עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום שלום לכולם כפי שכולם מכירים יש את ה iOmega Select 1TB במבצע של באג ב 379 ש"ח עם שנתיים אחריות http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8024&perur= לעומת זאת בקיי אס פי בלי מבצע יש FreeAgent Desk 1TB 3.5'' External HDD USB 2.0 Segateב 395 אם 5 שנות אחריות http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6981 עכשיו בשביל 20 שקל אני חושב שכדאי לי ללכת על הfreeagent של Segate. האם יש עוד נתונים שצריכים להלקח בחשבון? בברכה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by yakirmizrahi,

שלום לכולם! אחרי התלבטות אם לבצע oc למחשב שלי הגעתי להבנה שהוספת דיסק ssd יעזרו לביצועי המחשב שלי לפני שאני מחליט איזה לקנות יש לי שאלה... מה ההבדל בין sata3 לבין sata 6gb? לפי מידע מהרשת זה בעצם אותו הדבר אשמח אם מישהו יתן לי הסבר מדויק בנושא. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום לכולם. לאחרונה קניתי שני כונני WD Elements Desktop 6TB ( WDBWLG0060HBK -NESN). הם נקנו באמאזון, מה שאולי מתברר כבחירה לא נבונה כשקונים כונן קשיח, אך אני בספק שמכאן נובעת הבעיה. לשניהם יש את אותה בעיה מוזרה: כשמנסים לעשות כל פעולה איתם לאחר שהם נכנסו למצב שינה (ובעצם מעירים אותם), לוקח להם המון זמן להתעורר. המון. 15 שניות במינימום, 25 במקסימום. בדרך כלל באזור 20 השניות. בזמן הזה הלד שלהם מהבהב, שומעים אותם מתחילים לעבוד והאקספלורר קופא. 20 שניות. כשהם מתעוררים בסופו של דבר, עושה רושם שהם מתפקדים בצורה די תקינה. העתקה, קריאה, גישה רנדומלית - עושה רושם שהם חיים ונושמים. כל ערכי הSMART תקינים וכלי הבדיקה של WD גם לא מצא איזושהי בעיה. ניסיתי כמה דברים: …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום לכולם, אני לא אכביר במילים ובעבר כבר שאלתי על הנושא אך נותרתי ללא מענה. כונן ירוק פנימי של WD החל לעשות בעיות לפני כשנתיים. הכונן משמש בעיקר לאחסון סרטים. מהות הבעיה: כיבוי מחשב לרוב גורם לאי זיהוי הכונן הקשיח. בעיה אשר נפתרת על ידי מספר כיבויים והדלקות מלאים (ריסטים לא עוזרים) ו/או ניתוק הכבלים מהכונן וחיבורם שוב. לפעמים הכונן מחליט לעבוד לאט (ממש לאט) דבר אשר נפתר על ידי ריסט. ככל הידוע לי, הכונן לא הורס מידע אשר נמצע עליו (טפו,טפו טפו) מה ניסיתי לעשות? להריץ תוכנות בדיקה שונות ומשונות (החל מהתוכנה של ווסטרן וכלה ב-HD TUNE) כולן מצאו את הכונן תקין. בדקתי את הכונן לאורך זמן ותמיד נמצא תקין. החלפת חיווט לא עזר (החלפתי אותו מספר רב של פעמים בכבלים חדשים דנדשים) החלפת …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by or81322,

מחפש לשדרג את הנייד הישן שלי במקום לקנות חדש. השאלה שלי למי שיש לו את המחשב הנ"ל האם כדי להשקיע ולשדרג את הssd בלבד כדי לקבל מחשב מהיר, ואם כן, איזה דגם כדי לקנות, אנו מעדיף להשקיע כמה שפחות בכל זאת מחשב ישן. השימושים שלי יהיו אינטרנט, תכנות למובייל, בלי משחקים ולא אשמור תמונות או סרטונים על המחשב ככה שאני חושב ש 120gb יספיק. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. טוב נראה לי שהבית שלי שוכן מעל שדה מגנטי, אחרת אני לא יכול להסביר למה הארדיסקים מתקלקלים אצלי על ימין ועל שמאל. לא אני לא בועט במחשב שאני מפסיד בפוקר אונליין. בכל אופן , הארדיסק 160GB של Samsung , ניסיתי להתקין עליו משחק ללא הצלחה ... הרצתי CHKDSK ו- 256KB נמצאו ב Bad Sectors. האם ההארדיסק הזה גמור ? אפשר לעשות משהו זמני ? האם יהיה ניתן להתקין עליו אי פעם משהו שוב ?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום יש לי כונן של Seagate 500G שקניתי מלפני כחצי שנה, היום אני ראה שהכונן לא מופיע במחשב שלי,בדקתי ובביוס הוא מופיע. עכשיו כשאני נכנסתי לניהול דיסקים אני ראה שרשום שהוא לא אותחל. מה הבעיה ומה אני צריך לעשות אני חייב עזרה יש עליו יותר מ100G של נתונים וביניהם גם עבודות. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by imac,

אחרי שהצורב Scsi שלי שבק חיים החלטתי שאני חייב צורב חדש, חשבתי על - LiteON אבל מה אתם אומרים על TDK שאבא שלי מכיר את היבואן טוב ויכול לסדר לי מחיר פצצה? המלצות אחרות יבואו בברכה! בתודה מראש imac ! ;D

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by סקיווקר,

היי, אני רוצה בקרוב להרכיב מחשב מיני PC, על בסיס Intel NUC, שישמש כמחשב העיקרי שלי (שימוש כללי, לא למשחקים). כבר בדקתי רק רציתי לוודא סופית. מה אני צריך? אחסון - 500 ג"ב (בקירוב) כנראה שאלך על סמסונג המומלץ evo 850 בחיבור Sata3 בחיבור רגיל כי גם כך הבנתי שגם הדגם בתצורת M.2 עובד גם ב-sata3 (ולא ב-PCIe) כך שזה בעיקר עניין של חסכון כספי. (אגב האם גם נפח כונני SSD בפועל 'קטנים' יותר בגלל חישוב שונה של הג'גה בייט?) RAM - מעוניין 16 ג"ב זיכרון DDR4 (האם תצורת 8x2 תהיה מהירה מ- 16x1?). חשבתי ללכת על: HyperX Impact 2x8GB DDR4 2133Mhz CL13 SODIMM תודה רבה!

10. Started by Stastyle,

אהלן, ברשותי צורב LG GSA-H22N. כאשר אני צורב דיסקים (CD או DVD) לוקח לו הרבה יותר מדי זמן ממה שאמור לקחת לו. דיסק DVD מלא נצרב כמעט במשך שעה, וCD כ20 דקות. ניתן לשים לב כי ביצועי המעבד נפגעים, שכן אם שומעים מוזיקה תוך כדי הצריבה, המוזיקה קופצת כל 2 שניות. בנוסף, הפס למטה של הBUFFER נע בין 20 ל90 כל הזמן.. יש פתרון או עדיף כבר לצבוע בכחול ולזרוק לים?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by cha_had,

ערב טוב לכולם, משיטוטים בפורומים שמתי לב שהרבה אנשים מציינים לטובה את ה-SSD של סמסונג ואני לא כל כך מבין על מה? מהירות הכתיבה שלו היא 410 מגה, ויש SSDים עם מהירות שמגיעה ל-500 ו-550 מגה לשנייה! הנה לדוגמא SSD חדש של SANDISK שקיבלה תגובות רעות, ומופיע בדגם חדש ב-Sandisk Ultra II SDSSDHII ---KSP. מהירות הכתיבה שלו 500 מגה לשניה. הדגם של 120GB עולה ב-40 שקל יותר מסמסונג, הדגם של 240GB הוא אפילו זול יותר! והנה דוגמא שניה מאייבורי- כונן של טושיבה Toshiba HDTS212EZSTA שמהירות הכתיבה שלו היא 501 מגה לשניה והוא עולה ב-50 שקל יותר מסמסונג! אפילו הדגם הזה Kingston V300 120GB SV300S37A שקיבל תגובות זועמות במהירות כתיבה של 450 מגה לשניה (יותר מסמסונג) ועולה 100 שקל פחות. א…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום רבותי (וגבירותיי אם יש...) שבוע שעבר הלאפטופ שלי חטף מכה באיזור ההארד דיסק, בו במקום הוא הפסיק לעבוד, ולאחר האיתחול הוא השמיע תיקתוקים שלא משאירים מקום לספק... הוא מת... רוב רובו של החומר מגובה אבל יש איזה 5-10 אחוז שלא גיביתי ועכשיו אני מבין איזו טעות עשיתי. אני ממש מוכרח להשיג כמה דקות עבודה ממנו ולמשוך את הקבצים. אני לא אופטימי מדי אבל מקווה שאם למישהו יש ניסיון והצלחה אז להסביר בכמה שורות אם יש מה לעשות ואיך. (אני יודע בוודאות שיש מעבדות שעושות את זה תמורת מאות או אלפי שקלים אבל אני חושב שזה לא עד כדי כך יקר החומר בפנים). יש לי ידע טכני רחב למדי בתחום המחשבים אבל זה דבר שעדיין לא עשיתי. אשמח לקבל עצות לפני הצביעה בכחול....

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. קראתי פה בפורום שעלולות להיות בעיות עם תמיכה בדיסקים קשיחים עם נפח גדול. אלו בעיות יכולות להיות ואיך אני יכול לבדוק אותן? תודה!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אז ככה, היום הלכתי לקנות דיסקים, והיה איזה מוכר מתעלק שלא עזב אותי. קיצר מפה לשם הוא טען שמהירות הצריבה על דיסקים לא משנה. מכיוון שIDE לא תומך במהירות מעל 16x יענתו לא משנה כמה הצורב שלך מהיר, הוא יצרוב במהירות 16x. כי IDE לא מעביר מידע יותר מהיר את זה!!! אמרתי לו שזה בולשיט, לחלוטין אז ככה: 1- האם צדקתי? 2- מה באמת המהירות צריבה המקסימלית (אפילו תיאורטית) ש IDE כן יתמוך בה. אני כמובן מדבר על מהירות צריבה של דיסקים רגילים לא DVD. תודה

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שלום לכולם, את האמת, הלכתי לאיבוד בתוך ים המארזים ובליקוי במידע המוצע ע"י היצרנים ועל כן אנא עזרו לי בהמלצתכם בציון סדר העדיפות... מפרט מבוקש לכונן חיצוני: - תמיכה בדיסקים בעלי נפח של 1 טרה בייט לכל הפחות. - יציאות usb2, esata (היה נחמד אם היתה יציאת רשת אך נדמה שהם מאוד יקרים) - תמיכה בדיסק קשיח: חובה - Sata, Sata2. רשות - IDE (להשמשת דיסקים מדור זה) - מאוורר - הבנתי שקיימים קטרים שונים של מאווררים וכמובן השלכה ישירה על מידת הקירור ורמת הרעש הנפלט מהם ולכן אני מעדיף עם מאוורר גדול ככל האפשר כמובן במסגרת המצאי הקיים. - תוסף מתאם eSata לחיבור ה-Sata הפנימי. מפרט מבוקש לדיסק קשיח: - נפח 1TB - סיבובים 7200 לפחות - יצרן - בהכרותי את ענף הקשיחים שנים רבות למ…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Moty_p,

רציתי להגיד לכולם שדוקים לא עובדים במערכת של רכב ונגנים די.וי.די אם הם מפורמטים במערכת הקבצים הזאת (exFAT) זה גורם למערכות להתקע. (בבדיקות שלי היו קבצי MP3 בכונן) אז אין טעם לקנות כונן עם נפח גדול כי אם הורדתם מסיבת טבע עצבנית מאיפה שהוא ששוקל קצת יותר מ 4GB לא יהיה אפשר לשמור את זה בכונן שמפורמט ב FAT32 כי הוא לא תומך בזה ו exFAT לא עובד בכלל! (על NTFS עוד לא בדקתי) ובזמן שתרצו לשמור את הקובץ בכונןת קבלו שגיאה של "הכונן מלא" למרות שאין בו כלום

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Funkyzord,

1)מה האבדל בין דיסקים רגילים לצריבה לבין בדיסקים המקורים(האלה שיש במשחקים שקונים) 2)אפשר בצריבת סרט (לא דיוידי) להוריד את האכות שלו? 3)כנ"ל רק לקיבצי מוזיקה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Cr4ck,

זה לא הגיוני...... תחשבו בעצמכם בוא נגיד שאם פורסים את הדיסק זה יוצא משהו כמו 20 סנטימטר ( אפילו יותר אבל נגיד 20 ) אז 7200 *20 = 144.000 (מטר = 100 סנ') 144000/ 100 = 1440 מטר 1440 מטר לשניה.... שזה כמעט קילומטר וחצי.... אז כמה קמ'ש זה? 1440 * 60 * 60 = 5,184,000 5,184,000/ 1000 = 5184 קילומטר לשעה?........ יענטו הארד דיסק שלנו מסתובב במהירות 5184 קמש?.... קצת לא הגיוני לא?... כיאלו הוא טס פי 5 על מטוס הקרב \ מהירות הקול ?...... אם זה נכון... זה פשוט מדהים :ם

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by integral,

http://www.extrememhz.com/gsa4163b-p10.shtml

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Motix,

הדגם רשום לי במחשב ככה: WD 5000bev external היו לי הרבה קבצים, נתקע באמצע ווינדוס (7) רשם שלא תקין ושצריך לפרמט, פירמטתי אותו (נתן לי לפרמט רק על est משהו כזה ובnfts נתקע). הנורה דולקת כשאני מחבר, הדיסק מסתובב (עושה רעש ורועד כזה), המחשב מזהה אותו אבל כל הזמן רוצה שאני אפרמט אותו, כשאני מעתיק אליו קבצים הוא נתקע. האחריות של שנתיים נגמרה לפני שנה האם יש אפשרות לתקן את זה? יש אולי תוכנה שיכולה לסרוק שגיאות ולתקן אותו? לתקן אותו בחנות לא נראה לי ששווה. כבר עדיף לקנות חדש, לא? אשמח לקבל עזרה בנושא, תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. מערכת הפעלה - Win 7 Ultimate 64Bit לוח אם- GA-P55A-UD5 כרטיס מסך -GTX470 של Palit. כונן C - יושב על 2 כוננים קשיחים של סמסונג ב-Raid0. סה"כ - 1TB כונן E - יושב על 2 כוננים קשיחים של Seagate ב-Raid0. סה"כ - 2TB כונן F - דיסק קשיח אחד של Seagate 1TB. הקריסה מתרחשת בעת העתקת קבצים מכונן לכונן. המחשב פשוט קורס. אני מקבל Stop 0x000000124 איפה התקלה? האם בלוח? בבקר של הדיסקים? האם בדיסקים הקשיחים? אולי בכלל זו בעיית דרייבר?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by skyline,

שלום לכולם, אני מחפש כונן SSD עם ביצועים טובים ונתקלתי בדגם הנ"ל, שקראתי עליו קצת והתרשמתי ממנו . ראיתי אותו באיביי במחיר יחסית סבבה : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150813711256 כמו כן ראיתי גם סיקור מקיף על מבחני ביצועים וגם בהשוואה לכונני SSD אחרים והוא מציג נתונים יפים : http://www.overclockersclub.com/reviews/ocz_vertex_4_256gb/9.htm מה דעתכם עליו? אם אתם צריכים, הנה מפרט של הנייד שקניתי ממש עכשיו: מעבדIntel® Core™ i7 3612QM Processor, 2.1GHz - up to 3.1 GHz, 6MB Cacheזיכרון8GB DDR3 1600Mhz 2 x 4096 MB, Up to 8 GBכונן קשיח1TB 5400 Rpmתצוגה15.6'' Full High Definition 1080p WLED with AntiGlareמאיץ גרפיAMD Radeon™ HD 7730M 2GBצורב8X DVD+/-RW Dri…

23. אני מחפש כונן למחשב חדש, השימושים יהיו לגמרי ביתיים ויום-יומיים, ללא גיימינג וכולי. הפעולות הכי ״כבדות״ יהיו צפייה בנטפליקס בhd, גלישה במספר לשוניות, אופיס... יהיה אחסון של תמונות רבות אם זה משנה. (בהיקף של כמה עשרות ג׳יגה, הערכה פרועה לגמרי תהיה 50). נתקלתי בכונן crucial mx 300, נפח 275 ג׳יגה. http://www.crucial.com/usa/en/ct275mx300ssd1 מבחינת נפח, זה מצויין ולא יהיה צורך בקשיח מגנטי לצידו. אני שואל את עצמי האם יש catch בנפח שלו? לעומת כל שאר הכוננים שמגיעים בנפחים 240-256, זה מעלה טיפה את החשד, לא? או שאני דואג יותר מדי והוא אמין ובסדר? תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום, התקנתי WIN7 64bit (התקנה חדשה לחלוטין) על ה SSD הנ"ל. ACHI מופעל. intel RST הכי מעודכן מותקן. firmware הכי עדכני הגיע כבר עם הכונן. מה לא בסדר בהגדרות שלי? מה לבדוק? איך יכול להיות שביצועי ה- Seq מצויינים אבל ה- 4K על הפנים? למה ה- Read Access Time טוב מאוד אבל ה- Write גרוע? לוח: (P-43 DS3L (SATA 3Gb/s מעבד: E5200 זיכרון: 4GB [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Morphine,

זה הארד דיסק שמחובר למארז ופותח במחשב עוד כונן עם הנפח שהוא מכיל?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים