אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
יש לי MAXTOR 80GB והוא לא כ"כ שקט, יש לי גם 160GB של WD שלאחר השתקת הקירור של המעבד התברר גם כלא כ"כ שקט. אז נשאלת השאלה: איזה HD בנפח של 250GB או 160GB שהוא הכי שקט ? אם יש איזה באנצ' או משהו שמשווה בין חברות שונו אשמח לקבל לינק.... תודה לעוזרים
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, האם עדיף SSD + HD או רק SSD? אפשרות א': כונן SSD 120/128 + כונן HD 500 אפשרות ב': כונן SSD 250 בהתחלה המחשבה היתה ללכת על אפשרות א' אבל במחשבה שניה, אין לי בעיה להתסדר עם 250GB כאשר יש לי עוד 2 דיסקים חיצוניים של 1TB כל אחד לאחסון קבצים. במקרה כזה אני "מרוויח" את המהירות של הSSD כאשר כל התוכנות יהיו מותקנות עליו ולא אצטרך לחלק, כאשר על הכוננים החיצוניים אוכל לשים קבצים שהם למעשה גיבוי כמו תמונות וסרטים (שגם ככה אני רואה בסטרימר בעזרת הכוננים האלה) או מסמכים שלא משתמשים בהם בשימוש יום יומי. השאלה היא האם כונני הSSD מספיק אמינים כדי לשמש ככוננים יחידים. ועוד משהו, באם במקרה כזה כדאי לחלק את הSSD כמו שמחלקים כונן HD כאשר ב-C מותקנת מערכת ההפעלה וב-D מותקנות כל שאר התוכנ…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
NEC, אחד מיצרני השבבים האיכותיים בשוק, הכריזה כרטיס PCI-E ל USB3. אז שתאלו "למה הוא מטריד אותנו עם הפרט השולי הזה?"... או, אם נקח בחשבון ש USB3 יכול להעביר תיאורטית מידע בקצב של 5Gbps לעומת 480Mbps בלבד ב USB2 נראה שכל מי שהתשמש אי פעם בהתקם חיצוני בחיבור USB (דיסק קשיח, DOK וכו) יוכל בקרוב להעביר מידע כפי עשר יותר מהר! סתם לשם השוואה, נעשתה בדיקה על המוצר שבו העוברו 25 גיגה של מידע ב 70 שניות בלבד לעומת כ 14 דקות ב USB2. אני אישית מאוד מחכה ליציאתם של קופסאות חיצוניות לדיסקים קשיחים בתקן הזה ולשילוב התקן בלוחות האם בתור סטנדרט. המוצר יגיע לחנויות באמצע יוני ויתומחר בכ 15 דולר. http://vr-zone.com/articles/nec-unveils-usb-3.0-pci-express-card/7061.html?doc=7061
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני יכול להשיג דיסק קשיח חיצוני 2.5" של סמסונג 1 טרה USB 3 בכ - 450 שקל. האם זה שווה? אני לא יודע מה הדגם המדוייק אבל מה יכול להיות רע...
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אני צריך להרחיב את האיחסון אצלי במחשב ואני מתלבט בין שתי אפשרויות: 1) חיצוני- המוצר שמצאתי באיביי (לאור המחירים מרקיעי השחקים בארץ) הוא REFURBISHED.. מה זה אומר? האם זה אומר משהו על שרידות הדיסק או האיכות שלו? 2) פנימי- גם מוצר זה מצאתי באיביי REFURBISHED, אותן השאלות כמו קודם + מה עדיף לי לקנות, חיצוני או פנימי? הלינקים: http://www.ebay.com/itm/WD-Hard-Drive-1-5TB-64MB-Cache-SATAII-3Gbs-WD15EARS-/230750149124?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b9c7da04#ht_3861wt_1185 http://www.ebay.com/itm/Western-Digital-Elements-1-5-TB-External-7200-RPM-WDBAAU0015HBK-Hard-Drive-/230686022103?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b5f559d7#ht_4619wt_1185
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מישהו יודע להגיד מה ההבדלים בין דיסק קשיח עם 5400 סלד לבין דיסק קשיח עם 7200 סלד ועד כמה ההבדל הוא משמעותי?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
השאלה פחות או יותר בשם הנושא. יש לי מידע חשוב על המחשב, אז רוצה לקנות הארדיסקים טובים, לא זולים. אבל האם עדיף לקנות היום הארדיסק של 4TB ב-1400 ש"ח או שניים של 2TB באותו המחיר בערך? הדיסקים שאני שוקל הם: Western Digital Caviar Black WD4003FZEX 4TB Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום , קרובי משפחה שלי החליטו להפיל עלי את המחשב שלהם לבדיקה לאחר טענה שהמחשב עובד לאט . אז לאחר שראיתי את כל הבלגן במחשב החלטתי לפרמט להם אותו ולעשות קצת סדר . לאחר הפרמוט ולקראת סיום התקנת התוכנות הדרושות שמתי לב שלפעמים המחשב מתקשה לקרוא את הקבצים והמחיצות ולכן עשיתי בדיקה בתוכנות DiskInfo64 וDiskMark64. עכשיו מכיוון שאני לא כל כך מבין בכל החומרה הפנימית של הכונן קשיח, אשמח לקבל ממכם חוות דעת על מצב הכונן ועד כמה זה קריטי ? . בנוסף זאת לא פעם ראשונה שאני נתקל בבעיה בסקטורים בכונן קשיח לכן הייתי שמח אם מישהו יכל להסביר לי קצת על הסקטורים, ואיך מנתחים את תוצאות הבדיקה . מה קריטי ומה לא ? . דבר נוסף קיימים עוד תוכנות שימושיות לבדיקת הכוננים …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קראתי שהכוננים מסדרת ה-RED של WD מיועדים למערכות NAS, והשאלה שלי היא אם הם מתאימים גם למחשב האישי ללא בעיות כלשהן? בהתחלה רציתי לקנות כונן GREEN למחשב, אבל לאחר מכן חשבתי לקנות במקום זה כונן RED, משום שהבנתי שהכוננים האדומים אמורים להיות עמידים לאורך זמן רב יותר, מה שחשוב לי מאוד, משום שהגודל הרצוי הוא 2TB, שזה די ענק, אבל שוב, השאלה היא אם הם מתאימים במאה אחוז למחשב מבלי לעשות בעיות כלשהן.. תודה לעונים.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים, חבר שלי מעוניין לרכוש צורב IDE חדש ובקש ממני לעזור לו למצוא חנויות זולות ברשת. האם אתם יכולים להמליץ לחברי על צורב חדש יחסית טוב, אמין, ואם אפשר אפילו מהיר עד המחיר 500 ש"ח. (אני יודע שהמחיר הזה לא גבוה בכלל אבל זה תקציבו!) תודה חברי'ה!
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
7200RPM, 600 שקלים באופיס דיפו
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
צריך עצה איזה כונן קשיח חיצוני כדי לקנות עד 1000 שקל אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני של 1000 GB אני צריך שיסבירו לי איך מחברים אותו למחשב נייח ומה ההבדל בין דיסק קשיח חיצוני לכונן קשיח חיצוני ? או שזה בעצם אותו דבר תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי הבעייה: לא יכול לפרמט כונן בנפח 32GB DOK ל NTFS יש לי מק ווינדוס במק אני רואה 32 גיגה מלא גם אם אני מפרמט אותו שם ל FAT או NTFS כאשר אני מעביר אותו לוינדוס יש בעייה אני לא רואה 32 מלא אני רואה PARTITION של 200 מגה שהוא GPT Protective Partition ווינדוס מסרב לפרמט בכלל את הכונן בעוד שבמק הכל עובד בלי בעיות.... איך אני מפרמט את הכונן בוינדוס ל NTFS ??
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב מלפני 4 שנים עם לוח אם ASRock H87M. באתר החברה יש בביוס האחרון, כאן, עדכון לתמיכה ב-NVMe ו-m.2. איך הביוס אמור לתמוך בתקנים האלה אם אין לו סלוט ל-m.2? אני יכול באיזה שהיא צורה להשתמש ב-SSD בתקנים האלה בלוח הזה? תודה לעונים מצורפת תמונה של העדכון ביוס שבאתר של אסרוק
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
במחשב הנייד שלי בווינדוס 7, נכנסתי לניהול דרך המחשב שלי ומשם לניהול דיסקים/הניהול של כל המחיצות בדיסק קשיח. יש לי שם שתי מחיצות, אחת OS עם 2G שבגללה עולה המחשב, והשניה C ששם נמצא כל השאר. בגלל שסימנתי את C כמחיצה ראשית במקום הOS באתחול המחשב אז המחשב לא עולה, הבנתי שהדרך היחידה היא לשנות את זה חזרה שהOS יהיה הראשי. יש דרך לעשות את זה ללא שהוינדוס עולה?
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום ולילה טוב. יש לי שאלה לגבי דיסק קשיח חיצוני. אז בעצם מה שאני לא הבנתי ולכן אני שואל, האם ניתן להעביר מידע באמצעות דיסק קשיח חיצוני כמו הדיסק און קי?, כאילו ניתן לחבר אותו למחשב באמצעות כבל USB ולהעביר מידע כמו דיסק און קי? או שזה בלתי אפשרי?.. תודה רבה..
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום וחג שמח לכולם היום חיברתי למחשב דיסק קשיח SSD SATA 3 ללוח שלי שתומך SATA 2 אכשיו הפעלתי את המחשב הוא זיהה לי אותו הכול בסדר בביוס במנהל התקנים אבל הוא לא מופיע במחשב שלי תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם התוצאות בסדר ? נראה קצת נמוך לטעמי ... http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/19175/Samsung-SSD-850-EVO-250GB במידה ויש צורך בפעולות לשיפור אשמח לשמוע עצות ...
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי מת לי ההארד דיסק באחד המחשבים... (WD2500KS מ-2006) אני רוצה לקנות הארד דיסק חדש בנפח שני טרה. חיבור SATA. ההארד דיסק יהיה היחיד במחשב, גם למערכת ההפעלה והתוכנות במחיצה אחת וגם לשאר ירקות (מוזיקה, סרטים, תמונות, מסמכים וכו') במחיצה שנייה. כנראה אקנה את הכונן בKSP סניף ת"א השלום (פשוט כי זה נוח לי שם, אבל אפשר גם במקום אחר באזור אם יש משהו שאין שם) מבין הכוננים הזולים (600 ומשהו) המוצרים שאני רואה בKSP זה WDCaviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX Seagate 2TB Green 5900RPM 64MB Sata III ST2000DL003 Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 מה מומלץ? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הכונן אתמול עבד ,היום חברתי אותו למחשב אחר בשביל להעביר קבצים ממנו . והוא לא נדלק ,ניסיתי לחבר למחשב שלי וגם לא עובד . יכול להיות שהוא מת ? כי הוא עבד עד לפני כמה שעות בסדר גמור .. הוא גם לא נמצא הרבה בשימוש אני משתמש בו מידי פעם לגיבויים.. בכל אופן אם הוא מת מה אפשר לעשות ?!?!??!יש לי עליו מלא מלא דברים ממש ממש חשובים לי
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך עוד מקום במחשב ורציתי לדעת איזה מהכוננים האלו נחשב הכי טוב ואמין 2TB Green 5900RPM 64MB Sata III ST2000DL003 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB Sata III ST32000641AS השלישי מבין החבורה יש הפרש דיי גבוה במחיר אבל השאלה אם זה אולי מצדיק(לא קונים כונן כל יום) זה הולך להיות כונן הראשי ששם יהיה כל ההורדות וסרטים אבל גם כל האלבומים והתמונות והאלבומים וכל הדברים החשובים לכן חשוב שיהיה משהו אמין!! זה יהיה מין כונן אחסון ראשי לכן אני לא יודע עם יש חובה במהירות 7200 כי 5900 אמרו לי פעם שיוצרת פחות חום ומעריכה את חיי הכונן והמידע (למרות שלא בטוח כמה זה נכון) הכונן הראשי של המערכת יהיה מה שיש לי עכשיו: ST31000528AS …
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום ראיתי בעבר המלצות על הצבת SWAP FILE בכונן נפרד ובכן נפל לידי כונן 80 GB של WD דגם WD800JD ורציתי לדעת האם יש טעם לשים עליו את קובץ ההחלפה? או שאולי בגלל שהוא יותר איטי, עדיף להשאיר את זה כמו שהוא עכשיו על כונן אחד. אם יש לכם הצעה אחרת לסידור הכוננים אשמח לשמוע. הכונן הנוכחי שאיתו אני עובד הוא WD 1600JS צירפתי נתונים של שני הכוננים מתוך HD TUNE תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב עם 2 כונני SSD ואחד מכני של 1TB .. בכל פעם שהמכני לא בשימוש כמה זמן הוא נכבה, מתאר לעצמי שזה משהו בצריכת חשמל של הוינדוס או משהו כזה.. השאלה אם זה עושה נזק לקשיח ? כי הוא נדלק שאני נכנס לכונן שלו או שאני מכבה את המחשב הוא מדליק אותו אוטומטית לפני כיבוי ואז המחשב נכבה אז הוא נדלק וישר נכבה. איך הכי כדאי להגדיר את הפונקציה הזאת ? תודה
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי 2 חיבורי SATA על הלוח אם ושניהם מחוברים להרד דיסקים. אני מעוניין להוסיף עוד הרד דיסק עם חיבור SATA, וחשבתי לקנות מתאם מ IDE ל SATA אך אני "אפסיד" את המהירות של הכונן. יש אופציות אחרות מלבד מתאמים?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני בונה HTPC ?)כך שלרעש יש משמעות יותר מתמיד) הבטתי במומלצים (המעודכנים מאוד) שלכם והבנתי שמה-- SATA השקטים אלו המומלצים: LG GSA-H62N עליו נאמר במפורש שהוא שקט אבל קורא במהירות נמוכה Pioneer DVR-212 - מאחיו הקטן הבנתי שיש לו בעיה עם בעייתי מעט עם מדיות DVD+R.כך שלא אוכל להוסיף אח"כ Samsung SH-S203B שמהכתוב פה חסר חסרונות לחלוטין (האם גם שקט???) כמו כן המומלצים מופיעים ב- HTPC: DVDRW BLACK - SATA - LITEON LH-20A1SX20 DVDRW BLACK LG H62N OEM DVD-RAM 2 YEAR WARRANTY וראיתי גם המלצה על: Pioneer DVR-212D 18X SATA Dual Layer BLACK כעת תחת זה שחשוב מאוד השקט, האמינות ושלא יעשה ביעות עם צריבה של מוזיקה וסרטים ברמה גבוהה על איזה צורב הכי כדאי לי ללכת (אשמח א…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-