עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by mavingadol,

אני מעוניין לרכוש כונן כזה מ RSM המחיר שם 580 ש"ח . האם הדגם טוב ואמין ? האם המחיר משתלם ? ראיתי שיש את הדגם הרגיל , האם הEVO הוא באמת יותר טוב ושווה להשקיע עוד 50 שקל ?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום רב, ברשותי מערכת חדשה בה דיסק סיגייט 500 גיגה בייט עם 32 מגה BUFFER, כמו כן יש לי 2 דיסקים קשיחים נוספים , שאני מתלבט איזה מהם להוסיף למערכת: אחד מהם של WD 500GB עם 8 מגה BUFFER והשני של היטאצ'י 320GB עם 16 מגה BUFFER אני מעדיף לחבר את ה500 ,השאלה היא האם חיבור דיסק של 8 מגה באפר יחד עם דיסק 32 באפר יכול להאיט את המערכת? מערכת ההפעלה (XP) כבר מותקנת על הסיגייט 32 מגה באפר. תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. קניתי הארד דיסק נייד WD ELEMENT 640 GB עובד יפה. אבל יש בעיה אחת, כל פעם שאני עושה ריסטרט או סתם מדליק את המחשב, המחשב מגיע למסך השחור שכתובים בו הכוננים שמחוברים לSATA ועושה ריסטרט ועוד ריסטרט וחוזר חלילה. עכשיו שאני מנתק את ההארד דיסק מהחשמל המחשב עולה.. מה זה יכול להיות ?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. כונן ה-M6e החדש של פלקסטור מגיע לביקורת – בואו לגלות איך בדיוק נראה עידן ה-PCI-Express של כונני ה-SSD לכתבה: http://hwzone.co.il/plextor-m6e-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%aa-%d7%9b%d7%a9-sata3-%d7%96%d7%94-%d7%9c%d7%90-%d7%9e%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%a7/

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Ashand,

הרדיסק של היטאצ'י 147GB כאמור 15000 RPM ,איך הדיסקים האלו מבחינת ביצועים? האם שווה לשים עליו מערכת הפעלה? ואם כן...איך אני מעביר מערכת הפעלה קיימת כבר על HD SATA להרדיסק הזה? תודה

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. הוא של חברה לא כ"כ מוכרת , BIWIN, אבל משיטוט ברשת נראה שהם לא רעים בכלל. רציתי לראות את המספרים על המחשב שלי... על איזו תוכנה אתם ממליצים?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אני רוצה לקנות את המארז לדיסקים קשיחים של DroboCare for Drobo Gen2 אתר הבית : http://www.drobostore.com/store/drobo/en_US/pd/CategoryID.14417900/productID.165581400 אני יכול להשיג אותו בישראל ? ואם כן באיזה חנות (רק את המארז לא כולל דיסקים קשיחים איתו ) תודה לעוזרים !!!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום , אני קונה בקרוב מחשב חדש ומעוניין להוסיף אליו כונן SSD (חשבתי על SSD128GB בשילוב עם הארדדיסק רגיל של 1TB) עד כמה שהבנתי - עדיין לא ברור מידת האמינות של הכונן הזה (עדיין יחסית חדש , מגבלות כתיבה , צריך תחזוק וכו') בסופו של דבר המידע על הדיסק הרבה יותר חשוב מהמהירות , ולכן להיות עם כונן כזה אומר לעשות גיבויים סדירים (או מלכתחילה להתקין שם רק ווינדוס). עד עכשיו לא ניתקלתי בשום בעייה עם דיסק קשיח רגיל , ויש לי בערך 7 כאלו. יצא לי גם לקרוא על אפשרויות אחרות של SSD: 1. דיסק קשיח היברידי (משולב HD רגיל עם נפח קטן cache של SSD) . 2. SSD cache. הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא, אגב אין הגבלת תקציב לכונן (למקרה שתגידו שיש אחד סופר אמין אבל יקר) תודה חג שמח

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. :kopfpatsch: ולמי שלא הבין את "מצוקתי": קניתי מחשב חדש עם חיבורי SATA , אולם נשארתי תקוע עם הדיסק הקשיח הישן (IDE). כיוון שהדיסק בגודל 120 ג'יגה, פשוט חבל לי עליו, ואני רוצה לחבר אותו בחיבור חיצוני לכניסת ה-USB במחשב, כדי שאוכל להשתמש בו לגיבוי. אודה אם תוכלו לעזור לי בשאלות הבאות : א. איפה אוכל לקנות כבל IDE ל USB כדי לחבר בחיבור חיצוני את הדיסק קשיח לכניסת ה USB במחשב השולחני ? (- אני מעדיף כבל, ולא מארז). ב. האם כבל כזה מספיק, או שיש צורך לחבר את הדיסק גם למתח המחשב. ג. האם יש מישהו שכבר עשה זאת, ויכול לספר איך זה עובד, מהירות, ועוד. תודה לכל מי שיכול לעזור !

