עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ag43,

אני מתכונן לשדרג את הSSD EVO 850 250GB לכונן 500GB. האם שימוש בNVME בערכת שבבים Z97 תתן עוד ביצועים לעומת SATA? האם יש כונן מומלץ לקניה מחו"ל?

2. Started by DXT,

לא, אין בחיפוש לגבי הלוח המסויים הזה. ;D לנושא- יש לי עכשיו שני כוננים זהים ואני חושב לחבר אותם במערך RAID. כל כונן הוא 10GB, ATA66, 5400RPM. מישהו יכול להסביר לי אולי מה זה בדיוק נותן והאם לאחר חיבורם ברייד אני אראה את שני הכוננים ככונן אחד? ואם אפשר אז הסבר מדוקדק איך לחבר כוננים ב RAID בלוח אם 7VRXP. תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. באיחור "קל" ואופנתי החלטתי לקנות צורב DVD. לצערי בשנה וחצי האחרונים מאז העבודה + לימודים נטשתי קצת את זירת החומרה . בזמני היו ממליצים על LITEON בעיניים עצומות והיום ראיתי ש NEC כובש את הכותרת. אז ככה, התעדכנתי פה בכמה שאפשר, אבל עדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה איזה לקנות. (יש פה תר'ד ענקי ורובו מיושן + מיני ת'רדים שקשה לעקוב..) התקציב הוא עד 350 ש"ח. התלהבתי מאופציית ה DVD RAM אז אני רוצה צורב שתומך בה. חשוב לי שיתמוך במירב הפורמטים/מדיות ויהיה אמין בקריאה וכתיבה, מהירויות פחות קריטי. צריך להיות שחור, אין זמן וכוח לצבוע עוד צורב. לא נראה לי ש הLS יהיה פרקטי בקרוב ככה שזה לא ממש משנה. כרגע המועמד שלי הוא: NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 (BLACK) DUAL LAYER - 290 NIS מתחר…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. ערב טוב. לפני כשנה רכשתי כונן קשיח - WD 1TB 10EZEX אשר יוצר ב22 ליוני 2014. הרעש שלו לא היה חזק יותר/שונה מכל הארד דיסק מהשנים האחרונות (יש במערכת גם סיגייט. גם הוא די שקט). כמובן שאני מדבר על רעש "רקע/מנוחה" ולא תקתוקים/משהו לא תקין. לפני כמה ימים רכשתי זוג כוננים חדשים, גם הם 10EZEX, אשר יוצרו ב7 לאוקטובר 2015. לשני הכוננים, באופן זהה, יש רעש רקע חזק משמעותית מהוותיק יותר. ללא ספק רועש יותר משאר המערכת (מאוררים וכו'). מה יכולה להיות הסיבה? האם פס יצור תקול? משלוח תקול, או שאם הכל בפועל תקין, פשוט מזל רע - רועש ותו לא? אשמח לעזרה, בעיקר מאנשים שיש להם כוננים זהים. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום רב, אני מעוניין לרכוש את הדיסק הקשיח הזה: https://www.amazon.com/dp/B013QFRS2S/ref=twister_B01MU9EG5O?_encoding=UTF8&th=1 ובמחשב בו אני מעוניין להתקין את הדיסק קיים הלוח הזה: (הלוח בן 7) https://www.msi.com/Motherboard/G41M-P21/Specification האם הדיסק הקשיח יתאים לללוח האם הזה? ברור לי שהדיסק הקשיח לא יצליח לעבוד במהירות המקסימלית שהוא מסוגל.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. אני רוצה לקנות את המחשב הזה, ובעזרת מתאם להחליף את הכונן האופטי לדיסק קשיח. באתר של טושיבה לא כתוב שיש לו כונן אופטי: http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-p50-c/satellite-p50-c-17d/ אך בכל החנויות שמוכרות אותו בזאפ, כתוב שיש... הם טועים? או שאני מפספס משהו?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  7. כפי שיודעים, למשל שקונים דיסק קשיח 40 G , הוא בא כ 37 ! למה? כי שפרמטו אותו בשביל להתקין OS, הפירמוט לקח כמה ג'יגות. (גם ה-OS) אם אני אפרמט שוב, זה יקח לי עוד מקום מהכונן ???? ??? ??? ???

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by davidpc,

אני מעוניין לדעת מה ההבדל בין primary ל logical

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by ag43,

קניתי לקרוב משפחה מחשב ושמתי לו את ה3200AAKS. כשהתקנתי לו את הוינדוס נגעתי בההרדיסק והוא היה חם מאוד יחסית ל3200KS שברשותי. מישהו יודע אם זה בעיה בהרדדיסק הספיצפי הזה או שלדגם הזה יש בעיית התחממות?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by The-Fox,

מחפש את הארדיסק הכי מהיר כיום ל PC בממש SCSI מן הסתם, כסף היא לא בעיה, לא להתייחס לשיקול הזה בבחירה. כמו כן הייתץי רוצה לדעת כמה הארדיסקים אפשר לחבר ביחד בסקאזי, ואם אפשר לחברם ב RAID, ואם כן אז כמה במקביל ? תודה לכל העונים...

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. אהלן הייתי היום בהום סנטר, קניתי כל מיני שטויות וראיתי כמה דברים שאולי יעניינו אותכם... 50 דיסקים של SILVER LINE ב 50 שח. אפשר להוסיף עוד 10 שח לארנק דיסקים שמכיל 52 דיסקים, מעפן אבל עדיין ב 10 שח. בנוסף לזה ראיתי 25 דיסקים DVD-R גם של SILVER LINE במחיר 100 שח! יוצא 4 שח לדיסק... ממש מפתה לצד 6.4 שח של VERBATIM באופיס דיפו. עכשיו הקטע זה שיש לי תלושים שקניתי ב 16% הנחה... אז ה CDR יוצא לי בתכלס 42 שח במקום 50 וה DVD יוצא לי 84 שח במקום 100! למי שרוצה לשאול אותי שאלות, בסוף לא קניתי כי אין לי את התלושים הנכונים, תחילת שבוע הבא יהיו לי את התלושים ואני יוכל לבדוק את הדיסקים ולענות על שאלות אם את מישהו זה מעניין... זהו, רק ליידע אותכם יניב

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. היי זה התחיל לי לפני כמה ימים בכל פעם שאני טיפה מאמץ את המחשב המחשב עומד במקום ובקושי זז, אני מדגיש לא קופא אבל כמעט ואי אפשר לעבוד איתו. עשיתי סריקת וירוסים (היה קשה להשלים אותה מפני שהוא נתקע כל פעם באמצע) בכל מיני תוכנות אך לא הועיל. פירמטתי את הווינדוס ושמתי לב שאחרי שהחזרתי את התוכנות הבעיה שוב חוזרת. אין איזה תוכנה חדשה שהתקנתי בזמן האחרון מלבד כרום אולי, אבל גם אחרי שמחקתי אותה הבעיה המשיכה.. אני לא יוד מה לעשות כבר, אני חייב את המחשב ללימודים.. חקרתי טיפה ומצאתי שבכל פעם שהדבר קורה הדבר הכחול שבתמונה מגיע ל 100% אולי זה אומר משו.. אשמח ממש אם תעזרו לי. תודה ויום נעים!! נ.ב מדובר במחשב נייד לנובו G50-70

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. קניתי לאחרונה דיסק חיצוני Seagate Backup Plus 2tb. הוא משמיע מהיום הראשון מין קולות נקישה חלשים כאשר, בין היתר, אני סוגר ישום כמו מדיה פלייר שמריץ קובץ וידאו מהדיסק. כשאני פותח את התוכנה crystal disk info ובוחר את ההארדיסק, הוא משמיע כמה נקישות כאלו באופן רציף. הדבר הזה קורה רק במצבים "קונקרטיים" כמו שציינתי, אך לא בפעילות שגרתית רציפה(או חוסר פעילות).. לא מדובר ברעשים קיצוניים במיוחד, אך בהחלט משהו ששמים לב אליו כשהחדר לא רועש, וזה די מטריד.. מעבר לכך הדיסק עושה בעיות של ניתוקים אקראיים מהמחשב(ומייד מתחבר חזרה).זה קורה כרגע כשהוא מחובר לUSB2, אך כאשר הוא היה על USB3- הוא היה מתנתק ולא מתעורר לחיים בכלל. אציין שהייתה לי בעיה על USB3 גם עם מוצר אחר, אך מעולם לא הייתה בעי…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. אני צריך להתקין WIN 10 על מחשב מסויים יש למחשב SSD 120 של חברת TEAM GROUP , כונן קשיח מכני רגיל 1TB וקניתי לו SSD חדש של סמסונג EVO 860 יש לי כמה אפשרויות : 1) להתקין מערכת ההפעלה על ה 120 וה 500 SSD של סמסונג יהיה כונן 2 2) להשאיר רק 500 גי'גה SSD של סמסונג בגלל שהוא הכי מהיר ולחלק ל 2 מחיצות 3) להתקין על ה 500 גי'גה SSD מערכת הפעלה ו 1TB לעשות ממנו דיסק גיבויים הבעיה שה 1TB עושה סוג של צוואר בקבוק מתקין עליו WOT מרגישים שהוא מאט בעליה את המשחק ובכלל את המערכת , במחשב הזה לא צריך הרבה נפח כי לא מורידים שם סרטים וכו' וכל המשחקים נמצאים על שרת זה לא מותקן לוקלית לא עדיף להשתמש רק ב SSD של סמסונג ? הכי מהיר והנפח סבבה 500 גיגה מעל ו…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by MDK,

אני רוצה לקנות את הכונן הקשיח החדש של Western Digital - WD800JB, אבל אני לא בטוח בקשר לאמינות של החברה. לפי מה ששמעתי בעבר היו לחברה בעיות אמינות רבות, אך לאחרונה לא נשמעו תלונות. לי עצמי יש את הכונן הקשיח WD 8.4 הישן מאוד והוא לא קרס עדיין... טפו טפו... לעומת זאת לבן דוד שלי החליפו פעמיים WD 30G ! שאלתי היא - האם כדאי לקחת את הסיכון ולקנות את הסילון הזה או לוותר עליו ולקחת משהו יותר אמין כמו סיגייט ? ? ? לפי מה שראיתי מת'רדים בעבר ישנם מחלוקות רבות לגבי האמינות - חלק אומרים שאין בעיות אמינות וחלק טוענים שאסור לקחת WD גם אם הוא בחינם, בניגוד לכוננים של IBM שידועים לשמצה עקב בעיות האמינות החד משמעיות שלהם....

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by kastro,

שלום חברים, מחפש המלצה לדיסק פנימי בנפח 1TB של WD אני יודע שהשחור מהיר הירוק איטי יותר וחסכוני בחשמל כחול בין שניהם יש לי כרגע את הירוק שלהם ועושה רושם שהוא קצת איטי אני עורך וידאו ב-HD פרמייר ונראה לי שה-BLACK יהיה לי יותר טוב. יש למישהו יותר אינפורמציה בנושא? ואיפה הכי זול היום לקנות את הדיסקים האלו? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. היי יש לי בערך 300 שקל ואני רוצה לקנות צורב DVD חדש. הצורב הזה הוא לצריבת: משחקים על דיסקים של DVD וגם לפעמים על דיסקים רגילים, סרטים על דיסקים של DVD וגם לפעמים על דיסקים רגילי ועוד כל מני דברים שאני אצטרך לצרוב. אז בקיצור איזה צורב DVD הכי טוב שאני יכול לקנות בכ-300-350ש"ח, עם צריבה מהירה ואיכותית של דיסקים של DVD ודיסקים רגילים? תודה מראש

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Windows XP מזהה דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB רק עם מתקינים SP1 או SP2. האם Windows 2000 Professional SP4 מזהה דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB? שאלה נוספת: יש לי בקר PCI IDE של Silicon Image מדגם SiI 0680 ATA/133. האם הבקר הזה תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח של 250GB-300GB? בדקתי באתר שלהם, וכתוב שם שהבקר SiI 0680A תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB (האם SiI 0680 ו-Sil 0690A זה אותו דגם?), אבל לא כתוב מגבלת נפח. האם הבקר הזה תומך בדיסקים קשיחים עם Buffer של 16MB? אני יודע שהוא תומך בדיסקים קשיחים עם Buffer של 8MB.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. ראיתי באחת הביקורות שעשו השוואה בין שני מגירות קירור להארד דיסק איזה מגירה שמצאה חן בעיני אבל אני לא יודע מאיפה לקנות אותה זו מגירה עם 3 מאווררים של חברת EnerMax אם מישהו יודע מאיפה לקנות אותה איזה אתר או משהו אז בבקשה שיביא לי.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by yarivot26,

היי, יש לי מחשב ישן שאני מעוניין להפוך לשרת NAS. מפרט המחשב: CPU: Intel Celeron 331 MB: ASUS P5GLV-MX RAM: 1 GB DDR אני מעוניין ליצור RAID 5 ל4 כוננים קשיחים של 2TB וRAID 1 ל2 כוננים קשיחים של 1 TB. תודה

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום לכולם אני על סף ייאוש התקנתי את התוכנה PC TOOLS Performance Toolkit וביצעתי איחוי להארד דיסקים ביצעתי את האיחוי הפעלתי מחדש את המחשב ופתאום אני רואה שהארד דיסק השני שלי (עם 2 מחיצות) נעלם ועליו כל החומר החשוב במחשב שלי נכנסתי לניהול מחשב בווינדוס 7 וביצעתי סריקה של אמצעי איחסון זה מצא לי את הארד דיסק שנעלם לי אבל שניסתי להכנס אליו הוא לא נתן לי ורשם לי שגיאה אין גישה לכונן E מבנה הדיסק פגום ואינו ניתן לקריאה כנל למחיצה השנייה (F) בניהול המחשב מערכת הקבצים מופיעה לי משום מה כמערכת RAW ניסתי להוריד תוכנה להמרת מערכת קבצים מ-RAW ל-NTFS אבל התוכנה הראתה לי שמערכת הקבצים היא כבר NTFS הרצתי את הפקודה chkdsk e: /f /v וזה רשם לי שה-TYPE זה NTFS מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה …

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  22. יש לי מחשב ישן.(AMD-K6-|||/400 Proccesser) אני חיברתי למחשב דיסק קשיח (חיבור IDE) בנפח 40 GB ובו מותקנת מערכת הפעלה WIN 98. כשהמחשב בהתחלה (בחלון של הטסט ממורי) מנסה לזהות את את הכונן הוא לא מזהה לי אותו וכותב שאין שום כונן שמחובר. אני רוצה לציין שהחיבורים בסדר גמור, ושהדיסק הקשיח מחובר כמסטר, ומחובר אליו לסלייו כונן דיסקים... תודה לכל העוזרים!!

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. יש לי IBM 60GXP 40gig שכבר משמיע תקטוקים למי שזוכר, עכשיו יש שני דרכים שחשבתי כדי להינצל ממצב של נפילה. 1. לקנות צורב כלשהוא ב400 שקל כדי שאוכל לגבות מידע באופן סדיר על CD-RW's עד שהוא נופל ואחר כך להחזיר הכל להרד דיסק או חדש. 2. לקנות עכשיו הרד דיסק חדש ולהעביר הכל אליו, וכן להשתמש בגוסס לדברים לא חשובים. החסרון בדרך הראשונה הוא שכבר יש לאח שלי צורב שמסוגל לצרוב רק CD-R's כך שצורב חדש יהיה קצת בזבוז. החסרון בדרך השניה או שאין לי צורך בהרד דיסק חדש וזה יעלה יותר. אני זקוק לעצות בבקשה folks!

24. מהו ההארד דיסק בעל הנפח הגדול ביותר כיום למחשבי pc ביתיים?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by cha_had,

מחפש דיסק און קי בתקציב של עד ולא יותר מ-50 ש"ח שיהיה חיבור USB 3.0 עם מהירות כתיבה של 35-60mb/s הנפח הדרוש: 8GB, לא איכפת לי אם מהארץ או מחו"ל, רק שיהיה בתקציב. (וכשאני אומר 35MB/S זה אומר לא לכל היותר אלא לכל הפחות)

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.