אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
שלום, מתנצל אם השאלה הזו כבר נשאלה מיליון פעם. אני רוצה לקנות כונן SSD ולא בטוח בסוג החיבור שלי. הכונן אמור להחליף את הכונן העיקרי שיש לי היום (עם מערכת ההפעלה). ניסיתי לחפש איזה חיבור יש לי בתוכנה PC Wizard אבל אני אפילו לא בטוח שאני מסתכל במקום הנכון כי מופיעים שני חיבורים ויש לי יותר (שניים בשימוש). לוח האם הוא: Gigabyte GA-MA78LMT-S2 <<< Drives >>> > Number of Disk Controller : 2 >> General Information Disk Controller : ATI Technologies SB700 SATA Controller [iDE mode] Disk Controller : ATI Technologies SB700 EIDE Controller >> Drive Controller Features #1 Mode : IDE AHCI…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כונן קשיח חיצוני (לא פנימי עם מגירה, אלא נייד חיצוני) בנפח של 1 טרה, עם ממשק eSATA, תקציב של כ 700-900 ש"ח. חשבתי על זה, מה דעתכם ? Western Digital My Book Home Edition 1000GB WDH1CS10000 http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=599123 תודה !
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להעביר את מערכת ההפעלה במחשב נייד מ HD מכאני ל SSD. המחשב שלי תומך רק ב SATA II. אין לי כוונה להחליף את המחשב בקרוב אז לא רואה טעם לקנות SSD מהיר יותר רק כדי שיתאים למחשב אחר בעתיד. האם כדאי לקנות את אחד הכוננים המופיעים בסטיקי של כוננים מומלצים, או שבגלל המגבלה של SATA II יש כוננים זולים יותר עם ביצועים דומים ? אני מעוניינת בכונן של כ 120-250GB (גמיש אם יש הצעות משתלמות יותר), ואם זה משתלם אולי אזמין מארה"ב. חשובה לי האמינות ומשך החיים של הדיסק יותר מאשר הביצועים במחשב שלי מותקן כרגע 4GB זיכרון ומעוניינת לשדרג גם את זה בקרוב ומערכת ההפעלה היא win7 pro 64 תודה !
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! כאשר אני מחבר את כונן הWD החיצוני (USB3, NTFS) לDVD , הDVD לא מזהה את הכונן (דגם הDVD - Pioneer DV-320). מה הבעיה והאם יש דרך לסדר אותה? (חשוב לציין - הוא כן מזהה Disk on key של 8G). הבנתי שאפשר לחבר את הכונן ישירות לUSB של טלוויזיה, האם פתרון כזה יסדר את הבעיה? בתודה מראש! אורי
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חשבתי האם כדאי להמליץ על כונן SSD לטובת שיפור חוויית המולטי טסקינג עבור מחשבים ישנים בעלי PROT בתקן SATA 1.0 ידוע שהוא מוגבל מבחינת מהירות, שזה למעשה פחות רלוונטי בהתקנת מערכת על גבי SSD, אך האם יש השפעה (ניקרת?) על זמני הגישה?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי את CORSAIR SURVIVOR 64GB. הזמנתי אונליין ומשום מה אכלתי סרט שהוא מגיע עם כבל. לא נוח לי פשוט לתקוע אותו בפאנל הקדמי, עוד שהחיבור שם הוא רק USB2. יש לי לוח ASUS P8P67PRO אז לא חסרים לי חיבורים של USB3. בינתיים חיפשתי בבית ומצאתי כבל שמתאים, אבל זהו למעשה כבל USB מעריך ישן (זכר - נקבה). הכבל עצמו ממש דק. יש לי אותו כל-כך הרבה שנים, עוד כנראה מהתקופה שהייתי מחבר דרכו את אחת המדפסות (USB1). אני משחק פה עם הסטיק, מפרמט אותו וסתם כותב עליו כל מיני קבצים והמהירות מגעילה. אני די סבור שצריך שיהיה כבל נורמלי אבל אני לא רוצה לקנות משהו סתם בלי לדעת. מה אני צריך לקנות? אם תתנו לי קישור לחנות אונליין זה בכלל יהיה מעולה. לא מתאים לי להתרוצץ בין החנויות ולחפש את הדבר הזה. אני יודע…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! אשמח לקבל המלצה לכונן קשיח חיצוני 1TB עדיפות לUSB3.0 בלי כל מיני הצפנות לא מועילות. תקציב עד 400 שקל רק במידה ונחוץ. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
WD Blue 3D NAND 500GB 500 = TBW https://www.amazon.com/dp/B073SBZ8YH Samsung 860 EVO 500GB TBW = 300 https://www.amazon.com/gp/product/B0781Z7Y3S האם מטעמי אמינות יש סיבה שלא להעדיף את WD Blue 3D NAND 500GB ? מישהו מכיר מבחן אמינות לא תלוי שהשווה בין השניים ? בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
היי... ברשותי הארדיסק של ווסטרן דיגיטל 80GB 8mb cache. בזמן האחרון הכונן התחיל לפעול נורא לאט ואז שמתי לב שהוא מסומן בביוס בתור LARGE. העניין הוא שזכרתי שהוא מסומן בתור LBA בדרך כלל ולכן האמנתי ששם נעוצה הבעיה. שמתי על אוטומט והביוס זיהה אותו כ-LARGE, כשהכרחתי אותו להיות LBA המערכת הפעלה לא עלתה. לאחר מכן החזרתי שוב לאוטומט ושוב הביוס זיהה אותו כ-LARGE אבל הפעם המחשב עבד מהר... אז אני לא יודע אם אכן הבעיה הייתה נעוצה בעובדה שהוא היה מסומן כ-LARGE ולא LBA. מה שכן אני דיי סגור על זה שההארדיסק אמור להיות מסומן כ-LBA ולא LARGE. היות ואני דיי בור בעניין הזה, מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין השנים ואולי גם איך להחזיר אותו למצב LBA אם זה אפשרי בכלל?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חברים יש לי בעיה ענקית!!!! המחשב תקע לי את הוינדוס בתוך לולאה של reboot ואז אחרי מספר נסיונות לא מוצלחים של לנסות לו שחזור אמרתי יאללה שיקפוץ אני מתקין חדש! ההתקנה של הוינדוס זרקה אותי איזה 6 -7 פעמים באמצע חילוץ הקבצים (ניסיתי ממספר דיסקים שצרבתי) ואז חשבתי שאולי הצריבה דפוקה או הגירסה שהורדתי אז השגתי דיסק מקורי של וינדוס.... הוא נתקע לי באמצע ההתקנה וזרק אותי לגמרי מהמחשב. בשלב הזה פתאום התחילה להופיע הודעה מוזרה smart failure predicted on hard disk 2: wdc wd2500bevs ובקשה שאני יגבה את ההרדיסק כי הוא הולך להידפק. לחצתי f1 להמשיך ואז אין מערכת הפעלה.... הורדתי לינוקס live cd ושם הוא מצא לי את הכוננים והכל היה בסדר.... אמרתי טוב אם הלינוקס מזהה אותו אז אולי בכל זאת יש ת…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי נייד Dell Inspiron i7559 וברצוני לשדרג אותו בכרטיס ssd m.2 500gb אני יודע שדגם Samsung 850 EVO M.2 מתאים. אבל אני לא סגור אם דגם ה 860 evo יעבוד עם הלפטופ למרות שהממשק אותו דבר בניהם, אבל ליהיות בטוח. אם אני משדרג אני מעדיף לדגם ה860, האם הוא יתאים?, ובכלל האם אתם ממליצים על סטיק ssd מדגם אחר. תודה רבה ! השוואה בין הדגמים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי כרטיס זיכרון ישן עם 4 ג'יגה,קניתי כרטיס של 8 ג'יגה ואני מעוניין לבצע Clone מהישן לחדש. האם מכירים תוכנה מומלצת שתדע לבצע את העבודה ?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
האם לקנות למחשב זה כונן Ssd במחשב יש מעבד i5 2400 היעילות, המהירות וכל העבודה עליו ישתפרו? מבחינת ביצועי כונן ssd
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי עקב צורך להתגבר על גודל דיסקים הקטנים המוצעים בשוק הSSD האם ניתן לקשר 2 דיסקים SSD (מאותו סוג כמובן) בRAID -0 ? תודה והמשך יום נעים.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, 1) יש לי הארדיסק מסוג SAMSUNG HD103SJ ATA שמחולק ל3 מחיצות. אני מנסה לגלות את פרופיל השימוש של מחיצת C ולשם כך הפעלתי את PERFORMANCE MONITOR. השתמשתי במדריך הזה: http://blog.whitesites.com/How-to-Measure-your-Server-s-Disk-Writes-for-SSD-consideration__634941054420312500_blog.htm (או בכל מדריך אחר ברשת) וכאשר אני מגיע לשלב שבו אני צריך להגדיר את מונה הביצועים (PERFORMANCE COUNTER) שיקליט את מה שאני רוצה- בתגית של הדיסק הפיזי (PHYSICAL DISK) במקום לקבל חלוקה לפי מחיצות, המונה מאפשר לי להקליט רק את הפעילות הכוללת של כל הדיסק. מה ניתן לעשות כדי: א. להקליט מחיצה אחת בלבד? ב. להקליט פעילות בתיקיה אחת בלבד? 2) כשאני מקבל את גרף התוצאות- אני רואה מספר מטריקות שמראות לי את …
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, השאלה שלי היא פשוטה: אני קונה מחשב נייח רגיל לגמרי, חומרה סטנדרטית לחלוטין ודי מינימלית, אלא שהדיסק הקשיח יהיה ssd מהדגם שמפורט בכותרת, רציתי לשאול האם צריך להכניס את הדיסק שהוא 2.5 אינץ' לאיזושהי תושבת בכדי שיהיה אפשר להכניס אותו למארז , או שלא צריך, וכן האם יש לקנות יחידת קירור מיוחדת לכונן ה ssd, תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי דיסק חיצוני בגודל 1.5T של סמסונג HX-DU015EC. חילקתי ל 3 מחיצות שוות שאחת מהן מיועדת לגיבוי הדיסק הפנימי של המחשב שלי. כהעתקתי סיפריות גדולות לדיסק החיצוני, שמתי לב שהמהירות משתנה כל הזמן ושהזמן שנשאר להעתקה גדל וקטן כל הזמן. (אני לא מתיחס לתחילתהעתקה) בנוסף השתמשתי ב Paragon Partition Manager, יש שם אופציה לבדיקת הדיסק test surface וגם שם, למרות שלא נמצאו בעיות - הזמן לסיות הבדיקה עלה או ירד כל הזמן. האם זה תקין או שיש בעיה? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מדובר על הדגמים הבאים : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1687 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1003 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1408 נניח ואני מחבר אותם למחשב בUSB 2.0, האם מהירותם תהיה זהה לכונן פנימי בנפח זהה ב7200RPM ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה איזה כוננים לחבר לאיזה יציאות בלוח האם שלי. יש לי מחשב נייח עם שני כוננים קשיחים 1) SSD - CRUCIAL M4 128GB (מחיצה עם ווינדוז, מחיצה עם לינוקס) 2) HDD - SEAGATE BARRACUDA 1TB (בעיקר תמונות, מוזיקה, סרטים, ופרוייקטי תיכנות שונים) לוח האם שלי הוא: Gigabyte H77-D3H שני הכוננים הם SATA 3 ומחוברים לשתי היציאות המתאימות בלוח. לאחרונה המקום בSSD החל להצטמצם וקניתי SSD נוסף - Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce V300 אני מתכנן להסיר את התקנת הלינוקס מהSSD הקיים ולהתקין על הכונן החדש. השאלה היא האם כדאי לחבר את הSSD החדש לסאטה 3 במקום הHDD ואת הHDD להעביר לסאטה 2, או שכדאי לעשות משהו אחר שיהיה יותר יעיל מבחינת ביצועים?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שבוע טוב. רכשתי הארדיסק 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ חיברתי אותו למארז חיצוני, ואני משתמש בו לצורך חיבור ל-lcd כאשר אני צופה בסרטים לאחר כ-10 דקות הארדיסק ממש ממש חם! גם כאשר אני מוציא אותו מהמארז (אבל עדיין מחובר) הוא עדיין חם ככה ששהבעיה היא לא באמרז (בדקתי ב-2 מארזים שונים). כאשר אני מחבר את הארדיסק למחשב וצופה בסרטים דרך המחשב הארדיסק כמעט ולא מתחמם. מה יכול לגרום לבעיה? האם יש באמת בעיה בטלויזיה?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות 4 טרה למחשב ואני צריך לדעת מה אני צריך לוודא כדי שהוא יעבוד לי במחשב?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני לא בטוח ששאלות בנוגע לסטרימרים זה כאן אבל אנסה את מזלי ,אני מחפש שמתחבר לטלוויזיה ומאפשר צפייה בתכנים כגון סרטים סדרות וכו'.כזה שיהיה קל לתפעל גם עבור אנשים שלא מתעסקים בטכנולוגיה יום - יום (אמא שלי).התקציב - עד 500 ש"ח רצוי כמה שפחותתודה רבה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח wd 320 gb sata2 16mb ys והוא השמיע לי 2 קליקים כאלה לפני 3 שבועות שהביוס עולה ממש תיתקתוק והתעלמתי מזה..והיום שהפעלתי את המחשב מחדש - הוא נשאר דולק עד עכשיו. הדיסק מת...מדובר בקשיח שהיו בו רק סרטים ומוזיקה וקבצים שאין לי גיבוי בשבילם... האם יש איזשהי דרך להציל את המידע משם בלי לשלם הון עתק ? מה כל המיתוסים? משהו נכון? להקפיא את הדיסק ואז הוא יעבוד לכמה שעות לפני המוות הסופי? לנתק לנקות מאבק? לת בו מכה חלשה? להפיל בעדינות על המיטה? מדובר באיזה 300 GB שאני צריך.....עכשיו גם אם הוא יעבוד לי עכשיו איו לי לאיפה להעתיק את החומר.. יש למישהו אולי נסיון עם זה? מה קורה אם אני מחבר את החיבור סטאה בזמן שהווינדוס דולק? הוא יזהה ככה משהו ? פשוט כשהדיסק מחובר כשהמערכת …
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חיבסרתי אותו הגדרתי בביוס שהוא מחובר והא לא מזהה לי אותו המנורה שלא דולקת ולא נכבת מה זה יכול להיות?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. יש לי דיסק קשיח Seagate Constellation ES ST1000NM0011 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148784 ניסיתי היום להתקין עליו מערכת הפעלה WIN7 אבל על המסך מופיע ההודעה 3rd master hard disk error בביוס הוא מזוהה בשמו אבל נפחו 0 בעת ההדלקה אני מרגיש שההארד דיסק נכנס לפעולה לשתי שניות ומפסיק. האם ההארד דיסק מקולקל או אוליי אי אפשר להתקין על הארד דיסק זה מערכת הפעלה? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-