עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by most,

הורדתי את ה-LIVE CD של PCLINUX. יש את כל ההגדרות האלה בהתחלה שהוא מבקש להגדיר, הגדרתי אותם. יש את ההגדרות של האינטרנט, הגדרתי כל מה שצריך שם אבל אחרי שהוא שואל אותי עם להתחבר לאינטרנט עכשיו, אני עושה לו כן ואז המנורה של ה-ACTIVITY במודם נכבית והאינטרנט לא עובד ב-PCLINUX. שאני עושה ריסט למחשב האינטרנט חוזר לעבוד ב-XP אבל שוב ב-PCLINUX אני לא מצליח להפעיל את האינטרנט. ניסיתי לשנות את ההגדרות של האינטרנט אבל זה לא עזר. מישהו יודע מה הבעיה ? איך אני מסדר את זה ?

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  2. Started by blancman,

התקנתי היום הפצה בשם PCLINUXOS שהיא יחסית לא מוכרת. בתור משתמש חדש בלינוקס שרק רצה לנסות איך זה להיות בלי וינדוס אני יכול להגיד לכם שהחיים לא קלים (אצלי לפחות) אשמח אם תוכלו להפנות אותי למדריך לשימוש בהפצה או בלינוקס בכלל להתקנת תוכנות, דרייברים ותפעול כללי של המערכת. נ.ב. ניסיתי להתקין דרייברים של ג'יפורס והטרמינל הודיע שרץ אצלי SERVER X. מה זה ואיך מנטרלים אותו? אודה לכם על הרצון הטוב והידע שלכם

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  3. Started by icebreak,

סרטים מהפיתוח של סביבת עבודה בלינוקס, רצים על מערכת לא חזקה במיוחד, איזה אפקטים.. אפילו ב LONGHORN לא יהיו כאלה (חלקם צפויים להיכנס ל WINDOW MANAGERS בעתיד): http://ftp.acc.umu.se/mirror/temp/seth/blog/xshots.html

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  4. Started by arik100,

אוקיי אז ככה כל פעם שמתקינים מערכת הפעלה מכל סוג שהוא לדוגמא WINDOWS או LINUX או OS X אז יש מה שנקרא BOOT LOADER איפה הוא נשמר? על הדיסק קשיח? או מקום אחר ? אם דיסק קשיח איפה בדיוק? ואיך בדיוק משנים אותו לפי הצרכים ?

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  5. Started by Vaz,

האובנטו תופס לי איזה 14 גיגה במחשב...יכול להיות שזאת הסיבה והוא מאט לי קצת את השימוש ב xp הרגיל ? או שאין קשר ?? יש גרסה של לינוקס שתופסת פחות ?

6. היום סופסוף הצלחתי להתקין לינוקס לצד ווינדוס אקספי. אך הבעיה היא כזו, כיביתי את המחשב וכאשר אני מדליק אותו ומנסה להכנס ללינוקס, הוא טוען את הכל כרגיל אבל הוא דורש ממני מעין Login כזה בפורמט דוס, אני מעוניין לשוב לממשק הגרפי, ולא לכל ממשק הפקודות.. מה עליי לעשות? בבקשה תעזרו לי כי כל הלילה מחקתי דברים ע"מ לפנות מקום כדי לבנות מחיצה ללינוקס... ד.א. הלינוקס שברשותי זה Mandrake 9.2 תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  7. http://mygoldstar.ios.st/Front/Forums/index.asp http://mygoldstar.ios.st/Front/Forums/index.asp תהנו..

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  8. Started by dj shay 30010,

יש ליwhoppix 2.7 LINUX גירסה live CD ויש לי כרטיס רשת wireless של D-LINK RALINK RT2500 איך ניתן ליראות עם הוא מוגדר כמו שצריך או שיש לגירסה הזו איזה דריור לכרטיס רשת :s05:

• 0 תגובות
    • 724 צפיות
  9. כל דבר שמתחבר בעזרת USB ואני יכול לשמור בו מידע לא עובד. המדפסת (USB) עובדת, אבל המצלמה הדיגיטלית וה-DIsk On Key לא עובדים. כאשר חיברתי את המצלמה, זה מה שהיה כתוב ב-dmesg usb 4-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 3 כאשר חיברתי את ה-Disk On Key, זה מה שהיה כתוב ב-dmesg usb 5-8: new high speed USB device using ehci_hcd and address 11 אחרי השורות האלו (זה כאשר כל אחד חובר לבד), היו כמה שורות נוספות: VFS: busy inodes on changed media. אחרי שיטוטים ברשת לברר איך עושים mount להם, התברר לי שכאשר אני מחבר את אחד מהם, אמורה לקפוץ הודעה אך זה מעולם לא קרה. אני צריך עזרה, בבקשה.

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  10. Started by ranran,

אני רוצה לנסות לינוקס אז החלטי על אובונטו ואז ראיתי כמה גרסאות גם קובונטו וקסובונטו איזה מאלה הכי כדאי ומה ההבדלים ביניהם ועוד שאלה איך אני מתקין את זה לא לייבCD כאילו כמו מערכת הפעלה

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  11. Started by crovei,

שלום.. לא מזמן התקנתי את FC2.. אבל מסיבה לא ברורה אני עדיין לא מצליח להתחבר לאינטרנט.. כבר עבדתי עם FC1 (לפני שנה בערך) ושם כן הצלחתי להגדיר את המודם.. למרות שאני לא זוכר בדיוק באיזה תוכנה השתמשתי.. ניסתי כבר מלא תוכנות והגדרות אבל אני עדיין לא מצליח! (את הכרטיס רשת הוא מזהה.. וגם פינגים אם אני מנסה..) המודם הוא Alcatel Speed Touch Home בחיבור את'רנט.. שאמור להיות אחד מהפשוטים להפעלה.. אבל בכל זאת אני כבר די מיואש.. אם מישהו יכול לשלוח לינק לאיזה RPM או מדריך שיכולים לעזור לי.. אני אודה לו מאוד!

• 0 תגובות
    • 721 צפיות
  12. לינוקס שיפעל במחיצה נפרדת מהווינדוס ויאפשר לווינדוס לעבוד בלי בעיות עלייה וכל מיני

13. יש לי בבית ראוטר שפועל עם מודם כבלים, על PPPTP ועובד כרגע בווינדאוס XP. אני מוריד את אבונטו ומתכנן להתנסות איתה טיפה בתור הרצה ראשונה של לינקוס מבחינתי, ורציתי לדעת אם הגלישה תהיה אוטומטית בגלל הראוטר, או שאצטרך לבצע הגדרות במערכת עצמה?

• 4 תגובות
    • 720 צפיות
  14. Started by GolfGTI,
    • 0 תגובות
    • 720 צפיות
  15. Started by kobibo,

האם נכון שמע' זו אינה תומכת ב NTFS ולכן לא ניתן להתקינה יחד עם ה Windows ?

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  16. שלום, אני משתמש בהפצה של אובונטו ובכללי אני חדש בלינוקס. התקנתי את הפונטים של Culmus ומאז שהתקנתי אותם בכל התקנה של תוכנות אחרות היה כתוב לי איזשהו Error שקרה בגלל Culmus אך התוכנות הותקנו ועבדו. ניסיתי לתקן את זה על ידי מחיקה של Culmus מהמערכת על ידי Synaptic Package Manager אבל זה לא מחק וגם לא ביטל את הפקודה למחיקה כשלחצתי על Unmark. ועכשיו כשאני מנסה להפעיל את Synaptic package manager זה כותב לי ובנוסף לכך הוא גם ריק. שום דבר לא מופיעה בו. וגם ה-Update Manager לא עובד והוא כותב וכשאני מנסה להתקין מחדש את Culmus דרך קובץ deb זה ניכשל וזה כותב וזה ממשיך לחזור על עצמו. בבקשה מישהו יכול לעזור לי ?

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  17. Started by Devil Servant,

היי. האם קיים דבר כזה גם ללינוקס? תודה

18. טוב אני דיי חדש באובונטו אזP: היי אני. בכל אופן, אני מעוניין שהכפתורי צד בעכבר שלי יהיו באק+פורוורד...הורדתי את האפלט של לוג'יטק אבל הוא לא שווה שום דבר. למישו יש מושג איך אני מאפשר את זה? באתר של לוג'יטק לא ראיתי תמיכה מעניינת במיוחד ללינוקסאים...

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  19. Started by smalery,

יש לי UBUNTU וXP, שיחקתי (כנראה יותר מדי) עם התקנות של XP כי משהו נדפק לי בו, ועכשיו נעלם לי הGRUB (התפריט שאני בוחר איזו מערכת להשתמש) ורק הXP עולה. מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  20. Started by ניר.,

מישהו יודע מתי יוצא וינדוס ויסטה?

• 4 תגובות
    • 716 צפיות
  21. שלום, ככותרת אני בעל מעבד 64 ביט והייתי מעוניין להתנסות ב OS של LINUX... רציתי לדעת איזה אפליקציות תומכות במעבד ואיזו גירסא כדי להוריד... התחלתי להוריד את הפדורה שנראת לי דיי יציבה, את ה CORE 3 של 64BIT.. האם זו בחירה נבונה ? או כדי לבחור משהו אחר ? אשמח לקבל טיפים ומדריכים כיצד לשלוט על הלינוקס ואיך למצות באופן מקסימלי את אפיק ה 64BIT..

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  22. Started by udidahan,

מישהו יכול להגיד לי איך לפרמת את המחשב אני רוצה לפרמת את המחשב שלי ואני לא יודע יש לי את הדיסק של הוינדוס xp אני רק צריך להתקין אותה

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  23. Started by achseg,

שלום לכם... אני משתמש (חדש) במנדריבה 2006. כרטיס הקול מסרב להפיק צלילים למרות שהוא מזוהה (realtek - ALC880) בהפעלה מתקבלת ההודעה הבאה: usr/sbin/alsactl: get_control:149: Cannot read control info '2,0,0,Front Playback Volume,0': Invalid argument אני לא מצליח להפעיל את alsamixer - מוציא שגיאה : invalid argument אבל במיקסר הגרפי kmix - במנדריבה כל הכפתורים על מקסימום... ואין קול. מישהו יכול לעזור?

• 1 תגובה
    • 713 צפיות
  24. Started by master whilee,

התקנתי xgl על הEdgy שלי וזה עובד מצויין. אבל אני לא מוצא בשום מקום את ההגדרות שלו. חיפוש בגוגל העלה את זה שיש משהו שנקרא gnome-xgl-settings, אבל לא הצלחתי למצוא איך להתקין אותו ואיך להפעיל אותו. הצלחתי להכנס ל gconf -settings ולמצוא שם את כל הפרמטרים, אבל ממש לא נוח לשנות אותם משם, כי אני דיי noob בנושא. הבעיה הכי מעצבנת היא שכל פעם שאני לוחץ על alt החלון שנמצא בפוקוס עף לשולחן העבודה הבא...

25. Started by la_pumik,

אם אני מתקין אובנטו, האם זה לבד יתקין לי אפשרות לבחור האם לעלות את ה-windows או הlinux? או שאני צריך להגדיד לו בעצמי.

• 1 תגובה
    • 712 צפיות

דיונים חדשים בפורומים