עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Proww,

אהלן, יש ברשותי מחשב בעל 3 דיסקים קשיחים. בנוסף יש ברשותי מחשב ישן שברצוני לחבר את הדיסק הקשיח שלו במחשב אצלי (שיהיה 4 דיסקים קשיחים). כאשר חיברתי אותו עלה לי מסך שחור שכתוב מה ברצוני לעשות. Windows 7 xp professional ועוד אופציה שאינני זוכר.. כאשר הוצאתי אותו המחשב עלה כרגיל. מה שאני שואל , איך בעצם אני מגדיר את הכונן הקשיח הישן כמאין "איחסון" נוסף? אינני רוצה שהוא יעלה ככונן ראשי, אלא שיופיע כאיחסון משום שיש שם קבצים רבים שמגובים מהמחשב הישן.. אשמח לדעת איך לעשות זאת תודה

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  2. מה ההבדל בין http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5638&CatCode=399 לבין http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8782&CatCode=399 ומה עדיף לי?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום לכולם! קיבלתי SSD חדש זה הדגם: Corsair 60GB Sata3 Force3 GT כמובן אני מתכנן לפרמט עכשיו את המחשב לגמרי ולהתקין את הווינדוס על ה SSD. השאלות שלי הם כאלה: 1. מה צריך לעשות בכדי לשפר את הביצועים ואיך? 2.איך בודקים ביצועים? 3.הבנתי שיש דרך לשלב את ה SSD בייחד עם ההארדיסק הרגיל איך עושים את זה?יש לי סמסונג F3 1TB ועוד שניים של WD כל אחד 250GB בסופו של דבר השאלה שלי העיקרית היא איך אני גורם לכל ההארדיסקים האלו לעבוד הכי טוב בשיתוף פעולה? תודה רבה לכולם!

• 3 תגובות
    • 967 צפיות
  4. Started by +Eliran+,

שלום וברכה, משום מה פתאום המחשב לא מצליח לזהות את הDOK, ז"א כשאני מכניס אותו אז המחשב אומר לי שהוא לא מזוהה. הבעיה היא בDOK מכיוון שניסיתי להכניס אותו לכמה מחשבים ובכולם זה הראה את אותה הודעה. תודה

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  5. שלום לכולם.. ברשותי כונן חיצוני של סיגייט אשר החלפתי לו את הכונן הפנימי עקב בעיות שעלו בו.. לצערי לאחר זמן לא רב החיבור Usb התפרק מהבקר.. חשבתי לקנות מארז חיצוני מומלץ להארדדיסק על מנת לחסוך בעלויות.. אשמח לשמוע המלצות למארזים כאלה.. תודה

• 5 תגובות
    • 840 צפיות
  6. Started by cohena11,

שלום, בקרוב ארכוש מחשב ליישומי GAMING. בגדול המפרט מדבר על מעבד I5, כרטיס מסך חזק(GTX 570), זיכרון של 8 גיגה ושתי יחידות איחסון בחלוקה הבאה : דיסק SSD עבור מערכת ההפעלה שבו אני מתלבט בין : OCZ AGILITY 3 90GB SATA3 או CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB ובנוסף יחידה אחת של : HITACHI 1TB 6GB/S 7200K 16MB. בהנחה ונפח האיחסון של ה-SSD לא חשוב(אני מניח שניתן לרכוש את ה-CRUCIAL גם עם 128 גיגה), איזה דיסק עדיף מבחינת אמינות וביצועים, בסדר הזה? אם עדיף דיסק אחר, אשמח לשמוע.... אם יש הערות לגבי הדיסק של HITACHI, אשמח לשמוע גם כן, אי באופן אישי מעדיף WD אבל הבנתי שאין להם יותר דיסקים עם 3 שנות אחריות.... תודה מראש על כל התייחסות.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. שלום לכולם, לפני כשלוש שנים בדיוק קניתי מחשב שלם בחנות. לפני כחודשיים כאשר נשארו חודשיים רק לאחריות על המחשב נדפק לי הדיסק הקשיח. כאשר ניגשתי לחנות גיליתי שהיא פשטה את הרגל לכן פניתי אל היבואן CRG שהחליף לי את הדיסק הקשיח בדיסק חדש. השאלה שלי היא האם יש לי אחריות של 3 שנים על הדיסק הקשיח החדש מהיבואן? או שברגע שעברו 3 שנים מקניית המחשב (ועברו היום) אז נגמרה כל האחריות על המחשב? תודה לעונים!

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by shimon1,

שלום.. הרכבתי NAS עם מערכת UNRAID. בלוח שברשותי יש 2 חיבורי sata, לכן חיברתי כרטיס PCI עם חיבורי sata. בדיסק שמחובר ללוח אם ישירות אני מקבל קריאה\כתיבה בערך 30MB\S אבל בדיסק שמחובר לכרטיס PCI אני מקבל כתיבה 30MB\S וקריאה בערך 1MB\S ואפילו פחות. בלתי אפשרי לקראות סרטי HD. כל הרשת היא 1Gbit. הבעיה היא בכרטיס? או שזה הביצועים של כרטיסים פשוטים? הבקר של VIA.. תודה..

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  9. Started by Guy950,

שלום לכולם, אני רוצה להזמין כונן קשיח נוסף למחשב שלי, היות והנוכחי שלי לא מספיק לי. רציתי לקנות כונן קשיח לפני כמה חודשים אבל בדיוק התחילה עליית מחירים נוראית ואני מרושש מדי בשביל זה, רציתי לדעת אם המחירים חזרו להיות "שפויים"? אם כן, אשמח לקבל המלצה לכונן קשיח בתקציב של עד 500 ש"ח, אפשר להתגמש עד 600. אני מעדיף שיהיה 1T זיכרון, אבל אם התקציב מחניק, אוכל להתפשר ולקחת פחות זיכרון - העיקר שהכונן לא יהיה באיכות ירודה. אגב, אם זה רלוונטי הכונן הקשיח הנוכחי שלי הוא של WD מחובר בSATA ללוח אם עם 500 ג'יגה זיכרון עם 7200 RPM ו16M cahche. תודה לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by גוגומגוג,

שלום, בדיסק קשיח שלי יש סקטורים פגומים. ראיתי את זה גם שביצעתי בדיקה עם תוכנה וגם קיבלתי על זה שגיאות ה event log. הדיסק עדיין פעיל ועובד, אך אני חושש שיקרוס או שמספר הסקטורים הפגומים ילך ויגדל. יש לי עדיין אחריות על הדיסק. האם אני יכול להחליף אותו? או שיש מינימום סקטורים פגומים או משהו כזה לפני החלפה? תודה.

• 8 תגובות
    • 5.9k צפיות
  11. Started by HitmanW,

היי, יש לי צורך בד.קשיח בנפח 1TB. אני רוב הסיכויים קונה מKSP ואלה שני הדגמים הכי זולים שיש להם. לא הצלחתי למצוא יותר מידי מידע על שניהם, אז חשבתי אולי אני אתעניין פה ואולי למישהו יש מידע או ניסיון עם השניים. והאם הם פחות טובים מהמוצרים המתחרים מבית WD או SAMSUNG? מידע שכן עליתי עליו הוא המון ביקורות בNEWEGG על ההיטאצ'י שהוא מגיע תקול או מתקלקל לאחר תקופה ממש קצרה. עדיף להמנע ממנו?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by eliaz_b,

יש לי דיסק קשיח 160 גיגה. תקין ב 100% חיבור SATA אם זה רלוונטי. עכשיו הוא מחולק ל 2 מחיצות מחיצה ראשית C 35 גיגה מחיצה שנייה D כול השאר מלפני שלוש שנים עשיתי התקנה בעסק למחשב וכאשר סיימתי ההתקנה על שלל התוכנות של העסק וכו עשיתי גואוסט לכונן C שיושב על כונן D השבוע הייתי צריך לשחזר את כונן C על ידי הגואוסט שישב בכונן D מליפני שלוש שנים (כי לא רציתי להתקין מחדש הכול ולקרוא לכול בעלי התוכנות מחדש שיבואו להתקין) אז ליפני שעשיתי את השחזור עשיתי גואוסט לכונן C כדי לישמור על החומר במידה ויהיה איזה קובץ ששכחתי לשמור. עשיתי גיבוי כפול של כונן C (פעמיים עשיתי לו גואוסט על 2 הרדיסקים שונים) כדי להיות סגור שבמידת הצורך יהיה לי החומר ולא יהיו בעיות! בגלל שעשיתי לו גיבוי (GHOST) פעמיים…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  13. Started by ctx,

יש לי יואסבי של SanDisk Cruzer 16GB שכשאני מעתיק אליו סרטים מהמחשב בהתחלה זה מעתיק ממש המר ואחרי קצת זמן, בדרך כלל באמצע זה יורד למהירות של בין 10-8MB לשניה.. מישהו יודע אולי למה זה קורה ואיך אפשר לסדר את זה?

• 2 תגובות
    • 989 צפיות
  14. שלום, קניתי מחשב חדש, אבל בגלל מחירי הדיסקים הקשיחים החלטתי להעביר את הדיסק מהמחשב הישן. מדובר בדיסק בנפח 500GB של WD (caviar blue) . היום הדיסק הפיסי מחולק לשני דיסקים: C ו-D C בנפח של 50G ו- D בנפח של 450GB. יש לי כמה שאלות: 1. בהנחנ שאני משאירה את C ו-D באותם נפחים כמו קודם, האם ניתן יהיה לפרמט רק את C ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה במחשב החדש? (או שצריך לפרמט את כל הדיסק הפיסי?) 2. האם בימינו, מספיק להשאיר 50G בדיסק C או שעדיף ךהגדיל את הנפח? תודה, מיכל

• 4 תגובות
    • 938 צפיות
  15. Started by bora8,

חיברתי SSDלמחשב והתקנתי בו WIN7 שיניתי בביוס SATA ל AHCI רציתי לדעת האם צריך בזמן ההתקנה להשאיר את המחיצה של 100מגה או למחוק אותה ? אבנתי גם שצריך להשאיר 5% מהכונן לא מפורמט האם זה נכון ? ומה הכוונה ? אחרי שאני מתקין את המערכת הפעלה בSSD מה אני צריך להגדיר לביצועים טובים? תודה למגיבים

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. יש לי 2 אופציות והם כאלה: 1 כונן קשיח פנימי Western Digital Caviar Black 1000GB WD1002FAEX 2 כונן קשיח פנימי Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ הWD עולה 774 שקל לעומד הSAMSUNG שעולה 650 שקל בWD יש 64MB באפר לעומת הSAMSUNG שיש בו 32MB באפר. מה אתם הייתם לוקחים??? מה לדעתכם יותר איכותי??? אומרים שהקוויאר בלאק יותר איכותי מF3 של סמסונג זה נכון???

17. ראיתי כמה אזכורים באינטרנט לכך שלווינדוס xp באופן עקרוני אין דרייברים לsata, ושיש לעשות split stream של הדרייברים לתוך דיסק ההתקנה. דבר זה תמוה בעיני, כי אני התקנתי עכשיו ווינדוס xp sp2 ישן על הארדיסק SSD שמחובר כמובן בממשק sata. כמובן שאחרי ההתקנה עדכנתי את הווינדוס, אבל לא נגעתי בדרייברים של הממשקים. במנהל ההתקנים מופיעים אזכורים אך ורק לIDE. מישהו יכול להסביר לי למה אנשים מתקינים דרייברים של SATA, כאשר זה פועל ללא בעיה בלעדיהם? אולי דרייברים שכאלה יגרמו לכונן לעבוד מהר יותר? אציין שהביצועים של הSSD יפים, אבל לא מהירים כמו שהייתי מצפה. מהירות הקריאה בHDTUNE היא בערך 110 מגה בייט לשניה. הכונן הוא ocz 60GB agility3. האם יש קשר לדרייברים?

• 4 תגובות
    • 850 צפיות
  18. Started by noa5551,

היי, אני צריכה המלצות לכונן פנימי שיתאים ללפ טופ של דל inspirion 1440. מה ההבדל בין המהירויות השונות, והאם שווה להשקיע עוד 100 ש"ח (520 במקום 420) בשביל מהירות של 7200 ופחות זיכרון (320 במקום 500 ג"ב)? כוננים קשיחים פנימיים של ווסטרן דיגיטל הם טובים? תודה

• 2 תגובות
    • 634 צפיות
  19. שלום יש לי שאלה... האם הדיסק הקשיח Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ הוא באמת איכותי ביחס לשאר הדיסקים הקשיחים של ה-1טרה? הוא בא לפי מה שכתוב עם 32MB באפר לעומת דיסק של WD שבא עם 64MB באפר השאלה אם זה חשוב כל כך להוסיף עוד 100 שקל על 32MB זיכרון באפר נוסף??? ידוע לי שהבאפר עוזר בהעברת נתונים וכתובות התחלתי לא מזמן ללמוד מחשבים אבל אני עדיין לא בקיא בזה מספיק... אשמח לתגובות והסברים בתודה מאור...

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  20. Started by zahi,

איזה דיסק קשיח מומלץ יותר מבחינת אמינות וביצועים ? DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III או 1TB 7200RPM 32MB Sata III ST1000DM003 seagate

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  21. Started by shahartal,

אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני שקט, איכותי, 1-2TB ובמחיר יחסית נמוך. מישהו יכול להמליץ לי על דיסק קשיח שיתאים לי? לא יודע אם זה חשוב אבל השימוש שלי בדיסק הקשיח יהיה כשטח איחסון לסטרימר שלי, הוא יהיה מחובר לסטרימר שמחובר לטלוויזיה ויפתח והתכבה בכל פתיחה וסגירה של הטלוויזיה מה שלדעתי הרס לי את הקודם אז צריך אחד שלא התקלקל מהר ושיהיה איכותי תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by ofekoo,

לאחרונה רכשתי כונן קשיח חיצוני של WD ( my book world edition ) בעל חיבור Ethernet . הכונן מחובר לרשת ( ראטור ) וממנו למחשב שלי . לרוב אני מעביר קבצים גדולים ( סדרות שירים ) 10 G + זמן העברה די איטי על גבול הבלתי נסבל 10 mb/second או אפילו פחות ! ( אני משתמש ב RAID 1 ) האם זה זמן העברה סביר ככה המוצר או שיש בעיה ויש לה פתרון האם יש חיובר יותר מהיר שמומלץ להשתמש בו ? ואם אפשר לקבל המלצה על כונן חיצוני לשימושים שלי ( העברת קבצים גדולים בזמן המהיר ביותר ) איזה חיבור מומלץ ביותר ? תודה רבה .

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by MODY69,

שלום, אני מתכנן לכתוב תוכנה שחלק ממה שהיא עושה זה סריקת הכונן בחיפוש אחר קבצים חדשים/קבצים קיימים שהשתנו. בקיצור, תוכנה שעוקבת אחרי כל שינוי בתוכן ה-HD. השאלה שלי היא האם יש דרך לראות את הקבצים האחרונים שנערכו/נוצרו ב- HD (אני מדבר על NTFS). אני לא יכול להסתמך על שעת ישירת/עריכת הקובץ שרואים בוינדוס מכיוון שהן ניתנות לשינוי. כמו כן, ה- pagefile ניתן למחיקה ולכן גם עליו לא ניתן להסתמך. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 982 צפיות
  24. שלום, אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני, אשמח אם מישהו ימליץ לי על אחד טוב ואמין. הדרישות הן: גודל של 3.5', usb 3, מחיר בסביבות 700-800 ש"ח.. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 766 צפיות
  25. Started by corefff,

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB Sata 3 32MB Barracuda 7200.12 כמות: 1 - מחיר: ₪568 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪580 סה"כ: ₪1148 מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים! המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים. תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1126 ₪ http://www.tms.co.il/preview/spec/c7fjn1xq איזה בין שני הרדיסקים עדיף? הSEAGATE עם הSATA 3?? או הסמסונג?

• 4 תגובות
    • 755 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.