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אהלן יש לי סרט בכונן קשיח שלי שאני רוצה לראות אותו בטלוויזיה יש איזה דרך לחבר את הכונן לטלוויזיה? הכונן: http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent/freeagent_desk/#tTabContentOverview אם יש איזה כבל שאפשר לקנות.. תודהה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. האם לכמה מחיצות? לכמה? האם משאירים את כל ה80-200 ג'יגה בכונן אחד? ובכלל, מהי התצורה המומלצת לסידור מחיצות בדיסק גדול נפח? סתם סיקרן אותי...

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Jules Winnfield,

שלום, בזמן האחרון הדיסק הקשיח שלי החל להרעיש בצורה מטרידה, לשם המחשה, יש לי 5 מאווררים במחשב והוא מרעיש יותר מכולם ביחד, במיוחד כשאני מבצע פעולות במחשב, אפילו הכי פשוטות, אציין גם כי יש לי 1% פנוי במחשב. הדיסק המדובר הוא 250KS W.D חג שמח!

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by MichaelZ,

שלום. ממש לא רציתי לפתוח ת'רד חדש אבל אני מזמין מחו"ל ואני לא רוצה לעשות טעות. יש לי את הלוח ASUS P8P67PRO שיש לו שקע eSATAp. לא מצאתי במפרט איזה מתח הוא מוציא אבל אני אניח שהוא כן מסוגל להוציא 12 וולט. אני רוצה לחבר לשקע הזה כוננים קשיחים - ממש מדי פעם. כוננים בסגנון ה- SAMSUNG 2TB או אפילו SEAGATE. גדול, איטי וזול... אני חיפשתי פה כבל USB3 שממש לא קשור לנושא הזה והמליצו לי לקנות אותו ב-DX. יש להם גם מבחר של כבלים Power eSATA. אני לא יודע מה מתאים לי. יש זכר, יכ נקבה, יש מאריכים, זה ממש לא ברור. אני צריך שיהיה גם DATA וגם מתח. מישהו יכול למצוא בשבילי בחנות הזאת את מה שאני צריך? זה DX.COM ואז עושים חיפוש: Power eSATA. זה נותן מלא קישקושים. אני פשוט אבוד. אולי יש את מה שאנ…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by VegansXe,

באיזה דיסקים משתמשים חברת TrekStor? חיפשתי הרבה ולא מצאתי... האם יש מניעה משימוש בדיסקים החיצוניים של החברה הנ"ל שלא משווקת "חזק" בישראל? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Aternus,

שלום חברה, אז כמו שנאמר בכותרת, האם שווה להקים מערך RAID? כרגע אני לפני קניית שני הארדיסקים של 1TB לשם היוצרות RAID (כנראה RAID0) אשמח לבעד, נגד, והמלצות לדגמים מסוימים. הדגש הוא ביצועים אך לא על חשבון שקט וצריכת חשמל (סדרת Blue וכד') - הם ישמשו לאיחסון ושרתי VMWARE

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by davidcohen,

היי, רציתי לדעת אם יש כרטיס SAS שאני יכול להוסיף למחשב כדי לחבר דיסקים של SAS ? תודה ...

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. טוב אז אחרי המון לבטים מה תיהיה מתנה ראויה לגיל 24, הוחלט על החלפת הדיסק קשיח הראשי בלפטופ שלי. ההיטאצי 160 גיגה 7200RPM הוחלף באינטל 330 120 גיגה. ההחלפה בוצעה במספר דקות עקב הנדסת אנוש מצויינת של לנובו והמחשב בן השנתיים קיבל רוח חיים חדשה. מפרט המחשב- I5 560 מהדור הראשון של I5, 4 גיגה זכרון 1066 DDR3 ב2 סלוטים של 2 גיגה, ווינדוס 7 פרו 64 ביט. הדבר הראשון ששמים אליו לב הוא זמן הדלקת המחשב מתקצר מדקה שלמה ל27 שניות, זמני התקנה של תוכנות וזמני הפעלתם התקצרו משמעותית. המחשב מסמן גם על שיפור בזמן הסוללה (עדיין לא נבדק בפועל), זאת בנוסף לתחושה סובייקטיבית שהיא פשוט מדהימה! לא יכול לחשוב על תמורה טובה יותר ל500 שקל שלי. הרצתי בדיקות בHDTUNE PRO לפני ההחלפה ואחרי, יש להתייחס לש…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by zobako,

נכנסתי ל BIOS וראיתי שיש 2 אופציות: GSATA CTRL Mode - מוגדר על IDE ו PCH SATA CTRL Mode - מוגדר על IDE איזה מהאופציות אני צריך לשנות ל AHCI בשביל כונן ה SSD? והאם רצוי להשאיר את הכונן הקשיח הרגיל על IDE?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. היי חבר'ס.. נמאס לי מהרעשים של הכוננים השקיחים. אני רוצה להגיע למערכת כמה שיותר שקטה לחדר שינה, ומבחינתי אם SSD יקר מדי כיום אפשר גם להשתמש בכרטיסי CF. את התוכן (סרטים/סדרות) אני אקרא ממחשב מרוחק דרך הרשת. מתאם מ-CF ל-SATA תומך UDMA זה לא סיפור רציני לפי המחירים ב-EBAY. השאלה בקשר לכרטיס CF, מה לקחת שיהיה מהיר מספיק ולא יעלה יותר מדי ויתן פתרון הולם ל-XP, ואם יש אפשרות אולי גם לויסטה (כמה בכלל לוקחת התקנה של ויסטה עם המדיה סנטר?) אני מקווה להשקיע בעניין פחות מ-100$ כדי לא באמת להשתגע, נוכח העובדה שמחירי הזכרונות גם רק יורדים כל הזמן, ויהיה אפשר להשתדרג ל-32GB מהיר יותר בעתיד. כרגע בסכום הזה יש כמה אופציות: Sandisk 4GB X250 Extreme IV - עולה בארץ 315 ש"ח, וקצב העבר…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. W.D Raptor 36GB 10000RPM למערכת ההפעלה ולתוכנות ו- Maxtor MaxLine III 250GB או איזה משניהם עדיף? W.D 250GB SATA 2 WD2500KS אחד מהתחתונים למשחקים + הורדות, שירים וכד'. אני מעוניין לקחת ראפטור רק מהסיבה שהוא יותר מהיר מדיסק סטנדרטי לשים אותו רק למערכת ההפעלה ולתוכנות.. אלא אם כן תוכלו להמליץ לי על אפשרות אחרת כמו דיסק אחד יותר טוב..? NCQ נמצא רק בדיסקים של מקסטור או גם באלה של W.D ?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by sprites30,

שלום רב, ברצוני לדעת אם ניתן לעשות שימוש ב raid1/5/10 , רק כאשר הדיסקים הקשיחים מחוברים על ידי SATA בתוך המחשב,או שניתן גם לעשות זאת בין כוננים חיצוניים שמחוברים על ידי USB? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Wolf-Net,

שלום לכולם, לאחותי נהרס הרדיסק והגיע הזמן לקנות חדש הפעם אני קונה משהו מקצועי - 160gb ,הבעיה שאני לא יודע מה לקנות את חיבור הפשוט IDE או ה- SATA ששניהם קיימים במחשב אצלי. אני לא מבין דבר מה הבדל בין כל השלושה ? IDE , SATA ; SATA2 אני לא מדבר על צורת החיבור אלה על המהירות הביצועים שנותנים מקווה שתוכלו להסביר לי מה בדיוק לעשות כי אני לא יודע איזה סוג כדי לקנות. תודה רבה זאביק.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. יש לי חבר שיש לו בכונן הראשי 30G וזה נגמר לו. אבל יש לו עוד 100G לא מוקצים בכלל השאלה אם יש דרך להגדיל את הכונן בלי לפגוע בחומר שבפנים? ראיתי שיש תוכנה : PartitionMagic האם היא הפתרון? היא חינמית?ואם כן האם אפשר להשתמש בה ואז למחוק? יש לו VISTA ראיתי שיש שם ניהול מחיצות האם אפשר לעשות את זה משם? והשאלה אם אני יוכל לעשות לו את זה מרחוק עם LogMeIn ? או שזה בעיה ? אשמח לעזרה תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Symbore,

קראתי שאורך חיים של SSD בשימוש רגיל הוא 5-6 שנים אך מנגד יש כאלו שאומרים שהם חיים יותר מהארדיסקים כמו כן קראתי שזו טכנולוגיה מתפתחת וכל שנה מצליחים להגדיל ולשפר את ה-SSD. אז אם אני קונה SSD כיום, כמה זמן הוא ישמש אותי עד שאצטרך להחליפו לחדש?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by yed.k77,

אני צריך כונן קשיח של טרה לשמור על החומרים החשובים שלי במחשב ..... המהירות פחות חשובה לי יותר חשוב לי העמידות והאמינות של החומר הוא נשמע מאוד נכון לי פשוט אני לא כל כך מכיר ולא מצאתי ביקורות ענייניות עליו ואשמח לדעת אם שמעתם על זה משהו טוב או רע והאם הא שווה בטווח מחיר שלו? המחיר שלו הוא 490 ש"ח תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים