עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Pure-Gold,

יש לי שני כוננים קשיחים של מאקסטור. אחד 60GB 7200 והשני 120GB 8M ואת הלוח: Abit IT7-Max2. איך כדאי לחבר אותם ? על בקר הרייד או רגיל ? ואת איזה כונן איפה ?

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  2. Started by J0n1,

יש לי שני HDD, אחד של 80 והשני של 160 אני רוצה לפרמט ולחלק אותם בצורה האופטימלית. עד עכשיו היה לי 80 אז עשיתי חצי למערכת הפעלה (XP) ותוכנות, וחלק שני לקבצים חשובים (סרטים,תמונות,מוסיקה...) שלא נמחקים בפירמוטים. עכשיו שהוספתי עוד 160 אני לא יודע אם להקציב את כל ה80 הקיים לתוכנות ומערכת הפעלה, או שאולי נעשה כונן לOS ותוכנות, ושני כוננים לקבצים חשובים. במידה וכדאי לעשות כך, כמה יש להקציב למערכת הפעלה + תוכנות? תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אני מרכיב כרגע מחשב חדש ובהתחלה לא חשבתי לקנות בכלל כונן SSD כי זה יקר לי. ואז ראיתי שהלוח שלי תומך ב-SMART RESPONSE ואמרתי שאולי אני אקנה כונן SSD קטן יחסית וזול וישתמש ב-SMART RESPONSE. יותר טוב מכלום. התחלתי לחפש כונן בנפח 40GB בארץ ובחול ואז גיליתי שההבדל במחיר בין כונני 40GB לבין כונני 60gb הוא די זניח. יותר מ-60GB כבד לי מדי כלכלית. עכשיו אני בהתלבטות מה לעשות מבין שתי האופציות הבאות: 1. לקנות כונן 40 גיגה ולהשתמש בו ב-smart response. היתרון של זה זה שהוא קצת יותר זול ושפוטנציאלית זה מאיץ את כל התוכניות, לא רק WINDOWS ו- OFFICE. 2. לקנות כונן 60 גיגה ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה+אופיס+ מה שעוד נכנס. זה יקר בכ-20 דולר, ייתן האצה גבוהה יותר אבל רק לתוכנות שמותקנו…

• 23 תגובות
    • 3k צפיות
  4. שלום לחברים, אני הולך להמיר מספר רב של קלטות וידאו משפחתיות לפורמט דיגיטאלי. האם כדאי לי לצרוב את זה על דיסקים DVD ? האם כדאי לשמור על דיסק קשיח? איזה דיסק קשיח מומלץ ביחס מחיר / איכות? תודה יהודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by omrit,

האם כדאי לפרמט אותו על FAT/FAT32/NTFS? האם זה יתן שיפור בביצועים? (בדיפולט הוא מגיע על- FAT).

• 9 תגובות
    • 892 צפיות
  6. איך כונן פלאש 8 ג'יגה עולה 400 וHD חיצוני עם כניסת USB עולה אותו מחיר? קניתי כונן פלאש USB ב400 שקל כי זה עוזר לי עם גיבוי וכו' ואח"כ ראיתי שיש HD עם 250 ג'יגה ב500 שקל איך ההבדלים לא כאלה גדולים במחיר? אתם אומרים שכדאי שאני יחזיר את הזכרון פלאש של ה8 ג'יגה יוסיף 100 שקל ויקח את הHD החיצוני 250 ג'יגה שמתחבר בUSB ב500 שקל? או שיש פה איזה קאצ'

• 5 תגובות
    • 805 צפיות
  7. Started by עקרב,

יש לי בנייד 2 מחיצות (ככה זה בא) והבעיה היא שהמחיצה של ה-windows וכל התוכנות היא רק 6 ג'יגה והמחיצה השניה היא 40 ג'יגה בערך. אז איך אני יכול לאחד את המחיצות?

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  8. Started by dans41,

יש לי כונן 1.5TB של סמסונג מפוצל לשניים ע"י חוצץ. חלק אחד 250GB וחלק שני 1250GB איך אני יכול לחבר אותם ביחד.(נגמר לי המקום ה 250GB ואני לא מצליח להתקין שום דבר בחלק השני של ה 1250GB). למי שלא הבין מדובר על כונן פיזי של 1.5TB שמחולק לשניים. תודה לעוזרים !!!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אני משתמש בכמה HHD לצורך גיבוי של מידע שמאוחסן על המחשב שלי. בזמן שאינם מחוברים למחשב, אני מעוניין לשים אותם במקום בטוח במגירה. האם יש דרך כלשהי לאחסן אותם בצורה שתשמור על תקינותם ואורך חייהם? האם יש נרתיק/חיפוי או משהו בסגנון שימנע זעזועים/מכות/שאר דפקטים...? תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום, קניתי צורב DVD של NEC מדגם 3500A ועכשיו עולה השאלה איזה דיסיקים לקנות? DVD+ או DVD-? מכיוון שהצורב יכול לצרוב את שתיהן. משיחה עם בן-דודי הבנתי שפשוט צריך להכניס מדיה אחת של + ואחת של - ולראות איזה הוא יותר אוהב. עצות אחרות לפני שאני הולך ל-OfficeDepot לקנות? כונן ה-DVD שלי הוא של LiteOn מדגם LTD163. Thanks in advance.

• 3 תגובות
    • 651 צפיות
  11. Started by HaimTS,

שלום, צרבתי דיסק, ועכשיו איך אני רוצה לבדוק כמה שגיאות קריאה יש שידפקו לי את הכל (צרבתי שני דסקים של מוסיקה לאותו כבר באותו יום הם התחילו לקפוץ) זה דיסק התקנה שאם אני נתקע איתו דפוק פתאום, זה לא נעים בכלל. יש איזה תוכנה כמו סקאן דיסק שיכולה לבדוק לי שגיאות קריאה בקבצים? (בדקתי בcd speed והוא נתן לי:108656 errors 0.013%) מה זה אומר? תודה, חיים

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  12. קניתי דיסק קשיח מ KSP ואני רוצה לדעת אם הוא חדש , בחנות אמרו לי אפשר להריץ תוכנה שבודקת כמה שעות הדיסק עבד, אן הוא חדש התוכנה אמורה להראות 0 שעות מישהו מכיר תוכנה כזאת או שיטה אחרת ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by dror_gh,

שלום לחבר שלי יש חשד שההארד דיסק שלו בלפטופ נחלש/נדפק אשמח לתוכנה שתבדוק ותאמת את דבריו. התוכנות שמצאתי הן יותר של ביצועי מהירות ולא של תקינות. תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by loadstone007,

האם מישהו מכיר תוכנה שבודקת האם הצורב DVD פועל באופן תקין? ישנם כוננים שעובדים, אבל מאוד לאט ואז שאתה מתקין משהו זה עוצר באמצע. כלומר הכונן עובד באופן חלקי. שאלתי היא אם אפשר לעשות בדיקה שעולה על הבעיה הזו?

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  15. Started by Vatos-Locos,

תמיד שאני מרכיב חלק חדש אני עושה לו מבחן תקינות וכאלה, והאמת היא שרק עכשיו קלטתי שאף פעם לא ממש עשיתי מבחני תקינות להרדיסקים... על איזה תוכנה אתם ממליצים? ואגב, האם יש איזשהו סיכוי שתוכנה כזו תפגע בהרדיסק או במידע שעליו? (כי הבנתי שתוכנות לא אמינות מסוגלות באמת לדפוק את המידע...).

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  16. אני יודע שעל כל CD-R ישנו מעין Header ובו מידע על היצרן. אבל אני לא יודע איך מגיעים אליו. אז בבקשה, לינק או שם של תוכנה ?

• 10 תגובות
    • 852 צפיות
  17. רציתי לדעת הטם יש תוכנה שיכולה לבדוק על איזה מהירות צרבו את הדיסק

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  18. Started by viper_sb,

יש לי לוח אם שלא תומך בRAID מישהו יכול לעזור לי איך לבצע RAID?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by tigery,

יש לי תצורב די וי די הנ"ל lg h10a עכשיו איך אני מבצע איתו ביסטינג? אני מכתוון איך אני הוך דיסק די וי די רגיל ל dvdram

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  20. שלום אני אמור לקבל את ה-SSD שהזמנתי, ואני רוצה להחליף אותו ב-HDD של הלפטופ. כשקניתי את המחשב נייד הוא הגיע עם רישיון מקורי של וינדוס. איך אני יכול להתקין התקנה נקיה של הוינדוס עם אותו הרשיון אחרי החלפת הקשיח?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אחרי שפרמטי והתקנתי ווינדוס בכונן 1 אני רוצה להעתיק אליו מכונן 2 מבלי לפרמט אותו יש לי שם קבצים חשובים להעתיק מכונן 2 שמזוהה במנהל ההתקנים אך לא במחשב שלי

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  22. שלום רב לכולם, שבת שלום ושבוע טוב... במערכת שלי כרגע מחוברים 2 כונני SATA. על אחד מהם, מותקן ה XP. כשאני מחבר את השני, (כונן פנימי), ווינדוס זיהה אותו ככלי איכסון וזיהה את שמו, WD500, אך הוא לא נותן לי אפשרות לגשת אליו מה'מחשב שלי'. הכונן מופיע במנהל ההתקנים אך לא מופיע בתווית 'storage' תחת ניהול מחשב. כמו כן הכונן מופיע ב BIOS. הכונן מלא בגיבויים יקרי ערך, ואני מוכרח למצוא דרך לגרום לווינדוס לאפשר גישה למידע שעליו, מבלי סכנה של מחיקת קבצים... עזרה, בבקשה!

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  23. יש לי הארד דיסק בחיבור SATA והלוח אם מזהה אותו אבל שאני בא להתקין windows אז הוא אומר לי שאין הארד דיסק שמחובר למחשב מה אני יכול לעשות?

• 5 תגובות
    • 790 צפיות
  24. Started by Teekay,

היי, הגדרתי RAID 1 ואחד מהHDDs מת.. הוצאתי את הדיסקים הקשיחים מהמחשב כדי לבדוק איזה מהם מת, אבל עכשיו כשאני מדליק את המחשב הוא כאילו שכח את המערך של הרייד (הוא לא מראה לי את מבנה המחיצות..) איך ניתן לגשת למידע? תודה עריכה: אני לא יודע אם מה שגרם לזה זה זה שבשלב כלשהו ניתקתי את שניהם או זה שהעברתי בBIOS ל IDE ואז החזרתי ן RAID

• 2 תגובות
    • 733 צפיות

דיונים חדשים בפורומים