אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,913 דיונים בפורום זה
-
שלום, בזמן האחרון התעניינתי להוסיף כונן SSD למחשב שלי, (לא מזמן קניתי מתאם USB 3 שיושב של PCI-E). אני תוכניתן ודיי מבין בקטע של חומרה, אבל רציתי לשאול אם זה יגרום למחשב שלי להיות מהיר בסדר גודל שאני ארגיש בזה? או שזה מוסיף רק טיפה מהירות? והאם זה מחזיק כמה שנים טובות כמו דיסק קשיח? מה יתרונות וחסרונות? כמובן שאתם צריכים את המפרט של המחשב, אז הנה: מעבד: AMD Phenom II X4 945 3.0GHz לוח אם: GA-MA770T-UD3 כרטיס מסך: Geforce 460 GTX 768MB זיכרון: 4GB DDR3 דיסק קשיח: של כ-500 GB, כונן חיצוני גדול של 1.5TB וגם כונן חיצוני נייד של 320GB. תודה רבה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי טלוויזיה ES8000 של סמסונג ויש לה תמיכה מצויינת לUSB הרבה פורמטים עובדים ובגלל זה יש לי נזק חדש - צריך הארדיסק חדש כי הישן הלך לעולמו אחרי 3 שנים שימוש. תקציב: 700 שח דרישות: חיצוניי 1TB מהירות 7200 אם אני מריץ מתוכו סרטי FULLHD לטלוויזיה אז המהירות משפיעה, לא? בלי חיבור לחשמל, רק USB עדיפות כמובן ל2.5 אינץ, אבל גם 3.5 זה בסדר חברות: WD, SEAGATE (עם סמסונג יש לי ניסיון לא טוב בהארדיסקים, אז עזבו אותם) מה ההבדל בין USB 2 לבין USB 3? מהירות? אשמח לקבל המלצות ותגובות. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אתמול שוחרר עדכון קושחה חדש לכונני Crucial M4, עם שיפורים מינוריים. ניתן להוריד את העדכון מהאתר של Crucial: http://www.crucial.com/support/firmware.aspx
-
- 29 תגובות
- 3k צפיות
-
-
באופן כללי ייתן שכונן קשיח יוצר צוואר בקבוק רציני למערכת ? באופן יותר פרטי יש לי HD WDC WD5000AAKS-00YG0 האם הוא יאט את המערכת החדשה שלי i5 3570 Gigabyte H77M-D3H 2x4GB 1333mhz Dual Channel geforce 560TI
-
- 4 תגובות
- 896 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי 2 הארד-דיסקים במחשב. אחד של טרה ואחד של חצי טרה. בקצרה, המקום בהארד-דיסק של הטרה עליו אני מאחסן רק תוכן (לא מותקן עליו כלום) עומד להיגמר... אני יודע שלפחות בנוגע להארד-דיסק שעליו מותקנת מערכת ההפעלה לא רצוי להגיע למצב שהמקום נגמר. האם זה נכון גם לגבי הארד-דיסק שלא מותקן עליו כלום? אני שואל מבחינת איטיות של המחשב, "ביצועים". מדובר על שני הארד-דיסקים מכניים, ולא SSD. אשמח לתשובה בנושא. תודה!
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום, מי לדעתכם מהיר יותר מבין שני הקשיחים בהיבטים שונים ? samsung HD103SJ seagate ST2000DM001 תודה !
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם הרבה הרבה זמן לא היתי זמין באתר ולא היה לי אפילו זמן לעצמי העבודה הזאת עכשיו יהיה לי זמן לטפל קצת במחשב סוכות(: אז ככה אני רוצה כונן 2T מהיר ויציב ובלי תקלות. כי בזמני החופשי קראתי קצת וראיתי שיש כוננים שעושים בלאגן אז אני רוצה כונן טוב. תאמינו או לא אני הSSD מהרכישה הראשונה עוד בתול אצלי ולא פעל, דיברתי פה בפורום עם כמה אנשים אז והם הסבירו לי מה לעשות ועשיתי ואז קיבלתי צרורות של עבודה ולא היה לי זמן לעשות את זה. אז ככה אני רוצה לקנות תכונן קשיח הזה בשביל להעביר אליו בזמן עכשיוי את החומר שנימצע על המחשב לפרמת תמחשב ולהתקין תואיינדוס על ה SSD. ועם מישהוא יכול לעזור לי עם הSSD התקנה וכו כי שחכתי על מה הם דיברו איתי וזה לא יעזור אני חושב שנימצא ברשותי M4 ככה לפחות…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שני DOKים ובשניהם התופעה זהה. אני מצלח להעלות כל קובץ אפשרי, למעט mkv. אשמח להסבר איך להתגבר על התופעה הזו... תודה !
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
אני צריך כונן קשיח חיצוני של 2TB בשביל הסרטים (מחבר אותו לסטרימר).. מה ההבדל בין שני אלה לדוגמא? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=762427 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8631 זה בערך אותו מחיר ופי 2 בנפח..אפשר הסבר? תודה
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
סרטון: שלום יש ברשותי דיסק קשיח Seagate Momentus 5400 הציר של הדיסק נתקע כמו שרואים בסרטון ככל הנראה בגלל סקטורים פגומים מה אפשר לעשות כדי לסדר את זה?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לרכוש HD חיצוני בגודל 2.5" שיעבוד ללא חיבור לחשמל. חיבור USB 3.0 נפח 1T ומעלה. מחפש דיסק שיתן לי תמורה הכי טובה לכסף בהתאם למאפיינים הנ"ל... תודה.
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
DOK שמכיל כ-8GB מדובר בDOK של SANDISK. פתאום מופיע 5GB ו-3GB הנותרים מופיעים ב- Disk mangement כ-Unallocated. איך מאפסים אותו שיכיל את ה-8GB? נסיתי בניהול הדיסקים ולא מצאתי אופציה כזו. תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, שמתי לב שהSSD לא מהיר כמו בהתחלה, שמתי לב שזה קרה כמה ימים אחרי שהחזרתי את הHD הקבוע שהיה לי. לא שמתי לב לזה ישר אבל לאט לאט הבנתי שזה גורע מהביצועים (גם התוצאות במבחני הביצועים ירדו ועכשיו אני מבין למה) אני נמצא על הדרייברים הכי מעודכנים. נסיתי להחליף ביציאות בין הSATA. 0-1 אבל זה גרם לסוג של שגיאה DOS, רשום מספר מילים כולל המילה אינטל, ויש כמה שורות שרצות ורצות עד שזה עוצר ושוב חוזר על עצמו. מה אפשר לעשות חברים? בוקר טוב
-
- 33 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום רב, קראתי על ערכות השבבים החדשות (יחסית) של אינטל שבהן (לפחות ב H77/Z77) ניתן להנות מביצועים מוגברים של כונן SSD על ידי יצירת מערך RAID בין כונן קשיח רגיל לכונן או כרטיס SSD. ואז מתקינים את התוכנה של אינטל (rapid storage) ובתוכנה הזו אפשר להגדיר להעביר את הקבצים שנצרכים ביותר אל ה-SSD ועל ידי כך לשפר את ביצועי המחשב. וגם ראיתי שמגיעים מחשבים ניידים שכתוב שהאחסון שלהם זה (500GB HDD + 32GB ssd) כלומר יש להם כרטיס mSata שמשמש כבאפר. רציתי לשאול בעלי ניסיון מה הם יודעים על הביצועים במצב הזה (RAID), והאם כדאי להשתמש באפשרות זו או עדיין מומלץ להתקין את windows על כונן SSD ואת קבצי הדאטה בנפרד על כונן קשיח רגיל, מה עדיף ומה היתרון בכל שיטה. תודה
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מקבל היום מחשב חדש יחד עם הכונן SSD הראשון שלי ושמעתי כמה עובדות\מיתוסים (אין ממש איך לוודא :ם) לגבי מה להתקין וכו'. חשבתי להתקין את הווינדוס על הSSD יחד עם משחק אחד או שניים ואת כל הדברים הכבדים בכונן נפרד של 2TB (ספריות מוזיקה וסרטים, משחקים וכו') עכשיו, זה משנה אם אני מתקין את התוכנות הממוצעות (פוטושופ, דפדפן וכו') בPROGRAM FILES או שאני יכול להתקין אותם בכל תיקיה שאני רוצה? (אף פעם לא ממש התעניינתי, פשוט הייתי מתקין בתיקיית הווינדוס) ושמעתי שהזכרון בSSD הוא מוגבל גם לאחר מחיקה ושלא מומלץ להתקין עליו פיירפוקס למשל כי קבצי הCACHE יאטו אותו, זה נכון? ואם כן זה משנה איפה אני אתקין את FF? אם זה משנה הSSD הוא 128G מסדרת הMARVELL M4 של CRUCIAL
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי כונן SSD Premier Pro SP900 SSD כבר מותקנת בו מערכת ההפעלה ,האם אני יכול לבצע עדכון לכונן ? או שכל המערכת תמחק לי תודה רבה שי
-
- 1 תגובה
- 793 צפיות
-
-
שלום, אתמול הגיע לי הבקר raid שמבוסס על צ'יפ Sil3132. ביצעתי אותו על קשיח HD103SJ ועל קשיח ST1000DM003, הכל עובד מעולה ובביצועים מעולים חוץ מזה שאני לא רואה את הטמפרטורות, ניסיתי בspeedfan ובeverest ואני לא רואה את המעלות של הקשיחים. את הקשיח השלישי שמחובר בsata ישירות ללוח אם אני רואה את המעלות שלו. מישהו יודע איך אני יכול לראות את המעלות של הקשיחים שמחוברים לבקר החיצוני? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
היי, ברשותי SSD ושני קשיחים. בלוח שברשותי יש כ6 יציאות SATA עד כמה שזכור לי,כולן SATA2. הקשיחים מחוברים בשתי היציאות הראשונות,צורב ביציאה השלישית והSSD ביציאה הרביעית. האם יש חשיבות ליציאה בה הSSD מחובר ? בנוסף,יש לי עוד שאלה קטנה על הדרך,אחד הקשיחים מסומן כprimary partition בDisk Management,האם זה יכול לגרום להאטה של הכונן או משהוא?איך מבטלים את זה והפוכים אותו לSimple volume ? לא מותקנת אליו מערכת הפעלה.
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://imgur.com/ikKO8 הזמנתי באינטרנט סיגייט 2 טרה וקיבלתי דיסק מתוקן. האם ידוע על הבדל מובהק בין חדש למתוקן? יש איזו אינדיקציה שהמתוקנים מתקלקלים יותר האם להתעקש על חדש?
-
- 5 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, ראיתי כי בעבר פורסם כאן (באתר וגם בפורומים) מידע לגבי recall של היצרנית לדגם הנל. השאלה היא האם נכון להיום יש בעיות עם דגם זה? האם דגם זה נחשב אמין? אני מתעניין לרכוש אותו בזכות מחיר אטרקטיבי של 450 שח ל 120G ברשת KSP.
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום. ממש לא רציתי לפתוח ת'רד חדש אבל אני מזמין מחו"ל ואני לא רוצה לעשות טעות. יש לי את הלוח ASUS P8P67PRO שיש לו שקע eSATAp. לא מצאתי במפרט איזה מתח הוא מוציא אבל אני אניח שהוא כן מסוגל להוציא 12 וולט. אני רוצה לחבר לשקע הזה כוננים קשיחים - ממש מדי פעם. כוננים בסגנון ה- SAMSUNG 2TB או אפילו SEAGATE. גדול, איטי וזול... אני חיפשתי פה כבל USB3 שממש לא קשור לנושא הזה והמליצו לי לקנות אותו ב-DX. יש להם גם מבחר של כבלים Power eSATA. אני לא יודע מה מתאים לי. יש זכר, יכ נקבה, יש מאריכים, זה ממש לא ברור. אני צריך שיהיה גם DATA וגם מתח. מישהו יכול למצוא בשבילי בחנות הזאת את מה שאני צריך? זה DX.COM ואז עושים חיפוש: Power eSATA. זה נותן מלא קישקושים. אני פשוט אבוד. אולי יש את מה שאנ…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי WIN 7 64BIT לוח אם של ASUS P7P55D-E DELUXE כונן ראשי (לביינתים עד שאני יצליח להתקין את הSSD) WD 1T BLACK קניתי SSD של OCZ 240BG AGILITIY 3 אני מחבר אותו כמו שצריך לSATA 3 של מרבל והוא לא קורא אותו לא משנה מה גם לא בביוס וגם לא מנהל התקנים ניסיתי לשנות בביוס לACHI ואז שהמחשב עולה הוא מראה לי מסך כחול כי הWD מחובר גם הוא על SATA 3 אז העברתי אותו לSATA 2 עם ההגדרות על ACHI והוא עדין לא מופיע לא בביוס ולא במחשב... עכשיו שאני מנסה להכנס לביוס שוב הוא בכלל לא מראה לי את המסך עד שהוא מגי לשולחן העבודה המסך שחור... אני מת כבר להתקין את הSSD בבקשה תעזרו לי
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש המלצה לכונן קשיח חיצוני בנפח 2T. סיגייט או WD או משהו אחר מומלץ. שימוש לא יהיה יומי... שבועי. גיבוי של תמונות, סרטים, מסמכים. תודה רבה וגמר חתימה טובה
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-
-
יש לי גיבוי של גוסט 11.5.1 שיצרתי מדיסק הירנס 10.5 שבתוכו יש את מחיצה C עם מערכת ההפעלה חלונות 7 על דיסק און קי של 64GB. שפחתי אותו למחיצה מורחבת C בדיסק הקשיח של 1TB. גודלה של מחיצה סי הוא 117.53GB.גודלו של הגיבוי אחרי פריסה הוא 55GB וליפני .11.5GB יש לי גם מחיצה D שגודלה 813GB בתוכה יש משחקים בנפח של 214GB . ומחיצה Reserve System. הבעיה היא שבמחיצה מורחבת לא ניתן להפעיל כל מערכת הפעלה. איך אני יכול להפוך את המחיצה המורחבת למחיצה ראשית רגילה?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי 2 hard drive, הראשון crucial m4 128, השני seagate baracuda 2tb על ה-crucial התקנתי את ה-windows לפני ההתקנה ניתקתי את hdd והגדרתי את ה-crucial כ-ahci בביוס לאחר ההתקנה חיברתי את ה-hdd והמחשב לא מראה את ההרד דיסק (hdd) אני אשמח לעזרה כי אני כבר לא יודע מה לעשות תודה מראש לעוזרים...
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-