עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Flash_oS,

האם יש איזהשהו קונורטר לחומרה ישנה שכזאת?

• 1 תגובה
    • 815 צפיות
  2. רכשתי כונן Intel SSD 330 הבנתי שכדי למקסם את הפוטנציאל והמהירות > אני חייב להפעיל את אופציית ACHI בסטאפ של הלוח ? הנקודה היא שלא מצאתי כזה דבר בלוח שלי שנירכש לפני כ 5 שנים : M2N-E ASUS על הכונן תותקן מערכת הפעלה חדשה של WIN7 64 סיביות האם למישהו יש רעיון או פיתרון לבעיה ? תודה מראש

• 29 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. Started by Bentel,

האם כדאי להתקין כונן SSD למחשב כזה או שיהיה איזשהו צוואר בקבוק?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום, רציתי להתייעץ איתכם איזה כונן דיסק קשיח חיצוני 3TB כדי לקנות? מבחינת אמינות בעיקר... כונן קשיח חיצוני Western Digital My Book Essential Edition 3000GB WDBACW0030HBK http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=784826 או כונן קשיח חיצוני Seagate 3000GB STCA3000200 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=833370 או דיסק קשיח חיצוני Transcend StoreJet 35T3 TS3TSJ35T3 - נפח 3TB http://ksp.co.il/?uin=17091אני נוטה לכיוון WD בגלל פונקציות של גיבוי אוטמט וכו' אבל מבחינת מהירות כונן העתקה ואמינות אני לא בטוח... שניהם 7200RPM או 5400RMP ? יש יותר טובים מהם אפילו ב4TB? אבל לא מעבר ל 900 שקל אין תמיכה בUSB 3.0 וחיבור רשת זול? תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  5. קניתי כונן StoreJet חדש של טרה-בייט, ואני פשוט לא יכול להשתמש בו (בלי קשר לעובדה המאוד מאכזבת שאין לו חיבור SATA בנוסף לUSB3). הכונן נכנס למצב שינה ממש אחרי אולי 5-10 שניות שאני לא נוגע בו, ומכיוון שאני רושם דברים בהרבה קבצים שונים וכל הזמן שומר אותם, זה אומר שאני מבזבז יותר זמן על לחכות לכונן להועיל בטובו ולהתעורר מאשר בכתיבה. אני משתמש בWindows 8, וכבר הסברתי בנימוס למערכת ההפעלה שלא תכבה לי שום כוננים ולא תכבה שום חיבורי USB, ככה שהאפשרות האחרונה (נדמה לי?) היא הפירמה של הכונן, אלא שלא מצאתי שום תוכנה של Transcend שנותנת שליטה כל שהיא בכונן. יש למישהו פתרון? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by הדדי,

מה דעתכם ? SanDisk SDP-128G-G25 חבר הזמין עבורי את הכונן הזה .... האם הוא שווה SanDisk SDP-128G-G25

• 1 תגובה
    • 916 צפיות
  7. Started by FordF13,

אני מרגיש שיש לכונן הקשיח בעיה של איטיות ופריזים במאמץ הרצתי בדיקה MHDD ולא מצאתי בעיות אבל הורדתי תוכנה HD TUNE ואני חושב שהדיסק דפוק : הכונן דפוק נכון ?

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  8. יש לי חומר חשוב ששוקל בסביבות ה 300GB+ כל הקלטות של המשפחה וכו' שאני רוצה לגבות לאורך שנים. כרגע הכל על דיסקים של DVD וכבר יש בעיות קריאה, גיביתי את כולם על 1TB ירוק של WD. אני מתלבט בין להזמין 2 סטיקים של 128GB כל אחד מ ebay בעלות של 500 לשניהם. או הארדיסק נוסף של טרה או 500 ואאחסן אותו בארון. האם הארדיסק שאעתיק עליו את המידע ואאחסן אותו בארון יאריך שנים? מה לגבי DOK כזה של Sandisk לדוגמא? למיטב ידיעתי הם יותר אמינים מכיוון שהם אלקטרונים ולא מכאנים אבל האם הם יכולים להחזיק יותר מ 5 שנים ללא איבוד חומר?

• 9 תגובות
    • 916 צפיות
  9. שלום, הסתכלתי בסטיקי אך לפי הקצב המהיר של שינויים ב- SSD הסקתי כי מה שמעודכן שם לא בהכרח 100% נכון. אני צריך SSD בנפח 240GB ולא 120GB מאחר וכרגע רק התיקיות הבסיסיות (Windows, Users, Program Files) תופסות אצלי 92GB וזה לפני שהתקנתי משחקים (שכל אחד תופס כ- 10GB)... השאלה היא איזה כונן 240GB נחשב מומלץ, אמין וטוב כיום? יותר חשובה לי האמינות כי אני קורא לאחרונה הרבה על SSD ששובק וכד', אז אמנם אני מתכוון לעשות גיבוי אינקרמנטלי של ה- 240GB לכונן רגיל (7200RPM) למקרה שיתקלקל כך שזו לא תהוה בעיה, אך אני מעדיף שיתקלקל כמה שפחות, שלא אבזבז את הזמן בלרוץ לחנות ולהחליף כל פעם. בסופו של דבר נראה שכל הזמן שאנחנו חוסכים כמה שניות כאן וכמה שניות שם (ברכישת SSD) מתבזבז אח"כ על החלפת הכונן…

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  10. Started by 4xtos,

יש לי מחשב יחסית ישן עם כונן של 160/320GB(לא זוכר, איך אני בודק אם זה IDE או SATA?) ויש לי במחשב כונן 1TB עם שני מחיצות שמותקן בו W7 ולוח אם TH67+, איך אני יכול לחבר את הכונן השני?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by srulikg,

שלום. יש לי כונן קשיח חיצוני לשם גיבוי Western Digital my book 1110 USB Device. שטח האחסון הוא 1 טרה והוא ישן. עכשיו אני מעוניין לרכוש עוד כונן קשיח נייד לשם גיבוי בגודל 1 טרה. ואני לא מבין בזה, 2.5 אינץ', 3.5 אינץ'. ממש לא מבין בזה. היום משתלם יותר לקנות 2 טרה? אתם יכולים להמליץ לי על משהו טוב? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  12. Started by HazardManiac,

קניתי SSD והתקנתי אותו במחשב, הביוס קולט אותו אבל אבל המחשב לא עולה במצב של AHCI. *מערכת הפעלה כבר מותקנת על כונן קשיח ואני לא מפרמט אלא מעביר לSSD. עזרה בבקשה. ד"א הwindows גם לא קולט את הכונן למרות שהביוס כן.

• 1 תגובה
    • 718 צפיות
  13. Started by mortix,

שלום לכולם, אני בשלבי קניית workstation, עד כה הגעתי למפרט הזה: לוח אם: Intel® Workstation Board W2600CR2 2 מעבדים: Intel® Xeon® Processor E5-2690 זיכרון: SAMSUNG 16GB 240-Pin DDR3 SDRAM ECC Registered X8(total 128gb) ספק: 1500w עכשיו נשאר לי רק לבחור הארדיסקים, מכר המליץ לי על 2xSSD in raid 1 בשביל המערכת ההפעלה ובשביל האיחסון של המכונות הוירטואליות 5xSSD in raid 6 והכל מחובר בכרטיס RAID Controller הקטע שזה נראה לי קצת מוגזם ואין לי צורך בזה ממש, המטרה של התחנת עבודה הזאת היא להריץ כמה מכונות וירטואליות(10-15) שמריצים דברים שונים בעיקר באינטרנט. חשוב לי מאוד מהירות של הos ושל המכונות ושיהיה יציב... השאלה אם יש תחליף יותר טוב? תודה לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by ItachiSan,

היי, אני מעוניין לרכוש SSD למערכת שלמטה בנפח של 120-250 ובתקציב של 500-600 ש"ח בערך. כרגע שמתי עין על ה Samsung 840 Pro 128GB שראיתי שממליצים עליו הרבה כאן בפורומים. הצלחתי למצוא את הכונן הנ"ל במחיר של 609 ש"ח. מה דעתכם? האם זה עדיין נחשב יקר מדי מבחינת עלות-תועלת? יש צפי לירידת מחירים קרובה? http://www.tms.co.il/product/11100 (לא יודע אם זו גרסת פרו, שלחתי להם מייל בנושא). http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/samsung-128gb-ssd-830-series-sata3-p-12855?language=he יש דגם אחר מומלץ שיעשה את העבודה לא פחות טוב/טוב יותר? אם כן אני פתוח להצעות. תודה רבה. CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz Tray CPU Cooler: Scythe Ninja 2 Motherboard: Gigabyte…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Shual,

שלום, רכשתי מחשב חדש מ-TMS. הדיסק קשיח לא יושב בצורה ישרה, התושבת שעליה שמו אותו התעקמה או משהו כזה. האם זה מסכן את המידע שעל הכונן? יגרום נזק כלשהו? או רק דבר אסתטי ? [זה הכונן - http://www.tms.co.il/product/12261] תודה

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  16. קצר ולעניין - איזה דגם עדיף 1. WDBBEP0010BBK 2. STBX1000201

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  17. שלום, שבוע הבא אני בארה"ב, אז חשבתי שהגיע הזמן כבר לקנות על הדרך דיסק חיצוני כדי להגן על המידע היקר שלי. מבחינת צרכי גיבוי 1TB אמור להיות הרבה יותר ממספיק (אני צריך בערך 100GB) אבל אם אין הבדל גדול במחיר/מידות אני שוקל 2TB שישמש גם כהרחבת מקום אכסון לסרטים וכו'. הדיסק צריך לגבות את הנייח ושני לפטופים, כך שאמור להיות מחובר לכמה מחשבים, ואם אפשר בו זמנית. מבחינת ביצועים אני מניח שאני יכול להתפשר כדי לחסוך במחיר. המלצתכם? האם יש חשיבות לתוכנות הגיבוי המסופקות עם הדיסק או שבכל מקרה מומלץ להשתמש בתוכנות חיצוניות?

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  18. Started by AmitDanan,

ברצוני לרכוש דיסק קשיח חיצוני 3TB יש בו תמיכה גם בUSB3 וגם בUSB2, היציאות שיש לי בלוח התמיכה בחיבור היא USB2/USB1.1 האם תהיה בעיה עם החיבור בדיסק הקשיח או שהוא יזהה אותו?

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. Started by touch.of.red,

אהלן. קניתי בשנה האחרונה כונן SSD מסוג OCZ Vector. 256GB. לאחרונה הוא נתקע. נמחק לחלוטין. המחשב כאילו לא מזהה אותו - וכאן הבעיה. אז הפעלתי את Acronis TrueImage. העליתי אותו דרך כונן USB. התכוונתי ללחוץ על Recover, ואז קופצת שגיאה שהמחשב לא מזהה את הכונן.. אין MBR, אין 200 ומשהו GB שאפשר לעשות ריקאבר. אין NTFS... כלום. מה לעשות? תדריכו אותי לפתור את זה

• 0 תגובות
    • 824 צפיות
  20. יש לי 2 כוננים SSD ואני צריך מחזיק להם שידבק איכשהו לספק ויהיו תושבת ל-SSD

• 2 תגובות
    • 792 צפיות
  21. Started by שגיב,

שלום יש לי מחשב עם הארד דיסק אחד עם כונן IDE ואני רוצה לחבר לו עוד שני כונני SATA עכשיו שאני מחשב אותם המחשב מזהה אותם אבל דורש פורמט לכל הארד דיסק השאלה איך אפשר לגשת לנתונים בלי לעשות פורמט (כדי שהקבצים לא ימחקו) תודה מראש

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  22. Started by MEGI,

שלום לכולם, יש לי שאלה לגביי התקנת תוכנות על SSD לאחרונה רכשתי מחשב חדש עם SSD השאלה שלי היא אם אני רוצה להתקין תוכנות גראפיקה כמו מקס ופוטושופ איך אני מתקינה אותן על ה SSD? איך מגדירים את ההתקנה שתתבצע על ה SSD?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום, השאלה מתייחסת לעיבוד תמונה. משקל קובץ תמונה ממוצע כ- 40 מגה לפחות. מעבד i5 זכרון 8 ג'יגה.מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 ביט. 'פתיחת' קבצי תמונה ל- 1/1 עורכת זמן רב. זה לא עניין של זכרון להבנתי (8 ג'יגה אמורים להספיק). לא לגמרי ברור לי מה היתרון ב- ssd מעבר לזמני עליה של המערכת או התוכנות שמותקנות עליו. ובמיוחד חשוב לי לדעת- וזו השאלה העיקרית האם גם זמני העבודה מתקצרים. בעקרון, התמונות- הדאטה- לא תאוכסן ב- ssd אלא בכונן אחר, רגיל. האם יש לכך השפעה על התשובה? תודה, אייל

• 3 תגובות
    • 857 צפיות
  24. Started by golo,

שלום יש לי הארד דיסק חיצוני של WD מהדגם הבא: http://support.wdc.com/product/install.asp?groupid=107 נדפק לי המארז שלו, ואני רוצה לשחזר את המידע שיש על ה הארד דיסקים.הבעיה שאני לא יודע איזה RAID זה (אם בכלל). כשאני מחבר את אחד ה HD למחשב, המחשב מזהה את זה אך לא ניתן "לסייר" בדיסק. צירפתי תמונה שתעזור ( בתקווה שתראו אותה, לא ראיתי אפשרות להעלות תמונה ) אני משתמש ב WIN 7 32 במחשב נייח. אשמח לעזרה תודה מראש http://mail-attachment.googleusercon...vtI_8&sadssc=1

• 0 תגובות
    • 687 צפיות

דיונים חדשים בפורומים