עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שמתי לב שיש גאפר בכונן והוא מציין כמה מצבים של sata כמו איפשור ssc, או ssc ו-pm2 ביחד, או הן מבוטלות. מה האופציות האלה אומרות? ועוד שאלה בתוכנה WD Diagnostics אני מצליח לראות רק את הדיסק הקשיח שמחובר לsata 0 ,ובמקום לזהות בשני כונן אחר הוא מזהה לי את אותו הכונן שמחובר בsata 0. גם בתוכנות אחרות אי אפשר לקרוא מהsmart של הכונן השני (טמפ, מידע דיאגנוסטי, וכו). יש לציין הsata 0 זה 80jd והשני זה 250ks... האם מישהו יודע מה ההסבר לזה?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  2. Started by hananmori12,

שלום, SSD של קרוזיר 250 גיגה דגם BX100, אחרי כל שינוי ההגדרות בביוס לAHCI וכו', התקנתי את המערכת מחדש והרצתי בדיקה, מצורפת תמונה, כמו כן שחיברתי את המחשב למחשב נייח של דל דגם optiplex 3020 הוא קיבל תוצאה הרבה יותר טובה, גם מצרף תמונה. מפרט המחשב: ‏Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB‎ GIGABYTE P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E‎ ‏8GB Kingston Value‎ Western Digital ‏500GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) Chieftec 650W Active PFC, 12cm Fan (24pin) GeForce GT 630

3. Started by Sting,

קניתי ארד-דיסק חדש WD 250GB ניסתי לפרמט אותו דרך ה Disk Management אך הפירמוט נתקע על 87% אחר כך ניסתי שוב דרך My Computer אך זה שוב נתקע ועומד על אותה הנקודה למעלה משעתיים כבר יש לכם איזה שהם הצעות או שמדובר בכונן פגום ?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Gnome,

אז ככה, יש לי HD של MAXTOR SATA 120GB והוא מחולק בצורה לא יעילה במיוחד. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול להגדיל את המחיצה D ולהקטין C (שבה מותקנת המערכת הפעלה)? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by Fimka,

מעוניין לקנות SSD בתצורת MSATA לנייד, כרגע זה הנפח בטווח המחירים הרצוי של עד 140$ פלוס מינוס. מתלבט בין שניהם בשל ביקורות טובות על שניהם, בגדול האתרים מכווינים על הסמסונג אבל בנפח הזה זה נראה שהוא נחת ביחד לקרושל... http://www.crucial.com/ProductDisplay?urlRequestType=Base&catalogId=10151&categoryId=&productId=12928&urlLangId=-1&langId=-1&top_category=&parent_category_rn=&storeId=10151 http://www.samsung.com/us/computer/memory-storage/MZ-MTE250BW מה אתם אומרים? (כמובן אם ידוע על בעיות עם מימוש אחריות יצרן בארץ ועוד בעיות מסתוריות - אשמח לשמוע!)

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Seaninho10,

שלום, אני מחפש להחליף את הכונן הנייח הקיים אצלי במערכת למעלה משנה וחצי בכונן SSD שייתן לי ביצועים טובים יותר בתפעול המערכת. כלומר, אני מחפש כונן SSD נטו להתקנת 8 WINDOWS עליו (ישמש ככונן :C) כדי שמערכת ההפעלה תרוץ חלק יותר ומהר יותר, לא מעבר לכך. ממה שהסתכלתי, ה- 120GB SAMSUNG EVO יספיק לדעתי, שדי מתאים לי לכיס. מומלץ? או שאני יכול להסתפק במשהו זול יותר?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Mike_Shinoda,

שלום, חברה שלי הולכת לקנות היום מחשב נייד (Dell Inspirion 3147 אם זה רלוונטי) והצעתי לה לקנות לו גם SSD. התקציב שלה הוא עד 500 ש"ח והיא באילת. רציתי לשאול איזה מבין הדגמים הללו הוא המומלץ ביותר??: Crucial MX100 256GB Crosair Force LX 256GB Transcend SSD370 256GB לפי הפרטים הטכנים האמת שהדגם האחרון נראה הכי טוב מבחינת זמני כתיבה וקריאה אבל אולי אחד מהאחרים דווקא יותר מומלץ מסיבות אחרות? בתודה מראש על כל תשובה שתינתן. בברכה, ליאור.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. מישהו פה שחזק בתחום יכול להעריך מתי נתחיל לראות את הSSD מתחיל לעקוף אותו בסיבוב ? והאם יש חסרונות מהותיים כמו אורך חיים או אולי מהירות ? ועוד שאלה חצי קשורה שסקרנה אותי... האם אפשר לעשות BOOT ובעצם להתקין מערכת הפעלה מDISK ON KEY ? תודה, אוהד.

