אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש צורב פנימי פשוט, ומתלבט בין שלושת אלו : LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Sata במה לבחור ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם אז אני צריך עזרה במשהו- יש לי במחשב ארדיסק Seagate 80GB (המפרט המלא בפרופיל) ואני רוצה להוסיף עוד ארדיסק, של 160GB, אז איזה כדאי לי? אני צריך אחד שיהיה כמה שיותר שקט.. אבל זה משנה אם אני לוקח ארדיסק שהוא לא SEAGATE? או שעדיף מאותו סוג? וגם אני לא יודע איך מחברים אותו, ואיך מגדירים אחרי זה במחשב שהוא יזהה אותו.... תודה לעוזרים
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רכשתי עד לא מזמן Seagate Backup Plus 4TB מאמזון בדיל טוב. הכונן הקודם שהיה לי WD Elements 500GB ובגלל שהנפח היה די מעיק החלטתי להביא נפח גדול משמעותית וגם קשיח חדש, הקודם לפעמים גם לא עבד... העניין הוא שעושה רושם שהוא איטי, ההעתקה אליו איטית, וגם בהתקנות הוא נורא איטי... אני חושב שאפילו הקודם היה מהיר יותר... אני אמנם אולי לא עושה בו שימוש נכון (מכניס אליו גם כמה משחקים לפעמים) אבל בכל זאת... אמנם אין לי USB3 במחשב, אך עד כמה גישה לדבר כזה ישפר את הביצועים? יש בקר או מפצל שיאפשר USB3? או שהגיע הזמן למחשב חדש?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בדקות האחרונות עולמי חרב עליי. התחלתי להתקין אובונטו ופתאום הבנתי שהוריתי להתקנה להפוך את כל ההארד דיסק שלי (500 GB) ל- Swap. :'( אחרי שעברו 3% מהתהליך עשיתי ריסטרט בהול למחשב, כאשר ניסיתי להעלות את מערכת ההפעלה המחשב אמר כי הוא לא יכול להעלות את מערכת ההפעלה. על ההארד דיסק הזה היו לי (בנוסף למערכת ההפעלה) יותר מ-200 GB של קבצים , כל מה שאגרתי במשך שנים. האם 3 האחוזים הללו מחקו לי את כל המידע? העלתי את המחשב מכונן אחר שיש לי והוא לא מזהה את ההארד דיסק. האם יש דרך לגשת לקבצים?(אם הם עדיין קיימים) לא יודע מה לעשות, אני עומד לבכות :'(
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מדובר על כונן SSD SDSSDP 128GB SANDISK הכונן היה מחובר למחשב ישן בחיבור SATA 2, ואתמול העברתי אותו למחשב של אחי מדגם dell inspiron 3542 בחיבור SATA 3. חיברתי אותו במקום HD שהיה וכמו כן בדקתי ACHI בביוס. אני מעלה תוצאות של AS SSD אני מעוניין לדעת אם זה תקין לכונן מהסוג הזה. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן במארז המחשב שלי די נגמר המקום לכוננים קשיחים ואני זקוק למעין מארז חיצוני עם אוורור שיכול להכיל את הכוננים עם אופציה להרחבות בעתיד. מבחינתי שיהיה מעין יחידת אחסון שאוכל לחבר גם למחשבים אחרים עם כבל. האם יש מוצר שעונה על הצורך הזה? מה סוג החיבור המהיר ביותר להעברת נתונים במצב כזה? אני לא ממש מכיר את האופציות. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
בקרוב אני קונה דיסק קשיח חדש ואני מתכוון להתקין עליו מערכות הפעלה (דואל בוטינג) - גם וינדוס "נקי" וגם לינוקס (בנוכחי אין מספיק מקום לזה). בעתיד הוא ישמש כדיסק קשיח הראשי. איך אני יכול לחבר שני דיסקים קשיחים ככה שהנוכחי (שממנו אני עובד עכשיו) ישמש אחסון/גיבוי ואני יוכל להעתיק את מדיה (שירים/סרטים וכו') שיש בו לחדש?
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רב פעמית? (כלומר כמה פעמים ניתן לכתוב/למחוק כל פעם מחדש) קניתי לפני מספר ימים דיסק של וורבטין, ולא כתוב עליו לכמה כתיבות הוא מתאים. בעבר היה לי נסיון מר מאוד עם הצורב הישן "שדפק" לצמיתות דיסקים רב פעמיים לאחר מכסימום 4 צריבות. מאז החלפתי צורב והחלטתי לחזור ולנסות את המדיה הרב פעמית. תודה לעוזרים!
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי דיסק DVD שהוא שרוט קצת והסרט קופץ האם יש דרך לתקן את זה? האם אפשר איכשהו להעביר אתה סרט למחשב ולצרוב מחדש ואז הוא יהיה בסדר? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה עדיף לקחת הארדיסק של 1TB או שניים של 500 ? מה יותר טוב מבחינת מהירות וכאלה ?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות דיסק גיבוי חיצוני כמה שאלות הדגמים החדשים של הדיסקים החיצוניים באים בעמידה, יש הבדל מבחינת עבודה אם הארדיסק עומד או שוכב... המחט עובד כמו שצריך גם בעמידה? המחט מחזיק הרבה זמן בעמידה כמו בשכיבה? http://ksp.co.il/?select=.1033..146..147..371.&list=1&sort=2&glist=0&uin=11697&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 איך הדגם הזה? תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי בלוח האם (Abit NF8) שני חיבורי Sata ו2 IDE. כרגע מחוברים ללוח כונן קשיח אחד, בחיבור SATA ושני כוננים (אחד צורב רגיל ואחד צורב DVD) מחוברים בכבל IDE אחד לחיבור IDE אחד. המצב הוא כזה, אני מעוניין לקנות גם צורב DVD חדש, וגם כונן קשיח חדש. השאלה היא כזו, מה הייתם ממליצים מבין הצורב דיוידי והכונן הקשיח לחבר לSATA? כלומר, לקנות כונן קשיח בחיבור SATA וצורב DVD בחיבור IDE? או שההפך? או שאולי יש אפשרות לפצל חיבורי SATA? ואם אפשר גם המלצות לגבי שניהם (כונן קשיח וצורב DVD) בהתאמה למה שהמלצתם לקחת עם הסוגי חיבורים . תודה רבה..
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מאיפה אני עושה מערך RAID, איזה סוגים יש ומה הם עושים ומה נדרש מבחינה חומרתית על מנת להשיג RAID? כלומר, אני חייב שני דיסקים קשיחים מאותו דגם וקיבולת, נגיד שני WD 500GB AAKS? או שאשפר גם מדגמים אחרים עם קיבולות שונות למשל 250GB YS עם SEAGATE 500GB 32MB? תודה לעונים!
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום חברים קראתי פה היום בפורום הרבה דיונים אודות מדיות לצריבה, והמסקנה העולה מכולם היא שהמדיות הכי טובות הן של של Mitsui ושל Taiyo Yuden. (כולל את Verbatim המיוצרים ע"י TY). ניסיתי לחפש קצת ברשת איפה אפשר לקנות את המדיות האלה בארץ ולא הצלחתי למצוא מקומות (אגב, אתר "לירה" הפסיק למכור דיסקים, אלא מספק רק שירותי העתקה...). אשמח לשמוע ממי שיודע איפה אפשר למצוא דיסקים אלו בארץ (ואם יש כאלה של Verbatim, איך אני מזהה אותם?..) כמו כן, אמח לדעת איך למצוא אותם בחו"ל (אם אין כלל בארץ). תודה רבה רבה מראש (:
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ההארדדיסק שהתשמשתי בו עד עכשיו(SEAGATE 60GB 2MB CACHE) להקלטות כנראה עושה את נשימותיו האחרונות בכתיבת שורות אלה (תרתי משמע) והייתי מעוניין להחליפו. בעצם הבעייה היא שהוא מתחיל להרעיש נורא (טרטור כזה, כמו רעש חריטה) ואני מעוניין באחד שקט אני חושב ש-320GB יספיקו בהחלט בינתיים, מה גם שהם(עד כמה שידוע לי) מציגים יחס מצויין של מחיר\נפח בקיצור אני מעוניין ב-320GB(אם פחות עדיף לדעתכם, פסדר) עד 500 ש"ח, שקט ומהיר - יעני עם סיקטיימס נמוכים ו-16MB CACHE(עדיף), חיבור SATA (עדיף II עם PERPENDICULAR RECORDING או איך שלא קוראים לזה (PMR או NCQ, יתכן מאוד שאני מבלבל כי אני לא מעודכן)) - כמה שפחות כואב לכיס. אממ אם גם תוכלו להמליץ על ברגים מיוחדים כאלה (THUMB SCREWS כאלה אם עדיין מוכרים א…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש בכונן חיצוני של WD, דגם My Book Essential USB2.0 1TB. במשך תקופה גיביתי אחת לשבוע את הקבצים במחשב שלי, ולפני שהחלפתי לו את לוח האם והמעבד, גיביתי שוב. היות והמעבד פועל ב-64BIT ומערכת ההפעלה פעלה ב-32BIT, נאלצתי לפרמט ולהתקין את הווינדוס 7 (אולטימט) מחדש. עכשיו לאחר הפרמוט, כאשר אני נכנס לתוכנה ומבקש לבצע RETRIEVE לכל הקבצים המאוחסנים על הכונן, הוא מוצא פחות מ-110MB, והשאר לא נכללים ברשימת הקבצים אותם הוא רוצה לשחזר לי. נכנסתי לכונן דרך המחשב, ומצאתי שהקבצים מחולקים לשתי תיקיות - האחת נקראית WD_SmartWare והשנייה עם שם זהה, אך בעלת סיומת .swstor - בתיקייה ללא הסיומת ממוקמים מספר מועט של קבצים (ספציפית, חלקיק ממה שהיה לי בכונן D לפני הפירמוט), ואותם ה…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
משהו מכיר תוכנה לאיתור סקטורים פגומימם ( לא לא זו של ה XP שנקראת SCANDISK ) ו/או תוכנה שמתקנת אותם ( אם הם לא פיזיים ) זה עניין דחוף !!!!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ברשותי דיסק קשיח אשר מפוצל לשתי כוננים. בכונן אחד ישנם גיבויים ובכונן אחר את מערכת ההפעלה. החלטתי שברצוני לפרמט את כל מידע שעל הדיסקים הקשיחים ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה. מה עדיף, להעתיק המידע בכונן הגיבוי אל כונן מערכת ההפעלה. לאחר מכן, לפרמט את כונן הגיבוי ולעתיק את הגיבויים לדיסק המפורמט. לפרמט את כונן מערכת ההפעלה ולתקין מדש . או לחילופין, לגבות את כל המידע לדיסקים. להשתמש בFDISK, לפצל את הכוננים שוב ואז להתקין את מערכת ההפעלה. אישית, אני מעדיף את האפשרות הראשונה כי היא יותר מהירה. השאלה, איזו אפשרות תעניק ביצויים אופטימלים ( אני גיימר רציני, כל האטה הכי קטנה במחשב משגעת אותי)? אודה לכם על עזרתכם. צחי שלו,
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה הDOK שהומלץ עליו כאן באתר: http://hwzone.co.il/reviews/storage/fast_doks/3 רציתי לדעת אם זה הגיוני שהמחיר שלו הוא רק 100 שקלים. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=5941 אגב, זאת החנות היחידה שנותנת אחריות לכל החיים (כמו שהיצרן נותן) לעומת 3 אצל השאר. לא יודע כמה זה קריטי, אבל רק מציין עובדה...
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האתר של היצרן: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=18322&search=ADDLINK+SSD http://www.addlink.com.tw/ssd-s70 מה שמעניין אותי: 1. כדאי לקנות? 2. מאיזה חברה השבבים? 3. דגם בקר 4. גודל SLC 5. כמה זיכרון? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אנסה לנסח בקצרה את הבעיה: בוצע גיבוי של מידע שעל הכונן הקשיח, מדובר על מאות אלפי קבצים קטנים מאוד. סה"ך כמה GB של מידע. לקח כמעט סופשבוע שלם לבצע את הגיבוי. כמה ימים אחרי WIN XP נכנס ללופ בהעלעה ונתקע על MUP.SYS בSAFEMODE. CHKDSK של RECOVERY CONSOLE עם שני הסוויצים (P,R) עזר להחזיר את הכונן לחיים (שאלה לכמה זמן) כמה ימים אחרי זה מחשב אחר נכנס לאותה תקלה . אותה התקלה נראתה גם לפני שנה לאחר גיבוי, אז לא הצלחתי לעלות על הקשר בין המקרים. המחשבים הם חלק מציוד שרושם עליהם כל הזמן ומידע זה צריך להיות מגובה. האם יש לי דרך לבצע גיבוי מבלי להרוס הת הכונן? (ניסינו לגבות על ידי HIRENS וגם על ידי ACRONIS וגם על ידי העתקה ישירה) האם כמות גדולה של קבצים קטנים יכולה עד כדי כך להעמיס על ה…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש כונן כזה מ RSM המחיר שם 580 ש"ח . האם הדגם טוב ואמין ? האם המחיר משתלם ? ראיתי שיש את הדגם הרגיל , האם הEVO הוא באמת יותר טוב ושווה להשקיע עוד 50 שקל ?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי שנים של קמצנות וצהל על הראש, הגיע הזמן לשדרג את המחשב הישן/ מחודש שלי (מפרט בצד), יש כמה דגמים שאני מתלבט: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=102717 https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103287 https://www.tms.co.il/ASX8200PNP-512GT-C אם יש כוננים אחרים שמומלצים אני אשמח לקבל.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , אני קונה בקרוב מחשב חדש ומעוניין להוסיף אליו כונן SSD (חשבתי על SSD128GB בשילוב עם הארדדיסק רגיל של 1TB) עד כמה שהבנתי - עדיין לא ברור מידת האמינות של הכונן הזה (עדיין יחסית חדש , מגבלות כתיבה , צריך תחזוק וכו') בסופו של דבר המידע על הדיסק הרבה יותר חשוב מהמהירות , ולכן להיות עם כונן כזה אומר לעשות גיבויים סדירים (או מלכתחילה להתקין שם רק ווינדוס). עד עכשיו לא ניתקלתי בשום בעייה עם דיסק קשיח רגיל , ויש לי בערך 7 כאלו. יצא לי גם לקרוא על אפשרויות אחרות של SSD: 1. דיסק קשיח היברידי (משולב HD רגיל עם נפח קטן cache של SSD) . 2. SSD cache. הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא, אגב אין הגבלת תקציב לכונן (למקרה שתגידו שיש אחד סופר אמין אבל יקר) תודה חג שמח
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-