עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם היתי רוצה הדרכה או הפנייה למדריך על איך מתקינים linux על הארד דיסק חיצוני אני עובד עם הלפטופ המון במסגרת הלימודים עם מערכת הפעלה vista home premium שממש משגעת לי את השכל ובנייח בבית יש לי xp אבל בכל זאת לא היתי רוצה לפרמט ולעבור לxp בנייד כי חבל למחוק משהו שקניתי במירב כספי בכל מקרה,אני מאוד חדש בנושא מערכות הפעלה ורוצה ללמוד את לינוקס השאלה שלי זה איך אני מתקין את לינוקס שיעבוד לי רק על ההארד דיסק החיצוני וינהל לי רק את החומר שנמצא על ההארדיסק החיצוני מבלי שבכלל יגע בכל מה שקשור לכונן C של הלפטופ ולא יהרוס את הגדרות הוויסטה? זה אפשרי שלינוקס יעלה רק מתי שההארדיסק החיצוני מחובר ויעלם לגמרי כשלא מחובר? איזה סוג של לינוקס כדאי להוריד?אובונטו?אני ממש לא מבין כלום…

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  2. Started by bruno the blade,

שלום לחברי הפורום. אני מעוניין להתקין לינוקס בנייד הישן ( SONY VAIO PCG Z600 HEK ) במקום XP שרץ עליו יחסית בסדר. ידוע לי מקריאה בפורום שישנם מחשבים מחברות מסוימות שלא כ"כ תואמות ללינוקס . אך לא ראיתי בנוגע לסוני. האם יהיה קשה להתאים לו ? ואם לא איזה לינוקס מומלץ ? ( מעבד פנטיום 3 800 וראם 256 ) תודה

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  3. Started by yakir8,

שלום דבר ראשון אני מקווה שזה הפרום הנכון ולא פרום windows(אם זה לא המקום תעבירו בבקשה) טוב החלטתי לעשות את הDOK שלי כDOK "הצלה"(שיכלול מערכת גיבוי התקנה לwindows ותוכנות שאני צריך באופן זמין) אז חילקתי אותו לשני מחיצות(דרך ההתקנה של ubuntu) אחת EXT4 והשנייה FAT32. המטרה שלי לעשות ככה שאם המערכת הפעלה שלי נדפקת לגמרה אני יכל לעלות את ubuntu ולגבות את כול הקבצים שלי ואז דרך הDOK להפעיל את ההתקנה של windows xp. הצלחתי לעשות כל אחד מהם בנייפרד אבל ביחד לא הצלחתי... חשבתי שבתפריט בהתחלה שנותן לי לבחור מערכת הפעלה לתת לו את הנתיב של ההתקנה של windows ואז הוא יעשה משם את הBOOT ויתחיל בהתקנה אבל זה לא הצליח משום מה כול הזמן הוא אומר שהקובץ לא קיים. יש דרך אחרת או עזרה עם הדרך הז…

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  4. Started by roniok,

שלום. אני רוצה לדעת אם מישהו יודע כיצד ליצור מנהל איתחול לדיסקט כדוגמת גראב,לילו וגאג? אם כן אז רציתי לדעת מה צריך לעשות משורת הפקודה לאחר שהורדתי את הקבצים הדרושים?

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  5. Started by adamshar,

שלום לכולם. יש לי מחשב עם כ. מסך של NV דגם 8800. לאחרונה רק הצלחתי להתקין אובונטו עם המערכת הנ"ל, והכל עבד כרגיל. הורדתי KDE-Desktop ומאז כל פעם שהמחשב עולה הוא מגיע לשורת טקסט של LOGIN. הפתרון היחידי שלי לקבל את קובונטו חזרה הוא לרשום כל פעם מחדש sh NVIdia... ולהתקין מחדש את הדרייבר. גם נסיון לרשום sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg לא עוזר. אני נכנס למערכת כ ROOT. מה עושים ?

• 0 תגובות
    • 782 צפיות
  6. Started by R.R,

איך מתקינים מצלמת אינטרנט על לינוקס?

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  7. אני מריך את הסרבר ככה: ./hlds_run -game cstrike +exec server.cfg +maxplayers 16 +ip 212.199.163.194 +port 27015 +map de_dust2 -autoupdate & ואז הוא עולה והכל ואז הוא כותב לי: Your server will be restarted on map change. MasterRequestRestart Your server will be restarted on map change. ואחרי שאני מחליף מפה הסרבר נופל .. מישהו יודע למה?

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  8. Started by asaf_a,

אז ככה, אני חייב לדעת אם יש תחליף ל - MSSQL למערכת הפעלה LINUX. ואני גם צריך לדעת אם ללינוקס יש בכלל ODBC ?

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  9. Started by עמיר,

כמה הפצות... http://kde-files.org/CONTENT/content-files/44218-linuxdistrotimeline-7.2.png (כמובן שיש הרבה יותר שלא מופיעות, כמו הישראליות וכו')... ומי שלא מכיר, מיקרוסופט נגד קוד פתוח http://mshiltonj.com/software_wars/current/

• 0 תגובות
    • 781 צפיות
  10. 1.למישהו יש מדריך או מושג איך מתקינים כמו שצריך כרטיסי PCMCIA אלחוטיים ליצירת רשת אלחוטית ? 2.תוכנות חיוניות ומומלצות ללינוקס חדש ? 3.הרצת יישומי Win32 על לינוקס איך ? והסבר אם אפשר ... 4.איך מעבירים מאנגלית לעברית ? ( את ההודעה אני כותב ממחשב אחר )

• 3 תגובות
    • 780 צפיות
  11. Started by bykeking,

שלום! עבדתי לפי המדריך בUbuntu Guid, ואני חושב שהבעייה היא בפקודה Load "GLX" בקובץ xorg.conf. שאני מדליק את המחשב אני מקבל הודעה מוזרה כזאת, וכתוב שם Failed to start X serve, ואני יכול לעבוד רק בטרמינל, בלי ממשק. יש למישהו מושג איך לסדר את זה? איך אני יכול לערוך את Xorg.conf בלי הממשק? (אני מקבל הודעת שגיאה בפקודת gedit, שהוא לא יכול לטעון את הממשק.) תודה לעוזרים! Fixed. Thanks

• 0 תגובות
    • 780 צפיות
  12. Started by DT Tunong,

שלום לכולם, האם מישהו יוכל להסביר מה הכוונה לשני שרתי Unix המחוברים בתצורת HACMP ? ? ? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 779 צפיות
  13. Started by matteo,

ערכתי את הקובץ fstab והוספתי את כל הכוננים של הוינדוס שלי עכשיו יש בעיה כל תיקיה או קובץ שהשם שלו בעברית הוא לא מזהה בכלל הוא בכלל לא מראה אותם כאילו לא קיימים מה עושים אני על דביאן אטצ'

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  14. השתמשתי בגירסא 9 והוא היה הרבה יותר מהיר. עכשיו כשאני מעלה את ה9.1 הוא עולה תוך דיי הרבה זמן. אני לא ממש מבין מה הוא עושה בדיוק, אבל ראיתי כתובות של IP, כיאלו הוא מנסה לתקשר עם משהו. יש לכם מושג על מה מדובר?

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  15. Started by PeaS,

תכננתי לעבור\להתנסות בלינוקס כבר מזמן, ועכשיו התפנה לי קצת זמן, אז אני לא דוחה יותר. אשמח אם תענו על כמה שאלות שלי בנוגע ללינוקס והסביבה שלה. ד"א - קראתי הרבה מאמרים וFAQ's (כולל ה"אולטימטיבי" באתר הפינגווין ), אז אנא אל תפנו אותי לאחד מהם . ולשאלות: BSD בהשוואה ללינוקס קראתי רק מאמר אחד לא ממש אובייקטיבי (לטובת הBSD), ולא הבנתי כמה דברים - מה מטרותיה? מה ההבדלים המאד כלליים שלה מלינוקס? האם אני צודק שאני מתעניין או שהיא לא ממש תחסר לי בשלב זה? ההפצה ההמלצות למתחילים הן רד-הט (או בשמה הנוכחי פדורה אם הבנתי נכון) ומנדרייק. הבנתי שייחודן הוא שהן יותר "יוזר-פרינדלי", אבל זה על חשבון המהירות והאפשרויות. אני מתכוון להשקיע קצת זמן, אז אני אוותר על היוזר-פרינדליות קצת, ואני מניח…

• 1 תגובה
    • 779 צפיות
  16. Started by MasterDK,

לגרסא מנדרייק 10.1 KDE 3.2

• 1 תגובה
    • 779 צפיות
  17. את האמת חיפשתי כבר איזה שנה איך להתחבר עם המודם הזה של בזק, אך ללא הצלחה. אולי כאן תוכלו לעזור לי? זה מודם פנימי (pci) שנקרא GlobespanVirata PACI ADSL WAN MODEM. תודה

• 0 תגובות
    • 777 צפיות
  18. Started by roniok,

שלום אני עובד עם אובנטו בריזי. xmame כולו עובד לאט בחלון גדול ובחלון קטן הוא עובד מהר מידי מישהו יכול אולי לעזור לי לתקן את הבעיה הזו?

• 6 תגובות
    • 777 צפיות
  19. Started by Gliding,

היי, התקנתי את ההפצה לפני חצי שנה על הלפ טופ (HPDV6000 ומשהו) ולא הצלחתי לעבוד איתה, לכן היא נזנחה עד עתה, כשהייתי צריך את המקום על הדיסק.. כאן נכנסת עצלנות לתמונה- מחקתי את המחיצות של לינוקס באמצעות יישום של ווינדוס ויסטה, נדמה לי שקראו לו "ניהול דיסק קשיח". בחור חשוד..אבל הייתי עצלן פרמטתי את שתי המחיצות שהיו שייכות ללינוקס כ NTFS ואחרי ריבוט המחשב נדלק וכותב GRUB..אחרי בירור הבנתי שזו תוכנת של מולטי בוטינג, ובגלל שמחקתי אוותה המחשב לא מצליח להעלות אף מערכת הפעלה..ולכן יש לי גישה רק לDVD... אני לא אהיה חייב לפרמט..נכון? יש גם פתרון יותר שפוי? תודה מראש, שחר __________________________________________________________________________________________________ עריכה: http://w…

• 0 תגובות
    • 777 צפיות
  20. Started by Revos,

שלום, התקנתי לא מזמן UBUNTU 8.04 כדי לראות איך זה ויש לי בעיה עם הגלגלת, היא לא עובדת בלינוקס. חיפשית בפורום ולא ממש מצאתי, אשמח אם תעזרו לי. ד"א העכבר שלי נתחבר לUSB, תודה.

21. Started by foxil,

אני הולך לקנות מחשב חדש ולהריץ באובונטו של לינוקס. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. יש לי מודם USB ALE 150, ואני הולך להלחיף את מודם שמוסיפים את כרטיס רשת במחשב חדש, השאלה היא איזה מודם ADSL ייתמך באובונטו? סלח על שאלה מה זה ראוטר? 2. אני רוצה לקנות כרטיס מסך עם 2 יציאות אחד למסך מחשב ושני לטלוויזיה, איזה יצרן כרטיסים מסך מתאים לאובונטו? שכדי שייתמך במסך מחשב במקביל טלוויזיה? 3. האם לאובונטו דורש איזה חלקי למחשב, כדי שהוא יפעול בצורה טובה או אינו דורש בכלל? תודה על תשובות

22. Started by Load,

הורדתי את הבטא האחרון של מנדרייק 10 מאיזה פאב מהיר, עכשיו בגלל שזה בטא ואני די חדש בלינוקס אני לא יודע אם כדאי להתקין את זה אולי היו עדיין באגים או תקלות? או שעדיף להתקין בינתיים את גירסא 9.2 עד ש10 תיצא סופית. - מישהו יודע אולי מהם ההבדלים המשמעותים והדברים החדשים במנדרייק 10? -עכשיו מה שהורדתי זה ככה 4דיסקים ISO - cd1-התקנה cd2-התקנה cd3-מידע ודיסק ISO שנקרא CLIC2.0 האם זה נכון ומה זה הCLIC הזה ולמה הוא נחוץ? תודה. נ.ב אם מישהו רוצה אם הכתובת של הפאב שיצור איתי קשר יש בו טון STUFF של לינוקס והפצות למיניהם.

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  23. Started by la_professional,

יש לי RED HAT 8.0 שהורדתי את החמש דיסיקם מהאינטרנט עכשיו : לפני ההתקנה שאני אומר לא שאני רוצה התקנה דראפית והוא עודה מין הרצה של טקסט וניתקע לי בשורה : PARTITION CHECK HDC : ולא זז. יש לכם עצה אולי מה לעשות . אם זה אולי יעזור התקנתי את ראד האט גירסת 7.1 והיתה אותה בעיה אבל אחרי בערך 15 שניות זה רשם TIME OUT והמשיך הלאה להתקנה . תודה רבה! מקווה לתשובה .

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  24. Started by metis,

שלום רב, בואו נגיד שהבאתי דיסק למצב של spin down ע"י פקודת hdparm -S, ובואו נגיד שהתקנתי noflushd כדי שלא יעורר את הדיסק כל הזמן מחדש... איך אני בעצם יכול להיות בטוח שהדיסק הוא כרגע "ישן"? או לחילופין, איך אני יכול לדעת אם דיסק הוא כרגע "ער" או "ישן"? צאו מנקודת הנחה שאין לי דרך לשמע את ה-spinup או spindown. רעיונות? תודה

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  25. Started by yotam.m,

יש למישהו פיתרון לפתיחת החלונות החדשים באינטרנט אקספלורר?

• 1 תגובה
    • 774 צפיות

דיונים חדשים בפורומים