עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני משתמש בזה להעברת מדייה בין מחשבים כבר יותר מחודשיים ללא כל בעייה ופתאום בשבועיים האחרונים המחשב המריץ WIN 7 רואה את המתאם כדיסק בגודל 0 בייט כשהוא מחובר למעט החיבור USB (חיבור USB2) בקדמת המארז... המחשב השני (WIN10) רואה אותו כדיסק תקין בלי שום בעייה. מה שמוזר שזה פתאום קרה, בעבר הכרטיס SD עם מתאם ה USB עבד היטב בכל חיבורי ה USB רעיונות כיצד לפתור?

2. אהלן לכולם. האמת, שאני לא יודע הרבה על RAID, אבל קראתי על RAID1 והבנתי שאפשר לעשות אותו גם על שני partitions באותו הגודל (ולא רק על כוננים זהים). זה נכון? אני רוצה לקנות כונן קשיח חדש ולעשות RAID1 בין partition שאני אצור עליו, לבין partition שאני אצור בכונן ישן אחר. נניח חצי טרה בכל אחד. האם יש כוננים שלא מתאימים לזה? חשבתי לקנות WD green 3TB, ושמעתי שאולי ה-head parking עלול להפריע. הכצעקתה? שמעתי גם ש-WD RED עושה RAID ברמת החומרה, אבל אין לי שום כוונה לקנות שני כוננים חדשים (אם באמת אפשר לעשות RAID בין שני partitions). ל-Red יש גם Time Limited Error Recovery, שלא הבנתי אם זה עדיף לי או לא. השאלה היא גם, בהנחה שאפשר באמת לעשות RAID בין מחיצות, האם המחיצות חייבות להיות על…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by d pro,

שיהיה מהיר בהעתקה וכתיבה מה החברות המומלצות?? עד 600 ש

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום לכם אז אני צריך עזרה במשהו- יש לי במחשב ארדיסק Seagate 80GB (המפרט המלא בפרופיל) ואני רוצה להוסיף עוד ארדיסק, של 160GB, אז איזה כדאי לי? אני צריך אחד שיהיה כמה שיותר שקט.. אבל זה משנה אם אני לוקח ארדיסק שהוא לא SEAGATE? או שעדיף מאותו סוג? וגם אני לא יודע איך מחברים אותו, ואיך מגדירים אחרי זה במחשב שהוא יזהה אותו.... תודה לעוזרים

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. קניתי באופיס דיפו לפני כ 4 ימים דיסקים של DVD+R X8 אבל הסוני שלי לא קורא + אז החלפתי ל DVD-R X16 של וורבטים! הכנסתי את הדיסק לכונן כדי לצרוב והצורב מראה שגיאה שהכונן ריק הוא פשוט לא מזהה את הדיסק ראיתי את זה גם בסקירה אחת על צורבים שזה קרה להם! הדגם של הצורב של זה:SONY DWD 23A בדקתי כ 7 דיסקים מהאריזה(חבילה של 25 דיסקים) וכולם אותו דבר הדיסק לא היה שרוט לא שום דבר אז הלכתי והחלפתי ל DVD-R X8 והראה הוא הפלא הדיסקים עובדים מצוין! הכל כאן מדובר על דיסקים איכותיים של וורבטים מישהו יכול בבקשה להגיד לי מה פשר הבעיה הזאת?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by pro,

במחשב של אחותי ישן התקנתי לה הכל מחדש הארד דיסק חדש זכרונות ועוד... אבל אחרי שעשיתי פורמט למחשב שלה והתקנתי WIN2K שדרך אגב עובד מצויין הווינדוס טוען שעה אבל לא עולה אבל שהוצאתי את הכונן תקליטורים המחשב עבד חלק משהו יודע למה (הוא עבד מקודם) זה דחוף לי בבקשה גם בזה אבא שלי מאשים אותי

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by amisu,

לפני שאתם אומרים לי להחליף ל SSD... האם יש אפשרות לטפל בכונן הקשיח? אני מניח שהפלטה או הדיסק בפנים לא יושבים טוב או שהמוות קרוב.. אבל באמת שאין לי מושג. רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by ido-nava,

יש לי כרטיס זכרון של ידידה שלי שטיילה בחו"ל "ובטעות" פירמטה את הכרטיס זכרון שלה דרך המצלמה (CANON) יחד עם כל התמונות. לאחר הפירמוט היא הוציאה את הכרטיס מהמצלמה ולא נגעה בו יותר כלל. כרגע הכרטיס מפורמט וריק ועולה במחשב במערכת קבצים FAT32. בעבר היה לי מקרה כזה ובו הצלחתי לשחזר את כל התמונות בשלמותם (באמצעות התוכנה Recuva). כמובן שניסיתי שוב באמצעות התוכנה הזו, אך ללא הצלחה. בנוסף לRecuva ניסיתי גם עם התוכנות הבאות: Remo Recover, Stellar Phoenix Photo Recovery, GetDataBack ו testdisk-6.14. בכל התוכנות קיבלתי את התוצאה שנמצאו 0 קבצים בכרטיס זכרון וממש נראה כאילו הכרטיס הזה יצא עכשיו מהמפעל של Sandisk. אשמח לקבל עוד עצות והצעות על מנת להציל את התמונות האבודות. תודה!

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by אבי11,

אשמח לקבל הסבר מה ההבדל בין שני סוגי המדיות , האם יש תאימות ביניהן ומה מתאים למה. יש לי מכשיר DVD צורב (לא כונן) ואני רוצה להקליט איתו. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. חברי הפורום שלום מצאתי לאחרונה חנות באינטרנט שמוכרת כונן SSD בנפח 128GB של חברת Colorful ב-29.99 דולר במסגרת מבצע (קישור לעמוד המוצר בחנות Zapals). מדובר כאמור בכונן SSD מדגם SL300 בנפח 128GB של חברת Colorful, אך מלבד פרטים מעטים לא ממש מצאתי מידע מסודר לגבי כונן זה. אפשר לראות מהנתונים שהבקר בו נעשה שימוש הוא של Silicon Motion, אך הדגם המדוייק לא מפורט וכן נעשה שימוש בשבבי 3D NAND. הכונן הזה מתיימר להגיע למהירות קריאה (רציפה) של 500MB/s ומהירות כתיבה של 400MB/s. השאלה היא על מה בדיוק מדובר פה? לא נראה לי הגיוני שיהיה אפשר לקנות כונן SSD איכותי או אפילו סביר בנפח של 128GB בכ-100 ש"ח (כן, שקלים - לא דולרים). כל הביקורות שמצאתי, כמו גם כל הסירטונים ב YouTube, הם…

11. Started by IL200,

אחרי שהזמנתי את הכונן M4 מחנות "פלונטר" התאכזבתי לגלות שהכונן הגיע ללא אריזה אלא OEM במעטפה (וזה לא רשום בתיאור מוצר שזה OEM) הכונן הוחזר כמובן. עכשיו אני מעוניין לקנות מחנות ברשל"צ "פיסי סנטר" מישו מכם קנה מהם? האם הם אמינים לגבי אחריות ומקוריות מוצר? או אם יש חנות מומלצת שממנ אפשר לקנות את הכונן? בתודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  12. Started by rino,

שלום לכולם נתקלתי בתופעה מוזרה , צרבתי דיסק DVD לאחר BOOT במחשב כך שהכל יהיה כמו שצריך וביצעתי בדיקה של הדיסק בDVDINFO PRO ובכלי הבדיקה של נרו . בDVDINFO יצא תוצאה גרוע מאד ובנרו בסדר גמור. מישהו יכול להסביר מה קורה פה? הנה התוצאה של נרו ומייד אוסיף גם של הDVDINFO [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. טוב אז קניתי SSD ברוך השם פעלתי על פי איזה שהוא מדריך באינטרנט וככה עשיתי היה לי כונן קשיח רגיל 1TB עם ווינדוס עליו. ניתקנתי אותו מהמחשב וחיברתי רק את ה-SSD, שיניתי הגדרות בביוס עם ה-AHCE והתקנתי על ה-SSD את המערכת הפעלה. לאחר מיכן התקנתי דרייברים והכל טוב. חיברתי בחזרה את הכונן הרגיל למחשב, נכנסתי לביוס ווידאתי שהכונן SSD הוא זה שייפתח עם הפעלת המחשב. עד כאן הכל בסדר כרגע יש לי 2 כוננים אחד SSD ואחד הרגיל. על שתיהם מותקן ווינדוס. 1. איך אני מוודא שאני באמת מריץ את הווינדוס של ה-SSD?? כמו שרשמתי שיניתי הגדרות בביוס אבל יש דרך לוודא את זה? 2. איך אני מוחק את הווינדוס מהכונן של ה-1TB? (פשוט לסמן ולמחוק? )???? 3. הכונן של ה-SSD קטן, ולפי מה שהבנתי להתקין עליו רק א…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by zilbermm,

שלום, לפני פחות משנה רכשתי דיסק חיצוני seagate freeagent 1TB, העמסתי אותו בסרטים וחיברתי לסטרימר. מאז ומתמיד הוא היה עושה מעין קליקים מדי פעם אבל לאחרונה הוא עושה את זה לעיתים יותר תכופות וכשזה קורה הסרט נתקע למספר שניות. מישהו מכיר את הבעיה? האם יש פתרון או שעליי לפנות לחנות? תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by JohnnyBravo,

שלום לכולם! מה זה S.M.A.R.T איך אני משתמש בזה? מה היתרונות/חסרונות וכו'.. תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. כונן קשיח חיצוני (לא פנימי עם מגירה, אלא נייד חיצוני) בנפח של 1 טרה, עם ממשק eSATA, תקציב של כ 700-900 ש"ח. חשבתי על זה, מה דעתכם ? Western Digital My Book Home Edition 1000GB WDH1CS10000 http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=599123 תודה !

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. חברת Seagate עשויה להפתיע אותנו עם טכנולוגיות חדשות בשוק הוותיק אשר הבשילו אחרי תקופה ארוכה של הבטחות והצהרות לכתבה

18. Started by ohadkro,

WD Blue 3D NAND 500GB 500 = TBW https://www.amazon.com/dp/B073SBZ8YH Samsung 860 EVO 500GB TBW = 300 https://www.amazon.com/gp/product/B0781Z7Y3S האם מטעמי אמינות יש סיבה שלא להעדיף את WD Blue 3D NAND 500GB ? מישהו מכיר מבחן אמינות לא תלוי שהשווה בין השניים ? בתודה מראש

19. יש לי עכשיו HD-SATA2 מחובר למחשב. אם אני אחבר עוד HD-SATA1, האם זה יגרום למחשב להיות איטי יותר? (הWIN מותקן על ה SATA2)

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. במחסני חשמל מוכרים כעת דיסקים של סיגגיט 2TB בפחות מ- 500 ש"ח מה הקטש/ סיכון ? אני רוצה להשתמש בדיסק לגיבוי מידע ולצפיה ממנו בסרטים שאני מגבה אליו דרך המחשב או דרך סטרימר בעתיד בנוסף לא ברור מנתוני היצרן מהירות הסיבוב שלו / קצב העברת נתונים מה אתם אומרים ? http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/expansion/expansion_desktop/

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by integral,

אז זהו. השליטה של LG בתחום הסתיימה וכל החברות מכירות בחשיבות ובפופולריות העולה של הפורמט: http://www.cdfreaks.com/article/230/5 http://www.cdfreaks.com/news/12453 http://www.cdfreaks.com/news/12472 http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=15018 (דגמים 110 ו 110BK)

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by ran500,

היי יש לי 2 אר דיסקים ממש ישנים שאני רוצה להעביר תמונות לאר דיסק מודרני ולזרוק אותם למחזור פסולת אלקטרונית ראיתי שיש באלי אקספרס מלא מתאמים לחבר את האר דיסק למחשב עם usb 3.0 צירפתי תמונה עם אלו חיבורים קיימים קיימים בהם אשמח ללניק למתאם שאני צריך על מנת לחבר למחשב תודה

23. שלום, יש לי כרטיס זיכרון ישן עם 4 ג'יגה,קניתי כרטיס של 8 ג'יגה ואני מעוניין לבצע Clone מהישן לחדש. האם מכירים תוכנה מומלצת שתדע לבצע את העבודה ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. יש לי סטרימר nvidia shield גרסת 2018 יש לי שם 2 כניסות usb ב1 מחובר ssd ואותו רוצה להפוך כדיסק קשיח ראשי ביציאה השניה יש לי מפצל usb3, בלי שקע לחשמל ושם רוצה לחבר עוד דיסק קשיח השאלה אם הם יעבדו, או שאצטרך מפצל usb עם שקע, או דיסק קשיח עם שקע בנוסף nvidia shield, יש לפעמים בעיות תאימות עם כוננים מסוימים, ויש כל מיני שגיאות, בעיקר עם המון דיסק או קיי ולכן מתלבט בין 2 הכוננים האלה, אם למישהו יש נסיון איתם, אבל אם יש הצעה למשהו טוב יותר, אז לא שולל דיסק קשיח חיצוני נייד Seagate Expansion Portable STEA2000400 2TB https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=21231 דיסק קשיח חיצוני נייד Western Digital 2TB My Passport WDBYVG0020BBK https://www.ivory…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by KoM,

לצערי אני מוסיף נק 3550A לרשימת הכוננים התקולים, שלי פשוט לא מוכן לצרוב CD רגילים וגם ב-DVD עושה בעייה כל כ-15 דיסקים לצערי. זה מוזר כי בלי עין הרע יש לי בבית נק 3500 שעובד כמו תותח שקט ומעולה. קיצר הייתי שמח מאד להמלצה על כונן נק אחר (זה מה שאני יכול הלחליף אליו) שכן מרוב מספרים כבר איבדתי כל פיקוס...

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים