עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by integral,

עכשיו זה רשמי. סוני ו NEC ביחד, כמו טושיבה וסמסונג, אל.גי. והיטאצי, בנקיו ופיליפס. למה "קנו"? 55% אחוז לסוני, 45% ל NEC. מי בעל הבית? http://www.forbes.com/business/feeds/afx/2006/02/27/afx2554631.html

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by idanmal,

שלום לכולם .... מישהו יכול להסביר לי פעם אחת ולתמיד מה ההבדל בין המדיות, למה יש כאלו יותר טובים ויקרים, ולמה לא לקנות חברות לא מוכרות. אני פעם אחרונה קניתי מדיות של teac במחיר מצחיק ואז מישהו פה הסביר למה המחיר הזה,כנראה היו מזויפות . בקיצור מחכה להסברים מה לא טוב במדיות שהפירמה שלהן לא מוכרת ? ומה כל כך טוב במדיות של VERBTIME? כי אני לא מרגיש שום הבדל. עד היום אני צורב על מדיות כאלו בלי פירמה תקראו לזה ולא היו שום בעיות לא במדיות ולא בצורב שלי שאני מרוצה ממנו צורב על הכל וקורא הכל.

3. Started by הדוד משה,

המקבוק התחיל שלשום להיות איטי ונתקע, ודי מהר נחו החשדות על הדיסק שהמצאתי לו בתהליך ההחיאה שעבר כשהגיע אלי. להזכירכם, מחשב זה עלה אצלי מן המתים לאחר עבודה מאומצת משהגיע אלי כגרוטאה. והרי יומן הבדיקות שביצעתי: -דיסק יוטיליטי של המק טוען שסטטוס ה-SMART של הדיסק הוא :"תקול", ויש לגבות הכל ולקרוא לאיש אפל שיקח את המחשב. גיביתי מה שצריך והפניתי אצבע משולשת כלפי הדרישה השניה. -ניסיתי לעלות עם היירנס ולבדוק באמצעות כלים שמובנים בו את הדיסק. ההיירנס משום מה לא מזהה את הדיסק והאופציה ירדה מהפרק. -הורדתי מהרשת תוכנה בשם SMART utility שנועדה לתת דיאגנוזה מדוייקת של מצב הדיסק, אך התוכנה אפוייה למחצה וכל שחילצתי ממנה הוא שישנם לטענתה סקטורים פגומים בכונן אשר אין לתקנם. -שמעתי שבדיסק נ…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by orenbutn,

שלום אני חדש בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אתחיל בפרוט על החומרה הרלונטית לוח אם: Gigabyte GA-K8NF-9 ULTRA - 939 (nForce4 Ultra) הארדיסק: WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA ככה הבעיה שלי היא כזאת משומה ההארדיסק מזוהה אצלי כide איך אני יודע את זה? 1. בeverest הוא מזוהה כide ולא כSATA 2. בביוס הוא מוגדר תחת IDE CHANNEL הורדתי דריברי F6 מהאתר של ג'יגהבייט, ספציפית ללוח שלי (זה היה חתיכת סיפור להשתמש בהם כיוון שאין לי פלופי.... נסעתי לחבר להביא....). קיצור היו שם דריברים של סקאזי וראיד בלבד ולא של SATA הבנתי גם שהיום אין צורך בכלל להשתמש בהם כדי להגדיר sata זה נכון? תוכלו בבקשה לעזור לי? תודה

• 12 תגובות
    • 781 צפיות
  5. Started by din707b,

שלום אנשים יש לי דיסק SATA2 7200 250GB NCQ והשני - 7200 IDE 40GB איפה כדאי להתקין את מע' ההפעלה? ה- IDE אני חושב יכול לשבת רק על הצורב- לוח P5B ASUS המטרה כמובן שהמחשב יעבוד הכי מהר. מבחינת נפח האחסון אני לא צריך את ה- 40 GB השאלה היא האם כפי שהצעתי יועיל מבחינת מהירות? טנקס

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by b11y,

שלום! קניתי מחשב חדש ואני לא יודע איך לחלק את המחיצות על הכונן של 320 GB תוכלו לעזור לי?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by burekas,

שלום, קניתי היום כונן קשיח שתומך בחיבור SATA. חיברתי את החיבור ללוח אם, וסיפקתי לו מתח. אך שהדקתי את המחשב, ב-BIOS הכונן לא הופיע בכלל ולא זיהה אותו. ניסיתי להתקין את כל העדכונים של הלוח אם שמתאימים אבל זה לא עזר. הלוח אם שלי הוא של MSI: PM8M-V הכונן שקניתי הוא של Western Digital WD800JD ואמרו לי שהייתי אמור לקבל מהחנות דיסקטים כדי לפתוח את החיבור של ה-SATA זה קשור לזה? ואם כן איך אמורים להשתמש? דבר שני מה לגבי עניין הג'אמפרים אולי זה קשור לזה כי לא הבנתי בדיוק. תודה מראש, עדי

• 12 תגובות
    • 932 צפיות
  8. למה HD 250 ג'יגה 16 מגה עולה ב50 שקל פחות מ250 ג'יגה 8 מגה בופר? זה לא אמור להיות ההפך?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. היי, יש לי דיסק און קיי 16GB חדש, והעברתי אליו משחק , ואחרי כמה דקות שככתי שהמשחק עובר אל הדיסק או קי, אז פשוט ניתקתי את הדיסק און קי מהמחשב ללא הוצאה בטוחה, בזמן שהמשחק הועתק אליו. מאז אצל כל מחשב שבדקתי (מעל 5 ) הדיסק מוגן מכתיבה, ואפשר רק לקרוא ממנו מידע אבל אי אפשר לשנות כלום, או לפרמט. ניסתי להעלות את הווינדוס במצב בטוח ולתת פקודה דרך הקומנדר אופרייטר שיפרמט לי את הדיסק וזה גם לא נתן לי לפרמט... אני כבר לא יודע מה לעשות, ופשוט חבל לי לוותר על דיסק און קי חדש שקניתי... יש דרך לתקן אותו ? בבקשה תעזרו לי.. תודה רבה מראש !

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by dog,

קראתי מעט על הנושא, לרבות דיונים בפורומים ויצאתי מעט מבולבל. בעיקרון יהיה לי מקום על ה ssd גם למשחקים. הדילמה קשורה לכך שבעצם ממה שאני מבין, למעט זמן הטעינה, לא יהיה שיפור משמעותי בביצועים בזמן המשחק עצמו. לעומת זאת יש את עניין השחיקה שטוענים שקיימת בכונן ssd כשעושים עליו קריאה וכתיבה רבים. יש גם כאלו שחילקו את המשחקים לשניים. כאלו איתם הם משחקים באופן תדיר, שמו על ה ssd. ואחרים על המכני. מה דעתכם על הנושא?

• 11 תגובות
    • 5.8k צפיות
  11. אהלן, יש לי שני כוננים קשיחים מהדגם הזה: Western Digital 1000GB WDBBEP0010BBL. רציתי לדעת איך אפשר לחבר שניים כאלה בדיוק לאותו מחשב? אחד הוא קורא לי אבל את השני הוא לא קורה כשמחברים ביחד.. אשמח לעצה. תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. אני כרגע בתהליכים לקניית מחשב חדש המחשב יהיה מחשב חזק מעבד core dua וזיכרונות 1 ג'יגה. אני מעוניין לקנות לחומרה שאוכל לחבר אליה מכשיר וידאו ישן vcr להמיר למחשב ולערוך את קסטות וידאו האלה. המטרות להגיע לביצועים טובים שלא יהיה בעיה של איסנכרוניזציה בין הסאונד לוידאו. ושהמחיר יהיה סביר ולא בשמיים. לבסוף כמובן צריבה למדיה dvd או קבצי avi כם איכויות טובות כמה שיותר. אני מתלבט בין כרטיס טלויזיה \ וידאו (שאין לי מושג מה נחשב איכותי ולא עושה בעיות ) לבין הצורב דיוידי החדש של LG מדגם LG GSA-5169D שאפשר לראותו כאן - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3294032,00.html מכשיר בעל יציאות s-video שיכול להמיר ישירות ממכשיר הוידאו VCR או מהטלויזיה אל הצורב ולערוך האם מישהו ממליץ על…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Xplosive,

אני רוצה להעביר מהמחשב הישן שלי את הצורב למחשב החדש... אבל שאלתי אם זה מסובך? כמו פקודות בדוס וכו'... אני הורדתי דרייברים ביינתים לXP של הצורב של ACER CR40 משהו כזה... אז לבקש מהחנות שקניתה בה או שאני יתקין? תענו בהקדם כי אני צריך לגבות כמה דברים חשובים ודחופים... תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Holy,

הגיע הזמן להחליף את ה-Nec 2510a ששירת אותי נאמנה מה הכי כדאי לקנות היום? עברתי על הסטיקי אבל אין שם את הדגמים החדשים

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by brother_t,

האם יש דרך להוסיף חיבורי IDE כך שיהיה ניתן לחבר עוד CD/DVD או דיסק קשיח?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Judas Iscariot,

שלומות לפני יומיים-שלושה שיחקתי לי במחשבי הקט כאשר פתאום שמעתי רעש מחריש אוזניים מן ההארד דיסק והמחשב ריסט את עצמו. בעלותו מחדש קיבלתי "שגיאת ביוס"(יעני, לא דוס ולא ווינדוס ) ש"S.M.A.R.T cound not be enabled on..."(משהו כזה). אז נכנסתי לביוס וביטלתי את הS.M.A.R.T . הכל, ברמה השטחית לפחות, עובד. הבעיה היא, שהוא לא עובד כמו שצריך. ההארד דיסק רועש עכשיו ועדיין לפעמים הוא מוציא רעש "מיוחד" ואיתו תוקע את המחשב(המחשב נתקע "פרופר", אי אפשר לעשות איתו כלום, התמונה קפואה, הלד הכתום בקדמת המארז שמייצג את פעילות הדיסק הקשוח דלוק רצוף). הורדתי את התוכנה HDDLIFE וראיתי ש"הציון" שלי ב"בריאות" ו"ביצועים" יריד לבערך 70%, כאשר שבועיים לפני כן כאשר בדקתי לראשונה את התוכנה, עמדתי על …

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by bennyye1,

האם יש לכם המלצה לSSD בנפח 60/64 מהיר במחיר טוב?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by waizman,

היי בנדוד שלי הביא DOK מהמזח, כתוב עליו SONY VAIO אבל יש מצב שהוא לא מקורי. בכל אופן, המחשב מזהה את הכונן בשנייה ועושה לי כונן חדש במחשב שלי אבל אין לי גישה אליו, הוא כותב לי להכניס את הדיסק לכונן. ניסיתי לפרמט אבל לא הולך כ"כ (כי הוא אומר שאין דיסק). מה עושים?? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. לדוגמה האם אפשר לעשות RAID של כונן Samsung 500GB יחד עם Samsung 1TB? כמו כן כונן Samsung 500GB יחד עם WD 1TB? ומה עם RAID 5 לשלוה כוננים שונים? מה עם RAID 5 לשני כוננים זהים ואחד שונה? אשמח לכמה תשובות

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. היי, אני עומד לקנות בניורון כונן קומבו של MSI 48X24X48X16, ואני רוצה לדעת אם מישהו שרכש כאן כונן קומבו בעבר מרוצה ממנו - או שכדאי יותר לקנות שני כוננים בנפרד. נ.ב. אם למישהו כאן יש את אותו כונן, אשמש לשמוע חוות דעת. תודה. *תיקון טעות - זה 395 ש"ח, לא 495 ש"ח.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום ! יש לי צורב בן שנה וחצי AOPEN X24X12X40 והוא מתחיל לקרטע והוא לא קורא הרבה מאוד דיסקים.....שפועלים על כונן אחר. האחריות הייתה לשנה עברה שנה וחצי , נגמרה עכשיו , הוא עדיין צורב דיסקים בסדר...השאלה היא האם לקנות צורב או CD רגיל , הבדל של כ-150 שקל . כרגע האופציה היחידה שלי היא Lite-On לכל אלה שיברכו ולאלה שלא . יש לי : 1. Lite-On CDROM X52 - 130NIS 2. Lite-On CDRW X52X24X52 - 300NIS מה עדיף ? כמובן שאני מוגבל ביותר בתקציב...ואני אשמח לשמוע הצעות אחרות חוץ מהלייט אונים שהצגתי , בנוסף האם לשקול שחור ?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by shlomi1234,

המחירים של ההארדיסקים יותר מכפול ממה שהיו לפני שנה , יש למישהו מושג מתי אמורים לרדת? תודה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by tiger8894,

אחרי פירמוט ההארד דיסק השני שלי 320GB לא מזוהה גם אין אותו בDISK MANAGEMENT וגם בביוס לא מצאתי אותו מה יכולה להיות הבעיה ? (לא התעסקתי בכלום במחשב לא ג"אמפרים ולא כלום )

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אף פעם לא הבנתי את הקטע עם החשמל המיוחד שיש לכונני SATA, מה ההבדל בינו לבין החיבור הרגיל. בספקים שיש חיבור SATA החיבור מכיל 5 גידים - 12V, 5V, 3.3V, GND, GND בעוד שהמתאם מכיל רק 4 גידים (ללא ה-3.3V) מה ההבדל בין חיבור SATA מהספק לשימוש במתאם? מתי לא כדאי להשתמש במתאם? פשוט אין לי מספיק חיבורי SATA בספק ואני לא מצליח להבין את זה תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. חיפשתי בפורום, עלעלתי כ-8 חודשים לאחור. צריך לקנות HDD חדש. מחשב בייתי. מיועד לנתונים בלבד. מ"ה מותקנת על SSD. פער המחירים לא נראה קריטי. כמה שקלים לפה או לשם. מה עדיף, WD BLUE או SEAGATE BarraCuda GREEN? עריכה: שאלת הגיבוי offsite מופיעה בהודעה השלישית בדיון.

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.