עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם, ניתנה לי האפשרות להניח ידיי על כונן חדש. בתחילה, הייתי אמור לקבל 3.5" של סיגייט, בנפח טרה- ST31000525SV, לא לגמרי אהבתי את הרעיון של סיגייט מאחר ופה ושם האמינות שלהם מוטלת בספק. מה שכן, הבנתי שהוא סוג של סוס עבודה שיש בו שימוש בעיקר במערכות אבטחה\הקלטה (ה-V). בכל מקרה, כעת ניתנה לי האפשרות לקחת במקומו Iomega ego 320gb usb3.0, הוא 2.5" ומאפשר ניידות טובה, שזה נחמד, בעיקר מאחר וכעת יש לי כונן אחד של טרה שבערך ב-60% שימוש (סמסונג 103SJ). ההתלבטות שלי מעט משונה, אני יודע, אבל צריך לקחת בחשבון שאין לי בכלל USB3 במחשב (דל 3300). הכי טוב שיש לי זה eSATA. הסמסונג שלי מחובר ב eSATA. האם ניתן לחבר את ה-2.5" דרך איזה מתאם כדי לפחות לקבל את הנתוני העברה המקסימליים בeSAT…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by yotam.m,

שלום לכולם יש ברשותי 2 HD'S SCSI בסל"ד 15K. ראיתי ב-Ebay מתאמים במחירים סבירים. האם יש טעם בחיבור הארדיסקים מסוג זה או שעצם פעולתו דרך מתאם תוריד מיתרון הסל"ד הגבוה? יש דרך אחרת לחברו חוץ ממתאם PCI? איפה הוא יהיה בהשוואה ל-HD Sata סטנדרטי?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום. חיפשתי באינטרנט ובאתר של סמסונג עדכון "hd103sj firmware" אבל לא הסתדרתי מי יודע מה, לעומת זאת את כונני ה SSD שלי של קרוסיאר עדכנתי בצורה פשוטה עם ה TOLL KIT שלהם. תוכלו לעזור?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by shuy,

הסיפור הוא שאני צריך להוציא מידע מדיסק קשיח של 15 מגה (כן, זו לא טעות), החיבור שלו אמנם IDE אבל משום מה המחשב לא מזהה אותו או מזהה אותו בצורה שגוייה, ניסיתי לחפש את הנתונים הטכניים שלו בגוגל, ע"מ לנסות להגדיר את הדיסק ידנית, ע"פ ה-PCB (צילינדרים ראשים וכו') כי המדבקה על דיסק כבר לא קיימת, אבל לא מצאתי. הדיסק עצמו לדעתי תקין, אבל אני אדע בוודאות אחרי שאחבר אותו ל-8086. תודה...

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by aviran_n,

לפני שתגיבו על הסטיקי, ראיתי אותו כבר, ואם נעזוב לרגע את כמות הDOKים שיש שם שלא מאפשרת השוואה ממשית לבינתיים, אז גם לא ממש הצלחתי להסתדר עם כמות הציונים וכל הבלאגן שהסנדרה פולטת על כל אחד אז החלטתי לשאול פה. אני מחפש DOK של ג'יגה ומעלה עם תג מחיר של עד 200 (עם חריגה אפשרית ולא רצויה במיוחד ל250). חשובה לי האמינות ומהירות העברת הנתונים של הDOK. בקשר לU3, קראתי על זה קצת אבל לא הבנתי בדיוק איך הכל פועל.. יש פה מישהו עם ניסיון עם זה שיכול לתת כמה מילים מהניסיון שלו על איך זה פועל בשטח ולא על הנייר? תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by nimrodim,

עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שהמידע כאן בנושא זה לוקה בחסר. גם אם מופיעים BAD SECTORS - כאשר מריצים SCANDISK הוא לעיתים נתקע בסקטור ולא משלים את הבדיקה. קיימת תוכנה מיוחדת במינה לאבחון, REMAPPING , והחזרת BAD SECTORS לתיפקוד(במידה שניתן) הנקראת SPINRITE. לאחרונה יצאה בגירסה 6 שעובדת על רוב סוגי הפלטפורמות NFTS וFAT. אני כרגע עובד איתה והייתי רוצה לשמוע עוד רשמים בנושא.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. היי, יש לי כרגע SSD של Crucial M4 בנפח 120GB.. ואני קונה עכשיו 840 EVO 250GB .. אני קונה אותו בנוסף, וכנראה הולך להתקין עליו וינדוס ומשחקים, ואת הm4 לפרמט ולהתקין עליו רק משחקים ואז יהיה לי 370GB של SSD במערכת .. השאלה שלי היא האם ה840 איבו מהיר בהרבה יותר? כי שאני קניתי את האם 4 הוא היה האסאסדי שכולם קונים, קונים ממליצים ואסאסדי לא היה נפוץ כמו עכשיו בתקופה שקניתי אותו.. אז האם אני ירגיש ביצועים בהרבה? לדוגמא וינדוס , יעלה יותר מהר אם אתקין על ה840? כי הוא עכשיו על הM4 והוא עולה בשנייה , אז האם זה יהיה אף יותר מהר? תודהה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום לפני שנה וחצי רכשתי דיסק קשיח של WD עד שלפני שבוע מערכת ההפעלה חדלה מלעלות לא ניתן לגשת לדיסק ממחשב אחר כל תוכנת צד שלישי לצורך פרמוט כושלת ולא ניתן להתקין מערכת הפעלה. בכל מקרה היתי רוצה לדעת כיצד אני מבצע את מימוש האחריות מול WD העולמית ניסיתי לעשות את זה באתר שלהם אבל הם מפנים אותי ליבואנים שבכל מקרה מפנים אותי לWD אשמח להסבר קצרצר על התהליך תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by DaTHE,

שלום רב, בעקבות המבצעים של הבלק פריידי. מחפש DOK שבאמת מהיר ולא שהיצרן שלו מצהיר במהירות שהוא לא מגיע עליו אפילו במקסימום. הDOK צריך להריץ מערכות הפעלה כך שהעניין קריטי. בנוסף מחפש הרד דיסק שישמש לגיבוי באיזור 1TB-2TB. האם יש איזה שהוא פרמטר שאני צריך לשים לב אליו? אשמח לכל המלצות.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by ORBIT,

שלום, בעקבות אכזבות המלוות בתסכול עמוק מבקש המלצה לכונן אחסון אמין. שני דיסקים קשיחים התקלקלו ואיתם כל מה שאוחסן בהם !!! מחפש כנון אחסון אמין כזה שאוכל להיות שקט יחסית לתקופה ארוכה במיוחד מעבר לזמן אחריות שהחברות מספקות. אין זה משנה לי אם זה כונן קשיח או SSD. כרגע מערכת ההפעלה שלי מותקנת על כונן SSD. תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Western Digital brings Advanced Format to Caviar Green For quite some time now, mechanical hard drives have stored data in 512-byte chunks called sectors. That sector size worked for lower capacity points, but as areal densities rise, it's become increasingly inappropriate for new drives. As a result, the industry has decided to transition to a 4KB sector size dubbed Advanced Format. So-called legacy formatting schemes sandwich each 512-byte sector between Sync/DAM and ECC blocks that handle data address marking and error correction, respectively—and also take up space. You still need those blocks with Advanced Format, but only every 4KB rather than every 512 byt…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  12. היי יש לי 2 דסקים של סיגייט ברקודה SATA 3 , על אחד רשום שמיוצר בתילאנד ועל השני רשום שמיוצר בסין, האם הדיסק שמיוצר בסין הוא לא מקורי? האם יש לי דיסק ברמה נמוכה יותר מזה שמיוצר בתילאנד.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. היי אני רוצה לחפש NAS שעליו ישמרו הנתונים רצוי שהיה מהיר . אני רוצה 4 תאים ושכרגע היו אני רוצה למלא שני תאים עם 8GB כל אחד. חשוב לי שלא יכיל WIFI או פרוטוקולים שאני בחיים לא מתשמש לווידאו מוזיקה ...או תוכנות גיבוי. משהו עובד עם משהו מומלץ ..... ואין הגבלת מחיר ...

14. Started by benx,

כבל SATA וכבל ATA ו ATA 133 זה אותו הדבר ? והאם זה הכבל שמתחבר להארד דיסק ואז ללוח אם ? ואיך קוראים לכבל שמתחבר לכוננן הדיסקים והאם יש אחד עגול כזה ?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by JudgeHeshi,

למישהו יש לינק לתוכנה הזאת?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי מעבד RYZEN 5 3600 לוח אם Asus PRIME B550M-A WIFI אלו הנתונים לגבי האחסון אני רוצה לקנות SSD ורוצה לדעת: 1. כמו שאפשר לראות יש לי שני חיבורים - אחד במעבד והשני בצ'יפסט: לאיזה מהם עדיף לחבר? 2. האם חיבור למעבד יוריד את הכרטיס מסך לX8? בנוסף האם אפשר לעבוד גם עם שני SSD מחוברים לM2 בלי שיפגע בכרטיס? (הכרטיס שלי די ישן הוא PCIE2 אם זה משנה) 3. אני לא צריך משהו מטורף אני מחפש משהו במחיר סביר, ראיתי שיש WD BLUE PCIE NVME ויש BLACK. בנפח של 500 גיגה ההבדל באמזון הוא 10$, זה לא הרבה אבל ראיתי שאין ממש הבדל. בנוסף ראיתי שיש SABRENT 1TB ב100 דולר. איך הוא בהשוואה לכוננים האלו ב1TB? 4. המיקום של הM2 הוא ממש…

17. עשיתי חיפוש ולא מצאתי איזה מדריך או משהו איך מומלץ לחלק את ההארד דיסק שיהיה הכי יעיל? אשמח אם מישהו יעזור לי . יש לי מחשב נייד עם הארד דיסק 250 ג'יגה עם מערכת ויסטה . ועוד שאלה איך אני עושה גיבויים למערכת ולתוכנות או סיפריות מיוחדות ? (להסתמך על הגיבוי של מערכת העפעלה או שיש איזה תוכנה מומלצת?) תודה מראש .

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום חברים, ברשותי מחשב נייד DELL V131, הלך לי ההארדיסק, קניתי אחד חדש SSD, מרוצה מהמהירות הכל בסדר עד כאן הבעיה היא שהישן אני עכשיו מנסה לחבר אותו למחשב עם חיבור USB מתאם כזה שקניתי מאיביי, והמחשב לא מצליח לקרוא אותו, לאחר מספר דקות הכוננים מופיעים אבל לא עולים עד הסוף. הבעיה שהייתה היא שהמחשב היה ניתקע והיה איטי בטירוף היה עולה לאחר כחצי שעה-שעה העברת\העתקת קבצים מכונן לכונן היה לוקח שעות. האם יש משהו שאני יכול לעשות בשביל להוציא ממנו מידע? אני חייב לציין שאם שכאשר הייתי מתקין וינדווס מחשב המחשב היה עובד כשבוע וקורס, אז אני משאר שעדיין אפשר לגשת לשם. חשבתי לחבר את ההארדיסק למחשב שוב ולהתקין וינדווס ולהוציא משם מידע אבל אני לא מצליח לפתוח את המחשב ולא רוצה להרוס,…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by zurkin1232,

אבא שלי קנה מדיות DVD של חברת SmartCom. DVD-R x4 מישהו מכיר? זה נראה לי לא הכי איכותי בעולם (בלשון המעטה). (אמרתי לו להתקשר קודם... )

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום, קבלתי מחשב נייד שאמור להכיל הרדיסק SSD הדגם שאני רואה ב- Manage הוא: ST9250410ASG ATA Device ההרדיסק בגודל 256G בערך, האם זה SSD? תודה, שי

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Atlon-Xp,

העתקתי מדיסק מסויים שהוא DVD,עכשיו האופציה היחידה שהייתה לי זה DVD9,העתקתי והדיסק המעותק תופס 5.8 ג'יגה,עכשיו הוא מועתק ע"י קבצים ולא ע"י קובץ IMG,עכשיו יש לצרוב את הקבצים הללו עם דיסק דו שכבתי (8.4 ג'יגה)? או ישנה דרך אחרת. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. בקרוב אני קונה דיסק קשיח חדש ואני מתכוון להתקין עליו מערכות הפעלה (דואל בוטינג) - גם וינדוס "נקי" וגם לינוקס (בנוכחי אין מספיק מקום לזה). בעתיד הוא ישמש כדיסק קשיח הראשי. איך אני יכול לחבר שני דיסקים קשיחים ככה שהנוכחי (שממנו אני עובד עכשיו) ישמש אחסון/גיבוי ואני יוכל להעתיק את מדיה (שירים/סרטים וכו') שיש בו לחדש?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=7981 זה פחות או יותר מה שהם רושמים, היתי שמח לדעת אם זה שווה לתח* או שזה באמת משהו חיוני ונחמד

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by adis,

שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי, יש לי דיסק 3.5" של 750GB שאני משתמשת בו כדיסק חיצוני עם מארז עם חיבור USB. ניסיתי להשתמש בפעם הראשונה בתוכנת הגיבוי comodo ובחרתי לגבות image של partition c לדיסק החיצוני. נראה שה image של דיסק C דרס את כל מה שהיה שמור על הדיסק החיצוני, וכאשר אני מחברת את הדיסק החיצוני ב My computer הוא מופיע כ 90GB (זה הגודל של דיסק C שלי) במקום 750GB, והתוכן שלו נראה זהה לזה של דיסק C. ניסיתי לשחזר קבצים עם Recuva, אבל נראה שהתוכנה מחפשת קבצים רק ב 90GB ולא בכל ה 750GB, ולא מוצאת את הקבצים האבודים. האם יש סיכוי לשחזר משהו מהקבצים ? איך להגדיר מחדש את גודל הדיסק ל 750GB ? תודה רבה עדי

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. מה היא בעצם האפשרות הזאת? יש לי SSD של Transcend 128GB לוח של Gigabyte h77-ds3h מוגדר בביוס על IDE הבנתי שאם אני משנה ל AHCI כשמערכת ההפעלה מותקנת כבר המחשב לא יעלה ושהיה עדיף להגדיר אותו ככה לפני ואז להתקין. קראתי שהשלבים הם לשנות את ההגדרה ברג'יסטרי ל 0 ואח"כ לשנות בביוס ל AHCI. האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מבצע? יש לציין שיש לי בנוסף לכונן SSD, עוד 3 הארדיסקים שמחוברים לחיבורי ה SATA + צורב SATA האם שינוי ההגדרה תשפיע גם עליהם? לא אכפת לי ממהירות אם זה ישפר יותר את הביצועים. במה זה עוד תורם? האם זה יגדיל לו את אורך החיים באיזהשהוא אופן? איך אפשר להאריך את תוכלת החיים שלו? העברתי את כל תיקיות ה TEMP שעל C לכונן D האם כדאי לבטל את שחזור המערכת גם? ומה לגבי ה …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים