אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
לי יש במחשב שני הארד דיסקים של 40 רציתי רק לדעת אם עשיתי טעות כשקניתי את השני במקום להחליף ל80 או ששניים זה יותר טוב מאחד גדול? חוץ מזה זה חור בהשכלה אז אשמח אם תענו לי בהקדם
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני עומד לרכוש דיסק קשיח בנפח של 320Gb. חנות מסויימת הציעה לי לחלק את הנפח הנ"ל ל-2 דיסקים. הראשון Raptor של 74Gb עליו תותקן מע' ההפעלה והיתרה בדיסק "רגיל" בנפח של 250Gb לאחסון שאר החומר. האם חלוקה זאת בעבודה שוטפת (אופיס, אינטרנט) תביא לשיפור ביצועים ניכר במערכת? מה קורה בנוגע לעריכת סרטים ומשחקים? האם החלוקה שווה את תוספת המחיר? תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, שבוע הבא אני מתכנן לקנות קשיח חדש נוסף למחשב שלי ( של טרה ) ויש לי שאלות לגבי דגמים שראיתי. 1. לגבי סדרת ה GREEN של WD. הבנתי שהם שקטים יותר שזה חשוב לי מאוד - רק הבנתי שיש להם אורח חיים קצר יותר. הכונן מתוכנן להיות כונן גיבוי ( כולל הפעלה של UTORRENT לפעמים באופן ממושך ) ולא מתוכננים להיות מותקנים עליו דברים. קרתי שפסול שתהיה עליו מערכת הפעלה, השאלה האם גם לשימוש כזה של גיבוי אורך החיים שלו קצר יותר? 2. ראיתי שיש גירסאות VIDEO PIPE LINE של סייגט - גם הן עם RPM נמוך יותר - משמע שקט יותר? האם ההבדל בין 7200 RPM ל 5900RMP באמת מורגש מבחינת רעש ( כונן שלישי במחשב )? אם לא שני אלו, האם יש הבדלים בין רמות הרעש של סיגייט ו WD? ( האמת שהסייגט שיש לי היום של 250 ג'יג…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש לי HD של Western Digital דגם 500GB Blue. ה-HD שקט מבחינת פעולות שהוא עושה, כלומר קריאה וכתיבה, אבל עצם היותו פועל(גם בלי קריאה או כתיבה) גורם לרעד קל במחשב. הרעד הזה הופך במארז, לקול עמום שנשמע כמו "ממממ". דיי מעצבן.. איך נפתרים מזה? תוספת קטנה: הרעד נובע מ-HD, ולא מהמאוורר של המעבד או מהמאוורר של הספק. איך אני יודע? ניתקתי את ה-HD, והמאוורר של הספק והמאוורר של המעבד לא גרמו לשום רעש או רעד. כשהחזרתי את ה-HD לעבוד, חזרה הבעיה. מקווה שיש אנשים שנתקלו בבעיה הזו כבר קודם, ויודעים איך לפתור אותה.. ממש חשוב לי שהמחשב יהיה שקט.. תודה רבה card
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי MID שנקרא smartq V5 (בגדול PDA עם מסך 800X480 ) והוא בדרך אלי . יש לו 2G זיכרון אבל רק 128 פנויים למשתמש (3 מערכות הפעלה) . אז אני אצתרך בבוא האת לקנות בשבילו כרטיס SDHC בנפח סביר של 8 עד 16 גיגה ועד כמה שהבנתי עדיף class 4 או 6 . בדקתי כמה מקומות באיטרנט והמחירים די דומים. בארץ המחיר גבוה בסביבות ה10-11 שקל לגיגה ראיתי בebay שמוכרים בערך ב9 שקל לגיגה אבל יש סיכוי שהם מזויפים או מקולקלים ובשביל 20% הנחה אולי לא כדאי לקחת סיכון . יש למישהו המלצות על חנות כרטיס ונפח? . לא אכפת לי לקנות שתי כרטיסי 4 גיגה אבל אני מעדיף 8 גיגה ומעלה . גם מיקרוSD עם מתאם לא קריטי.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה דחופה... יש לי כונן קשיח כלשהו שהמחשב שלו שבק חיים (הכונן תקין) על הכונן הזה יש חומר קריטי שאני חייב לחלץ ניסיתי לחבר את הכונן למחשב שלי אבל אין לי גישה אליו.. אני יודע שבדרך כלל צריך לפרמט כונן לפני שהמחשב יכול להשתמש בו אבל נתקעתי בלי אפשרות כזו אני חייב לחלץ את מה שכתוב שם או אפילו חלק מהחומר שם... אני מוכן לקבל כל עצה... אני ממש תקוע... יש על הכונן מסד נתונים שחייב להינצל... יש דרך לעקוף את החסימה של המחשב ולחבר את הכונן רק כדי לשלוף את החומר לכונן השני אצלי? תודה מראש!! (כבר אמרתי שזה דחוף וקריטי)
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ברשותי הארדיסק של Hitachi 160GB sataII לפי הנתונים הוא 160 גיגה. אבל כשהתקנתי את המחשב הוא אפשר לי רק 130 גיגה בערך. איפה נעלמו עוד שלושים? עזרו לי בבקשה
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי Sandisk Cruzer שעושה לי בעיות והמחשב לא מזהה אותו. כדי שהמחשב יזהה אותו אני צריך למחוק אותו מה Device Manager ורק אחרי זה הוא מזהה אותו. במידה ואני לא מוחק אותו הוא בערך מזהה אותו, כלומר הוא מראה כונן חדש H: אבל הוא כותב שהכונן ריק מתוכן ואם אני מנסה לעשות דברים אחרים עליו כמו format אז הוא כותב לי שהכונן אינו מזוהה ע"י המערכת. קראתי בפורומים ש Samsung Kies עושה גורם לבעיות. אז סגרתי אותו ומחקתי את שתי התוכנות (פרט לדרייברים למכשיר). בדקתי את הUSB במחשב אחר וזה עובד. אני לא רוצה לקנות עכשיו סתם עוד USB ואז לגלות שגם הוא עושה לי בעיות. למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לא יודע מה עדיף לי לקחת ומאיפה הכי זול לי לקנות את זה. הבנתי שהכי ממולץ זה לקנות את את הצורב של LG או את של NEC כי הם הכי משתלמים. בנוסף שמעתי שהכי כדי לי לקחת R+ ואם יש אפשרות בכלל לקחת גם את שני הפורמטים ז"א גם את R- ? בקיצור אני ממש לא יודע איזה צורב הכי כדי לי לקנות בתקציב הזה ומאיפה
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איזה מבין השניים עדיף כשקבצים שנמחקו ואני רוצה לשחזר SSD או Hard drive רגיל?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שאלה פשוטה שווה לי או לא להחליף את הווסטרן דיגיטל 60 ג'יגה שלי לווסטרן 80 ג'יגה עם 8 מ"ב באפר ב160 שקלים ? בבקשה תנו את דעתכם אני צריך להחליט עד הערב
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה, אני רוצה לקנות HDD אחד לנתונים, ואחד לגיבוי, לא אכפת לי אם שניהם יהיו מאותה חברה ומאותו סוג.. בגדול אני צריך של 2TB, ואני מתלבט בין Seagate ל WD. בנתיים בחודש האחרון 2 HDD של WD איכזבו אותי, כשאחד מהם היה בן שנתיים רק. אני מחפש משהו עם אחריות ל3 שנים. העניין הוא שאני לא מבין מה ההבדל בין WD red, WD green, WD purple וכל אלו. שקלתי ללכת על זה: http://ksp.co.il/?select=.1033..145..147..517..682..373..858..859.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 (לא בהכרח מKSP). אשמח לטיפים והצעות... תודה וחג שמח!
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך לגבות הרבה עבודה מהרבה מחשבים ולכן חשבתי ש... יש לי מחשב ישן קצת {היה עובד עד לפני חצי שנה} חשבתי לחבר אליו כמה כוננים קשיחים וככה לעשות לי שרת גיבוי... איך אני עושה את כל העסק ואיך אני בדיוק גורם לזה שכל מה שנעשה במחשב א/ב./ג. ישמר במחשב הזה אם אפשר קצת רקע לדברים אני מוכן להשקיע בזה בין 1000-1500 שקל יש שרת גיבוי סביר במחיר הזה?
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מתלבט בין שני דגמי כונני SSD. הראשון הוא intel 660p עם שבב QLC. קישור לאתר היצרן: https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/149405/intel-ssd-660p-series-512gb-m-2-80mm-pcie-3-0-x4-3d2-qlc.html השני הוא Kingston A2000 עם שבב TLC. קישור לאתר היצרן: https://www.kingston.com/us/ssd/a2000-nvme-pcie-ssd#product-features הפרש המחירים זניח. העניין הוא שעקרונית שבב QLC נותן ביצועים טובים יותר מאשר TLC אבל ע"פ הנתונים הכרטיס של Kingston (TLC)עדיף. אשמח את עצתכם.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קוראת לי תופעה שלא חשבתי כי היא אפשרית ב WIN7 (אני משתמש ב WIN7 בוורסיית 64 ביט). כאשר אני מנסה להעתיק קובץ מהדיסק הבעייתי המחשב קופא לחלוטין, לא מסך כחול, לא ראסט, לא כלום. פשוט קפוא. שמתי לב כי ב 3 לילה קרתה התופעה הזו (כנראה האנטיווירוס ניגש אילו?) והוא לא השתחרר עד שביצעתי בבוקר כיבוי והדלקה. התמשתי ב Hard Disk Sentinel לבדיקה והוא מדווח: The drive found 48 bad sectors during its self test. There are 48 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. הדיסק הוא ST3000DM001-1CH166 ונקנה מאייוורי לפני כ 6-8 חודשים …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
ברשותי כונן נייד של סמסונג Samsung 2.5 1TB USB 3.0. קנית לא מזמן מחשב נייד - Dell Vosro 5470 וכאשר אני מנסה להשתמש בכונן הוא עושה המון בעיות. לפעמים הוא מתחיל להעביר קבצים ואז פתאום מהירות העברה יורדת ל 0 mbps והוא מפסיק להעביר קבצים. קורה שהוא נתקע ככה לאורך זמן וגם מצבים בהם לאחר חצי דקה - דקה הוא ממשיך להעביר קבצים ואז שוב נתקע על מהירות 0. פעמים נוספות הוא מתחיל להעביר ואז אומר שהיתה בעיה לגשת לקובץ והוא מפסיק את העברה. במחשב הנייח הכונן עובד בצוה חלקה ללא שום בעיות (USB2). ברגע שהוא מחובר למחשב הנייד הוא מגמגם (USB3). ניסיתי לחבר למחשב הנייד כונן אחר גם של USB3 והוא עובד בלי בעיות. ניסיתי לחבר את הכונן שלי למחשב נייד אחר (לא בטוח האמת אם USB2 או 3) וגם שם הוא עבד חלק…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
דגם ה-Force MP600 החדש ישתמש בבקר הדור החדש של Phison בכדי לספק מהירויות העברה של עד 5,000 מגה-בייט בשנייה לכתבה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! הגיע הזמן שאני יקנה צורב דיוידי. חשבתי על ההבאים. השיקולים שלי הם כאלה: שיתן תמורה טובה למחיר, שיהיה אמין, ושיקרא מדיות זולות ויכתוב עליהם בלי בעיה. אם הצורבים שרשמתי לא טובים אז תגידו איזה יותר טובים. הזה: 1. PIONEER 1O7 DVD±R x8 2. LG 4082B DVD±R x8 3. NEC 2510A DVD±R Double Layer 4. Sony DVD±R DWU18A אה ועוד שאלה: איזה דיסקים כדאי לקנות? הפלוס או המינוס? שמתי לב שהפלוס יקר יותר, למה? תודה!
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://img435.imageshack.us/img435/612/hd9bq.jpg אממ האם הנתונים האלה ממש ממש גרועים?(לגבי הטמפ' אני בקרוב מוסיף מאוורר 120 מ"מ שיהיה על ההארד דיסק) ואפשר תוכנה לבדיקת ההארד דיסק מבחינת ביצועים ואיכות? עכשיו לגבי הנתונים, האם זה גורם שיכול להשפיע על ההארד דיסק לקצר את חייו? (שוב חוץ מהטמפ') יש מצב שאני עוד יחזיר את ההארד דיסק(אני בודק אותו כרגע..מיד שנייה). תודה מראש לעוזרים. עריכה: אממ עכשיו שהוא סיים את הפירמוט הנתונים נראה לי קצת יותר נורמליים..השאלה אם במשחקים לדוגמה זה נחשב מאמץ להארד דיסק? מה בעצם נחשב מאמץ להארד דיסק? אם מישהו יכול להגדיר לי דוגמה אחת לפחות לכל אחד מהמצבים הבאים אני יודה לו מאוד: מאמץ בינוני, מאמץ גבוה. אלה הנתונים כרגע(שוב אני חוזר, כל ה…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם בעיה שנתקלתי בה בזמן האחרון בעקבות התחלת צריבת דיסקים צרובים של די וי די כל דיסק של די וי די צרוב ששמתי עליו סרטים או כל מידע אחר (צרבתי עם נרו ובסוף הצריבה סגרתי את הדיסק) פשוט המערכת הפעלה שלי שהיא XP PRO עם שפה מותקנת עליו עברית... פשוט המערכת הפעלה לא מצליחה לראות את הדיסק כאילו הוא ריק. יש לציין שהדיסק תקין ו ה די וי די בסלון קורא אותו ללא כל בעיות וכן אצל הלפטופ של חברה שלי ששם יש לה גם מערכת הפעלה XP היא רואה את תכולת הדיסק כרגיל מה אני עושה?? למה אצלי המערכת לא מזהה את הדיסק ומה שיש בו ואיך אני מתקן זאת בתודה אסף
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק IBM SCSI LVD 10000RPM U160 כן זה אכן סוס עבודה, או לפחות אמור להיות קניתי אותו יד שנייה והוא לא ממש מהיר הבקר שלי הוא ADAPTEC 29160 (משהו סוף הדרך...) האם הארד דיסק מאבד ממהירותו במשך הזמן ? או שיש משהו שאני לא יודע וצריך לעשות בשביל שיפעל מהר ?
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ההשקה בדיוק 15 ליולי שנה זו יחד איתו יבואו מצלמות מסרטות וידאו MP3 UGUS http://dataplay.com/jsp_files/en/whatsplaying/blankmedia.jsp
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי חבר טוחן שרוצה לסבסד את המדינה במע"מ של הדיסק הקשיח. מה הדיסק הקשיח עם הביצועים הכי טובים?? אם אפשר אז תנו לי את הכי טוב על כל בקר: ATA, SATA, SCSI. ומה הכי טוב מבין שלושתם. הדיסק צריך להיות בגודל של 120 ג'יגה בלי "ריידים" למינהם. שוב, הכסף לא משנה. תודה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג נייד בן שנתיים lenovo yoga 2 כרגע יש לו דיסק רגיל של 500 להבנתי יש גם אפשרות להוסיף עוד כונן M2 חשבתי על 240-250GB יש המלצה? תקציב 700-500
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את ההארד דיסק החדש עם המחשב החדש. החום שלו מגיע בפעולה לסביבות 45 מעלות, ואז התוכנה של HDD אומרת לי שזה לא בריא. אלו טמ"פ בסדר או שעדיף לפתוח את המארז? אפילו המאוורר שמכניס אוויר מול ההארד דיסק לא נראה לי שעוזר הרבה. תודה.
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-