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by summer69,

שלום לכולם. לאחרונה התחלתי ללמוד קצת על התשתיות של NetApp, הבנתי מה זה snapshots, הבנתי איך RAID DP עובד. ויש לי כמה שאלות על WAFL. אם הבנתי נכון, הWAFL הוא לא בידיוק מערכת קבצים, אלא יותר Sub System של ONTAP שבעצם אחראי על הmetadata של הקבצים, על הSnapshots, לשרת לקוחות של NFS וCIFS, ועוד. והאם i nodes (אני נוב בלינוקס) הם בעצם האינקדסים שמחזיקים את הmetadata (שינוי אחרון, הרשאות, תאריך יצירה וכו') של הקבצים? ובi nodes בעצם הWAFL מטפל? האם אני צודק? בכל מקום שקראתי על WAFL באינטרנט, כתוב שהוא לא File System אלא File Layout.... אשמח לשמוע ממכם על מנת שאוכל להבין טוב יותר.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  10. אולי צריך דיסקט מיוחד לפורמט של NTFS ? ועוד שאלה קטנה שענו עליה אבל לא הצלחתי למצוא את הת'רד : בכונן D התוכנות/משחקים/שירים וכד' תופסים 10 גיגה וכשאני עושה PROPORTIES המחשב מראה שתפוסים 20 גיגה וב C זה מראה לי 3 גיגה כשבאמת הכל שם תופס 2 גיגה ... תודה מראש !

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by DXT,

האם זה Seagate Barracude IV? כי לפי הקישור שבפנדה זה III אבל לפי הרשימת מוצרים של סיגייט, זה IV... אני משער שזה IV, נכון? והם כדאי לי לקנות אותו (אני צריך את ה 40GB הכי מהיר ואמין שאפשר)? מה עם המקסטור?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by kipi25,

שלום! רציתי לאמת מה שאמר לי טכנאי במעבדה: "לעשות DEFRAG לדיסק הקשיח כמה שפחות, כי הפעולה מקצרת את החיים שלו ועלולה לגרום לו לתקלות". הטכנאי הסביר לי שפעולת ה DEFRAG היא פעולה מאוד אינטנסיבית על הדיסק הקשיח ובכלל לא מומלץ לעשות אותה באופן תכוף, אלא פעם בלפחות חצי שנה..... מה דעתכם על כך??? תודה לעונים.. 8)

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by ady,

שלום יש לי צורב LG GSA-H22 X18 DVD ב SP2 XP עד היום הוא עבד כמו שצריך אבל בלי שום התראה המחשב לא מזהה אותו יותר כצורב אלא רק כ DVD-RAM DRIVE ואם אני שם דיסק ריק הוא הופך ל CD-ROM דיסקים קודמים שצרביתי איתו מאותו סוג הוא קורא אז לא נראה לי שזה הדיסקים. אין לי מושג למה זה קרה או איך לפתור את הבעיה ניסיתי להתקין מחדש אבל ללא הועיל חיפשתי עידכונים אבל אין כלום באתר של LG ולא נראה כאלו יש עדכון קשוחה. אם למישהו יש פיתרון אני ישמח בתודה מראש

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by kovar2,

שלום, אני עומד לקנות מחשב ורוצה להתקין בו גם כונן SSD של 120 ג'יגה. ראיתי שיש הרב דגמים במחירים יחסית דומים, לכן אשמח לקבל את עזרתכם בבחירת הכונן המומלץ ביותר. הכוננים הם: 1) A-DATA SSD 120GB Premier SP550 2) Kingston SSD 120GB SSDNow UV400 3) OCZ TRION 150 SSD - 120GB 4) Corsair SSD 120G Force Series LS MLC 2.5" 5) SanDisk SSD Z400s 128GB mSATA המחירים כאן מאוד דומים, לכן אני מעדיף לקחת את הכונן עם הביצועים/אמינות הכי גבוהים. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by kovar2,

