עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by איש הדחפור,

אם אני רוצה לבחור בין השניים, האם יש הבדל גדול ביניהם? או שזה רק מהירות הצריבה? האם יש עוד מאפיינים שהתחדשו או פשוט יותר טובים (או אולי להיפך, פחות טובים) ב3500 לעומת ה 2510? בנוסף, מה יהיה מחיר סביר לכל אחד מהם? תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום, יש לי דסיק קשיח בן קצת יותר מ3 שנים מסוג WD2500KS. הדיסק ככל הנראה תקול וזאת לאחר ש: 1. הוא היה הדיסק הראשי שלי והופרד לשתיי מחיצות C וD, כאשר על C יושב הXP. לפני שבועיים, כשאתחלתי את המחשב, מחיצה D נעלמה כאילו לא הייתה. 2. קניתי השבוע מחשב חדש ואני מקווה לשלוף את המידע מתוך הדיסק הישן. יש לי כרגע דיסק ראשי חדש מסוג RAPTOR. כדיסק משני במחשב החדש, שתיי המחיצות של הדיסק הישן אינן מזוהות בכלל. הדיסק כחומרה מזוהה בDEVICE MANAGER - המחיצות לא. אני מנסה לקרוא מידע כRAW DATA מהדיסק הישן בעזרת תוכנה בשם STELLAR PHOENIX, אבל נדמה לי שזה גם לא מצליח - לאחר יום וחצי נראה שנבדקו בערך כ67 מליון סקטורים מתוך 488 מליון ובנתיים התוכנה לא מציגה לי שום מידע ואם זאת אני לא מקבל שום חי…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by zobako,

נכנסתי ל BIOS וראיתי שיש 2 אופציות: GSATA CTRL Mode - מוגדר על IDE ו PCH SATA CTRL Mode - מוגדר על IDE איזה מהאופציות אני צריך לשנות ל AHCI בשביל כונן ה SSD? והאם רצוי להשאיר את הכונן הקשיח הרגיל על IDE?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by TheHungryOne,

איזה RAID יותר כדאי מבחינת אמינות וביצועים RAID10 או RAID01 (בהנחה שמתשתמשים בבקר המובנה של לוח האם)? איזה RAID יותר כדאי מבחינת ביצועים RAID1 או RAID0 (בהנחה שמתשתמשים בבקר המובנה של לוח האם)?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by MichaelZ,

שלום. ממש לא רציתי לפתוח ת'רד חדש אבל אני מזמין מחו"ל ואני לא רוצה לעשות טעות. יש לי את הלוח ASUS P8P67PRO שיש לו שקע eSATAp. לא מצאתי במפרט איזה מתח הוא מוציא אבל אני אניח שהוא כן מסוגל להוציא 12 וולט. אני רוצה לחבר לשקע הזה כוננים קשיחים - ממש מדי פעם. כוננים בסגנון ה- SAMSUNG 2TB או אפילו SEAGATE. גדול, איטי וזול... אני חיפשתי פה כבל USB3 שממש לא קשור לנושא הזה והמליצו לי לקנות אותו ב-DX. יש להם גם מבחר של כבלים Power eSATA. אני לא יודע מה מתאים לי. יש זכר, יכ נקבה, יש מאריכים, זה ממש לא ברור. אני צריך שיהיה גם DATA וגם מתח. מישהו יכול למצוא בשבילי בחנות הזאת את מה שאני צריך? זה DX.COM ואז עושים חיפוש: Power eSATA. זה נותן מלא קישקושים. אני פשוט אבוד. אולי יש את מה שאנ…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by dog,

חברים, ראשית מתנצל על ריבוי שאלות סביב ההתקנה שלי. כחלק מההכנה שלי להתקנת כונן ssd חדש אני מנסה לשנות את ההגדרות בביוס ממצב ide בו אני נמצא עכשיו, למצב ahci. כרגע מע' ההעפלה וה boot נמצאים על הכונן המכני הישן. זוכר שכבר בשעתו כשניסיתי להעביר לahci במצב הזה, זה עשה לי בעיות בעליית מע' ההפעלה. נכנסתי לביוס. יש שם שני מקומות להגדרה הזו. Onboard sata/ide cntrl. Mode והשני- pch sata cntrl. Mode. בשלב ראשון שיניתי בראשון. הוינדוס עלה, אך הוא לא הראה כונן מכני נוסף שהתקנתי לאחרונה. כששיניתי גם בשני, זה עשה לי בעיות בהעלאת הוינדוס ונכנס ללופים בנושא. כשהחזרתי גם את הראשון למצב ide חזר לי הכונן הנעלם. ראשית איזה מהם עלי לשנות? שנית, יכול להיות עניין של דרייברים שחסרים אצלי ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. קניתי הארד דיסק נייד WD ELEMENT 640 GB עובד יפה. אבל יש בעיה אחת, כל פעם שאני עושה ריסטרט או סתם מדליק את המחשב, המחשב מגיע למסך השחור שכתובים בו הכוננים שמחוברים לSATA ועושה ריסטרט ועוד ריסטרט וחוזר חלילה. עכשיו שאני מנתק את ההארד דיסק מהחשמל המחשב עולה.. מה זה יכול להיות ?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. כונן ה-M6e החדש של פלקסטור מגיע לביקורת – בואו לגלות איך בדיוק נראה עידן ה-PCI-Express של כונני ה-SSD לכתבה: http://hwzone.co.il/plextor-m6e-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%aa-%d7%9b%d7%a9-sata3-%d7%96%d7%94-%d7%9c%d7%90-%d7%9e%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%a7/

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Lirux,

יש לי הארד דיסק שמחולק ל2 מחיצות c ו d ב 20 ג'יגה ו d שיש בו 130 ג'יגה. כשאני נכנס למאפיינים זה מה שמוצג לי: מראה שתפוסים 122 ג'יגה מתוך 130 נכון? אבל כשאני נכנס לכונן ומסמן את כל הקבצים כולל מוסתרים ונכנס למאפיינים שלהם זה מה שזה מראה לי: שתפוסים רק 96 ג'יגה! לאן נעלמו לי 26 גי'גה?!!

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Tchr0,

יש לי כרטיס Micro SD של סנדיסק [של סמסונג e250] הוא בא עם מתאם כזה שמכניסים אליו את הMICRO והוא הופך ל SD עכשיו יש לי מתאם SD לUSB למחשב, חיברתי ביניהם [המיקרו לSD למחשב] והמחשב לא מזהה את זה. כשאני מנסה לפתוח את ה removable disk ב''מחשב שלי" הוא עושה לי "please insert a disk into drive H" וזה מוכנס והכרטיס עובד בפלאפון. כמו כן אין בעיה עם הUSB כי הוא עובד עם מתאם אחר [sD לminiSD]. למה אני לא יכול להעביר קבצים אל/ מהmicro SD ?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by davidcohen,

היי, רציתי לדעת אם יש כרטיס SAS שאני יכול להוסיף למחשב כדי לחבר דיסקים של SAS ? תודה ...

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום, ראיתי שיש כמה חיבורים אפשריים(esata,firewire) האם בכל מחשב כיום יש חיבורים כאלה?או שצריך להתקין? האם הרדיסק חיצוני אמין ומחזיק מעמד שנים?(כמו של הPC) אז מה אני מחפש: כונן בנפח 500GB (גם יותר אפשר תלוי במחיר) הכי חשוב לי זה האמינות והמהירות,אני עובד הרבה על המחשב והמטרה לשים בו את כל המידע החשוב ולהשאיר את המחשב כגיבוי וגם לעבודה שוטפת מול ההרדיסק החיצוני. (לא משהו כבד עם תעבורת קבצים גדולים) גם שיהיה משהו שניתן לשים בתיק ושלא יהיה ענקי (לא דווקא הכי קטן אבל שיהיה בגודל סביר אם בכלל יש גדלים שונים). האם חיבור USB2 מספיק מהיר למה שאני רוצה?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מה עושים? אנא עיזרו לי!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. יש לי כונן קשיח IBM GXP 30GB 7200/UDMA100 . מערכת קבצים NTFS על WIN XP. בן שנתיים. הוא מחובר עם UDMA100 שעל הלוח ובפוסט מראה שהבקר מזהה אותו. (לוח A7V - אפשר לראות במפרט) לכאורה הכל בסדר... היום עשיתי איחוי ואח"כ הרצתי בדיקת ביצועים באמצעות SiSo Sandra2002, וחשכו עייני: הנתונים שלו מראים שהוא יותר איטי מכונן שעובד ב-ATA66. איך זה ?! :AR15: בעיה/קושיה נוספת: ב-Device Manager כתוב שהוא SCSI. למה זה?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שמעו אני צרכן רגיל ואף פעם לא התעמקתי בנושא הדיסקים הריקים... מה שזול ריק ויש פה 700 מגה פנויים אני לוקח. יש לי מלא דיסקים של גי פי טי וסילבר ליין ועוד כמה זוולת כמו PRINCO . יש לי גם דיסקים של לפני 4-5 שנים ככה והם טובים . יש עליהם דאטה ויש גם דיסקים של מוזיקה אז אני לא מבין מהם הסיכונים ? מה אתם אומרים שאחרי זמן מסוים פשוט יעלם המידע מהדיסק? ואם כן אחרי כמה זמן..? ומה הכי מומלץ אם ככה? תודה.

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום לפני יומיים שידרגתי מXP ל7 הכל עבר חלק משום מה הווינדוס 7 חוסם לי את הגישה להרדיסק הנייד שלי (WD MY BOOK PRO 500GB) בדיסק מנג'מנט רואים את ההרדיסק והוא מופיע בכחול וכתוב שהוא בריא ופועל, אבל כשאני מנסה להיכנס אליו הוא רושם לי ACCESS IS denied ניסיתי כבר הרבה דברים שום דבר לא עזר... אני אשמח לקבל עזרה תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by nasty_nas,

חשבתי לרכוש מתאם IDE ל USB ולחבר הארד דיסק עם מערכת הפעלה עליו כך שיעלה כמאסטר ויעזור לי לטפל במחשבים. בהנחה שהBIOS תומך באיתחול מ USB באילו עוד דרישות אני צריך לעמוד? האם אפשרי לאתחל מערכת הפעלה מUSB?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. בעקבות הטרד http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=492481.0;topicseen והשבתתי לחודשיים גייסתי כוחות מחודשים ונכנס במרץ לבניית המחשב NAS המדהים שלי. כאמור מחפש בקר RAID חומרתי שיתמוך עד 12 דיסקים. יש לי כמה שאלות : 1. אני הולך על מארז של ליאן לי http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_404&products_id=33731 אני צריך לחפש בקר רק בחיבור internal? 2. איך החיבור מתבצע בין SAS לדיסקים עצמם ? עם צמה ל-4 שמגיעה עם הבקר או צריך לקנות בנפרד? הצמה עצמה מגיעה באיזה אורכים? 3. אין בקר RAID5 יעודי עם חיבורי SATA מובנים עליו? 4. ראיתי הרבה חברות של בקרים 3WARE, אינטל, LSI, וכו' ולא ממש הבנתי מה נחשב איכותי ומה לא? יש עוד חברות שמייצרות בקרים עם חיבורים יותר מ8?…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. בלוח אם של המחשב שלי כבר אין את החיבור הזה. וגם מכשירים חיצוניים כבר לא תומכים בזה. באיזה אפשרויות אני יכול להשתמש כדי להוציא ממנו את המידע? ישנו מתאם כלשהו שאוכל לחבר ב USB למחשב?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום, לפני כשנה קניתי WD בנפח 1.5 טרה, פנימי (WD15EARS). מאז, הוא עדיין בקופסה ללא שימוש. היום, יותר מתאים לי כונן חיצוני בכלל. האם יש אופציה טובה למארז שיהפוך אותו לחיצוני? אני רואה רק סינים שלא יודע מה טיבם ועולים כ 30 דולר. עדיף למכור אותו ולחכות שהמחירים יחזרו להיות שפויים ואז לקנות חיצוני? תודה! אסף

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by SaXtoR,

KINGSTON SV300S37A120G לפי PerfectDisk 12.5 בסביבות 24 אלף קבצים לא מאוחים. קראתי שאסור/לא מומלץ לאחות כונן SSD, אז יש משהו אחר לעשות?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by udi,

איך אני יודע האם הצורב שלי תומך ב OVER BURN או לא ואם כן כדי להפעיל את הפעולה הזאת צריך לעשות פעולה מיוחדת ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אחת ולתמיד - האם שווה להשקיע בSSD רק בשביל הסיסטם? יש לי מחשב עם מפרט די מכובד - בדירוג חומרה של הווינדוס הכל מקבל 7.4 (לפחות) ורק הHDD מקבל 5.9 השאלה אם שווה להשקיע, ואם כן אז: 1. איפה מתבטאים היתרונות שלו ? 2. מחירים שפויים ונפח מומלץ.. ממש תודה על העזרה!

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by ras81,

שלום יש לי דיסק תמונות שצרבתי לעצמי, כל פעם הוספתי לו כמה תמונות (אחרי טיולים לדוגמא וכו') כשניסיתי לפתוח עכשיו את הדיסק הוא התחיל לעשות לי בעיות ,לוקח לו המון זמן להפתח וכשהו נפתח הוא מראה לי שרוב הספריות ריקות ולפעמים הוא מצליח להראות את הספריה (שלפני כן כביכול הייתה ריקה) אבל נתקע כשאני מנסה לפתוח את הקובץ. מה אפשר לעשות, כל תמונות המשפחה שלי על הדיסק הזה! תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Knopix,

האתר של היצרן: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=18322&search=ADDLINK+SSD http://www.addlink.com.tw/ssd-s70 מה שמעניין אותי: 1. כדאי לקנות? 2. מאיזה חברה השבבים? 3. דגם בקר 4. גודל SLC 5. כמה זיכרון? תודה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.