אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
טוב אז אחרי המון לבטים מה תיהיה מתנה ראויה לגיל 24, הוחלט על החלפת הדיסק קשיח הראשי בלפטופ שלי. ההיטאצי 160 גיגה 7200RPM הוחלף באינטל 330 120 גיגה. ההחלפה בוצעה במספר דקות עקב הנדסת אנוש מצויינת של לנובו והמחשב בן השנתיים קיבל רוח חיים חדשה. מפרט המחשב- I5 560 מהדור הראשון של I5, 4 גיגה זכרון 1066 DDR3 ב2 סלוטים של 2 גיגה, ווינדוס 7 פרו 64 ביט. הדבר הראשון ששמים אליו לב הוא זמן הדלקת המחשב מתקצר מדקה שלמה ל27 שניות, זמני התקנה של תוכנות וזמני הפעלתם התקצרו משמעותית. המחשב מסמן גם על שיפור בזמן הסוללה (עדיין לא נבדק בפועל), זאת בנוסף לתחושה סובייקטיבית שהיא פשוט מדהימה! לא יכול לחשוב על תמורה טובה יותר ל500 שקל שלי. הרצתי בדיקות בHDTUNE PRO לפני ההחלפה ואחרי, יש להתייחס לש…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה עדיף לקחת הארדיסק של 1TB או שניים של 500 ? מה יותר טוב מבחינת מהירות וכאלה ?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1.יש לי זיכוי של 200 שקל בKSP, אני צריך DOK מהיר של 32GB, איזה מומלץ משם? 2. איך אני מונע הדבקה של ווירוסים ורוגלות בכונן החיצוני שלי/ DOKים (המחשב שלי נקי מווירוסים, של אחרים... לא תמיד)? תודה לכל העוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי חבר שיש לו בכונן הראשי 30G וזה נגמר לו. אבל יש לו עוד 100G לא מוקצים בכלל השאלה אם יש דרך להגדיל את הכונן בלי לפגוע בחומר שבפנים? ראיתי שיש תוכנה : PartitionMagic האם היא הפתרון? היא חינמית?ואם כן האם אפשר להשתמש בה ואז למחוק? יש לו VISTA ראיתי שיש שם ניהול מחיצות האם אפשר לעשות את זה משם? והשאלה אם אני יוכל לעשות לו את זה מרחוק עם LogMeIn ? או שזה בעיה ? אשמח לעזרה תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
ההארדדיסק שהתשמשתי בו עד עכשיו(SEAGATE 60GB 2MB CACHE) להקלטות כנראה עושה את נשימותיו האחרונות בכתיבת שורות אלה (תרתי משמע) והייתי מעוניין להחליפו. בעצם הבעייה היא שהוא מתחיל להרעיש נורא (טרטור כזה, כמו רעש חריטה) ואני מעוניין באחד שקט אני חושב ש-320GB יספיקו בהחלט בינתיים, מה גם שהם(עד כמה שידוע לי) מציגים יחס מצויין של מחיר\נפח בקיצור אני מעוניין ב-320GB(אם פחות עדיף לדעתכם, פסדר) עד 500 ש"ח, שקט ומהיר - יעני עם סיקטיימס נמוכים ו-16MB CACHE(עדיף), חיבור SATA (עדיף II עם PERPENDICULAR RECORDING או איך שלא קוראים לזה (PMR או NCQ, יתכן מאוד שאני מבלבל כי אני לא מעודכן)) - כמה שפחות כואב לכיס. אממ אם גם תוכלו להמליץ על ברגים מיוחדים כאלה (THUMB SCREWS כאלה אם עדיין מוכרים א…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לילה טוב, הווינדוס לא הצליח לזהות את הSSD M.2 samsung 960 evo 250G , לא בהתקנה ולא אחריה. הכונן כן מופיע ב-BIOS. ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות ב-BIOS וגם לעדכן את הגירסה של הביוס אבל כלום לא עזר. גם לאחר התקנת driver של הכונן לא היה כל שינוי. הלוח אם הוא של asus דגם maximus ix hero. מישהו נתקל במקרה כזה ?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, רציתי לדעת אם יש כרטיס SAS שאני יכול להוסיף למחשב כדי לחבר דיסקים של SAS ? תודה ...
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נכנסתי ל BIOS וראיתי שיש 2 אופציות: GSATA CTRL Mode - מוגדר על IDE ו PCH SATA CTRL Mode - מוגדר על IDE איזה מהאופציות אני צריך לשנות ל AHCI בשביל כונן ה SSD? והאם רצוי להשאיר את הכונן הקשיח הרגיל על IDE?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחותי נהרס הרדיסק והגיע הזמן לקנות חדש הפעם אני קונה משהו מקצועי - 160gb ,הבעיה שאני לא יודע מה לקנות את חיבור הפשוט IDE או ה- SATA ששניהם קיימים במחשב אצלי. אני לא מבין דבר מה הבדל בין כל השלושה ? IDE , SATA ; SATA2 אני לא מדבר על צורת החיבור אלה על המהירות הביצועים שנותנים מקווה שתוכלו להסביר לי מה בדיוק לעשות כי אני לא יודע איזה סוג כדי לקנות. תודה רבה זאביק.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה אחד שהוא פנימי, ide, והכי מהיר שיש אמרו לי שיש את ה- PlexWriter 48/24/48 ואת ה- yamaha f1 (אבל שמעתי שיש איתו בעיות שהוא לא תומך בכל המהירויות) ואם יש הצעות אחרות הם יתקבלו בברכה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ב- Western Digital מה ההבדל בין WD3200AAKS לבין WD3200KS? האם משמעותי ההבדל ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם לכמה מחיצות? לכמה? האם משאירים את כל ה80-200 ג'יגה בכונן אחד? ובכלל, מהי התצורה המומלצת לסידור מחיצות בדיסק גדול נפח? סתם סיקרן אותי...
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מאיפה אני עושה מערך RAID, איזה סוגים יש ומה הם עושים ומה נדרש מבחינה חומרתית על מנת להשיג RAID? כלומר, אני חייב שני דיסקים קשיחים מאותו דגם וקיבולת, נגיד שני WD 500GB AAKS? או שאשפר גם מדגמים אחרים עם קיבולות שונות למשל 250GB YS עם SEAGATE 500GB 32MB? תודה לעונים!
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , אני קונה בקרוב מחשב חדש ומעוניין להוסיף אליו כונן SSD (חשבתי על SSD128GB בשילוב עם הארדדיסק רגיל של 1TB) עד כמה שהבנתי - עדיין לא ברור מידת האמינות של הכונן הזה (עדיין יחסית חדש , מגבלות כתיבה , צריך תחזוק וכו') בסופו של דבר המידע על הדיסק הרבה יותר חשוב מהמהירות , ולכן להיות עם כונן כזה אומר לעשות גיבויים סדירים (או מלכתחילה להתקין שם רק ווינדוס). עד עכשיו לא ניתקלתי בשום בעייה עם דיסק קשיח רגיל , ויש לי בערך 7 כאלו. יצא לי גם לקרוא על אפשרויות אחרות של SSD: 1. דיסק קשיח היברידי (משולב HD רגיל עם נפח קטן cache של SSD) . 2. SSD cache. הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא, אגב אין הגבלת תקציב לכונן (למקרה שתגידו שיש אחד סופר אמין אבל יקר) תודה חג שמח
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום מצאתי הארד דיסק SSD SATA 3 במחיר זול יותר מ SATA 2 עכשיו הבנתי שקיימת האפשרות לחבר בין הארד דיסק SATA 3 ללוח שתומך ב SATA 2 אז השאלה שלי האם זה יגרום בעיות לטווח הארוך? האם צריך להגדיר משהו לפני כן? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי דיסק של 80 שיש עליו אחריות (הוא פחות משנתיים אצלי) התגלו אצלו 4k של bad sectors... האם למישהו יש ניסיון עם חניות על אחריות בנושא זה?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם אני רוצה לבחור בין השניים, האם יש הבדל גדול ביניהם? או שזה רק מהירות הצריבה? האם יש עוד מאפיינים שהתחדשו או פשוט יותר טובים (או אולי להיפך, פחות טובים) ב3500 לעומת ה 2510? בנוסף, מה יהיה מחיר סביר לכל אחד מהם? תודה רבה!
-
שלום, ראיתי שיש כמה חיבורים אפשריים(esata,firewire) האם בכל מחשב כיום יש חיבורים כאלה?או שצריך להתקין? האם הרדיסק חיצוני אמין ומחזיק מעמד שנים?(כמו של הPC) אז מה אני מחפש: כונן בנפח 500GB (גם יותר אפשר תלוי במחיר) הכי חשוב לי זה האמינות והמהירות,אני עובד הרבה על המחשב והמטרה לשים בו את כל המידע החשוב ולהשאיר את המחשב כגיבוי וגם לעבודה שוטפת מול ההרדיסק החיצוני. (לא משהו כבד עם תעבורת קבצים גדולים) גם שיהיה משהו שניתן לשים בתיק ושלא יהיה ענקי (לא דווקא הכי קטן אבל שיהיה בגודל סביר אם בכלל יש גדלים שונים). האם חיבור USB2 מספיק מהיר למה שאני רוצה?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כאשר עושים Cloning לכונן אחד מכונן שני, הרי שלמעשה העתקנו את חלונות לכונן החדש. זה לא העתקה פיראטית?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יש הבדל במהירות בין דיסק קשיח sata II לדיסק קשיח sata III ?? ואם אין הבדל אז למה זה כן טוב?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני גר בלוס אנגלס ומחשב SSD למחשב נייד, בבית בארץ קניתי לפני כשנה את הBX100 וevo850 של סמסונג, שניהם 250 את הסמסונג קניתי בזמנו מאמזון במבצע שהיה 70 ומשהו דולר, היום אני רואה שהמחירים שלו יקרים מאוד, איזה SSD מומלץ לקניה פה? מחפש 250 בלי להשקיע יותר מדי
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.engadget.com/entry/1234000070026297/ INPHASE הכריזה על פיתוח של כונן אופטי בעל קיבולת של 1.6TB לדיסק... חביב
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי בלוח האם (Abit NF8) שני חיבורי Sata ו2 IDE. כרגע מחוברים ללוח כונן קשיח אחד, בחיבור SATA ושני כוננים (אחד צורב רגיל ואחד צורב DVD) מחוברים בכבל IDE אחד לחיבור IDE אחד. המצב הוא כזה, אני מעוניין לקנות גם צורב DVD חדש, וגם כונן קשיח חדש. השאלה היא כזו, מה הייתם ממליצים מבין הצורב דיוידי והכונן הקשיח לחבר לSATA? כלומר, לקנות כונן קשיח בחיבור SATA וצורב DVD בחיבור IDE? או שההפך? או שאולי יש אפשרות לפצל חיבורי SATA? ואם אפשר גם המלצות לגבי שניהם (כונן קשיח וצורב DVD) בהתאמה למה שהמלצתם לקחת עם הסוגי חיבורים . תודה רבה..
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לחבר שני כוננים ב- RAID0 ובשבילי זאת תהיה הפעם הראשונה. אני רוצה לעשות את זה בצורה הכי טובה אז חשבתי שאני אשאל פה. הלוח הוא: ASUS P8P67 PRO הכוננים: WD BLACK 1TB המעבד (אם זה שייך): Core i7 2600 חלונות 7 פרופשיונל לפי מה שאני רואה במפרט של הלוח http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=HMMvTCuBcZLfu2YL&templete=2 יש לו 2 או אולי אפילו 3 בקרים onboard Intel® Rapid Storage Technology Marvell® 9120 controller JMicron® JMB362 SATA controller -- לא ברור לי אם זה רק בקר ל- eSATA או שגם יש לו תמיכה ב-RAID באיזה בקר לבחור? אם אני רוצה לעשות RAID באמצעות ה- MARVELL, אני צריך לחבר את כבלי ה-SATA למקום שונה בלוח ובבקר של אינטל לא? לא ברור לי העניין הזה. מה תחל'ס יה…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לדעת אם ניתן לעשות שימוש ב raid1/5/10 , רק כאשר הדיסקים הקשיחים מחוברים על ידי SATA בתוך המחשב,או שניתן גם לעשות זאת בין כוננים חיצוניים שמחוברים על ידי USB? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-