עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by kaboonkal,

אני מתכנן להחליף בקרוב אחד מהHDD שברשותי (עושה כבר רעשים ואמנם עובד כמו שצריך נכון לרגע זה אבל נראה לי שהוא מתקרב לימיו האחרונים) וחשבתי על הדרך להחליף גם את הSSD. כרגע יש לי EVO 860 250GB שעושה עבודה נפלאה, אך הדרישות שלי קצת השתנו ואני צריך נפח יותר גדול אז נראה לי שאכוון כבר לכיוון 1TB. אני מבין שכונני NVME מספקים מהירויות כתיבה/קריאה גבוהות פי כמה וכמה, אך אני לא בטוח כמה זה רלוונטי עבורי. השימושים שלי הם בעיקר גיימינג וכתיבת קוד מבחינת הSSD, בקבצים הכבדים מטפל הHDD. האם יש טעם לפזול אפילו לכיוון של NVME והמחירים שהוא מגיע בהם (להבנתי ההבדל במהירויות יורגש כמעט רק בהעברות קבצים גדולים, רינדור וכו'), או שהמהלך ההגיוני הוא לדבוק בSATA? בנוסף-אשמ…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by jackhammer,

הדיסק של ה250GB שיש לי בא דפוק שלחתי אותו חזרה עכשיו קיבלתי מייל מהם שהם אומרים שכנראה אין להם את המודל הזה בסטוק אז הם יתנו לי או דיסק אחר או החזר כספי בקרדיט עכשיו בגלל הנסיון המוצלח שיש לי עם הWD 320GB עכשיו אני רוצה לקחת דיסק נוסף של WD אבל בגלל שהדיסק של ה250 עלה לי 75 דולר אני לא יכול לקחת עוד אחד של 320 WD בגלל שהוא עולה 80 דולר (אסור לחרוג אפילו בדולר) איזה באסה!!! אז ראיתי את הדגם הזה http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136055 עולה 75 דולר אבל שמתי לב שהוא מסדרה RE הדגם של ה 320 שיש לי כבר הוא זה http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136074 הוא מדרה SE16 אם אני ישים אותם ביחד יהיה בעיה? בנתיים אני הולך לשים אותם ב JBOD פשו…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Sting,

קניתי ארד-דיסק חדש WD 250GB ניסתי לפרמט אותו דרך ה Disk Management אך הפירמוט נתקע על 87% אחר כך ניסתי שוב דרך My Computer אך זה שוב נתקע ועומד על אותה הנקודה למעלה משעתיים כבר יש לכם איזה שהם הצעות או שמדובר בכונן פגום ?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום... יש לי את הלאפטופ הבא: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2952 עכשיו יש לי כונן dvd שאני לא משתמש בו, ואני יודע שאפשר להחליף אותו ב ssd. עכשיו הנה השאלות: איך אני יודע איזהsata יש לי במחשב? איך אני מתאם אותו לssd? האם יש גדלים של כונני SSD או שכולם 2.5 אינץ? איך אני יודע שזה יכנס למחשב? איזה SSD בגודל 500ג'יגה הייתם ממליצים, ואיזה ב250? (לא כל כך יודע הפרשי מחירים) האם הייתם ממליצים לקנות דרך אמאזון ולשלוח, או לקנות בארץ? האם שמעבדה תתקין לי אותו במקום הכונן? או שזה מספיק בסיסי שנוב כמוני יוכל לעשות את זה? תודה רבה לכם!

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by kovar2,

שלום, אני טס מחר לארה"ב וראיתי שיש את ה SSD הזה במחיר יחסית טוב - 170 דולר לכונן של 750GB שזה יוצא בערך 650 ש"ח. ראיתי ביקורות מעורבות על הכונן הזה לכן אני לא יודע אם הקנייה משתלמת. אשמח לקבל קצת חוות דעת. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  6. Started by hananmori12,

שלום, SSD של קרוזיר 250 גיגה דגם BX100, אחרי כל שינוי ההגדרות בביוס לAHCI וכו', התקנתי את המערכת מחדש והרצתי בדיקה, מצורפת תמונה, כמו כן שחיברתי את המחשב למחשב נייח של דל דגם optiplex 3020 הוא קיבל תוצאה הרבה יותר טובה, גם מצרף תמונה. מפרט המחשב: ‏Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB‎ GIGABYTE P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E‎ ‏8GB Kingston Value‎ Western Digital ‏500GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) Chieftec 650W Active PFC, 12cm Fan (24pin) GeForce GT 630

7. Started by simpleuser,

אני מעוניין לקנות הארד-דיסק נוסף לזה שיש לי כעת. השימוש שלו יהיה בעיקר על המחשב, אבל אני כן מעוניין להעביר אותו בין מחשבים מדי פעם (נגיד פעם בחודש). שאלה נוספת היא אם יש הבדלי מהירות ביניהם... עזרה בבקשה ???

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום לכולם, אני מחפש את הפתרון המשתלם ביותר לבעיית האחסון שלי ואשמח לשמוע את ההצעות שלכם. נתחיל במה שיש עכשיו: שני מחשבים: מחשב א' - המחשב הראשי: 3 כוננים כחולים של 1TB עם RAID 5 ללא בקר יעודי (...) מחשב ב' - HTPC ושרת גיבוי: כונן שחור של 1TB וכונן ירוק של 2TB. הבעיה: אני צלם חובב ויש לי כבר כ 1.5TB של תמונות שאני לא רוצה למחוק (קבצי RAW גדולים ומכאן הנפח הגדול). אני רוצה להגדיל את נפח האחסון ולא רוצה לוותר על הביטחון שנותן לי הרייד. האפשרויות העומדות לפני הם כאלה: א: לקנות עוד כונן של 1TB ולהוסיף ל RAID יתרונות: זול חסרונות: מוסיף רק 1TB 4 כוננים ב RAID 5 בלי בקר ייעודי לא נשמע לי טוב... ב: לקנות 2 כוננים של 4TB ולהפעיל RAID 1 יתרונות: מגדיל את הנפח ב 2TB RAID 1…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by almog1620,

האם בחיבור כונן נוסף למחשב צריך לעשות נוספות פעולות כל שהן, או שפשוט מחברים את כבל ה-DATA והחשמל והכונן מוכן לשימוש???

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  10. Started by tmpusr,

לא יודע אם זה המקום... אולי "תקלות חומרה" (אבל זו לא תקלה של ממש) או אולי מערכות הפעלה (שונה בלינוקס אולי?) ו/או תוכנה? מזה כמה ימים הדיסק הקשיח שלי טוחן ללא הכרה ללא כל סיבה נראית לעין (אחד מהשלושה - לא יודע איזה כי אני קצת מתעצל להוציא את המחשב מהנישה ולפתוח). לא מצאתי קורלציה ברורה בין ה"טחינה" הנ"ל לבין אפליקציה או שימוש ספציפי יש תוכנה שיכולה להראות לי מי טוחן לי את איזה דיסק בזמן אמת? עדיף כמובן חינמית וללא התקנה אם אפשר... לחלופין, יש דרך לדעת מתוך מערכת ההפעלה (XP PRO) בצורה פשוטה? רב תודות, גונן. עריכה2: מצאתי חלק ממה שחיפשתי - DriveGLEAM. חינמית, פיצפונת וללא התקנה. לפחות אני יודע את מי טוחנים. http://www.dirtcellar.net/software/drivegleam/drivegleam.p…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. חברי הפורום שלום. קודם כל - עשיתי חיפוש, אבל לא מצאתי תשובה מתאימה (למעשה יש תשובות מלפני חודשיים או שלושה, אבל מן הסתם יש כבר ציוד טוב יותר בשוק ממה שהוצע בהן). ברשותי צורב Philips במהירות X16 שמשמש גם בתור קורא הדיסקים שלי, ובזמן האחרון שמתי לב ש"קשה" לו לקרוא דיסקים - לפעמים צריך להכניס ולהוציא את הדיסק כמה פעמים עד שהוא מזהה אותו, אז החלטתי לבחון את האפשרות להחליפו. המהירות לא כל-כך חשובה לי (לחכות עוד דקה לדיסק זה לא נורא), מה שיותר חשוב זה האמינות וכמובן תמיכה בטכנולוגיות יותר מתקדמות. לפיכך, אבקש את עזרתכם במתן תשובות למספר שאלות שיש לי: 1. האם עדיף לקנות צורב DVD או צורב רגיל? הנטייה היא כמובן לכיוון צורב DVD מכיוון שהמחירים הם דיי נמוכים וניתן לצרוב עליהם הרבה יו…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by kovar2,

שלום, אני עומד לקנות מחשב ורוצה להתקין בו גם כונן SSD של 120 ג'יגה. ראיתי שיש הרב דגמים במחירים יחסית דומים, לכן אשמח לקבל את עזרתכם בבחירת הכונן המומלץ ביותר. הכוננים הם: 1) A-DATA SSD 120GB Premier SP550 2) Kingston SSD 120GB SSDNow UV400 3) OCZ TRION 150 SSD - 120GB 4) Corsair SSD 120G Force Series LS MLC 2.5" 5) SanDisk SSD Z400s 128GB mSATA המחירים כאן מאוד דומים, לכן אני מעדיף לקחת את הכונן עם הביצועים/אמינות הכי גבוהים. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by mashas,

צריכה המלצה על דיסק קשיח חיצוני בגודל 2.5" מקסימום. המטרה של הדיסק זה אחסון מוזיקה ותמונות במטרה לנייד בין הבית למשרד, כלומר משהו נייד ליומיום , לא לצורכי גיבוי - לזה יש כבר WD של חצי טרה בבית ודיסקים. בעיקרון אני לא כ"כ מכירה את seagate, ראיתי גם משהו של סמסונג ושמעתי המלצות לכאן ולכאן. תודה מראש,

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. יש לי צורב של ימהה 40X20X10 וכאשר אני צורב איתו בתוכנת NERO הוא בודק לי את הדיסק הרק ומוריד לי את המהירות כתיבה ל 8X למרות שעל הדיסק כתוב 32X. יש אפשרות לבטל את שינוי המהירות האוטומטי של הצורב?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. הבנתי שמדובר בדיסקים קשיחים עם הגנה כלשהי לשגיאות שלRAID.. 1. אתם יכולים להרחיב בנושא? 2.הצעתי בחנות מחשבים מפרט שהרכבתי בפורום עם seagate barracuda 64mb sata III 1tb. הם הציעו לי להחליף את ההארד דיסק ל לhitachi ultrastar sata II 32mb enterprise http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822145420 3.ההארד דיסק הוא SATA2 אבל הבנתי שזה לא משנה בכלל. אבל יותר חשוב הוא רק עם 32MB קייש. 4.האם שווה אולי להחליף את הבאראקודה בזה? Toshiba Enterprise Raid Edition 1TB Sata II 64MB http://www.tms.co.il/product/12019 (אני לא קונה בTMS. יש סיכוי טוב שאני יכול להשיג עליו מחיר זהה לBARACUDA, השאלה אם הואהיה נחשב טוב יותר מן הBarracuda אם היה עולה אותו הדבר) 5. איך אני יודע א…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכולם, יש לי בעיה עם הדיסק הקשיח החיצוני שלי מתוצרת WESTERN DIGITAL... ברגע שאני מחבר אותו המחשב מקפיץ הודעה "טעינת המתקין עבור Volume לא הצליחה. פנה לספק החומרה לקבלת סיוע" מיד אחרי זה קופצת הודעה גם שהמחשב זיהה חומרה חדשה.. ואז שהחומרה החדשה מותקנת ומוכנה לשימוש אם כי יש בעיה... המחשב לא באמת מציג את הדיסק הקשיח החיצוני ב"מחשב שלי" ולא בשום מקום אחר ולכן לא ניתן לעשות בו שימוש.. אני חייב דחוף תשובה לבעיה! תודה לעוזריםםם

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  17. אני רוהצ לקנות צורב 52X24X52 עכשיו אני מתלבט בין LG,SONY,LITE ON,BENQ בקיצור.... מה כדאי?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by OferS16,

שלום , עקב מותו בטרם עת של ההארד דיסק הקודם שלי אני משתמש בהארד דיסק ישן מאוד שהיה לי זרוק על המדף(IDE 40 GB,2 platters), אחרי כמעט חודש וחצי שאני עם ההארד דיסק הזה זמני הטעינה של הווינדואס ושל משחקים(BF3 בעיקר) הפכו לבלתי נסבלים ואני כבר מעדיף לא לשחק מאשר לחכות את כל ה5-10 דקות עד שהמפה נטענת . אז אחרי התלבטות ארוכה ובדיקה עוד יותר ארוכה הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות SSD וחשבתי על הCRUCIAL M4 60GB כי ראיתי בפורום שמלא ממליצים עליו כי הוא גם מהיר גם אמין וגם זול (יחסית), אז רציתי לשאול כמה שאלות: 1.האם יש SSD אחר שכדאי לי להסתכל עליו או שהCRUCIAL זה הבחירה הטובה ביותר (תקציב עד ל600 ש"ח) 2.האם העובדה שהלוח שלי תומך רק בSATA 2 תגביל יותר מידי את הכונן או שזה לא גורם…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by shlomoreuven,

התלבטתי בין 2 הכוננים הללו: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4899 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8517 לבסוף רכשתי את הראשון, המוזר הוא הכבל USB שקיבלתי, צירפתי תמונה, מזה הכבל הזה? מה היתרונות-חסרונות? האם בחירתי נבונה?

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by alergic,

http://www.ebay.com/itm/Crucial-MX100-512GB-2-5-inch-SATA3-Internal-Solid-State-Drive-MLC-/131400625140?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item1e98166bf4 http://www.ebay.com/itm/Brand-New-Samsung-840-EVO-Series-500GB-2-5-SATA-3-Solid-State-Drive-MZ-7TE500-/271737207679?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item3f44ccbb7f

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by GMTK,

חברים אשמח לעזרה. אני לא מצליח להכניס קבציץ מסוג FHD 1080P לכונן או כל משהוא שהוא רזלוציה גבוהה רשום לי הקובץ גדול מידי. סוג הכונן: WD 2T wdbaau0020hbk-01 מה אני יכול לעשות שהוא כן יכניס תקבצים תודה מראש לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by amir213032,

שלום לכולם בהמלצת הפורום קניתי היום את הכונן Seagate ST2000DM001 2TB בדיונים כאן ראיתי שרושמים על הכונן האלה שיש שני דגמים , אחד עם 2 פלטות (מהיר) ואחר עם 3 פלטות (איטי ביחס לראשון) מצורפות תמונות של הכונן שקניתי , ותמונה שפורסמה כאן בפורום שמראה על ההבדלים בינהם.ונראה שקניתי את ההארדיסק עם ה-2 פלטות יש לי בקשה שתעזרו לו להחליט אם מה שקניתי זה הדגם עם ה-2 פלטות או לא. צירפתי את התמונות אמיר

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום.. יש לי שתי מערכי RAID במערכת שלי אחד של ה OS שכולל 3 כונני SSD של OCZ Vertex 60GB השני כולל 3 דסקים של - WD 1001FALS Caviar Black גם כן ב RAID 0 תראו בבקשה את התמונה הבאה.. מה שמוזר זה שהתוצאה העליונה היא של מערך ה SSD ???... שניראה לי קצת נמוך אפילו לכונן אחד אז בטח שלמערך RAID 0 X 3 וגם התוצאות של המערך של WD מוזר (לטובה) ניראה לי קצת לא הגיוני.. ממוצע של 56318MB/sec קריאה ?.. הלוח שלי זה: ASUS P6T DELUXE V2 הבקר של הלוח: Marvell 88SE6111 win 7 :OS ואם זה משנה משהו אז הגדרתי את המערכים דרך הביוס (לא בדיוק ביוס אבל דרך ההגדרות של הלוח - "Ctrl+I") והתקנתי את ה RAIDים לפני שהתקנתי את המערכת. זהו.. תודה רבה ושבוע טוב לכולם, מתן.

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. ואני לא מדבר על UDMA 0-7 או PIO 1-4 או כל דבר אחר. מה אכפת לי מהמהירות של העברת נתונים מהקשיח ישירות לזכרון. יופי שזה לא מכביד על המעבד. קניתי קשיח quantum fireball 15 gb בשנת 2000 המוכר אמר לי זה UDMA 66 . ולא חשבתי על זה אפילו מאז מה זה אומר. הקשיח העביר לי קבצים מקשיח לקשיח אחר בערוצים נפרדים של IDE בקצב של 25מב. קניתי עוד קשיחים בסוף 2002, הם כבר היו ATA 100 . ורק לפני שבוע פתאום הכה אותי. מה זה ?! הקשיח מסוגל להעביר מידע ב 100 מב. ושאלתי תצמי למה אני לא מאפשר תאפשרות הזאת. התחלתי לקרוא לחפש, הבנתי שאני צריך קודם כל כבל 40 פינים 80 חוטים כדי שיעבוד במצב מעל UDAM 1, והיה לי כבל כזה משנת 21.7.2002 כשקניתי לוח אם, אבל לא נתתי לזה חשיבות. הסתכלתי עליו חפיף ראיתי יותר מדי …

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים