עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by guy94,

מישהו יודע אם יש את זה בארץ ? מחפש את זה לקנייה, לחבר את ה VOLCANO 7+ אליו ...

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by RazorJunior,

מה המצב? אז אחרי שקרסו לי עוד כמה הרדדיסקים, החלטתי שאני צירך לקנות לי אחד טוב, ולהעביר את ה WD80GB שלי לאמא, שתעביר את שלה לאחותי והלאה... אז זה מה שאני מחפש בהרד דיסק: 1. ש-ק-ט !!! בזמן עבודה מעט פחות חשוב, ב IDLE יותר חשוב, שאני יוכל לישון בשקט. 2. ביצועים טובים, אני חושב ש 8MBCACHE זה הכרח, SATA זה יתרון, וגם 7200 סל"ד כמובן. 3. שהחוטים לא יתפסו הרבה מקום במארז, עדיפות ל SATA, למרות שאם יש כבלים מעוגלים אז גם ATA זה לא כזה נורא... 4. זול, שלא יהיה יקר מדי, ומכאן העדיפות ל 80 ג'יגה ולא ל 120, למרות שגם 120 בסדר(נראה לי בזבוז לקנות היום 40) 5. אחריות לזמן רב, כלומר עדיף מאודדד שיהיה ל 3 שנים. 6. שתהיה חנות אמינה ולא אחת שתיתן לי אחריות ל3 שנים ושבוע הבא תסגור ותטוס להוד…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by מיסטר נייס גאי,

שלום לכולם! אני חדש בפורום, לפני שנתיים בערך רכשתי הרדיסק חיצוני בנפח 1 טרה בייט, של חברת סיגייט. לפני מספר ימים ההרדיסק פשוט הפסיק לעבוד, האורות היבהבו מעט ופתאום הוא שבק, לא הצלחתי לשחזר אותו וניסיתי מספר דרכים. כנראה שמה שאעשה זה שאפתח את המכסה פלסטיק ואחבר את ההרדיסק עצמו למחשב (שיפעל כהרדיסק פנימי). זה מה שהמליץ לי חבר שמתעסק בנושא קצת, מה אתם חושבים? זה יכול לעבוד? מעבר לכך, אשמח להמלצה להרדיסק חיצוני, בנפח טרה בייט, והכי חשוב שיהיה אמין. ועדיף USB3 וגם USB2, אבל USB2 בלבד גם יעשה את העבודה. אין לי בעיה שיעלה עוד 100-150 ש"ח, זה שווה את זה. שמעתי על כמה חברות מומלצות: WD, IOMEGA, SAMSUNG. חוץ מזה המון אנשים הציעו לי לרכוש 2 כוננים. מפני שאני עובד עם אחד מהם כמעט קבו…

4. Started by -LosNir-,

שימו לב לביצועים שאני מקבל על HD103SJ.. אני נדהמתי. מדובר ב RAID תוכנתי של Windows 7. עכשיו שאלה - מדובר ב Seq Read / Write והנתון הזה לא משפיע על ביצועי Boot Time ושימוש שוטף ב W7 - נכון? פה נכנס SSD לתמונה?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by winner,

צריך להוסיף נפח לאחסון DATA ומעוניין לקנות 2 דיסקים של 3TB שיוגדרו ב-RAID1 מתלבט בין 2 דגמים: [h=4]Seagate 3TB - Barracuda 7200.14 series - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - NCQ support[/h][h=4]3TB - 3.5 inch - WD Caviar Green series - SATA3 6Gb/s interface - 64MB Cache - IntelliPower technology[/h]המחירים דיי דומים ומשתנים מחנות לחנות מה לדעתכם עדיף מבחינת מחיר, ביצועים ואמינות ?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. היי ברשותי מחשב (אתם יכולים לראות אותו במלואו בצד ימין) שיש בו שני הארד-דיסקים, שניהם WD 80JB ATA עכשיו ברצוני להוסיף עוד הארד-דיסק של 320JB אבל בחיבור SATA, השאלה שלי, אם אני יכול פשוט לחבר אותו, והוא יעבוד? או שהתליך יותר מסובך מזה... כי הבנתי שברגע המתקינים WIn אז צריך להוסיף דרייברים של SATA, ומן הסתם אין לי אותם מותקנים. תודה מראש install

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. הי, יש לי מחשב בבית שלאט לאט הופך להיות שרת אחסון. החלטתי שהגיע הזמן לבנות מערך Raid ולישון טוב יותר בלילה. יש לי את הלוח הבא: MSI H55M-ED55 (ניתן לצאת מנקודת הנחה שכל ה-PCI פנויים). אני רוצה ליצור מערך RAID 5 עם 5 או 4 דיסקים 2TB (עדיפות ל-5 דיסקים) ממה שהבנתי הבקרי FAKE RAID בעצם עושים את אותו דבר שהלוח עושה, אבל עם בקר כזה יש לי את האפשרות להעביר את המערך בשלמותו ממערכת למערכת. אני פחות מעדיף להשתמש במערך של הלוח בדיוק בגלל הסיבה הזו (וגם אם יפול על הלוח פסנתר או משהו). מצד שני בקרי הרייד ה"אמיתיים" דורשים משכנתא ואני גר בשכירות. השאלה שלי היא בשורה התחתונה בנוגע לבקר RAID מומלץ. האם יש בקר רייד "אמיתי" שיענה על הדרישות שלי ומחירו נמוך מ-1000 שקל? ואשמח להמלצה על בקר F…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. הי..סליחה על הבורות, רוצה למחוק תיקיות וכאלה במכה אחת מבלי למחוק מערכת הפעלה, האם אפשרי או יותר פשוט לפרמט?

9. Started by orrman,

שלום לכולם, בימים הקרובים אני מתכוון לרכוש מחשב חדש ואני מתלבט לגבי כל עניין אחסון המידע (לגבי שאר הרכיבים אני די סגור). מה שחשבתי עליו זה שילוב של הארד דיסק פנימי עבור המערכת והארד דיסק חיצוני גדול עבור המידע הנוסף (מוסיקה, סרטים, סדרות טלוויזיה וכו') אני לא אוהב למחוק כל כך ולכן המידע נצבר ונצבר ויש צורך בשטח אחסון גדול. חשבתי על הארד דיסק מערכת: Seagate ST95005620AS Momentus XT 2.5" 500GB 32MB SATA2 והארד דיסק חיצוני למידע: Seagate FreeAgent Desk 3.5" 2TB יש לי מספר שאלות/חששות לגבי הפתרון הזה: 1. האם תורגש ירידה בביצועים כאשר אני אקרא מההארד דיסק החיצוני בגלל הUSB2 לעומת אם הייתי מחבר אותו פנימית? יש סיכוי שכאשר אראה סרט שקודד ב1080 בגלל הצוואר בקבוק של החיבור אני אפג…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by הדוד משה,

המקבוק התחיל שלשום להיות איטי ונתקע, ודי מהר נחו החשדות על הדיסק שהמצאתי לו בתהליך ההחיאה שעבר כשהגיע אלי. להזכירכם, מחשב זה עלה אצלי מן המתים לאחר עבודה מאומצת משהגיע אלי כגרוטאה. והרי יומן הבדיקות שביצעתי: -דיסק יוטיליטי של המק טוען שסטטוס ה-SMART של הדיסק הוא :"תקול", ויש לגבות הכל ולקרוא לאיש אפל שיקח את המחשב. גיביתי מה שצריך והפניתי אצבע משולשת כלפי הדרישה השניה. -ניסיתי לעלות עם היירנס ולבדוק באמצעות כלים שמובנים בו את הדיסק. ההיירנס משום מה לא מזהה את הדיסק והאופציה ירדה מהפרק. -הורדתי מהרשת תוכנה בשם SMART utility שנועדה לתת דיאגנוזה מדוייקת של מצב הדיסק, אך התוכנה אפוייה למחצה וכל שחילצתי ממנה הוא שישנם לטענתה סקטורים פגומים בכונן אשר אין לתקנם. -שמעתי שבדיסק נ…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by sniper434,

ברשותי HD של סמסונג HD502HI,שלוש שנים עובד כמעת ברציפות טפו טפו טפו. חשבתי לרכוש HD103SJ,ולהריץ עליו מערכת הפעלה (7),ושהדיסק הנוכחי ישמש לאיחסון. הבנתי שכמה שהנפח יותר גדול,ככה יש מצב לפחות ביצועים. על מה כדאי להריץ מערכת הפעלה ,1TB HD103SJ או HD502HJ 500GB ? תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Nahum2,

הי חברים אני מחפש DOK בגודל 64 אולי 128 GB חסין מים/חול. מותאם למחזיק מפתחות USB3.0 אין בעיה להזמין מחול. אין מגבלת תקציב ברורה אבל לא מעוניין במוצר יוקרה. יש המלצות?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Stasik,

יש לי במחשב שני הרדיסקים שנמצאים על Primary ושני סידירומים אחד דיוידי ואחד צורב ושניהם נמצאים על Secondary האם זה מיקום נכון? ואיך אני צריך למקם אותם כדי שיהיהו ביצועים יותר טובים? אשמח לשמוע הצעות

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by davidt99,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש (על פי ההמלצה שלכם) אבל ה-MX300 לא קיים ב-TMS או ב-StarPC (אני לא יכול לקנות בפלונטר כי החנות לא פתוחה בשישי). מלבד ה-Evo 850 (שקטן יותר בנפח ויקר יותר), יש כוננים אחרים מומלצים באותו סדר גודל?

15. Started by FatherBoard,

לחבר שלי יש הרדיסק 30GB של WD. ניסינו לברר כמה RPM ההרדיסק ולא הצלחנו כי: 1. על המדבקה לא היה רשום כלום. 2. בכל מיני תכנות ניטור חומרה לא היה כתוב כלום. אז איך בכל זאת מבררים?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by nahem,

שלום,קניתי לפטופ עם חיבור mSATA ואני מעוניין להכניס כונן SSD 128GB. מכיוון שאקנה בארה"ב, חיפשתי באמזון ויש המון סוגים וחברות שונות, לכן אשמח להמלצה.מחיר: 120$ פלוס-מינוס.לפני זמן מה המליצו לי בפורום על:http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA24G1E36419תודה על העזרה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. או שכדאי ללכת על ATA-100? ובכלל האם ההבדל כל כך משמעותי?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by גיבורי,

שלומות, קיבלתי לאחרונה מתנה הרד דיסק 40 ג'יגה, שאני לא משתמש בו לצורך מערכת ההפעלה. הדיסק מחולק לשתי מחיצות. הייתי שמח לאחד אותו למחיצה אחת. אנא, עזרה מישהו? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by none,

יש ברשותי פיוניר 108, וע"פ NERO INFO הוא אינו צורב DL...., רציתי לדעת האם זה נכון?

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. היי חברים יש ברשותי PS3 ועליו אני מחבר דיסק חיצוני בפורמט FAT32 (רק כך מזהה ה-PS3 דיסק חיצוני) אני עכשיו מנסה להעביר מהמחשב שלי סרטים שגדולם יותר מ-4GB אבל אני מקבל הודעה שאין מקום בדיסק למרות שכולו ריק. ניסיתי לפרק את הקובץ ב-WINRAR לקבצים קטנים של 700MB כל אחד אבל אחרי שחזור כל הקבצים ב-99% אני מקבל שוב את אותה ההודעה. יש למישהו אפשרות לעזור לי בנושא הנ"ל? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. התוצאות בתמונה הם אחרי הפעלת RAPID, נראה די נמוך.. אלו ערכים סבירים? זה בגלל שמדובר רק ב SATA 1? גם בשימוש יומיומי אין ממש "תחושת מהירות" שהיית מצפה מ SSD (למרות שיש שיפור כלשהו מהכונן המכאני)

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. איזה מבין הכוננים שצויינו בכותרת חדש יותר ואיזה איכותי ומוצלח יותר ? LG GSA-H42N 18x DVD±RW DL IDE Drive ‏LG DVD±RW GSA-H22NB x18, DL x8‎ אם הכונן LG DVD±RW GSA-H42NB x18 עדיין לא הוכיח עצמו בשוק אשמח שיצויין כך... תודה אנשים !

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. יש לי דיסק הנ"ל והוא אמור לגבות כל יום ראשון. איך אני בודק שאכן הוא מגבה? ואיך אני משחזר במקרה של תקלה גם אם אתם עונים באתר אנא תנו לי תזכורת. תודה

24. יש לי שני צורבים (פיוניר ו-Asus) ובשניהם יש בעיות שונות ולא עקביות. אני מעוניין לבדוק את התקינות שלהם. האם יש משהו כמו SMART לכוננים אופטיים, או תוכנה שמריצה סט בדיקות ומדווחת על בעיות בכוננים?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Romek Tagid Lo,

דיסק קשיח חדש - WD 120Giga 8MB Buffer 7200 RPM, פורמט דרך ניהול מחשב - מנהל הדיסקים. דרך חלוות הדיסק מראה רק 112Giga כמקום פנוי, אך כשאני עושה dir דרך חלון דוס (cmd), אני רואה 120giga. 1. מדוע הבדל ? מה קורה פה ? מגבלה של חלונות ? 2. יש לי דיסק נוסף של 80giga והוא WDC WD800JB 00CRA1 על איזה דיסק עדיף להתקין את מערכת ההפעלה ? האם כדאי לחלק למחיצות ?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.