אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
רכשתי צורב דיוידי חדש של lg דגם GH22LS50 הכולל אופציית תמיכה ב lightscribe. יש לציין שלפני כן היה לי רק צורב cd. הבעיה היא שמרגע שהתקנתי את הצורב הזה אני נתקל באינסוף שגיאות, תקלות בצריבה, מחשב נתקע וכו', ואפילו כיבויים. לחיצה פשוטה על הכונן כדי להיכנס אליו אורכת זמן רב (וזה עוד כשהצורב ריק וללא דיסק). התחושה היא שהמחשב לא ממש תומך בצורב הזה ולא מצליח לעבוד איתו. הנתונים של המחשב שלי - פנטיום 4, ווינדוס xp, וזיכרון של חצי גי'גה בלבד. קיים חיבור sata, ונקודת ההנחה היא שהצורב תקין מכיוון שזהו השני שאני מחליף ואין שינוי. שאלתי היא אם מישהו יודע האם לצורב הזה יש דרישות מערכת מינימליות שייתכן שאני לא עומד בהם? ואולי יש צורך לשנות איזה שהן הגדרות? דבר נוסף, האם לצורך צריבה רגיל…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אבל לא מראש נגיד 500 סתם דוג' אלא בכללי מוגבל?
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לפני 3/4 שנים קניתי הארדיסק של WD בעל 160GB (הדגם שלו, עד כמה שידוע לי הוא: WD1600JB, והוא בעל חיבור IDE) עד לפני כמה חודשים הוא היה ההארדיסק היחיד, אבל היום הוא משני ושמורים עליו רק שירים, סרטים תמונות וקובצי אופיס (ההארדיסק מלא לגמרי). אחרי שהמחשב היה כבוי כשבוע הדלקתי אותו אתמול והוא עבד (במשך כל הלילה), היום בבוקר אחרי שלא נגעו במחשב כמה שעות כל קובצי הMP3 נעלמו (סה"כ 6.66GB), התיקייה שהם היו בה הראתה שהיא מכילה רק 20MB אבל בתפוסה הכללית של ההארדיסק לא היה כל שינוי. בנוסף - המחשב היה איטי מאד (דבר שמאד לא מאפיין אותו, מדובר במחשב חזק וחדש שמשמש בעיקר לאופיס, שמיעת שירים ואינטרנט) חיפשתי את הקבצים בסייר ולא מצאתי אותם, המחשב מציג את הקבצים המוסתרים. במדיה פלייר א…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי כרגע קופסה כזו עם RAID 0 ו-1 בחיבור .USB 2.0 אני מחפש לשדרג ל USB 3. האם יש בישראל? משהו כזה: http://www.raidsonic.de/data/allgemeine_downloads/presse_pdf/ICY_BOX_IB-RD4320StU3_engl.pdf
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשבתי האם כדאי להמליץ על כונן SSD לטובת שיפור חוויית המולטי טסקינג עבור מחשבים ישנים בעלי PROT בתקן SATA 1.0 ידוע שהוא מוגבל מבחינת מהירות, שזה למעשה פחות רלוונטי בהתקנת מערכת על גבי SSD, אך האם יש השפעה (ניקרת?) על זמני הגישה?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב החלטתי שאני קונה צורב DVD במקוםה-LG 8525B המעפאן שלי ואני מתלבט בין ה-NEC 3500A ל-LG 4120B אז ככה: אם יש לי DVD פשוט בסלון הוא יצליח לקרוא את ה DVD-RAM כי אם כן אני כמעט סגור על ה-LG כי אני די זקוק לזה... בתודה מראש לעוזרים
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום צריך להחליט בין פיליפס 40X16X10 לבין LG 24X10X40 אני יודע שניהם לא להיט גדול אבל זה מה שהציעו החברות שיכולות לספק שרותי מחשב למשרד החינוך בדרום דרך אגב רוצים למות מהמחיר :AR15: LG שקל 940 כולל התקנה פיליפס 870 שקל כולל התקנה אני יודע גנבה לשמה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כרגע יש לי מקסטור 40 ג'יגה שלאחרונה אני שומע אותו עובד וזה לא מוצא חן בעיניי . אני מעוניין להחליף אותו להארד דיסק של לפחות 80 ג'יגה בחיבור IDE . הדבר החשוב לי ביותר הוא לא לשמוע את הדיסק עובד או חושב. תודה מראש. אשמח גם על המלצה לחנות אמינה אם אתם מכירים .
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני מעונין לקנות למחשב פנטיום 1700 דיסק בגודל 250 ג"ב IDE והשאלות שלי הם: 1. האם יש חברה ספיציפית שכדאי לקנות או כולם אותו הדבר (w.d. maxtor,seagate וכו') 2. האם פנטיום 1700 יכול לתמוך ב 250 ג"ב ללא בעיה או דרוש לזה דרייבר מיוחד או סידור מיוחד שיכיר את כולו 3. האם כדאי לחלק כונן זה (ואם כן לכמה) או עדיף להשאיר אותו כולו יחידה אחת (אשמח לשמוע טיעון מלבד לתשובה של כן ולא) תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני עומד לפני רכישת לוח אם מסוג Asus P8Z68-V Pro שיודע להשתמש בSSD לקשינג וע"י כך להאיץ את המערכת רציתי בבקשה לקבל המלצה על SSD בנפח של כ-64GB שיהיה מהיר מאוד איכותי ואמין (מה הנפח הכי משתלם מבחינת נפח מחיר?) את ה-SSD ארכוש ב-Amazon.com ואשלח לחבר בארה"ב התקציב לשם כך הוא 100-150$ (אם יש משהו ששווה להרחיב למענו את התקציב אשמח לשמוע) תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה קורה חבר'ה, תגידו המבצע הזה משתלם? http://www.p1000.co.il/shop/Templates/groupsalesproduct.aspx?came=680&AuctionId=7712393 כלומר מישהו מכיר את החברה או את הDOK עצמו?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי הרד דיסק חדש של סמסונג (204UI). האם יש דרך לבדוק האם הוא תקין או לא? (חוץ מאשר שהוא עובד...) תוכנה או משהו? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, הזמנתי מחשב מRSM והיום הם התקשרו להודיע לי שאין להם את ההארד דיסק שהזמנתי (Hitachi 1TB SATA3 7200RPM 32MB ) במלאי. (לינק להארד דיסק המקורי שהזמנתי: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3350) הם הציעו להחליף לי אותו בהארד דיסק הזה: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3307 במקום. זה בסדר? בעיקרון אני יודע שההארד דיסק המקורי שלי היה צריך לעלות 515, וזה עולה פחות... וחוץ מזה אין לו את ה 7200RPM, שאני לא בדיוק יודע מזה אומר... אשמח לתשובה מהירה כדי שאוכל לתקן אותם במידה וזה לא בסדר. תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כונני סדרת ה-PM1633a החדשים של היצרנית הקוריאנית שוברים את השיא אשר ראינו רק לפני מספר חודשים, ומציעים נפח שכמותו טרם ראינו עבור מוצר בודד בשוק האחסון לפני מספר חודשים סיפרנו לכם על כונן SSD מרשים מאוד מחברה בשם Fixstars, אשר הציע נפח אחסון אדיר של 13 טרה-בייט במארז יחיד וקומפקטי יחסית, ועם תג מחיר אסטרונומי לא פחות. כעת, נראה שבסמסונג החליטו כי טבעי שהיצרנית המובילה המובהקת בשוק ה-SSD תהיה גם זו שתוביל בשיאים שבו – ומתחילים למכור את כונני ה-PM1633a המהפכניים שלהם (שמיועדים בעיקר לחוות שרתי מידע למיניהן), אשר מגיעים גם בנפח של 15.36 טרה-בייט (!), שיא חדש בקטגוריה. הכוננים החדשים מתבססים על חיבור SAS בקצב של 12Gbps, ולצד הנפח העצום מציעים גם ביצועים נאים עם מהירו…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי במחשב הארד דיסק של 120 ג'יגה בייט. מותקנת ויסטה. Vista 32BIT Home Basic. יש לי 3 מחיצות תחת Manage. אחת מהן מוגדרת כ- EISA Configuration. מוקצים לה כמעט 5 GB. זוהי מחיצת השחזור של המחשב. אני מעוניין למחוק אותה ולאחד אותה עם מחיצה C ומבלי להיות חייב להתקים מחדש את מערכת ההפעלה. משום מה ווינדוס אינה מסוגלת לעשות. כיצד אני יכול לעשות זאת? האם יש תוכנה המסוגלת למחוק מחיצה זו ואז לאחד אותה עם אחרת? אפילו תוכנת ההתקנה של VISTA לא מסוגלת למחוק את המחיצה. תודה. נ.ב. הצלחתי למחוק את המחיצה ע"י המאמר הזה: http://technet2.microsoft.com/windowsserver/en/library/b1fb5a8a-1698-4187-a367-08e3ed41028d1033.mspx?mfr=true ניסיתי להגדיל את כונן C ע"פ המתואר פה, אך ללא הצלחה: http://tec…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם יש הבדל במהירות בין דיסק קשיח sata II לדיסק קשיח sata III ?? ואם אין הבדל אז למה זה כן טוב?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! אני מרכיב מערך RAID 0 של שני טרה לכונן (סהכ שני כוננים) + 256GB CACHE של SSD ועוד כונן אחד של 4TB HDD שכל הזמן מגבה הכל, בכל זאת, RAID 0..... המערך שונה במקצת ממה שstoremi או intel rapid store מציעים, כיוון שהם אינם תומכים בRAID כלל, לצורך העניין אני משתמש בתוכנה שנקראת PRIMOCACHE והיא מומלצת בחום למי שמעוניין לפני שיקפצו להזכיר לי שSSHD כבר קיימים, לדעתי SSHD נכשלו בגלל שהם הגיעו עם קאש של מקס 8GB וזה פשוט לא מספיק לכלום, משחק רגיל היום מגיע ל50 ג"ב בקלות, 8GB לא יעזרו בכלום. בכל אופן, למי שמעוניין (בעיקר לגיימינג) יש את הבנצ'מארק המצויין הזה ביוטיוב: https://www.youtube.com/watch?v=HxeP7FqT-1A אני אשמח לעשות בנצ'מארקים במער…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני משתמש בכונן חיצוני של WD, דגם My Book Essential USB2.0 1TB. במשך תקופה גיביתי אחת לשבוע את הקבצים במחשב שלי, ולפני שהחלפתי לו את לוח האם והמעבד, גיביתי שוב. היות והמעבד פועל ב-64BIT ומערכת ההפעלה פעלה ב-32BIT, נאלצתי לפרמט ולהתקין את הווינדוס 7 (אולטימט) מחדש. עכשיו לאחר הפרמוט, כאשר אני נכנס לתוכנה ומבקש לבצע RETRIEVE לכל הקבצים המאוחסנים על הכונן, הוא מוצא פחות מ-110MB, והשאר לא נכללים ברשימת הקבצים אותם הוא רוצה לשחזר לי. נכנסתי לכונן דרך המחשב, ומצאתי שהקבצים מחולקים לשתי תיקיות - האחת נקראית WD_SmartWare והשנייה עם שם זהה, אך בעלת סיומת .swstor - בתיקייה ללא הסיומת ממוקמים מספר מועט של קבצים (ספציפית, חלקיק ממה שהיה לי בכונן D לפני הפירמוט), ואותם ה…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים. אני מחפש זיכרון נייד רצוי בגודל של 32GB, הוא יכול להיות USB 2 לא חייב 3, והדרישה הכי חשובה שלי שהמעטפת של הזיכרון תהיה עמידה מאוד, רצוי שיהיה עשוי ממתכת ושיהיה אפשר לחבר אותו לצרור מפתחות מבלי שישבר!. בנוסף רציתי לדעת אם אני יכול לחלק את הזיכרון שלו ל-2? אחד עם מערכת קבצים FAT32 והשנייה עם NTFS?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לילה טוב, הווינדוס לא הצליח לזהות את הSSD M.2 samsung 960 evo 250G , לא בהתקנה ולא אחריה. הכונן כן מופיע ב-BIOS. ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות ב-BIOS וגם לעדכן את הגירסה של הביוס אבל כלום לא עזר. גם לאחר התקנת driver של הכונן לא היה כל שינוי. הלוח אם הוא של asus דגם maximus ix hero. מישהו נתקל במקרה כזה ?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, לאחי הקטן יש מחשב עם 380GB SSD פנימי סה"כ. עומד להגמר לו, והוא צריך להוריד את הCOD החדש ששוקל כמעט 200 ג'יגה. בהיותי צלם וידאו, חשבתי לעשות "קומבינה" ולקנות לו כונן חיצוני שיוכל להתקין עליו את המשחק וגם אני אוכל לנצל אותו פה ושם כארכיון. השאלה היא - בלי קשר למחשב שלו שהוא סה"כ חזק ויריץ את המשחק בהגדרות בינוניות/גבוהות, האם פחות כדאי להריץ משחקים כבדים כל כך מתוך כונן חיצוני? חיצוני SSD כן יריץ סבבה? פחות יציב? כדאי ללכת על פנימי וזהו? פחות אכפת לי כמה אשלם וכמה נפח אקבל - אני חייב לוודא קודם שהכונן עצמו לא יהווה צוואר בקבוק מבחינת ביצועים. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי ההארד דיסק שמשמיע קולות של תקתוקים, אבל תוכנת HD SENTINEL מראה שה-HD תקין לגמרי (100% HEALTH). האם בכל זאת יכול להיות שיש בהארד דיסק בעיה? אני יכול לדעת למה נגרמים התקתוקים ואם אפשר להפסיק אותם? מדובר ב-HD של סמסונג שנמצא בקייס חיצוני. כמו כן לפני כמה חודשים הוא נפל מגובה (לא בזמן שעבד) - יכול להיות שזה קשור?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח 250 גיגה,של חברת Seagate . הורדתי מאתר היצרן תוכנה לבדיקה,אבל אני לא מצליח לתפעל אותה. אשמח לקבל עוד תוכנות לבדיקה.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, במחשב שלי, ברצוני: 1. להחליף את הכונן הקשיח (Partition C הינו 100GB אך עם 90GB פנויים) בכונן SSD. משמש בעיקר לאופיס, אם כי יש עליו מספר משחקים כמו PES 2014. על כונן זה נמצאת מערכת ההפעלה 7, וכל התוכנות כמו אופיס וכו'. כל החומר החשוב שלי (מסמכים, סרטונים, תמונות וכו') נמצא ב partition D. אני יודע שממליצים על כונן סמסונג 128GB. האם הכונן גם יעבוד על גבי המחשב שלי? האם המחשב שלי תומך ב SATA3? 2. צורב ה LG שלי שבק חיים (שחור). מחפש להחליף אותו. אשמח ללינק. אני לא צורב בכלל, אך פעם בכמה חודשים יש איזה דיסק שאני קורא. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, בשעה טובה (ובזכות ההנחות של אמאזון אתמול) קניתי את ה- TS-453 Pro. השלב הבא הוא לבחור דיסקים. אני שואף לחבר אליו 4 דיסקים של 3 או 4 טרה. על מה אתם ממליצים? מבחינת מחיר/ביצועים/תאימות... תודה מראש לעונים. בן.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-