אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, התקנתי לחבר כונן נוסף, יש לו שני SATA וספק ליברטי 400 הכוננים מחוברים ע"י כבל מתח אחד האם עדיף לחבר אותם בכבלים שונים או שאין הבדל תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות קופסא שתתאים להארדיסק 320GB IDE. קופסא שתהיה עם מאוורר , ותשמור על הכונן. אני לא יודע אם זה משמעותי, אבל הכונן לא יהיה פעיל יותר מ3-4 שעות רצוף. אני לא ממש מתמצא בנושא הזה והייתי שמח להצעות (גם של קופסא כזו וגם של חנות אם אתם מכירים) התקציב הוא בכיוון 150 (ברור שאם יש משהו טוב ב180 ,זה לא מה שיפריע). תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כבל SATA וכבל ATA ו ATA 133 זה אותו הדבר ? והאם זה הכבל שמתחבר להארד דיסק ואז ללוח אם ? ואיך קוראים לכבל שמתחבר לכוננן הדיסקים והאם יש אחד עגול כזה ?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הערה: ערכתי את ההודעה כיוון שענו לי על כל השאלות וזו הבעיה היחידה שנותרה לי: אז ככה, יש לי 2 כוננים של 160 ג'יגה ועוד אחד חדש של 250.., שניהם של WD. שהתקנתי את ההרד-דיסק החדש, נאלצתי לוותר על אחד מהכונני דיסקים שלי (כונן דיוידי) כדי לספק לו חשמל.. אז ניתקתי אותו מהמחשב לגמרי (הוא עדיין נמצא בוא אבל לא מחובר בכלל), כאשר הדלקתי את המחשב, הכונן של ה-250 עובד מעולה אולם הכונן דיסקים השני שהוא בעצם צורב דיוידי נעלם לי מהמחשב.. הווינדוס בכלל לא מזהה שהוא קיים והוא כן מחובר למחשב!!, אם אני לוחץ על פתיחה של הצורב הוא נפתח ואין שום בעיה (לפחות לא עם החיבור חשמל) וממש לא נראה לי שיש איזו בעיה עם החיבור השני כי בדקתי כבר כמה פעמים והוא מחובר בסדר גמור.. תודה רבה לכל העוזרים!!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לפרמט את המחשב שלי כי הוא כבר ניהיה איטי ואני גם צריך לגבות מידע. יש לי Green caviar בנפח 1.5TB, זה הספיק לי( נשאר לי 400GB פנוי אבל יש שם גם הרבה תוכן שאני כבר לא צריך). אני מתלבט עם לקנות Black caviar בנפח 1TB כי הוא מהיר יותר ולגבות עליו את התוכן ואז להחזיר חלק מהתכנים לירוק ולהתקין את המערכת על השחור, או לקנות כונן חיצוני ולגבות עליו את המידע ולקנות SSD בנפח 120GB ולהתקין עליו את המערכת הפעלה ושאר המידע ישאר על הכונן הקיים. מה אתם אומרים? יש המלצות לכונן נייד ו SSD? חשבתי על SSD של samsung מסדרת ה EVO ועל כונן נייד של WD.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, מחפש המלצה לכונן חיצוני סופר מהיר לעבודה רבה בנפח 500 עד 1000 ג' תודה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מגבה הרבה חומר (בדר"כ תמונות) על HD חיצוני,וגם על DVD/CD. מישהו יודע מה אורך החיים של החומר הזה? כמה זמן מחזיק חומר על HD? בצריבה על CD או על DVD? מה לדעתכם המדיה הכי בטוחה לארכיון התמונות היקר שלי? איך זה שבעצם אין שום פתרון גיבוי אמין לגמרי?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה היה חודש גיהנום ! נדפק לי הארד דיסק WD 20G 5400RPM לאחר שלוש וחצי שנים של עבודה נאמנה .. הלכתי לחנות וקניתי סיג'ט ברקודה 40G 7200 .. יצאתי מהחנות אם חיוך מאוזן לאוזן ... התקנתי את ההארד דיסק הוא עבד שבוע .. והתחיל לעשות בעיות .. מסכים כחולים, לא נתן לי לפרמט/להתקין ווינדוס מחדש ... ועוד מלא בעיות בסגנון הלכתי לחנות ואמרתי להם שההארד דיסק דפוק ... הם החליפו לי ל - WD 40G 5400RPM ונתנו לי 100 שקל החזר ההארד דיסק עבד שבועיים וחצי ... ונשרף ! הלכתי אליהם אם המחשב ... שהם ראו את המודינג והפאנבאס .. הם אמרו לי זה בגלל זה ! שאני הרסתי את המחשב .... והכי הרבה הרסתי בגלל שעיגלתי את הכבלים IDE ... חייכיתי לתכנאי במבט מזלזל .. ויצאתי אם כל הכסף בחזרה .. הם אמרו לי שהם …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה היא בעצם האפשרות הזאת? יש לי SSD של Transcend 128GB לוח של Gigabyte h77-ds3h מוגדר בביוס על IDE הבנתי שאם אני משנה ל AHCI כשמערכת ההפעלה מותקנת כבר המחשב לא יעלה ושהיה עדיף להגדיר אותו ככה לפני ואז להתקין. קראתי שהשלבים הם לשנות את ההגדרה ברג'יסטרי ל 0 ואח"כ לשנות בביוס ל AHCI. האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מבצע? יש לציין שיש לי בנוסף לכונן SSD, עוד 3 הארדיסקים שמחוברים לחיבורי ה SATA + צורב SATA האם שינוי ההגדרה תשפיע גם עליהם? לא אכפת לי ממהירות אם זה ישפר יותר את הביצועים. במה זה עוד תורם? האם זה יגדיל לו את אורך החיים באיזהשהוא אופן? איך אפשר להאריך את תוכלת החיים שלו? העברתי את כל תיקיות ה TEMP שעל C לכונן D האם כדאי לבטל את שחזור המערכת גם? ומה לגבי ה …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני חייב לקנות צורב אבל אין לי הרבה כסף, ראיתי באתר של זיגזג את הצורב SAMSUNG CDRW (SW - 232) - 40x32x10 ב464 שח שזה ממש זול כדאי לקנות או שזה זבל?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
יצרנית הכוננים המכאניים הגדולה פיתחה מערך ייחודי עם מספר כפול של ראשי קריאה-כתיבה, שיוכל להאיץ משמעותית את זמני התגובה של אמצעי האחסון הוותיקים לכתבה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין בהמלצה לצורב דו שכבתי שהצריבה שלו בDEUL תהיה X4 והצריבה הרגילה(R-) תהיה X8.... איתן
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
איזה מערכת קבצים יותר טובה 32 fat או ntfs? ועוד שאלה: עכשיו יש לי ntfs איך אני יכול לפרמט את המחשב?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רכשתי כונן מסוג EVO לפני שבועיים ואחרי עיון באתר הנתי שיש בא לדגם הזה אז אני קצת מודאג . 1. אך אני בודק שהכל כשורה עם הכונן ? 2. לכל אלו שכבר רכשו כונן EVO איך מאבחנים את הבאג ? איך אני אמור לזהות את הבאג ? מה הסממנים ואך ניתן לטפל ?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן קניתי צורב דיוידי של אל-ג'י, תאריך יצור ינואר 2007. כשאני מחבר אותו למחשב שלי הוא מזהה את הכונן, אבל הוא עובד מאוד לאט וכשמכניסים אליו דיסק הוא אומנם מציג מה נמצא בתוכו אך כשאני מפעיל קובץ מוזיקה למשל מתוך הדיסק מופעל ווינאמפ נגן המוזיקה אצלי אך הוא נתקע והשיר לא מנוגן. והבעיה היא גם עם דיסק רגיל וגם עם דיסק דיוידי. יש לציין שהכבלים אצלי תקינים כי על אותו כבל בדיוק עובד צורב אל-ג'י רגיל בצורה תקינה. במחשב אחר הצורב דיוידי החדש עובד מעולה. בשני המחשבים גם שלי וגם באחר ווינדוס אקס פי עם sp1. המחשב שלי חדש יותר וחזק יותר מהאחר. אשמח לקבל הסבר מה יכול לגרום לצורב הבעייתי לעבוד אצלי! תודה מראש
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, יש לי הרדיסק seagate barracuda 7200.11 דגם ST3500320AS 500GB ישן שהחליט למות פתאום. כשאני מחבר אותו לSATA בלוח המחשב פשוט לא עולה - נתקע בדוס עם איזה HD FAILURE (הוא לא הרדיסק ראשי הוא אחד מהכוננים המשניים) ניתקתי אותו וניסיתי לחבר דרך תחנת עגינה לUSB אני מקבל שגיאת USB malfunction. היה עליו כל מיני תמונות ודברים נוסטלגים שאני ממש רוצה לשחזר... מישהו מכיר איזשהי דרך לעשות את זה? או אולי אפילו להמליץ על מעבדה כלשהי שמתעסקת בדברים האלה באיזור חיפה והקריות ועושה שחזורים כאלה בזול (סטודנט) תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי ושבוע טוב, יש לי מחשב ווסטרו עייף אך פועל רכשתי מחשב חדש ללא HD רגיל אלא עם SSD אני רוצה להעביר את ה-HD מהווסטרו למחשב החדש ולחברו באמצעות USB ׁ(האפשרות היחידה) פעולות כלשהן לפני הוצאותו ואחרי חיבורו למחשב החדש? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. לאחרונה קניתי שני כונני WD Elements Desktop 6TB ( WDBWLG0060HBK -NESN). הם נקנו באמאזון, מה שאולי מתברר כבחירה לא נבונה כשקונים כונן קשיח, אך אני בספק שמכאן נובעת הבעיה. לשניהם יש את אותה בעיה מוזרה: כשמנסים לעשות כל פעולה איתם לאחר שהם נכנסו למצב שינה (ובעצם מעירים אותם), לוקח להם המון זמן להתעורר. המון. 15 שניות במינימום, 25 במקסימום. בדרך כלל באזור 20 השניות. בזמן הזה הלד שלהם מהבהב, שומעים אותם מתחילים לעבוד והאקספלורר קופא. 20 שניות. כשהם מתעוררים בסופו של דבר, עושה רושם שהם מתפקדים בצורה די תקינה. העתקה, קריאה, גישה רנדומלית - עושה רושם שהם חיים ונושמים. כל ערכי הSMART תקינים וכלי הבדיקה של WD גם לא מצא איזושהי בעיה. ניסיתי כמה דברים: …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת מה משתלם יותר גם מבחינת ביצועים אבל כמובן גם בשיקלול מחיר במילים אחרות התמורה הטובה ביותר לכסף. בהנחה שמדובר על נפח זהה: 1. SSD Raptor HD .2 2 HDs with Raid 2 .3 אשמח גם לפירוט אם אפשר בנושא הביצועים והמחיר היחסי אם מישהו עשה פעם את ההשוואה.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב נראה לי שהבית שלי שוכן מעל שדה מגנטי, אחרת אני לא יכול להסביר למה הארדיסקים מתקלקלים אצלי על ימין ועל שמאל. לא אני לא בועט במחשב שאני מפסיד בפוקר אונליין. בכל אופן , הארדיסק 160GB של Samsung , ניסיתי להתקין עליו משחק ללא הצלחה ... הרצתי CHKDSK ו- 256KB נמצאו ב Bad Sectors. האם ההארדיסק הזה גמור ? אפשר לעשות משהו זמני ? האם יהיה ניתן להתקין עליו אי פעם משהו שוב ?
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלןן חברים יש לי בבית HTPC עכשיו הלך לי שמה הכונן של 80גיגה [מע' הפעלה בלבד] אין לי צורך בכונן בנפח גדול לכן אמרתי אני ילך על SSD של 64GB ההתלבטות שלי כרגע זה בין הCRUCIAL M4 שהיה פה לא מזמן במכירה הקבוצתית...[באסה שפספסתי] או הOCZ VERTEX 4 החדש הקרושיאל עולה 410 שקל והOCZ עולה 490. בכל מקרה אמרתי אני לא נוגע בSANDFORCE למה שמעתי מה שלא אינטל עושה בעיות... יש איזה תובנות חברים? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מבקש לדעת דחוף לצורך רכישה במבצע בבלאק פראיידי אפשר להתקין את הכונן הזה: https://ocz.com/us/ssd/rd400-ssd על הלוח הזה: https://www.asus.com/il/Motherboards/Z170-K/ ולהתקין עליו ווינדוס 10?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
הי, בידי הארד-דיסק חיצוני בנפח 320GB. ישנה תקייה ספציפית על המחשב שלי שאני זקוק לגיבוי מלא שלה לפחות פעם בשבוע. רציתי להתייעץ כיצד לעשות זאת? (כמובן מבלי לגבות ידנית כל שבוע מחדש - אלה שהגיבוי יתבצע בצורה אוט' פעם בשבוע). יום טוב!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הטענה הפירסומית אומרת שחיבור usb3 מהיר פי 10 מאשר usb2 . האומנם זה באמת כך ,גם לגבי חיבור של דיסקים חיצוניים( עם תמיכה כמובן ב usb3 ) שמטיבעם הינם איטיים יותר ? אם עובדים עם dok usb3 מה באמת השיפור באחוזים בהעתקת קבצים לעומת ביצוע אותה פעולה דרך חיבור usb2 ? אני שואל את כל זאת מפני שאני עובד עם מחשב נייד ישן יחסית עם מספר מוגבל של חיבורי usb2 ודיסקים חיצוניים עם חיבור שתומך ב -usb3 . היות ובנייד יש לי חריץ 34 expresscard ,חשבתי להרוג 2 ציפורים במכה אחד ולרכוש כרטיס expresscard שיתן לי גם 2 חיבורי usb נוספים וגם ישפר את מהירות העבודה עם החיצוניים כי מדובר בחיבורים שתומכים בתקן usb3 . מה ד…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-