עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני מנסה לנעול אות לכונן בשביל תוכנת הגיבוי שלי. עשיתי את זה כמו שצריך, כמו שמסבירים כאן לדוגמא: http://www.makeuseof.com/answers/create-letter-external-hard-drive-windows-access/ אבל כשאני מדליק את המחשב מחדש, הוא נותן לו סתם אות, לא את זאת שבחרתי. יש למישהו רעיון מה יכול לגרום לזה לא לעבוד? תודה רבה, איתי

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  2. שלום אנשים- שבוע טוב ומוצלח. יש לי בעיה עם כונן הHDD של של סיגייט 250GB SATA2 16MB הבעיה שלי שלפעמים הכונן מאבד מהתכולה המקסימלי שלו- כרגע 218GB מזוהה מה232GB המלא. לפעמים הווינדוס מוצא אותם מחדש ולפעמים הוא מאבד אותם, המצב שראיתי שהנפח מתחיל להיעלם הוא כאשר אני מבצע DEFRAG בAUSLOGIC , אז התחלתי עם 18GB פנוי, בסוף הוא יפול ל3GB פנוי, כ2~3 מגה לשניה נעלמים מנפח הכונן, אני מדבר על הנפח הפיזי הכולל ולא רק המקום הפנוי, כרגע יש לי 3.99GB פנוי(בבוקר היה 5.5GB) ותוכנת TREESIZE מזהה כ214GB של מידע על הכונן - כלומר צריך ליהיות כ18GB פנוי(מה שהיה לפני יומיים ונעלם אחרי הDEFRAG) מכירים את התופעה?

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  3. עשיתי פירמוט למחשב.ומחקתי קבצים חשובים,בטעות.הצלחתי לשחזר 90% מהקבצים אבל את התקייה שהייתה נעולה לא הצלחתי לשחזר. אני צריך עצות כאן.

• 2 תגובות
    • 865 צפיות
  4. הי לכולם, אני מעוניין לקנותSATA 3 SSD , כרגע יש לי את הלוח הבא עם אפשרות חיבור ב-SATA 2 בלבד : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3013#sp מהי האופציה על מנת שלא יהיה צוואר בקבוק? לקנות בקר sata3 PCI-E ולחבר את ה-SSD אליו? או שיש מתאם מ2 ל3? רצוי פתרון זול ככל האפשר אך העיקר שזה יעבוד כמו שצריך. תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Access Denied,

אני רוצה לשדרג מערכת כך שתכיל מערך raid5 של 4 קשיחים. התקנת כרטיס raid איכותי הוא תמיד האופציה הטובה ביותר - אבל לצערי אין לי חריץ pci-e פנוי (לוח microATX) משהו מכיר דרך לעשות raid ולחבר את המערך בחיבור sata3 בודד בלוח האם?

6. Started by SomeoneUknow,

אחד מהדיסקים הקשיחים שלי הפסיק לעבוד משום מה אחרי שהופיעה הבעיה, the request cannot be performed because of an i/o device error/ מה עושים, תדעו דברים.

• 2 תגובות
    • 654 צפיות
  7. אני זקוק להמלצה על SSD למחשב חדש שאני בונה. הבנתי שיש כמה דגמים שהם בעייתיים במיוחד ואני מעוניין להמנע מהם. אשמח לקבל המלצות על דגמים שידועים כאמינים ועם מחיר סביר. התקציב שלי עד 700 ש"ח גג. ורצוי מאוד לא לנצל את כולו. מעוניין בסדר גודל של 128GB פלוס מינוס. תודה רבה לעוזרים!

• 30 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. Started by nimrod5,

שלום, אני קונה מחשב חדש ואני רוצה צורב DVD שמסתובב מעל 7500 RPM סיבובים בשניה, צורב טוב... תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  9. Started by LifeOverIP,

במקום דיסקים/DVD עם התקנות של Windows, Office ושאר תוכנות, האם אפשר להעביר הכל ל DOK ולהתקין הכל משם? 1. מה בנוגע להתקנות הדורשות Bootable CD (כגון התקנת Windows)? כיצד ההתקנה תתבצע ובמה זה תלוי? א. האם המחשב חייב לאפשר אתחול מ DOK, והאם גם מחשבים ישנים מאפשרים זאת? ב. כיצד על קבצי ההתקנה להשמר על ה DOK? האם כ ISO (אני מניח שלא)? האם תחת אפשר תחת תקייה או שחובה פריסה ב Root? 2. בנוגע לכל שאר ההתקנות, אני מניח פשוט כדאי לשמור אותן כ ISO או כתיקייה עם קבצים פרוסים? האם עדיף ISO מכיוון שיש תוכנות המחייבות התקנה מדיסק (ואז להשתמש ב Daemon Tools)? תודה.

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  10. Started by yed.k77,

הבאתי את המחשב שלי לחנות מחשבים יש לי כונן t של wd ועוד והם טוענים שיש לו 3 בעיות לוגיות הם לא כל כך הצליחו להסביר לי מה זה אומר מישהו אולי יכול קצת לפרט לי יותר על זה? אני לא כל כך מבין בשורה התחתונה אם הכונן שלי בסדר או לא? יש לי עדיין ביטוח עליו זה משהו שאפשר להחליף עליו את הכונן ולקבל חדש? ואם בכלל כדאי לי לעשות את זה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by nimrod5,

רציתי לדעת איזה כרטיס מסך מתאים לי למחשב גיימינג אבל לא מעל ל2000 ש"ח

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  12. Started by Itay_86,

אהלן חברים, יש לי שאלה, קראתי את המדריך שבאתר על איך להוציא את המקסימום מהכונן. ומעבר לכך אני גם קורא עוד כל מיני טיפים והמלצות באינטרנט, אחד הדברים שנתקלתי בהם זה העברה של תיקיית המשתמש לכונן מכני. בתור התחלה, רציתי לדעת אם זה באמת כל כך משנה, ואם כן אז האם המדריך הבא הוא טוב ואמין ואפשר לעקוב אחריו. קישור למדריך: http://blogs.microsoft.co.il/blogs/support/archive/2012/03/21/how-to-change-the-default-location-for-saving-files-on-internet-explorer.aspx חוצמזה, אני אשמח לעוד טיפים והמלצות לכונני SSD. אחלה שבת לכולנו.

• 2 תגובות
    • 841 צפיות
  13. Started by KomAsaf,

היי, מחפש לאחותי כונן חיצוני. הדרישות: 2.5" נפח 1T זיכרון מטמון 8MB או 16MB ביצועים RPM 5400, אם מישהו מכיר משהו טוב עם 7200 אז בכלל נפלא, לא הצלחתי למצוא. לא SSD, לא USB3 החיפוש בזאפ הביא אותי לIomega prestige, אבל הבנתי שהוא דורש חיבור ל-2 כניסות בשביל לעבוד, וזה לא בא בחשבון. התקציב הוא בערך 600-700, אבל יש גם אפשרות להתגמש בשביל משהו שבאמת שווה את ההבדל. תודה

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  14. Started by nikenx,

טוב, אני עומד לקנות מחשב חדש, ואני מתלבט איזה SSD לקנות. אני רוצה את הSSD הכי טוב, איכותי, ומהיר לתמורת המחיר, מבין הSSDים האלה[ובבקשה גם תסבירו למה אתם ממליצים דווקא עליו]: Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 Corsair Force Series 3 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail SSD Transcend SSD720 2.5'' 128GB SSD SATA III Retail Corsair Force Series GT 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail Corsair Force Series 3 180GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail OCZ Vertex 4 2.5'' 128GB SSD SATA III MLC Retail Intel 120GB SSD 320 Series Sata II 2.5'' SSDSA2CW120G3K5 Retail להלן המפרט שאני כנראה אקנה: מעבד - ‏Intel Core i7 3820 3.6Ghz s2011 10MB L3 Cache, Tray כמות 1 קירור למעבד - S…

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  15. Started by Xebu,

שלום לכולם, בזמן האחרון אני עוסק בשדרוגים מינימליים של המחשב הישן (אני לא מעוניין להשקיע בו יותר מדיי שכן הוא ישן מאוד ועיקר השימוש שלי הוא בנייד) המחשב בעיקר עבור צפייה של תכני HD וכ"ו הלוח אם כמו כן ישן וישנם רק 4 חיבורים עליו PCI-E X16 PCI-E X4 ושני PCI רגילים חיבור הPCI-E X16 תפוס ע"י כרטיס המסך, ואני מעוניין להוסיף למחשב בקר של USB3 רוב הבקרים שמצאתי היו בשביל PCI-E X16, אבל היות שהוא תפוס אצלי, אז אני צריך להוסיף אותו למקום אחר.. עכשיו השאלה היא האם כדאי לחבר אותו לPCI-E X4 או לPCI הרגיל? והאם יש בקר מסויים מומלץ? חיפשתי קצת ברשת ולא הצלחתי כמעט למצוא בקר שמתאים לPCI רגיל - האם בכלל כדאי לחבר USB3 לחיבור PCI רגיל? אשמח לדעתכם. תודה.

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  16. Started by krispelj,

שלום ברשותי מחשב חדש (לפני כחודש+-). נתקלתי בבעיה שאינני יכול להעתיק קבצים גדולים לDOK שלי. לא, זה לא FAT, הוא מוגדר כNTFS. אפילו העברתי אותו הלוך ושוב רק כדי להיות בטוח. זה לא DOK בודד, אלה כמה שונים מכמה חברות שונות. ההעברה מתחילה מהר(מספרים כמו 200MB) ופשוט בערך ב20% העברה היא נתקעת. השארתי אותה כמה שעות טובות והיא לא זזה בכלל. מה שעוד, האינטרנט בכל הזמן שההעתקה פועלת אינו רוצה לזוז, אין יכולת נורמלית להיכנס לאתרי אינטרנט או לבצע פעולות ברשת. אני ממש ממש לא מבין מה העניין, אני חושד בRAM אבל במבחן זכרון של וינדוס תחת הrepair לא נמצאו בעיות. למישהו יש רעיון? נ.ב מצורף המפרט שלי : Intel I5 3570KScythe mugen 2ADATA XPG gaming 8GB DDR1600Asrock z77-PRO4Crucial M4 128GB SSDH…

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  17. Started by ZiX,

יש לי כונן נייד שאני רוצה לשים עליו תוכן מסויים , הכונן הולך לעבור הרבה ידיים ואני לא רוצה שיהיה אפשר להעתיק ממנו את התוכן , אבל שתמיד אני אוכל לטעון עליו עוד תוכן כל פעם. אם יש כונן נייד עם המערכת הזאת מובנת זה גם טוב לי והייתי שמח להמלצה לאחד כזה. תודה רבה לכם

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by OutRaGe,

שלום יש לי זיכוי בבאג מה שאומר שהדגמים הבאים רלוונטיים: Cruzer pop/slice/glide/switch/blade אני יודע שלרוב בתקציב הזה זה לא באמת משנה ולקחת מה שיותר נראה לי בעין אבל מצאתי ספציפית ביקורת על ה-Blade והוא מראה ביצועים נחותים משל ה-Cruzer micro שישן ממנו בהרבה אבל היה באותה קטגורית מחיר בזמנו אז ככה אם יש לכם איזה המלצה ספציפית אני אשמח לשמוע תודה מראש

• 2 תגובות
    • 868 צפיות
  19. Started by Eyal-Style,

אז ככה, אני בתהליכי קנייה של hd חדש אני רוצה לקנות 2 טרה כי אם כבר אז כבר. איזה דגם מומלץ? עד כמה מהירות הסלד משפיעה על ביצועי המערכת? עדיף טרה כפול 2 או 2 טרה אחד?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by ron533,

רכשתי SSD של Crucial M4 128GB ויש לי מערכת דואל בוט של XP ווינדוס 7 מסיבות היסטוריות, זה עוד נשאר ככה גם לתקופה הקרובה עד שאשדרג מחשב. אני יודע שעדיף וינדוס 7 אבל אני מחפש תשובה למצב הקיים אצלי. כל מערכת הפעלה מותקנת בכונן פיזי אחר. כרגע אני מייעד את הדיסק להרצת משחקים ולא למערכת ההפעלה, ואני רוצה לשים עליו משחקים שמותקנים גם ב XP וגם ב 7. בביוס הדיסקים הקיימים מוגדרים כ SATA-IDE ולא AHCI.(יש לי צ'יפסט P45). מה הדרך הנכונה להתקין כזה כונן במצב הקיים כיום אצלי? איך להגדיר לפרמט וכו'? האם כדאי להעביר את ה SWAP FILE ל SSD ולבטל בכוננים הרגילים? נ.ב. לא שייך לכאן אבל האם יש דרך להגדיר שרק חלק מהמשחקים שהותקנו בסטים - יועברו לSSD? כי כל המשחקים יסתמו את הכונן ואין לי צורך שכו…

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  21. Started by steelmanx,

לפי מה שראיתי הביצועים שלי ב4K הם חצי ממה שאמור להיות. מפרט:asus g51vx-x1a ציפסט אינטל pm45 עם ich9. הלוח תומך בsata 2.(חשבתי שרק הקריאה הרצופה מושפעת מזה). התקנתי rst ו inf לציפסט הכי חדש. מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  22. Started by jungle-man,

ראיתי שמאוד אוהבים כאן את הM4 שזה נחמד אבל במידה ונוציא את הפקטור של המחיר מהמשוואה ונשאיר כונן SSD 128GB עם דגש על אמינות וביצועים בלבד, עדיין יומלץ הM4 או שישנם SSDים עדיפים עליו?

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  23. Started by ktgw,

שלום לחברי הפורום. מערכת ההפעלה שלי יושבת על SSD מסוג 64GB Torqx 2 לאחרונה אני שם לב שזמני הטעינה מהדיסק נעשו קצת יותר ארוכים. עשיתי לדיסק בדיקה עם תוכנת בדיקה לדיסקים ומה שיצא מצורף בתמונה. לצורך ההשוואה ביצעתי את אותה בדיקה על דיסק שאינו SSD מסוג WD CAVIAR BLACK ויצא מהירות כתיבה קריאה ממוצעת של 140 MB/Sec האם יש לי בעיה עם ה - SSD? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by kfirbep,

שלחתי היום את המחשב שלי לתיקון כי ההארדיסק עשה המון רעשים נהרגע שקניתי טותו,בקיצור התקשרו אלי עכשיו מהחנות ואמרו לי שזה לא בעיה בהארדיסק וזה הדגם לי זה נראה מוזר שWD ימכרו הארדיסק כל כך מרעיש...הדגם של ההארדיסק הוא WD 1002 FAEX 1TB SATA 3-BLACK הדגם הזה באמת עושה כל כך הרבה רעש לפעמים אי אפשר להיות עם המחשב באותו חדר(במיוחד אם אני עושה סריקה של האנטי וירוס ) כי הרעש בלתי נסבל?וגם הם אמרו לי שאם אני רוצה הם יכולים להחליף לי לחברה אחרת שקוראים לה Hitachi השאלה אם היא טובה כמו WD ושווה כמו ההארדיסק של WD כי ההארדיסק ששילמתי עליו עולה דיי הרבה ואני לא רוצה שיחליפו לי להארדיסק יותר זול ובסוף שילמתי יותר על הארדיסק שהוא זול. בבקשה תענו לי כמה שיותר מהר כי צריך להחזיר להם תשובה…

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  25. Started by zgd,

שלום לכולם, יש לי שרת בבית מזה כבר 4 שנים. והוא עובד 24/7 אני מגבה איתו לקוחות + צופה בסרטים דרך סטרימר, מוריד קבצים, מבצע התקנות, מגבה את המחשבים הבייתיים, מוריד קבצים, שומע שירים באוטו דרך האינטרנט ועוד הרבה.... החלטתי לשדרג אותו, ובתור התחלה אני רוצה לשדרג את כל מערך האחסון שלו. כיום יש לי איזה 6 דיסקים קשיחים, כל אחד בגודל אחר, חלק מחוברים ללוח M, וחלק לכרטיס RAID בPCI. אני רוצה להתחיל בשדרוג של האחסון שלו, כי זה הדבר שהכי חשוב לי. חשבתי על להתחיל בכרטיס RAID חדש וליצור מערך קטן, אולי mirror של 2TB, ואח"כ להגדיל אותו עם הזמן.... מה אתם אומרים? מה כדאי לי לקנות? כי אני לא מבין כל כך בטכנולוגיה החדשה כמו SAS ו SSD... האם כדאי לי לקנות כרטיס RAID חדש ודיסקים קשיחים 24/7 …

• 0 תגובות
    • 661 צפיות

דיונים חדשים בפורומים