עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by בזוקה,

אני מעוניין להתקין את EXPECT ע"ג סולאריס 10. לפי קובץ README, אני צריך לוודא לפני התתקנה שמותקן אצלי Tcl. הורדתי גם את קובץ tcl8.4.16 בכדי לקמפל את הקובץ, אני צריך (לפי מיטב הבנתי) מהדר gcc. 1. האם אני צריך להתקין מהדר gcc או שהוא כבר קיים ואני פשוט צריך להוסיף אותו ל-path שלי? 2. האם זאת הדרך להתקין EXPECT או שישנה דרך מומלצת אחרת? # ls expect-5.43 tcl8.4.16 # cd tcl8.4.16 # ls ChangeLog ChangeLog.2001 compat library macosx unix ChangeLog.1999 README doc license.terms tests win ChangeLog.2000 changes generic mac tools # cd unix # ls Makefile.in configure tcl.m4 tclLoadDl.c tclUnixChan.c tclUnixNotfy.c tclUnixThrd.h README configure.in tcl.spec tclLoadDld.c tclUnixCompa…

• 0 תגובות
    • 705 צפיות
  2. שלום, כאן, כמו שמרמזת הכותרת, אני ארכז לינקים לדיונים חשובים ואתן תשובות לשאלות נפוצות שנשאלות בפורום. לינקים חשובים קצת על לינוקס ומדריך לניסוח הודעות בפורום - בדיוק מה שכתוב בכותרת. הפצות וסביבות עבודה מה כדאי ולמי - בדיון הזה ינתן לכם מידע על הפצות וסביבות העבודה השונות. הפצות וסביבות עבודה - דיון - בדיון הזה תוכלו לתת פידבקים, הצעות וגם לתרום ביקורת על הפצות וסביבות עבודה. ת'רד התוכנות השלם - בדיון הזה תוכלו למצוא תוכנות המקבילות לאלו שאתם מכירים מעולם הוינדוס. Linux VS others - הדיון הזה הוא המקום היחיד שבו תוכלו להתווכח על היתרונות והחסרונות של לינוקס מול שאר מערכות ההפעלה. אתרי עזר הקשורים ללינוקס - הורדות , חדשות , טיפים ועוד. - יתעדכן בעתיד הקרוב. FAQ …

• 0 תגובות
    • 17.9k צפיות
  3. Started by ירוןX,

אני מתנצל מראש אם הודעה זו נחשבת לפרסום לא נאות אך אין כאן כל מטרות רווח והמידע נוגע לכלל הציבור לו ההודעה נוגעת נפתח אגף חדש בפורום אובונטו ישראל פורום מתרגמי אובונטו כל המעוניין להתחיל לתרגם או שהוא כבר מתרגם ותיק ומעוניין להתייעץ או לתת עצות נשמח לראותכם בפורום כתובת פורום אובונטו ישראל: www.ubuntu-il.com קטגוריית "שונות" תירגום אובונטו לעברית בברכה, ירון

• 0 תגובות
    • 855 צפיות
  4. Started by Darosh015,

סוף החלטתי לבדוק מה כל הרעש עם לינוקס והורדתי את ubuntu דרך האתר שלהם. אז ככה: הארד דיסק שלי מחולק לשתי מחיצות: על אחת מותקן הXP ועל השני פורמט כחדש. (סה"כ 160) צרבתי את הדיסק התקנה של ubuntu והפעלתי מחדש את המחשב. שלב ההתקנה הראשוני עלה אבל ברגע שאני מגיע לשלב של בחירת המחיצות, אני אובד עצות. בחרתי באופציה הידנית ושם בחרתי בחלק שבו הXP שלי לא מותקן אבל אני מקבל הודעת שגיאה של " No Root File System" גם שניסיתי לעשות מחיצה חדשה הוא מקפיץ לי את אותה השגיאה. בקיצור, מה אני אמור לעשות כדי להתקין את הלינוקס על המחיצה הנפרדת מהמחיצה של ה XP? תודה.

• 0 תגובות
    • 682 צפיות
  5. Started by aviaderi,

שלום לכולם, לא מזמן התקנתי אובנטו 7.04 והכל עבד סבבה. ראיתי לפני יומיים שיש גרסה חדשה ושדרגתי. מאז השדרוג יש תחושה של כבדות מצד המערכת- היא עולה ונסגרת לאט יותר מאשר לפני השדרוג, תוכנות עולות לאט, והכי מרגיז - הכל זז בפריימים, ממש פריים אחרי פריים. לפי דעתי מדובר באיזשהו דרייבר שנוסף (או חסר) למערכת. אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי מה לעשות.

• 0 תגובות
    • 730 צפיות
  6. Started by studia,

נערך ע"י Decktor: קנייה ומכירה על גבי הפורום אסורות בהחלט בשביל זה יש את ה TZ.

• 0 תגובות
    • 844 צפיות
  7. יש לי UBUNTU, ואני רוצה שבעליית הלינוקס, יפעל לי הNDISWRAPPER וגם אני לא אאלץ לתת סיסמא כל פעם כשאני ניגש למערכות קבצים של הWIN. הבנתי שצריך להכניס פקודות לקרנל עם MODPROBE (?) מישהו יודע איך? תודה

• 0 תגובות
    • 737 צפיות
  8. שלום לכולם. היום התקנתי בדיוק ubuntu 7.10 החדש. ההתקנה הושלמה ההתקנה ללא כל בעיה, ואז כאשר אני ביצעתי ריסט ונכנסתי שוב ל ubuntu אז בדיוק אחרי שנגמרת הטעינה שלו, הוא מכבה לי את המסך(המוניטור מתכבה) וכך אני לא יכול להיכנס לubuntu. אני חוזר, המוניטור של המסך מתכבה, המחשב לא עושב ריסט, למרות שהמוניטור מכובה אני יכול לשמוע את הקול "תופים" הזא בכניסה לנתינת הסיסמא למשתמש. מה לעשות? תודה רבה , אני ממש נואש.

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  9. שלום, אני מנסה להתקין שרת VPN על ubuntu בכדי לשתף תקיות של ה ubuntu ברשת דרך האינטרנט התקנתי pptpd והגדרתי בקובץ ההגדרות שלו (/etc/pptpd.conf) כתובות localip ו remoteip אני מנסה להתחבר ל VPN דרך וינדוס 7 ממחשב מרוחק דרך האינטרנט הגדרתי חיבור VPN בוינדוס, הוינדוס מתחבר מאמת את הסיסמה ומתחבר הבעיה היא שבוינדוס 7 ב Network אני לא רואה את מחשב ה ubuntu האם אני צריך לעשות משהו ב ubuntu בכדי לשתף תקיות? כמו כן בוידנוס 7 ב network and sharing center בחיבור של VPN תחת Access Type מופיע no network access החיבור גם עושה רושם של לא יציב ומתנתק מדי פעם עם קוד שגיאה 800 אזישהו רעיו מה הבעיה? תודה

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  10. Started by Woland,

שלום , אני מנסה לדבג קובץ executable עם ddd , ואני מקבל את השגיאה הבאה - sysdeps/i386/elf/start.s :no such file or directory מחיפוש ממושך באינטרנט אני מבין ש start.s קשור ל glibc - gnu c library, איך אני יודע עם glibc מותקן אצלי? והאם מישהו נתקל בבעיה הזו? תודה - נ.ב - אני משתמש ב linux mint אולי השאלה מתאימה יותר לפורום שפות תכנות , אבל ננסה קודם פה.

• 0 תגובות
    • 907 צפיות
  11. שלום לכולם. יש אפשרות להעביר את ההגדרות של פיירפוקס (סיסמאות שמורות,סרגלי כלים,מועדפים וכו'..) מהווינדוס ללינוקס? עוד שאלה. הבנתי איך אני מוריד תוכנות אבל בשביל זה אני צריך לדעת את שם התוכנה. יש אפשרות לראות את הרשימת תוכנות שאני יכול להוריד מסודרים לפי קטגוריות? אני משתמש בפדורה 12 עם KDE

• 0 תגובות
    • 962 צפיות
  12. שלום לכולם. יש לי בעיה עם הגלגלת של העכבר. היא פשוט רגישה מידי אני רק מגלגל טיפה ודף זז כבר לסוף העמוד. ניסיתי לשחק עם ההגדרות והגדרתי את האפשרות הכי איטית וזה עדיין מהיר מאוד. יש לי עכבר של Microsoft Wireless optical 2.0A ואני עובד עם Fedora 12 ו-KDE. תודה מראש וחג שמח!

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. איך ניתן לערוך קבצי פלאש בלינוקס? אלו הנתונים של הקובץ מהפקודה file $ file spajt.swf spajt.swf: Macromedia Flash data (compressed), version 7

• 0 תגובות
    • 963 צפיות
  14. היי רציתי לדעת איך השירות של איי דגיטל בארץ על מחשבים שמביאים מארצות הברית? וגם רציתי לדעת האם שווה להשקיע הרבה כסף על APPLECARE? וגם האם המחשב נאוד אמין או שיש לו בעיות ?

• 0 תגובות
    • 3.6k צפיות
  15. אני משתמש אם arch linux + radeon 9250 + דרייבר פתוח + KDE ב 2 מחשבים רוב השימוש בכרטיס מסך הוא לאפקטים של הדסקטופ (החלפת חלונות קוביה וכו) ולעבודה הרגילה של KDE (ב qt החדש הוא מצייר את האלמנטים של החלונות כמו combo box וכאלה אם הכרטיס מסך וכך המחשב מהיר יותר) אחריי העדכון האחרון (עדכון של kde ו mesa ו xorg וקרנל) הביצועים של הכרטיס מסך אל הפנים (נראה כמו 1 FPS או פחות) או בכלל לא ניתן לצאת ל composite mode והוא עובד כמו סתם כרטיס 2D מ 1995 לפניי העדכון הכול עבד מעולה וזה כולל FPS גבוה (תנועה חלקה לגמרי) בכל האפקטים בכמה פורומים אומרים שהבעיה היא של KMS בקרנל. אני ניסיתי להפעיל ולבטל KMS אבל ההבדל המקס' שהצלחתי להשיג הוא של כמו עכשו vs יותר גרוע לעוד מישהוא יש כרטיס ATI אם…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. חברים, קצת קשה לנו להסתדר עם תוכנת ניאו-אופיס שמזכירה את וורד 97 בעיצוב ובבאגים. אשמח אם תכנסו לקבוצה שפתחתי בפייסבוק בנושא, תודה! http://www.facebook.com/home.php?#!/?sk=2361831622

• 0 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. Started by Stingray,

היי האם מישהו מכיר מילון עברי נורמאלי לתוכנה הזו?? הורדתי את המילון העברי מהאתר שלהם אבל הוא גרוע!!להרבה מילים נעלמה האות האחרונה משום מה....\-: תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. יש לי כרטיס לכידת וידאו למצלמות אבטחה, התקנתי את הדרייבר V4L שפועל איתו (Video4Linux). אני צריך תוכנה שיכולה ללכוד ולהקליט וידאו מהדרייבר הזה אבל שתתמוך בשני מצלמות ביחד שמחוברות לאותו כרטיס. יש לי תוכנה שנקראת vxCam והיא עובדת טוב אבל מאפשרת מצלמה אחת בלבד בכל פעם. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום אנשים, אתמול הלכתי לישון כאשר ה-imca שלי היה דלוק וכאשר קמתי הוא היה מכובה, הדלקתי אותו ולא עלה מסך... בדקתי את העניין לעומק במהלך כל היום ביוטיוב ובגוגל אבל הפתרונות שמצאתי לא עזרו, מה שקורה זה ככה: אני מחבר את ה-imac לחשמל, לחוץ על כפתור ההדלקה, המחשב נדלק\ שומעים אותו עובד ומנסה לקרוא דיסק וכו'... אבל המסך נשאר שחור כאילו מכובה. גם אם אני משאיר את זה ככה שעה הוא עדין עובד ואם אני אלחץ על לחצן הכיבוי לחיצה ארוכה הוא יבצע כיבוי. intel imac 21.5 תיאור הבעיה באתר של אפל העולמית: http://support.apple.com/kb/ts1367 אצלי זה שייך לסיפטומים שכן שומעים... מישהו נתקל בדבר כזה ויכול לעזור לי מניסיונו? אם אתם מכירים טכנאי אמין ל-imac מאיזור הדרום גם אשמח לקבל פרטים. תודה רבה מ…

• 0 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by avi k,

ובכן לא מזמן התקנתי על מחשב בעל מערכת הפעלה וינדוז גרסה וירטואלית של לינוקס. מותקן אצלי oracle vm virtualbox עם אובונטו 10.4. הכל עבד יפה עד אתמול שפתאום הפיירפוקס לא עובד לי והוא כותב ל שני הודעות שיצורפו לכאן בתור תמונת מסך. חוץ מזה צץ לי פתאום איקון בין האיקון של הרמקול לבין האיקון של השפה שאומר "מנהל הרשת מכובה", יכול להיות שזו הסיבה לכל הבעיה, אבל אין לי מושג איך להפעיל את זה בחזרה. הנה התמונה הראשונה שבה מופיעה השגיאה הראשונה שהוא אומר לי, יש אפשרות לראות גם את האיקון של מנהל הרשת למעלה. וזו עוד הודעה שהפיירפוקס כותב לי, נראה לי שכל זה בגלל מנהל הרשת הזה. תודה למי שיעזור.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. את זה http://store.apple.com/us/product/M9649G/A , רק שהם לא שולחים לארץ. גיגלתי ולא מצאתי חנות בארץ שמוכרת את זה. גם ב Ebay יש רק מישהו אחד שלא שולח לארץ. מישהו?

• 0 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. Started by zohar678,

מבוטל נא לנעול [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. אני משתמש בווינדוס7, ובאמצעות VMWARE משתמש גם בלינוקס לצרכי לימודים. הכל עובד טוב ויפה, ובסה"כ אני דיי מרוצה מהסידור. 2 בעיות צצו שאני מנסה לפתור ועדיין לא הצלחתי. 1. אני משתמש במחשב נייד דל ווסטרו 3300, ולא מסוגל לבצע גלילה. חיפשתי ברשת ומצאתי שיש להתקין את GPointing, ובאמצעותו להפעיל את האפשרות. מרגע שאני מפעיל את האפשרות, סקרול אכן עובד - באמצעות לחיצה על הכפתור השמאלי + גלילה. אלא ש..לא ניתן לגרור חלונות על פני המסך. האם יש דרך לאפשר גם וגם? 2. ב VMWARE יש אפשרות של תיקיה משותפת, השתמשתי באופציה זו ונוצרה לי תיקיה ב /mnt/hgfs שבה אני יכול להעביר קבצים בין המערכות, אך לפתע התיקיה נעלמה לי בלינוקס וכעת אין לי אפשרות העברת קבצים כלל. ההגדרות כמו מקודם, וניסיתי אף להוסיף …

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום לכולם, לכול מי שהתקין הפצה כזו או אחרת של Linux ובעל 4GB זיכרון שם לב שחסר לו הנה וכהנה MB\GB. בכדי לתקן את הבעיה יש 2 פיתרונות : פיתרון ראשון : כמו בידידתינו מיקרוסופט יש להתקין מערכת הפעלה 64ביט מראש בכדי לנצל את הזיכרון הלא מנוצל. פיתרון שני : הורדת קרנל נכנס לטרמינל החביב שלנו ונקיש שם את הסינטקס הבאה : free -m פקודה זו באה להראות לנו את כמות הזיכרון הפיזית המנוצלת במערכת ומידע על הזיכרון המנוצל כעת. נכתוב את הסינטקס הבא : sudo apt-get install linux-generic-pae פקודה זו מורידה קובץ PAE (Physical Address Extension) ומתקנת את הבעיה. לאחר שהקובץ הורד והותקן יש לאתחל את המחשב. בסיום האיתחול כנסו שוב לטרמינל ותכתבו את הסיטנקס הבא : free -m נוספו לכם X מגבייטים…

25. Started by elior021,

הי התקנתי דואל בוט בין וינדוס 7 לopen suse הכול עובד תקין חוץ מזה שאני לא מוצא את הרשת האלחוטית שלי אולי חסר לי דרייבר או שאני לא עושה את זה נכון עוד שאלה קטנה בנוסף איך אני בודק אם חסר לי דרייבר בopen suse ואם כן מאיפה אני מוריד ? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים