עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. כמי שיש לו 2 כוננים חיצוניים USB 2.0 אחד בנפח 1TB של VERBATIM (דיסק של WD) והשני בנפח 2TB של SEAGATE FREEAGENT - הראשון לגיבוי מעה"פ והשני לגיבוי קבצי MULTIMEDIA. אני צופה בדאגה כיצד נפח הדיסק הולך ומצטמצם ולכן נראה לי שהכוון הנכון והמשתלם הוא רכישת מארז חיצוני + דיסק קשיח. החיסרון של הכוננים שברשותי הוא החום הגבוה בעיקר ה FREEAGENT ולכן נראה לי שמארז חיצוני מאורר יהיה פיתרון טוב יותר בשילוב דיסק קשיח (שיתחלף כל פרק זמן). לכן, הייתי מעוניין שוקל רכישת מארז יעודי רצוי שיתמוך בממשקים מתקדמים כגון USB 3.0 ו/או Esata + דיסק קשיח 2TB לפחות יש למישהו המלצות לשילוב מוצלח בתקציב עד 1000 ש"ח ??

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום, יש לי כונן קשיח חיצוני שיש בו בערך 110 ג'יגה קבצים, בשלב מסוים הכנסתי אותו למחשב והוא מזהה רק שתי תיקיות מכל מה שנמצא בפנים, בדקתי אותו ב-3 מחשבים שיש לי בבית - ובכולם הוא מראה את אותם 2 תיקיות שזה בערך אולי גג 10 ג'יגה מכל מה שיש בפנים, השאלה שלי היא למה הוא לא מראה לי את שאר הקבצים, בנוסף אם עושים את המאפיינים של הדיסק החיצוני הוא מראה שתפוס 110 ג'יגה, ההשערה הראשונית שלי היא שזה בגלל שבמחשב היותר ישן שלי האנטיוירוס הכניס לבידוד משום מה את הקבצים האלה, אבל זה אמור להשפיע גם על שאר המחשבים? עזרה תתקבל בברכה, תודה, מתן.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by eido300,

יש לי dok שבור ואני רוצה להוציא ממנו תמונות, הוא שבור בחלק שמחבר בין הזיכרון לחיבור usb, כמו שהבנתי חיבור הusb הזכר בנוי מ-4 גידים, האם אפשר פשוט לחבר את הגידים האלה לusb הנקבה בעזרת חוטים, פשוט להעביר כבל מגיד בזכר לגיד בנקבה? אלה הם תמונות של הdok

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. היי, שאלה שהיא קצת 2005, אבל בכל זאת... שאלה קצרה, תשובה קצרה: (אני מקווה) יש לי מחשב ישן שמשמש כ-HTPC עם כונן HDD רגיל וישן בנפח 250GB. הבאתי בשבילו כונן SSD חדש בנפח 120GB. הנפח שבשימוש בכונן הישן: כ-20GB בלבד. אין בעיה. אני רוצה לשכפל את הכונן הישן לכונן החדש, כולל מערכת ההפעלה וכו'. הפעם האחרונה שעשיתי שטויות כאלה היתה כשאנשים עדיין פחדו מבאג 2000, וזה היה עם PartitionMagic זכרונה לברכה. אני מניח שיש היום תוכניות קטנות פשוטות וחינמיות שיוכלו לעשות את עניין ההעתקה הזה בלחיצת עכבר אחת או שתיים... אבל בתקופתנו מה שאפשר למצוא בחיפוש בגוגל זה בעיקר spywares ו-bloatwares. אז.... המלצות ל-Utility קטנה חינמית ומומלצת שתוכל לעשות את זה? תודה

5. Started by roeesnir,

שלום. עשיתי איזה סרט ואני רוצה לצרוב DVDים ולהגן עליהם מפני העתקה. איך עושים את זה? אפשר לעשות את זה ברמת תוכנה?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by headg,

הי, רכשתי את ה - Samsung green 2TB המפורסם. פרמתי אותו ב - win 7 format GPT ושמרתי עליו חומר; אני צריך את HD ב Win XP , אך XP לא מזהה אותו באקספלורר למרות שרואים אותו ב MANAGE. מצ"ב תמונה כדיסק 0. כיצד אפשר להשמיש אותו ב - XP ? תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by summer69,

