עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. בלוח אם של המחשב שלי כבר אין את החיבור הזה. וגם מכשירים חיצוניים כבר לא תומכים בזה. באיזה אפשרויות אני יכול להשתמש כדי להוציא ממנו את המידע? ישנו מתאם כלשהו שאוכל לחבר ב USB למחשב?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by akalithium,

שלום לכולם אני מתכנן לקנות כונן של 3 TB פנימי (יש לי חיצוני של 1 וזה כרגע מספיק, למרות שלא ברור לי איך היום כונן חיצוני עולה כמו פנימי). באופן עקרוני - אני מחפש כונן סטדנרטי שייתן תמורה טובה לכסף, ראיתי שהמחיר של כוננים 3TB היום הם בין 500-600 שקל. כרגע יש לי במחשב כונן 640 של WD מהסדרה הכחולה ועליו מותקנת מערכת ההפעלה. על הכונן החדש יותקנו משחקים וגם ישמרו תמונות וכד'. אבל בגלל המשחקים חשוב לי שהכונן לא יקרטע. רציתי לשאול האם יש כיום HD עדיף בנפח הנ"ל ? האם יש סדרה שהיא מומלצת במיוחד ? או שיש דגמים שבהם חשוב לבדוק את תת הסדרה ? האם ידוע על איזו סדרה בעייתית של אחת היצרניות ? בכלל לפי מה שהבנתי בתכלס כל הכוננים היום זה או WD או SEGATE (שפשוט קנו את כל השאר) ? ראיתי דרך …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by TheHungryOne,

איזה RAID יותר כדאי מבחינת אמינות וביצועים RAID10 או RAID01 (בהנחה שמתשתמשים בבקר המובנה של לוח האם)? איזה RAID יותר כדאי מבחינת ביצועים RAID1 או RAID0 (בהנחה שמתשתמשים בבקר המובנה של לוח האם)?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אז אני עוקב פה ושם אחרי העניין עם SSD לעומת HD ועד לא מזמן הייתי בטוח שהקונצנזוס הוא פחות או יותר "עזוב, זה לא שווה את זה". אבל עכשיו ב - Black Friday ודומיו אני רואה שהמבצעים שהכי מלהיבים פה את החבר'ה בפורום הם מבצעים על SSDים. למה בעצם? מבחינת עלות לנפח הם עדיין יקרים בהרבה(בהרבה בהרבה) ומהפורום הזה ממש למדתי שההבדלי מהירות בד"כ זניחים. אז מה הקטע? אנא הסבירו לי כי אני פשוט לא מבין

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Phlip_dE-SuSsa,

למיקרה שפיספסתי משהו אולי מישהו יודע אם יש תכניות בעתיד הקרוב להוציא הארדיסק לא מכני במהיריות של רם? זה כבר בילתי ניסבל המהירויות העלובות של הארדיסקים האלה וכל הרעשים שהם תוחנים :AR15:

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Omry,

אהלן כולם. אני, בתור גיימר שמוריד "לא מעט" הייתי אומר, זקוק ל-2 TB שטח במחשב. איני מעוניין לבזבז כסף על הארדיסק SSD או על VelociRaptor, מכיוון שאין בהם מספיק מקום כדי להחזיק את כל הקבצים במחשב + מערכת ההפעלה (כן, אני רוצה את הכול במהירות גבוהה יותר). אין לי כסף/חשק לבזבז על הארדיסק שלישי ואולי רביעי שיהוו גיבוי, כך שאני מעוניין לדעת האם מערך RAID0 יתאים לי ומה הסיכונים הנטולים בעסק, בהתחשב בעובדה שאשתמש באל-פסק ושלא יהיה לי גיבוי. האם יש צורך כלשהו לתחזק את המערך? האם השינוי היחיד שארגיש במהירות יהיה במערכת ההפעלה, כך שכדאי לי לקנות SSD בנפח קטן מאוד אך במהירות גבוהה מאוד ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה, וכך בעצם לוותר על מערך ה-RAID0?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by RomaDev,

שלום! לפני כמה זמן היה לי דיסק קשיח אחד במחשב והמחשב היה שקט ! אחר כך הוספתי עוד 2 דיסקים קשיחים והתחיל לצאת רעש חזק מהמחשב אחרי שהוספתי את הדיסקים הקשיחים!. ניתקתי את כל המאוררים ועדיין היה רעש מהדיסקים ,רעש כאילו ציפצוף ארוך שלא נגמר וזה גם כאשר הדיסקים לא פעילים! מישהוא יודע מה זה לכול הרוחות?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום, אני רוצה להעביר את מערכת ההפעלה במחשב נייד מ HD מכאני ל SSD. המחשב שלי תומך רק ב SATA II. אין לי כוונה להחליף את המחשב בקרוב אז לא רואה טעם לקנות SSD מהיר יותר רק כדי שיתאים למחשב אחר בעתיד. האם כדאי לקנות את אחד הכוננים המופיעים בסטיקי של כוננים מומלצים, או שבגלל המגבלה של SATA II יש כוננים זולים יותר עם ביצועים דומים ? אני מעוניינת בכונן של כ 120-250GB (גמיש אם יש הצעות משתלמות יותר), ואם זה משתלם אולי אזמין מארה"ב. חשובה לי האמינות ומשך החיים של הדיסק יותר מאשר הביצועים במחשב שלי מותקן כרגע 4GB זיכרון ומעוניינת לשדרג גם את זה בקרוב ומערכת ההפעלה היא win7 pro 64 תודה !

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום! אני רוצה לחבר שני כוננים ב- RAID0 ובשבילי זאת תהיה הפעם הראשונה. אני רוצה לעשות את זה בצורה הכי טובה אז חשבתי שאני אשאל פה. הלוח הוא: ASUS P8P67 PRO הכוננים: WD BLACK 1TB המעבד (אם זה שייך): Core i7 2600 חלונות 7 פרופשיונל לפי מה שאני רואה במפרט של הלוח http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=HMMvTCuBcZLfu2YL&templete=2 יש לו 2 או אולי אפילו 3 בקרים onboard Intel® Rapid Storage Technology Marvell® 9120 controller JMicron® JMB362 SATA controller -- לא ברור לי אם זה רק בקר ל- eSATA או שגם יש לו תמיכה ב-RAID באיזה בקר לבחור? אם אני רוצה לעשות RAID באמצעות ה- MARVELL, אני צריך לחבר את כבלי ה-SATA למקום שונה בלוח ובבקר של אינטל לא? לא ברור לי העניין הזה. מה תחל'ס יה…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. http://www.samsung.com/us/support/owners/product/MZ-7PD128BW אני קניתי 2 דיסקים ל-RAID 0 התוכנה של סמסונג לא מזהה את הדיסקים ב- RAID ולא מעדכן את הקושחה איך מעדכנים את הקושחה ל- RAID 0

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by udi,

איך אני יודע האם הצורב שלי תומך ב OVER BURN או לא ואם כן כדי להפעיל את הפעולה הזאת צריך לעשות פעולה מיוחדת ?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום לכולם, הרצתי בדיקה של התוכנה הנ"ל על אחת מהמדיות שלי, ולא הבנתי כל-כך איך לקרוא את הגרף. מישהו יכול להגיד לי אם זה מראה על מדיה/צריבה איכותית/לא איכות ? או שאין קשר ? תודה רבה לעוזרים 8) (תמונה מצורפת) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Mindwild,

שלום לכולם, מצטער אם אני פותח את הנושא במקום הלא נכון. אני מעוניין לקנות מחשב חדש אבל יש לי כבר דיסק קשיח טוב (WD Caviar black 1GB) שכבר מותקנת עליו מערכת הפעלה והרבה תוכנות שונות. הבנתי שזה סיפור להעביר אותו למחשב חדש. איך אני יכול לדעת לפני הקנייה מה הסיכוי שאני לא אצטרך להתקין מחדש את כל מערכת ההפעלה? תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. http://www.engadget.com/entry/1234000070026297/ INPHASE הכריזה על פיתוח של כונן אופטי בעל קיבולת של 1.6TB לדיסק... חביב

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. ynetshops עוד פעם החליטו לשבור את השוק. עד היום המחיר לכונן חיצוני של 1000gb היה בארץ כמעט 800 שח. ועכשיו ה-HXMU010EA של סמסונג נמכר במחיר של פחות מ-650 שח! (מחיר זול מרוב המקומות בארה"ב אפילו) ותוסיפו לזה עוד 3 שנים אחריות שאין כשמזמינים מחו"ל. מדובר במחיר פתיחה של 559 שח, כשחבר טען שהוא קנה את הכונן בפחות מ-650 שח http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737098&came=758&utm_medium=knyotvenofesh&utm_source=knyotvenofesh&utm_content=samsung יתרונות: גודל - הרבה יותר קטן ביחס לכונן 3.5, והרבה יותר נייד. חשמל - לא דורש Power adaptor כמו כונן 3.5 אינצ' שקט - כונני 2.5" שקטים לרוב מכונני 3.5" חסרונות: חיבור - ללא חיבור eSata (אבל מצד שני לרוב ה…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by digitalseeker,

חשבתי חשבתי על דרכים לשדרג ביצועים - ועומדת בפניי ההחלטה להשקיע בבקר RAID או בSSD. ברור שאם אין שיקול כלכלי צריך לקחת RAID של SSD - רק חבל שיש שיקול כלכלי. בכל אופן - הומלץ לי פה בעבר לרכוש את DELL PERC 5/I - השאלה , האם עדיף DELL PERC 6/I ? (אותו מחיר בEBAY) אולי יש בקר מומלץ אחר לביצועים גבוהים ובמחיר שפוי ?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. ברשותי דיסק קשיח חיצוני TRANSCEND 500GB המתחבר למחשב ע"י 2 כבלי USB. הדיסק משמש למעבר אינפורמציה בין מס' מחשבים. לאחרונה המחשב הנייח שעליו מותקנת מערכת הפעלה XP אינו מזהה את הכונן [ כנראה שכן מזהה היות והוא קופא לפרקים לאחר חיבור הדיסק הנייד למחשב]. במחשבים אחרים שאני משתמש עלהם קיימת מערכת הפעלה WIN7 אין את הבעייה הנ"ל. ניסית לפרמט את הכונן הנייד ולא עזר. לאחרונה עידכנתי גירסה לאנטי וירוס [NOD32 -5] חשבתי אולי הוא גורם לבעייה שכן בעבר הלא רחוק הכונן עבד מצויין במחשב ה-XP. איך אפשר להתמודד עם הנ"ל תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Superman1,

יש לי צורב H62N של LG התקנתי VISTA והוא לא מצליח לזהות אותו... אם יש למישהו פתרון או מיקום שממנו אפשר להוריד דריבר זה יהיה מעולה תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by psybrain,

אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה עדיף לקחת הארדיסק של 1TB או שניים של 500 ? מה יותר טוב מבחינת מהירות וכאלה ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. קיבלתי החלפה של דיסק חיצוני סיגייט go flex החדש עם מתאם של firewire 800 במחשב יש לי firewire 400 ( ישן יותר)/ האם יש דרך או מתאם שאפשר יהיה לחבר את המחשב הישן לדיסק החיצוני בfirewire? האם מישהו יודע אם באמת כבר לא מיצרים דיסקים חיצוניים עם ESATA???

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  21. ^ אשמח לשמוע כל פתרון. תודה רבה לעוזרים.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by אחד שיודע,

שלום רב יש לי אפשרות לקנות כונן intel 530 ssd 240G בהנחה משמעותית, הבעיה היא שהחיבור שלו הוא mSATA ולא SATA . האם החיבור הזה פוגע בביצועים? פשוט הביקורות שקראתי ברשת בוצעו על חיבור ה - SATA. דבר שני, האם יש מתאם בין חיבור mSATA ל - SATA ? המחשב שעליו אתקין את הכונן הוא נייח. תודה לעוזרים

23. השאלה בכותרת....

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום. כהמשך ל - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=493886.0. קניתי כונן פנימי חדש של WD בגודל 1TB. חיברתי אותו למקום שבו היה הכונן הקודם שנפטר. הדלקתי את הכונן וחיברתי למחשב. המחשב משמיע צלצול של חומרה חדשה שחוברה, אבל לא מציג את הכונן במחשב. נכנסתי למנהל ההתקנים ובחיבורים של ה USB כן מופיע חדש USB Mass Storage או משהו כזה שנעלם כאשר כיביתי את הכונן. ניסיתי להתקין EXT2IFS בשביל לראות בהתקנה אם הוא רואה אותו, וכן, הוא רואה כונן חדש Free Space 932GB אבל אין לי אופציה לשייך לו אות חדשה. צריך אולי לפרמט אותו בדרך כל שהיא? איך אני עושה שהוא יוצג במחשב? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. אני חייב לקנות כונן SSD עד 128GB בעלות בינונית! אני קראתי בפורום כאן על הרבה בעיות עם כוננים מסויימים ושלא רצוי להתעסק איתם! אני מבקש ממי שמבין ויכול לעזור לי מה הכונן הכי טוב שאפשר לקנות עד גודל 128GB שלא יעשה בעיות אחרי תקופה!

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים