עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Bug2000,

אהלן חברים , לאחרונה מכרתי את המחשב שלי לטובת מחשב פשוט יותר . במחשב הקודם היה לי מערך RAID 0 של סיגייט 1TBX2 על לוח אם מסוג ASUS P8P67 PRO הוצאתי משם את ההרידיסיקים ושמתי על לוח GIGABYTE EP35 DS3 . עכשיו כאשר אני מחבר אותם ב RAID הלוח מזהה את הכוננים כ NON-RAID ומן הסתם מציע להפוך אותם שוב ל RAID . להבנתי הפעולה תמחק את כל המידע שעל הדיסקים ?! מישהו יכול לעזור בעיניין, איך אני מוציא משם את המידע ? לא חשבתי שתיהיה כל בעיה . תודה מראש .

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום, יש לי בלוח האם (Abit NF8) שני חיבורי Sata ו2 IDE. כרגע מחוברים ללוח כונן קשיח אחד, בחיבור SATA ושני כוננים (אחד צורב רגיל ואחד צורב DVD) מחוברים בכבל IDE אחד לחיבור IDE אחד. המצב הוא כזה, אני מעוניין לקנות גם צורב DVD חדש, וגם כונן קשיח חדש. השאלה היא כזו, מה הייתם ממליצים מבין הצורב דיוידי והכונן הקשיח לחבר לSATA? כלומר, לקנות כונן קשיח בחיבור SATA וצורב DVD בחיבור IDE? או שההפך? או שאולי יש אפשרות לפצל חיבורי SATA? ואם אפשר גם המלצות לגבי שניהם (כונן קשיח וצורב DVD) בהתאמה למה שהמלצתם לקחת עם הסוגי חיבורים . תודה רבה..

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. קניתי באופיס דיפו לפני כ 4 ימים דיסקים של DVD+R X8 אבל הסוני שלי לא קורא + אז החלפתי ל DVD-R X16 של וורבטים! הכנסתי את הדיסק לכונן כדי לצרוב והצורב מראה שגיאה שהכונן ריק הוא פשוט לא מזהה את הדיסק ראיתי את זה גם בסקירה אחת על צורבים שזה קרה להם! הדגם של הצורב של זה:SONY DWD 23A בדקתי כ 7 דיסקים מהאריזה(חבילה של 25 דיסקים) וכולם אותו דבר הדיסק לא היה שרוט לא שום דבר אז הלכתי והחלפתי ל DVD-R X8 והראה הוא הפלא הדיסקים עובדים מצוין! הכל כאן מדובר על דיסקים איכותיים של וורבטים מישהו יכול בבקשה להגיד לי מה פשר הבעיה הזאת?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. היום צריך להחליט בין פיליפס 40X16X10 לבין LG 24X10X40 אני יודע שניהם לא להיט גדול אבל זה מה שהציעו החברות שיכולות לספק שרותי מחשב למשרד החינוך בדרום דרך אגב רוצים למות מהמחיר :AR15: LG שקל 940 כולל התקנה פיליפס 870 שקל כולל התקנה אני יודע גנבה לשמה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. <מסחר הינו בגדר *אסור* בפורום, בכל צורה שהיא!> למי שעוד לא הבין חבר'ה, הפורומים שלנו הם אינם לוח מכירות. ואין כאן פורום קנייה ומכירה! להבא קראו ביתר צומת לב את ההסכם עליו תאם חותמים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by deadelus,

איך לפצל הארד דיסק והאם צריך תוכנה מיוחדת לכך ומטיפה ניתן להוריד אותה ? :-\

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by RomaDev,

שלום! לפני כמה זמן היה לי דיסק קשיח אחד במחשב והמחשב היה שקט ! אחר כך הוספתי עוד 2 דיסקים קשיחים והתחיל לצאת רעש חזק מהמחשב אחרי שהוספתי את הדיסקים הקשיחים!. ניתקתי את כל המאוררים ועדיין היה רעש מהדיסקים ,רעש כאילו ציפצוף ארוך שלא נגמר וזה גם כאשר הדיסקים לא פעילים! מישהוא יודע מה זה לכול הרוחות?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by dennis14,

אני מבקש לייעץ לי איזה הארדיסק לקנות ולנמק בבקשה את ההמלצה. אני מתלבט בין ארבעה, והתקציב שלי הוא עד 900 ש"ח. השלושה הם : 1) http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=12698&PHPSESSID=5a9b0e39ed8299b454d7266979f917e1 2) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_79_1664&products_id=13020 3) השניים הבאים הם אותו דבר, נכון?(מלבד ההבדל בין SATA ל - SATA 2) http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2985 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_78_1231&products_id=7466 4) http://www.tamlil2100.co.il/product.asp?pID=2983&c=15244 הערה: אני נוטה לקחת את השני.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by lipa,

האם הם איכותיים?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by N N C,

היי... ברשותי הארדיסק של ווסטרן דיגיטל 80GB 8mb cache. בזמן האחרון הכונן התחיל לפעול נורא לאט ואז שמתי לב שהוא מסומן בביוס בתור LARGE. העניין הוא שזכרתי שהוא מסומן בתור LBA בדרך כלל ולכן האמנתי ששם נעוצה הבעיה. שמתי על אוטומט והביוס זיהה אותו כ-LARGE, כשהכרחתי אותו להיות LBA המערכת הפעלה לא עלתה. לאחר מכן החזרתי שוב לאוטומט ושוב הביוס זיהה אותו כ-LARGE אבל הפעם המחשב עבד מהר... אז אני לא יודע אם אכן הבעיה הייתה נעוצה בעובדה שהוא היה מסומן כ-LARGE ולא LBA. מה שכן אני דיי סגור על זה שההארדיסק אמור להיות מסומן כ-LBA ולא LARGE. היות ואני דיי בור בעניין הזה, מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין השנים ואולי גם איך להחזיר אותו למצב LBA אם זה אפשרי בכלל?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום , אני קונה בקרוב מחשב חדש ומעוניין להוסיף אליו כונן SSD (חשבתי על SSD128GB בשילוב עם הארדדיסק רגיל של 1TB) עד כמה שהבנתי - עדיין לא ברור מידת האמינות של הכונן הזה (עדיין יחסית חדש , מגבלות כתיבה , צריך תחזוק וכו') בסופו של דבר המידע על הדיסק הרבה יותר חשוב מהמהירות , ולכן להיות עם כונן כזה אומר לעשות גיבויים סדירים (או מלכתחילה להתקין שם רק ווינדוס). עד עכשיו לא ניתקלתי בשום בעייה עם דיסק קשיח רגיל , ויש לי בערך 7 כאלו. יצא לי גם לקרוא על אפשרויות אחרות של SSD: 1. דיסק קשיח היברידי (משולב HD רגיל עם נפח קטן cache של SSD) . 2. SSD cache. הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא, אגב אין הגבלת תקציב לכונן (למקרה שתגידו שיש אחד סופר אמין אבל יקר) תודה חג שמח

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by eran131,

שלום, אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני למחשב אבל אני לא מבין כ"כ בדגמים, בסוגים ובאפשרויות נוספות של כונני הגיבוי. אני צריך כונן קשיח בעל נפח של 320-500 ג'יגבייט, לא יותר מזה. החנויות שאני גר אליהן קרוב הן- Bug וOffice Depot(אופיס דיפו). כעקרון הכונן אמור לייעד לי גיבוי לתמונת, שירים, סרטים, התקנות משחקים(קבצי ISO) וזהו... תודה ערן

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by psybrain,

אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה עדיף לקחת הארדיסק של 1TB או שניים של 500 ? מה יותר טוב מבחינת מהירות וכאלה ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by אופיר,

מחפש פתרון לאמצעי איחסון רשתי עם המאפיינים הבאים: 1. אפשרות ל - Mirroring. 2. חיבור Ehternet לנתב הביתי כך שלכל המחשבים בבית תהייה גישה. 3. מעדיף לקנות רק מארז שמכיל את בקר ה RAID והרשת כך שאוכל לבחור בעצמי את הדיסקים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by pc7,

אהלן יש לי מחשב dell inspiron 15 5000 אני מעוניין לשדרג אותו ב- SSD דגם Transcend 370s השאלה שלי: א. האם הוא תואם למחשב הזה? ב. מה אני צריך לעשות בשביל להעביר את הדיסק קשיח הנוכחי במקום הצורב ג. האם יש דגשים מיוחדים כשעושים את השדרוג (לא עשיתי זאת בעבר) טנקס(: נ.ב אל תציעו לי דגם אחר כי זה מה שקיבלתי בעבודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אני משתמש בזה להעברת מדייה בין מחשבים כבר יותר מחודשיים ללא כל בעייה ופתאום בשבועיים האחרונים המחשב המריץ WIN 7 רואה את המתאם כדיסק בגודל 0 בייט כשהוא מחובר למעט החיבור USB (חיבור USB2) בקדמת המארז... המחשב השני (WIN10) רואה אותו כדיסק תקין בלי שום בעייה. מה שמוזר שזה פתאום קרה, בעבר הכרטיס SD עם מתאם ה USB עבד היטב בכל חיבורי ה USB רעיונות כיצד לפתור?

17. יש לי דיסק חצוני של WD של 500G הוא מלא ב 300G חלק מהתיקיות שבו לא רואים וגם שאני בודק כמות קבצים הוא רושם פחות ממה שיש בפועל. בפולדרים מופיע שיש 0 קבצים גם שיש 100 קבצים ויותר שרוצים להעתיק לתוכו מהמחשב הוא רושם בקבצים מסוימים שהנתיב או השם ארוך מדי וגם שקצרתי משמעותית את השם הוא לא מאפשר להעתיק הדיסק מפורמט ב FAT32 המחשב הוא ויסטה 32 אבל זה קרה גם ב XP מה עושים כדי לראות את כל הקבצים תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום. אני מחפש דיסק קשיח נייד עם חיבור Svideo/RCA שיהיה אפשר לחבר אליו מצלמת ביטחון לדוגמא (הוא לא צריך לספר מתח) והוא יוכל להקליט בלחיצת כפתור כמה שיותר פשוט ועם כמה שיותר מקום. קיים דבר כזה?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. מאיפה אני עושה מערך RAID, איזה סוגים יש ומה הם עושים ומה נדרש מבחינה חומרתית על מנת להשיג RAID? כלומר, אני חייב שני דיסקים קשיחים מאותו דגם וקיבולת, נגיד שני WD 500GB AAKS? או שאשפר גם מדגמים אחרים עם קיבולות שונות למשל 250GB YS עם SEAGATE 500GB 32MB? תודה לעונים!

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. יש לי דיסק של 80 שיש עליו אחריות (הוא פחות משנתיים אצלי) התגלו אצלו 4k של bad sectors... האם למישהו יש ניסיון עם חניות על אחריות בנושא זה?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Omry,

אהלן כולם. אני, בתור גיימר שמוריד "לא מעט" הייתי אומר, זקוק ל-2 TB שטח במחשב. איני מעוניין לבזבז כסף על הארדיסק SSD או על VelociRaptor, מכיוון שאין בהם מספיק מקום כדי להחזיק את כל הקבצים במחשב + מערכת ההפעלה (כן, אני רוצה את הכול במהירות גבוהה יותר). אין לי כסף/חשק לבזבז על הארדיסק שלישי ואולי רביעי שיהוו גיבוי, כך שאני מעוניין לדעת האם מערך RAID0 יתאים לי ומה הסיכונים הנטולים בעסק, בהתחשב בעובדה שאשתמש באל-פסק ושלא יהיה לי גיבוי. האם יש צורך כלשהו לתחזק את המערך? האם השינוי היחיד שארגיש במהירות יהיה במערכת ההפעלה, כך שכדאי לי לקנות SSD בנפח קטן מאוד אך במהירות גבוהה מאוד ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה, וכך בעצם לוותר על מערך ה-RAID0?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אף פעם לא חשבתי על זה אז הינה. למה C דווקאא??

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by ras81,

שלום יש לי דיסק תמונות שצרבתי לעצמי, כל פעם הוספתי לו כמה תמונות (אחרי טיולים לדוגמא וכו') כשניסיתי לפתוח עכשיו את הדיסק הוא התחיל לעשות לי בעיות ,לוקח לו המון זמן להפתח וכשהו נפתח הוא מראה לי שרוב הספריות ריקות ולפעמים הוא מצליח להראות את הספריה (שלפני כן כביכול הייתה ריקה) אבל נתקע כשאני מנסה לפתוח את הקובץ. מה אפשר לעשות, כל תמונות המשפחה שלי על הדיסק הזה! תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by talisman,

שלום יש לי דיסק DVD שהוא שרוט קצת והסרט קופץ האם יש דרך לתקן את זה? האם אפשר איכשהו להעביר אתה סרט למחשב ולצרוב מחדש ואז הוא יהיה בסדר? תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by oz12,

איזה הHD כדאי WD SEAGATE Barracuda 160GB SATA2 NCQ 7200RPM 8MB 5Y ש``ח 362 WD 160GB SATA2 7200RPM 8MB BUFFER WD1600JS 3Y 367ש"ח מה יותר כדאי שימו לב הראשון עם חמש שנים אחריות והשני עם שלוש שנים אחריות

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים