אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
משהו מוזר קורה לי מדי פעם ב-DOK החדש. עכשיו אחרי שבוע שלא נגעתי בו הכנסתי אותו למחשב,וכשאני לוחץ עליו ורוצה לפתוח עולה לי החלון (ראו בתמונה המצורפת) ושואל אותי איך לפתוח,כאילו שזה קובץ בלתי מזוהה. כמובן שאף תוכנה לא מתאימה כי בעצם פותחים אותו ע"י הוידנווס בלי תוכנה כזו או אחרת. גם שנכנסתי למאפיינים והגדרתי שהוא יפתח כל פעם בתיקיה,זה חוזר ככה. מזה? למה זה? עריכה: יש לציין שאם אם לוחץ מקש ימיני ואז Open הוא נפתח לי רגיל. [attachment deleted by admin]
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכל החברים יש לי מחשב נייד של IBM דגם A20M וכרגע הוא עם הארד דיסק של 20 ג'יגה ואני רוצה להגדיל אותו ל 60-80 ג'יגה האם זה אפשרי או שיש בעיה של תאימות ובמידה ואפשרי אשמח לקבל המלצות על פירמות מומלצות . תודה
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות דיסק חיצוני בגודל 1T. לפי מה שקראתי בפורום הדיסק המומלץ הוא HX-DU010EC של סמסונג. הדיסק ישמש גם בחיבור USB ל DVD להקרנת סרטים וגם עבור המחשב הנייח שלי. בגדול 500G לכל שימוש. 1. האם DVD יכול לקרא NTFS או שצריך לפרמט למשהו אחר? 2. האם כדאי לחלק ל 2 מחיצות? 3. איך מחלקים למחיצות דיסק חיצוני? דבר נוסף, איך האמינות של ה 1.5T של סמסונג לעומת ה 1T? נראה שה 1T חסר בחנויות של KSP תודה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי רציתי לשאול לגבי מערך RAID 0 , ויש לי כמה שאלות : 1. האם יש אפשרות לעשות את המערך רק על חלק מהמקום בדיסק ולא להשתמש בכל שטח הדיסקים ? לדוגמא יש לי 2 דיסקים 1 טרה בייט מערך RAID 0 יתן לי נפח של 2 טרה בייט אולם השאלה אם אפשר לעשות מערך RAID 0 על נפח שאני קובע לדוגמא רק על 500 גיגה ושאר ה 1.5 ג'יגה יהיו במצב רגיל לא בRAID 0 כך שאפשר לשמור שם חומר חשוב יותר. 2. מהי רמת האמינות של RAID 0 ? האם הפסקת חשמל פשוטה או נפילת מתח יכולה לדפוק את המערך ? עד כמה אפשר לשחזר את המערך לאחר תקלה ? אם אני מחלק מערך RAID 0 לשתי מחיצות , האם פרמוט של מערכת ההפעלה במחיצה 1 יפגע גם במחיצה 2 שלא פורמטה ומערך ה RAID 0 יהרס. אשמח לתשובות
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
-
היי, יש לי מחשב hp probook 430 G1, למחשב יש יציאת M2 NGFF בגודל 2242, אליה אפשר להכניס כונן SSD. רצה הגורל וקרוב משפחה מאמריקה מגיע לארץ בקרוב ויכול להביא לי אחד, אבל אני צריך להזמין אותו ביום-שניים הקרובים. הבנתי בתחום שואפת לאפס ולכן אשמח להסברים טיפה יותר מעמיקים (כמובן שאני מחפש את כל החומר הרלוונטי, ועדיין). אלו האופציות שאני מכיר: 1. http://www.amazon.com/gp/product/B00KLTPUG4/ref=s9_simh_se_p147_d0_i3?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=search-desktop-advertising-no-results-center-1&pf_rd_r=1V8KKG89TJPVVBVP96TW&pf_rd_t=301&pf_rd_p=1912906162&pf_rd_i=2242%20trancend 2. http://www.amazon.com/ADATA-USA-Premier-0-85-Inch-ASP900NS34-128GM-C/dp/B00LBDJZBA/…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם וניסיונכם בסוגיות הבאות: 1. האם הפרש של 100-150 ש"ח מצדיק קניית צורב חיצוני יעודי או אפשר לחסוך אותם ולרכוש צורב DVD פנימי להוסיף ממיר USB-IDE (כרגע אני מדבר על כבל אבל אולי אני אחליט על ממיר בדמות מארז מסודר) מישהו ניסה לעבוד עם הסידור הזה, זה עובד? האם הכבל שקוף לתוכנות הצריבה ולמערכת הפעלה, כלומר האם אין בעיות זיהוי של הצורב וניצול של תכונותיו? 2. האם ניתן (בריא/מזיק...) לחבר צורב DVD על צד (נתקלתי באותה שאלה על HD אבל אותי מעניין לגבי DVD)? בהקשר זה רואים לא פעם צורבים חיצונים שבאים עם מעמד להעמדתם על צד, האם זה אומר משהו? האם מותאמים מראש לזה? 3. יש לכם ניסיון עם טכנולוגיית LightScribe? האם היא שימושית ופרקטית? האם אין פגיעה בביצועי הדיסק, עד כמה …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז הביאו לי כונן WD MYPASSPORT ULTRA מארה"ב, עברו 3 חודשים בהם בקושי השתמשתי בו והוא התקלקל היום. (הוא מצפצף כשמחברים אותו ולא מזוהה במחשב. כונן אחר עובד עם אותו הכבל באותו המחשב.) בדיקת המספר הסידורי באתר של WD מגלה שהכונן באחריות עד 2019, אבל רק בארה"ב. הדרך היחידה לטפל בו זה לשלוח לארה"ב?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני לא יודע האם זה קשור לפה אבל אני מנסה בכל זאת האם מישהו מכיר את הNAS הזה של לנובו? זה NAS חדש בן 8 חודשיים אצלי px6-300d Lenovoemc אני מחפש ברות מישהו שיכול לעזור לי להגדיר אותו או לתת לי קצת מידע איך עושים את זה... יש פה מישהו שיכול לקשר אותי עם מישהו שמוכן לעשותאת זה אפילו תמורת תשלום ? תודה רבה וסופשבוע נפלא
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי ברצוני לחבר עוד דיסק קשיח ללוח אם , אבל אני רוצה שהדיסק ראשון יהיה המסטר , והשני רק לגיבויי, השאלה את המסטר לאיזה אפיק SATA על הלוח ? יש sata2_0 ,sata2_1,sata2_2,sata2_3 , לאיזה SATA כדאי לי לחבר את הדיסק הראשי שבו אני יעדכן מערכת הפעלה? רוני
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי DOK חדש - קרוזר בלייד 16GB. הוצאתי מהקופסא, חיברתי למחשב והעתקתי קובץ. היה נראה לי שלוקח זמן רב בהרבה מכונן אחר שברשותי, אז חיפשתי בגוגל מה צריך להיות ונתקלתי בביקורת הבאה: טעות בביקורת.... הורדתי את תוכנת Crystal Disk Mark, ולי יוצאת מהירות כתיבה של 2.95 מגה לשניה, בעוד בביקורת הגיעו לסביבות 4 מגה לשניה.. האם זה תקין? תודה לעונים. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב בן 4 שנים עם לוח GA-MA770-UD3 (שאר המפרט בפרופיל), ואני שוקל לקנות SSD בסביבות 80/120GB. השאלה אם זה שווה, בגלל אי הניצול המקסימלי של המהירות (הבנתי שהחיבור בלוח מוגבל ל-SATA 3Gb/s). אגב, האם גרסת ב-SATA שבלוח היא SATA2? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אודה להמלצה, בכמה טווחי מחירים עד 500, עד 1000 אני רוצה לבצע גיבוי למשרד בתמונה של הדיסק עם מערכת ההפעלה בתוכו בצורה אוטומטית (לשרת) רוצה לקשר בUSB3 דיסק חיצוני שיבצע
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי לוח 8RDA3I. יש לי צורב DVD של NEC דגם 2510A בנוסף יש לי DVD רגיל של LG הם מחוברים על אותו כבל - צורב מאסטר, ו LG סלייב. שניהם כמובן מחוברים לחשמל. הבעיה היא ש XP Pro מזהה רק את הצורב (גם דוס). איך אני עושה היכרות בין XP ל DVD LG ? צריך להתקין ממשהו ? לקפג ? לג'מפר ? תודה !!!
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הבנתי מכמה מקורות פה שעליית מערכת ההפעלה יותר מהירה אם היא מותקנת על הכונן הזה. אבל מצד שני קראתי על זה שהדיסקים האלה לא מאריכים חיים כל כך ושהם קוראים מהר, אבל הכתיבה אליהם יחסית איטית. אז השאלה עד כמה ההשקעה הזאת משתלמת עבור מחשב לצרכים ביתיים בסיסיים (אופיס, גלישה, משחקי אינטרנט מבוססי פלאש). עד כמה שווה לי להשקיע עוד 550 ש"ח למחשב שסך עלותו בסביבות 1700 ש"ח (או שעלות המחשב לא קשורה). ובכלל היה נחמד אם היה פה איזה נעץ להסבר על דיסקים מהסוג הזה - יתרונות מול חסרונות. חיפשתי בFAQ ולא ראיתי התייחסות לזה ואשמח אם מישהו יאיר את עיני בקצרה.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות רייד במחשב החדש שעומד לקנות ולא יודע איך עושים אז חשבתי לתומי אולי כדאי שיעשו פה איזה מדריך בסיסי שמסביר איך לעשות רייד.... תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי צורב של LG דגם 4167B והיום הוא החליט שהוא מפסיק לקרא דיסקים רייקים. הצורב בן שנה וחצי או שנתיים כבר לא זוכר אבל האם יכול לקראת דבר כזה סתם ככה?! האם אפשר לסדר את הצורב אישהו דרך המחשב או שצריך אחד חדש?! אם אחד חדש אז איזה...? הצורב פשו לא מזהה שהכניס לו דיסק מתי שהדיסק ריק גם רב פעמית וגם ורגילה (DVD)
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלומות, אני צריך לרכוש כונן פלאש למחשב נייד. הכונן צריך להיות בנפח של כ 250GB. ההתלבטות היא בין: 1. Samsung 840 evo 250GB 2. Intel 730 series 240GB הסמסונג יעלה לי 450 ש"ח. האינטל יעלה לי 550 ש"ח. מדובר ברכישה מארה"ב. מה מומלץ? בעד? נגד? חשוב לי נושא האמינות. הביצועים משניים בחשיבות ביחס לאמינות. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא ממליץ לאף אחד שאוהב שקט לקנות אותו. יש מצב להחליף הרדיסק(באיבורי) ?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
מחפש לקנות מארז NAS שיתאים לכונן קשיח IDE. חובה תמיכה ב NFS & NTFS. אני זקוק למוצר אשר נמכר ללא כונן קשיח. אין לי בעיה לקנות מוצר אשר לא נמכר בארץ. התקציב - עד 700 ש"ח. יש המלצות? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לדעת האם ניתן להשיג את המתאם שבכותרת במחיר שפוי מתחת ל 149 שקל http://www.usb.co.il/eshop/index.php?cPath=45_167
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קראתי את הסטיקי לגבי כוננים קשיחים אבל עדיין אשמח לקבל תגובות. מה דעתכם על lacie או wd
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, בעקבות הקניה הקבוצתית של כונני סמסונג, כונן הSSD הקודם עבר לHTPC. הHTPC מבוסס על מחשב ישן, בעל לוח אם http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2178#sp. מערכת ההפעלה הועברה כבר והכל פועל. רציתי לדעת האם יש לי אופציה כלשהי להאיץ את פעולת הSSD על המחשב הישן? לצערי לא מצאתי את אופציית הAHCI בBIOS כך שזה כבר פחות טוב, אבל אם מישהו מכם יודע על איזה טריק או יש לו איזו עצה על מנת לגרום לגרוטאה הישנה לזוז אפילו מעט מהר יותר, זה יהיה ממש נחמד תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-