שלום לכולם. לאחרונה התחלתי ללמוד קצת על התשתיות של NetApp, הבנתי מה זה snapshots, הבנתי איך RAID DP עובד. ויש לי כמה שאלות על WAFL. אם הבנתי נכון, הWAFL הוא לא בידיוק מערכת קבצים, אלא יותר Sub System של ONTAP שבעצם אחראי על הmetadata של הקבצים, על הSnapshots, לשרת לקוחות של NFS וCIFS, ועוד. והאם i nodes (אני נוב בלינוקס) הם בעצם האינקדסים שמחזיקים את הmetadata (שינוי אחרון, הרשאות, תאריך יצירה וכו') של הקבצים? ובi nodes בעצם הWAFL מטפל? האם אני צודק? בכל מקום שקראתי על WAFL באינטרנט, כתוב שהוא לא File System אלא File Layout.... אשמח לשמוע ממכם על מנת שאוכל להבין טוב יותר.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  8. האם יש חסרונות בתפעול SSD? כמו שחיקה בעקבות כתיבה חוזרת כפי שקראתי בזמנו? או שזה מיתוס/זניח? מה קורה עם הורדות אם אני מוריד לדיסק רגיל (האם הן יורדות ל SSD קודם ואז מועברות ל HDD?) נפח מומלץ להרצת מערכת הפעלה (ווינדוס 8.1) תוכנות ומס משחקים (את השאר אין לי בעיה לאכסן בדיסק נוסף) אם אפשר גם לקבל המלצות לדיסק הכי משתלם (מחיר ביחס לביצוע ונפח) התקציב לא גבוה...האמת כמה שיותר זול... אשמח לכל מידע חיוני נוסף שכדאי לדעת בנושא, תודה ושבוע טוב

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by iMeash,

אהלן, כבר תקופה שאני רוצה שיהיה לי שרת ביתי לצורך הזרמת מדיה. מתלבט בין 3 אפשרויות: 1: raspberry pi. עלות - בסביבות 700 ש"ח כולל ערכת קירור ואחסון 2: לפטופ ישן שיש לי זרוק אצל ההורים שההתלבטות לגביו היא שהוא מאוד ישן, ואני לא יודע אם לפטופ בנוי להיות דלוק 24/7. היתרון שלו היא שאין עלות בכלל (חוץ מצריכת חשמל שאני מניח שהיא הרבה יותר מאשר שרת יעוד או PI). 3: שרת NAS יעודי כמו לדוגמה: https://ksp.co.il/web/item/105907 ההתלבטות שלי לגביו היא שיש לו זיכרון נמוך (512MB לעומת 4GB או 8 GB שיש ב PI או בלפטופ הישן) מערכת הפעלה שאני לא מכיר ולא יודע אם אפשר להחליף. ודבר אחרון מעבד יותר חלש מזה של ה PI או של הלפטופ. עלות כוללת כולל אחסון - ב…

10. שלום לכולם מחפש כונן גיבוי חיצוני שישמש גם להעברת קבצים גדולים כ100GB מדי פעם. לכן דרוש USB 3 שיהיה מהיר (יש לי במחשב USB3) כמו כן עדיף שיראה אלגנטי וקל לנשיאה. לאחר בדיקה בזאפ ובוואלה שופס נראה שיש רק 3 חברות WD HP TRANSCEND אשמח לקבל המלצות אני מניח שSSD עדיף כמו כן הבנתי שיש כמה סוגים של SSD איך אני יכול לדעת איזה סוג הכונן הספציפי צירפתי לינקים לכוננים של 500GB רק לצורך השוואה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1QEAA1C1F9 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777195 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=766904 תודה מראש חזי

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. אורח Syrex
    Started by אורח Syrex,

אהלן, אני מחפש SSD למחשב (דיי ישן) , התפקיד שלו יהיה נטו ל OS, זה המפרט: Processor : AMD Athlon II X3 440 (3000.0 MHz,Socket AM3) Motherboard: Gigabyte-GA-880GM-UD2H AMD RS880 + SB750/SB710) Memory: 8 GB ( 666.7 MHz 2x 2GB G.Skill F3-10666CL8-2GBECO + 4GB G.Skill 800.0 MHz (DDR3-1600 / PC3-12800) Hard drive: SAMSUNG Spinpoint F3 ST1000DM005/HD103SJ 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive Bare Drive חשבתי על איזור ה 400-500₪ ל 250GB , ראיתי שיש חיבורים שנקרא M.2 שלא קיים במחשב (וה PCI-E שבמחשב תפוס לכרטיס מסך , אבל כמה יש בכלל? זה המפרט ), יש עוד פתרונות? מה יתאים בסיטואציה הזאת? …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. היי, אני רוצה לרכוש דיסק קשיח חיצוני בנפח 1TB עם חיבור USB3 ובגודל 2.5". התקציב הוא עד 500 ש"ח ללא חריגות. כרגע אני נוטה לכיוון הדיסק הזה: SeaGate GoFlex Ultra-portable Drive http://www.seagate.com/external-hard-drives/portable-hard-drives/standard/goflex/ מה דעתכם על הביצועים שלו? האם יש דיסק אחר מומלץ במסגרת התקציב? בדיקות ב USB2: 1. בדיקת ביצועים בעזרת התוכנה CrystalDiskmark. 2. העתקה דרך הוינדוס של קובץ גדול (9 ג'יגה). 3. העתקה דרך הוינדוס של הרבה קבצים קטנים תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום! לפני כמה זמן (אולי חודשיים) אני עם 150GB (היה לי 238GB סה"כ מ2 כוננים, C 150, D 83) כשיש לי דיסק קשיח 250AAKS, היה לי ויסטה, רציתי לעבור לXP מבחינת הביצועים שלו מעל ויסטה, בהתקנה נאמר לי אם אני רוצה למזג את הכוננים שיהיה לי 238GB בכונן אחד, רציתי לעשות זאת, אבל ללא היסוס לא ידעתי מה עשיתי, כנראה מחקתי את כונן D ללא מחיקת הGBים, בדקתי אם יש לי אחד עם 238GB, לבסוף נהיה 150 GB, החזרתי את הויסטה למסכים, מה לעשות כעת? עצות,? אפשרויות להחזרת 83GB לD ולמזג אותו עם C וסוף סוף יהיה לי 238GB? תודה לעוזרים!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by ariel-ro,

אני מחפש DOK 32GB שאני אוכל להעביר איתו משחקים וקבצים גדולים . כן אני יודע שחלק יגידו לי ש16GB יספיק, אני חושב ש16GB לא יספיק בעתיד המאוד קרוב, ו32GB יהיו איתי לכמה שנים הקרובות. וכן אני יודע שחלק מהאנשים יגידו לי, אבל ירדו מחירים וכו' וכו', אם אני אחכה לכל הירידות מחירים כל פעם אני לא אקנה כלום. תקציב: התקציב לא מוגבל בגלל שאני לא יודע מחירים, אבל חשוב שלא יהיה גבוה מאוד. חשוב שיהיה של חברה מוכרת וטובה. אני יכול גם לקנות מהדיוטי פרי אם זה יותר זול מאשר בארץ. ואין לי בעיה להזמין גם מEBAY איזה דגמים מומלצים? מהפשוט יותר עד לאיכותי ביותר. אני יודע שיש שתי סדרות מומלצות של SAN DISK אשמח התיחסות אליהן. עריכה: בגלל שבEBAY המחירים הרבה יותר נמוכים, אם אפשר גם המלצה ל6…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Ido.G,

היי, כאמור ברשותי כונן Maxtor Diamondmax 10 250GB EIDE. האם עדיף לפצל אותו לשנים או כמחיצה בודדת? (משיקולי ביצועים) תודה

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by tomer_et,

רציתי לשאול האם ניתן ליצרוב שני סרטים בפורמט XVID על DVD. הכוונה שלי היא לא להשאיר את הסרטים בפורמט של XVID ופשוט לצרוב אותם כ-DATA אלא להפוך את שניהם לפורמט המתאים ל-DVD ואז לצרוב אותם על דיסק אחד. אני משער שאם אני אחבר את שניהם ואז יבצע המרה לא תיהיה בעיה - אבל אינ רוצה להשאיר כל אחד בפני עצמו. במידה והדבר אפשרי - איך עושים את זה? האם מאבדים מאיכות הסרטים אם צורבים את שניהם על אותו הדיסק? אני יודע שבאופן עקרוני הנפח שלהם רק עולה - אבל אני לא כל כך מבין בתהליך הקידוד של סרט מפורמט XVID ל-DVD. בתודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Gnome,

אז ככה, יש לי HD של MAXTOR SATA 120GB והוא מחולק בצורה לא יעילה במיוחד. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול להגדיל את המחיצה D ולהקטין C (שבה מותקנת המערכת הפעלה)? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. שלום רב, אני מעוניין לרכוש כונן קשיח חיצוני. המטרה העיקרית והחשובה ביותר היא גיבוי, אך כנראה שגם אעבוד איתו (למרות זאת, אין דרישה מיוחדת לביצועים טובים, אלא רק ליכולת להחזיק הרבה שעות עבודה). ההתלבטות היא בין כונן חיצוני "שולחני" (3.5"), לבין כונן חיצוני נייד (2.5"). השאלה העיקרית שלי היא האם יש הבדל באמינות בין כונן חיצוני שולחני לבין כונן נייד?. מכיוון שהמטרה העיקרית היא גיבוי, אני אעדיף ללכת על האמין יותר. באותו נושא, האם כונן קשיח פנימי הוא אמין יותר מחיצוני? אשמח לקבל המלצה לגבי חברה / דגם ספציפי עבור כונן חיצוני שולחני ועבור נייד (אני מחפש שהו סטנדרטי יחסית, אמין, אבל לא צריך להיות משהו מיוחד). הכיוון הוא כונן של 500 ג'יגה, אבל אם אלו בעלי נפח קטן יותר הם משמעותית …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by bneli,

במקרה פתחתי לראות מה מצב הכונן שלי מבחינת בריאות.. לא שקרה משהו מיוחד אני ממש בלחץ.. ראיתי שיש איזו אזהרה עכשיו אחרי זה נילחצתי ועשיתי בדיקת דיסק של ווינדוס.. וזה משיצא.. האם אני צריך לדאוג? האם זה כבר זמן לקנות כונן חדש? הכונן בן 2 וחצי ומשמש לסרטים ותמונות המערכת עצמה יושבת על SSD

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by amir213032,

שלום לכולם בהמלצת הפורום קניתי היום את הכונן Seagate ST2000DM001 2TB בדיונים כאן ראיתי שרושמים על הכונן האלה שיש שני דגמים , אחד עם 2 פלטות (מהיר) ואחר עם 3 פלטות (איטי ביחס לראשון) מצורפות תמונות של הכונן שקניתי , ותמונה שפורסמה כאן בפורום שמראה על ההבדלים בינהם.ונראה שקניתי את ההארדיסק עם ה-2 פלטות יש לי בקשה שתעזרו לו להחליט אם מה שקניתי זה הדגם עם ה-2 פלטות או לא. צירפתי את התמונות אמיר

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by eyal00,

שלום, רכשתי מחשב חדש. יש לי חיבור בלוח לUSB 3 (לוח ASUS P8Z68-V) ואני מעוניין לקנות פאנל קדמי של שני חיבורי USB3 משום מה לא מצאתי חנות שמוכרת...

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Holy,

בעיקרון Maxtor 120GB SATA חדש חנדנד וכשונא NTFS רציתי לעשות אותו FAT32 (הישן והטוב) השאלה איך עושים את זה FDISK יודע לעבוד עם SATA? יש דגך לגרום לוינדוס לפרמט הרדיסק גדול מ-30 גיגה ב-FAT32?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. נראה לי שהשגיאה מגיעה מהתוכנה SPEEDFAN ... והרי ההודעה: WTF?! :AR15:

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. שלום, לאחרונה היו לי כל מיני תקלות מוזרות במחשב, המחשב היה נתקע, זמני תגובה ארוכים. החלטתי להתקין מחדש מערכת הפעלה. לאחר שההתקנה בוצעה, הורדתי HD TUNE לבדוק את ביצועי כונן ה SSD וקבלתי התראה על טמפרטורה גבוהה של 128 מעלות הכונן ממוקם בין הדיסקים הקשיחים הרגילים שהם נמצאים בטמפרטורה של 41-49 מעלות. מדובר בכונן OCZ AGILITY 3 60G יש עוד תוכנה שאני יוכל לאמת את הטמפרטורה הזאת? הכונן דפוק ולממש אחריות? ישמח לשמוע חוות דעת מצורף תמונה [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by OferS16,

שלום , עקב מותו בטרם עת של ההארד דיסק הקודם שלי אני משתמש בהארד דיסק ישן מאוד שהיה לי זרוק על המדף(IDE 40 GB,2 platters), אחרי כמעט חודש וחצי שאני עם ההארד דיסק הזה זמני הטעינה של הווינדואס ושל משחקים(BF3 בעיקר) הפכו לבלתי נסבלים ואני כבר מעדיף לא לשחק מאשר לחכות את כל ה5-10 דקות עד שהמפה נטענת . אז אחרי התלבטות ארוכה ובדיקה עוד יותר ארוכה הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות SSD וחשבתי על הCRUCIAL M4 60GB כי ראיתי בפורום שמלא ממליצים עליו כי הוא גם מהיר גם אמין וגם זול (יחסית), אז רציתי לשאול כמה שאלות: 1.האם יש SSD אחר שכדאי לי להסתכל עליו או שהCRUCIAL זה הבחירה הטובה ביותר (תקציב עד ל600 ש"ח) 2.האם העובדה שהלוח שלי תומך רק בSATA 2 תגביל יותר מידי את הכונן או שזה לא גורם…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים