתקין דרך הכונן מערכת הפעלה ולעלות כל תקליטור bootable (ללא סיוע DOK). אין שום חשיבות לניידות של הצורב (אני בכ"מ לא מוציא אותו מהבית) כך שאין שום בעיה אם הצורב יהיה כבד וגדול (5.25 אינץ'), ואין חיסרון בצורב שמגיע עם ספק כוח חיצוני (ולא ע"י חיבור USB נוסף) או שאולי גדול עדיף לכתחילה, שהוא בין היתר גם מהיר יותר? אודה על כל המלצה, ומקווה שלא חפרתי יותר מידי, תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! מקווה שתוכלו לעזור לי בבעיה מאוד מוזרה... השתמשתי בתוכנת ACRONIS ע"מ להגדיל את גודל מחיצת המערכת C מ 97.5GB ל 200GB. ב DISK MANAGEMENT של WIN7 המחיצה C הפכה באמת להיות 200GB אבל ב"מחשב שלי" ותכלס בפועל היא נשארה על הגודל הקודם של 97.5GB. ניסיתי לעביר קבצים בגודל כולל של 150GB מכונן אחר ע"מ לראות אם יהיה מקום ולא היה, כאילו WIN7 לא מזהה עד הסוף שהמחיצה גדלה... קצת רקע: מדובר בכונן מדגם WD1002FAEX-00ZLA0 בנפח של 931GB שמחולק ל 2 מחיצות: C- מערכת ו D. חשוב לציין ש D, שהוקטנה כמובן, הפכה ל 731GB... מקווה מאוד שתוכלו לעזור! תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה לשני כוננים קשיחים טובים. אני עוסק בעריכת וידאו - אני צריך כונן אחד למערכת הפעלה וכו' שיהיה בו 500GB, וכונן אחד לכל המדיה וכו' ויהיה בו 2TB.. חשבתי לקחת את Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 ואת Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3.. מה אתם אומרים? יש אולי אופציות טובות יותר של חברות אחרות? המחיר של שניהם ביחד יוצא 1200 ש"ח אז אם למישהו יש המלצות במחיר הזה אני אשמח לשמוע! תודה..
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
אני רוצה הרד דיסק SSD של 120 גיגה יש לי 1000 ש"ח שאני יכול להוציא על זה אני לא יודע אם הלוח אם שלי תומך SATA 3 למרות שאני די בטוח שהוא כן הוא בן חצי שנה (Z68A-D3-B3 ) אני מעדיף לחסוך אבל אם יש הבדלים גדולים בביצעים\אמינות אז אני מעדיף את הטוב מבניהם.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי דיסק פנימי 320GB של WD. אני רוצה להפוך אותו לחיצוני, אז השאלה היא האם יש לקנות את הקופסה של החיצוניים בנפרד (אין לי צורך ביציאת USB3 כי זה מחשב ישן בעל יציאות USB1.1, אז USB2 יהיה טוב). ועוד שאלה. אני צריך כרטיס הרחבה מ-PCI ל-SATA האם יש דבר כזה (שחיפשתי מצאתי רק ל-PCIE). אשמח לתשובות.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ריפרפתי עכשיו בזאפ וראיתי שהמחירים של כוננים קשיחים עלו בצורה ממש מטורפת. חיפוש כונן קשיח בנפח של 2 טרה העלה רק כונן אחד עם מחיר של מתחת ל700 שקל - 698 שקל. כשקניתי את הכונן שלי ( HD204UI ) הוא עלה 400 שקל בערך, ואילו עכשיו הוא עולה 725! מה גרם לעליה הזו? הרי ככל שעובר הזמן מחירים של מוצרי אלקטרוניקה אמורים רק לרדת, לא לעלות... יש למישה הסבר?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-