שלום, אני טס מחר לארה"ב וראיתי שיש את ה SSD הזה במחיר יחסית טוב - 170 דולר לכונן של 750GB שזה יוצא בערך 650 ש"ח. ראיתי ביקורות מעורבות על הכונן הזה לכן אני לא יודע אם הקנייה משתלמת. אשמח לקבל קצת חוות דעת. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  16. שלום לכולם, יש לי בעיה עם הדיסק הקשיח החיצוני שלי מתוצרת WESTERN DIGITAL... ברגע שאני מחבר אותו המחשב מקפיץ הודעה "טעינת המתקין עבור Volume לא הצליחה. פנה לספק החומרה לקבלת סיוע" מיד אחרי זה קופצת הודעה גם שהמחשב זיהה חומרה חדשה.. ואז שהחומרה החדשה מותקנת ומוכנה לשימוש אם כי יש בעיה... המחשב לא באמת מציג את הדיסק הקשיח החיצוני ב"מחשב שלי" ולא בשום מקום אחר ולכן לא ניתן לעשות בו שימוש.. אני חייב דחוף תשובה לבעיה! תודה לעוזריםםם

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  17. הי, קניתי לאחרונה SSD Crucial M4 128GB מיד שניה (עוד באחריות עד 05.2015). עשיתי בדיקה במקום לכונן עם SSD Life Pro והוא נמצא תקין. את הכונן שמתי במחשב שולחני שמשמש אצלי כשרת אחסון (בין היתר), התקנתי מערכת הפעלה והרצתי בנצ'מארק עם AS SSD. קיבלתי תוצאות ממש גרועות (קובץ מצורף - AS SSD Bench (on NAS).jpg). העברתי את הכונן למחשב הראשי שלי (לחיבור סאטה 2) והרצתי שם בדיקה שגם קיבלה תוצאות לא טובות (קובץ מצורף - AS SSD Bench on Main Desktop.jpg) לצורך ההשוואה, היות ויש לי דיסק זהה גם על המחשב הראשי שלי (בחיבור סאטה 3) צירפתי גם את הבדיקה שערכתי לו שקיבלה תוצאות מצויינות (קובץ מצורף - Different SSD Bench on Main Desktop.jpg). אני מניח שלמרות שמדובר בחיבור סאטה 2, עדיין צריכה להתקב…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by elad-r,

שלום, אני רוצה לחבר הארד דיסק יחסית חדש בעל חיבור sata למחשב ישן ובלוח אם אין חיבור כזה, יש דרך לחבר אותו בכל זאת? מצאתי כבל שמתחבר לכבל חשמל ומשנה את החיבור שלו כדי שיתאים להארד דיסק אבל לכבל sata לא מצאתי כזה דבר... תודה

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום אני מברר עבור חבר כונן SSD חיצוני בגודל 250 חשבתי על samsung evo 850 (קניתי לי כזה. טרם הגיע) אבל אני לא מכיר מארזים מומלצים הוא מחפש עם חיבור USB3 מטרה מערכת הפעלה plug and play תקציב 700 שקל (עדיפות לרכישה באזור המרכז)

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  20. היי.. שוטטתי קצת בפורום לאחר שהצורב הנוכחי שלי של LITE ON 20A1S מת אחרי שנתיים וקצת (המגש לא יוצא צריך להוציא אותו עם הפין חירום, 1 מתוך 3 דיסקים לא נצרבים טוב) וזה העלה בי געגועים לצורב הישן והטוב של plextor שהשתמשתי בו כשעוד הייתי DJ לפני הצבא.. 5 שנים של שימוש סזיפי ומאסיבי וממוצע של 5 דיסקים ביום לא שברו את הכונן הזה והוא עדין אצלי זרוק בבוידעם מחכה שיקראו לו... שמתי לב שבסטיקי אין המלצות על החברה הזאת (בכלל ההמלצות הן על צורבים שיצרו אותם ב-2007) והדיון האחרון על PLEXTOR (עשיתי חיפוש) הוא מ-2003 כשעוד היה קרב בינם לבין ימאהה (למי שזוכר). 1. מעוניין לשמוע חוות דעת על הצורבים של החברה הזאת. 2. איך החברה הזאת כיום? האם היא עומדת שווה בשווה עם סמסונג, פיוניר וכו'. תודה …

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by evy,

אהלן אני מחפש כונן SSD 256 או 500 גיגה למחשב הנייד שלי, במבצע קטלני במסגרת המבצעים של black friday למישהו יצא להיתקל ויכול להפנות אותי?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. ואני לא מדבר על UDMA 0-7 או PIO 1-4 או כל דבר אחר. מה אכפת לי מהמהירות של העברת נתונים מהקשיח ישירות לזכרון. יופי שזה לא מכביד על המעבד. קניתי קשיח quantum fireball 15 gb בשנת 2000 המוכר אמר לי זה UDMA 66 . ולא חשבתי על זה אפילו מאז מה זה אומר. הקשיח העביר לי קבצים מקשיח לקשיח אחר בערוצים נפרדים של IDE בקצב של 25מב. קניתי עוד קשיחים בסוף 2002, הם כבר היו ATA 100 . ורק לפני שבוע פתאום הכה אותי. מה זה ?! הקשיח מסוגל להעביר מידע ב 100 מב. ושאלתי תצמי למה אני לא מאפשר תאפשרות הזאת. התחלתי לקרוא לחפש, הבנתי שאני צריך קודם כל כבל 40 פינים 80 חוטים כדי שיעבוד במצב מעל UDAM 1, והיה לי כבל כזה משנת 21.7.2002 כשקניתי לוח אם, אבל לא נתתי לזה חשיבות. הסתכלתי עליו חפיף ראיתי יותר מדי …

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by integral,

כן, הם מתחילים להגיע.. ה LG 5613D (חיצוני) וה BENQ 1625 (פנימי, אבל רק X8 -R ו DL 2.4): [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by ofeky1,

אז ככה אני מחפש לוח אם חדש למחשב שלי במקום הקיים שלי בגלל מספר בעיות שאני חושב שהוא אחראי עליהם התקציב הוא בערך 500 שקל אם שווה להוסיף עוד 100 שקל אז זאת לא הבעיה... המעבד שלי הוא E6750 והזכרונות הם של OCZ 4X1GB ועל המעבד ישב נינג'ה פלוס הלוח צריך להיות מתאים לOC קל עד בינוני ולמשחקים ושיהיה אמין... חשבתי על לוח של DFI אבל אין חנות שיש לה את הלוחות האלה בזמינות מידית ועדיף שיהיה עם כמה שיותר פצ'רים זהו בעיקרון ואני ישמח להצעות והמלצות!! תודה לעוזרים!!

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by tmpusr,

לא יודע אם זה המקום... אולי "תקלות חומרה" (אבל זו לא תקלה של ממש) או אולי מערכות הפעלה (שונה בלינוקס אולי?) ו/או תוכנה? מזה כמה ימים הדיסק הקשיח שלי טוחן ללא הכרה ללא כל סיבה נראית לעין (אחד מהשלושה - לא יודע איזה כי אני קצת מתעצל להוציא את המחשב מהנישה ולפתוח). לא מצאתי קורלציה ברורה בין ה"טחינה" הנ"ל לבין אפליקציה או שימוש ספציפי יש תוכנה שיכולה להראות לי מי טוחן לי את איזה דיסק בזמן אמת? עדיף כמובן חינמית וללא התקנה אם אפשר... לחלופין, יש דרך לדעת מתוך מערכת ההפעלה (XP PRO) בצורה פשוטה? רב תודות, גונן. עריכה2: מצאתי חלק ממה שחיפשתי - DriveGLEAM. חינמית, פיצפונת וללא התקנה. לפחות אני יודע את מי טוחנים. http://www.dirtcellar.net/software/drivegleam/drivegleam.p…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים