עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום. כהמשך ל - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=493886.0. קניתי כונן פנימי חדש של WD בגודל 1TB. חיברתי אותו למקום שבו היה הכונן הקודם שנפטר. הדלקתי את הכונן וחיברתי למחשב. המחשב משמיע צלצול של חומרה חדשה שחוברה, אבל לא מציג את הכונן במחשב. נכנסתי למנהל ההתקנים ובחיבורים של ה USB כן מופיע חדש USB Mass Storage או משהו כזה שנעלם כאשר כיביתי את הכונן. ניסיתי להתקין EXT2IFS בשביל לראות בהתקנה אם הוא רואה אותו, וכן, הוא רואה כונן חדש Free Space 932GB אבל אין לי אופציה לשייך לו אות חדשה. צריך אולי לפרמט אותו בדרך כל שהיא? איך אני עושה שהוא יוצג במחשב? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by שבע-שנים,

שלום, היום רכשתי צורב DVD ואני מתקשה להתקין אותו. כרגע יש במחשבי כונן DVD וצורב רגיל, אני מעוניין להשאיר את שניהם. בכל מקרה הברגתי את הצורב DVD למקום ואיך בדיוק אני מחבר אותו? יש לי כבל בצבעים שחור,צהוב ואדום והבנתי שהוא הכבל של החשמל וחיברתי למקום בצורב. בשקית שקיבלתי עם הצורב יש עוד שני כבלים : 1) כבל רחב ודק עם צבע סגול\ורוד בקצוות. 2) כבל דק עם ארבעה חורים (שאמור להיכנס לארבעה פינים) בצבעים שחור ולבן. בכל מקרה לאן אני מחבר את שניהם? כרגע יש כבל כמו הראשון שמחובר לכונן DVD והוא מתחבר משם לצורב וללוח אם. איך הצורב DVD מתחבר לכל העסק? אני רוצה שתהיה אפשרות לעשות Copy לדיסק DVD... אז אני מניח שצריך איכשהו לחבר גם את הצורב DVD לכונן DVD. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Electric Boom,

ההארדדיסק שהתשמשתי בו עד עכשיו(SEAGATE 60GB 2MB CACHE) להקלטות כנראה עושה את נשימותיו האחרונות בכתיבת שורות אלה (תרתי משמע) והייתי מעוניין להחליפו. בעצם הבעייה היא שהוא מתחיל להרעיש נורא (טרטור כזה, כמו רעש חריטה) ואני מעוניין באחד שקט אני חושב ש-320GB יספיקו בהחלט בינתיים, מה גם שהם(עד כמה שידוע לי) מציגים יחס מצויין של מחיר\נפח בקיצור אני מעוניין ב-320GB(אם פחות עדיף לדעתכם, פסדר) עד 500 ש"ח, שקט ומהיר - יעני עם סיקטיימס נמוכים ו-16MB CACHE(עדיף), חיבור SATA (עדיף II עם PERPENDICULAR RECORDING או איך שלא קוראים לזה (PMR או NCQ, יתכן מאוד שאני מבלבל כי אני לא מעודכן)) - כמה שפחות כואב לכיס. אממ אם גם תוכלו להמליץ על ברגים מיוחדים כאלה (THUMB SCREWS כאלה אם עדיין מוכרים א…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. :kopfpatsch: ולמי שלא הבין את "מצוקתי": קניתי מחשב חדש עם חיבורי SATA , אולם נשארתי תקוע עם הדיסק הקשיח הישן (IDE). כיוון שהדיסק בגודל 120 ג'יגה, פשוט חבל לי עליו, ואני רוצה לחבר אותו בחיבור חיצוני לכניסת ה-USB במחשב, כדי שאוכל להשתמש בו לגיבוי. אודה אם תוכלו לעזור לי בשאלות הבאות : א. איפה אוכל לקנות כבל IDE ל USB כדי לחבר בחיבור חיצוני את הדיסק קשיח לכניסת ה USB במחשב השולחני ? (- אני מעדיף כבל, ולא מארז). ב. האם כבל כזה מספיק, או שיש צורך לחבר את הדיסק גם למתח המחשב. ג. האם יש מישהו שכבר עשה זאת, ויכול לספר איך זה עובד, מהירות, ועוד. תודה לכל מי שיכול לעזור !

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by iSolt,

https://www.amazon.com/SAMSUNG-PCIe-Internal-Gaming-MZ-V8P1T0B/dp/B08GLX7TNT/ref=sr_1_3 מחיר נוכחי Total ILS 582.07 כולל מעמ ומשלוח חינם עד אתמול עלה 690 עם משלוח

6. כונן ה-M6e החדש של פלקסטור מגיע לביקורת – בואו לגלות איך בדיוק נראה עידן ה-PCI-Express של כונני ה-SSD לכתבה: http://hwzone.co.il/plextor-m6e-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%aa-%d7%9b%d7%a9-sata3-%d7%96%d7%94-%d7%9c%d7%90-%d7%9e%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%a7/

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אז אני עוקב פה ושם אחרי העניין עם SSD לעומת HD ועד לא מזמן הייתי בטוח שהקונצנזוס הוא פחות או יותר "עזוב, זה לא שווה את זה". אבל עכשיו ב - Black Friday ודומיו אני רואה שהמבצעים שהכי מלהיבים פה את החבר'ה בפורום הם מבצעים על SSDים. למה בעצם? מבחינת עלות לנפח הם עדיין יקרים בהרבה(בהרבה בהרבה) ומהפורום הזה ממש למדתי שההבדלי מהירות בד"כ זניחים. אז מה הקטע? אנא הסבירו לי כי אני פשוט לא מבין

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. מישהו יודע איך מתיקינים טייפ גיבוי לרשת? איזה סוגים של טייפים של גיבוי יש, איזה תקנים יש, על איזה רשתות הם אמורים לפעול ? אם מישהו יודע אז בבקשה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. ynetshops עוד פעם החליטו לשבור את השוק. עד היום המחיר לכונן חיצוני של 1000gb היה בארץ כמעט 800 שח. ועכשיו ה-HXMU010EA של סמסונג נמכר במחיר של פחות מ-650 שח! (מחיר זול מרוב המקומות בארה"ב אפילו) ותוסיפו לזה עוד 3 שנים אחריות שאין כשמזמינים מחו"ל. מדובר במחיר פתיחה של 559 שח, כשחבר טען שהוא קנה את הכונן בפחות מ-650 שח http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737098&came=758&utm_medium=knyotvenofesh&utm_source=knyotvenofesh&utm_content=samsung יתרונות: גודל - הרבה יותר קטן ביחס לכונן 3.5, והרבה יותר נייד. חשמל - לא דורש Power adaptor כמו כונן 3.5 אינצ' שקט - כונני 2.5" שקטים לרוב מכונני 3.5" חסרונות: חיבור - ללא חיבור eSata (אבל מצד שני לרוב ה…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by מאיריקו,

היי, לאחרונה נהרס לי הדיסק הקשיח עקב נפילה, הראש הקורא נשבר ולכן לא ניתן היה לקרוא את הקבצים. פניתי לחברה לשחזור מידע ונתנו לי הצעת מחיר של למעלה מ 4,000 ש"ח. המידע שיש לי בדיסק לא שווה מבחינתי את הסכום הזה אבל חשבתי על פתרון אחר, אם הכל עובד תקין פרט למחטים עצמם, אי אפשר פשוט לקנות את אותו דיסק קשיח בדיוק, לפתוח אותו ולהחליף בין החלטות? ככה יהיה לי מחטים חדשים שיקראו מפלטות תקינות. האם אני מפספס משהו? מצורפות תמונות להמשיך את הבעיה אודה לחוות דעתכם.

11. שלום מחשב חדש, וה-HD לא מרעיש, אלא פשוט "טוחן", מרגיש כמו HD ישן. לוח את P965-DS3, וה-HD והצורב מחוברים SATA אבל מזוהים IDE ? וכמה פעמים מזוהה הIDE ? HD TUNE - מבחן ביצועים. כונן חדש וריק, האם תקין ? S.M.A.R.T EVEREST: תודה

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. האם יש הבדל במהירות בין דיסק קשיח sata II לדיסק קשיח sata III ?? ואם אין הבדל אז למה זה כן טוב?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by MichaelZ,

שלום. ממש לא רציתי לפתוח ת'רד חדש אבל אני מזמין מחו"ל ואני לא רוצה לעשות טעות. יש לי את הלוח ASUS P8P67PRO שיש לו שקע eSATAp. לא מצאתי במפרט איזה מתח הוא מוציא אבל אני אניח שהוא כן מסוגל להוציא 12 וולט. אני רוצה לחבר לשקע הזה כוננים קשיחים - ממש מדי פעם. כוננים בסגנון ה- SAMSUNG 2TB או אפילו SEAGATE. גדול, איטי וזול... אני חיפשתי פה כבל USB3 שממש לא קשור לנושא הזה והמליצו לי לקנות אותו ב-DX. יש להם גם מבחר של כבלים Power eSATA. אני לא יודע מה מתאים לי. יש זכר, יכ נקבה, יש מאריכים, זה ממש לא ברור. אני צריך שיהיה גם DATA וגם מתח. מישהו יכול למצוא בשבילי בחנות הזאת את מה שאני צריך? זה DX.COM ואז עושים חיפוש: Power eSATA. זה נותן מלא קישקושים. אני פשוט אבוד. אולי יש את מה שאנ…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. יש לי דיסק של 80 שיש עליו אחריות (הוא פחות משנתיים אצלי) התגלו אצלו 4k של bad sectors... האם למישהו יש ניסיון עם חניות על אחריות בנושא זה?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by barlevi321,

שלום לכם חבריי הפורום!!! רציתי לשאול אותכם שאלה בהקשר לכונן פלאש חיצוני. א. למה נועד כונן פלאש חיצוני ? ב. למה הוא משמש? ג.מה המחיר שלו היום? ד. ומה זה בעצם המילה ready boost?? בתודה מראש בר לוי!!!

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי בעיה מוזרה, יש לי קובץ ISO ששוקל בערך 6.5GB ואני חייב לצרוב אותו כדי להתקין. יש לי דיסק של DVD9 כפול וכל פעם שאני מנסה לצרוב הוא אומר לי שאין מספיק מקום \BLOCKS משהו כזה.. ניסיתי גם בנרו וגם בPOWERISO ... מה יכולה להיות הסיבה?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by sprites30,

שלום רב, ברצוני לדעת אם ניתן לעשות שימוש ב raid1/5/10 , רק כאשר הדיסקים הקשיחים מחוברים על ידי SATA בתוך המחשב,או שניתן גם לעשות זאת בין כוננים חיצוניים שמחוברים על ידי USB? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by davidcohen,

היי, רציתי לדעת אם יש כרטיס SAS שאני יכול להוסיף למחשב כדי לחבר דיסקים של SAS ? תודה ...

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by tttrrr888,

שלום לכם אני מתלבט בין 2 ארדיסקים HD501LJ סמסונג http://www.samsung.com/us/consumer/detail/detail.do?group=computersperipherals&type=harddiskdrives&subtype=spinpointtseries&model_cd=HD501LJ ST3500630NS http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=1d0199f4fa74c010VgnVCM100000dd04090aRCRD&locale=en-US 1. מה עמיד יותר ? 2. יתרונות חסרונות לכל ארד דיסק ?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Symbore,

קראתי שאורך חיים של SSD בשימוש רגיל הוא 5-6 שנים אך מנגד יש כאלו שאומרים שהם חיים יותר מהארדיסקים כמו כן קראתי שזו טכנולוגיה מתפתחת וכל שנה מצליחים להגדיל ולשפר את ה-SSD. אז אם אני קונה SSD כיום, כמה זמן הוא ישמש אותי עד שאצטרך להחליפו לחדש?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by VegansXe,

באיזה דיסקים משתמשים חברת TrekStor? חיפשתי הרבה ולא מצאתי... האם יש מניעה משימוש בדיסקים החיצוניים של החברה הנ"ל שלא משווקת "חזק" בישראל? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. http://www.engadget.com/entry/1234000070026297/ INPHASE הכריזה על פיתוח של כונן אופטי בעל קיבולת של 1.6TB לדיסק... חביב

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. האם לכמה מחיצות? לכמה? האם משאירים את כל ה80-200 ג'יגה בכונן אחד? ובכלל, מהי התצורה המומלצת לסידור מחיצות בדיסק גדול נפח? סתם סיקרן אותי...

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. טוב אז אחרי המון לבטים מה תיהיה מתנה ראויה לגיל 24, הוחלט על החלפת הדיסק קשיח הראשי בלפטופ שלי. ההיטאצי 160 גיגה 7200RPM הוחלף באינטל 330 120 גיגה. ההחלפה בוצעה במספר דקות עקב הנדסת אנוש מצויינת של לנובו והמחשב בן השנתיים קיבל רוח חיים חדשה. מפרט המחשב- I5 560 מהדור הראשון של I5, 4 גיגה זכרון 1066 DDR3 ב2 סלוטים של 2 גיגה, ווינדוס 7 פרו 64 ביט. הדבר הראשון ששמים אליו לב הוא זמן הדלקת המחשב מתקצר מדקה שלמה ל27 שניות, זמני התקנה של תוכנות וזמני הפעלתם התקצרו משמעותית. המחשב מסמן גם על שיפור בזמן הסוללה (עדיין לא נבדק בפועל), זאת בנוסף לתחושה סובייקטיבית שהיא פשוט מדהימה! לא יכול לחשוב על תמורה טובה יותר ל500 שקל שלי. הרצתי בדיקות בHDTUNE PRO לפני ההחלפה ואחרי, יש להתייחס לש…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by zobako,

נכנסתי ל BIOS וראיתי שיש 2 אופציות: GSATA CTRL Mode - מוגדר על IDE ו PCH SATA CTRL Mode - מוגדר על IDE איזה מהאופציות אני צריך לשנות ל AHCI בשביל כונן ה SSD? והאם רצוי להשאיר את הכונן הקשיח הרגיל על IDE?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים